עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Nati.M,

אהלן, אני אשתדל לתמצת: אני חייל, ככה שהתקציב לא גבוה ועומד על 2,000 שקל, ככה שהחלטתי לא לקנות מחשב חדש, אלא להחליף את כל מה שחשוב: לוח אם, מעבד, כרטיס מסך ולהרחיב את הזכרון. השימושים למחשב הם בעיקר משחקים, כשבינהם תמיד אני רוצה לשחק גם במה שחדש ברמה סבירה לפחות, והרבה עבודה של הקלטות מוזיקה. בהתחלה הייתי בעד המפרט הבא: מעבד: 529 ₪ - Dual Core i3 6100 Skylake 3.7Ghz S1151 לוח אם: 289 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-H110M-S2H (DDR4) S1151 זכרון: 370 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Kingston HyperX FURY DDR4 2400Mhz CL15 כרטיס מסך: 719 ₪ - * כולל משחק * - Gigabyte GTX950 2G + Hard Reset Redux / Dead by Daylight מחיר סופי: למזומן 1907 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומי…

2. Started by Roee Ekman,

שלום לכולם, הכנתי מפרט למחשב נייח שאני מעוניין להרכיב והייתי שמח לחוות דעתכם עליו - איפה אפשר להוזיל, איפה כדאי לחזק ולהוסיף וכל מה שנראה לכם. התקציב שלי היה סביב 4,000 שקל הכל כולל הכל. השימוש העיקרי הוא גלישה באינטרנט. לאחר מכן, יש צפייה בסדרות וסרטים ובסוף בסוף משחק פיפ"א. ושאלה ספציפית יותר: האם במקום ה SSD שכתבתי במפרט כדאי כבר להשקיע עוד כמה עשרות שקלים בשביל SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III? הביצועים שלו יורגשו למטרות שלי? תודה! המפרט: מחיר מעבד i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - S…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  3. אורח Arisum
    Started by אורח Arisum,

שלום לכולם, בימים הקרובים אני מתכנן לקנות מחשב נייד מאילת,אשמח לעזרתכם רגע לפני הרכישה. לאחר כמה בדיקות הגעתי למסקנה שכנראה אחד הדגמים הבאים מתאים לצרכים שלי(צוכי תכנות קלים,צפייה בסרטים/סדרות,וחיי סוללה ארוכים,מערכת הפעלה לא חובה מבחינתי). http://ksp.co.il/?list_compare=.28616..33468..33469. כאשר אני מצפה לקבל במחשב FHD+8 RAM. קיבלתי המלצות על דל וHP ולכן צימצתי את האפשרויות ל3 הדגמים הללו. לדעתכם לפי הצרכים שהצגתי עדיף לי לבחור בדל או בHP?(בHP נראה שיש זיכרון מהיר יותר ומעבד מהיר יותר אבל שמעתי שהסוללה של הדל חזקה יותר). במידה ואני בוחר בדל,האם יש אפשרות של התקנה ששל SSD בהמשך? במידה ויש דגמים אחרים שכדאי לשקו…

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב? מחשב ליצירה והפקת מוזיקה ובין היתר עבודה עם תוכנות גרפיקה ווידאו (פוטושופ, לייטרוםו ואפטר אפקטס) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: אבלטון לייב, פוטושופ, לייטרום ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג אבל כן אשמח לשחק מידי פעם במשחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: לא יודע אבל אני מניח שרזולוציה גבוהה ככל האפשר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי? יש צורך אבל לא…

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, התקנה של סביבות כמו VISUAL STUDIO וניתוח נתונים Matlab, Wolfram Mathematica ושרת SQL כלשהו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רשום למעלה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג - לא מיועד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט…

• 2 תגובות
    • 815 צפיות
  6. אורח מצעמם
    Started by אורח מצעמם,

אז שלום יש לי שני שאלות הראשונה היא האם לפי דעתכם ה RX460 2gb הוא הכרטיס הכי משתלם במחיר שלו? (הוא הולך להחליף את הGTX 440) אז יותר חזק זה בטוח אבל האם הוא הכי משתלם ? והשאלה השנייה שלי היא לגבי מפרט בתקציב של עד 3000 חריגה 0 בדקתי קצת בעצמי ומצאתי כמה הצעות משתלמות שני ההצעות שמשכו את העין שלי במחיר סביר אלה http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=86044 או אותו הצעה רק בכרטיס מסך GTX1060 ועוד זיכרון SSD 120 אבל כמובן שעולה יותר 3450 מה שעובר את התקציב יש לכם הצעות יותר משתלמות? אשמח אם תתנו לי

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. יש לי מחשב חדש נקנה לפני 4 חודשים ולא היה בשימוש מפרט: :כרטיס מסך: GTX 980 4GB-5 MSI מעבד: i7 6700 זכרון ראם: 16GB ספק כוח: 750W לוח:Z170-GAMING 3 1151 DDR4 Z170 GIGABYTE דיסק קשיח: 2TB דיסק SSD:250GB

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by LittleNicky,

אהלן, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי שיהיה יותר מעודכן להיום. בעיקר תעסוקה רגילה איתו (אינטרנט, אופיס וכאלה) וגם גיימינג קל-בינוני. המפרט הנוכחי: Intel Core i5 2310 @ 2.90GHz Sandy Bridge 32nm Technology 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz Gigabyte Technology Co. Ltd. Z68P-DS3 (Socket 1155) NVIDIA GeForce GTS 450 הארדיסק של WD ו-Windows 10 חשבתי משהו בסביבות ה1000 ש"ח, נגיד כרטיס מסך חדש (הכי חשוב), אולי SSD קטן לשים עליו את המערכת הפעלה וכמה משחקים בודדים? זכרון כדאי גם לשדרג? תודה רבה!

9. שלום, אני מעוניין לקבל המלצות ועצות לקניית מחשב חדש. מחפש מחשב שולחני חזק לשימוש ביתי. שימושים: צפייה בקבצי מדיה וב – BD / DVD. רוצה מחשב שיכול לנגן וידאו 4K בלי להתאמץ. גלישה באינטרנט. תוכנות משרדיות. גיימיניג זה לא השימוש העיקרי במחשב. יחד עם זאת, כשכבר כן יוצא לשחק, רוצה שהמחשב יהיה מסוגל לתת חוויית משחקיות חלקה במשחקים כמו Portal2, Starcraft2, Fallout4 על הגדרות גבוהות. אני מחפש מחשב חזק עם רכיבים איכותיים שיוכל לתפקד בצורה טובה למשך שנים קדימה. המחשב הנוכחי שלי נרכש ב- 2010, תיפקד יפה במשך 6 שנים אבל עכשיו מגיע לסוף דרכו. אני לא מעוניין לשדרג רכיבים בודדים כל שנה. רוצה סוס עבודה שיחזיק תקופה מכוב…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3000 לכל המחשב, אם החריגה מאוד מאוד מאוד משתלמת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? רצוי נייד שקט 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. הסטודנטית המדוברת גרה בבת ים, אבל נמצאת תדירות גם באיזור פתח תקווה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? חודש הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי …

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 - א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם שווה להשקיע עוד כמה מאות שקלים וזה משמעותי אני מוכן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג (fifa, call of duty , gta v) תכנות והתעסקות עם מערכות הפעלה בתוך מכונות וירטואליות ( vmware workstation+visual studio) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio, vmware workstation, gta v , fifa 17,call of duty 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנ…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Ronald October,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מה לציין ? משחקים שיצאו בעתיד אני בטוח שלא כל משחק דורש כרטיס מסך שונה אחד מהשני. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כנ"ל^ אבל שיהיה... OVERWATCH/BF1 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינצ' 1920X1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בשביל זה רשמתי תקציב, לא ? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3k+- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא כאלה יותר מדי שמאמצים תמחשב world of warcraft שמאוד מאמץ תמעבד ו overwatch שמאמץ יותר תכרטיס מסך וcs go פה ושם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…

• 8 תגובות
    • 3k צפיות
  14. Started by alonhagai,

1. מה התקציב המקסימלי? משער שלא יצטרך לעלות על 4K אך גמיש באופן כללי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ע"פ ראות עיניכם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות: C, Paython, JAVA וכו'.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא במיוחד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נוח לקריאה וכתיבה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by inflictioNz,

למחוק בבקשה בטעות נפתח לי 2 =\

• 0 תגובות
    • 771 צפיות
  16. Started by inflictioNz,

שלום חברים יש לי מחשב נייד ASUS N75S לאחרונה נדפק לי הזיכרון קצת וכרגע במקום 8GB אני רק על 4GB. עכשיו רציתי לדעת האם יש אפשרות קצת לשדרג את המחשב מבחינת כרטיס מסך ומעבד וזיכרון SSDשיהיה יותר עדכני למשחקים של היום? והאם המחיר יהיה יותר גבוה מאשר לקנות מחשב נייח חדש לגיימרים?

• 0 תגובות
    • 775 צפיות
  17. Started by scsa07,

שלום רב, ארצה לקבל המלצה למפרט מחשב שיעמוד בתנאים הבאים: 1. כרטיס קול עם יציאות מקדימה 2. מארז קטן ואסתטי במידת האפשר 3. 8 ג'יגה זיכרון מסך יש שימושי המחשב: 1. מולטימדיה - אינטרנט אופיס וכדומה 2. יצירת מוזיקה - כל הנגינה הינו גיטרה תודה Sent from my ONE E1001 using Tapatalk

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום חברים! אני מתכנן לקנות נייד לגיימינג בארהב. אני מכוון לעלות תועלת הכי מיטבי. לא צריך יותר מGTX1060 תכלס. אני מתלבט בעיקר בין החברות: asus, acer, dell,msi,lenovo, hp או gigabyte. יש למישהו ניסיון עם המחשבים של החברות הנל מבחינת אחריות בינלאומית ואיכות המוצר? חשוב לי קירור טוב וchasis טוב עם 16GB פנימי. חשוב SSD קטן. מעדיף 17". אני יודע שזה עוד מוקדם לפני שכל החברות שיחררו את דגמי הפסקל שלהן אבל אני רוצה לקבל עזרה מבעלי ניסיון לפני שאצטרך להכריע בבלאק פריידיי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1200$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200$ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא…

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. Started by BlueK,

http://www.b-student.co.il/Product/36145510/מחשב-נייד-Dell-Vostro-5459-ו-Intel®-Core-™-i5-6200U-Processor- שלום! מתחיל שנה א' מדמ"ח בתל אביב ורוצה לקנות מחשב נייד. המחשב הזה נראה לי טוב - אבל אני לא בטוח האם מספיק טוב. הבנתי שמעבד i5-6200 הוא לא הכי חזק... האם הוא יספיק לי לשימושים הנדרשים במהלך התואר? מעבר לתיכנות שנדרש במהלך התואר השימושים בו יהיו בעיקר צפייה בסרטים, ושימוש בסיסי באינטרנט. אולי גם להריץ משחקים אבל לא ברמה כבדה.. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  20. ערב טוב אני מתחיל בקרוב ללמוד, והגיע הזמן להתחדש במחשב נייח לבית, מחשב נייד אקנה כנראה בשנה ב' ללימודים, כרגע לא צריך. התקציב הוא כ3K למסך ולמחשב, ללא חריגה. אני לא חובב משחקים, כך שכרטיס מסך מובנה יספק אותי בהחלט. בבדיקה באתר KSP ראיתי את המחשב הזה ב1.9K ש"ח Core i5 6500 8GB DDR4 WD 1TB SATA3 * SSD יירכש בנפרד ואת המסך Dell UltraSharp U2414H 23.8'' LED IPS ב1050 ש"ח סה"כ יוצא 3K, ומבירורים ברחבי הרשת התרשמתי מאוד מהמסך אז רגע לפני שאני מזמין, סייגים והערות? תודה ושנה טובה איתי

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by lipner23,

אהלן, אני כרגע נמצא באילת עד יום שבת, אני עובר מחנות לחנות ולא מצליח להתפקס על מחשב. השימוש בעיקר יהיה ללימודים: Core i5 4-8 GB ddr3/4 לא חייב כרטיס מסך, אם זה מוביל אז אין צורך שיהיה קל! פחות מ 2 kg עדיפות למסך 14,למרות שגם 13.3 יכול להיות סביל שיהיה כולל מערכת הפעלה ועדיפות לשלוש שנים אחריות. אם אפשר בבקשה עזרה כי הזמן שלי מן הסתם באילת קצוב חח. תקציב בין 1800-2500 להשתדל בלי חריגה ואם כן גג 100 שקל חריגה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית(אני סטודנט). גרפיקה(תוכנת לייטרום Lightroom לצלמים). ואשמח שתישאר האופציה לעריכת מוזיקה (קיובייס Cubase). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנת לייטרום Lightroom לצלמים- שימוש תדיר. קיובייס Cubase- לעיתים רחוקות. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by alex28,

שלום חברים. צריך את עזרכם אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש שזה הדגם Dell Inspiron 15 5000 5558-50054G14IW3Y אני סטודנט אני צריך את המחשב כדי שיריץ תוכנות כמו AUTOCAT, solidworks, matab

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by dippi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,300 - רצוי שיהיה קרוב יותר ל 2,300, לפי תמורה למחיר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש של סטודנט 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מניח שנדרש ווינדוס 10או 8 או 7 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע-שבועיים קרובים 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: צריך לפחות 4 ג'יגה ראם, אם יהיה איטי אולי ארצה לשדרג ל 8 …

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. זה הדגם שמתאים לי מבחינת ביצועים http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=4936 1. האם כדאי לקחת עם מסך מגע ? ההפרש לא גדול במחיר (מה יתרונות המסך מגע) http://ksp.co.il/?uin=31421&select=.268..271..132..2185..432. 2. האם יש חנויות זולות יותר ? 3. מי היבואן הרשמי של DELL ? תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים