ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
-
לפני למעלה משנה רכשתי מחשב לנובו Yoga . לתדהמתי, התברר כי המחשב מחשמל, כאשר הוא מחובר עם המטען לחשמל. לא מדובר בחשמל סטטי אלא ממש במכת חשמל לא נעימה ומסוכנת. המחשב נמסר לתיקון במסגרת האחריות, ועם תום תקופת התיקון לנובו הודיעו לי שאין ביכולתם לתקן המחשב וקבלתי זיכוי עבורו. כמי שבתמימותו האמין (בלשון עבר) במותג לנובו רכשתי שוב מחשב YOGA ואולם גם הפעם, מחשב אחר, מתברר כי המחשב מחשמל. ברור לכל כי לנובו מוכרים, לפחות בארץ, סדרה פגומה של מחשבים. אחד הנציגים שעימו דברתי אף ציין ש"הבעייה מוכרת" (מה שלא מונע מהם להמשיך למכור סחורה פגומה). המחשב השני נמסר לתיקון ונדפק ונשבר במהלך ההובלה ע"י חברת ההובלות של לנובו. מוקד השרות של לנובו אינו מעודכן ולא מוכן למסור…
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מישהו יודע איפה ניתן להשיג בארץ את הדגם של i5+8GB+256GB במחיר סביר (כולל מקלדת ועריסה) ? יש גם אופציה להזמין מחו"ל (השאלה מאיפה).
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
ברצוני לשדרג את המחשב הקיים למטרות עריכת סאונד בתוכנות Cubase5 ו- Ableton. כרגע המפרט הוא: E8400 4GB RAM GIGABYTE DS43L (מקווה שלא טעיתי בדגם) 500GB X 2 ספק: Cooler Master 550W לפי מיטב הבנתי על מנת להחליף מעבד אצטרך גם לוח חדש, עקב כך גם זיכרונות חדשים כי אני מניח שהם לא ירוצו על הלוחות החדשים (?) בנוסף אני מעוניין ב-SSD למערכת ההפעלה. אשמח לקבל המלצה למה לשדרג. התקציב אני מניח עד 2,500 ש"ח.. תודה רבה.
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, מחפש המלצות לנייד קטן (12-10", אולטראבוק?) לסטודנטית עד 2000 ש"ח למטרת: אופיס ואינטרנט, השימוש הכי כבד יהיה matlab מבחינת מדיה - לא אמור לשמש כמדיה סנטר אבל הציפייה היא שיוכל לנגן full hd בלי לגמגם (משהו שהייתי מצפה מכל מחשב בן ימינו) הדרישה החשובה ביותר כאן היא שיהיה קל משקל ככל שאפשר (ולכן גם ההגבלה בגודל המסך) מעבד לכך אין העדפות מיוחדות (והתקציב בכל מקרה לא מאפשר יותר מדי גמישות) חשבנו על Lenovo IdeaPad S20-30, ומצאנו שיש שני דגמים http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=893459 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=889519 ההבדל הוא במעבד n3540 vs n3530 ואם יוחלט על הדגם הזה אז ניקח את העסקה הזולה יותר (ההבדלים מינוריים באמת, וגם במחיר) אשמח לשמוע מה…
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכם, אני מאד אשמח לעזרה עם השאלה הבאה... רשת מגה יצאה במיבצע שמאפשר מתנה (כוללת התחייבות כמובן) של הנייד הבא: Lenovo IdeaPad s10-3 CPU - intel Pineview N455 1.66 Ram - 1024MB HDD - 250G Lan - 10/100M Dispaly - 10.1 Battery - 3cell OS - Win7 הצרכים שלי מהלפטופ: - גלישה באינטרנט. - סדרות ב - Streaming (בעיקר מאתר מאקו). - מצגות של תמונות וסירטונים. - בונוס יהיה אם אוכל לפתוח עליו קבצי פוטושופ פשוטים. שאלות: לא ראיתי התייחסות במיפרט לכרטיס מסך. 1) האם יש לכם מושג אם כרטיס המסך המובנה בשילוב עם המסך יוכלו לספק תצוגה של תמונות באיכות טובה (אני מתכוון תמונות ממצלמה דיגיטלית)? 2) איזה סוג של חיבור לאינטרנט יש בד"כ לניידים הקטנים האלה? האם אני אוכל להתחבר בבית לראוטר של…
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
המפרט שלי AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 E6 BOX sapphire X800GTO2 256MB TT BigTyphoon Sunbeam Transformer BLACK WD 250X2 7200PM DFI ultra-D Thermaltake 430W XP550 NP SONY DVD RW DW-D23A 1024MB ram כרגע, H264, וX264 מקקרטעים משהו עצבני על המפרט. אני אפרט את המחשב שאני אחזור מחו''ל, אבל אם יצא לי להיות בחנויות מחשבים שם, ויהיה זול אני אקנה (ד'א בדיוטי פרי יש חומרת מחשב?) אני מחפש מעבד כפול ליבה שיהיה חזק , ודי זול. אין לי תקציב אבל נראה לי ש700-1000 זה יותר מידי יקר. או כרטיס מסך בטווח מחירים האלה. אני משחק במשחקים אז גם חשוב לי המשחקים. או שכדאי בכלל להוסיףרק זיכרון RAM? הצעות,דעות, שינויים יתקבלו בשמחה! חח תודה compman112
-
- 40 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
המחשב ישמש למשחקים ו-OC כבד! CPU Intel Pentium IV 2.4C GHz 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX 1193.53 ¤ Motherboard ABIT IC7(875PE),DDR128b,H-Threding 950 ¤ Memory Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 Memory 536.9 ¤ Cooler Thermalright AX-478 Cooler for Intel-478 201.34 ¤ Hard Disk Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD 614.91 ¤ Video Card Sapphire Atlantis Radeon 9500 Pro 128MB DDR DVI Bulk Video Card 1159.7 ¤ Case Enermax CS-3181L-S Case w/Neon Lighting (P/S not included) 379.91 ¤ Fans / Lighting Thermaltake 80mm Smart Fan 2 with "Coolmod" 92.62 ¤ Power Supply HEC (Heroichi) 300AR-T Power Supply 180.83 …
-
- 21 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אודה להמלצה למפרט מחשב לפי מה שעניתי בשאלון למטה: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - ~4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית, תכני HD, תוכנות CAD, משחקים מעט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - CDROM 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - כן, מערכ…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אשמח אם תוכלו להגיד לי אם יש בעיה/ דברים לא מתאמים אלטנטיבות טובות יותר... מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=107330]Intel Core i5 13600K / 1700 Tray[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 1360 …
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, הרכבתי מפרט ב - TMS, ויש לי מספר שאלות: 1. האם יש רכיבים לא תואמים? 2. האם ניתן לקחת ספק קטן יותר וזול יותר? 3. האם הקירור למעבד מספיק? (תכלס אני לא הולך לשחק שעות רצוף, מצד שני לפעמים המחשב מרנדר איזה וידאו שערכתי במשך חצי שעה רצוף) 4. ה - SSD הוא דיי המילה האחרונה, נכון? אין דגמים טובים יותר בהרבה, נכון? זה המפרט: [b]מעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=107322]Intel Core i9 13900K / 1700 Tray[/url] כמות…
-
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
- 2 followers
-
-
-
שלום, לחבר שלי יש מחשב נייד מדגם Gigabyte w566n וכרטיס מסך nvidia gforce 8400m gs. הוא נתקל בתופעה הבאה (ראו קישור): http://i.imgur.com/gKRob.jpg הוא ניסה להתקין את הדרייברים העדכניים של nvidia וכמובן שזה לא עזר. כמו כן הוא מדווח שזה לפעמים מרצד. בנוסף לפעמים בניסיון להעלות את חלונות הוא נתקע באמצע ורק לאחר המתנה מסויימת (כאשר המחשב כבוי), ניתן לשוב ולהדליק את המחשב מחדש. עושה רושם שהכרטיס מסך נדפק מהחום ואולי עוד כמה דברים. מה כדאי לו עוד לבדוק לפני שהוא שולח אותו למעבדה? ולאילו מעבדות אמינות כדאי להפנות אותו עם המחשב הנ"ל? תודה.
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
כרגע אני מרוצה מאוד מהמחשב הנוכחי שלי ואינני מעוניין לשדרג אותו, מה שכן החום קצת מטריד אותי...ובקנייה של המחשב תקעו לי מארז גרוע של SIMBADDA - מארז קבר עם קירור נורא ואיום ועם מעבד PALOMINO מחומם ומוכן למנגל... במשחקים ,אחרי כמה שעות ועם מזגן בחדר, המעלות מגיעות לרמה חמה: מעבד על 62 מעלות בערך ולוח אם על 45 מעלות! המשחקים לפעמים קופצים בגלל החום...זה פוגע באיכות של המחשב...! בקיצור, חשבתי, אולי אני יכול עוד במסגרת האחריות שלי, להחליף את המעבד PALOMINO למעבד באותה מהירות (1800) רק בליבה TBRED, ואני לא בטוח שהלוח תומך בזה...יש לי לוח ישן gigabyte 7vrxp וגם חשבתי להחליף מארז למארז נורמלי... האם יש לכם הצעות? תודה מראש
-
- 24 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU [ ¤ 372.03 ] 1 Motherboards for AMD : Gigabyte GA-7VM400M VIA KM400 Motherboard (m.ATX, VGA, AGPx8, AC97 Sound, LAN) [ ¤ 388.15 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 2700 Samsung Original Memory [ ¤ 271 ] 1 CPU Cooling : Spire WhisperRock III CPU Cooler for AMD [ ¤ 68.26 ] 1 Hard Discs : Western Digital 60GB 7200 rpm ATA100 HDD [ ¤ 380.7 ] 1 Video Cards : Gigabyte RADEON 7000 64MB TV-Out Retail VideoCard [ ¤ 247.58 ] 1 Sound Cards : Creative LIVE! 5.1 Bulk Sound Card [ ¤ 196.39 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Liteon 16/48 - Black ! [ ¤ 223.48 ] 1 Cases : Coolermaster ATC-620C-BX1 Black Desktop Case (P/S not included) [ ¤ 899…
-
- 27 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר להשאיר חלקים מהמחשב הנוכחי ללא פגיעה בביצועים אז מה טוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Far cry 4, APB Relodaed, Battlefield 4 ושיוכל להריץ משחקים כבדים אחרים על הגדרות גבוהות בכבוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם ג…
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר שלי קונה מחשב חדש והוא צריך עזרה. הוא צריך רק את המחשב עצמו, שזה כולל: מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, זכרונות (2GB, קיט), ספק, מארז, קירור (שקט!) למעבד, ופאנל (לשליטה על מאווררים וכולי). בלבד. אין שום צורך בציוד היקפי, שזה כולל: רמקולים, מקלדת, עכבר, ומסך. את המחשב הוא יקנה מ"פנדה" ולכן עדיף להסתמך על החנות. תודה . עריכה: אין גם שום צורך בכונן קשיח וצורב. ודברים ספציפיים: הוא צריך לפחות 3 כניסות SATA (2) . יש לו 3 כוננים קשיחים.
-
- 32 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
Toshiba satellite c855d לא מצליח למצוא דרייברים לUSB3 ולכרטיס הרשת (לא האלחוטי) ניסיתי להתקין גם דרייברים מהאתר שלהם - אבל משום מה ההתקנים עדיין לא מזוהים.
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לייטרום מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחש call of duty, bf4 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 מסך 26 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הגיע הזמן לשידרוג, מפרט קיים: CPU: C2D e6850 3.0ghz RAM: 4GB G.Skill DDR2 800 HDD: 2TB+250GB+500GB SATA Seagate GPU: Radeon HD 5850 1GB MB: GA-965P-DS3 rev. 3.3 CASE: Enermax Chakra ATX Mid Tower PSU: Corsair TX750 v2 Monitor: LG FLATRON W2252TQ 22" 1680x1050 מחפש לשדרג את המעבד, לוח אם וזיכרון ואם יש צורך אז גם כרטיס מסך. עריכה: *חייב שיהיה בלוח כניסות PCI רגילות (לכרטיס טלויזיה) *הקירור למעבד חייב להיות שקט
-
- 22 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
פוסט ראשון (הפוסטים הבאים ממוקדים יותר לכיוון מה נדרש ומהן ההעדפות):
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. התקציב המקסימלי הוא 8,000 ניתן לחרוג במידת הצורך עד 9,000 ואם אפשר כמובן לחסוך 2. השימוש העיקרי הוא עריכת וידאו א)השימוש העיקרי הוא בתוכנת פרימייר בצורה תדירה\פרנסה ולאפטר בצורה מזדמנת לא ברמה גבוהה. ב) המחשב אינו מיועד גם למשחקים ואינו כולל מסכים בתקציב. ההגדרות הגרפיות הן גבוהות (Nvidia qoudro fx 3800) 3. יש צורך בציוד היקפי: שני מסכים, מקלדת ועכבר 4. אין צורך ברמקולים 5. החלקים עליהם ארצה לבסס את המערכת הם שני הארדיסקים 500GB ו-1-TERA, כרטיס גרפי Nvidia qoudro fx 3800, מעבד I5 או I7 שיתאים במהירותו (BUS) למהירות הזיכרון 12GB RAM (אלא אם אין צורך ואני סתם מפריז והמעבד והכרטיס יספיקו לעבוד גם עם GB8) כלומר חשוב לי הניצול המרבי בין כל הרכיבים שלא ייווצר צוואר ב…
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום . חבר שלי מצא במחסן כרטיס מסך ורציתי לדעת אם הוא עדיין שווה משהו. זה המפרט של הכרטיס: [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2][/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 350, align: center][/TD] [TD=width: 342, align: right][TABLE=width: 342] [TR=bgcolor: #999999] [TD=class: bk8, width: 45%, align: right]Product Name : [/TD] [TD=class: bk8, width: 55%, align: left]Gainward 9600GT 512MB GS[/TD] [/TR] [TR=bgcolor: #666666] [TD=class: bk8, width: 45%, align: right]Barcode : [/TD] [TD=class: bk8, width: 55%, align: left]471846200-9115[/TD] [/TR] [TR=bgcolor: #999999]…
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4300 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 20 אינץ אבל אולי אחליף בעתיד * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? המשחקים הכי כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמק…
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-