ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
היי,הלך לי המחשב אחרי 8+ שנים. יש לי את הדיסקים הקשיחים (כולל SSD אחד שקניתי לא מזמן) ומסך חדש שאני אעביר למחשב החדש.מה שאני בעצם ארצה לקנות זה את המעבד, זיכרון לוח אם, כולל מאווררים ומארז נורמלי.המחשב ישמש לשימוש ביתי בסיסי (אינטרנט ואופיס) ובנוסף קצת עריכת וידאו תמונות ומשחקים (לא גיימר רציני אז זה לא משהו שהוא חובה).בנוסף, אני מעדיף להוסיף קצת כסף ושהמחשב יחזיק לי להרבה זמן (אם שדרוגים פה ושם בעתיד) ושלא כל שלוש שנים להחליף.הסתכלתי קצת על אחד המפרטים המומלצים שבאתר (למטה לדוגמא) אבל יש לי כמה שאלות שעלו לי וקיויתי שתוכלו לעזור. 1. מה אם אני אשתמש במעבד I5-4690 במקום ה-i7? מה מהמשעות בביצועים?2. חשבתי על האפשרות של להשאיר את ה-i7 אבל להוריד את הכרטיס מסך ( אולי יהיה כש…
-
- 0 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לבנות מחשב עם כח מספיק להרצה של Microsoft CRM 4 על Microsoft Windows Server 2008 כולל SQL. שרת ה- CRM הזה צריך לשרת כ- 40 משתמשים. השרת חייב להיכנס לתוך מארז 1U וכאן מתחילה הבעיה. אני לא יודע איזה מעבד אני צריך, על גבי איזה לוח, ואיזה גוף קירור אני יכול להתאים. הקושי נובע בעיקר מחוסר ידיעה מה באמת אפשר לשים במארז 1U. למעשה, הצלחתי למצוא עבור תושבת 775 קירור למארז 1U. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_147&products_id=20427&PHPSESSID=6dbab7dda7975fd09de2220e8a7e1344 אני חושש אם אכן הקירור שמצאתי יכול להתמודד עם החום שנפלט למשל מ- E8400 של אינטל. השאלות שאני רוצה להפנות כאן הם: 1) איזה כח עיבוד אני באמת צריך? מה הכי יעיל מבחי…
-
- 0 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אבא שלי ביקש מפרט למחשב מכיוון שהמחשב שלו התפגר. במפרט אין צורך בשום ציוד היקפי או מערכת הפעלה. חנות מועדפת זו TMS מכיוון שיש להם מבצעי חג כמו הכרטיס מסך HD 5870 במחיר ממש זול! מומלץ ביותר מחשב מבוסס אינטל אם התקציב מספיק! תודה רבה ויום טוב!
-
- 4 תגובות
- 612 צפיות
-
-
טוב שניתי כותרת והודעה. אני חושב שעכשו זה אינפרומטיבי יותר. שיקולים שלי: 1)מוכרח כרטיס קול - בהחלט דבר שאני רוצה איכותי במחשב. 2)לא צריך הרבה נפח לHD, אם כי רצוי מהירות גבוהה 3)OC קליל, משהו כמו נניח לעלות FSB קצת ודברים כאלו, ואם זאת מעדיף לשמור על קירור חזק 4)שקט - שיהיה לא שקט ברמה של איזה 10 דצבילים בקושי, אבל מצד שני לא רוצה איזה משהו רועש סביב ה40 אפילו, מעדיף משהו שקט יחסית שאוכל נניח לשמוע מוסיקה בשקט ועדיין לא לשמוע רעש המפריע מן המחשב. 5)יופי - לא ממש חשוב לי, לא אוהב את כול הקטע של מודים וכו', מעדיף פרקטיות מאשר יופי. 6)מעדיף מעבדים וכו' מהדור החדש, כלומר נניח מעבד Q9450, וכרטיס מסך גם מעדיף נניח את ה9800GTX מאשר את ה8800GTS וכו' (גם אם יוצא שמשלמים פה …
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 אבל הבנתי שזה לא ככ פרקטי אז אני מוכן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ועריכה גרפית בסולידוורקס ופוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך ומקלדת ורמקולים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא עדיף בלי לדים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין ג…
-
- 0 תגובות
- 458 צפיות
-
-
הייתי רוצה להמיר את המחשב הישן שלי (מחשב בון3 שנים) למערכת HTPC שאוכל להציב בסלון. מפרט המחשב הנוכחי הוא: Assus P4P800 2.8Ghz, 512 MB RAM, דיסק 200GB ATA, כרטיס מסך Radeon 9200 SE (AGP( צורב DVD,מארז סטנדרטי. בנוסף, המערכת תשמש רק לניגון מוזיקה/ווידאו ורדיו אינטרנט, ללא חיבור לכבלים. 1. איזה מארז מומלץ? מה שחשוב לי הוא רעש נמוך ויכולת חיבור לשלט רחוק. 2. כרטיס המסך הנכחי כולל יציאת SVHS, האם להשאר איתו או לשדרג? (הטלוויזיה הנוכחית שלי היא CRT פשוטה עם כניסות אנאלוגיות כך שחיבור דיגיטלי מיותר בשלב זה) 3. איזה כרטיס קול כדאי להוסיף? האם יציאת SPDIF למערכת הסראונד חשובה? 4. איזה קירור צריך/רצוי למעבד? המעבד הוא קצת ישן בתושבת 478 עם גוף קירור סטנדרטי ואני קצת מודאג מחימום י…
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום , אני מעונים לרכוש את המפרט הבא : ספק כח מודולארי Seasonic 750W Gold X-Series X-750 Retail קירור למעבד Noctua NH-D14 CPU Cooler Gigabyte GeForce GTX570 GV-N570OC-13I OC 1280MB GDDR5\אני מעביר אותו מהמחשב הישן , הוא בן חודשיים. Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 מארז Antec Eleven Hundred The Advanced Gaming Authority Case No PSU זיכרון למחשב 2x4GB Corsair XMS3 Dual Channel 1600mhz CL9-9-9-24 צורב פנימי Samsung SH-224BB/DB DVD±RW x24 Black Sata כונן Samsung 840 Pro Series 2.5'' 256GB SSD SATA III מעבד אינטל Intel Core i7 4770K Haswell 3.5Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Box לוח אם Gigabyte GA-Z87X-UD3H LGA1150, Intel Z87, DDR3 1600 מאורר למארז - Antec …
-
- 41 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב חדש אני צריך מפרט טוב עד 2800ש"ח למטרת גיימינג ועבודה (לא כולל מסך ואביזרים). חשוב: שיהיה מהיר כרטיס מסך טוב מעבד 3Ghz ומעלה זיכרון 4G ומעלה.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם ושבת שלום, אשמח לקבל עזרה בהרכבת מחשב ביתי. בעקרון כל מה שאני עושה במחשב זה לגלוש באינטרנט, לעשות עבודות באוניברסיטה (Word וכאלו), מעט לתכנת ב- Visual Studio למי שמכיר (תוכנה יחסית כבדה), ולצפות בוידאו HD אני רב הזמן על המחשב בבית (כי כרגע אני רק לומד), ועושה בו הרבה שימוש, גם מריץ יישומים רבים במקביל, שירים הרבה (מאד) לשוניות אינטרנט שונות, קיצר המחשב שלי די עמוס בתוכנות פתוחות רוב הזמן. אני מחפש מחשב שיוכל בקלות להתמודד עם ריבוי התוכניות (יש כאלו שיגידו שזה בקטנה כי זה לא תוכניות כבדות אינטרנט ונגנים) בצורה קלה (שאני לא ארגיש שהמחשב מתאמץ). אני גם רואה לא מעט סרטים של HD במחשב (היום אני מצליח במחשב הישן לראות רק HD 720) ומוריד הרבה תכנים לפעמים גם במקביל …
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום חבר'ה, בניתי מחשב להורים\בית של חברה שלי, האמת שהם משתמשים בו לגלישה, קצת עבודות באופיס, אבא שלה גולש באתרים של מניות וכל מיני דברים כאלה, צפייה בסרטים ושימוש רגיל בכללי. עכשיו יש לה אח קטן שמשחק קצת במחשב לא משהו כבד, אלא משחקים אתם יודעים.. משחקי ספורט וכאלה לא משהו רציני בכלל. התקציב שהוא נתן לי הוא בין 2000 שקל ל 2300 גג ללא צורך במסך, ובניתי את המחשב הזה בחנות שיש לי איתה אחלה ניסיון בפנדה מחשבים - יצא לי סופי 2100 שקל ללא הרכבה. רציתי להתייעץ לגבי כמה דברים : 1. המארז הזה יספיק לשימוש הנ"ל או שעדיף להוסיף 100 שקל ולקחת מארז קצת יותר טוב כגון coolermaster centurion 534 , שהוא קצת יותר מרווח וקריר. 2. האם בכללי המערכת הזו בסדר לשימושים האלה, והאם לא תהיה שום בע…
-
- 4 תגובות
- 649 צפיות
-
-
טוב , זה המפרט שהכנתי לבן דוד שלי שגר בחול , זה המחשב שיהיה לי כנראה רק עם ה R600 . ( אני חדש פה אגב, בפורום .. ) עכשיו רציתי עצות שלכם , אם יש מה לשפר ואיפה , לדעת אם המארז הזה מספיק טוב ואם יש משהו אחר יותר טוב ויפה יותר ( אני אוהב דברים מיוחדים) , אם כל החלקים מתאימים אחד לשני ונותנים ביחד את מלוא הביצועים + חסר לי ספק כוח אז תנו המלצה תודה. בנוסף יש הנחה של 10-20 אחוז במקום הקניהה כלומר זה יוצא בסביבות ה9000 שקל שם. כרטיס מסך : BFG NVIDIA GeForce 8800 GTX OC PCI-E Video Card BFGR88768GTXOCE, 768MB GDDR3, SLI Ready, Essential Vista 590$ לוח אם : ASUS Striker Extreme LGA775 Motherboard, nForce 680i SLI Chipset, Supports Intel Core 2 Extreme / Core 2 Duo / Quad-Core 4…
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3800 ש"ח.. לא מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים חדשים (GTA CRYSIS) הורדות וסרטים וסדרות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני מעדיף QUAD של Q9400+ מאשר E8400, אבל אם אין ברירה אז את הE8400 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להי…
-
- 8 תגובות
- 761 צפיות
-
-
כמה הבהרות והתלבטויות... 1. INTEL\AMD? אין עדיפות לכלום, העיקר שהביצועים יהיו טובים, כמה שיותר זול יותר טוב. אין כוונה לעשות OC 2. המסך המיועד Dell 2007WFP,אז מה שנשאר למפרט הוא 3700 ש"ח בערך. אם אתם יכולים להמליץ לי על מסך זול יותר מהדל, אבל שיהיה איכותי מספיק אז בבקשה. 3. DX10? שמעתי שיש עוד זמן עד שיהיו משחקים תומכים, בכל מקרה אני הולך להשתמש בXP בזמן הקרוב כך שזה לא משמעותי.. אבל בכל זאת כאן ההתלבטות הגדולה מכיוון שבעוד חודש יהיו כרטיסים תומכים ב1000 ש"ח? 4.אם משהו יכול גם להמליץ על חנות אמינה באיזור המרכז... אז בבקשה תמליצו לי פה על מפרט טוב, שיפעיל משחקים ברמה טובה וכרטיס מסך שיתאים לDELL... קיצר אתם יודעים יותר ממני.. אה ודבר מאוד חשוב! שלא יהיה מחשב טרקטור...כמה …
-
- 9 תגובות
- 685 צפיות
-
-
שלום,אני רוצה בבקשה מפרט למחשב ב5000 ש"ח שיהיה amd והשימוש שלו הוא למשחקי מחשב בעיקר
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השימוש במחשב יהיה GAMING בלבד, וגם לא ברמה מטורפת, מחשב מיועד לילד בן 13 . אין צורך ב- SSD אין צורך ב HARDISK יותר מ- 1 TB. אין צורך בציוד היקפי. תקציב מקסימום 4,000 עדיפות לחנות TMS, סתם כי יש לי ניסיון טוב משם. לא יבוצע שום OC. בינתיים יש לי את המפרט הזה, אשמח לדעות! מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4430 3Ghz (3.4Ghz Turbo) LGA1150 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪886 לוח אם: Gigabyte GA-B85M-HD3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪436 מארז: באנדל NZXT Tempest 410 Elite + FSP RAIDER 550W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪675 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 2 - מחיר: ₪146 קשיח למחשב שול…
-
- 5 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט מחשב HTPC בתקציב של עד 2000 שקל ללא חריגות ואם אפשר פחות אז עדיף. שימושי המחשב הם בעיקר לסרטים, סדרות וגלישה באינטרנט. עדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט במסגרת התקציב. לא מתוכנן שידרוג עתידי. רצוי שהמפרט יורכב בחנות הממוקמת באזור חיפה או תל אביב. מארז המחשב צריך להיות שוכב ובנוסף שיהיה במפרט כונן DVD. תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 911 צפיות
-
-
אני צריך מיפרט באלפיים שקל, השימוש יהיה משחקים וכן הם יהיו טיפה כבדים אני יודע שאי אפשר בתקציב הזה משהו שירוץ חלק אבל אני רוצה משהו שירוץ בכיף, עכשיו אני עם מחשב 2G RAM ומעבד פנטיום משהו גרוע ממש ואני עוד משחק נחמד..., אני משחק טיפה במשחקים ומתעסק בתוכנות כבדות כמו פוטושופ והכל. הציעו לי ב ivory כזה: מארזמארז איכותי Casecom הכולל יציאות USB קידמיות ואחוריותספק כחFSP 300W Active PFC כולל מאוורר 12 ס"ממעבדIntel® Core® i3 2120 3.3GHz כולל מאוורר Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2לוח אםAsus P8H61-M LX H61כרטיס קול5.1כרטיס רשת10/100/1000דיסק קשיחHitachi / Seagate 500GB SATA2 / SATA3 7200RPM 16MBזכרון פנימיKingston / Ceon 4GB DDR3 1333MHzכונן אופטיצורב LG SATA DVD מהירות צריבה מק…
-
- 10 תגובות
- 983 צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט למחשב+מסך ומדפסת ב-3000 שקל בערך (4000 מקסימום) המיועד לעבודה משרדית, אינטרנט וכדומה עם כרטיס מסך נורמלי - לא משהו חזק ויקר אך שיעשה את העבודה במשחקים ממוצעים...
-
- 7 תגובות
- 585 צפיות
-
-
טוב לפני שאתם בונים לי את המפרט אתם יכולים להגיד לי מאיזה אתר מומלץ לקנות כי אני הבנתי שיש פה כמה אתרים שלוקחים ריבית.... זה אחד 2 בקשר למפרט....אני רוצה מעבד קונרו וזיכרון ג'יגה מספיק....דיסק של 160 ג'יגה....וכ.מסך ג'יפורס 7600 gt ....וזהו תודה...
-
- 5 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לבנות מחשב למשחקים וכל מה שמסביב..., בלי מסך וציוד היקפי, בלי הארד דיסק (יש לי 120) ובלי כוננים. אני רוצה להביא תמחשב מKSP כי הם ליד הבית שלי... חשבתי על מפרט, אבל אני לא בטוח על כמה חלקים: מעבד: (לא יודע מה לבחור) 1400 שקל Q6600 או E6850 , מה עדיף? לוח אם: 570 שקל gigabyte P35-DS3L יש לוחות יותר טובות מאלה במחיר עד 600 שקל בערך פלוס מינוס? זיכרון: 600 שקל 2 סטיקים של 2 ג'יגה (זה נראה לי יותר עדיף על 4 סטיקים של 1 ג'יגה... לא?) DDR II 800Mhz 2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heatspreader כ.מסך:1500 או 2000 שקל אני לא יודע מה לקחת:512 8800GT או 8800GTS 512 מארז וספק: (לא רוצה להשקיע פה, מארז נגיד עד 400 שקל וספק לא יודע כמה חח) א…
-
- 8 תגובות
- 846 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב ב 6500 שח למטרות משחקים כבדים, אינטרנט, האזנה ועריכת מוזיקה ושימוש כללי. אין צורך במסך וציוד היקפי. מה דעתכם על המפרט הבא ? נועה מחשבים DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D - 860 AMD Athlon 64 3500+ Venice 1GHz FSB 512KB L2 Cache Socket 939 Processor BOX - 1450 סה"כ - 2310 שח Pandas Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 236 ש"ח Twinmos 512MB DDR433 PC3500 DDR Speed Premium BH-5 459 ש"ח NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk 299 ש"ח Teac Floppy Drive 1.44 66 ש"ח RAIDMAX Scorpio 868 Silver 420 Watt 325 ש"ח ללא ספק HEC ACE480 480W 20/24PIN 440 ש"ח Thermaltake 80MM 4 Channel VR Case Fan A1873 155 ש"…
-
- 11 תגובות
- 870 צפיות
-
-
חברה אני צריך שאתם תיבנות לי מפרט שבנוי ליצירת מוזיקה בתוכנת הקיובייס ובנוי לעבודה אים הרבה VST (כלים וירטואלים ) תודה מראש בה 2000 שקל ללא מסך
-
- 4 תגובות
- 564 צפיות
-
-
-
לאחר ששיכנעתי את החבר שלי ללכת על מפרט amd ( זה כמובן לאחר שראה את המחירים ) אז הוא רוצה לשדרג ומה שהוא צריך זה : השילוש הקדוש ( לוח , זיכרון , מעבד ) ספק ( אם אפשר גם מארז , לא מחיר גבוה , משהו פשוט ) כונן קשיח ( 40 יספיק ) צורב אם אפשר כרטיס מסך תקציב : מקסימום 3000 ש"ח הנה מה שאני הרכבתי : AMD ATHLON XP 1800 + FAN - 569 Micron 256MB PC266 DDR- 373 EPOX 8KHAL+ KT 266A - 397 Tsunami Virgo bLUE for P4 350W - 236 Seagate Baracuda 40GB 7200RPM - 467 BENQ CD-RW 32x10x40 retail - 342 Gigabye ATi Radeon 9000 PRO - 637 3021 חיפשתי gf3 ti 200 ב620 ולא מצאתי האם הראיידון 9000 באותה רמה ? לא נראה לי שיש הבדלים כל כך גדולים בין ה benq ל lite on . מה דע…
-
- 16 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי חבר בעל תקציב של 5000 שקלים, מעוניין לקנות מחשב פלוס ציוד הקפי (מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים). המחשב אמור לעשות הכל טוב אבל צריך להיות עם נטייה לגרפיקה ברמה טובה (להפעיל מאיה, פוטושופ וכו..), הבנאדם רוצה ללמוד גרפיקה אבל לא בשנתיים הקרובות (הוא חייל), בינתיים הוא רוצה להתעסק עם גרפיקה אבל לא ברמה של עבודה מקצועית. השאיפה היא גם לשחק במשחב ולראות סרטים. הוא רוצה מסך טוב בגודל שבין 20-23, שיהיה טוב מאוד אבל גם זול, לא חובה 23 ולא חובה הכי יקר, הכי משתלם מבחינת גודל/מחיר/איכות (כמובן full hd). העכבר והמקלדת שיהיהו טובים ולא יותר. כונן קשיח של 1 טרה, מעבד מבוסס core i5/7, ולפחות 4 ג'יגה זיכרון. מארז איכותי ושימושי יופי לא קריטי. בכלליות עדיף להשקיע על חלקים איכו…
-
- 1 תגובה
- 649 צפיות
-