ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אף פעם לא היה לי מחשב נייד!! תמיד היו לי מחשבים נייחים שהייתי מחליף כל 3 שנים בערך יש לי העדפה טבעית לנייחים כי הם יותר חזקים ויותר גמישים מבחינת שינויים ותוספות של חומרה אבל אני מבין שיש היום ניידים מספיק חזקים שיכולים להתמודד יפה מאוד גם עם נייחים בכל אופן השימושים העקריים שלי הם בעיקר גלישה באינטרנט עם המון טאבים פתוחים ( 20 - 30 ) הורדות שרצות תמיד ברקע ( ביטורנט - אימיול - הורדות ישירות ) סרטים באיכות HD מעט משחקים גודל מסך - נראה לי שבסביבות 15" או 16" זה מספיק כי כשאני בבית אני מחבר את הנייד למסך גדול יותר שיש לי בחדר דיסק קשיח - אני יסתפק בדיסק סטנדרטי כי יש לי את החיצוני שלי יציאות - לא חייב משהו מיוחד רק שיהיה הרבה USB מערכת הפעלה - לא צריך סוללה - עדיף כמה שיו…
-
- 0 תגובות
- 987 צפיות
-
-
תקציב-באיזור ה2000 חייב חיבור hdmi . שהסרטים לא יקרטעו . אמינות ואחריות היא גם קריטריון חשוב . רוצה יותר מדי? תודה למשיבים.
-
- 9 תגובות
- 997 צפיות
-
-
היי מעוניין לרכוש נייד (יתכן שיהיה שינוי לנייח אם הנייח שיש לי כרגע ימשיך לעשות בעיות). ראשית תודה לנפוליאון שעזר לי מאוד בפרטי, תותח אמיתי. לצערי הנייד שהוא שלח לי כנראה כבר לא במלאי (לא הצלחתי למצוא אותו), אז אשמח להמלצות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אזור ה-3,000 לנייד, מעדיף לא לחרוג כמה מאות שקלים למסך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט אופיס ומסמכי pdf צפיה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אם הוא מגיע עם רמקול סביר מובנה, אז לא. אני מתכנן לרכוש סט של מקלד…
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
- 1 follower
-
-
כמו בכותרת, מחפש נייד לגלישה (בעיקר ניהול דפי פייסבוק) וסרטים. עדיפות לכונן קשיח כמה שיותר גדול. כל השאר לא כזה חשוב, אבל עדיף בין 13-16 אינץ'.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. כיום אני ואמא שלי עובדים על אותו המחשב והיא רוצה למעשה לקנות מחשב שיענה לה על כל הצרכים של המחשב הנייח. מטרות: * עבודה משרדית - אופיס וכו'. * גלישה באינטרנט. * הורדת תמונות ממצלמות הוידאו והסטילס למחשב. *עריכת סרטים בתוכנות כמו Movie Maker ו-PowerDirector. לא תוכנות היסטריות, אבל כן צריך להחזיק מעמד. * חיבור המחשב לטלוויזיה (נדרשת יציאת HDMI) והרצת סרטים ב1080P. משקל - המשקל לא חשוב שכן היא תשתמש במחשב אך ורק בבית. בטריה - גם לא חשוב, כל הזמן יהיה בטווח טעינה. גודל המסך - 13/14, מה שסטנדרטי. הארד דיסק - 200 ומעלה נראה לי סביר, אני לא יודע מה הולך היום... צורב DVD - רצוי. אין העדפה לחברה כלשהי. התקציב כמו בכותרת - 4500 ש"ח. תודה לכולם.
-
- 1 תגובה
- 593 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. *גודל המסך: לפחות 14 (ההורים ישתמשו) * משקל רצוי: לא משנה, המחשב לא יוצא מהבית * האם נדרש זמן סוללה ארוך לא חובה, עדיף. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI או DVI * בלוטות: לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח: 250 * צורב DVD: אפילו זה לא חובה (חובה שיקרא DVD אבל) * האם נדרשת אחריות בינלאומית ממש לא, אבל רוצה שיכלול אחריות במחיר ללפחות 3 שנים! * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * דברים נוספים חשובים: נוחות! מקלדת נוחה ומסך ברור.
-
- 30 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עריכה גרפית, כל תכנות אדובי למיניהן (פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין) - שיוכלו לעבוד במקביל ועל קבצים גדולים הדורשים מהירות. (לא עריכת וידאו) * גודל מסך: , רק 15" * רזולוציית המסך: כמה שיותר גדולה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: - אין דרישות * משקל רצוי: - אין דרישות * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא כ"כ מבין בזה, סוללת 9 תאים הבנתי שתחזיק יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: יציאת VGA וכמה שיותר USB * Bluetooth: רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: גם לא בקיא, להבנתי 3-4 SSD זה Must. * כונן אופטי: לא ברור מה ההבדל אבל לפחות 750GB * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן *…
-
- 1 תגובה
- 952 צפיות
-
-
היי, מחפש המלצה למחשב נייד לחבר הוא גרפיקאי במקצועו - פוטושופ, אפטר אפקטס וחבריו, כולל תלת מימד (אם זה קריטי אני יכול לברר אילו תוכנות בדיוק) ותוכנות עריכת סאונד. התקציב הוא בעקרון 6000-8000 ש"ח, בעדיפות למחיר נמוך יותר כמו תמיד. הוא שם עין בעיקר על DELLים למיניהם אבל הוא קצת מבולבל ממבחר הדגמים שקיים. (עד עכשיו הוא עבד על איזשהו לנובו, אבל הוא כבר בן שנתיים ועייף) דגשים: מסך גדול (נניח 14 או 15) ברזולוציה גבוהה (משהו מעבר ל 1280X800) כרטיס מסך לא מובנה (יש טעם בכלל לכ.מסך לא מובנה? זה יעזור במשהו בתוכנות התלת למיניהן? או שזה טוב רק למשחקים?) אני מניח ש 4GB זכרון היום זה המינימום בקניה של נייד חדש (בתקציב כזה לפחות), אז גם זה דגש. ובנוסף דיסק קשיח גדול ומהיר (…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חשוב : 1. מסך גדול 2. זמן עבודה ארוך ללא טעינה 3. מהיר 4. אפשרות להרבה זכרון בקיצור, תחנת עבודה ניידת לגרפיקאי מקצועי
-
- 26 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות נייד לצרכי גרפיקה (2D בלבד) בתקציב של כ4000 ש"ח פלוס מינוס. המחשב מחובר רוב הזמן למסך 21" של Dell (לא סגור על הדגם, נראה לי שרץ על 1680x1050), ושאר הזמן הוא מחוץ למשרד. מסך: 13-15 משקל: לא משמעותי במיוחד. דיסק קשיח: 160G יספיק, עדיפות ל7200RPM זכרון: 2G-4G, עדיפות לDDR3 בלוטות': לא חובה, אם נכנס בתציב, אז כן. יציאות מיוחדות: לא, המחשב מחובר היום בVGA, ככה שהעניין פחות קריטי. צורב: CD חובה, DVD עדיף. אחריות בינלאומית: אין צורך. בנוסף- יש כבר מחשבים בארץ שנמכרים עם Win7? אם כן, אז עדיפות גדולה לכאלה, אם לא- יש צפי מתי הם אמורים להגיע?
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
-
-
היי אנשים, מבחינת גודל ומשקל - היא תשתמש בו בעיקר בבית (אולי פעם ב... פגישה עם לקוח) אז הוא לא חייב להיות קטן במיוחד (אפשר 15-17) או עם סלולה חזקה במיוחד, והיא תחבר לו מסך חיצוני 24" של דל. קבצים גדולים בפוטושופ, רצוי כמובן כמה שיותר זיכרון, וכונן קשיח מהיר, לא יודע אם זה אפשרי בתקציב. תלת מימד אינו עקרוני (מבחינת כרטיס NVIDIA וכו'). שיהיה מספיק נפח אחסון כי מורידה סדרות. כונן אופטי - רצוי. אחריות בינלאומית - לא קריטי. כן מעדיפים 3 שנים אחריות מקומית כשזו ניתנת. ווינדוס - רצוי. מכונת עבודה אמינה. נשמח לאופציות גם בקצה התחתון וגם בעליון של התקציב. תודה מראש על העזרה
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, חברתי התחילה לא מזמן ללמוד לתעודת הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, וכמובן שעם זה התעורר צורך במחשב נייד ראוי, שיסחוב ויחזיק מעמד, פיזית וביצועית, לכל הפחות ל-5 שנים הבאות (המחשב הנוכחי שלה בן 5 וכבר איטי מאד, למרות שתקין לחלוטין ומריץ XP הקלילה. אגב, אני מניח שאין טעם להוציא עכשיו כסף, רק בשביל שעוד מעט היא תצטרך להוציא שוב על מחשב חדש). המחשב יצטרך להריץ תוכנות כ-REVIT, 3DMAX וכו', לעתים 2-3 תוכנות בו זמנית (אני גם לוקח בחשבון שגם התוכנות הכבדות הללו רק תגדלנה בדרישות המערכת שלהן בגרסאות הבאות) ואפשר שלאחר מכן גם יעשה בו שימוש מול לקוחות. התקציב עמד תחילה על 3000 ש"ח, אבל הבנו די מהר שזה לא מעשי, כך שהתעדכן ל-5500 בערך, בשאיפה לכמה שפחות, ולכן ההתלבטות כרגע הינה בין …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני סטודנט לאנימציה בבצלאל ונמאס לי לחכות עד שאני חוזר הביתה כדי להתחיל לעבוד. כבר התיעצתי בפורום לגבי קניית נייח והוא בהחלט מספק אותי בכל הקשור לעבודה כבדה ורנדור - אבל הוא לא נייד. השימוש העיקרי לנייד מלבד גלישה וצפיה בסרטים יהיה עבודה עם תוכנות גרפיקה, בעיקר 2d (פוטושופ, פיינטר, תוכנות אנימציה) אבל גם 3d ועריכה (מאיה, זי-בראש, אפטר אפקטס...) הוא לא צריך להיות מפלצת (את העבודה הרצינית אני עושה בבית) אבל אשמח אם יהיה מסוגל להריץ את התוכנות בעומס סביר. לגבי התקציב, אין לי ממש מסגרת מגבילה אבל גם אין לי דרישות תובעניות כך שאני מעדיף נייד שהכי משתלם ביחס למחיר, מקסימום ביצועים בשביל מינימום כסף. הנייד יקנה בארץ, אשמח לקבל המלצות על ספקים או מאיפה להזמין. (אני ירושלמי אם זה …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב לא בשבילי, מתנה מטרת המחשב - כמו שציינתי בכותרת: גרפיקה, אבל לא משהו רציני, כולה עריכת תמונות. מסך גדול יחסית - חובה מבחינת כובד, כל עוד המחשב לא יותר כבד מבן אדם מבוגר זה בסדר. זמן סוללה - אם אפשר משהו שיחזיק באזור ה-3 שעות זה יהיה נחמד אם יציאה מיוחדת תגביל את האופציות לכאלה פחות טובות, אז שיהיה בלי. אין צורך בבלוטות' מובנה גודל מינימלי של כונן קשיח - חצי טרה. אני מניח שזה מהדברים שהכי קל לשנות - לא קשה למצוא כונן קשיח אחר מתאים עם נפח קצת יותר גדול, נכון? אין צורך באחריות בינלאומית המחיר צריך לכלול מערכת הפעלה Windows תוכנות - Photoshop. אם אתם מכירים תוכנות מתקדמות נוספות לעריכת תמונות, אפשר להניח שאחותי תשתמש בהם. שוב, היא לא מקצוענית ברמות. תודה! אודה לכם מאוד…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אנשים יקרים אשמח לעזרה. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש חיה כזאת? ישמש כמחשב משני - יש מחשב גרפי חזק בבית. מטרות המחשב? עריכה גרפית (דו מימדית - בעיקר אילוסטרייטור, פלאש ופוטושופ - מעט עריכת וידאו) * גודל המסך? לא משנה - עדיף מט * רזולוציית המסך? שתתאים לשמושים הגרפיים הנ"ל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עדיף שיהיה קומפקטי וקל - מיועד לבחורה - אני לא מתמצא במשקלים - (שוב, במגבלות התקציב, אם יש מחשב טוב יותר אך כבר יותר, אעדיף את הכבד והחזק יותר על פני הקל והחלש יותר) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר במגבלות התקציב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 ואם אפשר שיהיה מהיר - לחילופין, אם אפשר כונן ssd, אז גם נפח של בין 180 ל-250 יה…
-
- 2 תגובות
- 857 צפיות
-
-
אני מחפש נייד חדש שיוכל להריץ תוכנות בינהן: Adobe suit Maya z-Brush הוא בעיקר יהיה לשימוש משני כאשר אני מחוץ לבית ולא תתבצע עליו עבודה רצינית, לכן אשמח אם תהיה לו סוללה חזקה שתספיק למינימום 3 שעות (גם אחרי כמה חודשים). המשקל פחות חשוב ולא איכפת לי להכנס לכושר. אם שאר הרכיבים זהים, אשמח אם ישקול פחות. כנ"ל לגבי המראה. פרטים נוספים: מסך 15.6" OS Win7 64bit 4GB Ram לא ישמש למשחקים. איכות סאונד פחות חשובה מאיכות תמונה. מעבד SB כונן DVD (לא קריטי אם יש צורב) יציאת HDMI (FireWire עדיין בשימוש במצלמות חדשות? אני לא רואה יציאות FW בניידים חדשים, יש תחליף כלשהו? אם לא אשמח שתהיה גם יציאה כזו...) תודה על העזרה =]
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
שלום! אני עומד לפני רכישת מחשב ומתלבט קצת בין נייח לנייד. הסיבה לבחירה (לא סופית..) במחשב נייד היא צורך מסויים בניידות וצריכת חשמל פחותה יחסית למחשב נייח. השימוש במחשב הינו לגרפיקה דו ותלת מימד בצורה מאסיבית בעיקר בתוכנות קוד פתוח (בלנדר), קצת משחקים (אולי) ;D מבדיקה לא מעמיקה נראה שמחשב זה יכיל כרטיס מסך של nVidia (כי כרטיסים של ATI לא ממש טובים לגרפיקה כמו ששמעתי) נראה שכדאי מחשב i7 לפחות זיכרון 4GB לפחות ועדיף יותר!!! מסך: הכי גדול שאפשר מקלדת: רצוי מורחבת (כלומר עם מקשי המחשבון שבצד ימין) ??? צורב בלוריי או DVD רגיל - לא קריטי אבל פרמטר חשוב. לא אכפת לי אם המחשב יהיה סופר מגושם ושהסוללה תספיק לחצי שעה... רכיבים שניתן לשדרג בקלות יחסית כמו כוננים קשיחים אי…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, חברה שלי מעוניינת לקנות מחשב נייד מטעמי חוסר מקום בחדר למחשב שולחני. היא אף פעם לא התקרבה למחשב והשימושים שלהם היא זקוקה הם בסיסיים: גלישה באינטרנט+הורדת סרטים ושירים (לכן חשוב נפח ההארד דיסק), מסנג'ר וכד'. המחשב לא ישמש למשחקים. מאד מאד חשוב עבורה- לצפות בסרטים שהיא מורידה דרך הטלוויזיה. כמו כן חשוב שיהיה צורב DVD. מבחינת ריבוי משימות היא תוריד סרטים/שירים רק כשהמחשב לא בשימוש, אחרת- גלישה, שמיעת שירים ושימוש במסנג'ר בו זמנית. משקל לא עקרוני וכך גם זמן סוללה, מאחר והיא תצפה בסרטים בטלוויזיה גודל המסך צריך להספיק רק לצורכי גלישה. כמו שרשום בכותרת התקציב הוא 4000 ש"ח לכל היותר. תודה (:
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
היי, מחפשת מחשב נייד להורים, חייב להיות מסך כמה שיותר גדול (17 אינצ, מה שמצמצם אפשרויות) חייב להיות משהו שאפשר לקנות בארץ (לא מזמינים מחו"ל) ובא מוכן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 זה המקסימום של המקסימום. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אנטרנט, רשתות חברתיות, אופיס, קצת צפיה ביוטיוב או סרטי חתונה (חחח), קצת עבודה גראפית חובבנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם הידע שלי במחשבים ניידים הוא מועט ביותר עד אפסי. אני מחפש מחשב נייד אשר יחליף את המחשב השולחני המתיישן שלי. המחשב משמש אותי לדברים הבאים: 1- דברים סטודנטיאלים רגילים- אופיס לסוגיו ומצגות שונות. 2- אינטרנט. 3- משחקים בסדר גודל של battlefield, gta, need for speed, medel of honor . 4- תוכנות לעיבוד תמונה כגון photoshop cs2, lightroom, corel וכו'. מבחינת דרישות שלי אני מעדיף מסך כמה שיותר גדול (לפחות 15 אינץ), משקל לא ממש משנה לי (אני בחור גדול). אופציה נוספת שעלתה בדעתי היא לעבור לגזרת ה- mac . חבר שבא לבקר מחו"ל הביא איתו נייד שכזה והמחשב מדהים (אין לי מושג איזה דגם). למיטב הבנתי ניתן להריץ על המק גם XP ולכן ניתן יהיה לעבוד על קבצי וורד ממערכת PC . (האם ניתן לעבוד…
-
- 4 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלומות, דיסקליימר: בכל הקשור למחשבים וטכנולוגיה הנני הדיוט. אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי בעיקר להקלטה ועריכה של מוסיקה, וגם לצרכי דיג'וי (וכל היישומים הריגילים יותר כמובן). התקציב שלי הוא בערך עד 5000 ש"ח, כולל ציוד נלווה, במידת הצורך. אשמח מאוד לקבל מידע על מפרטים מומלצים (כולל ציוד נלווה), ואם יש למישהו גם סבלנות להסביר לי את השיקולים מאחורי ההמלצות, הרי זה משובח; אני מעדיף לקנות על בסיס הבנה ולא חיקוי תוכיי. בתודה מראש ובברכה, גיא
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלומות, דיסקליימר: בכל הקשור למחשבים וטכנולוגיה הנני הדיוט. אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי בעיקר להקלטה ועריכה של מוסיקה, וגם לצרכי דיג'וי (וכל היישומים הריגילים יותר כמובן). התקציב שלי הוא בערך עד 5000 ש"ח, כולל ציוד נלווה, במידת הצורך. אשמח מאוד לקבל מידע על מפרטים מומלצים (כולל ציוד נלווה), ואם יש למישהו גם סבלנות להסביר לי את השיקולים מאחורי ההמלצות, הרי זה משובח; אני מעדיף לקנות על בסיס הבנה ולא חיקוי תוכיי. בתודה מראש ובברכה, גיא
-
- 0 תגובות
- 529 צפיות
-
-
שלום לכולם. הצורך הבסיסי היחיד - יכולת להקליט בנוחות אודיו [דיבור] ממיקרופון audio technixa atr2100 זה יהיה באמצעות תוכנת audacity הייתי יכול להקליט מהנייח, אך יש הרבה הדהוד ובעיות אקוסטיקה וחשבתי על פיתרון שיאפשר גמישות במיקום ההקלטה. המשקל לא משנה. העיקר סיפוק הצורך הבסיסי במינימום תקציב [פחות מ3k יתקבל בברכה] אם הייתי צריך להוסיף דרישה נוספת, כדי למקד: הרצת camtasia עם תכונת הקלטת המסך שלה. אין צורך במערכת הפעלה, אם זה מוזיל. תודה מראש למשיבים. ליאור.
-
- 2 תגובות
- 501 צפיות
-
-
שלום, זקוק להמלצה למחשב נייד עד 4000 ש"ח. * השימוש העיקרי יהיה הקלטה ועריכת סאונד עבור מתחילים, אל המחשב יחובר כרטיס קול חיצוני בממשק USB2. * שימוש משני : עבודה משרדית, צפיה בסרטים, משחקים קלילים ושמיעת מוזיקה. * גודל המסך - עדיף 15 אינצ' לפחות. * משקל רצוי - פחות מ-2 קילו, המחשב מיועד לבחורה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - 4 שעות עבודה, אבל לא קריטי אם גם פחות מ-4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - כדאי שתהיה יציאת DVI אבל זה לא קריטי אם אין. * ממשק בלוטות? - כן. * ממשק אלחוטי? - כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח - 750 ג"ב. עדיפות ל-1 ט"ב אבל גמיש לשינוי בגודל. * צורב DVD? - כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. *…
-
- 1 תגובה
- 635 צפיות
-