ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני מחפש להרכיב מחשב בייתי לשימושים של אינטרנט / מסמכים / אולי פה ושם סרטים ב 4K , אשמח שהמחשב לא ירעיש ושיהיה קטן, 1. מה התקציב המירבי? 4000 ש"ח , האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב ? עבודה משרדית, תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? ישנו כונן SSD, אבל לא NVME ואפשר להוסיפו, וכן יש כרטיס מסך geforce 970GTX 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות למארז קטן 7. האם האם יש צורך לכלו…
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד איזור 5000 ש"ח, מעדיף פחות. יש אפשרות לחריגה של 500 ש"ח. נקודות שחשובות לי: א. בהירות גבוה (הבנתי שמדובר בNITS לפחות 300). ב. מסך מגע - לא חובה, אבל יכול להיות נחמד עבורי. ג. כל השנים קניתי רק דל, אבל לא מצאתי מחשב שלהם שמתאים לדרישות שלי ונמצא בתקציב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הרבה טאבים בגוגל כרום, תוכנות אופיס השונות, הכנת מצגות, פתיחה מספר PDF במקביל, הכנת מצגות, מעט סרטים. ללא משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים …
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
- 2 followers
-
-
חג שמח לכולם! אני מסיים להרכיב מחשב ורגע לפני רכישת החלקים [מצורף בתמונה] בנוסף לתמונה הזמנתי\יש לי: SSD 840 EVO 120 GB Kingston HyperX FURY Black 8GB Kit (2x4GB) 2133MHz DDR4 Non-ECC CL14 [הוזמן מאמזון] 1TB SAMSUNG השימושים: עובד 24\7 בעיקר סרטים וסדרות בקודי באיכות הגבוהה ביותר [בלוריי\תלת מימד] גיבוי 24/7 במספר תוכנות [דרופבוקס\דרייב\Crashplane] כמה שאלות: 1. אם יש למישהו הארה או עיצה לשדרוג אחד הרכיבים אני אשמח 2. בעוד שנתיים+ אוכל לקנות למחשב הזה כרטיס משחק חזק [סטייל GTX970 של היום] ולשחק במשחקים כבדים? 3. אני מצפה מהמחשב להחזיק 5-6 שנים, הייתם משנים את הספק או הקירור? …
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
האם מחשב נייד יכול להחזיק משחקים על הגדרות high-medium לכמה שנים הקרובות? דוגמה: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=844720 יכל להריץ את BF4 על בינוני-גבוה? או CSGO על מקסימום? GTA4/5 על מדיום? אני פשוט מעדיף מחשב נייד כי אפשר לזוז איתו. מה אתם אומרים? כדאי?
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר לעבודה עם תוכנת matlab וצפייה בסרטי HD. בעתיד אני מתכנן להשתמש בו גם באוניברסיטה כך רצוי שהוא יהיה קל לנסיעה ועם סוללה שיכולה להחזיק מעמד מספר שעות. אני מחפש מחשב עם גודל מסך 15 אינצ' שיכיל גם numpad אבל אשמח לשמוע גם הצעות למחשב עם מסך 14. אני מחפש מחשב בטווח המחירים הבינוני עד בינוני גבוה. אשמח לשמוע הצעות וגם הצעות לחנויות שידועות בשירות טוב ואחריות טובה. תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום. לאבא שלי נשרף המחשב. אני מחפש משהו מאוד מאוד פשוט לגלישה באינטרנט וקצת סרטים. תקציב : כמה שיותר נמוך פחות או יותר 1000 בעדיפות פחות. מטרת המחשב : אינטרנט וקצת סרטים שיהיה יציאת TV בלוח אם לא צריך מארז , DVD ציוד היקפי תודה לכולם
-
- 34 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
קניתי מחשב עם 500GB. אבקש המלצה איך לחלק אותו ועם איזו תוכנה. תודה.
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? . בעיקרון אני רוצה להוציא כמה שפחות אבל מבין שזה הסדר גודל שאני אקנה את המחשב אז 8000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? . השימוש העיקרי יהיה לימודים אופיס קבצים דברים כאלה אולי גם קצת תיכנות והמשחק היחיד שאני אשחק במחשב אולי יהיה מינקרפט 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? . לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) . לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? . שיהיה שקט כמה שאפשר 6…
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר כ 6 שנים אחרי שנים של ציפייה החלטתי לרכוש מחשב חדש לרגל יציאת מערכת ההפעלה החדשה. המחשב הנוכחי שלי נרכש בשנת 2000 ושודרג קצת בהמשך. המפרט הנוכחי הוא: AMD ATHLON 1400MHZ 512 SDRAM 133MHZ ASUS A7V-E ASUS GEFORCE 2 PRO DELUXE 64SGRAM WD800JB 40 GB SYGATE DVDRAM GSA-4163B MAG INNOVISION 796FD2 נרכש לפני כ 3 שנים כעת אני מעוניין לרכוש בחודש הקרוב מחשב חדש בתקציב של 6500 ש"ח עם הדרישות והנתונים הבאים: 1 - המחשב מיועד בעיקר לצפייה בסרטים, עבודה שוטפת באינטרנט ואופיס, ופרט חשוב הוא שאני מעוניין להתחיל ללמוד ולעבוד בעריכת סרטים קצת יותר מתקדמת עם תוכנות ייעודיות כגון פרימייר. 2 - משחקים יהיו הדבר הפחות שכיח שיעבוד במחשב אך עדיין אני לא רוצה לבטל את האפשרות לכן אני מעוניין…
-
- 32 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי. האם תוכלו לייעץ לי לבחור מחשב שישמש אותי לאולפן ההקלטות הפרטי שלי ? על המחשב הזה ארכיב בעצמי כרטיס קול מתקדם כך שהמפרט לא יכלול כרטיס קול. אין לי צורך בכרטיס מסך סופר-מתקדם (רצוי שיהיה טוב). אני זקוק ל-DVD וגם צורב. הארדיסק 160. מסך טוב. סה"כ 5000 ש"ח. אבקש אם אפשר את 2 האפשרויות:אינטל ו-AMD . תודות.
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
אני סגור על הדברים הבאים: -מעבד בארטון -512 ראם -לוח ABIT NF-7 SL מחיר: 650+- בפאנדה - כ. גרפי עם 128 זכרון
-
- 22 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מעבדי ?AMD Athlon XP 2500+(512k 333) לוחות אם למעבדי ?AMD MSI Home Theater PC זכרונות DDR 400 256MB Samsung דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 120 GB 7200 ATA-100 (8MB) כרטיסי מסך GF4 64MB Shared DDR כרטיסי קול CREATIVE 6.1 Audigy 2 (bulk) צורבים Combo LG Combo 52 x 32 x 52 + DVDx16 ציוד רשתות Onboard 10/100 + Wireless 802.11B מחיר 4076 ¤ יש לי כמה שאלות: 1. האם עדיף לקנות אודיגו 2 או להישאר עם ה suondstorm? האם האודיגו ישפר הרבה את איכות השמע, המחשב היתחבר כנראה לרסיבר מרנץ 4300 עם רמקולים(5.1) בתקציב של 3500+- ויהיה בעיקר לסרטים. 2. האם איכות של הגיפורס 4 מספיקה רק בשויל לחבר את המחשב שלויזיה? טלויז…
-
- 30 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש מחשב נייד עבור עבודות גרפיקה . תודה. *תקציב : עד 3500, עדיף פחות. * מטרות המחשב: עבודות גרפיקה דו מימדית - שימוש בתכנות Adobe - פוטושופ בעיקר. * גודל המסך: לא קטן מידי, שיתאים למטרה. * רזולוציית המסך: כזו שהכי תתאים לצרכים שלי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא משנה. * משקל רצוי: לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן, אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: hdmi * Bluetooth: כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) רוצה ssd - אבל לא קריטי - בהתאם לתקציב. * כונן אופטי: כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : לא, אבל רוצה אחריות …
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אך לא לגרוע. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים/וירטואליזציה של סביבות רשת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMWARE WORKSTATION, (תדיר). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS, MMO, RPG וכו' הכי חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).29" 2560X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בצי…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מספר הצעות ייעול בנוגע למחשב נייח (רגיל): 1. עדיף לקנות מחשב בעלות שלא פחותה מ- 2,400 ש"ח כי אז יש סבירות גדולה שרכיבי המחשב יהיו באיכות כזאת כך שיתפקדו מספר שנים טובות. 2. עדיף לקנות מחשב לפי התקציב והצרכים של האדם. 3. ייתכן ולפעמים אפילו מחשב בסכום של 3,000 ש"ח לא יספיק לאדם שצריך מחשב יותר חזק לצרכיו, כגון גיימר (אדם המשחק משחקי מחשב), משום שכאן נדרש מחשב עם רכיבים משוכללים (יקרים יותר). 4. ביחס לרכיבי המחשב (לוח אם, זיכרון RAM, מעבד, כרטיס מסך, כונן קשיח, כונן SSD, חיבור USB, כונן DVD, מאוורר וכדומה) אפשר לבדוק באינטרנט בכל מיני חיפושים בנוגע למחשבים, מה המחיר של כל רכיב, אבל לקחת בחשבון שמדי פעם ותלוי איפה קונים את המחשב, שהמחשב יעלה פ…
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני נתקל עכשיו בכל מיני מודעות למחשב מוחדש (לא 'מחודש') שאומרות שמדובר במחשב שלא היה בשימוש של אף אחד אלא סתם עודף ממלאי יצרן. האם כדאי לי בכלל לשקול לקנות מחשב כזה? אה, ואחריות בכל המחשבים הללו היא תמיד רק שנה ולא שלוש. תודה!
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
קודם כל סליחה על הכותרת באמת שלא ידעתי איך לתאר את זה וגם לא ידעתי לאן לשייך את הנושא כי הוא לא שייך לחלק ספציפי פשוט תקראו ותבינו היה לי מחשב שאם אני לא טועה תכף תראו בחתימה. כרטיס המסך נשרף, שמתי 8400GS וגם הוא נשרף.. המחשב היה גמור.. כל פעם תקלה אחרת, הרבה בעיות של חום, קריסות, מתח וכו'. אמא שלי הביאה מחשב חדש מהמשרד בעבודה כי הוא חזר מתיקון (פירמוט) והוא לא בשימוש. אז ככה: המחשב רץ על XP ואני עמדיף להתקין ווינדוס 7 מעבד i3 550 שרץ על 3.2GHZ 1.8GB ראם, DDR3 לוח חדש יחסית וכרטיס מסך מובנה בלוח.. הארד דיסק חצי טרה Western digital caviar blue או משהו כזה (עד כמה שאני יודע זה אמור להיות הארד דיסק טוב הקוויאר) עכשיו יש לי כמה התייעצויות: אני רוצה להוסיף לו כרטיס מ…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מחשב 1: לוח אם:GIGABYTE Z77D3H 1155 מעבד : INTEL i7-3770 8MB 3.4 0 מארז ZALMAN Z11 ספק כוח ZALMAN מקורי 500W דיסק קשיח 500GB SATA3 SEAGATE זכרון 8 GB 1600 DDR3 צורב/DVD כרטיס מסך GIGABYTE 560 GT 292 BIT 1GB
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות לבן שלי מחשב למשחקים וב new egg יש את : https://www.newegg.com/global/il-en/asus-rog-strix-gl10cs-nh561/p/N82E16883221575 מקבלים במחשב ASUS עם WIN. האם משתלם מבחינת היחס :מפרט-מחיר-מותג. אם לא תוכלו לתת הצעה למחשב בעלות של עד 3500 שח בלי דרישות מיוחד מלבד WIFI. אני קונה והילד מבסוט מהפורטנייט ואולי call odf duty .... תודה
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
זה המפרט שאני קונה, כמעט סופי: (יש מפרט מקביל רק אם ראדון 9700 פרו של ג'יגה בייט שגם הוא יכול להיות תלוי אם אני אצליח להשיג מספיק כסף בשביל הג'י פורס) Part type Part name ¤ Price Qty CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1374.27 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) [ ¤ 622.21 ] 1 Memory : GeIL DDR-RAM 512MB (2x256MB) 3200 ULD Ultra Low Latency Dual Channel Memory Kit [ ¤ 725.32 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 548.48 ] 1 Video Cards : Leadtek Winfast Geforce FX 5900 TDH MyVIVO 128MB DDR Retai…
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הנה: ? Athlon64 3500+ (S-939)? ? A8N-SLI (s939) NF4, 2xPCI-E, GBL? A-DATA 512MB X 2 xfx 6800GT 256MB DVI,TV DDR3? WESTERN DIGITAL? 160GB SATA 7200 8MB WD1600JD? איך?
-
- 21 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הנחשב ישמש להרבה תחומים- עבודה על תלת מימד, פוטושופ, visual studio, מכונות ווירטואליות, עבודה עם מנוע unity, ודוטה 2 אין העדפה לגודל מסך מסויים אבל יותר לכיוון של מסכים גדולים. רזולוציה fhd מבחינת דיסק קשיח אני אצטרך הרבה מקום, ולדעתי אני אצטרך להתפשר יותר מידי על ביצועים כדי לקבל גם ssd וגם hdd, תקנו אותי אם אני טועה אין צורך במסך מגע/מסתובב/כל גימיק כזה או אחר אין צורך בכונן אופטי סוללה נמצאת בתחתית סדר העדיפויות, אבל כמובן שאני אשמח לכמה שיותר. אני נתקלתי בלנובו y50-70, אבל הבנתי שכל הסדרה סובלת מכמה חסרונות מאוד משמעותיים- מסך זוועתי, וייפיי חלש והקשיח ההיברידי גורם לעיתים ללאגים. הדגם שהתמקדתי בו הוא 5944-0995 http://ksp.co.il/?uin=26532 אני מוכן להתפשר על מפרט חלש י…
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני מחפש מחשב נייד חדש. מטרת המחשב: נסיעות תכנות ושימוש יום יומי מה שחשוב לי: 1. קל יחסית - עד 1.5 קילו 2. ביצועים טובים - אני רוצה שיחזיק לי לפחות 3 שנים (חשוב לי שיהיה SSD) 3. אחריות 3 שנים - ממש חשוב חבר המליץ על: Lenovo ThinkPad 13 (2nd Gen) 20J1000NIV יבואן רשמי במלאי מה אתם חושבים?
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אשמח לחוות הדעת שלכם על המפרט הבא: מעבד: i5 3570k קירור: Noctua nh-d14 לוח אם: Sabertooth Z77 RAM: G.Skill Ripjaws x 2X4GB 2133Mhz CL11 (וכן, אני יודע שהמהירות הזאת לא חשובה, אבל זה היה במחיר של זכרון איטי באיביי, 300 שקל, אז למה לא..?) כרטיס מסך: ASUS GTX 580 כונן קשיח: Seagate Barracuda 2TB 7200RPM 64MB כונן דיסקים: אשמח להצעות... מארז: Thermaltake Chaser MK-I ספק: אשמח להצעות לספק מודולרי שיתאים למפרט (650W+) חשוב לציין שאני כמובן מתכנן OC יחסית גדול למעבד (וזו כמובן הסיבה ללוח ולקירור), וכן- אני מודע לכך שבשביל OC משתלם לקנות 2500K- אבל אני מעדיף שיהיה לי את המעבד החדש ביותר בשביל התכונות החדשות שלו: PCIE 3 (לשדרוג עתידי של הכרטיס), Virtu MVP, תמיכה מובנית בUSB 3 וכו'…
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-