עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by michfir,

מחפש נייד עד 5K לכתיבת מוסיקה. אני עובד עם Cubase בעיקר בנוסף אני רוצה שיהיה לו נפח גדול, כמה שיותר גדול. כמובן BT+WiFi . תודה.

• 0 תגובות
    • 622 צפיות
  2. Started by Classify,

המחשב הנייח שלי דלוק 24\7 ובעיקרון חוץ מלהחליף מאורר פעם בשנתיים לא נגרם לו שום נזק. השאלה אם לנייד זה מזיק יותר? אפילו אני אחדד יותר, אני משתמש במחשב במהלך היום ואין לי כח להדליק ולכבות כל פעם אז אני משאיר אותו דלוק ביום בלילה אין בעיה לכבות, ה"שנאי" אן איך שנקרא החלק הזה שבין בשקע לנייד ממש מתחמם, המחשב מתחמם קצת לא רציני.. האם עדיף לכבות כל פעם אני הולך מהמחשב? אם יש אנשים שמשאירים את המחשב שלהם דלוק להרבה זמן ויש להם אותו כבר הרזה זמן אשמחח לתגובות מה קורה איתו. נ.ב להחליף מאורר בנייד זה סיפור או שזה שטויות כמו בנייח?

• 2 תגובות
    • 885 צפיות
  3. Started by eranx,

שלום לכולם, אחי טס ביום שישי לארה"ב, ואני שוקל לבקש ממנו שיקנה לי מחשב נייד משם. מטרת המחשב היא עבודה משרדית - אופיס אינטרנט תיכנות ומידי פעם סרטים. * גדול המסך - רצוי שיהיה בין 12.1 ל 13. * המשקל בהתאם, שיהיה קל ונוח * זמן סוללה - כמובן שכמה שיותר, יותר טוב. מקסימום אני אקנה בעתיד סוללה עם 6-9 תאים * אין צורך בשלל יציאות מיוחדות. ברור שיהיה נחמד לקבל DVI/HDMI אבל לא חובה. לדעתי גם אין צורך ב eSata כרגע (או שמה כן?) * בלוטות' - כן אסנכרן את הפלאפון שלי עם הנייד * גדול מינימלי של HDD - שיהיה מעל 160-250. אני לא הולך להעמיס עליו המון, בשביל זה יש מחשב נוסף. שווה לחפש כונן SSD? * צורב DVD, אני מניח שבניידים שאני מחפש לא מגיעים כונן/צורב DVD ואני ממש לא לחוץ על זה * אחריות בי…

• 4 תגובות
    • 662 צפיות
  4. Started by TheDM,

הי כולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, התקציב שלי הוא עד 3300 ש"ח (בתקציב מתוח עד הקצה). זה לא חמשב שיהיה מיועד למשחקים כבדים, יותר לסרטים / אינטרנט וכו', ולא מיועד לסחוב אותו הבה (אני קונה נייד בעיקר כי אין לי מקום לנייח). ראיתי את המחשב הזה הDELL VOSTRO 3550 (דגם שראיתי שמדובר רבות בפורום) http://www.vicpc.co.il/productdetails.aspx?id=1449 בדגם עם ה-i5, עם כרטיס מסך מובנה וללא OS, בדיוק במחיר הנ"ל. מה אתם אומרים עליו? שווה את הכסף? שמעתי לאחרונה שDELL ידועים לשמצה באיכות הניידים שלהם ובשירות בארץ, זה נכון? יש ניידים מומלצים יותר עד טווח המחיר הזה? חשוב לי בעיקר שיהיה מעבד טוב (i5 מהסדרה החדשהשל סנדי בריג'), זיכרון לפחות 4GB, מסך גדול ואיכותי, יציאת HDMI. מעדיף מאוד שי…

• 6 תגובות
    • 905 צפיות
  5. Started by 00Amir,

יש לי נייד של דל ויש לו כרטיס מסך אינטל 3000 וכרטיס מסך GT525 , איך אני יודע מתי כל אחד מהם עובד? איך אני יכול להיות בטוח שבמשחקים שהGT525 עובד? יש איזה כפתור או תוכנה שמראה לי איזה כרטיס עובד?

• 0 תגובות
    • 634 צפיות
  6. שלום. אני שוקל לרכוש לפטופ שישמש אותי גם ללימודים, וגם בבית. כך שהוא יהיה למעשה בשימוש תמידי. בבית יש לי מסך 1920x1200 [!], ולמרות שאני לא מבצע שימושים כבדים, רציתי לשאול אם הנייד בעל המעבד דנן [Core i3-2367M ULV 1.4GHz] בעל הליבה המובנית HD3000, חזק מספיק "להניע" את המסך בעל הרזלוציה שלי. ביצועי במהלך היום: סרט מנגן ברקע כמעט תמיד (לא HD, אבל אם כן?), וגלישה בו זמנית. זה בערך הכל. תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 643 צפיות
  7. מחפש נייד עם ג'יגה אטרנט ותמיכה בג'מבו פרם להקלטות נתונים אפשרות למחשב 15" חזק או אולי מחשב "סביר" עם כרטיס PCMCIA

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  8. שלום, אני מחפש מחשב נייד עם GPS מובנה, לצערי לא מצאתי עדיין מחשבים כאלו באתרי המכירות. יש בכלל דבר כזה בארץ? אני מעוניין במחשב לצרכים משרדיים בעיקר, בתקציב של עד 3,500 ש"ח. לא חשוב לי גודל המסך, יכול להיות מ-10 אינץ' ומעלה. מה שכן חשוב לי: 1. יכולת עבודה טובה מבחינת מהירות (לא רוצה להמתין 5 דקות לפתיחת מסמך) 2. זמן סוללה ארוך ככל שניתן (למרות שאם ניתן לחבר למצת ברכב זה פחות קריטי) המחשב הזה בוואלה נראה לי ממש מעולה אבל חסר לו התקן GPS: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKDELL3010 מישהו מכיר מחשב במפרט דומה שכולל התקן GPS? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. האם קיימים מחשבים ניידים עם חיבור HDMI שמשמש ככניסה (INPUT), לחיבור מקור חיצוני לשימוש מסך המחשב והרמקולים, נניח אקס בוקס. תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Guyalki,

שלום, אני מחפש מחשב נייד, כאשר 2 הדרישות הכי חשובות לי הן שיהיה לו Pointing Stick (עובד עם זה כבר 10 שנים, התרגלתי לזה וזה מאוד נוח לי) ושיהיה לו מסך מאט. השימושים של המחשב הם בסיסיים - אינטרנט, סרטים ואופיס בגדול. מתכנן להחזיק אותו לפחות 4-5 שנים, כך שחשוב שיהיה מספיק חזק. אם עלות-תועלת יש מחשבים ב-3,000-4,000 שנותנים יחס טוב יותר - אני מעדיף אותם על פני מחשב ב-5,000. לפי הפורמט: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 13-15.6, חשוב שיהיה מסך מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבי…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by NuXeR,

היי, אני מחפש נייד לעבודה (IT) צריך משהו סביר מהיר אבל לא קיצוני. (לא מחפש דגם ספציפי) המחיר יהיה עד 4000 אני מעריך.. אבל זה גמיש. הדרישה העיקרית שלי, ואולי אפשר להתייחס לזה גם בתור שאלה ולא להמליץ על דגם ספציפי... זה שאני רוצה שיהיה במחשב כונן SSD, או שמגיע איתו.. או שאני ארכוש עצמאית ואחליף אותו... מצד שני, חשבתי שיהיה נחמד לשלב גם כונן 500 וגם 120 שהוא SSD. האם זה אפשרי? מישהו מכיר דגם שיודע לעבוד עם 2 כוננים פיסיים? תודה

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by hezi508,

שלום לכולם, מחפש נייד חדש ואם כבר אז שיהיה עם WIN 8 ומסך מגע. מבחינת השאלון המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית אבל גם ארצה לשחק בו מדי פעם משחקים כמו CALL OF DUTY גודל המסך לפחות 14 אבל לא יותר מ15.6 הגלל המשקל מעדיף כמה שיותר נמוך לא יותר 2.5 ק"ג כל השאר לא ממש קריטי ברור שאעדיף שזמן הסוללה יהיה ארוך ככל האפשר ושיהיו כמה שיותר יציאות שונות וHD גדול אבל זה לא מה שיכריע. אני ראיתי את המחשב הזה של ASUS http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=838721 אשמח לקבל חוות דעת על הדגם הזה או המלצות על מחשבים אחרים בתודה מראש, חזי

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  13. שלום חברים, אשמח אם תעזרו לי במציאת מחשב נייד עם אחריות בינלאומית של שנה לפחות, רצוי עם מעבד Intel Duo Core 2 ומצלמה מובנית. תודה רבה! ניר.

• 0 תגובות
    • 575 צפיות
  14. Started by hayde,

היי, אני מחפש מחשב נייד לשימוש אקדמי/עסקי. השימוש לעבודה יומיומית באתרים שונים, ולכן המשקל חשוב. חשוב לי שהמחשב יגיב ויעלה מהר, ולכן חשבתי על דיסק SSD גדול מאוד, מה שמעלה את השאלה של מחשב נייד עם שני דיסקים קשיחים? המחשב מיועד לעבודה עם ציוד היקפי חיצוני, ולכן גודל המסך לא מאוד חשוב. המחשב מיועד לעבודה לכמה שנים טובות קדימה, ולכן האמינות חשובה. עדיף שלמחשב יהיה מעבד שעדיין נתמך על ידי חלונות 7, שכן חלונות 10 היא מכונת ריגול לא פחות מאשר שהיא מערכת הפעלה... הדרישות העיקריות, לפי סדר חשיבות יורד: משקל -- עדיף מתחת ל- 1.5 ק"ג. אחסון מהיר בנפח 2TB לפחות: אפשר SSD בנפח 2TB או SSD קטן יחסית + דיסק קשיח רגיל גדול. זיכרון RAM מהיר: נפח …

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  15. לגביי עד 6000 - אין לי מושג מה סדרי הגודל של המחירים כיום, ראיתי את האזהרות על טרד ללא מחיר בכותרת אז כתבתי, אבל אם תגידו לי שאני חורג בהרבה זה בסדר מבחינתי. אני מחפש את המחשב הכי זול שעומד בתנאים הנ"ל: אני צריך נייד עם מסך 12-13, פחות מ14 אינצ בכל אופן 2 גיגה זכרון וחריץ פנוי לתוספת סוללה ל6 שעות בערך מטען קטן וקל מצלמה מובנית שניתן לסובב כך שתצלם את הכיוון הנגדי למסך, את מי שיושב מול זה שמשתמש במחשב לצורך ההמחשה חברה אמינה ומוכרת אחריות ל3, נתפשר גם על שנתיים עדיף בלי רשיון למערכת הפעלה, אם חייבים אז ויסטה המחשב ישמש לפיתוח תוכנה, לכן ירוצו עליו סביבות פיתוח, שרתים, virtual pc, ועוד זוללי משאבים למיניהם - אז הוא צריך להיות בחור חזק. מה דעתכם עליו: http://www.zap.co.il/m…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by koof,

שלום כולם, אני מחפש נייד שיהווה תחליף למחשב שולחני, וגם יהיה מרכז מולטימדיה - כלאמר שאוכל לחבר לטלוויזיה/מקרן או צג יותר גדול. נשמע לי שהיום הגיוני לדרוש לשם כך חיבור וידאו דיגיטלי - כך גם כשהמחשב כבר יהיה ישן (בן שנתיים) הוא יוכל לעשות את זה בצורה טובה. ולתחושתי יש גם צורך בכרטיס מסך יותר מהבסיסי, וכמובן אחריות רצינית לשלוש שנים. עד עכשיו מצאתי בעצם רק שניים שעונים לדרישות: acer 5684 dell 9400 (אגב - למה באירופה - לא בארה"ב - אפשר לקנות כזה מהאתר הרשמי של דל במחירים שפויים, ובארץ למרות הכתבה איתם מסוף אפריל אין זכר במפיצים המורשים ובמקומות אחרים המחירים גבוהים בכ30%?) עוד רעיונות? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 751 צפיות
  17. אהלן, ברצוני לקנות מחשב, אני מתלבט בין בחירת כרטיסי מסך. האחד יש את החיצוניים (ATI או NVIDIA) ומנגד יש Intel Graphics Media Accelerator 3000 HD האם מישהו יודע והתנסה בהרצת סרטי HD באיכות 720P על הכרטיס מסך Intel Graphics Media Accelerator 3000 HD ? האם מישהו יודע והתנסה בהרצת סרטי HD באיכות 1080P על הכרטיס מסך?" תודה, משה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  18. אני צריך מחשב נייד - לרוב עובד בעמדה עם מסך אבל רוצה את האפשרות לעבוד בסלון - לשימוש יום יומי. עיקר השימוש שלי בו זה גלישה רגילה, עבודה משרדית, תכנות ועיבוד נתונים. אני עובד עם UBUNTU ומשימות קשות של עיבוד נתונים אני עושה ב COLAB, אז אני לא צריך כרטיס מסך או מעבד חזקים במיוחד. חשוב לי בעיקר שהמחשב יעבוד חלק (לקריאת כתבות, צפייה ביוטיוב, תפעול VSCODE, חיבורי WIFI/BLUETOOTH/..). המחשבים הקודמים שלי: THINKPAD P14S - מעבד RYZEN 7 PRO עם 16 ליבות ו 32 ראם. אני מחליף אותו כי אני צריך להחזיר אותו לעבודה. השתמשתי בכל הליבות והראם של המחשב הזה אולי פעמיים בשנה האחרונה וגם אז לא באמת הייתי חייב את כל המשאבים האלה. IDEAPAD 510S - מעבד I3 דור 6 עם 8 ראם. הוא עדיין עובד אבל הוא עושה …

19. שלום, אני שוקל לקנות Dell studio 1555 עם המסך הנ"ל. שאלתי היא, האם זו לא רזולוציה מוגזמת בשביל מסך בגודל הזה? למען השם, בבית יש לי מסך "22 עם רזולוציה יותר נמוכה... אם יש למישהו נסיון בצפייה במסך כזה אשמח אם ישתף אותי. אגב, השימוש העיקרי שלי הוא בכלל לא סרטים או משחקים, יותר עבודה עם תוכנות משרדיות ויישומים כבדים (matlab) - פשוט המחשב הזה בא במפרט מעורר תאבון... תודה, רני

• 12 תגובות
    • 5.8k צפיות
  20. Started by מומחה קטן,

מתחיל ללמוד וחשבתי על Lenovo ThinkPad E14 20RA0037IV בכללי מעבד I5 או I7 16 גיגה זכרון אכסון 512 NVME עדיף ללא מערכת הפעלה מהי איכות המסך שלו? אילו מחשבים דומים יש עם מסך איכותי? מבקש מאוד להימנע מזכרון ONBOARD האם יש לאפטופ עם שני חריצי M2? תקציב ~3.5K ~ תודה מראש לעוזרים

21. Started by Nogak,

שלום, מחפשת נייד קומפקטי עם מסך מט: * מטרות המחשב? עבודה (אינטרנט ואופיס), הרבה חלונות פתוחים בבת אחת ומעבר בין תוכנות בו זמנית. מעט מוזיקה, מעט סרטים * גודל המסך? עד 13 אינצ' ורצוי פחות. * רזולוציית המסך? לא יודעת, אבל חשוב מאוד שיהיה מט! * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן עדיף זמן עבודה כמה שיותר ארוך - לפחות 8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 יהיה נחמד * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 250G * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? היא צריכה להיות בילט אין * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רגילה לאסוס אבל אפשר אחרים * …

• 23 תגובות
    • 6.4k צפיות
  22. יש צורך במסך מט בגלל שנייד יהיה בחדר עם הרבה אור. השימושים במחשב : גלישה באינטרנט משחקים קלים צפיית סרטים עבודה בפיתוח תוכנה תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. Started by arnon,

מה מומלץ , חובה מסך מט עדיף כמובן אחריות ארוכה ראיתי את הHP 4510S אבל לא הבנתי עם זה מסך מט או לא ? תודה

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  24. היי, ידוע לכם אם יצא כבר מחשב נייד עם מערכת הפעלה וינדוס ויסטה 64 ביט? כל המחשבים שראיתי עד עכשיו היו 32 ואני מקווה שכבר יצאו חדשים.

• 4 תגובות
    • 744 צפיות
  25. שלום, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000. מתאפשר. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אני מתכנת בפייתון (לא דברים כבדים), משחק פה ושם במשחקי אסטרטגיה/CSGO - גם כאן, לא דברים כבדים. עורך סרטון וידאו של כשעה ברזולוציה של 1080 בערך פעם בחודש. עובד המון בדפדפן ובאופיס. הרבה דברים במקביל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגוד…

• 0 תגובות
    • 496 צפיות

דיונים חדשים בפורומים