ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 7 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מג…
-
- 28 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
לפי חלק מהפוסטים שקראתי היה רשום שעדיף לחכות ולא כדאי לקנות מחשב נייד עכשיו. רציתי לדעת מתי יוצאים הדגמים החדשים של הניידים ומה יהיה ההבדל ביניהם לבין אלו שקיימים עכשיו
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
הפרט בא לענות על הדרישות הבאות: מחשב לעבודת גרפיקה בדו מימד קבצים עד 500מגה כל אחד +עריכה ורינדור בתוכנות תלת מימד=אנימציה והדמיות +עבודה מקבילה בלפחות 3 תוכנות מובילות בתחומים הנ"ל +משחקים חדשים וכבדים-farcry וכו' בנוסף על המחשב להיות שקט מאוד(מאוד) מערכות הפעלה: ווינדוס(בעעע אבל אין ברירה) ולינוקס(פדורה) מי שכבר ענה להודעות שלי יודע שאני לא ממש מבין גדול בעיניני חומרה....איתכם הסליחה לכן אבקש כל התייחסות והבעת דעה או הערה שיש ואם אפשר כמה שיותר מפורט זה המפרט ברובו על סמך ההצעות של הגולשים בפורומים פה באתר: מעבד: 1800= Intel Pentium 4 3.2GHz LGA775 2MB 800MHz HT w/ EM64T 640 Box לוח אם: 1050= ASUS P5GDC-V Deluxe Intel 915G GMA-900 LGA 775 כרטיס מסך: 6800GT Albatron…
-
- 33 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום רב, במידה ורכשתי מחשב נייד עם מע' הפעלה, וברצוני להתקין מע' הפעלה אחרת. האם האחריות על המחשב נייד פגה בעת הפירמוט והתקנת מע' ההפעלה החדשה? כלומר האם אני מחויב להשתמש באותה מע' הפעלה איתה קניתי את המחשב נייד כדי לנצל את האחריות על המחשב הנייד? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב ביתי נייד לאישתי אבל שיוכל לשמש גם אותי בנסיעות. עד עכשיו היה לנו STUDIO1537 ששימש אותנו בכבוד אבל נחלש כבר. הנה הפרטים של מה שאני מחפש, אשמח להצעות ושינויים: * מטרות המחשב - עבודות משרדיות, אינטרנט, צפיה בסרטים והאזנה למוזיקה * גודל המסך - 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט - מאט * רזולוציית המסך - לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא קריטי * משקל רצוי - לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא מעבר לסטנדרט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * זיכרון - 8GB * Bluetooth? - לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD בעבור מ"ה ובנוסף הרד דיסק של 1TB לאיחסון ושימושים רגילים * כונן אופטי? - כן, רצוי צורב DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית…
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
טוב, אפשר לצחוק עלי קצת לפני שניגשים לעבודה (אבל כבוד גדול למחשב שעדיין נותן עבודה, אתם לא רוצים לדעת מה היה המפרט המקורי 😅), זה המפרט הקיים: Intel Core 2 quad Q9550 Intel DQ35JO motherboard 6GB RAM (ddr2) SSD 250GB Crucial 500MX Samsung evo 870 500GB gtx 750 ti הגיע הזמן להשתדרג 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב פתוח, אבל שיהיה value for money, אין צורך לקנות את החומרה הכי חדשה בשביל 5% שיפור בביצועים שגם ככה לא ארגיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכ…
-
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - כ 5500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - אם אפשר לחסוך אבל שלא יוריד מאד מהביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב : משחקים, עריכה גרפית, וסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : משחקים חדשים שיוצאים השנה שיעבדו חלק על כל ההגדרות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך בגודל 23 אינץ 1920 1080X אני אשכול לקנות מסך אבל כרגע אחבר אותו למסך שיש לי בבית 32 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים+HD+SOLIDWORKS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: רוב גיימינג הרשת -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד של Dell Vistro 1310 עם כרטיס מסך Nvidia Geforce 8400M GS. נתקלתי בבעיה כשניסיתי לחבר אותו למקרן / מסך חיצוני רגיל ! חיבור סנדרטי בעזרת כבל מסך אנלוגי, הנייד מזהה שקיים חיבור למקרן או למסך חיצוני אחר - אבל לא מוציא תמונה למקרן / מסך כן שיחקתי עם כל האופציות של הכרטיס מסך - עבור מוד עבודה clone \ double, שיניתי רזולוציה כמובן שאפשרתי את האופציה להציג את התמונה במסך הנייד וגם ביציאה חיצונית או להציג את התמונה רק דרך היציאה החיצונית ( כפתור ה-function +F8 על הנייד) בדקתי גם שהכבל תקין, המקרן והמסך החיצוני תקינים. מה עוד אפשר לעשות כדי לפני שמכריזים שיש איזה תקלה במחשב? האם יש אופציות נוספות שצריך לאפשר / להתקין איזה דרייבר נוסף ספציפי למחשב כזה…
-
- 0 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1450 מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 240 גוף קירור למעבד Thermaltake Max Orb 1050 לוח אם Gigabyte GA-P35-DS4 1800 זיכרון פנימי DDR2 4GB Dual Channel kit 2X2048MB PC6400 OCZ\G. Skill (כפול 2) 720 דיסק קשיח For RAID1 - 2X WD 250GB S-ATA 7200RPM 16MB WD2500AAKS 180 צורב LG H66N DVD-RW Dual Layer Sata Black X18 600 כרטיס מסך GeForce 8600GT 256MB 128bit כרטיס קול Onboard כרטיס רשת Onboard 900 מארז Antec P182 Aluminium MidiTower +3x 120mm Fan - NO PSU 670ספק כח 650W FOUR RAILS - Thermaltake Thought Power חשוב לי שהמחשב יהיה כל-כך שקט שלא אשמע אותו פועל (כמו המחשב שיש לי היום!) ואני מוכן לשלם יותר כדי שזה אכן יהיה כ…
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
קודם לכל הוא מIVORY זיכרון 2 סטיקים של 1GB 667 צורב DVD של LG H10 מעבד E6300 ספק כוח של EZCOOL 400W אני יודע שהוא לא משהו אבל אם יקרה משהו יחליפו לוח אם של גי'גה בית 965 S3 דיסק קשיח 160GB של WD כרטיס מסך 7900GS מארז של THERMALTAKE SOPRANO כסוף אין מה לעשות לא ישנו את דעתי מארז יפה רמקולים CYBER ACOUSTICS 3095 2.1 איך הרמקולים מוציאים צליל טוב? סה"כ 6,050
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! לפני מספר שבועות מחשב ה-Acer Aspire 5740G הנאמן שלי שבק חיים. לאחר ביקור במעבדה המחשב חזר לחיים אך הובהר לי שהתיקון זמני, שיש סבירות גבוהה מאוד שהמחשב ימות בזמן הקרוב ושעלות תיקון מקיף (החלפת לוח אם במקרה שלי) היא פשוט לא כלכלית למחשב בן 4.5. בידיעה שימיו של המחשב ספורים החלטתי לחפש אלטרנטיבה. התקציב שלי הוא כאמור 4,500-4,800 ש"ח. אני יכול להתגמש עד ל-5,000 ש"ח אבל לא מעבר. כמובן שאם יימצא מחשב שיעמוד בדרישות בסכום נמוך יותר אשמח כפליים * מטרות המחשב? גלישה, סרטים באיכות גבוהה, Photoshop, Solid Works, MATLAB (לא מתכנן עבודות או הרצות כבדות אבל בכל זאת) ומשחקים פשוטים דוגמאת League of Legends. עם זאת הייתי מעוניין באפשרות לשחק גם במשחקים חדישים ותובעניים יות…
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אז ככה מחר יש לי יומולדת ואני מתכנן לקנות מחשב חדש, אשמח לקבל עזרה שתרכיבו לי מפרט שיצא זול ואמין, בעיקרון התקציב עומד על 3500 ש"ח חריגה של מקסימום 500 ש"ח, בעיקרון מה שאני עושה זה מתכנת הרבה, לפעמים גם משחק [גיימינג], פוטושופ, ואולי גם קיובייס, אממ תוכנת FTP ועוד כמה שטויות זה בתור מחשב אישי ומחשב עבודה, אני גם עובד עליו וגם משחק עליו לפעמים, אממ בלי מסך, אשמח שתבנו לי מפרט ותביאו לי הצעת מחיר והמלצות, חשוב לי שיהיה כולל ציוד לא רק של המחשב עצמו אלא גם רמקולים [אני מאזין הרבה מאוד למוזיקה] לדוגמא וכו' אם יש לכם עוד שאלות או משהו אז תשאלו ואענה, האמת שאשמח לקבל תגובות בהקדם זה קצת דחוף לי, אם אני רוצה להיות עם מחשב [סיפור ארוך - אל תשאלו] תודה סופ"ש …
-
- 30 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש המחשב הוא לצורכי לימודים ומעט למשחקים (מי מסוגל בלי) בליומדי הנדסת בניין משתמשים בעייקר בתוכנות גרפיות כמו אוטוקט שאין לי מושג מה הדרישות שלה... על המחשב להחזיק לפחות ל4 שנים בצורה סבירה. התקציב לא משחק תפקיד אבל נגביל אותו לסביובות ה4500 ופחות. אם אתם חושבים שזה תקציב מוגזם אז תמיד אני אשמח לשלם פחות P: אשמח לקבל את דעתכם במחשב שכדי לי לבנות מבכינה מפרטית תודה מראש אלמוג.
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 ש"ח, אפשר לחרוג אם מוצדק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, סרטים, עבודה משרדית, ומעט גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? מעדיף לא לקנות כרטיס מסך, אחכה לדור החדש ואולי בכלל אסתדר עם המובנה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שלא ירעיש מדיי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כנראה שלא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות. 8. …
-
- 9 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? גלישה באינטרנט, יתכן צפיה בסרטים. יתכן צפיה בקליפים מיוטיוב שהם HD. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. Chrome, Skype, Open Office, Youtube ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). שימוש בייתי. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: הוא לא! 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 1.44. 5. במידה ו…
-
- 26 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
לאלה המבינים בוידאו- אני עורך וידאו במקצועי,ועובד עם מחשבים וכרטיסי עריכה יקרים מאוד (CANOPUS למי שמכיר) יש לי 3 מערכות עריכה ממוחשבות, אני רוצה לבנות רביעית חזקה. אינני משחק משחקים בכלל , כך שהכל לצרכי עבודה של עריכת וידאו , אז התיחסו בהתאם: אני רוצה לקנות מחשב חדש,ויש לי התלבטות: 1. מעבד- האם לקנות מעבד פנטיום 3.2 64 ביט, או 2.8 DUAL CORE? האם ההבדלים יהיו מורגשים? אם כן עד כמה? (אחוזים) 2. לוח אם - אני נעול רק על ASUS למיניהם בלבד- במידה ואני ייקח DUAL CORE, הבנתי שלוח תומך הוא רק עם ציפסט 955/945. האם לקחת את דגם P5WD2 PREMIUM, או P5LD2 DELUX? מה הבדלים מבחינת עבודה? 3. כרטיס מסך- כמובן PCI E - לוידאו חשוב שבב רק של ATI. חשבתי לכיוון של ה X800 GTO או סדרת ה 1300/1600…
-
- 44 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייח עד תקציב של 3500/4000. השימוש העיקרי של המחשב זה צפייה בסרטים ולפעמים הרצת תוכנות של כתיבת קוד (כלומר עבור סטודנט למדעי המחשב). אין בעיה לקנות חלק מהחלקים מאמזון אם זה מוזיל את המחיר. תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
ראיתי את הפרסום הבא: ב-1900 ש"ח? P4 3.0E האם זה משתלם?
-
- 25 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם שמי חננאל. אני מתחיל לימודים כעת ולכן אצטרך מחשב נייד חדש. אצטרך שהמעבד יהיה SSD ושתיהיה כמות RAM מכובדת (8-16). כמו כן,המחשב לא צריך ליהות ברמת ניידות גבוה אלא פעמיים בשבוע,ואצטרך מסך גדול (סביבות 15 אינץ') מערכת הפעלה ווינדוס רוב העבודה שלי (אם לא כולה) על המחשב היא על VM מכונה וירטואלית,משמע שאצטרך להקציב לה כמות RAM (סביבות 2 ג'יגה) אני לא יכול להרשות שהמחשב שלי יתקע. כל העיניין של מסכי מגע פחות מעניין אותי אבל כן חשוב לי שהמחשב יראה נחמד. בקשתי: האם אתם יכולים בבקשה להמליץ לי על חברה שטובה בתחומים הללו או אפילו להמליץ לי על מחשב מסוים? (התקציב שלי הוא בסביבות ה 2000) תודה מראש!!!!!!!
-
- 17 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
ולמען הסר הספק, הסוללה צריכה להיות בתוך הלאפטופ : יש לי Dell Inspiron N3010 לא מצאתי שום תוכנה באתר שלהם שתעשה את זה יש לי על מקש F3 ציור של בטריה, הייתי בטוח שזה זה אבל גם לא. איך אפשר לעשות את זה? תודה!
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי אשמח לחוות דעתכם על המפרט הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי?6K כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל מהכל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מצורף המסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בצי…
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4,000 ₪ האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשרי לחסוך, אבל שיהיה מחשב טוב - לחסוך. אם לא, בסדר. לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב.2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? המחשב ישמש לגלישה באינטרנט. שמיעת שירים, צפייה בסרטים, משחקים - לא גיימר, אבל משחק במשחקים חדשים. אוהב לשחק. אבל לא צריך מפלצת, רק שיוכל להריץ משחקים ברמה טובה, אפילו ברמה הכי טובה שאפשר להגיע עם התקציב שלי. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל …
-
- 23 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אבקש את דעתכם המלומדות לגבי המפרט הנ"ל מחשב נייד Lenovo ThinkPad Edge מעבד : מעבד Intel Core i3-380UM מהירות 1.3GHz זכרון מטמון 3MB מהירות FSB 800MHz זיכרון : נפח 4GB מהירות זיכרון 1066MHz DDR3 קיבולת זכרון מקסימלית 8GB אחסון : גודל דיסק 500GB מהירות דיסק 5400RPM כוננים : צורב DVD Multi Burner מסך : סוג HD Anti Glare מסך מט (לא מבריק) גודל מסך 15.6'' רזולוציה 1366X768 מצלמה מובנית תקשורת : כרטיס רשת Realtek Gigabit Ethernet (RTL8111DL) Bluetooth WiFi 802.11 גרפיקה : כרטיס מסך INTEL GMA HD סאונד : כרטיס קול Conexant Azalia Audio Codec רמקולים מובנים מיקרופון מובנה HDMI X1 V…
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
חג שמח לכולם! אני מסיים להרכיב מחשב ורגע לפני רכישת החלקים [מצורף בתמונה] בנוסף לתמונה הזמנתי\יש לי: SSD 840 EVO 120 GB Kingston HyperX FURY Black 8GB Kit (2x4GB) 2133MHz DDR4 Non-ECC CL14 [הוזמן מאמזון] 1TB SAMSUNG השימושים: עובד 24\7 בעיקר סרטים וסדרות בקודי באיכות הגבוהה ביותר [בלוריי\תלת מימד] גיבוי 24/7 במספר תוכנות [דרופבוקס\דרייב\Crashplane] כמה שאלות: 1. אם יש למישהו הארה או עיצה לשדרוג אחד הרכיבים אני אשמח 2. בעוד שנתיים+ אוכל לקנות למחשב הזה כרטיס משחק חזק [סטייל GTX970 של היום] ולשחק במשחקים כבדים? 3. אני מצפה מהמחשב להחזיק 5-6 שנים, הייתם משנים את הספק או הקירור? …
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-