עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by הפנטום,

רציתי לדעת מהו הגודל הקלאסי (מינימום) למחשב לצורך שישמוש ביתי

2. Started by ys1,

מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש. ישמש בעיקר לעיבוד תמלילים, עיון במסמכים, עבודות Excel, מצגות, אינטרנט ולצפייה בסרטים. מתלבט בין מסך 15.6 ברזולוצית FHD (1080x1920 או מסך 14 ברזולוציה (1600x900) כיום אני משתמש בנייד מהדור הקודם עם מסך 15 ברזולוציה של 1400x900 ולכן מסכי ה- HD (720x1368) כלל לא מתאימים עבורי. האם למטרות שלי, מסך 14 אינצ' יהיה מספיק ובמילים אחרות לא קטן מידי? אודה לעזרה מבעל ניסיון...

• 3 תגובות
    • 766 צפיות
  3. Started by CW,

שלום, אני מחפש המלצות לגודל הנוח ביותר מאנשים שמשתמשים בנייד שלהם לתכנות בסביבות עבודה כמו visual studio או eclipse. בעקרון אני רוצה נייד שיהיה כמה שיותר קל ונוח לנשיאה אבל שיהיה ניתן לתכנת עליו בנוחות... האם מישהו מתכנת במחשב עם מסך 13.3 אינץ' או 14.1 אינץ'? האם זה לא קטן מדי? אני יודע מנסיון שמסך 15.6 נוח אבל הם בדרך כלל כבדים ולא נוחים לנשיאה. תודה לכל המגיבים.

• 13 תגובות
    • 3.5k צפיות
  4. אורח בלסנובה
    Started by אורח בלסנובה,

היי, יש לי מחשב נייד בגודל 15.6 אינצ', והוא גדול מדי בשביל לפתוח באוטובוס כדי לתכנת. ראיתי מחשבים משתלמים בגודל 14 אינצ' שעניינו אותי. אתם חשובים שזה ייפתח לי באוטובוס כדי שאוכל לשבת ולהקליד? תודה, בלסנובה

• 1 תגובה
    • 565 צפיות
  5. Started by asi1998,

שנה הבאה אני מתחיל ללמוד הנדסת תעשייה וניהול/הנדסת תוכנה. יש לי התלבטות בנוגע לגודל המסך, אני לא יודע עד כמה זה פרקטי לקחת את המחשב למכללה במקצועות האלו. מישו יכול להמליץ לי איזה גודל מסך יהיה עדיף לי? 13,14,15? אני רוצה להיסגר על גודל המסך ואז לבחור לעצמי נייד. אני רוצה לקנות את המחשב עכשיו למרות שאני מתחיל ללמוד רק בשנה הבאה מהסיבה שאין לי מחשב כרגע. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.itCTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  6. Started by TheSlidead,

מה לדעתכם גודל המסך האידיאלי במחשב נייד. קחו בחשבון נוחות עבודה, משקל, מולטימדיה וכל מה שעולה בראשכם. אנאנ נמצקו בחירתכם, תודה.

• 5 תגובות
    • 812 צפיות
  7. Started by yakir8,

שלום יש ברשותי מחשב ניד של ACER והוא ניכבה בגלל בעיות חום. רציתי לדעת אם קירור חיצוני למחשב ניד הוא עוזר או לא. אם הוא עוזר אפשר לקבל המלצה/מה לבדוק בגופי קירור חיצוניים כאלה... המחשב הוא מחשב 15" תודה מראש

• 0 תגובות
    • 584 צפיות
  8. Started by biotech326,

שלום, לידידה טובה שלי שעברה לחו"ל יש לפטופ דל דגם 5323 הלפטופ לא מגיע לוינדוס והמקלדת לא עובדת, ניסיתי מקלדת חיצונית אבל גם לא עובד. אני רוצה לממש את האחריות של דל אבל לפני כן אני רוצה לגבות את המידע של ההארד דיסק שלה דל לא מוכנים לגבות את המידע לפני שיסדרו את הלפטופ ואלו תמונות מאוד מאוד חשובות לה ... פירקתי את הלפטופ והוצאתי את ההארד דיסק אבל יש לו חיבור מוזר ומיוחד של לפטופים שאני פחות מכיר. לפני מימוש האחריות והרכבת ההארד דיסק בחזרה אני רוצה לגבות את המידע בצורה הטובה ביותר והזולה ביותר. כל מה שיש לגבות זה תיקיה בשם "תמונות" שנמצאת בשולחן עבודה שלה שאני לא יודע כמה היא שוקלת עדיין. השאלה מה כדאי: 1) ללכת לחנות כמו אייבורי ולבקש שהם יגבו. 2)להזמין איזשה…

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  9. Started by oz18,

שלום, קניתי מחשב מיני נייד דיי סטנדרטי (מעבד N455 1GB זיכרון וכו') של ACER ASPIRE ONE. לפני שאני מתחבר איתו לאינטרנט אני רוצה לגבות אותו (גוסט או משו בסגנון). הבעיה שאין למחשב הזה כונן דיסקים. עכשיו השאלה שלי - האם אפשר לגבות דרך גוסט או איזהשהיא תוכנה אחרת ולטעון את האיימג' במקרה של קריסת המחשב מהUBS? או שחייבים להשתמש עם כונן דיסקים?!? ואיזה תוכנה הכי מומלצת ?? בנוגע לגיבוי של הוינדוס - האם גם הוא מומלץ? וגם פה, האם אפשר לטעון את האימייג' בלי כונן דיסקים? *שכחתי לציין שמדובר במחשב עם וינדוס 7 עברית. תודה מראש לעונים !!

• 4 תגובות
    • 800 צפיות
  10. Started by Dr.Hoffman,

שלום לכולם,יש לי בעיה בלאפטופ שלHP דגם - Pavilion dv5000 איך ניתן לגבות מידע כאשר ווידנדווס בכלל לא עולה ואין אפשרות להתקין מההתחלה מערכת הפעלה מחדש ? כמו כן גם לעשות Reapir לווינדווס אינו אפשרי.. בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 637 צפיות
  11. אוקיי אז ככה אני צריך את עזרכתם משום שני רוצה לקחת מארז שיהיה חרישי ולכן אני כנראה אצטרך להוריד כמה דברים אז הנה המפרט, ואת הרכיבים שאני מוכן לשנות לטובת המארז אני יסמן. ועוד דבר שחשוב לי קראתי פה בפורום שכדאי לחכות שהמעבדים החדשים ירדו במחיר השאלה שלי עוד כמה בערך זמן זה כי אולי שווה לי לחכות ולקבל מעבד מעולה במחיר של הQ6600.. מעבד- Core 2 Quad Q6600 Box Intel( תלוי במחירם של המעבדים החדשים+מתי הם יגיעו) לוח אם - GIGABYTE GA-P35-DS3L- ? ספק כוח- Enermax Liberty 400W 30A @ 12V (אם צריך יותר חזק) כרטיסי זיכרון 2 יח'- G.SKIL DDR2 4096MB 1000MHZ 2GX2 DUAL CHANNEL KIT CL5(מוכן לרדת ל2 ג'יגה לטובת המארז) דיסק קשיח- Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS כרטיס מסך- Gigabyte nVi…

• 4 תגובות
    • 581 צפיות
  12. מומחי הפורום וחובבי המפרטים שלום להלן הצרכים שעל בסיסם אבקש לגבש מפרט: -המחשב ישמש למשחקים חדשים ברמה טובה +. -המחשב ישמש לצפייה/עריכה של סרטים. -תעשה עבודה בפוטושופ. -יעשו צריבות בתדירות גבוהה (למטרות גיבוי). -המחשב יריץ חבילת אופיס. -אין צורך בהרד דיסק מעל 160 ג'יג'ה. -ע"פ התקציב כמובן המערכת תתבסס על AMD. -לא יעשה OC. -דרוש סלוט PCI + מקום במארז ל Audigy 2 platinum שברשותי. -אין צורך במארז יפה. -אין תכנון לשדרוג בשנתיים הקרובות ! המפרט עד כה: קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Athlon 64Bit AM2 4400 DualCore BOX AM244DCB ¤ 539 1 לוחות אם Gigabyte M55S-S3 AM2 GM55SS3 ¤ 452 1 מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT Black ¤ 425 1 זיכרונות Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 …

• 28 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. מעבד AMD Athlon AMD2 3800+ x 2 2GHz , 2x512KB Cache, Socket AM2 לוח אם GIGABYTE GA-M55plus-S3G זיכרון 1024MB (512X2) DDR2 667MHz CL4 כרטיס גרפי PCI-EX RADEON X1950PRO 256MB DDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL מארז PT ATX 520W+USB FRONT PRESCOTT דיסק קשיח WD 160GB 7200 8mb buffer SATA 2 הערות/הארות/טיפים/הצעות לשינוי, הכל יתקבל בברכה! תודה

• 14 תגובות
    • 755 צפיות
  14. Started by ldmajor,

אוקיי פירמטתי את הנייד (גם פעם ראשונה הייתה לי את אותה בעיה בפוקס זה הסתדר) התקנתי WINDOWS דרייבים וכו' עכשיו אני לא מצליח לסדר את הWIRELESS אני יודע שאמור להופיע Local wireless area connection ברשתות וכו' (אני על וויסטה) ניסיתי כבר להתקין את שלושת הדרייבים על הדיסק וניסתי את הדרייבר שיש להם באתר וכלום לא עובד אשמח לעזרה בתודה דן.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. דגמים ראשונים שכוללים את טכנולוגיית ה-RealSense של אינטל לחישת עומק זמינים לרכישה בארץ. בואו לראות מה עושים עם זה והאם זה מצדיק את התשלום לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%92%d7%99%d7%97%d7%94-%d7%90%d7%9c-%d7%94%d7%a2%d7%aa%d7%99%d7%93-%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%99-realsense-%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%92%d7%99%d7%a2%d7%95-%d7%9c%d7%99/

16. Started by yogevzak,

האם המפרט הזה שווה? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. …

17. Started by eliharel,

אהלן אנשים. אני הולך לקנות מחשב חדש כשהוויצ'ר 3 הוא מה שעומד לנגד עיני. זה לא שהוא יהיה המשחק היחיד שאני אשחק בו, אבל הוא מה שחשוב לי למקסם בהגדרות הגרפיות. אני תוהה האם יש לטעם לחכות עם הקנייה? הסיבות העיקריות שגורמות לי לשקול לחכות הן האפשרויות שתצא חומרה חדשה עד המשחק, או לא הרבה זמן אחרי שהוא ישוחרר ב-19 למאי, או לחלופין ירידה משמעותית במחירים בחומרה הקיימת שתאפשר לי מפרט יותר חזק. כי לפי מה שקראתי, יתכן שהוא אולי יהיה המשחק הכי תובעני לשנה הקרובה, כך שאני אצטרך את המפרט החזק ביותר שאני יכול להרשות לעצמי. לפי מה שאני זוכר, כשהם עשו את ה-hands on event בסוף ינואר, הם הציגו את המשחק על הגדריות high, לא אולטרה, והיו צריכים מפרט עם 980 SLI בשביל זה, אז אני לא אופטימי מי י…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Dimikand,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ,סרטים,גלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -3-4 שעות ביום. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.TOTAL WAR2, BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).24 - ואם אפשר אז 27. (המסך נמצא על השולחן ואני יושב מולו במרחק של כ חצי מטר. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי …

• 18 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. מעוניין לקנות מחשב לגיימינג על הגדרות בינוניות ושימוש כללי עם יכולת שדרוג עתידית שכרגע ישמש אותי עד שיצאו מעבדים חדשים ואז למכור את המעבד ולשדרג או את כל המחשב. מה ההפסד לאחר כשנה מהמחיר באחוזים בערך? אני מעוניין להשקיע את המינימום שאפשר בחלקים זולים יחסית אבל עדיין איכותיים שישרתו אותי בצורה סבירה לצרכים שלי. אני משתמש במסך FHD רגיל . אין צורך בSSD או ציוד היקפי. יש צורך בחיבור M.2 זה מה שהצלחתי להרכיב: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 1500X AM4 Box - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪ 512 לוחות אם: Gigabyte GA-A320MA-M.2 כמות: 1 - מחיר: ₪ 3…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה קטנה זה בסדר,מעדיף כמה שפחות 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים בעיקר,סרטים בקטנה אבל זה לא חשוב. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך לא כלול,המסך הנוכחי שלי הוא בגודל 19 רחב ( http://the-gadgeteer.com/2006/07/10/chimei_cmv_938d_19_inch_widescreen_lcd/ ) * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?World of Wa…

• 27 תגובות
    • 3.8k צפיות
  21. Started by Enforcer721,

זה המפרט שלי (היה נוח לי להכין את המפרט מהאתר הזה): PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant CPU: Intel Core i5-4690K 3.5GHz Quad-Core Processor ($219.99 @ SuperBiiz) CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 45.0 CFM Fluid Dynamic Bearing CPU Cooler ($19.98 @ OutletPC) Motherboard: Gigabyte GA-Z97M-D3H Micro ATX LGA1150 Motherboard ($104.99 @ SuperBiiz) Memory: Kingston HyperX Fury Blue 8GB (1 x 8GB) DDR3-1866 Memory ($40.89 @ OutletPC) Storage: Seagate Barracuda 2TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($66.89 @ OutletPC) Video Card: MSI Radeon R9 390 8GB Video Card ($319.98 @ SuperBiiz) Case: NZXT H230 (White) ATX Mid Tower Case ($64.9…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. המפרט הזה: מעבד: 849 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 4570 3.2Ghz S1150 לוח אם: 279 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B85M-D2V S1150 זכרון: 189 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR3 1600Mhz כרטיס מסך: 1620 ₪ - * מבצע * - Gigabyte R9 390 8G DDR5 G1 Gaming WindForce2 1025Mhz דיסק קשיח: 439 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III דיסק קשיח: 249 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty כונן אופטי: 85 ₪ - * מבצע * - Samsung DVD-RW X24 SH-224DB/BEBE באנדל (מארז + ספק): 529 ₪ - * מבצע * - Antec VSP-5000 + FSP Hyper 600W 85 Plus BUNDLE קירור אוויר למעבד: 99 ₪ - * מבצע * - Zalman Performa CNPS5X ציוד היקפי: 99 ₪ - * מבצע * - HP Wireless Desktop C6010 …

• 27 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. Started by Jochman,

GA-EP45-DS3R 542 Intel Q9400 1168 G-Power 2 Pro 198 Gigabyte HD4870X2 2150 WD10EACS 624 Patriot 4GB DDR2 VIPER Heatsink 585 FOXPC: CM690 370 ToughPower 600W 499 Total: 6136 את כל החלקים אני קונה בסוג של פרוטקציה משתי חנויות שונות (בעצם, רק הזכרון מחנות שונה) ובגלל שיש להם שמה מארזים וספקים קקי אני קונה מארז וספק מפוקס. מה דעתכם? וכן, חשוב לי שיהיה קוואד.

• 6 תגובות
    • 668 צפיות
  24. Started by Avarice,

אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד שיתאים למטרות הגיימינג שלי (דיאבלו 3, סטארקרפט 2 וקרייסיס 2 בתור דוגמאות לעכשיו...) ולעבודה בפוטושופ. בנוסף שיוכל להחזיק במולטיטאסקינג פוטושופ, אינטרנט עם לפחות 6 טאבים פתוחים, אייטיונס ברקע, איזה סרט/פרק שעשיתי לו פאוז ומחכה לי כבר 4 ימים וירקות אחרים שאני לא מעלה בדעתי כרגע. גודל מסך - נוטה לכיוון ה15.6" - אלא אם למישהו יש טיעון חזק למה לא. משקל לא הכי רלוונטי אבל שלא אשבור את הגב. לגבי זמן סוללה, אני לא מעודכן מה הממוצע למחשבים הניידים אבל הדרישות של התוכנות שאני אפעיל כנראה יצטרכו מעל הממוצע. שתהיה יציאת HDMI ו לפחות 3 כניסות USB 3.0, בלוטות', כמובן שקליטת WIFI, כונן DVD שגם צורב. שיגיע עם Windows 7 ואופיס שכולל Powerpoint וורד ואקסל. אח…

• 0 תגובות
    • 472 צפיות
  25. Started by andrei21,

1. מה התקציב המקסימאלי? ~2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסןך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סדרת Civilization, Total War -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680*1050 בעתיד אוליי FHD לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות+ 30FPS+ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים