עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Sharon12435,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, אינטרנט, גיימינג קל (כגון סימסיטי 5) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סימסיטי 5 לדוגמא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Sharon12435,

מטרת המחשב? אופיס, אינטרנט, סרטים וסדרות, גיימינג קל (כגון סימסיטי 5) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.3, לא יודע מה ההבדל בין מבריק ללא מבריק אבל שיהיה טוב. * רזולוציית המסך? כמה שיותר טובה במחיר הנוכחי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי?כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) -כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אם יהיה hdmi זה יהיה מגניב * Bluetooth? אם אפשר אז כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?כמה שיותר * כונן אופטי?מה זה? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?מה זה? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם ב…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by mantana_ten,

שלום לכולם, אני צריך המלצות ל-2 מחשבים ניידים . אחד לי ואחד לידידה שלי . שנינו הולכים ללמוד באוקטובר השנה. אני הולך ללימודי הנדסה ולכן אני מעוניין במחשב נייד שישרת אותי למטרת הליומדים הזאת. חשוב לי התכונות הבאות: - עבודה עם אופיס -אינטרנט -מותאם לתוכנות של הנדסה(הנדסת חשמל) -סרטים -זמן הסוללה שלו ארוך יחסית. - מחיר בסביבות 2500-3000. אם יש מחשב נייד מאד טוב טיפה מעל ה-3 זה גם בסדר. -שלא יהיה כבד מידי. המחשב השני - עבור הידידה. אמור לשרת את אותה מטרה רק שהיא הולכת ללמוד כלכלה כך שאין לה צורך של תוכנות להנדסה. החשיבות של המשקל עבורה הוא יותר משמעותי. התקציב שלה הוא 2000-2500. תודה רבה לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 744 צפיות
  4. Started by avinoamp,

ההורים שלי החליטו שהם רוצים מחשב (בני 60), לשימוש של אינטרנט ומסמכים. אני משתגע.. לא יודע מה עדיף: פנטיום 4, סלרון די, amd sempron אם תוכלו לענות על זה, ולצרף לי לינק למחשב כמה שיותר זול.. שיענה על הצרכים שלהם, אני אודה לכם מאוד. לא יותר מ-1500 ש"ח, עדיף פחות.

• 9 תגובות
    • 707 צפיות
  5. Started by parsi13,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל עד השקל האחרון במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים בעיקר א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. fifa10\[es10 gta iv, cod 6 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אין לי מושג אבל זה שם המסך : מסך מחשב LG L1900R LCD * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? שיעבוד חלק ברור…

• 1 תגובה
    • 505 צפיות
  6. Started by Sharon12435,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, אינטרנט, גיימינג קל (כגון סימסיטי 5) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סימסיטי 5 לדוגמא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  7. ראיתי באתר של FOXPC מספר מפרטים טובים (לדעתי) למשחקים מה דעתכם: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1415 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1503 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1412 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1413 הערות: -אין לי צורך במסך (יש לי 19 אינץ' VIEWSONIC VX922) -אני חובב OC -צריך גם כרטיס קול טוב -ושאלה: ויסטה 64 ביט או 32 ביט?

• 6 תגובות
    • 746 צפיות
  8. בגדול, מפרט אחד בניתי דרך האתר של IQPC אבקש שתתנו עליו את דעתכם, הצעות לשינויים וכן הצעות נגדיות ממקומות/אתרים אחרים מאוד יתקבלו בשמחה. המועד לקניית המחשב- אני מתכנן בגדול על סוף החודש-תחילת מאי, אחרי פסח. תודה מראש!! נ.ב -ראוי לציין שה"התפרעות" היא תולדה שאת המחשב האחרון קניתי לפני שש שנים, רציתי קצת להתפרע ואני מאמין שאת המחשב הקרוב אני אחזיק, לפחות, עוד 3 שנים.(בהנחה ולא אבצע שידרוגים כלל) מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.66GHz Q9450 : "SLAWR" - BOX ¤1709 לוח אם: ASUS MAXIMUS FORMULA ¤1347 מסך: DELL ULTRASHARP 24" 2408WFP ¤3448 כרטיס מסך: TWINTECH PCI-EX 2.0 GeForce 9800GTX 512MB DDR3 - RETAIL ¤1554 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤507 צורב DVD: ASUS…

• 3 תגובות
    • 618 צפיות
  9. Started by Caju,

שלום חברים. אני כעת מתחיל שנה ב' במדמ"ח, ואני זקוק למפרט טוב למתכנת, עם כונן SSD לויז'ואל סטודיו. קיבלתי את ההצעה הבאה, ורציתי לדעת מה אתם חושבים (חשוב! לא מדובר במחשב גיימרים). חשוב לומר ששיקולים כלכליים נלקחו בו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4100 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? באמצע ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט- פיתוח תוכנה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio וקומפיילרים שונים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא יותר מ COD …

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  10. Started by raizik,

שלום, אני מחפש מפרט מחשב בסיסי בלי ציוד היקפי, כלומר, ללא מסך, מקלדת, עכבר וכו'. השימושים העיקריים במחשב הם גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים! אם יהיה מפרט ממש טוב יחסית לסכום, יהיה אפשר לחרוג קצת באיזור 150 ש"ח. תודה רבה, רז.

• 5 תגובות
    • 511 צפיות
  11. אז ככה שימושים ביתיים : אופיס ,אינטרנט ניתן להתפשר בשביל המחיר על משחקים הכי פשוטים שיש אין לחץ עליהם וצפייה בסרטים רגילים (חיבור הטלויזיה למחשב בכבל בננה פשוט. )אפילו לא HD ושיחזיק מעמד המחשב לתקופה ארוכה תודה רבה רבה התקציב כמו שרשמתי עד 1200 שח' גג' תודה רבה שוב.

• 2 תגובות
    • 473 צפיות
  12. Started by omer810,

היי חברים, אני ממש צריך מחשב חדש אחרי שהקודם נשאר בארץ. בגדול הצרכים שלי פשוטים: אני צריך מחשב נייד חזק ועמיד שיעבוד מהר מאוד בעיקר על הדברים הפשוטים: office, גלישה בחלונות מרובים באינטרנט. סרטים באיכות גבוהה וקריאה מרובה. מדי פעם גם תוכנות קלות ובסיסיות אבל לא מעבר. חשוב! בעתיד קרי עוד שנה המחשב עתיד לשמש ללימודים כך שרצוי שהסוללה תחזיק ככל שניתן. מאוד חשוב לי הנושא של המהירות והעמידות שכל היישומים יעלו מהר ושהמחשב יחזיק לאורך זמן. עוד משהו חשוב כמו שכתוב בכותרת אני עתיד לרכוש את המחשב באמריקה כך שאשמח להמלצות לקנייה כאן בבוסטון אם זה משנה. התקציב הוא סביבות ה- 700-800 דולר כשאני ראיתי מחשבים שלדעתי התאימו באמזון בסביבות ה560 ככה שזה גם נראה לי דיי הרבה. במידת הצורך ניתן…

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. Started by tarkaN,

מחשב נייד. מה התקציב המקסימאלי? 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישומש לסטודיו פילאטיס, יהיה שימוש בתוכנת הניהול, אינטרנט, מוזיקה ואופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? שלא ירעיש ממש …

• 5 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. שלום לכולם.. באפשרותי לרכוש מחשב מסוג HP Pavilion dv4-1190ej Entertainment Notebook PC והעניין הוא כזה.. אני צריך שהוא יהיה יותר טוב מהמחשב שיש לי עכשיו.כי אם הוא לא אז אני לא קונה(למשחקים) תגידו לי מה יותר טוב המחשב שלי עכשיו או הלפטופ(טוב למשחקים) הנה תמונה עם המפרט שהכנתי כשרק קניתי את המחשב(לפני שנה וחצי) http://i154.photobucket.com/albums/s268/bitvh/smilodonsigcopy.jpg והנה קישור למפרט של הHP (מה שמצאתי בגוגל ) http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3747826-3819693.html#null בבקשה רק תגידו לי אם המחשב נייד של HP הוא יותר טוב למשחקים מאשר המחשב הנוכחי שלי(מופיע למעלה) ----------------------------------------- נ.ב. בכל מינני פור…

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  15. Started by SUPER300,

שלום לכולם ! התחלתי לא מזמן להרכיב לעצמי מחשב חדש, והגעתי לחלק של בחירת זיכרון הRAM (קניתי לבינתיים רק כרטיס מסך). מה עדיף? לקנות זכרון 2x4GB במהירות של 2133 Mhz, או לקנות זכרון 4x4GB במהירות של 1333MHz? (המחשב מיועד למשחקים). תודה לכל העוזרים!

• 7 תגובות
    • 898 צפיות
  16. Started by SUPER300,

שלום ! אני מעוניין לקנות מעבד חזק שיתאים למשחקים כבדים (דרך אגב, יש לי כרטיס מסך ASUS GTX 580). אני מתלבט בין i7 2600k לבין i5 2500k. הi7 עולה 400 שקל יותר וזה לא נראה לי שווה את זה, אבל מצד שני אני מעדיף ללכת על "הכי טוב ובטוח".. יש למישהו איזו המלצה על אחד מהם, או המלצה על מעבד אחר בתקציב של עד 1600 שקל? דרך אגב, אני מעוניין לעשות אוברקלוקינג אם זה משנה...

• 4 תגובות
    • 800 צפיות
  17. שלום לכולם ! החלטתי שאני רוצה לבנות מחשב בעצמי ולא לקנות אחד מוכן שבכלל לא עונה לכל הדרישות. אני די מבין בכל החלקים של המחשב, אבל הנה הבעיה: אני לא ממש מבין. יש לי תקציב של 6000 שקל, מה שאומר שלא ממש מומלץ לבנות מחשב בתקציב כזה כשאין לך מושג מהחיים שלך ??? (טוב, אולי קצת ...) חלק אחד כבר קניתי מכיוון שהוא היה במבצע ועלה רק 1560 שקל-כרטיס מסך ASUS GTX 580 (יש לאייסוס כמה דגמים. לחצו כאן כדי לראות פרטים על הדגם הספציפי ). עכשיו נשאר לי לקנות את שאר החלקים. אני רוצה לבנות מחשב שיריץ את המשחקים הכי הכי כבדים בצורה חלקה על מקסימום גרפיקה. (יש לי 6000 שקל תקציב, אז זה אפשרי ) אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חלקים למחשב גיימרים טוב בהתאם לתקציב... תודה לכל העוזרים!

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. בניתי מחשב חדש עם לוח אם GA-MA790X-UD4P של ג'יגה בייט ! ksp הרכיבו את המחשב הכל טוב ויפה אך לטענתם מס' זכרונות שהם ניסו אינם תואמים ללוח אם כי לאחר בדיקת עומס ככל הנראה יש שגיאה של הזכרונות! ניסינו כמעט כל הדגמים שיש להם בddr21066!! מישהו יודע לומר לי בוודאות דגם של זכרונות ddr21066 שכן פועל חלק עם הלוח הזה?? אשמח לכל דגם גם אם אין אותו בksp

• 2 תגובות
    • 570 צפיות
  19. שלום לכל המומחים!! מבקש עזרה בהתאמת מיפרט למחשב שייעודו כך: 1 מישחקים כבדים 2 עריכת ווידאו בסיסית 3 המסך-LG1953TR -זו בחירתי 4 שאיפה:מאחר ואין אפשרות להחליף מחשב כל שנתיים. שאיפתי שהמחשב יחזיק לפחות 4-5 שנים עם כוונה לשידרוג עתידי. 5 מישתמש ב-XP-PRO 6 הקלטת תוכניות TV מהמחשב 7 כולל צורב תודה רבה לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 470 צפיות
  20. עדיף שזה יהיה מאייבורי או ksp בעיקרון המחשב הוא למחשקים ועוד כמה שאלות על הדרך, ומה עדיף ?כרטיס מסך ddr3\5? האם המעבד i7 נחשב להכי קטלני שיש והוא יכול להחזיק הרבה שנים? תודה רבה!!

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  21. אני מעוניין ברכישת נייד בעל מסך מט (לעבודה משרדית/ סטודנטיאלית, בעיקר עם טקסט ומספרים). ברובם המוחלט של המפרטים אני לא מבין אם מדובר במסכים מבריקים (לרוב הם כאלה) או מט (בהם אני מעוניין) - להלן מספר דוגמאות: 1) High Definition LED BrightView Widescreen Display 2) 13.3" WXGA 1280x800 TruBrite 3) 14.1'' WXGA(1280x800) *Fine Bright Technology 4) LG ‎14.0'' HD (1366*768) LED 5) WXGA With WLED 1366X768 With TrueLife 6) Wide-Aspect UltraSharp™ display WUXGA 1920X1200 היחיד שמצאתי ובו נאמר במפורש: " WXGA White-LED Display Utrasharp רזולוציה 1280X800 מסך מט ( לא מבריק )" ( מתוך http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-m6300-ref.htm HELP

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  22. Started by hag911,

בניתי מחשב ל-OC חזק ורציני! ואני מתלבט בקשר ללוחות אם והם: 1)P5K3 Premium/WiFi-AP 2)P5K64 WS 3)Blitz Extreme 4)P5K3 Deluxe/WiFi-AP יש לי עוד שאלה?? הם תומכיםב-DDR2? שם מחיר כמות סה''כ ENERMAX ספקי כוח ENERMAX ELT500AWT LIBERTY 500W ACTIVE PFC SATA 590.00 575 590.00 מחק LOGITECH מקלדות LOGITECH CORDLESS OPTICAL DESKTOP EX110 180.00 180 180.00 מחק ASUS M.B FOR INTEL ASUS COMMANDO (S775/CORE DUO 2) INTEL 965P DDR2 AUDIO+DTS GBLX2 1144.00 1144 1144.00 מחק LG מסכי LG L196WTQ 19'' LCD 1:3000 2MS DVI BLACK 1270.00 1270 1270.00 מחק PIONEER DVDRW DVDRW PIONEER DVR-112DBK x18 DUAL LAYER BLACK BULK 219.00 210 219.00 מחק SEAGATE 3.5 SEAGATE ST3250620AS 250…

• 7 תגובות
    • 561 צפיות
  23. Started by zohar74,

שלום, מחשב לשימוש ביתי/רב תכליתי. מרבית הזמן אני משתמש באינטרנט, וורד. מידי פעם סרטונים/סרטים. לגבי משחקים - אני ממש לא גיימר אבל מידי פעם אני אשמח לשחק משחקים כמו פיפ"א ... אני רוצה לרכוש מסך 22 אינץ' (אשמח גם כאן להמלצה למרות שאני מבין שזה לא הפורום המתאים). תקציב- 2,500 ש"ח פלוס מינוס, ללא מסך. תודה

• 4 תגובות
    • 695 צפיות
  24. כולל מסך 22' עדיפות, מארז שקט חובה+כרטיס מסך שקט. Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6Mb 1333MHz BOX, יחידות 1 ¤849 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1163 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤525 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1297 Geil DDR2 4096MB 800MHZ CL5 Black Dragon Dual Channel Kit, יחידות 1 ¤385 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=17 Connect3D Radeon HD4870 OC 512MB AC Twint Turbo DDR5 PCIe, יחידות 1 ¤1499 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1456 Arctic - Cooling Freezer XTREME, יחידות 1 ¤180 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1211 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive , יחידות 1…

• 6 תגובות
    • 648 צפיות
  25. Started by nitzani,

שלום, אני ממש צריכה מפרט למחשב נייד למטרות עבודה משרדית/ לימודים בעיקר, אינטרנט ושמיעת מוזיקה. בקיצור משהו סטנדרטי אבל טוב ובמחיר סביר. המון תודה לכם, חבר'ה. :s05:

דיונים חדשים בפורומים