ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
היי, הרכבתי את המפרט הבא אחרי קצת מחקר, אשמח לשמוע התייחסות כללית, וספציפית לנושאים הבאים: - האם יש צורך בזכרון יותר מ-2GB ומערכת הפעלה 64 ביט, או שכרטיס מסך חזק עם הרבה זכרון פנימי זה בעיקר מה שקובע? - האם צריך להוסיף קירור (מאווררים וגופי קירור) נוסף על מה שגם כך כלול עם המארז, מעבד וכרטיס מסך? - האם חשוב לקנות כונן קשיח יותר מהיר? - איזו חנות מומלצת לרכישה של מפרט שאני מביא מהבית? שלא יחליפו לי (בטעות או שלא) חלק מהרכיבים לדגם קצת פחות טוב וזול יותר... הנה המפרט: כרטיס מסך - ATI Radeon HD5970 מעבד - Intel Core 2 Quad Q9650 (Box, not Tray), 12MB L2 Cache, 3GHz, 1333MHz FSB מארז - Antec Twelve Hundred ספק כוח - Antec TruePower Quattro 1000W זכרון - 4GB, DDR3 1600MHz, CL7…
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אוקיי, דיברתי עם המפקדים ואמרו לי שאם אביא מחשב יאשרו לי אותו. אז אחרי התלבטות ארוכה בין מחשב בנייד למחשב שולחני, החלטתי להביא מחשב שולחני. למה? מחשב שולחני הרבה יותר חזק ואינו דורש חלקים מקוריים. בנוסף, הוא פתוח לשדרוג וגם הרבה יותר קשה לגנוב אותו. אז אני צריך 4 מפרטים. כן, קראתם נכון, אני צריך 4 מפרטים. המפרט הראשון למחשב מבוסס AMD עם מסך LCD, השני עם מסך CRT. ושני מפרטים למחשב מבוסס אינטל, הראשון עם מסך LCD, השני עם מסך CRT. אני מבקש מסך LCD איכותי או מסך CRT איכותי. אל תתנו לי זבל. תקציב: 5,500 ש"ח כולל מסך וציוד הקפי. (מקלדת, עכבר, רמקולים) עריכה: ובשום פנים ואופן אל תתנו לי מפרט מפנדה או KSP או מכל חנות סוג ג' עם מחירים נמוכים באופן חשוד. אני רוצה מפרט מנועה או זי…
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לקבל חוות דעת על מחשב DELL LATITUDE E4300 מסך 13.3 אינש,זיכרון HD - SSD 128GB , 4GB [br]פורסם בתאריך: 8.08.2009 בשעה 02:25:58
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
המחשב מיועד לעבודה ביתית, תכנות, עריכת מוזיקה, וקצת משחקים AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU Price: 583.89 NIS ----------------------------------------- ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, Dual DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) Price: 650.87 NIS ----------------------------------------- DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory Price: 316.71 NIS ----------------------------------------- AeroCool Glacier CPU Cooler for AMD Amount: 1 Total Price: 123.52 NIS ----------------------------------------- Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD Price: 542.93 NIS ----------------------------------------- Gigacube Radeon 9200 VIVO 128MB…
-
- 28 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש לי כרגע מעבד איי 3 7100 ולוח אם H110 חשבתי לעשות שידרוג למחשב להחליף לוח + מעבד + גוף קירור מעבד : 9100F TRAY גוף קירור : CM HYPER H412R לוח אם : Z370 GA-Z370-HD3 הכול ב 670 שקל . שווה ? שיפור 22% בביצועים לא ענק . שאר החלקים אני אשאיר בינתיים
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן. אני רוצה לקנות מחשב, לצרכיי שיטוט באנטרט, צפיה בסרטים אופיס, וכו. לא צריך מפרט מאוד מאוד חזק. צריךHDMI ושיוכל להריץ סרטי HD באיכות סבירה ובלי קפיצות ובעיות. הכי חשוב - מסך מט. אני לא יכול לסבול את המסכים המבריקים, הם משגעים אותי. התקציב שלי הוא מאוד נמוך, עד 3000. אם אין בתקציב הזה, אנא פרטו את הדגמים בתקציב הנמוך ביותר, עם מסך מט, כדי שאוכל להשוות בנהם ולבחור בסוף.. רוב תודות
-
- 21 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
המפרט חייב לכלול מסך 21 אינצ לפחות (CRT) וכמובן שטוח. בלי; עכבר, מקלדת, כרטיס קול ורמקולים. ואם אפשר לציין מאיפה המפרט נלקח כי זה חייב להיות מוגש כמפרט מחנות מסויימת (לא בנאדם פרטי קונה). ושוב עד 12 אלף ש"ח, בלי חריגות. תודה לכל העוזרים.
-
- 23 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
* חריגה מהתקציב: עד 500 ש"ח! * מטרות המחשב? תכנות לצרכי עבודה (וירטואליזציה) , Eclipse בעיקר. אבל מדי פעם על xCode ע"י VMware. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מכיר את ההבדל. * רזולוציית המסך?יותר גבוה יותר טוב לא פחות מ1366x768. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי?בסביבות 1.5 ועדיפות לפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 4-5 שעות שעות רצופות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI, usb3, * Bluetooth? לא חייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?עדיפות לSSD של 250. אם לא ניתן אז HDD של לפחות 500 עם SSD CASHE. * כונן אופטי?לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפ…
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום חברים, אני חייב את העזרה שלכם! כבר מספר חודשים שאני מחפש מחשב נייד שיעמוד בתקציב שלי ויספק את הצרכים המאוד ספציפיים שלי (ללא מסך מבריק והתקציב שלי כבר עושים את כל התהליך קשה) מכיוון שלא נמצא מחשב בתקציב הראוי, אני מוכן לשחרר עוד מזומנים שאין לי, אבל חשוב לי מאוד לדעת שמה שאני קונה הוא בחירה טובה. לאחר חיפושים רבים מצאתי את ה- Dell Vostro 3460 I3-2370M שיכול להתאים לדרישות שלי אך מכיוון שהוא יחסית חדש לא הצלחתי למצוא סקירות שעונות על החששות שלי. ככה שאם יש כאן מישהו שהתנסה או מכיר את המחשב אני אשמח מאוד לשמוע מה דעתכם על הסדרה. השאלות שלא הצלחתי לענות עליהן רעש שמאוורר המחשב יוצר- זה מה שאני הכי מפחד ממנו. לאחר קריאה של שתי סקירות הבנתי שהמהדורה של המחשב עם…
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני לא מבין בכל העסק הזה של סוג החיבור והיצרן אז אני צריך עזרה. אני מעוניין לשדרג את הזיכרונות ל16 GB ואת המעבד לi7. סתם שאלה היום יש צורך ב32 GB ? ובמעבד עם 6 ליבות ? עם יש צורך אני ילך על זה. מפרט נוכחי: מעבד - Intel 2100 3.1GHz 1155 3MB with graphics tray קירור למעבד - Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only לוח אם - Biostar TH67B H67 Chipset - B3 for 1155 זיכרונות - Kingston 4GB DDR3 1333 כרטיס מסך - Sapphire ATI Radeon HD 6850 1GB GDDR5 PCI-E מארז + ספק כוח - Thermaltake V3 Black Edition 2x120mm + FSP EPSILON 80+ 500W 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי ה…
-
- 31 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מה שלומכם? הנה התשובות לשאלון של הפורום. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 מזומן. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל. 2. מה שימושי המחשב? אינטרנט סרטים 720P ומשחקי מחשב, שלפחות יפעיל SIMS 4 באופן נחמד. ב) מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? מסך 15" עם 720P אבל לא חייב רחב כמו קולנוע. 3. מטען כמובן וזהו. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6, ז"א שאם זה מפעיל משחק כבד יחסית אז בסדר קצת רעש. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצ…
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני ממש חדש בעניין הזה של מחשבים ואני גיימר רציני אז אני צריך את העזרה שלכם. *עם אפשר לנסות לחסוך. 1.השימושים הצפויים במחשב הם משחקים כבדים 2.המסך כן כלול במפרט גודלו כ 22-24 *המפרט מיועד למשחקים כבדים כמו: call of duty:blake ops 3.העם יש צורך בציוד היקפי:כן מסך 20-24 אינ'ץ,רמקולים 5.1,עכבר+מקלדת אלחוטי,כבלים. 4.רצוי מערכת הפעלה של XP *רצוי שהשקט יהיה 5-8 5.עדיף שהחנות תיהיה בראשון לציון,אני גר במרכז 6.רצוי מארז טוב ויפה 7.שידרוגים בעתיד?אולי כרטיס מסך ומעבד.
-
- 22 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי שתי שאלות: 1. לגבי שדרוג וינדוס 7 ל-10, כאשר אני לוחץ על הלינק להורדת האימג' של וינדוס 10 https://www.microsoft.com/he-il/software-download/windows10, אני לא מגיע לאפשרות של הורדת האימג'. האם יכול להיות שמיקורוסופט חסמה את האפשרות? 2. לגבי התקנת דיסק של וינדוס 10, יש לי מחשב intel core i-3 6100 3.7GHZ , RAM- 8GB DDR4 , system type - 32bit opereating system מערכת הפעלה WIN7. א. מה תהיה ההשפעה של התקנת WIN10 על מהירות המחשב שלי? ב. איזה סוג של דיסק עליי להתקין - WIN10 OEM, או WIN10 RETAIL, ומה ההבדלים ביניהם? ג. האם משנה האם אקנה WIN10 של 32 או 64 BIT? אודה לעזרה …
-
- 9 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
המחשב הוא לצרכי אודיו (עריכת\יצירת מוזיקה) P. INTEL 2GHZ 512MB DDR KINGSTON PC266 ASUS P4B-266C MBOARD HD WESTERN DIGITAL WD800JB 8MB CACHE 7200RPM CASE ENERMAX FS-710-B-350 YAMAHA CD-RW40X10X20 CRW2200E IDE 8MB BUFFER CDROM SONY X52 SOUNDCARD M-AUDIO DELTA66 במידה שאתם יודעים על חומרה טובה יותר במחיר דומה אשמח לדעת..או בכלל סתם לחוות דעה על המחשב..בכיף תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום . חבר בעבודה ביקש שאני אעזור לו עם מפרט עבור גראפיקה , ואני פונה אליכם שמבינים יותר טוב ממני באספקטים מסויימים שתעזרו לי אז ככה , אני לא אלך לפי השאלון שבסטיקי כי תמיד כאשר חבר מבקש עזרה למפרט , לא מקבלים את כל הפרטים ממנו ;D אז אני פשוט ארשום את הפרטים והדרישות כמה שיותר מדויק . 1. אז התקציב הוא עד 3000 ש''ח ולהשתדל לא לחרוג , אלא אם כן יש איזה פריט שישפיע רבות לטובת המפרט ולביצועים שלו , אז אני אשמח לדעת מה וכמה , וכן , לנצל את התקציב , כי גם ככה נראה לי שהתקציב לא גדול מידי . 2. ציוד היקפי - אין צורך בשום ציוד היקפי , רק המארז ומה שבתוכו . 3. רמת שקט - נגיד שיהיה באמצע (5) בערך . 4. על איזה רזולוצייה יעבוד ? - גם כן לא ידוע לי , אבל אם זה קר…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בסיסי לעבודה משרדית 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ₪, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
קנו לי מחשב נייד חדש עם ווינדוס 7 שפועל על גרסא שנקראית Windows 7 Starter התקנתי את הווינדוס, עשיתי לו activate והכל עבד רגיל הבעיה שאני לא מוצא איפה לעשות את כל ההגדרות של הווינדוס אני עושה מקש ימני אין לי את האפשרות של Personalize ויש לי עוד מחשב בבית עם ווינדוס 7 Ultimate ושם זה עבד מההתחלה אי אפשר להחליף תמונת רקע ואני מדגיש שוב עשיתי activate לווינדוס והכל עובד רגיל. יש לכם מושג מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מוכן להוסיף עד 400 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. witcher3, crysis series, batman arkham knight -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מקסימליות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? מינימום 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה…
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, צריך עזרה בבניית מערכת לחבר - משתמש ב-MATLAB לחישובים מורכבים, ולכן ביקש שהמערכת תכלול SSD. כמו כן, הוא עובד עם 2 מסכים במקביל - צריך שמערכת תהיה מסוגלת לעשות זאת (האם אפשרי ללא כ. מסך חיצוני?) האם הבקשות הללו רלוונטיות למגבלות תקציב של כ-2,000 ש"ח? תודה לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? MATLAB, עבודה משרדים, אינטרנט וקצת סרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב? צריך צורב 5. עד כמה חש…
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום מה ההבדל בין latitude 5490 לבין 7490? באותה הקונפיגורציה אותו המעבד.. תודה
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי, אבא שלי ביקש את עצתי. הוא צריך לקנות מחשב חדש למשרד והוא קיבל הצעה למפרט (תמונה מצורפת). אשמח לביקורת על המפרט והצעות לשיפור. אמרתי לו שאני ממליץ לו לשדרג את המסך למסך 24 אינץ' במקום 21.5, שנוח יותר לעבודה משרדית, אקסלים, וכו'. אני לא בטוח איזה דגם מסך מומלץ לעבודה משרדית (איזה פאנל למשל). מעבר לזה, אני לא יודע אם i3 יספיק או שיהיה אולי חלש מדי. תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, עדיף ב-3000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תוכנות להנהלת חשב…
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום. יתכן שאקנה מחשב בתחילת\אמצע חודש ספטמבר (משכורת...), מכיוון שהמחשב הנוכחי "מושבת". במידה ולא תהיה לי סבלנות, אני אקנה מחשב "צנוע" ב-4,000. במידה וכן תהיה לי סבלנות אני אחכה עוד חודש ואקנה אחד ב-6,000 ש"ח לערך. בכל אופן, אם זה אפשרי, אבקש מכם להכין לי בבקשה מפרט למחשב שמיועד בעיקר למשחקי מחשב ב-4,000 ש"ח. אני לא מעוניין ברמקולים, עכבר, מקלדת, מסך, וגם לא כוננים אופטיים (צורב DVD, CD-ROM וכו'). רק מחשב, נטו. העיקר שיהיו מעבד, כרטיס מסך, וזכרונות חזקים עד כמה שהתקציב מאפשר, תודה. עריכה: בקשר לנושא קצת שונה אך קשור... אני גר במרכז, ואני מחפש חנות זולה ואמינה. החנות הנוכחית ממנה אני מתכנן לבצע את הרכישה היא KSP, ממוקמת באיזור התעשייה החדש בראשל"צ, ודווקא יש לי התנסויות ע…
-
- 31 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, מחפש המלצות לנייד קטן (12-10", אולטראבוק?) לסטודנטית עד 2000 ש"ח למטרת: אופיס ואינטרנט, השימוש הכי כבד יהיה matlab מבחינת מדיה - לא אמור לשמש כמדיה סנטר אבל הציפייה היא שיוכל לנגן full hd בלי לגמגם (משהו שהייתי מצפה מכל מחשב בן ימינו) הדרישה החשובה ביותר כאן היא שיהיה קל משקל ככל שאפשר (ולכן גם ההגבלה בגודל המסך) מעבד לכך אין העדפות מיוחדות (והתקציב בכל מקרה לא מאפשר יותר מדי גמישות) חשבנו על Lenovo IdeaPad S20-30, ומצאנו שיש שני דגמים http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=893459 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=889519 ההבדל הוא במעבד n3540 vs n3530 ואם יוחלט על הדגם הזה אז ניקח את העסקה הזולה יותר (ההבדלים מינוריים באמת, וגם במחיר) אשמח לשמוע מה…
-
- 9 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. התקציב המקסימלי הוא 8,000 ניתן לחרוג במידת הצורך עד 9,000 ואם אפשר כמובן לחסוך 2. השימוש העיקרי הוא עריכת וידאו א)השימוש העיקרי הוא בתוכנת פרימייר בצורה תדירה\פרנסה ולאפטר בצורה מזדמנת לא ברמה גבוהה. ב) המחשב אינו מיועד גם למשחקים ואינו כולל מסכים בתקציב. ההגדרות הגרפיות הן גבוהות (Nvidia qoudro fx 3800) 3. יש צורך בציוד היקפי: שני מסכים, מקלדת ועכבר 4. אין צורך ברמקולים 5. החלקים עליהם ארצה לבסס את המערכת הם שני הארדיסקים 500GB ו-1-TERA, כרטיס גרפי Nvidia qoudro fx 3800, מעבד I5 או I7 שיתאים במהירותו (BUS) למהירות הזיכרון 12GB RAM (אלא אם אין צורך ואני סתם מפריז והמעבד והכרטיס יספיקו לעבוד גם עם GB8) כלומר חשוב לי הניצול המרבי בין כל הרכיבים שלא ייווצר צוואר ב…
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן יש לי לאפטופ של לנובו, אצלנו כבר כ-3 שנים אני מניח (לא זוכר בדיוק) אתמול בזמן שעבדנו עליו הוא "נתקע" כמה פעמים - פשוט הפסיק להגיב ל-10 דקות בערך ומהיום בבוקר אני לא מצליח להשתמש בו. כל פעם הוא מגיע למסך של טעינת הווינדוס, ומיד אחרי זה עובר למסך כחול שרשומים עליו כמה שורות נכבדות של טקסט ומאתחל את עצמו. המסך הכחול מופיע ממש לשניה ככה שאני לא מספיק לקלוט אפילו מילה ממה שרשום שם (תאמינו לי ניסיתי איזה 10 פעמים). אותו דבר קורה גם כשמנסים להריץ את המערכת בsafe mode, ושלושת האפשרויות השונות של safe mode. ללנובו יש את עניין ה"lenovo care" - ברגע שמדליקים את המחשב יש אפשרות לעבור לתכנת ההצלה של לנובו. עשיתי את זה, והוא נותן כמה אפשרויות שם, רק שמבחינתי רק אחת פעילה. אני אסבי…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-