עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by kalabasa,

אני רוצה לקנות מחשב ואני מתלבט אם כדי לי לחכות לnforce4 או לקנות עכשיו את ה nforce3 כי אני יודע שאפשרויות שידרוג יותר טובות יהיו לי בnforce4 אבל מצד שני המחיר וגם עד שהם יגיעו השאלה שלי אם כדי ושווה לקנות nforce3 עכשיו או לא. השימוש שלי הוא משחקים סרטים מעט קידוד ועריכה אני יודע שאינטל יותר יציבים לעריכה וקידוד אבל גם עד עכשיו היה לי amd ואני מתלבט כי ממש נהנהתי ממנו. הייתי שמח אם תוכלו להמליץ לי על לוח שהוא טוב שאני לא סתם יתקע איתו מעבד כמו שצריך זיכרון ומארז והכי חשוב כרטיסי מסך כי זה לא כל כך התחום שלי... התקציב עומד על 4300 כי אני קונה צורב והארדיסק שזה יוצא עו איזה 1000 שקל שבזה אני הסתדרתי ולא צריך עזרה תודה אבל עדיף כמה שפחות כי אולי אני אקנה גם מסך אם ישאר כסף..…

• 31 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. 4200 שקל בלי חריגות צריך את מלוא הציוד ההיקפי שזה עכבר מקלדת ורמקולים ומסך LCD 19 אינצ' למשחקים בעיקר והורדות המחשב יפעל הרבה.. דחוףףףףף ברמות.. תודה==]

• 31 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by zivgor,

מצורף המפרט הנוכחי. אני מעוניין לשדרג: 1. כרטיס nVidia 1060 2. להוסיף זיכרון זהה אחד נוסף 3. מעבד i7 4. זכרון SSD 250gb השאלות: א. האם אפשרי? ב. האם נדרש משהו מיוחד בכדי להשתמש בשני מסכים? תודה מראש לעונים!

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. Started by R3flect,

תיאור של מה שאני צריך נמצא בעמ' 2

• 32 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. Started by Charg,

היי, אני אחרי הרכבת מפרט ורגע לפני הזמנה, אני מצרף לכאן את השאלון ואת המפרט מפלונטר, בבקשה חוו דעת אם יש מקום לשינויים מהותיים, תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? - התקציב הוא לא אישיו, אני רוצה שהדרישות שלי יענו על הצד הטוב ביותר אבל עדיף להשאר באזור ה2.5-3K 2. מה שימושי המחשב? - מדיה סנטר לסלון עם LCD 60 אינצ'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - XBMC\פופקורן טיים ועוד תוכנות להזרמת וידאו בFHD ו4K. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - על המחשב לא ישוחקו משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים - אני מעוניין במקלדת ועכבר אלחוטיים פשוטים ממש, עד 150 ש"ח. 4…

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות
  6. Started by m53242,

אני מבין טוב במחשבים. פעם ראשונה ראיתי משהו שונה מאחרים שהיה לי קל לימצוא ולאפס ביוס. יש לי מחשב נייד בדגם lenovo B550 אני שכחתי סיסמא ב bios . מדליק מחשב ישר מבקש ממני סיסמא. לא זוכר. נסיתי להפעיל מחדש ולילחוץ בזמן F2 או F1 לא מצליח להיכנס להגדרות לאפס BIOS. הפכתי מחשב נייד שיחררתי כמה בורג. ופתחתי מיכסה. ולא רואה איפה בטריה אני רוצה לאפס הגדרות BIOS פעם ראיתי במחשב אחר סוללה(בטריה) BIOS וזה עבד. אבל במחשב נייד B550 הזה לא רואה בטריה. היכן נימצא סוללה BIOS? פירקתי הכל כולל מקלדת לא מוצא איפוס BIOS. בלוח אם איך נראה BIOS? אגב: מישהו יודע ברירת מחדל קוד סיסמאות של BIOS ובלי לפרק מחשב? זה ממש יחסוך לי עבודה. בתודה מראש אמיר

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. כמו שחלקכם יודעים קניתי מחשב חדש. Inspirion 1525 של Dell. קיבלתי את המחשב אתמול והוא הגיע עם דרייברים לויסטה. מאחר והתקנתי XP אני צריך להוריד אותם מהאתר של Dell. לא חסרים דרייברים שם (38 במספר) אבל מה שכןח חסר זה פירוט והסברים לגבי כל אחד (אם צריך אותו או לא,הרי לא הגיוני שאת כל ה-38 צריך). מה שהורדתי עד עכשיו זה דרייבר לכ.מסך (שעובד) דרייבר למשטח מגע של העכבר מה שאני זקוק בדחיפות,זה בעיקר לדרייבר של הכ.רשת אלחוטי שכשהורדתי אומר לי שהוא לא זיהה אותו או משהו כזה. אני לא חושב שיש בעיה במחשב אלא טעות שלי או חוסר התאמה של הדרייבר (יש שם משהו כמו 3 ) כמו כן אם יש עוד משהו שאני צריך,שהוא לא מוגדר כדרייבר (יש שם כאלה) אני גם אשמח לתשובה. ודבר אחרון,אם קיימת אפשרות להורדת המהירות…

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. אהלן חברים, רוצה לשתף אתכם בהתלבטות שיש לי. ברצוני לקנות מחשב נייד (בעיקר לשימוש בתוך הבית), הוא ישמש בעיקר לגלישה אופיס וסרטים. אני מעוניין בעתיד הלא רחוק לשדרג אותו כך שהוא יתאים גם לגיימינג איך שאני רואה את זה יש לי כמה אופציות: 1. לקנות נייד במחיר צנוע יחסית, עד 2500 ש"ח לשימושים הבסיסיים + לקנות desktop pc לגיימינג (אין צורך במסך) 2. לקנות נייד שהוא מתאים גם לגיימינג ב (לפי מה שראיתי אפשר להשיג בסביבות ה 4K) 3. לקנות נייד עם זיכרון ומעבד חזק ובעתיד לחבר לו כרטיס מסך חיצוני (לא יודע מה העלות) מה לדעתכם עדיף מבחינת ביצועים ומחיר נצא מנקודת הנחה שהתקציב הכולל יהיה בסביבות ה 4K עם אפשרות לחרוג ב 500 ש…

9. Started by א,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 רק אם זה הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לסלון, יחובר לטלוויזיה 46 אינץ'. סרטים (גם HD) וגלישה באינטרנט. לא משחקים. אם יש אפשרות בתקציב להכניס מארז HTPC, אז עדיף. אם לא, אז מארז רגיל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפי…

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 ש"ח לכל החלקים פרט לספק ומארז. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כל מקרה לגופו. חריגה של כמה מאות שקלים באה בחשבון. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפיה בתכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - GTA V , משחקי ספורט, BF4 ו Assassin's Creed הם המשחקים שעולים לי כרגע לראש. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) -רזולוציית 1920*1080 ,המסך האמת בן 4-5 שנים, הוא בגודל של 23.7'' , חברת LG דגם M237WA (מסך מחשב המשמש גם כמסך טלוויזיה) , במפרט כתוב …

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by BlackSheep,

אחרי המון התחבטויות, קריאת ביקורות ושינויים במפרט, סופסוף בניתי את מפרט חלומותיי. (ללא מסך, החלטתי להישאר עם ה-LCD שלי) AMD Athlon 64 X2 3800+ Dual-Core eVGA GeForce 7800GT 256MB 256Bit DFI Lanparty nForce4 UT SLI-DR PQI PC3200 DDR400 Dual Channel (1024x2) Black Mirrored Copper OCZ ModStream 520W NEC ND-3540A Dual Layer DVD+RW 16x Western Digital 250GB SATA 2 16MB 7200RPM Creative Sound Blaster Audigy 2 Value Thermaltake BigTyphoon Cooling Antec P180 Aluminium Case כל הסיפור הזה עולה 11K, אבל כמובן שאני לא קונה אותו סתם, זו מתנת בר מצווה P: אם לא הבנתם למה בחרתי חלק מסוים אני אסביר, רק תגידו לי מה דעתכם, שיהיה לי שקט נפשי עד שאני קונה.

• 31 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by Deyan81,

שלום, אודה להמלצה למפרט מחשב לפי מה שעניתי בשאלון למטה: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - ~4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית, תכני HD, תוכנות CAD, משחקים מעט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - CDROM 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - כן, מערכ…

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. Started by Liav Zoldan,

אהלן חברה אני רוצה לבנות מחשב גיימרים חדש בשבילי ובניתי מפרט לפני שאבצע הזמנה. אשמח אם תוכלו להסתכל ולייעץ לי אם כל החלקים מתאימים אחד לשני. ואהיה שמח לדעת בנוסף מה דעתכם הכללית על המפרט, אם חסר משהו במפרט שציינתי שצריך להיות במחשב, ואם יש מקומות בארץ שעדיף לקנות את החלקים אשמח לקישורים או שפשוט אזמין מאמזון.. תודה רבה חברים וזה המפרט: CPU - Intel Core i9-10920X X-series processor COOLER - Noctua NH-D15 140mm dual tower cpu GPU - gigabyte Geforce RTX2080Ti gaming OC 11GB RAM - Trident Z RGB DDR4-3600Mhz CL17-19-19-39 64GB SSD - samsung 970 EVO plus SSD 1TB MZ-V7S1T0B/AM PSU - MWE gold750 full modular MB - ROG R…

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. Started by gal,

היי, אני חושב על שדרוג מעבד+זכרון+כרטיס מסך+לוח אם בתקציב גג גג 3000 ש"ח. ההדגשים:המחשב אמור לשמש בעיקר לאינטרנט,צפיית סרטים,וגם קצת משחקים. המחשב אמור להתבסס על תצורת AMD כפול ליבה (זה בעצם כל הרעיון,לעבור למעבדים האלו) בלוח אם חייב להיות סלוט PCI רגיל (יש לי כרטיס טלויזיה שלא מוכן לוותר עליו, כמו כן אני זקוק ל-2 כרטיסי רשת,אחד מובנה אז אין בעיה ושני צריך סלוט PCI) המחשב אמור להריץ ויסטה בצורה חלקה ומהירה. מבחינת כרטיס מסך אבקש כרטיס טוב שמסוגל להריץ משחקים בצורה סבירה. לא מתכוון להתעסק בOC

• 33 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. Started by AEROsand,

אין צורך ב- DVD. הכוונה היא לשדרג לכרטיס DX10 בעוד שנה בערך. קירור מארז: GLACIALTECH 120mm CASE FAN - SILENT BLADE 19dBA - BLACK - GT1225EBDL-1 מחיר: ¤54 אחריות:שנה. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1038 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-965P-S3 מחיר: ¤682 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX7600GT TDH 256MB DDR3 128 BIT TV/O - RETAIL DVI - RETAIL מחיר: ¤756 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA ES 250GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3250620NS מחיר: ¤498 אחריות: חמש שנים יבואן רשמי. זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 מחיר: ¤793 אחריות: ללא הג…

• 21 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. היי. מנסה לעזור לחבר למצוא מפרט עד 3K לעבודה משרדית כבדה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000שח. לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - מלא חלונות של chrome, הרבה מסמכים פתוחים, חיבורים פתוחים למכונות וירטואליות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אהיה נחמד אם אהיה שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מ…

• 13 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. Started by marco789,

שלום למומחים אני יכול לשדרג את המעבד i7 990 בלוח ex58ud4 או שיש פיתרונות אחרים

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 8000 יש אפשרות לחריגה עד 1000 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות, משחקים, סרטים, סטרימינג. משחק - GTA/Marvel’s Spider-Man Remastered 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ-1 עד 10, חשוב לי במידה 8 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כן, חשוב שיהיה כמה שיותר קטן! , אורות לא…

19. בוקר טוב לכולם, תקציב כרגע לא בשמיים אבל אסביר הכל בהמשך.(4000שח) מחפש כרגע פחות או יותר מפרט ככל הנראה לרייזן 3900 לצורך גיימינג ועריכת וידיאו (full hd,4k) משתמש במסך 144 עם כרטיס מסך 1060 6gb יודע שהוא לא תומך כל כך ב 144 אבל נעבור גם את זה חחח, אני מחפש מארז mid ככל הנראה ,לוח אם שיתאים ויהיה סביר לא יקר מדי, זכרונות 16 או 32 ג'יגה מה שאתם חושבים לנכון,ספק כוח לא יקר אבל שיהיה מודולרי, וקירור כמובן . כמובן ארצה שיהיה אפשרות לשדרוג בעתיד הרחוק. מתכנן לקנות באילת בחודש אפריל לא צריך ציוד היקפי וכו' אשמח לשמוע הצעות/דעות

20. Started by אדומי,

שלום, אני חייב לדעת אם המעבד שלי תומך vt-d. אני כרגע התחלתי ללמוד ניהול רשתות תקשורת ואבטחת מידע וזה לצורך לימודים.. אני יודע שהוא תומך vt-x אבל מה השוני או ההבדל בינו לבין vt-d? המחשב שלי הוא של hp עם מעבד של intel core i3. יש לציין שבאתר של hp אני לא מצליח להיכנס עם המספר הסידורי של המחשב ולראות את הנתונים. תודה רבה רבה מראש!

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. מה התקציב המקסימלי? 3300 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 200 שקל חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - משחקים, סרטי HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט ?לא 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבה, מערכת הפעלה יש לי. 9. האם יש העדפה לרכוש א…

• 25 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by bah10,

היי, המחשב שלי שהוא חדש יחסית עובר לבן משפחה ואני רוצה להרכיב לעצמי מחשב ורציתי לשמוע מה דעתכם ומה כדאי לשנות: המחשב מיועד למשחקים בעיקר מעבד פנטיום 4 2.53 מגה"צ לוח ASUS P4T 533 RAID 32 ביט + IPANEL זכרונות 512 RDRAM הפועלים ב32 ביט כרטיס מסך RADEON 9700 מתלבט לגבי החברה כרטיס קול נשאר מהמחשב הישן -> AUDIGY דיסק קשיח WD מסדרת הJB מה כדאי 80, 100 או 120 ג'יגה? DVD ASUS E616 או TOSHIBA SD-1612 ללכת על אמינות (toshiba) או על מהירות (asus שעובד על ATA100) כרטיס רשת נשאר מהמחשב הישן -> 3COM 10\100 מארז CHIEFTEC DRAGON FULL TOWER שחור + חלון ספק ENERMAX 430W או ANTEC 430W צורב YAMAHA F1 או PLEXTOR ללכת על חידושים (YAMAHA שיודע לעשות תוויות על הדיסקים) או על אמינות (P…

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. אני משתמש ב-SSD של אינטל בנפח של 120GB וחשבתי לקנות SSD רזרבי על מנת לעשות שכפול של נוכחי שישרת כ-SSD להציל אותי בזמן חירום. האם זה רעיון גיבוי טוב שיכול להציל ולתת לי להמשיך לעבוד ללא הפסד זמן ונתונים חשובים? איזו תוכנה תוכל לשכפל דיסק נוכחי ולהבטיח שבזמן חירום דיסק SSD משני לא ייכשל וישאיר אותי שעות לשחזר מערכת ונתונים ויאפשר עבודה עיקבית? אני עושה עבודה משרדית ואני בוטח ב-SSD של אינטל מבחינת אמינות שזה נקודה הכי חשובה לי ועל פי זה רציתי גם לדעת איזה מותג אחרי אינטל אתם יכולים להמליץ מבחינת אמינות. תודה

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. Started by LiorZi,

קניתי מחשב מדגם 1215B בארה"ב בחודש אפריל האחרון, לאחר שימוש של כחודש במחשב צצו בעיות בטאצ'פד ובסוללה. לאחר 5 ביקורים במעבדה (בארץ) החליטו שאי אפשר לתקן לי את המחשב, אז כמובן אמרו שישלחו אחד חדש, הבעיה היא שאין לספק כרגע את הדגם. ניסו לתת לי מחשב אחר (פחות טוב) ולא הסכמתי, לאחר מכן אמרו לי שהדגם יהיה בארץ בעוד כשבועיים. עברו שבועיים ויותר, התקשרתי לחברה ולפי השיחה בטלפון עם המנהל לא נראה לי שאקבל מחשב בחודש הקרוב (גם בגלל חגים וכו'). זה מאוד חשוב שאני אקבל את המחשב בחודש הקרוב בגלל שאני מתחיל ללמוד בסוף אוקטובר ומחשב יהיה דבר הכרחי בתקופה הזאת. בבקשה תעזרו לי, איך אני יכול להפעיל לחץ? מה אני אמור לעשות? אין איזה חוק הגנת הצרכן? אני מעדיף כבר לקבל את הכסף חזרה ולקנות אחד חד…

• 13 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. זה המפרט מאתר Memory PC: http://www.memorypc.co.il/default.asp?catid={697700C3-80E9-4415-96FA-F432D9CF9052}&details_type=1&itemid={0A21AE60-BE8D-486B-BA49-E5A423D96735} שאלות: א. רציתי לדעת עם המפרט הזה טוב למשחקים כגון: CS:S, Far Cry, BattleField 2 וכו'. ב. צריך להחליף משהו, או כדי לקחת מפרט אחר? ג. בקשר לספק כוח, מישהו יכול לתת לי פה הצעה של ספק כוח שמתאים למפרט הנ"ל? בתחום ה500 שקל. אני מתכנן לקנות אותו מחר אז זה קצת דחוף. תודה!

• 39 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים