עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכל באי הפורום. שמי יאיר. לאחר כחמש שנים, לפחות, אני מעוניין להרכיב (להגדיר) לעצמי מחשב חדש. ואני מוכרח לציין, שהנושא נהיה מאוד מורכב, מאז הפעם האחרונה שעשיתי את זה. אני זקוק לעזרכתם, יותר בשביל לדעת מה לחפש, למרות שכמובן גם המלצות יתקבלו בשמחה. קראתי כאן את המדריך וחשבתי שהבנתי עד שניסיתי להתקדם מעבר לכרטיס מסך. גם המפרטים למחשבים בתחום הגרפי מדברים על תחום ה-3D ותחום הגרפיקה הדו-מימדית שונה אולי ? אולי יש חנות שהיא ממש מקצועית, שיש בה גם אנשים אמיתיים (למרות שהוירטואלים הם אנשי נפלאים בהחלט) שאפשר לשבת איתם ולהתייעץ ? בקיצור , אשמח לכל תגובה. 1) התקציה הוא כאמור 5500 ש"ח אולי אפשר להגיע גם ל 6000. 2) עיקר העבודה על המחשב יהיה עבודות פוטושופ מתקדמות, בקבצים גדולים…

• 4 תגובות
    • 777 צפיות
  2. Started by henz12345,

1. מה התקציב המקסימלי? 1500ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית (וורד, MESSENGER, ICQ, גלישה באינטרנט), שיהיה ניתן לראות סרטים ללא בעיות מיוחדות (תקיעות למינהן - לא מדבר על תכני HD), שהמחשב יוכל להריץ WINDOWS7 יריץ לפעמים משחקים קטנטנים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים אבל יש צורך במסך דק, לשימוש תדיר, 17" אפילו. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך. …

• 4 תגובות
    • 943 צפיות
  3. Started by shimon23,

היי אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים שלי היום ולהחליף מעבד(בתוספת קירור שקט) +לוח אם+זכרונות. מהו השילוש האופטימלי שאני יכול להשיג בעד 2,000 ש"ח (אם ניתן לחסוך, עדיף). מטרת המחשב - שימוש משרדי די מסיבי, יחד עם הרבה מדיה ומעט מאוד משחקים. חשבתי על משהו בסגנון הזה: [TABLE=class: cms_table, width: 620] [TR] [TD][TABLE=class: cms_table, width: 100%] [TR] [TD=width: 10%]מק"ט[/TD] [TD=width: 45%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]C4590T[/TD] [TD=width: 45%]Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪940[/TD] [/TR] …

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם צריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTAV,CRYSIS,WITCHER 3 וכו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע HDR בעתיד 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by yz101,

כרגע אני עובד על מחשב כזה: Pentium 4 2.8Ghz HT S478 Northwood 1GB (2X512MB DDR400) Dual Channel 5600FX 256MB AGPX8 ומתכנן לשדרג את הזיכרון ל1.5GB בDUAL CHANNEL ואת כרטיס המסך לכיוון הx1600/1650 או 7600GS/6800GS או אם יצא בקרוב 8500/8600 GT כולם כמובן לAGPX8. כמה השיפור יורגש ומה הוא יאפשר לי ב: 1. ויסטה - שטרם עברתי אליה אבל בסופו של דבר זה חייב לקרות. 2. C&C3 - שאני משחק ב800X600 על ההגדרות המינימליות בFPS ממוצע של בין 18 ל22 ויורד לבין 3 ל8 אם מנסים לשחק נגד שני צבאות בו זמנית. 3. FEAR - שכשניסיתי לשחק על ההגדרות הנמוכות ביותר ב640X480 (רזולוציה שבכלל חשבתי שנכחדה לפני שנים) הציג בערך 0.5 FPS מעליבים. האם אני אוכל לשחק את המשחקים הנ"ל בהגדרות בינוניות ב1024X1280 אחר…

• 4 תגובות
    • 573 צפיות
  6. שלום לכולם... רציתי לשאול את דעתכם לגבי הרכיבים אותם אני רוצה לקנות - זה לא כל הרכיבים הדרושים להרכבה של מחשב, אבל בכל זאת.. זה השדרוג אותו אני רוצה לעשות E7400 / ZALMAN 700B AL / GA-EP45-UD3LR / CORSAIR 2GB 8500C7 / ATI 4870 512 SAPPHIRE התקציב שלי הוא 2500 ש"ח בפועל, אך אני לא בטוח אם ספק שיש לי כרגע טוב למפרט הנ"ל (לספק יש לי תקציב בין 400 ל 500 ש"ח ) הספק שיש לי היום זה Thermaltake TR2 430W שעבד שנתיים במשך 24 שעות 6 ימים בשבוע אם אתם רואים שיש רכיבים שעוברים את התקציב שלי אבל טובים יותר וכדאיים לרכישה התקציב שלי יכול לגדול עד 10-20 אחוז אבל לא מעבר לכך יכול להיות גם מצב שאני לא צריך את הרכיבים האלו אלא להפך פחות מהירים ויקרים עכשיו אני אספר לכם מה אני רוצה מהמחשב הזה…

• 4 תגובות
    • 600 צפיות
  7. אז ככה בעיקרון אני צריך את המחשב ללימודים באוניברסיטה. אבל אני צריך שהוא יהיה גם חזק בשביל משחקים חדישים וסרטים (ז"א שיהיה כרטיס מסך איכותי). * גודל המסך: 15.6 אינץ' * אני מעדיף שזמן הסוללה יהיה ארוך ככל שניתן. * שיהיה יצאת HDMI ו לפחות 2 של USB * בלוטות - לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח - 500 GB * שיהיה של חברה מוכרת, ובעל אחריות רשמית ובין לאומית. * מחשב שלא מתחמם הרבה. * מבחינת משקל - לא קריטי לי, אני הולך להתנייד איתו הרבה אבל העיקר שיהיה חזק ויהיה שווה את הכסף אשמח לקבל הצעות רבות ככל האפשר! מבחינת התקציב אני גמיש.. אבל לא מעבר ל5 אלף (כאילו משהו בין 3.5-5 אלף).

• 4 תגובות
    • 857 צפיות
  8. שלום, יש לי את המפרט הבא: לוח אם: MSI K8N neo V מעבד: AMD 3000+ זכרון: DDR 333 1 GB כרטיס מסך: ATI 9600 SE 128MB לאחרונה קניתי מחשב חדש ואני מעוניין לשחק משחקים ברשת פנימית (Unrea,Americas army...) האם שידרוג כרטיס המסך יספיק? (אני מצליח כבר היום להריץ unreal 3 אבל במינימום details.) אני רוצה לדעת מה השדרוג שיתן לי הכי הרבה במינימום השקעה. (אם שווה בכלל להשקיע במחשב)

• 4 תגובות
    • 554 צפיות
  9. שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב שימש לעיצוב גרפי(פוטושופ, אילוסטריטור וכו), עבודה עם תוכנות תלת מימד(3DMAX, MAYA, AFTER EFFECTS) ולתוכנות בניית אתרים. אני יודע שקיימים המון ת'ארדים בנושא אבל לא ממש מצאתי את עצמי בתוכם. ראיתי המון מפרטים קיימים של חברות מחשבים(ZED, KSP וכו) אבל אני יודע שעדיף להרכיב לבד מחשב כדי שלא יוכנסו חלקים ישנים או משומשים. נכון? אני לא מבין בחלקי המחשב ולא יודע להבחין בין מה איזה מעבד טוב יותר לאיזו תוכנה ואיזה כרטיס מסך טוב יותר עם איזו תוכנה, לכן אני מבקש עזרה. אם תוכלו גם להסביר לי מדוע החלקים האלה טובים ביותר מסגרת התקציב אני אשמח, כדי שכשאלך לרכוש את המחשב לא יוכלו לעבוד עלי. התקציב שהצבתי לא כולל מסך. תודה רבה, יוחאי אזולאי yohai…

• 4 תגובות
    • 649 צפיות
  10. Started by vladk,

אני מחפש לקנות מחשב שישמש לעבודה משרדית אבל עם תוכנות כבדות, כמו Autocad ודומיו. השאלה היא עד כמה חשוב במקרים כאלה כרטיס המסך? כבר ראיתי מקרים שמחשבים עם 1500MB RAM לא סחבו טוב ואמרו לי שזה בגלל הרטיס מסך. אז מה דעתכם? איזה כרטיס מסך כדאי לקנות? והאם יש הבדל בין מעבד AMD לאינטל במקרה הזה? תודה

• 4 תגובות
    • 888 צפיות
  11. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש. השימושים העיקריים שלי זה גלישה באינטרנט, מוזיקה, סרטים ולעיתים רחוקות משחקים... אין לי צורך בציוד היקפי, רק המחשב עצמו. אני שוקל לרכוש את המחשב הבא: http://www.bigcomputers.co.il/pl_product~i5-760~5422~0.htm (כנראה שאשדרג את ה HD ל 1 טרה). מה דעתכם? מדובר במחשב טוב? האם המפרט הנ"ל שווה את המחיר? יש לי חיבה לחנות הנ"ל כך שאני מעדיף לקנות מהם... אם יש באתר מפרט אחר טוב יותר אשמח שתציעו :-) תודה רבה

• 4 תגובות
    • 880 צפיות
  12. AMD Athlon XP 2600 Mobile 47W Barton CPU OEM NF7-SL (nForce2)sata,lan,usb2 512MB A-DATA MSI RADEON 9800 PRO PLUS 128MB WD 200/7200 SATA 8MB Toshiba X16 DVD-ROM NEC 2510A DVD±R Double Layer Teac/SONY 1.44 NOA SCORPIO Gaming PC SILVER Thermaltake TT420 WATT APD 2-fan APFC המארז והספק כח עדיין לא בטוח.. אולי אני אקנה משהו יותר זול..... התקציב שלי הוא אני לא רוצה שזה יעבור את ה 6000 שקל... עכשיו זה יוצא לי 5680 בלי קירור... הצליצו לי לקנות את ה AC4G-D כשהוא ייצא בארץ.. אז בסוף זה ייצא בערך 6000.... עריכה: ActiveCool AC4G-D P4 זה הקירור.. 328 שקל זה עכשיו 6008

• 4 תגובות
    • 794 צפיות
  13. Started by elsseps,

מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 550 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו בסגנון של GTA IV וכדומה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש לייגטרום ופוטושופ באופן קבוע ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA iv -- GameTrailers -- Modern Warfare 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…

• 4 תגובות
    • 859 צפיות
  14. תודה מראש על העזרה.

• 4 תגובות
    • 641 צפיות
  15. קדימה רק תתנו לי הצעות! יש לי 3000 ש"ח ואני צריך מעבד+לוח אם+כרטיס מסך!!! את כל השאר נשדרג שיהיה לי כסף! (40G 2M MAXTOR בעיקר בעעעעע) תודה לכולם

16. שלום לכולם, להלן המפרט שהרכבתי לצורך אינטרנט וקצת משחקים (לא גיימר אנוכי), השאלה איזה כרטיס מסך יתאים. אשמח לקבל המלצה על כרטיס שלא יעבור את ה- 550 ש"ח: AMD Athlon 64 (3000+) VENICE - 512 Cache [939 PIN]- TRAY 512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original X 2 Gigabyte GA-K8NF-9 ULTRA - 939 (nForce4 Ultra) - ATX WD 80GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA SONY DVD-ROM 16X48 COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (white) TOWER CASE Arctic-Cooling Highend Low Noise (AMD 64) Freezer 64 Microsoft - Multimedia Keyboard + Wheel Mouse Optical - PS2 LG LCD 17" - L1750SQ (8ms) - Narrow Bezel Monitor האם הכרטיס שלהלן יתאים? GIGABYTE X600 PRO 128mb DDR (128 bit) TV-OUT /DVI - PCX- BULK? תודה מרא…

• 4 תגובות
    • 566 צפיות
  17. מחשבי Lenovo ThinkPad ידועים באמינותם ובאיכות הבנייה שלהם אך מצטיינים בדרך כלל במחיר לא זול (בלשון המעטה). לאחרונה נודע לי על מחשב Lenovo ThinkPad SL500 2746-P3G שמחירו נע בסביבות ה 3100-3200 ש"ח בחנויות השונות. מחיר זה הוא נמוך ביותר גם בהשוואה למחשבים מהסדרה העסקית מחברות אחרות. אמנם בהשוואה למחשבים ניידים מהסדרה הפשוטה הוא נופל קצת ברמת מעבד והבאס, אך זהו חסרון שאני מוכן לספוג אם מדובר ב Thinkpad אמיתי... שאלתי היא המחשב הזה משתווה באיכותו לאחיו היקרים? (מבחינת הפלסטיקה ואיכות הבנייה, כמובן) אודה למי שיוכל לעזור.. הינה קישור למתעניינים http://www.interdio.co.il/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=398&category_id=1505&man…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by AMD-ALI-G,

החלטתי תשדרג תמחשב ב-1000 שח אם יהיה לי אלטרנטיבה טובה אז אני צריך זיכרון 256. כרטיס מסך שיסחוב אנרגרוונד וכל הדברים האלה שמורידים מאימיול ומשחקים ברשת. וצורב אמין אמין אמין. ולא לבנות מ-KSP כי הולך לקנות מחנות עם מחירים רגילים. שהמחיר לא יהיה כלול הרכבה.

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  19. Started by roncohe4,

היי אז החשמל טיגן לי את הנייד הנוכחי... יאי... וצריך חדש :\ מה צריך? -USB 3 (מסתפק ביציאה אחת. אם יש גם את הפתח הקטן הזה, לא זוכר את שמו, שמאפשר לי להוסיף 'חומרה' למחשב ובכך אני יכול להוסיף USB 3 זה בהחלט פותר את הבעיה). -יציאת HDMI לחיבור לטלוויזיה. -דיסק קשיח SSD (לפחות 256 ג'יגה, רצוי לכיוון ה-500). -כונן אופטי. -ניידות: קל ככל האפשר, קטן ככל האפשר (איזור ה-13"), דק ככל האפשר. מאוד חשובה לי הניידות שלו. -שיהיה מהיר... -תקציב: חופשי, עדיף כמובן כמה שפחות. חשבתי על המחשב הזה: http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/zap/in-rd33-6748.htm או זה http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=2784 ובכלל, אני גם שוקל אולי לקנות מקבוק פרו וזהו..... הצע…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by alfred133,

אני מחפש מחשב בתקציב עד 4000 ש"ח אני צריך מחשב ללימודים ופנאי bug מציאים לי את המחשב TOSHIBA Satellite A300-1EC ב 3996 ב 36 תשלומים הם אומרים שזה הנחה מיוחדת לסטודנטים http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6578 אבל עשיתי בדיקה באינטרנט בעוד חנויות ומצאתי ב ivory מחשבים של del ו LENOVO במחירים קצת יותר זולים ו עם דיסק קשיח יותר גדול. http://ivory.co.il/product.asp?productid=2252&CatCode=315 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2250&CatCode=315 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2006&CatCode=315 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2242&CatCode=315 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2211&CatCode=315 אני לא מצליח להחליט אם היתר…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by yaronmina,

שלום רב. אני משתמש ביתי שלא מרבה לשחק במחשב מלבד דברים בסיסיים כמו אינטרנט, אופיס, פוטושופ וכו'. קיבלתי מפרט למחשב במחיר של 2800 ש"ח ורציתי לדעת מה אתם אומרים עליו להלן המפרט Motherboard - Asus P5K/EPU Processor - Intel® Core2 Duo E8500 3.16Ghz 6M" Memory - OCZ 1GBX2 1066Mhz CL5 Hard Disk - WD 640GB SATA DVD-RW - LG SATA X20 שנה אחריות Gigabyte Card - G-Force 9500GT 1GB Case - Aluminum 1665 Power Supply - Thermaltek 450W Microsoft Keyboard - Wired 500 Microsoft Mouse - Basic Optical USB Black

• 4 תגובות
    • 710 צפיות
  22. Started by Royky,

כבר הרבה זמן שאני מחפש מחשב נייד עם תאורת מקשים. אני מדבר על תאורה תחתית הקרויה גם backlit ולא על פנס שיושב על המסך. אני זקוק למחשב כזה במחיר נורמאלי של סביב ה- 5,000 ש"ח. מישהו מכיר דבר כזה? (אני יודע שלדל יש מחשב כזה XPS).

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. Started by MagnuM_47,

אני צריך מחשב למשחקים כולל מסך דק 17 אינץ' כולל צורב דיוידי תודה רבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 785 צפיות
  24. Started by Danimmm,

שלום לכולם, אני קורא כאן לא מעט. והפעם החלטתי להצטרף. הזמנתי מארה"ב X200 Tablet לצורך לימודים, למען האמת בלא מעט חשש (החלטה שהייתה צריכה להתקבל מהר) מהנוחיות של המחשב. ואני פונה בשאלה על עד כמה הוא שימושי בפועל אני בטוח שהוא חזק ו"מגניב" ויודע להריץ וורד... הישום של הTABLET, נוח?

• 4 תגובות
    • 982 צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, משחקים(לא כבדים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Starcraft, Gran Turismo, אולי משהו חדש יותר אבל לא הכי מתקדם גרפית.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23-24", 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינונ…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים