עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה?(משחקים ואינטרנט לילד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי ספורט למיניהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך.( לא ידוע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות?( בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות…

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. Started by Jaman,

היי, בהמשך לחיפושי אחר מחשב נייד, אני מתכנן לקנות בארץ את Asus N550JK-CN065H שעונה על רוב צרכי, מלבד כונן SSD. לפי מה שהבנתי מהמלצות פה בפורום, אמור להיות קל להחליף את כונן הדיסקים בSSD במחשב הזה. כמה שאלות בנוגע לזה: 1. האם זה יסיר את האחריות על המחשב (במידה ואעשה את זה בעצמי)? 2. צריך מתאם מיוחד בשביל שהכונן ישב במקום הצורב? 3. מהירות הכתיבה/קריאה לא תפגע אם הSSD ישב בסלוט של הצורב? 4. אולי כדאי בכלל להחליף את הHDD ב SDD, ולשים את ה HDD במקום הצורב? כמוכן, אשמח להמלצה על כונן SSD בגודל 256GB, ועל האביזרים הנלווים (מתאם לכונן אם צריך, וקייס USB לצורב). אשמח גם לחוות דעת על החנות "מגה מחסני מחשב"' ממנה אני מתכנן לקנות את המחשב: http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%…

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. אוקיי אז ככה חבר שלי המליץ לי על המפרט הבא: -מעבד: AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 BOX > מחיר 969 שח. -לוח אם: Gigaybyte GA-K8NF-9 nForce4 Socket 939 Motherboard > מחיר 619 שח. -זיכרונות: GeIL 1GB (2x512MB) DDR 3200 Value Dual Channel Memory > מחיר 719 שח. -דיסק קשיח: Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD > מחיר 494 שח. -כ.מסך: Gainward Geforce 6600GT Ultra/1980 PCX 256MB DVI Video Card > מחיר 1199 שח. -מארז: Sunbeam Samurai Gaming P/S not include Silver Case > מחיר 339 שח. -ספק כח: Antec SmartPower SL350 Power Supply > מחיר 329 שח. -צורב דיוידי: NEC ND-3520AW 16/4/24//48/16/48 Bulk DVD±R/RW > מחיר 289 שח. -כונן 1.44: Citizen/…

• 27 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. שלום, מחפש המלצות לנייד קטן (12-10", אולטראבוק?) לסטודנטית עד 2000 ש"ח למטרת: אופיס ואינטרנט, השימוש הכי כבד יהיה matlab מבחינת מדיה - לא אמור לשמש כמדיה סנטר אבל הציפייה היא שיוכל לנגן full hd בלי לגמגם (משהו שהייתי מצפה מכל מחשב בן ימינו) הדרישה החשובה ביותר כאן היא שיהיה קל משקל ככל שאפשר (ולכן גם ההגבלה בגודל המסך) מעבד לכך אין העדפות מיוחדות (והתקציב בכל מקרה לא מאפשר יותר מדי גמישות) חשבנו על Lenovo IdeaPad S20-30, ומצאנו שיש שני דגמים http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=893459 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=889519 ההבדל הוא במעבד n3540 vs n3530 ואם יוחלט על הדגם הזה אז ניקח את העסקה הזולה יותר (ההבדלים מינוריים באמת, וגם במחיר) אשמח לשמוע מה…

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועריכת וידאו, תכני וידאו Full hd (לא 4k), א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר בתוכנות אדובי פוטושופ ואדובי פרימייר. בגלל השימוש התדיר בפרימייר, כרטיס המסך צריך לתמוך בcuda וmercury playback engine בתוך פרימייר. ב) מחשב לא מיועד לגיימינג. מחובר לשני מסכים 1080p. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך…

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by bg1987,

אני רוצה לקנות נייד שישמש אותי בעיקר באנויברסיטה, לתכנות ותכונות מתמטיות, וגם למשחקים קלים. יש לי אופיצה לבחור אחד מתוך 3 מעבדים, I3 330M I3 350M ו I5 520M. (בתוספת של 50 ו 100$) האם אני אקבל שיפור משמעותי או שהI3 הבסיסי יספיק?

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. Started by lirikl,

שלום לכולם, עד כמה משטח קירור הכרחי ושימושי? האם כדאי לקנות? תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. מבקש המלצה למפרט עבור מחשב לילד בן 10 עבור משחקים ובעיקר כותרי GTA החדשים. רמת הגרפיקה יכולה להיות בינונית, לא צריך יותר מזה כי הוא לא מבין גדול בגרפיקה ואיכות. צריך שהמשחקים יעבדו ויפעלו כנדרש באיכות בינונית וטובה ויריצו משחקים חדשים. התקציב הוא התקרה, אך אם יש דרישה מיוחדת ששווה תוספת בתקציב אשמח לשמוע. תודה לכל העונים, אוהד : )

• 22 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by gilgol,

שלום רב, אני רוצה לקבל פה מהמומחים מפרט למשחקים ללא ציוד עזר ומסכים, נטו מחשב בסכום של 6500 ש"ח תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד למשחקים כבדים ברזולוצייה גבוהה, צפייה והקלטה של מצלמות IP 3. האם יש צורך בציוד הקפי - ללא ציוד מקיף 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אובר קלוק? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא כרגע 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך בתוכנות 8. האם ישנה העדפה…

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. שלום לכולם, אחי הקטן התחיל ללמוד גרפיקה וברצוני לצ'פר אותו במחשב נייד. לפי מה שהבנתי מחשבי מק הם הפיתרון הכי טוב לנושא זה. התקציב שלי הוא בסביבות 5000 ש"ח עם אפשרות למתוח קצת אם ישנה תועלת ממשית בכך. מטרת המחשב הוא לעבודה גרפית עם תוכנות כגון: פוטושופ, freehand, dream weaver, flash בגלל שזה מק אין לי כל כך אפשרות של בחירת חברה אבל רצוי שהוא יהיה קומפקטי וקליל, אך עדיין נוח לעבודה מסוג זה ועם זמן סוללה סביר. דיסק לא חייב להיות גדול אם יש צורב והיה נחמד אם יהיו את כל יציאות התקשורת המתאימות (אלחוטית, בלוטות', פיירוויר) ויציאת DVI/VGA למסך נייח. בגלל שלי או לאחי אין ניסיון עם מחשבי מק וסביבתם אני קצת חושש מכך אך הבנתי שישנה אפשרות להתקין עליו WINDOWS, אולי לא בשביל העבודה ה…

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. פוסט ראשון (הפוסטים הבאים ממוקדים יותר לכיוון מה נדרש ומהן ההעדפות):

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by Cypherlz,

אהלן 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות לחריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: החדשים בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27 אינץ' 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? …

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? סביבות 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש חלקים מומלצים זולים יותר - לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 800+- אם אקבל תמורה משמעותית יותר ומתאימה יותר לצרכיי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטונים ותמונות לא מקצועית, גלישה באינטרנט, ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ (פעמיים בשבוע), Wondershare -עריכת סרטונים (פעם בשבועיים), אופיס (כל יום), כרום (כל יום, הרבה חלונות פתוחים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. Started by Teknik,

שלום, רציתי לדעת בכמה אפשר למכור את המעבד הזה ? http://ark.intel.com/products/30720/Intel-Core2-Extreme-Processor-QX6800-8M-Cache-2_93-GHz-1066-MHz-FSB תודה

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. Started by YanivRot,

אני מעוניין לקנות את המחשב הזה - אני בתקציב של 10-11 אלף שקל לקנייה באילת. רציתי לדעת האם אמור לצאת דגם חדש בקרוב מכיוון ואנחנו כבר בספטמבר.. אני הכי יתבאס בעולם לקנות מחשב ב10 אלף שקל וחודש אחרי יצא דגם חדש. תודה :).. נב: המלצות\מסקנות על המחשב?

16. לאלה המבינים בוידאו- אני עורך וידאו במקצועי,ועובד עם מחשבים וכרטיסי עריכה יקרים מאוד (CANOPUS למי שמכיר) יש לי 3 מערכות עריכה ממוחשבות, אני רוצה לבנות רביעית חזקה. אינני משחק משחקים בכלל , כך שהכל לצרכי עבודה של עריכת וידאו , אז התיחסו בהתאם: אני רוצה לקנות מחשב חדש,ויש לי התלבטות: 1. מעבד- האם לקנות מעבד פנטיום 3.2 64 ביט, או 2.8 DUAL CORE? האם ההבדלים יהיו מורגשים? אם כן עד כמה? (אחוזים) 2. לוח אם - אני נעול רק על ASUS למיניהם בלבד- במידה ואני ייקח DUAL CORE, הבנתי שלוח תומך הוא רק עם ציפסט 955/945. האם לקחת את דגם P5WD2 PREMIUM, או P5LD2 DELUX? מה הבדלים מבחינת עבודה? 3. כרטיס מסך- כמובן PCI E - לוידאו חשוב שבב רק של ATI. חשבתי לכיוון של ה X800 GTO או סדרת ה 1300/1600…

• 44 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. Started by JVT,

מה שכתוב בכותרת. ושיהיה 17" לפחות. עדיף Alienware, XPS (Dell), Hypersonic או Asus

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. שלום לכם, אני מאד אשמח לעזרה עם השאלה הבאה... רשת מגה יצאה במיבצע שמאפשר מתנה (כוללת התחייבות כמובן) של הנייד הבא: Lenovo IdeaPad s10-3 CPU - intel Pineview N455 1.66 Ram - 1024MB HDD - 250G Lan - 10/100M Dispaly - 10.1 Battery - 3cell OS - Win7 הצרכים שלי מהלפטופ: - גלישה באינטרנט. - סדרות ב - Streaming (בעיקר מאתר מאקו). - מצגות של תמונות וסירטונים. - בונוס יהיה אם אוכל לפתוח עליו קבצי פוטושופ פשוטים. שאלות: לא ראיתי התייחסות במיפרט לכרטיס מסך. 1) האם יש לכם מושג אם כרטיס המסך המובנה בשילוב עם המסך יוכלו לספק תצוגה של תמונות באיכות טובה (אני מתכוון תמונות ממצלמה דיגיטלית)? 2) איזה סוג של חיבור לאינטרנט יש בד"כ לניידים הקטנים האלה? האם אני אוכל להתחבר בבית לראוטר של…

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. לפני שבועיים קניתי לפטופ של HP DV6186EA ורציתי לכתוב כאן את דעתי עליו ... http://www.ctm.co.il/product.asp?id=731 נתחיל עם חסרונות: 1. מסך: החיסרון הכי גדול של המחשב הזה הוא המסך, אני לא מבין בכל הטכנולוגיות החדשות של המסכים המבריקים, אבל בוודאות אני יודע שהמסך של HP לא נוח לשימוש (מניסיון של שבועיים) אולי ככה זה אמור להיות אבל אני יודע שזה מעצבן, אני רואה השתקפות של עצמי, הצבעים משתנים. לפעמים אני לא רואה את הצבע האמיתי ואני צריך להזיז את המסך על הציר שלו כדי לקבל את הצבע האמיתי. אני ממש מאוכזב מזה... 2. אין חריץ פנוי לזיכרון: מתוך התעניינות למקרה שאני ירצה להוסיף זיכרון פתחתי את הלפטופ מלמטה וראיתי אין מקום פנוי בשביל עוד זיכרון. מסתבר שהזיכרון עובד בדואל (ראיתי כאן וי…

• 25 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. Started by moshe191,

שלום, אשמח לעזרה בבניית מחשב גיימינג שיחזיק לי לכמה שיותר שנים ב4000 שקלים. אני מעוניין שהמחשב יריץ משחקים גם בשנים הקרובות, גם אם זה לא יהיה על high אבל שלא יהיה על potato. תודה רבה.

21. שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש נייד גיימינג: ASUS N550JX-DS71T https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00T7XT17E/ref=aw_wl_ov_dp_1_1?colid=YDUPQSKTY53R&coliid=I2E4ECRSJS1LOA&vs=1 היות ויוצא הרבה יותר זול לקנות את אותו הדגם עם hdd, אז אני רוצה לרכוש ssd ולהתקין אותו עצמאית. אני רוצה דיסק של חצי טרה. אני קונה באמזון ארה"ב. מה הכי טוב כרגע בשבילי ביחס עלות - תועלת? מה הפרוצדורה עם המערכת הפעלה? אפשר להעתיק את כל הכונן, או שצריך התקנה מחדש? ומה לגבי הרשיון ? ומה לגבי השדרוג לוינדוס 10 עם כל זה? מצאתי 2 כוננים של סמסונג שדומים במפרט ושונים מאוד במחיר. 1. http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00OBRE5UE/ref=mp_s_a_1_1?qid=1438851860&sr=8-1π=AC_SX200_QL40&keywords=sams…

22. Started by Ayelett,

היי, מה ההבדל בין סדרת לנובו יוגה 500 ללנובו יוגה 3 פרו? ומה דעתכם עליהם באופן כללי? לא כ"כ מבינה במחשבים ניידים ולפי מה שראיתי שני אלה הכי מתאימים, אבל יוגה 3 עולה כ1000 ש"ח יותר אז אני מנסה להבין מה השוני המהותי ביניהם. נציין רק שאני סטודנטית, שימושים רגילים (אופיס, אינטרנט, מוזיקה, סרטים...). http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=901453,902105 תודה

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  23. שלום לכולם, אני צריך את עזרתכם בהרכבת מחשב לגיימינג הכי קטן שניתן לבנות שאינו מחשב נייד (מחפש מארז קטן ביותר) עד 2000 ש"ח. חומרה מינימלית תכלול: מעבד, כ.מסך. זיכרון. SSD240GB וכל מה שהכרחי (קרור/ספק וכו'). 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000. לנצל רק מה שצריך ולהוסיף עד 500 אם צריך. אין טעם לרכוש משהו שלא ינוצל ואין טעם לקנות רכיב שייצור צוואר בקבוק. אני מחפש את השילוב הכי טוב שניתן להשיג בין מעבד זיכרון וכרטיס מסך בסכום של עד 2500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בכוננים נוספים (CD/DVD/HDD) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8: 6. 6. האם מתו…

24. שלום, שבוע הבא אני ינצל הזדמנות שאני נמצא באילת על מנת לקנות מחשב נייד חדש. השימוש העיקרי של המחשב זה גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים לא יהיה שימוש כלל של משחקים ככה שאין צורך עם כרטיס מסך מפוצץ יותר חשוב שהמחשב ירוץ חלק בלי תקיעות. הארד דיסק גדול גם יתן לי עדיפות למחשב. התקציב בגדול 2000-2200, עדיפות לאייבורי\KSP. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד וציוד היקפי, לצורך לימודים(אופיס) (חטיבה), אינטרנט, סרטים ומשחקים (ברמה בינונית, לא משהו מיוחד...). (תחליף שולחני), כולל ווינדוס ואת האופיס אני משיג בנפרד (אבל חוקי)) גודל מסך: מעל 15.4 אינץ'. דיסק קשיח: 7200 rpm. זיכרון:4gb ram. מעבד: סדרת i5-4XX לפחות. אחר בדיקה מצאתי את המחשב הזה: HP Pavilion DV6-2130EJ http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8368&perur=4 אני יודע שזה קצת אוברקיל, אבל המחשב הזה ישמש אותי לזמן רב. בקשר לרמקולים, חשבתי על Logitech z-230 2.1 מה אתם אומרים על הבחירות שלי, והאם יש לכם הצעה לעכבר? בתודה, אביב. עבר יום, 77 צפיות ולא תגובה אחת! בבקשה עזרה, אני מתכוון לקנות את המחשב בקרוב וזה המקום היחידי שבו אני יכול לקבל עז…

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים