ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
לפני למעלה משנה רכשתי מחשב לנובו Yoga . לתדהמתי, התברר כי המחשב מחשמל, כאשר הוא מחובר עם המטען לחשמל. לא מדובר בחשמל סטטי אלא ממש במכת חשמל לא נעימה ומסוכנת. המחשב נמסר לתיקון במסגרת האחריות, ועם תום תקופת התיקון לנובו הודיעו לי שאין ביכולתם לתקן המחשב וקבלתי זיכוי עבורו. כמי שבתמימותו האמין (בלשון עבר) במותג לנובו רכשתי שוב מחשב YOGA ואולם גם הפעם, מחשב אחר, מתברר כי המחשב מחשמל. ברור לכל כי לנובו מוכרים, לפחות בארץ, סדרה פגומה של מחשבים. אחד הנציגים שעימו דברתי אף ציין ש"הבעייה מוכרת" (מה שלא מונע מהם להמשיך למכור סחורה פגומה). המחשב השני נמסר לתיקון ונדפק ונשבר במהלך ההובלה ע"י חברת ההובלות של לנובו. מוקד השרות של לנובו אינו מעודכן ולא מוכן למסור…
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
קניתי מחשב Dell Latitude E6400 מארה"ב עם אחריות NBD. אבד לי החיבור של הBT בWIN7 ואני רוצה להפעיל את האחריות. איך הסיפור הזה עובד? מה הטלפון של התמיכה העסקית? חיפשתי קצת באתר דל ישראל ולא מצאתי. האם טכנאי מגיע אלי הביתה ומסדר את הבעיה? תודה
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכל החברים שעוזרים בבנית המפרטים. אני מעונין לקנות מחשב חזק ואיכותי שישמש אותי למשחקים הכי חדשים ולסרטי HD ויחזיק מעמד כמה שנים. אני גם צריך את כל הציוד ההקפי הקיים חוץ ממסך, אני אקנה בעתיד הקרוב בנפרד מסך 24. מלבד משחקים וסרטים אני עובד הרבה על אופיס וכמובן באינטרנט. תודה על עזרתכם. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! התקציב 10,000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אני מבקש לא להתפשר ולבחור רק בחלקים הכי איכותיים, כמובן שאם תחסכו אשמח. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני מבקש לא לחרוג. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקי סימולטורים ,פיפא ואקשיין הכי חדשים וגם סרט…
-
- 26 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הנה מפרט תותח סתכלו בסוף אני עשיתי כמה שידרוגים : מפרט טכני: מארז כולל ספק: 400 וואט כניסות USB מלפנים: 2 כונן DVD סוג כונן: צורב X16 DVD מבית SAMSUNG מעבד: סוג מעבד: Intel P4 64bit LGA775 HT Prescott מהירות מעבד: 2.66GHz מהירות FSB: 533 MHz זכרון מטמון cache: 1 MB אחריות 3 שנים זכרון נפח: 1024MB מהירות: 400MHz אחריות: 3 שנים דיסק קשיח נפח איחסון: 160GB SERIAL ATA 8MB מהירות: 7200 RPM אחריות: 3 שנים לוח אם: ASUS P5S800-VM מהירות:800MHz צ'יפסט SIS 661FX chipset כרטיס קול 6 ערוצים כולל כרטיס רשת 10/100 כרטיס מסך 661 3D תמיכה בדיסקים SATA יציאת AGP X8 6 יציאות USB 2.0 תמיכה ב- Hyper-Threarding הנה השדרוג : שדרוג כרטיס המסך ל ATI Radeon 9250 128MB ב 255 ש"ח תוס…
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכם! אני פתחתי נושא חדש בגלל כמה סיבות - שינויים בתיכנון וחוסר פרטים\ארגון בנושא הקודם... אני הולך לקנות חלקי מחשב ולהרכיב בעצמי - אני צריך חוות דעת לגביהם, הינה הפרטים: 1. מה התקציב המקסימלי? 8500 ללא חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב גיימינג רנדרינג קידוד ועריכת קליפים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש ווגאס, קריסיס, 4VIDEOSOFT, כל משחק חדש - וחושב להתחיל מודלים תלת מימדיים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? FULLHD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכי חדשים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מקסימ…
-
- 23 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שצריך לכלול הכל מלבד צורב ומדפסת (ואין לי ממש צורך בדיוידי): מעבד, לוח אם, זכרון, כרטיס מסך, דיסק קשיח, מקלדת ועכבר, מסך,מארז, ספק, רמקולים. המטרה זה בעיקר משחקים. אני לא רוצה לבזבז יותר מדי כסף, אני רוצה לקנות משהו משתלם. 8000 נראה לי תקציב סביר שירשו לי. חוץ מזה, תגידו, יהיה לי קשה להרכיב את המחשב לבד? שווה לשלם על הרכבה?
-
- 36 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
Intel Core i7 965 Extreme 3.2Ghz 8MB Cache BOX, יחידות 1 ¤5420 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4335 ASUS P6T DELUXE INTEL X58, יחידות 1 ¤1740 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4327 OCZ DDR3 Platinum Edition 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 2000MHZ CL9, יחידות 1 ¤1940 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3153 Sapphire Radeon HD4870X2 DDR5 2GB PCI-E, יחידות 1 ¤2780 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3680 Antec TruePower Quattro 1000 1000W Retail, יחידות 1 ¤1340 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=1733 Scythe Orochi SCORC-1000 CPU Cooler, יחידות 1 ¤350 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=2628 Samsung SA…
-
- 35 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלחום רב מעוניין במחשב לקומפוזינג: * תוכנות אפטר-אפקטס * שילוב של וידאו, עם אפקטים, גרפיקה, אנימציה בתלת מימד. * סכום: 10,000-12,000 * ללא ציוד נלווה * אשמח לתשובותתודה.
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Illustrator וPhotoshop . ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי . 4. האם…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לייטרום מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחש call of duty, bf4 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 מסך 26 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני חושב שהתקציב מספיק אבל אם יש צורך אפשר לחרוג גם ב 1000 שקל חקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הולך להריץ הרבה מכונות וירטואליות הרבה מהדרים שימוש גם בMATLAB מידי פעם ישוחקו בו משחקים כבדים כמו CALL OF DUTY BATTELEFIELD וחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ישוחק בFHD ו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אין צורך ש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 השקט מאוד…
-
- 21 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך מה טוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בניית אתרים ופה ושם גרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. …
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
המבוקש בכותרת . ניתן למצוא משהו בתקציב הזה ? תודה רבה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4300 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 20 אינץ אבל אולי אחליף בעתיד * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? המשחקים הכי כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמק…
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, אבא שלי ביקש את עצתי. הוא צריך לקנות מחשב חדש למשרד והוא קיבל הצעה למפרט (תמונה מצורפת). אשמח לביקורת על המפרט והצעות לשיפור. אמרתי לו שאני ממליץ לו לשדרג את המסך למסך 24 אינץ' במקום 21.5, שנוח יותר לעבודה משרדית, אקסלים, וכו'. אני לא בטוח איזה דגם מסך מומלץ לעבודה משרדית (איזה פאנל למשל). מעבר לזה, אני לא יודע אם i3 יספיק או שיהיה אולי חלש מדי. תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, עדיף ב-3000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תוכנות להנהלת חשב…
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? סביבות 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש חלקים מומלצים זולים יותר - לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 800+- אם אקבל תמורה משמעותית יותר ומתאימה יותר לצרכיי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטונים ותמונות לא מקצועית, גלישה באינטרנט, ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ (פעמיים בשבוע), Wondershare -עריכת סרטונים (פעם בשבועיים), אופיס (כל יום), כרום (כל יום, הרבה חלונות פתוחים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני שוקל לקנות את המחשב נייד G751JT, שזה דגם שמגיע עם GTX970M. הבעיה היא שבכל החנויות בארץ מפורסם דגם שמגיע אם שני כוננים קשיחים של טרה כל אחד במהירות 7200, ודגם מלא של המחשב זה G751JT-T7060H. הבעיה היא שבאתר רשמי http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/ASUS_ROG_G751JT/specifications/ אין קונפיגורציה כזאת של שני דיסקים קשיחים של טרה כל אחד במהירות 7200 וגם תת דגם T7060H בחיפוש נותן רק תוצאות בעברית. מישו יודע איפה הטעות פה? בחנויות לא הצלחתי לקבל תשובה. תודה לכולם
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
:roll: כן זאת השאלה ,מה המפרט הכי זול שמובסס על אינטל I3 ומארז antec 2480 ? תנו מחיר ועם אפשר המלצה לחנות
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?20000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?תנסו לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אלפיים שקל+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים,עבודה גרפית 3ds Max א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, Crysis 2,MW3,NFS, DIABLO 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין מסך, הוא רוצה כחלק מהתקציב לקנות גם מסך FHD LED ואם אפשר שהמסך יהיה גם תלת מימד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמו…
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש לסבתא שלי מחשב חדש לקראת יום הולדתה. כרגע היא מקרטעת עם מחשב שבקושי מפעיל לה אינטרנט על WINXP (היא מתכתבת עם חברות) וסקייפ בכלל לא עובד. מאחר ואלו כל השימושים שהיא עושה, ואין לה כל רצון לעשות מעבר לכך, אני מחפש מחשב כמה שיותר זול שמסוגל להריץ את התכניות הנ"ל בצורה חלקה. ראיתי את המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=132262§ion=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99 אך לא היה רשום מהיכן ניתן לרכוש אותו. עריכה: לבקשת b00h 1. מה התקציב המקסימלי? אין כזה, מבקש שיהיה כמה שיותר זול תוך ענייה על הצרכים שפירטתי 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) …
-
- 23 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, בקרוב אני עומד לקנות מחשב חדש. אני מחפש את השילוב השקט ביותר שניתן להשיג בין המארז למאוורר של המעבד. שמעתי ש-ANTEC SONATA הוא מארז ממש שקט וכנ"ל המאוררים של ZALMAN. מישהו יכול לאשר או להמליץ לי על מארז שקט (הסונטה נורא יקר) ועל מאוורר שקט. כרגע עוד לא החלטתי עם המערכת תהיה מבוססת על AMD או INTEL כך שאני מוכן לקבל המלצות על שניהן. הכי חשוב בשבילי זה השקט, המחשב יהיה בחדר שלי ואני מתכוון לישון כאשר הוא פועל. כלומר אני לא רוצה לשמוע אותו בכלל. תודה.
-
- 21 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מעבד E2140 מחיר - 150 ש"ח לוחות אם יש 2 ASUS P5B DELUXE מחיר 230 ש"ח GIGABYTE P43 ES3G מחיר 330 ש"ח (עדין באחריות) זכרונות 1GBX2 של OCZ DDR2 PC2-8500 מחיר 350 ש"ח אחריות לכל החיים של OCZ העולמית. 2GBX2 Corsair XMS2 DDR2 PC6400 מחיר 390 ש"ח אחריות לכל החיים על ידי קורסייר העולמית. כרטיס מסך XFX 4870 עדין באחריות מחיר 450 ש"ח (כרטיס מסך 256 ביט) קריר למעבד Tuniq Tower 120 מחיר -120 ש"ח מארז COOLER MASTER HF922 מחיר 450 ש"ח צורב DVD NEC מחיר 50 ש"ח ספק כח (חדש בן פחות מחודשיים מן הסתם עדין באחריות) CORSAIR TX650M מחיר 550 ש"ח (אחריות 5 שנים) כרטיס קול חדש בן כ 3 חודשים ASUS XONAR D1 מחיר 300 ש"ח (לא בטוח שאני רוצה למכור אותו) מחיר מיוחד לכל החבילה כלל 2 הלוחות אם (שיה…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
התקציב הוא עד 1000% בארה"ב !! הוא יקנה בארה"ב- אני מניחה שזה משתלם יותר(?) המרכים הם לאינטרנט, הורדות ואופיס, אך אני לא מעוניינת במעבד חלש. האם בכלל זה לא הכיוון?? מה המק' שאני יכולה לקבל במחיר הנ"ל? המליצו לי על הדגם הנ"ל של HP : http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=2418&catcode=103&AdCat=&parentid= מצד שני ראיתי גם את הדגם הנ"ל של DELL http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?c=us&cs=04&kc=6W300&l=en&oc=1od9404h&s=bsd ועוד דגם של HP http://www.officedepot.com/ddSKU.do?level=SK&id=431198&x=37&Ntt=Pavilion+dv5131EA&y=16&uniqueSearchFlag=true&An=text
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
רציתי לדעת מה הקאטץ' במחשב הזה ??? נתונים מאוד טובים ומרשימים +מסך מגע +מחשב שלא שוקל הרבה 1.9 ק"ג +צורב די וי די +מעבד AMD כפול +כרטיס מסך מאוד חזק .. והמחיר מאוד מגוחך = רוב החנויות הוא נמכר ב 5300 בערך ...אבל ראיתי כבר מקומות שאפשר להשיג אותו ב 4600 -4700 ! הגיוני מחיר כזה למחשב כזה ??? ואם מישהו יודע אם הסוללה שלו טובה ומחזיקה מעמד מניסיון ...(אולי פה הקאטץ' ?) הסוללה שלו - ...Lithium-ion 4 תאים ! קישור למפרט הטכני והכל ...http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22909800 תודה רבה אנשים ..
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום רב לכל משתתפי הפורום היקרים, וברוכים הבאים לתת פורום מחשבים ניידים. אם אתם מעוניינים לרכוש מחשב נייד חדש אבל אתם לא כ"כ מתמצאים בתחום ואתם זקוקים לעזרה, או שיש בידכם הצעה למחשב נייד ואתם מעוניינים בחוות דעת, תוכלו תמיד להגיע לכאן, לפורום מחשבים ניידים. זהו הפורום המתאים בשבילכם. משתתפי הפורום האחרים ישמחו לעזור לכם כמה שיוכלו ועד כמה שניתן. פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) 3. גודל המסך? 4. משקל רצוי? 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6. יציאות מיוחדות? 7. בלוטות? 8. גודל מינימלי של כ…
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-