ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי כיום מחשב FULL TOWER מהתקופה שהייתי גיימר ואני רוצה משהו קומפקטי אך עם זאת חזק ושקט. אני מחפש מחשב לעריכה בפוטושופ של קבצי RAW גדולים עם שכבות רבות (עם תוכנות נוספות שפועלות ברקע כמו לייטרום ותוכנה דומה וכמובן דפדפנים פתוחים). הציעו לי את המפרט הבא: מארז Fractal Design Node 304 HTPC מעבד Intel® Core™ i5-8600 Coffee Lake Tray מאוורר למעבד Arctic Freezer 13 לוח אם Asus ROG STRIX B360-I GAMING כרטיס מסך Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 1050 Windforce OC 2G GV-N1050WF2OC-2GD 2GB GDDR5 זכרון 16GB DDR4 2400MHZ מחיר להכל: 3758 ש"ח. ובנוסף רכיבים שאני מביא מהמחשב הקיים: SSD 850 EVO 250 GB WD BLUE HD 3TB ספק כ…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב למוסך ותוכנה קלילה של המוסך של חבר ומצאתי ב300 ש"ח פנטיום 3 מהירות 1000MHZ זיכרון 384MB (מורכב מ128+254) במהירות 133MHZ לוח ASUS CUSI-FX צ'יפסט SiS 630E/S + 85C503/5513/961 כונן קשיח 13 ג'יגה כרטיס קול + רשת on board עובדים כונן דיסקטים + כונן תקליטורים X52 כמה שווה מחשב כזה באמת? 300 זה בסדר?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייח לאבא שלי. דרישות: תקציב 3000₪ בעל יכולת להריץ ווינדוס 11 אין צורך במקלדת, עכבר יעביר מהקודם יש לו הארד דיסק HDD ארוז, אז לא צריך רק SSD שלא יתקשר אליי כל שני וחמישי שהמחשב נתקע. עצות מנומקות יתקבלו בברכה, אוהד
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
- 3 followers
-
-
היי לכולם, אני צריך מחשב פשוט עבור תוכנות אופיס (קריאת מיילים) וגלישה מאוד בסיסית באינטרנט, עבור אבא שלי. יש לו מחשב בן 10+ שנים והגיע הזמן לשדרג. לא יהיה שימוש במשחקים, סרטים או בכללי תוכנות כבדות. לדעתי אין צורך בכרטיס מסך. כן חשוב שהמחשב (=מארז) יהיה שקט, אלגנטי, בלי אורות וכו' מצאתי את המפרט הבא מ-KSP: https://ksp.co.il/web/item/16105 מה דעתכם? למה הלוח אם עולה 0ש"ח? (מה הקאץ'?) איזה שינויים הייתם עושים? חשבתי לשדרג את ה-SSD ל-Samsung 970EVO plus NVMe בעוד 120 ש"ח. המון תודה
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
- 3 followers
-
-
אהלן, אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? חשבתי על איזור 2,500 הזה, גמיש אבל באיזה 500 למטה למעלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב לילד בן 13, לרוב ללימודים...אבל לא רוצה להגביל, אולי ירצה לשחק בעתיד 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא, צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, זה מחשב שישב על השולחן , ליד…
-
- 1 תגובה
- 613 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? חשבתי על איזור 2,500 הזה, גמיש אבל באיזה 500 למטה למעלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב לילד בן 13, לרוב ללימודים...אבל לא רוצה להגביל, אולי ירצה לשחק בעתיד 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא, צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, זה מחשב שישב על השולחן , ליד…
-
- 0 תגובות
- 474 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב בטווח של 5,000-7,00 ש''ח עם עדיפות להתקרב ככל הניתן לגבול התחתון. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש העיקרי יהיה להריץ את המשחק Lineage II Essence - המטרה להריץ כ-10 חלונות של המשחק במקביל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי נוסף. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין רכיבים נוספים שניתן להוסיף - צריך לרכוש הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? פעולה שקטה חשובה, אך לא קריטריון בעדיפות עליונה. בחציון התחתון. 6. האם יש…
-
- 1 תגובה
- 4.5k צפיות
- 2 followers
-
-
1. תקציב 3000 ש"ח ניתן קצת לחרוג 2. עבדה משרדית , מולטי מדיה, סרטים במקביל, לא גיימינג 3.אין צורך בציוד היקפי ומסך 4. דיסק מהיר, זיכרון 8GB 5. השקט חשוב 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. אין צורך באופיס 8. רכישה באיבורי או ק.ס.פ. ירושלים 9. לא מתוכנן שדרוג 10. בקשות מיוחדות: א. חשובה מהירות ב. התאמה מירבית של לוח האם, המעבד והזכרון ג. הצעות מקבילות - אינטל / AMD והמלצה מה כדאי ד. הצעות עם כרטיס מסך נפרד ובלי והמלצה מה כדאי ה. מאוד חשוב קירור בכל חלקי המערכת ו. ספק כוח חזק מהנדרש
-
- 0 תגובות
- 748 צפיות
-
-
בקשה למפרט של מחשב אני רוצה מחשב מפלצתי לגיימינג ושירוץ במהירות שיא שמערכת ההפעלה תשב על פלאש דרייב SSD אני חייב מארז שוכב גם אם זה אומר HTPC אני צריך שהמחשב הזה יהיה מפלצת לפחות לחמש שנים אני יודע שזה דורש הרבה יצירתיות ממכם אבל אני מקווה שתצליחו תודה תקציב מקסימאלי : 6500-7000 האם לנצל את כל התקציב או לחסוך : מומלץ לנצל את כל התקציב לאיזה צרכים המחשב : הכול בעיקר משחקים סרטים, מסמכים מוזיקה עריכת תמונות וסרטים במידה והמחשב מיועד לגיימינג :המשחקים הם בעיקר HEROES' DIABLO וכו' אני רוצה שהמחשב ידע להריץ משחקים בקסימום שלהם לפחות לחמש שנים הבאות מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית שאליה יחובר המחשב) : LCD 40" לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב : גבוהות מאוד האם יש רכיב שאין צ…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום ניסיתי להרכיב מפרט בעצמי מתוך קריאה ברחבי האינטרנט ולפני הרכישה מעדיפה להתייעץ עם מי שמבין באמת... התקציב היה עד 4000 ש"ח והגעתי ל4266. דיסקים קשיחים - אין צורך כיוון שיש לי. מעבד Intel® Core™ i5-11600K Rocket Lake Tray מאוורר למעבד Arctic Alpine 12 לוח אם Asus Tuf Gaming B560-Plus Wi-Fi ATX זכרון למחשב Kingston ValueRAM 16GB DDR4 3200MHz KVR32N22S8/16 DIMM כונן SanDisk SSD PLUS 480GB SATA III SSD כרטיס מסך Palit GeForce 1050 Ti StormX 4GB GDDR5 ספק כח אקטיבי Corsair CV550 80+ Bronze 550W מארז מחשב Antec NX200 בצבע שחור כולל חלון צד תודה רבה מראש.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי הצעה לרכוש דרך מקום העבודה שלי מחשב של hp נייח ולא נייד. מאחר ואני לא בקיא בפרטים על מחשבי אלו הייתי שמח אם מישהו שמכיר יחווה עליו דעה. המחיר הוא 4500 ש"ח כולל מע"מ ובלי מסך. זיכרון 512 צורב dvd הארד דיסק 160 גיגה הכל של hp. תודה.
-
- 2 תגובות
- 705 צפיות
-
-
i5 4570 2X4GB DDR3 1600MHz של G.Skill Sapphire R9 280X Vapor-X Gigabyte H87-D3H Samsung 840 EVO 250GB SSD Antec Eleven Hundred Corsair TX850M אני חושב שרוב (אולי כל) החלקים הפנימיים עדיין באחריות של KSP, עד לאוקטובר 16, ועדיין יש לי את רוב הקופסאות
-
- 12 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב ללא מאווררים כלל (גם לא בספק), ושגופי הקירור יהיו איכותיים ביותר. ברשותי מס' חלקים שאעביר למארז החדש, כמו: HD WD 250GB SATA II צורב CD צורב DVD כך שאני צריך את שאר הרכיבים (HD נוסף של 500GB) בתוך המארז ארכיב מאוורר AC 120MM בכניסה ואחד מאחור, שיהיו מחוברים ל FAN BUS ויעבדו כשאיני בסטודיו או כשהמעבד ממש יתחמם. השימושים העיקריים למחשב - צפיה בסרטים, עבודה משרדית (אינטרנט, OFFICE), משחקים (בעיקר Medal of Honour החדש...) אני מעדיף לוותר על עניין המשחקים אם זה יוצר בעיה (כ. מסך יקר/מתחמם) ולהשקיע יותר בעניין הקירור והשקט, המחשב מיועד למשחקים בעדיפות אחרונה. תודה רבה, אורן.
-
- 7 תגובות
- 806 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500,ניתן לחרוג וניתן גם בפחות כמובן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית,גלישה באינטרנט,צפיה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) הכל לכלול,כונן SSD לא חייב להיות עם נפח גדול 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצ…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני סטודנט שנה ג' להנדסת חשמל בבן גוריון , מחפש מחשב שקט (רמה 9 כלומר שקט מאד) בעל יכולת חישובת מהירה יחסית בשביל תוכנות לשימוש בתחום של CHIP DESIGN - QUARTOS,MODELSIM etc אני קונה את המחשב בתקווה שישרת אותי גם לאחר התואר למרות שאני לא יודע איזה צרכים יהיו לי אז... עיקר העבודה שלי עם המחשב היום היא: אינטרנט, אופיס, סרטים וכו' (דברים שבשיגרה ללא משחקים) ובנוסף התוכנות שצייניתי קודם. התכוונתי להשקיע במחשב בסביבות ה- 2000 שקל אין צורך בציוד היקפי כלשהו, בנוסף אשמח להמלצה למחשב הישן שלי שדורש החלפת ספק כוח והרחבת זיכרון ל2 גיגה (יש עליו כרגע 1 גיגה והוא קצת צולע עם WIN 7)... יש לו לוח אם של GIGABYTE - GA-G33M-S2, מעבד של אינטל - CORE 2 duo cpu e6550 2.3 ghz ושני ה…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכת וידאו,עיצוב גרפי מינימאלי,צפייה בתכני HD לא חייב 1080p. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Sony Vegas-מזדמן,Photoshop-מזדמן,Camstasia Studio-תדיר,Fraps-מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V,TF2,MKX, USFIV. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24",1080p. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי הגיע זמן לשדרג את המחשב בבית של ההורים שלי התקציב הוא בערך 1500-2000 שקל המחשב יהיה עבור גלישה באינטרנט וסרטים ושימושים כללים כמו OFFICE וכו' אשמח לכל הצעה המון תודה
-
- 2 תגובות
- 741 צפיות
-
-
היי הגיע זמן לשדרג את המחשב בבית של ההורים שלי התקציב הוא בערך 1500-2000 שקל המחשב יהיה עבור גלישה באינטרנט וסרטים ושימושים כללים כמו OFFICE וכו' אשמח לכל הצעה המון תודה
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום, אחותי מחפשת מחשב נייח שיהיה מהיר מספיק בשביל עבודה עם מסמכים אינטרנט..תוכנות ( Maple, Mathtype למי שמכיר...תוכנות מטמטיות ) היא צריכה מסך 20אינצ' ביחד עם זה..ומקלדת + עכבר. לפחות 320GB כונן קשיח. חשבתי על המחשב הזה: http://www.skypc.co.il/pl_product~sky104~88~0.htm להוסיף לו מהרשימה למטה מקלדת + עכבר ב200 שקל. מסך: LG 20" W2053TQ 2ms LCD וGEFORCE 9400 בתוספת של 255 שקל.. ככה שזה יוצא בול 3000 שקל. אם יש לכם משהו יותר טוב במחיר הזה, אז אל תתביישו. תודה
-
- 4 תגובות
- 714 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אופיס, קוד, מיינקראפט בסיסי 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שקט למדי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? סולידי, אמין, mini or midi 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת…
-
- 2 תגובות
- 572 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, אפשר לחרוג ב 1000 אבל גם לא חייב לנצל תקציב עד הסוף 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי: גלישה (בד"כ פתוחים אצלי כ 130 טאבים בו זמנית...) , עריכת וידאו - שימוש קל-בינוני (SONY VEGAS למשל) כתיבה ועריכת מוזיקה בשימוש בינוני/בינוני-גבוהה וידאו וסרטים - שימוש קל 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. יש ברשותי כרטיס קול מקצועי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך לכלול הרדיסקים פרט להרדיסק מה…
-
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח תוכנה (vs code, docker), Roblox Studio, גיימינג קל כמו מיינקראפט/רובלוקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף מארז יפה אם מדובר במחשב נייח, נמצא בסלון, אבל לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי משחקים + סרטים. אילו חברות נחשבות היום לאמינות בתחום? האם HP אמינה, אני אישית הבנתי שיש להם הרבה בעיות חומרה... איזה מפרט מומלץ לצרכים שלי. האם ישנה חנות/כתובת אינטרנט של מקום שנחשב זול? תודה,
-
- 1 תגובה
- 630 צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין לקנות מחשב נייד לצרכי אינטרנט, אופיס ולצפייה בסרטי FULL HD במסך LCD 37 אינץ - בחיבור HDMI. אין לי חשיבות למשקל וחשוב המסך יהיה 15 אינץ האם הדגם הנ"ל מתאים? מחשב נייד COMPAQ CQ61-430EJ WK645EA http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=9614 תודה, נמרוד.
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
אני מעונין לרכוש מחשב נייד לצרכי עבודה בגרפיקה ממוחשבת לחברה שלי. סכום השקעה כולל מעמ 10,000 ש"ח הציעו לי IBM T60 על דגמיו השונים האם מישהו יכול לעזור לי לגבי מפרט ומחיר ? לא מבין כלום בגרפיקה האם עדיף DELL latitude 820 עם כרטיס מסך מסוים?
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-