ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
http://www.tms.co.il/preview/spec/e71mqfp2 לא מתפשר על SSD של פחות מ180. אני כרגע עם אחד כזה ויש לי 30G פנויים. מעדיף את הלוח הספציפי, בעיקר בגלל כמות USB וגם תמיכה בRAID ( שאני רוצה לעשות בעתיד עם עוד SSD ). עושה הכל על המחשב... משחקים, סרטים, אחבר טלויזיה של 42" בעתיד עם שני מסכים בצדדים והמסך הזה ילך לאחי. אז קודם כל, יש לכם הצעות לשיפורים/שינויים שלא ישפיעו על המחיר משמעותית, אם בכלל? להלן כמה שאלות של נובים: 1. המארז יכול להחזיק את המפרט הזה ( כ. מסך ולוח אם ) ? 2. השליטה במארז היא על כל המאווררים או רק חלק? 3. כתוב בזיכרון: "LP + 1.35V" - מה זה אומר? 4. אני מקבל BF4 עם הכ. מסך הזה?
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
בכל שלוש שנים המחשב של המשרד שובק וקונים חדש, אז הגיע הזמן. מעדיף לרכוש בחנות באיזור ראשל״צ (KSP לדוגמא). הייתי רוצה להרכיב מפרט שיחזיק יפה windows 7, בעיקרון כל מה שעושים עם המחשב הזה הוא office/browsing. אני רוצה לנצל את התקציב כדי לקבל את הרכיבים הטובים ביותר שיחזיקו לאורך זמן, חשוב לי מאוד שהמחשב יריץ בקלות דפדפן עם 10-15 טאבים במקביל, word, excel וכו׳. אני מעדיף לא להשתמש ברכיבים מהמחשב הישן ולרכוש רכיבים חדשים, יש לי בעיקרון ספק בן שנתיים של seasonic ואולי כדאי לחסוך בעלות של הספק, בכל מקרה כדאי להכניס ספק למפרט ואני במקרה הצורך אשקול אם לרכוש או לא. יש צורך בציוד היקפי, מקלדת ועכבר, כדאי שהמחשב יהיה שקט, המחשב ישאר דלוק ברוב הזמן ויכנס לעיתים ל-hibernate. חשוב שנוכ…
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך קצת, אבל אני לא מתפשר על מחשב חזק. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000-2000 שקל 2. מה שימושי המחשב ? המחשב מיועד לעריכת וידאו בHD 1080. אני מעוניין שהמחשב יריץ את העריכה של הHD חלק גם אני מעמיס עליו ומוסיף אפקטים (בתוכנות עריכה). ובנוסף שיעשה רינדור מהיר , 20-30 דק' ל FULL HD של שעה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה, משתמש בו כל יום. אלה התוכנות בהם אני משתמש: EDIUS VIDEO EDIT, Adobe After Effects CS5, . קישור לאתר הבית עם הדרישות מערכת שלהם: http://www.grassvalley.com/products/edius_pro_…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אינטרנט ואופיס ברמה בסיסית, אוטוקאד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) אוטוקאד( הצגת תוכניות חשמל) בשימוש מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?אין צור…
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
לפני כמה חודשים קניתי מחשב נייד HP Probook g450 בהמלצת Chevy (מרוצה ממנו מאוד, תודה!) לא ממש קיים צורך לכרטיס מסך, אבל אני תוהה האם זה אפשרי ? הרי המחשב נייד הגיע עם כרטיס מובנה של אינטל, אני סבור שאי אפשר, אבל בכל זאת קיים בי הספק הזה. מה לגבי כרטיס זיכרון? יש לי 4GB וכרגע זה יותר ממספיק לי, אבל יותר מדי אנשים מהסביבה אומרים שההבדל בין 6 ל4 הוא תהומי, ושכדאי לשדרג כרטיס אחד (כי כנראה ה4GB מחולק ל2-2) ל4GB וככה להגיע ל6GB סה"כ. זה אפשרי? כדאי ?
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עובר לחו"ל לתקופה של בערך שנה (לאירופה- אזור שמחשבים עולים יותר מישראל, אז עדיף לקנות פה בארץ) לצערי לקחת את המחשב השולחני הנחמד שלי יהיה סרבול בעייתי ועלול לגרום לשתלומים מיותרים בכל מה שקשור למכס וכו'... הברירה היחידה שלי כרגע היא להשאיר אותו מאחורה ולקנות מחשב נייד... אלא אם למישהו יש רעיון מתוחכם. אני מחפש משהו שיחליף אותו פחות או יותר... ברור לי שאין לי סיכוי למצוא מחשב נייד שייתן לי את אותן יכולות בטווח המחירים הנ"ל אז אני אתפשר על משהו שייתן לי ביצועים טובים, יכולת לשחק במשחקים החדשים היום בהגדרות סבירות (לא מעוניין ב FPS, זה מוריד מהעול). חשוב לי מסך גדול... לפחות 15" כ. קשיח של לפחות 500GB, להבנתי ההבדל בין 5400 ל 7200 RPM הוא יחסית זניח לשי…
-
- 17 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
התקציב הוא 5500 כולל חריגה. מבחינת הניצול אין בעיה לנצל את כולו אם צריך. השימוש העיקרי הוא עבודה משרדית. אינטרנט אופיס ומוזיקה. לעיתים גם סרטים ברזולוציית 1080p לכן עליו לעמוד גם במצב הזה. כמו כן אני כרגע עם מחשב ברמה גבוהה ששירת אותי 7 שנים לכן אני מחפש משהו שיחזיק לי גם לתקופה הזו. מבחינת ציוד היקפי אשמח להמלצה לפד לעכבר (לא דורש משהו מעבר לנוחות) למחשב הנוכחי שלי יש ספק Corsair 620W Modular לכן אז אם הוא מספיק אפשר לוותר עליו. יש לי גם כונן דיסקים. כמו כן, אני מעביר ממנו גם 3 כונני HDD לכן המארז צריך לכלול גם את זה. מבחינת השקט המחשב אצלי בחדר ולא נכבה לעולם למעט הפסקת חשמל לכן אפשר להתחשב אך יחד עם זא…
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום רב לא מבין כמעט כלום במחשבים.. רוצה לקנות מחשב לבית. שימוש- אינטרנט, סרטים, ותוכנות גרפיקה בסיסיות- פוטושופ, אילוסטרייטד אפשר להסתפק בנייד? (אני שואל לגבי התוכנות, כי לא יצא לי עוד לעבוד איתן בנייד) וגם אם עדיף נייח- אשמח להמלצה כשהתקציב (כולל מסך והכל) עומד על 2500 ש"ח תודה רבה לעונים! חזי
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי הציעו לחבר שלי מפרט גיימינג במחיר מסויים, אשמח את עצתכם האם המפרט אמור לעלות כך התקציב הוא 3000₪ יש לנצל את כולו בלי לחרוג המחשב נועד לגיימינג, civ6 csgo bf1 יריץ מסך 1920:1080 לא מתוכנן oc, מערכת הפעלה אני יביא לו לבד מעדיף לקנות מ tms (עקב נסיון מוצלח איתם, לא מנסה לפרסם אותם או משהו..) אבל אתפשר על ksp ivory או משהו שאתם תמליצו באזור המרכז. קניית המחשב מתוכננת לשבוע הקרוב כך ואולי בעתיד החבר ירצה לשדרג אותו. לדעתי המפרט יקר מידיי ולא משתלם, אנה הביעו חוות דעתכם מה ההפסד של החבר במידה ויקנה את המפרט הזה במחיר הזה, ובמה המפרט הזה לוקה שמפרט ב 3000 יכול להכיל ויהיה מועיל יותר לגיימינג
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי, אנחנו זקוקים למחשב נייח חדש לעבודה בייתית ונשמח לעזרתכם. מדובר במחשב שעיקרו עבודה בייתית "רגילה", הכוונה בעיקר תוכנות אופיס, אינטרנט, יוטיוב וכו'... מצד שני, מדובר בעבודה קצת יותר עמוסה מהרגיל, הכוונה לעבודה על מס' קבצי וורד ואקסל פתוחים במקביל ולעיתים גם פאואר פוינט ובנוסף דפדפן הכרום פתוח עם מס' טאבים פתוחים במקביל. מעבר לזה, אנחנו מזרימים מדיה לטלויזיה חכמה דרך כבל רשת (הכוונה שהסרטים או הסדרות יושבים על המחשב אבל הצפיה נעשית דרך הטלויזיה) - לעיתים עם יש סרט שהוא ב4K אז הוא יכול לשקול לא מעט... בקיצור, המחשב צריך להיות חזק מספיק לכל העבודות האלה... כמובן שנשמח אם כל הרצונות שלנו נכנסים לתקציב, אבל אם…
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לא לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים וסרטים במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?לא צריך יש לי מסך 22 של אייסר * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים בינוניים מפוטבול מנג'ר עד call of duty * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בנוניות- גבוהות מה שמתאפשר במסגרת התקציב 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?מקלדת עכבר 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפ…
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש לי התלבטות בין שני מחשבי לנובו האחד זה y510p והשני זה w540 שניהם של לנובו. מה לדעתכם יותר טוב? זה המחשבים לאחר חיפוש ברשת שהגעתי אליהם. הדרישות למחשב: * מטרות המחשב: עבודה בעיקר בתוכנה matlab, צפייה בסרטים, אינטרנט וכו'. בתקווה גם משחקי אסטרטגיה חדשים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 15.6 אינץ (סטנדרטי נכון להיום להבנתי). שלא יהיה מבריק (תדרש גם עבודה בחוץ בשעות היום) * רזולוציית המסך? לא יודע * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מצלמה * משקל רצוי? לא יודע. המחשב כן מיועד להיות נייד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כ- 6 שעות עבודה בתאורה מקסימאלית (עבודה רגילה ולווא דווקא בזמן הרצת סימולציה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימל…
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך מפרט למחשב משחקים, אין צורך בציוד היקפי. אני מעוניין בכרטיס מסך תומך DX10, ולפחות 300GB בהארד דיסק. דברים שמאוד חשובים לי: שהמארז יהיה עם זרימת אוויר טובה ומקום ספיק מאווררים כדי לשמור עליו קר. אל תתקעו לי סתם מארז.. אבל יחד עם זאת, חובה חובה חובה שהוא יהיה שקט מאוד! הכי הרבה שאפשר! תודה רבה מראש! נ.ב, אין כרגע תקציב.. תעשו משהו בסביבות ה8.5-9 אלף ובמידה והתקציב ישתנה, אני אעשה בעצמי שינויים ואבדוק אותם כאן..
-
- 50 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
ספק כוח OCZ StealthX Stream 600W Power Supply 550 ¤ מעבד INTEL CORE 2 DUO E6600 2.4GHZ 1066MHZ 4MB 64BIT LGA775 BOX 1198 ¤ לוח - אם Gigabyte GA-P35C-DS3R 903 ¤ קירור למעבד SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 256 ¤ כרטיס מסך Leadtek nVIDIA GeForce PX8800 GTS TDH PCI-E 640MB 1968 ¤ מארז nzxt APOLLO 350 ¤ בסך הכל 5225¤ מה אתם אומרים?.. ואם אתם יודעים על מקומות שאפשר להשיג את אחד הרכיבים בפחות כסף אני ישמח אם תשלחו לי קישור פה או בפרטי , תודה רבה ,אה ויש לי בבית את הזכרון הזה:F2-6400CL5D-2GBNQ --------->G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB 5-5-5-15 תודה רבה! אה שכחתי להזכיר אני רוצה לעשות OC ל-3.5 :)
-
- 44 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
-
*מטרת המחשב? לימודים, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, אחסון ועריכת תמונות. * גודל המסך? בינוני * רזולוציית המסך? כמה שיותר טובה במחיר הנוכחי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא מתמצאת. * משקל רצוי?כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) -כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) -חיבור למסך הטלויזיה * Bluetooth? לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?כמה שיותר * כונן אופטי?לא הכרחי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?מה זה? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?ל…
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לסיוע רעיוני - התשובות שמצאתי באינטרנט לא נתנו לי תשובה חד משמעית: יש לי מעבד Intel i7-7700K ואני מעוניין להתחדש בכרטיס מסך ומסך למטרת גיימינג. באופן די עקלקל - המחיר הגבוה של מסכי G-Sync לעומת מסכים עם freesync (בקטגוריית 4K עם קצב רענון גבוה) גרם לי לחשוב בכיוון של כרטיס AMD, אחרי שבהתחלה שללתי אוטומטית בגלל המעבד שלי. האם זה אפשרי לשלב את שתי היצרניות? או שאני מוגבל לכרטיסי Nvidia? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לקנות נייד שיהיה חזק, עם מספר גורמים שעליהם אני לא מתפשר: 1) HD של 80 ג'יגה. 2) זיכרון, 256 או יותר רצוי. 3) מסך גדול (15-17") ורזולוציה טובה. (עדיף רחב). בנוסף אני רוצה לקבל מקומות שמתמחים במכירת ניידים, זולים מן הסתם. והאם אפשר לקנות נייד שאת מפרטו אני מרכיב או שרק מחברות כמו Dell או Hp וכדומה, ובעצם מה עדיף? ** במחשב אשתמש גם לאפליקציות חזקות ולמשחקים. תודה לכולם.
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
בחוברת מחשבים של באג ממליצים על "מחשבים שולחניים חזקים במחירים מפתיעים": 1. מחשב נייח Packard Bell iMedia i4501IL מקור: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8354&perur= מפרט טכני: * מעבד: Intel Core i3-530, 2.93GHZ * מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium בעברית, אנגלית או רוסית * זיכרון: 4GB DDR3 1066MHz * דיסק קשיח: 500GB 7200RPM * כרטיס מסך: GeForce GT315 512MB * כונן: DVD Writer * מקלדת ועכבר מתנה חיבורים: * 2 x USB2.0 מקדימה * 4 x USB2.0 מאחורה * קורא כרטיסים * יציאה לאוזניות * כניסה למיקרופון * DVI * HDMI אחריות: * אחריות לשנה ע"י טלדור איסוף והחזרה מבית הלקוח מחיר: 3,096₪ 2. מחשב נייח Packard Bell iMedia i5510IL מקור: http://www.bug.c…
-
- 21 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, קניתי מעבר i5 2500k ולוח אם z68DB. עכשיו אני מחפש לקנות את שאר המרכיבים, קיבלתי הצעת מחיר למפרט הבא: (חשוב לי לציין שהמחשב ישמש 75% שימוש כללי ו 25% משחקים) 1) קירור מעבר - arctic freezer 11LP 2) זכרון G.skill NT dual channel 2x4GB 1333 3) מארז - coolerMaster elite 334u black ATX case 4) ספק כח- antec basiq 550W 12cm PSU VP550P 5) מאוורר - fractal design silent series 120mm 6) צורב DVD - LG DVD RW GH22NS x22 SATA מכיוון שאני לא הולך לשחק הרבה במחשב (מתי שיצא) האם שווה לי לקנות כרטיס מסך יד2, מאשר להשקיע 850 ש"ח באחד חדש? ההצעה היא 1000 ש"ח אשמח לשמוע על טיב הרכיבים והאם המחיר הוגן. אני לא מחפש לקנות כל רכיב בחנות אחרת, לכן חשוב לי שהכל יתבצע במקום אחד תודה
-
- 25 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום רב. פתחתי אשכול דומה לפני למעלה מחודש, אך כמה נסיבות השתנו מאז ואני זקוק לעזרה בשנית. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך זה יהיה נחמד. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה עם תוכנות עריכה תלת ודו מימדית, עבודה עם מנועי משחק. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DStudio Max, UDK, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל דבר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש למישהו מושג מתי יצא מעבד החדש של אינטל I10? והאם הוא אמור להיות משמעותית יותר טוב מאשר I9?
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ממשחקים ושימוש משרדי/ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי ספורט FIFA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע אבל לא גדולה במיוחד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות אם אפשר גבוהות סבבה! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
תקציב: • התקציב לרכישת המחשב(יש לציין מזומן/אשראי/אחר): 2000-2300 שקל • חריגה מקסימלית מהתקציב: 2500 שקל במקרה שהשדרוג יהיה טוב בפער מהלא משודרג • האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לצנל אם שווה תכסף שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום).עבודה משרדית | גיימינג כבד או קל | עריכה גראפית | עריכת אודיו | עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: Counter strike global offensive , fifa 16 , dota 2 • במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? (כן / לא): לא צריך אלא אם כן נותנים בחינם שים לב כי מערכת הפעלה חוקית עולה בין 350~500 ₪ דרישות מי…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מעוניין במחשב לשימוש ביתי/משרדי/סרטי. הוא מיועד להתנייד ברחבי הבית ולעיתים יישב על שולחן ואז יחובר למסך 23" FHD ולמקלדת ועכבר אלחוטיים ויישמש כנייח. שימוש נוסף - חיבור לטלויזיה FHD 55 להקרנת סרטים. מעוניין במסך עם רזולציית FHD. אודה על עזרתכם לוודא את טיב המחשב הנייד בקישור הבא - http://www.c-data.co.il/catalog/product.aspx?maincat=21&cat=77&subcat=806&prod=7127&page=1&psize=30 (ניתן לקנות אותו בכ-3250 ש"ח) לא הצלחתי למצוא ביקורות ספציפיות עליו, ועל כן אשמח לשמוע אם מישהו מכיר.
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-