ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
שלום! קניתי את המחשב שלי מ-ksp לפני כשנתיים וכמעט שלא נעשה בו שימוש (כ 5-8 שעות שבועיות בממוצע). המחשב עלה לי כ-12,000 ומבדיקה שעשיתי לאחרונה עולה היום כחדש כ-10,000-10,500. כמה אני יכול לקבל עליו היום כיד שניה? המפרט: 1) מעבד: intel i7 4770k http://www.newpc.co.il/items/654484 2) לוח אם: asus z87 maximus vi gene http://www.pccenter.co.il/product/asus-maximus-vi-gene?aff=Zap&aff_a=1 3) זכרונות: corsair vengeance 2x4gb ddr3 2133 cl11 http://www.corsair.com/en/vengeancer-8gb-1-5v-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz8gx3m2a2133c11r 4) כ.מסך: asus gtx780 directcu ii 3gb ddr5 oc https://www.asus.com/Graphics-C…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מספר מחשבים בבית שאני מעוניין לתקן, עד היום הזמנתי חלקים מEBAY, אך לא תמיד מצאתי את מה שאני מחפש. מישהו מכיר אתר מומלץ וכמובן ששולח לארץ הקודש שניתן לרכוש משם...?
-
- 1 תגובה
- 702 צפיות
-
-
שלום רב, יש לי מחשב חדש יחסית וינדוס 10 i7 3632QM 2,20 GHZ 4GB ram של LENVO E531 ומאתמול שום קובץ וידאו לא עובד לי, לא על המחשב לא משנה איזה player ניסיתי להשתמש בו, winodws media player, bs player, VLC player. גם קבצי וידאו או אדיו רגילים בפייסבוק או ביוטיוב לא עובדים לי. עשיתי כבר פעמיים system restore פעם ראשונה הבעיה נפתרה, אבל אחרי יום הבעיה חזרה על עצמה. אני לא רוצה לפרמט את המחשב אבל אם לא תהייה ברירה אני יעשה את זה. אשמח לעזרה תודה רבה לכם מקווה שזה הפורום שאני הייתי צריך לגשת אליו שסיפקתי מספיק מידע על הבעיה שלי
-
- 1 תגובה
- 777 צפיות
-
-
אני לא כ''כ מבין במעבדים ואני רוצה מעבד I5 למחשב הבא שלי ,המפרט הוא מהאתר https://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/13 ראיתי את המפרט אך ברגע שהתחלתי להרכיב באתר של חנות מחשבים וראיתי כל מיני דגמים עם כל מיני דברים כמו : Intel i5-4690 3.5Ghz Tray אך לא הבנתי למה יש כאלה עם 4690 ויש כאלה של שכתוב K לאחר המס' בעל הארבע ספרות,האם זה אומר שהדגם ישן?,הרי ראיתי שהמפרט הוא מ2015,או שזה אומר אם המעבד מתאים פיזית ללוח אם?,מישהו יכול להמליץ לי על מעבד שיתאים ללוח אם שבמפרט או שימליץ לי לשנות חלקים אחרים(השימוש הולך להיות גיימינג די כבד),תודה
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים, אני מחפש מחשב נייד שימש לעריכה גרפית, ועריכת וידיאו. התקציב שלי עומד על 6000 ש"ח, מוכן להשקיע עוד כמה מאות שקלים בשביל ראם. אני אשמח להמלצות שמגיעות מניסיון ולא רק מקריאה יבשה של המפרט. תודה.
-
- 1 תגובה
- 903 צפיות
-
-
שלום לכולם, בעבר נעזרתי בפורום עבור מחשב שרכשתי ואשמח לקבל ייעוץ עבור מחשב נוסף. דרוש מפרט עבור מחשב נייח לשימושי גרפיקה ברמה מאומצת-רינדורים בתוכנות ADOBE CC/SONY VEGAS/MAYA/AFTER EFFECTS התקציב הוא עד 8K לא כולל ציוד הקפי. אני גר באזור ראשון אז אשמח לחנות מהאזור. במפרטים המומלצים באתר קיים מפרט מעניין, מה דעתכם עליו בכל אופן-https://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/18 תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 882 צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים (תיהיה בעיה להפעיל עם מחשב טנדרטי סרטוני 4K שצולמו עם סמארטפון?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 15 לא פחות. מה הבדלבין מבריק למאט? * רזולוציית המסך?1920X1080 (עם מסך 15 ומעלה זה קטן מידי?) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אם יש עם numpad יותר טוב אבל לא שובר עסקה * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל כל היום יסתובבו עם המחשב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף עם כמה שיותר זמן סוללה. כמה שעות בעבודה משרדית וגליש רגילה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לגולשים אני מרכיב בימים אלו מחשב, שישמש אותי לעריכה גרפית ביקר, אך גם וידאו וסאונד. (תכנות: פוטושופ, פרמייר, ואבלטון) קיבלתי הצעה מחנות "פלונטר" בתל אביב עם המרכיבים הבאים: מעבד: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CM8064601560615 זיכרון: (2 יחידות סה''כ 16 MHZ) http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=HX316C10FB_8 דיסק קשיח SSD: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SV300S37A-240G דיסק קשיח רגיל: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=ST1000DM003 כרטיס מסך: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=02G-P4-2754-KR מאוורר: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=UCACO-AP111-GBB…
-
- 5 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה על קבלת המלצות / הצעות למחשב נייד לשימוש משולב אישי + משרדי. השימוש העיקרי (עבודה) הוא בעיקר "סטנדרטי", כלומר אינטרנט, אופיס וכיוצ"ב. ברמת התחביב, אני משתעשע קצת בפיתוח (אנדרואיד וכו'), וצריך מחשב שיהיה מספיק חזק בשביל לעמוד בזה, אבל מצד שני לא רוצה להשתגע כי לא מזה אני מתפרנס. כרגע אני עובד עם Dell Inspiron 15 עם מעבד i3 ומסך 15.6. בסה"כ מרוצה ממנו, אבל מרגיש שהוא לא סוחב. תשובות לשאלות הנפוצות: * מטרות המחשב? כאמור - משולב לואוטק (משרדי) + קצת הייטק (פיתוח) כתחביב. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה מבריק או מט. גודל - רגיל לעבוד עם 15.6 אבל מוכן לשקול טיפה יותר קטן. * רזולו…
-
- 0 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום רב בניתי מחשב לשימוש משרדי, תכנות קל, הרבה תוכנות במקביל. מה שחשוב לי בעיקר זה שיוכל להתמודד עם הרבה תוכנות וזמן uptime ארוך. כח עיבוד בד"כ פחות חשוב לי כי אני כמעט ולא עושה פעולות שדורשות את זה במיוחד. כמו כן - אני אוהב הרבה שטח אכסון כפי שאתם רואים. מצורף המפרט. אשמח להערות / שיפורים. ספציפית: האם הספק מספיק חזק / עדיף לקחת 350W? תודה! הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 BX80662G4400 - Intel - Intel Pentium G4400 Skylake Dual core CPU - 3.3 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 3MB cache - Intel® HD Graphics 510 - 47W TDP - Fan - Box... …
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש נייד חדש שישמש אותי בעיקר לעבודה - (שימוש תדיר בVM-ים) ובין היתר אני מעדיף לקחת מחשב עם כרטיס מסך טוב גם לגיימינג. אין הגבלה פרקטית לתקציב, אבל אני מעדיף לא לעבור את ה10,000 ש"ח. המחשב יכול להקנות בארה"ב, ואני לא פוסל משלוחים מכל מיני מקומות אחרים בעולם.. מתוך החוקים, אלו הסעיפים שקריטיים לי: * גודל המסך: 15.6 ומעלה * חובה מקלדת numpad * משקל רצוי: לא יותר מ4 ק"ג, ואם זה מגיע למשקל הזה אז עם תיק מתאים.. * זמן סוללה: עדיף מעל 4 שעות, מוכן להתפשר על זה. * כונן אופטי: לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית: כן, כלומר שאוכל לתקן את המחשב בישראל. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: מעדיף ש…
-
- 5 תגובות
- 672 צפיות
-
-
היי חברים, אני יודע לפרק את המחשב הנ"ל עד לרמה שאני יכול להוציא בו כל חלק חוץ מהמסך. ברצוני לעשות Refurabishe לחומרה. מעוניין לקנות לוח אם חדש וטוב (אם זה אפשרי) עם מעבד חדש וטוב מורכב עליו (שוב אם זה אפשרי- ואם אפשר לקנות בנפרד לוח אם ומעבד ואז להרכיב אותם אני מוכן לנסות) וגם כרטיס מסך טוב שאין לי מושג איפה הוא יושב פיזית (נראה לי שהוא גם מובנה בתוך הלוח אם). בגדול האם אפשרי לעשות את כל זה? המחשב מתחיל להיות עייף והוא לא זז וחשבתי שאולי הרכיבים עושים את הבעיה (זה לאחר שניקיתי עד להברקה את צלעות הקירור והמאוורר). אז השאלה שלי היא כזאת. האם בכלל כל השאלה שלי רלוונטית, כלומר שווה לקנות חדש ולהחליף וזה באמת הבעיה לכך …
-
- 2 תגובות
- 713 צפיות
- 1 follower
-
-
לגבי המעבדים אני רואה שיש הרבה מסוג U וכשאני מחפש בגוגל, אני רואה שיש תדר בסיס ותדר טורבו. למשל, המעבד i5-5200U (שנמצא בטווח המחירים של המחשבים שאני רואה), תדר הבסיס שלו הוא 2.2 GHZ והוא יכול להגיע גם ל- 2.7 GHZ. מצד שני, ראיתי את המחשב הזה עם מעבד i3-4000M שהתדר שלו הוא 2.4 GHZ(לפי מה שאני מבין, זה קבוע כך. לא רואה במאפיינים אצל אינטל שיש לו תדר של טורבו). אם כן, איזה מעבד טוב יותר ובטוב יותר אני מתכוון איזה מחשב יעבוד באופן חלק יותר בהנחה ששאר המרכיבים במחשב זהים ורק המעבדים שציינתי לפני כן, שונים? איזה מעבד בפועל יעבוד בתדר גבוה יותר באופן קבוע/רוב הזמן? לא ברור לי מתי כן אקבל מהירות של 2.7 GHZ במעבד i5-5200U. אני גם מבין שהמספר הראשון הוא…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, בכל פעם שאני מנתק את כבל ההטענה מהנייד הוא עובר אוטומטית למצב חיסכון בסוללה, הדבר לפעמים בעייתי כי אם המחשב מבצע פעולות כבדות הוא לפעמים נתקע. איך אני מבטל את ההגדרה הזו? בלוח הבקרה בהגדרות צריכת חשמל לא מצאתי פיתרון. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום וברכה, לצורך אולפן ביתי קטן רציתי לקבל המלצה למפרט מחשב טוב ואמין עד כמה שאפשר בתקציב כזה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אודיו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קיובייס 5 עם רשיון. שימוש תדיר. בערך שעתיים ביום ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 0 תגובות
- 512 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שימוש ביתי רגיל,צפיית סרטים בחיבור לטלוויזיה. וגיימינג קל כמו crysis. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. war rock crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 0 תגובות
- 632 צפיות
-
-
תובעני הכוונה לניגון סרטי HD והמשך עבודה שוטפת כולל רכישת ווידאו ממצלמות, הקלטה מ DVR או טיונר הורדת קבצים והעלאה, גלישה ועריכת תמונות ומסמכים השאלה אם זה מתאים ואם לא להמתין שהחומרות החדשות יקבלו קצת ביקורות...
-
- 10 תגובות
- 834 צפיות
-
-
מיועד לאדם מבוגר, הוא יעבוד עליו כמה שעות ביום בחדר מואר. נייח לא בא בחשבון. מבחינתו, עלות תועלת משמעה פעולה זריזה ככל הניתן, תצוגה איכותית ומקלדת נוחה, כמובן שהציפיות מותאמות לתקציב. יש המלצות? חיפוש בזאפ העלה תוצאות כמו: Lenovo Ideapad 100-15IBY מבוסס פנטיום N3540 ללא מע' הפעלה http://night-net.net/items/595566 או במלוא התקציב: HP 250 G3 J4T62EA מבוסס i3-4005u ללא מערכת הפעלה https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=2329& לשניהם 4GB RAM, נפח אחסון לא רלוונטי, שניהם עם שנה אחריות. 1. יש אלטרנטיבות טובות יותר? דגם שפספסתי? (אם קיים דגם עדיף משמעותית בחו"ל שכולל משלוח מסתכם בעלות הזו, זו גם אופ…
-
- 2 תגובות
- 643 צפיות
-
-
אהלן חברים, הלפטופ הוא בן כ 6 שנים. הוא בזמן האחרון נתקע לעיתים קרובות ואיטי ממש. פתחתי אותו עד לרמה שהוצאתי את הצלע קירור לגמרי וניקיתי אותה (לא מרחתי משכה תרמית כי אני לא יודע מה לקנות ואיפה למרוח) המחשב מבחינה פיזית גדול וממש מתאים לצרכיי, הבעיה היא כנראה החומרה הישנה שיש בתוכו. אני חושב אולי לקנות זכרון יותר גדול (יש במחשב הזה 4 GB זיכרון) כלומר להגדיל ל 8 GB וכמוצא אחרון לקנות כונן קשיח SSD או להחליף את הלוח אם עם המעבד לחדש. בקשר ללוח אם אין לי מושג איזה מעבד מובנה יש בתוכו (חפשתי באייביי ולא מצאתי איזה מעבד) העלתי גם תמונה של הביצועים של המחשב (ניתן לשים לב לקפיצות המוזרות של המעבד שאני לא מבין ממה הן מגיעות) על מנת לקב…
-
- 0 תגובות
- 512 צפיות
-
-
היצרנית הקוריאנית מעניקה לנו טעימה קטנה מהמוצרים החדשים שתציג בתערוכת CES בתחילת השנה הבאה, כשבתפריט ניתן למצוא מגוון מסכים מתקדמים וגם ניידים במשקל שובר שיאים חודש ינואר עוד רגע כאן, וכל חובב טכנולוגיה וגאדג'טים אמיתי ידע שזה אומר כי תערוכת CES נוספת, הגדולה בעולם למוצרי אלקטרוניקה לצרכנים הביתיים, ניצבת ממש מעבר לפינה. חלק מהיצרניות מתחילות לבנות את הבאזז והציפייה לקראת התערוכה הגדולה כבר עתה, ואחת שהפכה את העניין הזה למסורת כבר מזמן היא LG, שאוהבת מאוד לספר על מוצרים חדשים שלה מבעוד מועד, עם מעט מאוד פרטים טכניים רשמיים. זה קורה גם השנה, כשהיצרנית מקוריאה מבטיחה לחשוף כמה וכמה דגמי מסכים חדשים ב-CES 2016 – חלק בתצורת Ultra Wide, קעורים ועם חיבורי Th…
-
- 0 תגובות
- 599 צפיות
-
-
היי הרכבתי מפרט מחשב גיימינג כבד ורציתי לבדוק עם הוא טוב עם לא תגידו מה לשפר טוב אז זה המפרט מעבד: 980 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151 לוח אם: 410 ₪ - * חדש במלאי * - MSI B150M PRO-VDH S1151 זכרון: 499 ₪ - * מבצע * - 16GB (2x8GB) Hynix DDR4 2133Mhz כרטיס מסך: 3490 ₪ - * מבצע עם משחק * - Gigabyte GTX980Ti G1 GAMING 1190Mhz 6GB DDR5 דיסק קשיח: 390 ₪ - * מבצע * - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty כונן אופטי: 90 ₪ - LG DVD-RW X24 GH24SCO באנדל (מארז + ספק): 529 ₪ - * מבצע * - Antec VSP-5000 + FSP HYPER 600W 85 Plus BUNDLE קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2 מסך מחשב: 1395 ₪ - D…
-
- 0 תגובות
- 471 צפיות
-
-
היי שלום לכולם אני צריך עזרה בבקשה 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000-1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ושימוש אינטרנטי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). חוץ מוורד ואינטרנט אולי אולי LeagueOfLegends/CombatArms אבל זה לא כזה קריטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא בהכרח -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.אולי אולי LeagueOfLegends/CombatArms אבל זה גם אם הוא יעבוד על כרטיס מסך של הלוח אם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המס…
-
- 4 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני די חדש בעניין, ויש לי שאלה די בסיסית. ברשותי נייד ישן HP 620. אני רוצה לרכוש לו סוללה חדשה. מתח המוצא של המטען הוא 18.5V והסוללה הנוכחית היא 10.5V. על מה עלי לשים לב ברכישת סוללה חדשה? האם אני יכול להרכיב סוללה עם מתח גבוה יותר מ- 10.5V ועם 9 תאים? האם חשוב להתעקש על סוללה מקורית למחשב נייד כזה ישן? תודה
-
- 3 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אז ככה לאחר חשיבה מרובה על החלקים הגעתי למפרט הבא: הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8066201920401 - Intel - i5-6600 Skylake Quad core CPU - 3.3 GHz - Max Turbo Frequency 3.9 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 1076/1054 ₪ זכרונות - DDR4 - לנייח HX421C14FB-8 - HyperX - 8GB DDR4 2133Mhz PC4-17000 CL14 - 1.2V - 288Pin - HyperX Fury DDR4 Series - HX421C14FB/8... אחריות לכל החיים כמות: - 1 - 251/246 ₪ דיסקים קשיחים ו SSD - SATA ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barr…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המטאור הסיני מתכנן להתרחב גם על עולם המחשבים הניידים בתחילת שנת 2016, ועשוי לעשות זאת בעזרת שילוב בלתי רגיל ולא צפוי האם הייתם מוכנים לשקול רכישה של מחשב נייד מיצרנית סינית ללא ניסיון עבר בתחום? זו שאלה שהרבה יצטרכו לתהות בנוגע אליה בקרוב, כך נראה, כשברשת מתגברות השמועות על כך ששיאומי (Xiaomi) מתכננת לקפוץ על עגלת שוק ה-PC, דווקא בתקופה בה עוד ועוד שחקניות וותיקות מוותרות או שוקלות לוותר עליו. לפי הדיווחים העדכניים ביותר, המחשב הנייד הראשון מבית היצרנית הסינית עשוי להיחשף באפריל 2016, עם עיצוב 'אולטרבוקי' דק ומלוטש – ובעיקר מפרט וותיק למדי שיבוסס על שבבי Core i7 מדור ה-Haswell, מסך 15.6 אינץ' ברזולוציית FullHD, זכרון RAM של 8GB, כרטיס מסך דיסקרטי מדגם GeForce GT…
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
-