עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, מחפשת מחשב נייד לצרכי עיצוב גרפי בדגש על מסך איכותי ואמין, עדיפות ל15.6". ראיתי מספר דגמים ורציתי לשמוע את חוות דעתכם בהיבט של עמידות בעיצוב גרפי: 1. Lenovo Y50 הגרסא FHD עם 16GB RAM 2. Lenovo Y510p הגרסא עם כרטיס מסך 750M SLI אשמח לשמוע את חוות דעתכם על דגמים אלו ובנוסף לשמוע על דגמים נוספים שלדעתם מתאימים יותר לדרישות. אציין שאני גרה באילת ולכן המחירים ללא מע"מ תודה!

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. Started by נריה,

אהלן אני רוצה לקנות מחשב לפני שאני מתחיל ללמוד תואר במדעי המחשב / הנדסת תוכנה תקציב כ 1800-1600 ראיתי http://ksp.co.il/?uin=19412 האם הוא יספיק? מעבד 2.4 ו 4 גיגה זיכרון? יש עוד מחשב שאני מתלבט לגביו שהוא חלש טיפה יותר http://ksp.co.il/?uin=18099 2 גיגה זיכון ו 1.8 מעבד אשמח לדעת האם הראשון יספיק לי ומה בעצם הדרישות מהמחשב בתארים האלו? האם בונים עליו תוכנות שדורשות מחשב חזק יותר?, הבנתי שהבעיה אם כבר צריך להיות כאשר אתכנת ב C#, אז האם הראשון יספיק ל C #? או שאולי כדאי לקנות משהו קל יותר וקטן יותר? תודה רבה

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. Started by idanelst,

שלום לכולם... אני מעוניין לקנות מחשב נייח חדש כי המחשב שלי ישן ועגלה. הייתי בפגישה עם איש מכירות והוא הציע לי איזשהו מחשב משודרג. לאחר מכן נכנסתי לאתר שלהם, הלכתי לאיזשהו מחשב בסיסי שיש להם שם וביצעתי כל מיני שדרוגים (מפרט מצורף כתמונה). ** ראשית אציין שאיני משחק כלל במחשקי מחשב אבל אני "מולטי-טסקר" - כלומר עובד עם הרבה דפדפנים, הרבה כרטיסיות, תוכנות וכד', והמטרה היא שהמחשב יהיה מהיר ולא איטי כמו שהוא עכשיו. ** שנית, שאלה כללית על המפרט - האם אלו רכיבים באיכות טובה או שחלקם לא הכי נחשבים? פשוט לכל דבר יש כ"כ הרבה פירמות ודגמים, שקשה לדעת מה לבחור. חשוב לי שהמחשב יחזיק לטווח הארוך, שיהיה אמין ועם סיכוי נמוך לתקלות. ** שלישית, לפי מה שהבנתי אין לי צורך ב-SSD, אני צודק? **…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. Started by eldada,

יש לי את המפרט הזה: מארז+ספק לוח אם:סולטק מעבד:866 אינטל מקורי זכרון:256 sdram דיסק קשיח:30gb כרטיס קול:קריאטיב 128 mb סאונד בלאסטר מודם:56000 כרטיס רשת:ריל טק 10/100 סי די רום: X52 כונן דיסקטים: 1.44 עכשיו אני עושה על זה טרייד אין ואני רוצה לדעת כמה אני יכול לקבל על הכל? ואני קונה את המחשב הזה: מארז: R SYSTEM NEON Light Silver3 285 ש"ח ספק: Tsunami 300 Watt 81 ש"ח לוח אם: WinFast K7NCR18D-Pro LEADTEK NFORCE 2 599 ש"ח מעבד: AMD ATHLON XP 2400 + FAN 1238 ש"ח זכרון: Winbond DDR 256MB 3200/400Mhz 550 ש"ח דיסק קשיח: WD 80GB 7200RPM 8 MB special version (שלוש שנים אחריות) 701 ש"ח סי די רום: CD AOPEN X 56 OEM 153 ש"ח ואני רוצה לדעת אם י…

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. אז ככה קונים לי מחשב לבר-המצווה ואני קונה אותו עוד יומיים אז אני צריך חוות דעת על המפרט שלי התקציב הוא 4K יש לי כבר מסך 22' של AOC המחשב ישמש למשחקים לא כל-כך כבדים ולהורדת סרטים וצפיית סרטים וסדרות וגם קצת לעבודות בית ספר ואינטרנט אז הנה המפרט ד"א את הקירור למארז ואת המקלדת והעכבר אני מוסיף כסף אבל התקציב הוא 4K סתכלו על המפרט החדש שלי בעמוד 2 מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤825 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤105 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤495 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS כמות: 1 - מחיר: ¤305 ספק כוח: SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ¤325 זיכרון: A-Data 4GB (2x2…

• 44 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by chookapp,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8,000 - אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וגם ML 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא חשוב הגודל. לא צריך אורות. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או ה…

7. Started by d or 8,

אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא שהורכב לצורך משחקים בין היתר. (KSP אילת) דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Box 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus B85M-E LGA1150, Intel B85, DDR3 1600 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Sapphire Radeon R9 280X DUAL-X BOOST OC 3GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 1TB Barracuda Sata III ST1000DM003 1 כונני SSD: כונן קשיח Sandisk SDSSDP-128G-G25 128GB SSD SATA III 1 צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1 ספקי כוח: …

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. Started by Murmur,

שלום, אני מנסה להרכיב מפרט וחושב אולי כדאי בראש שקט לקנות מחשב מותג עם אחריות כוללת לשלוש שנים: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=866902 זה מפרט מתאים מבחינת הדרישות באופן כללי. יש סיבה למה לא?

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by yael:D,

התקציב- 8000 ש"ח, ניתן לחרוג עד 1000 ש"ח המחשב ישמש לאנימציה (דו-מימד וסטופ-מוושן), עריכה גראפית, עריכת וידאו, מעט עריכת סאונד. שימוש בתוכנות הבאות: after affects, premire, photoshop, illustrator, flash, q-base, TVpaint -פעמים רבות נדרשת עבודה במקביל על כמה תוכנות. השימוש הוא יומיומי, לצרכי פרנסה הגדרות גראפיות גבוהות ציוד היקפי נדרש: רמקולים בתקציב של כ- 300 ש"ח UPS שאמור להחזיק שני מסכים 20" 1 מסך 20" איכותי לגראפיקה ואנימציה - עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? - 7 ישנה העדפה לרכוש את המחשב באזור רמת-גן - יש צורך לכלול הרכבת מחשב בחנות בקשות מיוחדות: FireWire (בנוסף, במידה ויש רכיב שלא חש…

• 26 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by Itay Ezra,

מחפש מחשב נייד אם אפשר המלצה התקציב שלי הוא עד 6700 חשוב לי מבחינת ביצועים יעבוד במשחקים מאד כבדים יפעיל במצב חלק על הרזלוציות הגבוהות ביותר אם אפשר דרך החנות KSP או איבורי

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. Started by snorrow,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אם אפשר אבל אני לא מתקמצן אם השינוי הוא מהותי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגות קלות, לא יותר מ300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר CS:GO, TF2, UNREAL TOURNAMENT וכאלה בעיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נכון לעכשיו 1920X1080, אבל יכול להיות שזה ישתנה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by בור ועם הספר,

שלום לכולם, המחשב עבור הבת שלי, ללימודים אקדמיים. צימצמתי את החיפוש למאפיינים הבאים: מעבד i5-8250U זיכרון 8 ג"ב דיסק SSD מסך מגע חיבוריות HDMI חובה הכרטיס הגרפי לא משנה כ"כ חיפוש בZAP נותן את התוצאות הבאות: dell inspiron http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=953063 hp pavilion http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=954706 לנובו יוגה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=955661 המפרטים די דומים והבחירה הסבירה היא לבחור את הזול מבין השלושה. האם יש סיבה נוספת להעדיף מותג או מוצר אחר שאיננה רק המחיר? איכות בנייה, ניסיון עבודה עם דגמים דומים וכו…

13. שלום לכולם, אשמח לקבל קצת הכוונה לגבי המפרט הנ"ל, רוב הרכיבים מוכרים בשוק ונבחנו על ידי במאמרים... מקווה שיצא משהו טוב. אשמח לשמוע כיוונים / הצעות לשיפור. מעבדי אינטלCore i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים Noctua NH-D14 CPU Cooler ASUS P8Z68 Deluxe s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E 3x4GB Corsair Vengeance Triple Channel CL9-9-9-24 דיסקים קשיחיםSeagate 2TB Barracuda XT 7200RPM 64MB Sata III ST32000641AS דיסקים קשיחיםCorsair Corsair Force Series 60GB SSD Sata II MLC 2.5'' Retail לא סגור על דגם ! כרטיסי מסךASUS GTX580 DCII 1536MB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E צורבי DVDPioneer DVR-118LBK DVD±RW x22 Bl…

• 26 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. שלחום רב מעוניין במחשב לקומפוזינג: * תוכנות אפטר-אפקטס * שילוב של וידאו, עם אפקטים, גרפיקה, אנימציה בתלת מימד. * סכום: 10,000-12,000 * ללא ציוד נלווה * אשמח לתשובותתודה.

• 25 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. אהלן כולם. יש לי מחשב גיימינג שנבנה באמצע 2015, ואני מעוניין במחשב גיימינג שיוכל להריץ משחקי top tier עם מקסימום פרטים בכמה שנים הקרובות. אני מניח שאין הרבה מה לקחת מהמחשב הקיים חוץ מהמארז והדיסקים, ואולי את הזיכרון, סתם כדי לעלות ל- 32GB (אני מצרף את המפרט שלו למטה). אגב, יכול להיות שבתקציב שלי לא יתקבל הבדל גדול ברמת הביצועים ממה שיש לי עכשיו (GTX 970), בטח לא הבדל ששווה 4.5K. אשמח אם תגידו לי אם זה המצב. תודה רבה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,500 ש"ח. לא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - רוצה לשחק משחקי top tier עם מקסימום פרטים בכמה…

16. Started by danatg,

שלום בעניין המחשב המדובר http://ksp.co.il/?uin=35829&select= האם העובדה שהמסך הוא טאצ' ומתקפל 360 יכולה לגרום לבעיות חומרה או תוכנה בעתיד? שמעתי רעות על היוגה 710 שהמסך נדפק האם זה מקרי או שיש היגיון מאחורי המחשבה? מה דעתכם על המחשב בכללי ועל הקונספט 2IN1?

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים כבדים, בנוסף גם צפייה בסרטים (bluray) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחקי הגיימינג הכבדים שיצאו כגון The Witcher 3, Battlefield Hardline, Mad Max וכו' וגם כאלו שיצאו בחודשים הקרובים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).24 אינצ' , 1920X1080P -לאילו הגד…

18. Started by pachanga,

שלום, אשמח לקבל המלצה לקניית מחשב בארה"ב בתקציב של עד כ- 4500 ש"ח. הצרכים הם: גלישה באינטרנט הורדת סרטים סביבת פיתוח הרצת סביבה וירטואלית חשבתי על המפרט הבא: 13.3 - 14 אינץ מינימום i5 8 GB RAM לפחות 256 SSD רזולוציה טובה מחשב שיהיה אמין עם אחריות גם לארץ. תודה רבה !

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by ptyahoo,

שלום חברים. אני עומד בפני קניית מחשב נייד חדש, אחרי שהאחרון עושה סימני מוות כבר כמה שבועות. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימוש נורמטיבי. לא גיימר, אך מידי פעם צריך לעבוד עם תוכנת עריכה Pro Engineer,תוכנה סופר כבדה גרפית, סרטים ומתחיל להכנס לתחום יצירת סאונד, אז Cubase. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מניח שאעבוד עם FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (ל…

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by tnd.art,

שלום לכולם, צריך את עזרתכם בבחירת מחשב נייד לטובת תכנות וגיימינג. המחשב אמור להתמודד עם הרמת סביבת VM לעבודה (דורש לפחות quad-core ו-GB8 זיכרון). ומשחקים בסגנון COD ו-BF (גם אם ירוצו לא על האיכות הכי גבוהה). אני מעדיף בכלליות מסך 13-14, אבל אם זה לא אפשרי, אתפשר ל15.6. שטח אחסון גדול לא מעניין אותי ולכן אעדיף 128GB SSD ולא 1T HDD. ודיי ברור, אבל צריך להיות חיבור HDMI. עדיפות לקריטריונים הבאים (מהחשוב לפחות חשוב): משקל זמן סוללה אחריות כל השאר לא מעניין אותי לגבי תקציב, עד 8,000 ש"ח. תודה מראש לכל העוזרים!

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CALL OF DUTY\BATTLEFIELD 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גם גודל 23 וגם גודל 42 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. Started by RoronoaZoro,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Illustrator וPhotoshop . ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי . 4. האם…

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. עוד כמה ימים אני מתכוון לקנות את המפרט הבא, (צורב יש לי כבר) אל תציעו לי את הלוח עם הP35 כי אני לא צריך אותו..אני מחכה שהכץ מסך יחזור למחיר הרגיל שלו (1444 שקלים) מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box ¤1034 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE6750 לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤459 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39274 כונן קשיח Westren Digital 2500AVJS 250GB ¤332 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AVJS זיכרון TwinMOS DDR2 1024MB*2 667Mhz CL5 ¤140 http://skypc.co.il/product.asp?pid=TMOS1GBDDR2-667 כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe ¤1457 http://skypc.co.il/product.asp?pid=32130 מארז ללא ספק Raidmax SAGITTA ¤319 http://skypc.co.il/product.asp?pid=921WBS…

• 40 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. היי לכולם, חיכיתי בסבלנות כדי שיצאו המעבדים החדשים וזה. נראה לי כבר הרוב יצא, אז אני שולח בקשה למפרט מחשב נייח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500, אפשר טיפה לחרוג אם באמת צריך, מחשיב מסך כבערך 1500 ש"ח מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות עם VS ואופציה להרים VM, משחקים כמו assassins's creed valhala, cyberpunk, witcher וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בעיקר מסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. Started by nonZero,

שלום לכולם ותודה רבה מראש! 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מדובר במחשב לילדה צעירה, שאוהבת מאוד לשחק minecraft. בנוסף גם עריכות וידאו בסיסיות ולא מורכבות לשם העלאת תכנים ל-youtube. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הכוונה לקנות מחשב פשוט יחסית - אם ניתן להשאר בתקציב של 1500-2500 ש"ח זה יהיה מצוין. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש מסך, יש מקלדת ועכבר. כדאי לקנות רמקולים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) המממ... יש לנו זרוק פה SSD של …

דיונים חדשים בפורומים