ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלוםשלום,בעיה בפניי - עלי להביא לבוס הגדול שלי מחשב ע"י דרישה מיוחדת :: מעבד 4 בתדר 3.4 ghz על סווקט 775 LGA . לוח אם שבו לפחות שני חריצי הרחבה PCI Express ולפחות שני חריצי הרחבה רגילים . הלוח צריך לתמוך גם ב DDR רגיל וגם ב DDR2 , במחשב יותקן 1GB של זיכרון RAM מסוג DDR . כמו כן חובה RAID חומרה מובנה בלוח על IDE או יותר נכון SATA . כרטיס מסך עם 128MB שכולל חיבור DVI . כרטיס קול של Creative ומסך 19 אינטש עם חיבור תואם . הובכן זו לא בעיה אך אני צריך עזרה ויעוץ מכם אנשים - תנו דעתכם בנושא ... --- התקציב פה לא משחק תפקיד תהיו יצירתים --
-
- 53 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
היי קניתי מחשב חדש לפני כמה חודשים, וידעתי שדיסק קשיח 1TB עולה בערך 250-270 שח מה קרה שהיום המחירים של הדיסקים כלכך גבוהים ? והאם מאותה סיבה עלו עוד מוצרים חוץ מדיסקים ?
-
- 2 תגובות
- 756 צפיות
-
-
לפני כחודש בניתי לי מפרט מחשב באתר של נעה מחשבים ומעומס לימודים לא היה לי זמן לטפל בזה. השבוע אני חוזר לבניית המחשב ועברתי על הרשימה לראות אם יש עדכונים כלשהם, ואני רואה רק עליות מחירים. כמה דוגמאות: Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz 6Mb 1333mhz BOX עלה מ955 ל1030 Leadtek NVIDIA Quadro FX 570 256MB DDR2 PCI-E עלה מ890 ל1120 אני מתנצל אם זה לא הפורום הנכון, לא מצאתי משהו קרוב יותר...
-
- 2 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום חובבי מחשבים יקרים, אני שוקלת לקנות את המחשב הבא: Dell Inspiron 3437 IN-RD09-7626 המפרט הטכני נראה טוב וגם המחיר, אבל בקושי יש עליו ביקורות באינטרנט והוא בכלל לא מופיע באמזון. מה אתם חושבים עליו? מישהו מכיר? תודה! צליל
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
לאור הספקס הדי מדהימים בהתחשב במחיר של הY50, חשבתי פתאום- האם לא שווה יהיה לרכוש את אחד מדגמי הTN (בהנחה שיהיה די דבילי לעשות זאת על הדגם של ה4K...) ומסך טוב, להחליף את הפאנל ב5 דקות ולהנות עד הסוף? אם מוצאים מסך מתאים, למה לא בעצם? לא מצרף תקציב וכו' כי אני רק תוהה, לא מתכוון לרכוש את המחשב כרגע. אבל נשמע מעניין, במידה וכן אעשה מעבר מנייח לנייד.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
כאמור יש לי 3250 ש"ח ואני צריך לקנות גם מחשב על כל מרכיביו וגם מסך כמובן שגם מקלדת ועכבר אבל זה שולי אבקש את עזרתכם תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 505 צפיות
-
-
שלום לכולם, דרוש מפרט עבור מחשב גרפיקה, לצורך עיבוד תמונות וסריקתן. מדובר במפרט תיאורטי (צורך לימודי). 1. מה התקציב המקסימאלי? אין מגבלה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא רלוונטי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רלוונטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית - עיבוד תמונות ברזולוציה של 1024DPI. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מיועד לשימוש ב- Adobe Photoshop CS5. אופן שימוש - פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נית…
-
- 3 תגובות
- 876 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! 1. התקציב העומד לרשותי הוא בסביבות 1500 ש"ח. 2. מטרת מחשב היא להריץ שתי מערכות הפעלה (לינוקס וחלונות XP), להרצת תוכנות כמו: פוטושופ, כלים לעריכת ווידאו, תכנות CAD כמו סוליד, MATLAB, משחקים נוסח Football Manager, אופיס, אינטרנט ופיתוח אתרים, צפייה בסדרות וסרטים (אני לא פריק קולנוע ככה שלא מדובר על תחנת קולנוע ביתית), השמעת מוזיקה ב winamp בשעות הפנאי, הורדות לא משוגעות. 3. אין לי צורך בציוד היקפי, יש לי מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, מדפסת.... 4. אין לי צורך בכונן צורב DVD מאחר ואני מעביר כונן כזה ממחשב ישן יותר שברשותי, כמו כן, בנוסף לכונן קשיח המופיע במפרט אני מוסיף עוד 250GB כונן קשיח IDE של WD, שיש ברשותי מאותו המחשב הישן יותר. 5. הייתי מעדיף שיהיהי ברשותי מחשב…
-
- 5 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק להמלצה לעמדת מרצה ממוחשבת עבור אולם הרצאות בעל קיבולת של כ-150 איש. העמדה צריכה להיות ניתנת להזזה. העמדה צריכה להתחבר למקרן , מערכת הגברה ובעלת מיקרופון. תקציב 15K - 25K. אבקש לקבל המלצה על חברות שמייצרות \ מוכרות את העמדות וגם על דגמים ספציפיים. האם יש משהו מיוחד \ חשוב שכדאי לשים לב כאשר בוחרים עמדה .
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב למחשב בלבד הוא עד ה15K. הרעיון הוא לרכוש את הרכיבים\המחשב באילת עם אופציה לכ.מ. מחו"ל (עדיין בבדיקה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב נועד לסטודיו לעיצוב שעוסק בעיקר בהדמיות, סימולציות ועיצוב בתלת מימד. זה אומר שימוש בהרבה VRAM וצורך במעבד עם יותר ליבות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרגע הכל, כולל הכרטיס מסך. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת …
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרתכם בייעוץ עבור מחשב משרדי ע"פי הדרישות למטה. כרגע התכנון הוא למחשב אחד כאשר כנראה ירכש לפחות עוד אחד כזה ביחד או זמן קצר לאחריו ובעתיד פשוט נמשיך באותו הקו על-פי הצורך. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הנמוך ביותר שאפשר מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת מסמכים ומצגות (Microsoft Word, Microsoft PowerPoint), עריכה גרפית בסיסית (דו-מימד ב-Adobe Photoshop) ערכית וידיאו בסיסת (כדוגמת Camtasia Studio) עבודה בסיסית עם מודלים תלת מימד באמצעות תוכנה כדוגמת Catia Composer (דרישה בעיקר לכרטיס מסך, 1050~ לדעתי מספיק טוב אבל אשמח לחוו"ד טובה יותר) האם יש צורך …
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי לכולם: עמדתי לקנות את המפרט הבא: AMD 2500XP BARTON BOX CPU ABIT NF7 SL ADATA 512 MB 400 DDR החלקים הבאים לא ישתנו ככל הנראה: כרטיס מסך-RADEON 9550 128 MB של חברת גיגבייט הארד דיסק-80 GB של WD DVD ASUS עכשיו הבנתי שיצאו דברים חדשים כמו סלרון של אינטל וסמפרון של AMD האם להחליף אם כן את המעבד והלוח אם? יש לציין שהתקציב שלי 3100 ש"ח לא כולל מסך. בתודה מראש לכל העונים.
-
- 3 תגובות
- 718 צפיות
-
-
האם מחשבי LENOVO THINKPAD אכן עמידים מאחרים. האם שווה שהשקיע עוד כ-1000 ש"ח עבורם. איזה מחשב נייד עמיד כדאי לקנות משיקולי משקל ומשך פעולה. אנחנו מחפשים מחשב לסטודנט בתקציב של עד 6000 שח
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
האם חלקי מחשב נייד (מחברות ידועות) נוטים להתקלקל / לתקלות מהר יותר מחלקי מחשב נייח במקרה של שימוש יומיומי במשך כעשר שעות?
-
- 1 תגובה
- 545 צפיות
-
-
אהלן לפורום מחשבים. אני מחפש מחשב נייד ושומע הרבה שטויות ממוכרים ברשתות הגדולות. התחושה שהם מבינים במחשבים אבל תלויים עם חבל במכירות ואין להם זמן לעזור למצוא מה שאני מחפש. בסוף תמיד יוצאים מהם עם המלצה עקומה על משהו שבכלל לא רוצים. מקווה שתוכלו לעזור. יש שלושה עניינים שאני צריך אתכם לפני שאני יכול לקנות מחשב. דבר ראשון גודל. אני צריך מחשב שיהיה כמה שיותר קטן, אבל שיהיה עמיד (לטיולים מחוץ לבית, מאוד חשוב) ושיוכל לערוך סרטים בתוכנות פשוטות כמו מובי מייקר. אפשרי גם לעשות לו שדרוג אחרי הקניה. אני אומר את זה כי מהמוכרים בBUG וKSP הבנתי שיש סתירה חד משמעית בין גודל המחשב לבין היכולת שלו לעבד נתונים. זה כנראה נכון, אבל מהם הבנתי שפשוט אין דבר כזה מחשב קטן שיכול לערוך סרטים. ז…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת מה עדיף בכדי לשמור על חיי סוללה ארוכים: 1. כאשר יש מקור חשמל, תמיד לעבוד מחובר לחשמל? 2. כאשר לא עושים שימוש במחשב, האם להשאיר במצב שינה, או לכבות? תודה
-
- 10 תגובות
- 883 צפיות
-
-
http://item.express.ebay.com/Computers-Networking_Laptop-PCs__NEW-ASUS-F3SV-B3-15-4-2-2GHz-2GB-160GB-DVD-RW-NOTEBOOK_W0QQitemZ190156595219QQihZ009QQddnZComputersQ20Q26Q20NetworkingQQadnZLaptopQ20PCsQQptdiZ143QQddiZ1192QQcmdZExpressItem האם יש דרך להסיר את VISTA ולהתקין XP במידה ולא אהיה מרוצה מ-VISTA ? עריכה: שיניתי את הלינק כי מצאתי את עוד דגם עם 2GB זיכרון במקום 1
-
- 4 תגובות
- 902 צפיות
-
-
מה היא העסקה הטובה ביותר שניתן לקבל היום בתקציב 1200 ש"ח עבור מחשב מיני לעבודות משרדיות בלבד. יתרונות כמו מעבד, גודל מסך, אמינות, זמן סוללה, אחריות יבחנו בהחלטת הקנייה. אני יודע כי יתכן והתקציב יחייב מחשב מדור קודם, אבל אני מעריך שזה יהיה טוב יותר מהפנטיום עליו אני כותב עכשיו.
-
- 0 תגובות
- 520 צפיות
-
-
מחשב נייד Toshiba Satellite A500-138 מפרט טכני: מעבד: Intel Core 2 Duo T6500 2.1GHz, 800MHz 2MG מערכת הפעלה: Windows Vista Home Premium 32-bit/64-bit מסך: Toshiba TruBrite® HD TFT High Brightness display with 16 : 9 aspect ratio ´´16 display רזולוציה: 1366x768 16.7 מיליון צבעים זיכרון: 4GB DDR2 800MHz דיסק קשיח: 400GB 5400rpm כרטיס מסך:ATI HD 4650 (ATI M96) 1GB כונן: DVD super multi תקשורת אלחוטית: Wireless LAN (802.11B/G/Draft-N), Bluetooth 2.1 מידות: W x L x H : 384mm x 259mm x 36.5mm (front) / 41mm (rear) משקל: 2.76Kg חיבורים ויציאות: DC-in יציאה למסך חיצוני RJ-45 כניסה למיקרופון חיצוני יציאה לאוזניות S/PDIF (אופטי) בשיתוף עם מחבר האוזניות קריאת כרטיסי זיכרון 5-in-1 …
-
- 1 תגובה
- 843 צפיות
-
-
אז ככה אני מתלבט בשבוע האחרון איזה נייד כדאי לי לרכוש עסקי או בגודל ממוצע 2.7 ק"ג עכשיו גיימר אני לא ואם כבר אני משחק זה משחקי אסטרטגיה כמו WARCRAFT למיניהם וכשייצא STARCRAFT2 בשום אופן לא קרייסיס ו COD4 . אני מסתכל על ידידה שלי הביאה לפני שנה וחצי פביליון של HP עם כרטיס 7400 GO של NVIDIA היום הוא לא שווה כלום(הכרטיס) והלפטופ לבנה אשכרה....ממש כבד .היא קנתה כבר שולחני . אני גם לא אהיה נייד איתו הרבה כסטודנט באוניברסיטה אני רוצה נייד בכלל כי אני אגור כנראה במעונות ורוצה פרטיות שאין בחדר מחשבים....ולהכניס מחשב שולחני מי שהיה במעונות בבאר שבע יודע שזה לא לעניין..... עכשיו מחשב עסקי גם נייד אז לדעתי (תתקנו אותי אם אני טועה)גם עוד 3 שנים גם אם לא אוכל להריץ משחקים עליו (אולי מ…
-
- 6 תגובות
- 764 צפיות
-
-
היי כולם. בעיקרון החלטתי ללכת על מפרט AMD שרכבתי על סמך המלצות שלכם, אך לפני הקנייה הוצע לי מפרט מבוסס פנטיום4 עליו אני מעוניין להתייעץ עמכם: מעבד: P4 2.8 800Mhz לוח: Asus P4s800D SiS זיכרון: Kingston 512Mb 400Mhz דיסק: WD 120GB 8Mb Buffer כרטיס מסך: Geforce FX5700 128Mb DVI agp8 כונן פלופי צורב LG מארז גנרי 400W מודם פקס PCTEL 56K עכבר אופטי, מקלדת ורמקולים. מחיר: 4100. אפשר עוד להתמקח קצת... מה נראה לכם? בעיקרון האלטרנטיבה בשבילי היא מפרט מבוסס AMD Athlon 2500+ EPOX 84d3+ 512 ADATA 400Mhz compucase (הבסיסי ב390 שקלים עם הHEC) WD 80Gb 8 Mb Radeon 9600 256 MB של Saphirre צורב LITEON פלופי מחיר באזור ה3600. אשמח לדעתכם, כרגע אני נוטה לAMD אבל הקונצנזוס של אינטל מתחיל לפתו…
-
- 8 תגובות
- 914 צפיות
-
-
היי כותרת,אם יש אותם נתונים בחברה אחרת טובה יותר ,פתוח להצעות HP Omen 15-DC1003NJ / 6WD86EA או Lenovo Legion Y540-15IRH 81SY006GIV מפרט/אותו מפרט בשני הניידים מחשב נייד מבית Lenovo/HP OMEN בעל מסך 15.6 אינטש IPS ברזולוציית FHD, מעבד Intel® Core™ i7-9750H 2.60GHz - 4.50GHz, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן SSD בנפח 256GB, מאיץ גרפי NVIDIA Geforce GTX 1650 4GB וכולל מערכת הפעלה
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום בחיפושי אחר מחשב שיספק את צרכי מצאתי את הדל 1310 ב 3.5k שנראה כמחיר הוגן רציתי עצה או חוות דעת על מהחשב, איך הוא, חיי סוללה, באתר לא כתוב אם יש או אין בלוטוט' אז גם רציתי לדעת אם לדגם מסויים זה יש בלוטוט': http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTD131018&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE# אני די סבור שזה המחשב הבא שלי. אשמח לשמועה חוות דעת האם הוא שווה את הסכום ואיך הוא מי שהתנסה איתו כבר. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני עומד לרכוש מחשב מKSP ורציתי להתייעץ איתכם האם כדאי להזמין רק את החלקים עצמם ללא הרכבה ולהזמין לאחר מכן טכנאי הביתה שיריכב את המחשב, או שמא אפשר לסמוך על KSP שירכיבו את המחשב בתשומת לב ובדייקנות. חשוב לציין שהמפרט שאני מזמין כולל כמה חלקים יקרים מאוד ומסתכם בסך של סביבות ה10K ש"ח. האם למישהו פה יש ניסיון עם KSP ויודע להגיד עד כמה הם אמינים ואכפתים בנושא הזה? תודה מראש לכל המגיבים. נ.ב אם זה לא המקום לפרסם את ההודעה הזאת, לא ידעתי זה פשוט היה נראה לי הפורום המתאים ביותר.
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה מפרט שבניתי, האם יש הצעות לשיפור?? המחשב מיועד לגיימינג, מסך 24 אינץ' של סמסונג FULL HD. בלי OC מעבד אינטל: Core i7 920, s1366, 8MB Box - מחיר 1450 ש"ח לוח אם גיגה בייט: EX58-UD3R s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2000+, 3xPCI-E - מחיר 1010 ש"ח זכרונות DDR3 2000MHZ: 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel - מחיר 625 ש"ח כרטיס מסך Sapphire: HD 5850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E - מחיר 1380 ש"ח דיסק קשיח Western Digital: 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II WD1001FALS - מחיר 480 ש"ח צורב LG: DVD±RW GH22NS x22 Black SATA - מחיר 115 ש"ח גוף קירור Thermaltake: TMG iA1 CPU Heatpipe Cooler - מחיר 170 ש"ח מאווררים למארז Thermaltake: Silent 1156 CLP0552 - מחיר 140 ש"ח * 2 = 280 ש"ח…
-
- 6 תגובות
- 636 צפיות
-