עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by omera,

אהלן, מחפש מחשב נייד לתכנות (פייתון + IDE) ועבודה עם נתונים. התקציב הוא המינימלי שאפשר ביחס לדרישות (כלומר, אם המחשב הזול ביותר שמתאים עולה 3,000, אז 3,000, ואם 6,000 אז 6,000. דרישות: 13" עד 15.6". לא מחשב מאסיבי וכבד. לפחות 16GB זכרון. רצוי 32GB. מעבד מהדור האחרון. פתוח ל AMD. תמיכה מלאה בלינוקס. מסך סביר לכל הפחות. חיי סוללה סבירים. יציאת HDMI איכות הרכבה סבירה, אמינות גבוהה. המחשב ישמש אותי כ4-5 שנים לפחות. לא צריך: מחשב "סקסי" מסך 4K או מגע, מסך מתהפך וכל זה. תודה!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שלום, אני מחפש מחשב שצריך לענות על הדרישות הבאות: *תקציב המחשב? עד 6000 * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תכנות- בעיקר למובייל, צריך להיות מסוגל לקמפל מערכת אנדרואיד שלמה בזמן סביר (פחות מעשר שעות). אני יכול להתקין דואל בוט לאובונטו במקום VirtualMachine אם זה יעשה את התהליך מהיר יותר. גיימינג- צריך להיות מסוגל להריץ משחקים לארבע שנים הקרובות, אבל לא צריך בהגדרות גבוהות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קטן מ-14 אינץ', לא משנה סוג מסך. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יות…

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  3. Started by WarNet,

מטרות המחשב? עבודות משרדיות,תכנות בעיקר. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל המסך הוא לא ידוע מבחינתי,לא היה לי לפטופ עד כה.המסך מחשב שלי הוא 22". מבחינת התצוגה,נראה לי שעדיף מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? שיהיה נוח להקליד וגם שהמשטח גלילה יהיה נוח ולא יתקלקל. * משקל רצוי? הנייד יהיה בתיק גב,לכן עדיף שיהיה קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כיום…

• 10 תגובות
    • 4.3k צפיות
  4. Started by ORrrr,

1. 6000 שח +- א) לנסות לחסוך ב) חריגה עד 200 שח 2. לצורך תיכנות א) שימוש ב - WebStorm בעיקר. ב) לא מיועד לגיימינג. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין צורך במסך מגע. 5. רמת שקט סבירה. 6. ללא אוברקלוק. 7. כולל מערכת הפעלה. 8. העדפה לרכישה באיזור המרכז, אלא אם כן יש אפשרות לשירות עד הבית. 9. רכישה בשבוע-שבועיים הקרובים. 10. דרישות מיוחדות: 16GB, SSD, מעבד מהדור החדש, סוללה סבירה, מסך 13 או 14. 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: כרגע אני עם לנובו יוגה 700 בן שנתיים עם 8 ג'יגה זכרון, 250 ג'יגה SSD, והמחשב לא מספק אותי …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by SyRenity,

מחפש חדש, תודה. * מטרות המחשב? תכנות ותוכנות QA * גודל המסך? 13 או 15, עדיף מט * רזולוציית המסך? 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיף קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD, 128GB * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, צריך Windows 7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Lenovo * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם 8GB RAM

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by יהושע מנחם,

שלום רב חשבתי על הכיוון של המחשב הזה ואחליף לו לssd https://ksp.co.il/?uin=37881&select=.268..271..211..2788..432 אשמח לחוות דעתכם, אני צריך את המחשב כבר בימים הקרובים

7. Started by iyehuda,

שלום הבן שלי בן 15.5 זכה מקום שלישי באולמפידה למתמטיקה הוא נמצא במסלול סייבר לפני שנה קניתי לו מחשב ,ולאחרונה הוא אמר לי שכואב לו הגב מרב שהא עובד על המחשב (מתכנת באסמבלר ) אז חשבתי לקנות לו מחשב יש המלצה על מחשב נייד בסביבות 2000 ש"ח האם המבצעים אלה שווים : http://www.bug.co.il/fpage.asp?c=2311&t=116&m=1

8. Started by adamsky,

אהלן כולם, אני סטודנט טרי שמחפש מחשב נייד למטרות למידה במקצוע הומאני (ללא Photoshop, MatLab וכדומה). אין לי ניסיון עם מחשבים ניידים בעבר ואני פתוח לכל כיוון שתתנו. המחשב צריך להיות עמיד לנשיאה בתיק גב, נוח להקלדה ולצפייה, ולהיות חזק מספיק כדי לערוך מסמכים ולהתמודד עם סרטונים על חתולים ביוטיוב. התקציב הוא אמנם 2,500 שקל, אבל הוא גמיש למעלה ולמטה. אין צורך לנצל אותו עד הסוף אם מחשב זול יותר מתאים, ואפשר לחרוג ממנו אם יש צורך במשהו טוב יותר. תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by r0ckY,

שלום, אני מחפש נייד לעבודה משרדית (אופיס, אינטרנט) וכן משחקים קלים כגון( CSS, FIFA) הנייד שחשבתי עליו זה hp dv6-1120ej. כמו כן, חשוב לי שהסוללה תחזיק לפחות 3 שעות. אשמח לשמוע ביקורות עליו, במידה ויש לכם תחליף תציעו.

• 3 תגובות
    • 594 צפיות
  10. Started by juv1000,

שלום, * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - מיילים, אינטרנט, עבודות לבי"ס. כנראה שגם עיבודי תמונה, ווידאו ומוסיקה ברמת כניסה (ילדה יצירתית). המחשב אמור לשרת אותה כשלוש עד ארבע שנים. * גודל המסך? - 14 או 15.6 (מעדיף 14 אבל ב-15.6 יש יותר אפשרויות, במיוחד לגבי צבע המחשב ולה זה חשוב) * משקל רצוי? - עד 2.5 ק"ג, אולי קצת יותר, היא לא באמת תסתובב איתו הרבה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - לא במיוחד. שעתיים יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - לא * בלוטות? - כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דור…

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by anima,

שלום לכולם אם יש מישהו שיכול להמליץ לי על נייד למטרות הבאות ( ע"פ סדר העדיפויות ): 1. עבודה בתלת מימד MAYA 2. Afterefect 3. משחקים כבדים. התקציב שלי הוא 7000 - 8500 ש"ח

• 3 תגובות
    • 658 צפיות
  12. שלום לכולם אני מחפש נייד בארה"ב , בעיקרון חשבתי להיצמד ל Sony ול DELL ואולי לHP . בעל המחשב יהיה אדם שמתגורר בארה"ב אבל יש אפשרות שיחזור לארץ , עניין האחריות הבנילאומית בעל חשיבות בינונית (ולכן מהבחינה הזאת עדיף DELL , לא? ) גודל מסך 15.6 שימוש סטנדרטי במחשב , אינטרנט ,סרטים וכו' (אולי גיימר קליל ) . משקל סטנדרטי (לא קיצוני ) . זמן סוללה ארוך (מהניסיון שלי זהו פרמטר חשוב מאוד גם אם עובדים בעיקר בתוך הבית ) זמן סוללה מקסימלי ככל האפשר. יציאת HDMI חייב , תקן N , האם יש שימוש WIMAX ? האם כדאי להשאיר את האופציה פתוחה? , בלוטוס מומלץ, USB3 אם אפשר . ואם אפשר שהמחשב יהיה מרשים חיצונית . התקציב הינו גמיש (100 פלוס לדו' ) . תודה רבה . נ.ב- אם יש דגם ממש מומלץ שאין ב B…

• 2 תגובות
    • 715 צפיות
  13. Started by jenia1,

שלום רב. דוד שלי מתכוון סוף החודש להגיע מארה"ב לארץ וחשבתי אולי אני יביא דרכו נייד הבעיה היא שאני בצבא כרגע וכמו שבטח ניחשתם אין לי יותר מידי זמן לעשות עכשיו סקר שוק ודברים כאלה...(אני בקושי בבית) לכן פניתי לעזרת חברי הפורום המקצוענים שכבר עזרו לי לרכוש את המחשב הנייח שלי לפני שנתיים ותודה על כך אז ככה אני מחפש נייד בסביבות ה 700$ עם כרטיס מסך חזק ומעבד C2D מינימום 2.4 שיתאים למשחקים ויהיה חזק. החלק החשוב בכל זה זה שהמחשב יהיה אמין מכיוון שהבנתי שיש קצת בעיות עם מתן שירות אחריות למחשבים שניקנו בחול אשמח לתגובות הערות והארות ואם שכחתי לציין משהו JUST NAME IT! תודה רבה

• 0 תגובות
    • 596 צפיות
  14. ההורים טסים עוד חודשיים לארה''ב.. רציתי קצת עזרה כי אני רוצה להתקדם עם זה.. התקציב הוא באזור ה600 - 700 דולר.. המחשב מיועד לאח שלי שמתחיל ללמוד באוניברסיטה.. רציתי לדעת איזה מחשב לקחת.. אני יודע שיש משמעות רבה למשקל של המחשב , לאורך הסוללה ולגודל שלו... בנוסף , נושא האחריות דיי חשוב לי.. ומכיוון שהטופיק לא עונה על זה בצורה ברור הייתי שמח אם הייתם אומרים לי איזה חברות מכבדות אחריות גם בארץ בעת רכישה בארה''ב.... המחשב לא צריך להיות חזק למשחקים.. אבל לא הייתי מתנגד שיריץ משחקים לא כבדים כמו FIFA 10 ... זהו נראה לי.. אשמח לעזרה

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום, אני רוצה לקנות נייד בארה"ב אמין ועמיד שיחזיק למספר שנים גודל 14" (ואף יותר קטן) משקל- כמה שיותר נמוך שלא פוגע בביצועים נחמדים. השימושים- דברים רגילים- סרטים,מדי פעם משחקים לא כבדים משהו,אופיס אינטרנט וכו (פעם בכמה זמן פוטושופ וסוני וגאס) אני לא מחפש סוס עבודה אבל אני רוצה מחשב שיריץ בלי בעיה ויסטה עם מספר תוכנות במקביל. שמתי עין על הלנובו T400 ועל הדל E6400 מי מביניהם עדיף (גם בנוגע לאחריות בישראל)? בנוגע לאחריות- ניסיתי לשאול את נציגי לנובו בישראל לגבי האחריות של הדגם בישראל והדבר שיחידי שהם אמרו לי שהתקשרתי אליהם (ועוד לפני ששאלתי את השאלה!! מה הולך פה?!) להשאיר מספר טלפון והם יחזרו אליי.. אז אם יש פה מישהו שיכול להאיר את עיניי אשמח מאוד.. האם אחריות בינלומית שק…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) צפיה HD 1080p, משחקים לא קלים ולא כבדים - הכוונה היא לא קרייסיס והכבדים למיניהם אם הוא מריץ חלק GTA4 אני מרוצה. * גודל המסך? מינימום 15" * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן. לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI, לא מכיר יציאות נוספות שאני צריך. * בלוטות? לא חובה אבל מעדיף * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל אני אעדיף שהוא יגיע עם מערכת הפעלה חינמית שתוזיל את העלות הכול…

17. Started by YTZ,

אהלן, שוב עולה הסוגיה בנוגע לקניית נייד מארה"ב. הצרכים שלי הם כלליים (משרדיים, תכנות וכו'), בתוספת משחקים קלים-בינוניים. גודל מסך עדיף 15.6" עם רזולוציה כמה שיותר גבוהה אחריות בינלאומית חובה זמן סוללה כמה שיותר ארוך ועדיפות למקלדת מוארת. אני יכול לקנות מחנויות פיזיות ומאתרים: http://www.newegg.com http://www.bestbuy.com http://www.frys.com http://www.tigerdirect.com/ http://www.buy.com/ הנה מחשב לדוגמא: http://www.frys.com/product/7161832?site=sr:SEARCH:MAIN_RSLT_PG ו- http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834131305 בינתיים הכי טוב שמצאתי. עוד אחד: http://www.buy.com/prod/samsung-np700z3ah-14-ultrabook-intel-core-i5-i5-2450m-2-50-ghz-silver/227218435.html?…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Mantis,

שלום דוד שלי בא לבקר עוד שבועיים-שלושה והציע להביא לי מחשב נייד. אני הייתי שמח לאיזה אחד עם כרטיס משחק נורמלי שיריץ משחקים בצורה סבירה ואם אפשר גם עם אחריות בין-לאומית וצורב DVD, כל זאת בתקציב של 1000$ פחות או יותר (אפשר קצת לחרוג...), אז האם יש חיה כזאת? תודה!

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  19. Started by tsvika,

לקראת תחילת הלימודים החלטתי לרכוש מחשב נייד (מחשב לסטודנט להנדסה) הנייד יגיע מארה"ב ולכן אני מוכן להשקיע בו עד 900$ אני מחפש אחר נייד בעל זמן סוללה ארוך, מסך "14-"15.6, משקל לא משנה, דיסק קשיח לפחות 320GB מעבד i5 ו4GB זיכרון וטיפה גיימינג.. כל שאר התכונות לא ממש חשובות לי תודה מראש!!

• 0 תגובות
    • 668 צפיות
  20. Started by floyd247,

שלום לכולם, אני טס עוד חודש ומשהו לארה"ב ומעוניין לקנות שם לפטופ. אני מוכן לשלם עד 850 או 900 דולר. אני מניח שסכום כזה יכול לאפשר לי לקנות שם מחשב טוב בהרבה מזה שהייתי יכול לקנות בסכום המקביל בארץ. בעיקרון אני צריך מחשב שיעשה את כל הדברים הבסיסיים שמחשב של סטודנט צריך לעשות, ועוד כמה דברים: אני אשמח אם ניתן יהיה לשחק עליו משחקים חדשים אבל לא משהו משוגע לחלוטין (בשביל זה יש לי פלייסטישן 3) אלא יותר בכיוון של NBA וPES חדשים. חובה מבחינתי שתהיה לו כניסת HDMI ויכולת הצגה ברזולציית HD. גודל מסך של 15.4 צריך להספיק לי. כמו כן אני רוצה להביא מחשב לאמא שלי לעבודה משרדית ומוזיקה בלבד, משהו עד 450 דולר. המלצות לשני המחשבים? נ.ב. קראתי את הנושא בנוגע להבאת מחשבים ניידים מארה"ב.

• 7 תגובות
    • 683 צפיות
  21. Started by avner_100,

היי.. אבא שלי טס אז חשבתי להלביש עליו משהו בדרך חזרה.. אז ככה, אניצריך תנייד הכי חזק שאפשר למצוא במחיר הזה..( מ- 9000T) משקל לא כזה חשוב לפחות 15.4" זיכרון 2G לפחות אפשרות להריץ FHD טוב משחקים ברמה טובה של COD4 אני רוצה לחבר אותו לLCD אז HDMI ואם אין בעיה עם DVI במקום אז גם DVI נכנס.. 250GB יהיה נחמד 2 USB לפחות.. יש לי נטייה ל HP בגלל המחיר והאחריות הבינ"ל, תעשו תשיקולים שלכם.. אבל אחריות בינ"ל תהיה נחמדה.. זהו.. תודה מכל לב לעוזרים !!

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. מחפש נייד לאחותי, לצרכים די בסיסים: -סרטים, אופיס ואינטרנט.-מסך 15.6. -מצלמה ומיקרופון. -usb 3 רצוי אך לא חובה אם זה לא נכנס בתקציב. -HDMI נראה לי די בסיסי וברור אבל בכל זאת רשמתי. יש מי שיביא לי את זה מארה"ב אז לגבי משלוח אין מה לדאוג, רק שתיהיה חנות אמינה. תודה לעזורים!

• 3 תגובות
    • 954 צפיות
  23. שימושים עיקריים - אינטרנט, סרטים ואולי משחקים, אבל לא חובה אם לא נכנס בתקציב. כמו כן, אם אפשר לקבל כמה קונפיגורציות אפשריות, היות ואני שולח את זה למישהו שנמצא בוויסקונסין ואני לא בטוח שהוא יוכל להשיג את כל אחד מהדגמים שתציעו. תודה

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. מחפש המלצה לנייד מארה"ב. הקניה תתבצע או בחנות עצמה או באינטרנט והאיסוף יהיה איפשהו בארה"ב. התקציב הוא 850$+- עם אפשרות חריגה למטה או למעלה. המסך אמור להיות 15.6 אלא אם יש המלצה אחרת. אין כוונה להריץ משחקים על המחשב אך חשוב שיהיה חזק מכל שאר הבחינות. תודה לעוזרים,

• 9 תגובות
    • 930 צפיות
  25. Started by royi_sh,

שלום, מבקש עזרה בבחירת נייד בארה"ב. (דגם ולינק שאפשר להזמין ממנו) התקציב צריך להיות בסביבות 1000$ (אם יעלה קצת יותר - לא קריטי). * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית, סימולציות, סרטים ומשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 עדיפות למאט * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לכמה שיותר, אבל אין פה אילוץ. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? הדברים הסטנדרטים - אין דרישות מיוחדות. * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי שיהיה בחלקו SSD למערכת ההפעלה ולתוכנות הראשיות. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, רצוי 3 שני…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים