ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני מתחיל ללמוד בקרוב ואני רוצה מחשב חדש ללימודים. השימושים העיקרים שלי הם סרטים, עבודה מרובה עם האינטרנט(אני יכול לעבוד עם 20 דפי אינטרנט פתוחים כולל Youtube) וכמובן עבודה עם Office. מאוד חשוב לי שהמחשב " יסחב" את זה. מה שחשוב לי: מסך 15.6 - אני יודע שזה מעלה את המחיר ואת המשקל אבל זה חשוב לי. כמובן כמה שיותר קל. מצלמה, מיקרופון ורמקולים בנויים. צורב DVD\CD. מערכת הפעלה. ועוד בקשה חשובה שהמחשב יראה טוב. שלא יהיה סתם שחור כמו המחשבי עבודה אלא יותר בסגנון, כמו המחשבים של Dell או HP. אלה הדברים שחשובים לי, כונן קשיח מספיק לי 320. תודה רבה לעוזרים, אני רוצה ממש בקרוב לרכוש את המחשב.
-
- 4 תגובות
- 755 צפיות
-
-
* מטרות המחשב-עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, הניידות בתוך הבית ופחות מחוץ גודל המסך 15.6 (?17.3 מתלבטת) חשוב לי : מהירות חוזק מסך חד וברור אחריות 3 שנים נפח 6 ? חיבורים ויציאות- שיהיו כמה שיותר וכולל בלוטות' עדיפות למקלדת לא שחורה – אלא לבנה או כסופה חיבה למחשבים לבנים או לפחות לא שחורים מעדיפה דגם שקיים באייבורי * כולל מערכת הפעלה פחות מ4000 ש"ח יתקבל בברכה ומעט מעל גם אפשרי אודה להמלצות מכל סוג כולל איזה חברות לא כדאי, או מה במפרט כדאי שיהיה תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 909 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , תכנות (קומפילציה כבדה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אקליפס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב., Fallout 4,witcher 3, skyrim , starcraft 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נייד (שיהיה למחשב הנייד מסך איכותי) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי ברצוני לקבל המלצה למחשב נייד ליישומי גרפיקה - פוטושופ אילוסטרייטור ואינדיזיין cs6 גודל המסך - רצוי 17" כדי שאוכל לקחת אותו למשרדים ולעבוד שם. משקל רצוי - כמה שפחות, אבל לא קריטי. זמן סוללה - לא משנה. כונן קשיח - לפחות 500 גיגה רצוי 1 טרה כונן dvd וצורב - כן בלוריי - לא אחריות - רגילה, בארץ. רצוי שתהיה מערכת הפעלה. אין העדפה לחברה כלשהי. תקציב - בין 4-5K (מקווה שזה סכום סביר ולא נמוך מדי). מוכנה לשמוע גם בתקציב נמוך/גבוה יותר. תודה רבה.
-
- 32 תגובות
- 10.8k צפיות
-
-
מטרת המחשב: עיצוב גרפי, עבודה עם התוכנות , photoshop, illustrator, indesign, album ds, pxlsoft גודל המסך: 15-17, המחשב יהיה רוב הזמן במשרד, אעבוד איתו גם בחוץ. ביצועים חשוב יותר מגודל המסך. רזולוציית מסך: רצוי שתהיה גבוהה לצורך נוחות בעבודה גרפית. בקשר לשאר הקטגוריות כמו סוללה, משקל, הארד דיסק וכו', המטרה היא להגיע להכי טוב שאפשר במסגרת התקציב. המחשב ייקנה בארץ ודרושה אחריות של 3 שנים. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אחרי התלבטות ארוכה מאד החלטתי לרכוש מחשב נייד חדש (בזמנו פתחתי הרבה נושאים ברוב הפורומים פה כדי לקנות מחשב נייח אבל לאחרונה גמלה בליבי ההחלטה לקנות מחשב נייד ולא נייח- כמובן שאם יש לכם עצה לתת לי שתמנע ממני טעות בנוגע להאם לקנות נייח או נייד אשמח לשמוע אותה) הדרישות שלי הן: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים ( כבדים עד כמה שניתן תוך שימוש בדרישות גבוהות כמה שיותר (בעיקרון שיוכל להריץ את קריסיס ואם ניתן גם דברים מודרניים יותר), צפיה בסרטים אשמח לאפשרות של סרטי HD בצורה חלקה, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד) ייתכן שכן. בעיקרון אני שואף להתחיל תכנות ולעבוד על מנוע סורס ומנוע עריכת השלבים שבא עם המשחק קריסיס * גודל המסך? - לא כל …
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, מבקשת המלצה למחשב נייד לסטודנטית, שישמש בעיקר לאופיס בסיסי, צפיה בסרטים, האזנה למוזיקה. בלי משחקים או תוכנות כבדות. גודל אידיאלי מבחינתי: 13 אינץ'. חשובה אמינות ומשקל לא גבוה. מתכוונת לנייד אותו ממקום למקום. אשמח לעזרתכם. תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום חברים אני מחפש המלצה למחשב נייד, הוא לאמא שלי. לרוב, לשימושים של משתמש ממוצע. גלישה, עבודה במיילים ובמקסימום עריכת תמונות (שלשמה גם אני רוצה שיהיה איך לחבר מסך נייח שיש בו רזולוציה טובה העיקר. איזון צבע סביר לא חייב משהו הכי טוב שיש.) שיהיה יחסית קליל שאם היא תרצה לעבוד איתו במקום אחר בבית לא תהיה לה בעיה להביא אותו למטבח למשל. חיי סוללה ממוצעים זה סבבה. השימוש בעיקר נייח. אז אם יש דרך שהיא לא תשבעם המחשב במצב פתוח (כי אז היא תראה את המסך פעמיים) אלא שיעבוד במצב סגור כמו נייח זה יהיה טוב. אם צריך איזה ציוד של מקלדת או תושבת מיוחדת בשביל זה אשמח לקחת אותם בחשבון גם. כי כדי לעבוד במצב סגור כנראה נצטרך לחבר איזו מקלדת חיצונית. …
-
- 5 תגובות
- 817 צפיות
-
-
שלום, אני לומד הנדסת אווירונאוטיקה וחלל וצריך מפרט למחשב נייד מילאתי את השאלון להראות פלוס מינוס את הדרישות שלי ממנו. אני לא מתמצא בתחום של המחשבים הניידים כך שאני אפילו לא יודע איזה מעבדים וכרטיסים גרפיים יחשבו לטובים על נייד ניתן לחרוג גם מהמחיר פלוס מינוס רכישת המחשב בישראל * מטרות המחשב: מטרות עבודה בעיקר, אופיס, מטלב, סוליד וורקס, אינטרנט.(בכללי שיריץ טוב תוכנות חישוב ושרטוט) כלל לא אתנגד גם אם זה יריץ משחקים בצורה סבירה אך לא חייב (סביר=הרצה של משחקים חדשים לא בהכרח בהגדרות מקסימליות) * גודל המסך: 17 אינצ' פלוס מינוס, משום שאני רוצה שיהיה נוח לעבוד עם המסך ולא מעייף בגלל מאמץ של עיניים. * משקל רצוי: כלל לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך: זמן של 2-3 שעות * האם יש…
-
- 0 תגובות
- 621 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 100ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (תמונות, וידאו ורינדור 3D). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא עקרוני. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן Windows 8 (כולל שדרוג ל- 8.1). 8. האם ישנה העדפה לרכוש …
-
- 14 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
מגיע הזמן בחיי כל בחורה שהיא צריכה קצת יותר Ghz בחייה אז החלטתי להיפתר מהישן והמוכר, ולצאת לדרך חדשה מלאה ב-Ghz אבל מרוב מבחר איבדתי כבר את כל שושנת הרוחות ולכן אני זקוקה לעזרתכם אולי תוכלו להמליץ לי על מחשב כפול ליבה (רק כונן) הכי זול שאפשר אבל שיספק את הצרכים הבאים: (מעבר לצרכים הנורמטיביים.....) אני צריכה שישמש אותי גם לעבודה בפוטושופ - נמוכה עד בינונית משחקים בעלי גרפיקה בינונית - למשל כמו Tomb Raider Underworld עריכת וידאו בפרימייר ברמה בינונית ובנוסף יש לי סריטה בכל הנוגע לקירור המחשב אם היה אפשר הוא היה עובר לגור במקפיא התקציב שחשבתי עליו הוא בערך 2000 ש"ח (אבל תמיד עדיף פחות) יש רעיונות?
-
- 4 תגובות
- 617 צפיות
-
-
פרטים: 1. ,תשלום במזומן 2. צפיה בסרטים, צריך יציאה לטלוויזיהHDMI 3. צריך יציאה אופטית בלוח אם, לחיבור הרסיבר 4. לא צריך: DVD, וציוד היקפי 5. אין העדפה לשום חברה 6. כרטיס להקלטה מהטלוויזיה יכול להיות נחמד 7. לא צריך מערכת הפעלה. צריך הרכבה במעבדה 8. יתרון לפיירווייר לא חובה, יש לי אייפוד ישן.... שיכול להתחבר גם בUSB 9. חשוב שקט, לא בטירוף 10. OC אפשרי, בגלל מסגרת התקציב 11. שיריץ משחקים כמו COD4, Assassin's Creed אני חושב לקנות XBOX ואז אולי לוותר על אפשרות משחקים במחשב השאלה האם כדאי. או שבסכום של הXBOX עדיף להוסיף ולבנות מחשב חזק יותר. תודה
-
- 3 תגובות
- 551 צפיות
-
-
וצריך DVD וצורב. המחשב יהיה מיועד למישחקים. תודה רבה! ושנה טובה לכולם....
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני צריך המלצה למחשב נייד לעבודה בשטח (שלא יהיה מחשב עדין), שיהיה מחשב חזק "סוס עבודה". דרוש זמן סוללה ארוך (11~ שעות) , יציאת HDMI בלוטות' וצורב DVD אין עדיפות לחברה מסוימת. לקנייה בישראל. תודה, שלומי.
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב נייד זול וטוב לסטודנט למדמ"ח, אשמח להמלצות מניסיון או ידע. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 לערך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם ניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות, גלישה, גיימינג קל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. נוסטלגיה ומשחקים בסיסיים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 12" ומעלה -ל…
-
- 1 תגובה
- 859 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי הזדמנות לרכוש מחשב בנסיעה לארה"ב, לפי מה שהבנתי(וגם השוותי) אפשר לחסוך אלפי שקלים בקניית מחשב(לצורך העניין בלי מכס). אני מעוניין במחשב קטן(13 או 14 אינטש), בעל יכולת סבירה להריץ משחקי תלת מימד, לא יקר(600-700$ פלוס מינוס) ופרמטר חשוב הוא שהמחשב יהיה בעל משקל נמוך ככל האפשר. אני מוכן עם זאת להתפשר על : חוסר במערכת הפעלה, סוללה חלשה, כונן קשיח גדול או מהיר, זכרון פנימי, מהירות מעבד- לא צריך מיליון ליבות, צורב(או כונן BT - אפשר מצדי בלי קורא מדיה אופטית בכלל). כמובן שאם במסגרת התקציב אפשר לא להתפשר אז אני אשמח. תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 701 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות בעוד מספר ימים לוח אם ומעבד חדשים למחשב, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבעיה, אני מתכנן לקנות את הלוח אם של MSI דגם Z77A-G45. בנוגע למעבד והקירור אני לא סגור, אני מחפש משו שיחזיק לי למשך זמן רב מבחינת ביצועים, כלומר שלא בעוד שנתיים כבר אני אצטרך לקנות מעבד חדש למחשב... יש לציין כי שלושתם נמצאים בטווח התקציב שלי. כמו כן השימוש העיקרי הינו לגיימינג ככה שזה עוד יותר מעלה בי את הסימן שאלה האם OC בכלל נדרש למטרה זו? תודה מראש לעוזרים!!!!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצות על נטבוק עם מסך 12". תודה.
-
- 0 תגובות
- 793 צפיות
-
-
אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. - יירכש בארה"ב (הזמנה באינטרנט בתוך תחומי ארה"ב) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - עבודה משרדית, צפייה בסרטים, משחקים (יהיה נחמד אם יוכל לתמוך ביותר מסוליטייר, COD ברזולוציה בינונית כדוגמא), עבודה עם SOLID WORKS * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - מסך מאט עדיף, אבל לא DEAL BRAKER. גודל 15.4 - 17.3. אם אפשר שהמסך יהיה מגע והתוספת היא עד 100$ (בהשוואה לבלי מגע) אז כן. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ו…
-
- 0 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני כרגע במזרח ואני מעוניין לקנות מחשב נייד בתאילנד עוד חודש חודש וחצי. אני כבר הרבה זמן לא מבין בחומרה ובטח שלא בניידים. הסיבה שאני צריך לדעת עכשיו היות שאני הולך לטייל הרבה בזמן הקרוב ולא יהיה לי זמן לאינטרנט. אני מתחיל לימודי הנדסת מערכות מידע (תהיה התעסקות עם תכנות) ועל כן אני צריך נייד למטרות הלימודים ול מטרת יצירת מוסיקה (קיובס 5 ). המחיר עד 5000 כאשר מעדיף סביבות ה4000. * רצוי מאוד שלא ישקול הרבה עם מסך של 15. * אחריות בינלאומית של שלוש שנים * זמן סוללה - ברור כמה שיותר * דיסק קשיח לפחות 500 * יציאות hdmi חובה * זכרון מינימום 4 גיגה אבל ברור שרצוי יותר * מדגיש שאני רוצה לקנות בתאילנד * צורב וכונן לא חובה על כל שאר השאלות בשאלון אני פחות יודע לענות מה …
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד, כמעט לא יצא מהבית. דרישות (מהכי חשוב לפחות חשוב: לא מתחמם מבית טוב שיחזיק מעמד ועם אחריות ארוכה. סוללה חזקה, שתחזיק לכמה שעות טובות ולכמה שנים טובות. מסך גדול (לא פחות מ 14", מעדיף 17") דרישות מומלצות אך לא חובה: BT רמקולים חזקים יציאת HD
-
- 4 תגובות
- 627 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניצול מקסימאלי של התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש לי טליוויזית 22' lcd hd ready שתשמש כמסך מחשב * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?- משחקים כבדים (לדוגמא fallout החדש) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?- לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מ…
-
- 2 תגובות
- 664 צפיות
-
-
אמא שלי רוצה שאני אעזור לה לקנות מחשב שהכי חשוב בו זה האמינות והבטרייה, כי מבחינת ביצועים היא צריכה את המינימום. המחשב ישמש מטרות של אך ורק, מוזיקה, אינטרנט והרבה אופיס. אם אפשר לרדת מכיוון ה2000 אני אשמח. תודה רבה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש נייד בתקציב של 5K, עם אפשרות התגמשות מקסימלית עד 6K השימוש העיקרי, והמאסיבי ביותר של המחשב, יהיה בתוכנה Visual Studio 2008 אך נחוצה תמיכה בגירסא העתידית, 2010. הקימפולים אורכים דקות ארוכות מדי, ואשמח להיפטר מזה.. אני מריץ לפחות 3 פרוייקטים בו"ז, וכל אחד מהם גוזל כ-250 מ"ב ראם התוכנית היא להריץ WIN7, ומכאן שהדרישה המינימלית ביותר היא 3GB ראם, עם עדיפות ל4GB עד כה, סבלתי קשות משימוש בתוכנה הנ"ל תחת ריזולוציה של 1024X768 הסקרול ימין ושמאל, למעלה ולמטה - מעייפים ומעיקים לכן דרישה נוספת היא ריזולוציה נוחה 13" זה קטן מדי, 17" זה הגבול העליון- עדיפות למסך מאט אין חשיבות למשקל, אך רצוי כי הסוללה תחזיק שעתיים-שלוש 250GB HD יספיקו בהחלט אפשרות הרצת סרטים תבורך, כ…
-
- 4 תגובות
- 766 צפיות
-
-
שלום רב. אני חושב לקנות מחשב חדש. כללית איני מתמצא בקרבי האלמנטים במחשב ולכן אשמח לקבל הנחיות לקניית על פי הנתונים המפורטים: 1. המחשב בשימוש ביתי. 2. עבודה עם תוכנות אופיס, אינטרנט, דואר אלקטרוני ותוכנות פוטושופ-פלאש (גרפיקה בסיסית לא ברמה מקצועית), סרטים וכדומה. 3. רצויה כעת מערכת הפעלה XP אך כדאי לרכוש עם נתונים שיאפשרו התקנת ויסטה בעתיד. 4. מחיר עד 2,000 ש"ח ללא מסך וציוד היקפי. תודה מראש לכל העונים
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-