ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 עם חריגה של 750 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ותוכנות ADOBE פוטושופ פרמייר אפטר-אפקט וכו' ואולי משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך בלבד.. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך לכלול מערכת הפעלה והרכבת המחשב בח…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, אם אפשר פחות מה טוב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרוב אלה עבודות באופיס, מדי פעם משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? אלא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) Ssd לפחות 256 גיגה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך, צריך רק מחשב שאוכל להתקין דרך usb …
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום רב, אשתי מעצבת פנים וצריכה מחשב נייד לעבודה שלה ומול לקוחות. הדרישות הן בעיקר אוטוקאד אבל בעתיד ייתכן ויידרש קצת יותר, ללא רינדור. ראיתי כמה מפרטים של לנובו אבל כולם סידרה 330 שקצת הפחידו אותי שזו הרמה הכי נמוכה שלהם. אודה לכם להמלצה על מחשב אמין עם מפרט מספיק חזק לשנים הקרובות כשהדגש הוא על יופי ולא מחשב שנראה תעשייתי. תודה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 חריגה קלה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש עבור עיצוב פנים, אוטוקאד בסיסי דו ממד, ייתכן שימוש בסקצ'אפ בעתיד ללא רינדור. קצת עריכת תמונות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מתכוון להחליף את המחשב הנייח הנוכחי שלי שעושה קצת בעיות. הרכבתי מפרט ב-TMS, אשמח לחוות דעת. הצרכים שלי: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב גמיש סביבות 2-3K, מעדיף מחיר נמוך יותר אם אין סיבה ליותר, אבל מוכן אם זה שווה את זה. חריגה רק אם זה cost-effective (לא נראה לי שיש סיבה לעבור את ה-3) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית (גלישה, office וכו') + צפייה בוידאו (כולל 4K), לעיתים רחוקות הפעלת תוכנות מתמטיות/קומפילציה ועריכת תמונות חובבנית (לא שיקול מרכזי בבחירת המעבד, אבל כן גרם לי להעדיף 16G זיכרון). לא מתוכנן משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, מחפש מפרטים מינימאלים של 5 לפטופים לפי המפרט המינימאלי הבא. אשמח להמלצות screen size weight [kg] screen CPU GB RAM GB SSD Remarks 14 1.8~ 4k i7-8th 32GB 512 Nvidia 1050 14 1.8~ 4k i5 8GB 256 15 2 HD i7-7th 32GB 512 15 1.8-2+ HD i3 …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
הילד עוד חודש מתחיל ללמוד בטכניון צריך מחשב נייד תקציב עד 3000 שקל בערך. מסך 14 אינץ לא צריך מסך מגע אלה אם זה דבר שממש חייב צריך לקנות לילד מחשב נייד ללמודים בטכניון מתלבט בין כמה סדרות של מחשבים חשוב שיהיה ניתן להגדיל את הזיכרון ראם ל 16 בעתיד. מערכת הפעלה לא חייב אני יכול להתקין לבד. צריך סוללה שתהיה טובה לכמה שעות שלמחשב תהיה USB Type-C שתאפשר לחבר התקנים לנובו אני לא בטוח שבדגמים שם יש וחלק אני לא בטוח שניתן להרחיב זיכרון. https://ksp.co.il/?uin=48762&select=.268..271..214..3765..2185..2183..347..442..432. https://ksp.co.il/?uin=56183&select=.268..271..214..3765..2185..2183..347..442..432. https://ksp.co.il/…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני מנסה לבנות מחשב גיימינג בתקציב של עד 5,800 שקל לא כולל דיסק קשיח(כי יש לי), מארז בסביבות 300-350 שקל וקירור אוויר בסביבות 300 שקל עד עכשיו מה שאני מתלבט לגביו זה אם לקנות ryzen 5 2600x עם vega 64 oc או לקנות ryzen 5 2600 עם rtx 2070 windforce תמונות של המחירים מצורפות עם שאר הדברים מתכוון לקנות בחנות ivory,tms,ksp,plonter
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני בונה מפרט לשימוש גלישה, אופיס וקצת תמונות ב light room הדרישה היא למארז קטן. מה אתם אומרים על המפרט הזה: תודה מחשבים קטנים במיוחד - מחשבי Barebone DeskMini-310 - ASRock - DeskMini 310 Barebone (No memory, CPU, Storage) - H310M-STX - LGA1151 v2 (Coffee Lake) Up to 65w CPU - 2x SODIMM DDR4 2666Mhz Up to 32GB - VGA, DVI, HDMI (supports up to 2 displays simultaneously) - 1... שלוש שנים אחריות, שנה אחריות לספק הכוח כמות: - 1 - 799/783 ₪</i> זכרונות - DDR4 - לנייד HX426S15IB2-8 - HyperX - 8GB (1x8GB) 2666MHz DDR4 CL15 SODIMM HyperX Impact - HX426S15IB2/8... אחריות לכל החיים כמות: - 1 - 302/296 ₪</i&…
-
- 0 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום לכם :), 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב השימוש יהיה סטנדרטי, גלישה ומוסיקה. לפעמים גם גיימינג - רוצה לחזור לשחק מדי פעם ( פיפא,באלטפילד וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …
-
- 36 תגובות
- 7.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום רב, אני צריך לקנות מחשב חדש ללימודים, לומד הנדסה אזרחית (מריץ לפעמים AUTOCAD וREVIT). התקציב הוא 4-4.5K. גודל מסך רצוי 14". חשוב לי שהמחשב יהיה יחסית קל משקל, בעל סוללה חזקה ויכולת עיבוד מספקת להרצת התוכנות AUTOCAD וREVIT, חשוב לציין שהוא לא מיועד להרצת מודלים בתוכנות אלו כל היום אבל חשוב שתהיה לו יכולת סבירה לעבד במקרה הצורך. בנוסף אשמח שיהיה בתצורת 2in1 ויכלול טאצ'. מעדיף מאוד לא לנובו או אסוס בגלל חוויות שרות מזעזעות. כרגע די ננעלתי על שני דגמים שהם גם די דומים במפרט: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26149&iszap=1 https://ksp.co.il/?uin=53222 השאלה שלי היא מי יתאים יותר לשימושים ויהיה חזק יותר? איך השירות של H…
-
- 0 תגובות
- 704 צפיות
- 1 follower
-
-
היי רציתי לדעת את דעתכם על מפרט שחבר בנה לי(אני כבר כמה שנים לא בעניינים) כמה דברים: מחשב לגיימינג באיכות הכי גבוהה על מסך של FHD ולא 4K לא אכפת לי מהיופי, אכפת לי מהביצועים מעבד: 1179 ₪ - * בהרכבת מחשב * - Intel Six-Core i5-9600K 3.7Ghz-4.6Ghz Turbo Coffee Lake-R S1151 קירור מים למעבד: 299 ₪ - * חזר למלאי * - Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB לוח אם: 547 ₪ - * חדש * - ASRock Z390 PRO4 כרטיס מסך: 2399 ₪ - * בהרכבת מחשב * - GAINWARD Nvidia GeForce RTX2070 8G Up To 1620Mhz DualFan ספק כוח: 310 ₪ - Antec 650W 80+ Bronze NE650M Modular מארז: 255 ₪ - * מבצע * - Antec DF500 Tempered Glass RGB 3x120mm מחיר סופי: למזומן / העברה בנקאית:…
-
- 1 תגובה
- 945 צפיות
-
-
צריך לקנות לילד מחשב נייד ללמודים בטכניון מתלבט בין כמה סדרות של מחשבים חשוב שיהיה ניתן להגדיל את הזיכרון ראם ל 16 בעתיד. מערכת הפעלה לא חייב אני יכול להתקין לבד. צריך סוללה שתהיה טובה לכמה שעות שלמחשב תהיה USB Type-C שתאפשר לחבר התקנים לנובו אני לא בטוח שבדגמים שם יש וחלק אני לא בטוח שניתן להרחיב זיכרון. תקציב עד 3000 שקל אפשר קצת לחרוג אבל ניתן גם בפחות אם אין איזה שיפור משמעותי https://ksp.co.il/?uin=48762&select=.268..271..214..3765..2185..2183..347..442..432. https://ksp.co.il/?uin=56183&select=.268..271..214..3765..2185..2183..347..442..432. https://ksp.co.il/?uin=56179&select=.268..271..214..3765..2185..2183..347..…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרה בבחירת נייד למורה, בעיקר עבודה משרדית, רוצה מסך מגע ושיהיה קל ככל הניתן. עקרונית נראה לי אחד משלושת אלה, אשמח לעזרה בבחירה מה מהם וגם הסבר, ואם מסיבה מסויימת עדיף דוקא לא מסך מגע, אשמח גם להסבר ואפשרות. כמובן שעדיף שיהיה זול ככל הניתן, אבל אם נניח היקר יותר עדיף בצורה ניכרת ושווה להשקיע את ההפרש אז אפשרי, כמובן שאשמח גם להסבר. ואם יש לכם עוד רעיונות... https://ksp.co.il/m/uin/48783 https://ksp.co.il/m/uin/51595 https://ksp.co.il/m/uin/55342 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 4000 ש"ח, רצוי פחות, אפשרי חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב (…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מתכנן לקנות מחשב חדש ויש לי שאלה לגבי רכישת windows 10 עבורו. בחנות מציעים ב-500~ ש"ח את גרסת ה-OEM וב-600~ ש"ח את גרסת ה-Retail שאני מבין שהיא המומלצת יותר. אבל... קיבלתי המלצה לגמרי אחרת לרכוש רישיון ל-Windows דרך אתר שנקרא CDKeysDeals. קונים שם למשל רישיון ל- Windows 10 Pro Retail בפחות מ-13 יורו (52 ש"ח). אני לא מבין אם מדובר ברכישה חוקית או שמדובר במשהו לא חוקי ומפוקפק שאי אפשר לסמוך עליו. ברור שמעדיף לחסוך את הכמה מאות שקלים אבל בשום אופן לא במחיר של מוצר לא חוקי או מוצר שעלולות להיות לי איתו בעיות בהמשך. אשמח להתייחסותכם. תודה הנה קישור למוצרי windows באתר המדובר: https://www.cdkeysdeals.com/index.php?category_id=0&…
-
- 1 תגובה
- 974 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצות לקירור נוזלי למעבד intel i9 9900K, עד 500-550 ש"ח תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
היי המחשב הישן שלי מ-2012 גוסס ואני צריך מחשב גיימינג בינוני. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000, ללא חריגה (למעט מערכת הפעלה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עד 1080p באיכות גבוהה (לא "אולטרא"), עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן SSD מלפני שלוש שנים, לא בטוח אם כדאי להכניס אותו למחשב חדש... 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? …
-
- 1 תגובה
- 871 צפיות
-
-
הי, אני רוצה לקנות נייד לצרכי פיתוח. השפות משתנות אבל כנראה שלרוב יהיה מדובר בIDEs של C#, Python, Java. הדרישות שלי הן איכות בניה טובה, מסך 14-15", 16GB Ram. לגבי מעבד אני מתלבט בין סדרות הU לH של אינטל. הפער בביצועים בין U ל-H הוא כזה ששווה לשלם אותו בשביל לקבל עוד זמן סוללה? ואם אפשר לזרוק פנימה שיהיה גם Convertible ותמיכה בעט זה יהיה נחמד. תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני הזמנת 2 מערכות מחשב לעבודה. אשמח לדעתכם לגבי הרכיבים אם עובדים טוב יחד אם כדאי לשנמך/לדשרג מי מהם. המטרה כמה שפחות לפרוץ את התקציב. תודה מראש 1. תחנת עבודה למידול ועבודה שוטפת ורנדר תלת מימד כולל פוטושופ. מעבד: i9-9900K לוח אם: PRIME-Z390-P - ASUS - 1151 V2 - Z390 - ATX - 4x DDR4 - 4266Mhz זכרון: 32GB - HyperX -32GB (2x16GB) 3200Mhz DDR4 CL18 כרטיס מסך: -GeForce RTX2060 Phoenix GS 6G B GDDR6 192Bit קירור מעבד: BK013 - be quiet SHADOW ROCK 2 כונן SSD: SSD7CS900-480-PB - PNY -480GB SSD - SATA3 6GB/s - TLC - 550/500 כונן משני ST4000DM004 - Seagate4TB - 3.5 inch - Barracuda - 256MB Cache מארז וספק: P7-Silent-NE550M - Antec -P7 Silent w…
-
- 20 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
לא מזמן התחלתי לחפש נייד ללימודי הנדסת חשמל, ואחרי ביקור בפורומים שונים הגעתי להחלטה שהמינימום שאני צריך זה מעבד i5 ולפחות 8G ראם. כמו כן מצאתי שהמחירים באמאזון נותנים לי יותר אופציות בתקציב שלי (3500 שקל). חשוב לי שהמסך יהיה באיכות טובה ושהסוללה תוכל להחזיק לפחות 5 שעות בלי הטענה. הייתי גם רוצה שהמחשב יוכל להריץ משחקים פשוטים מידי פעם (לא יודע אם כרטיס מסך גנרי מספיק לצורך זה), ואופציה של סיבוב מסך 360 מעלות היה יכול להיות נחמד אבל לא קריטי. אם אפשר לקבל הצעה מהרשימה למטה איזה מהם (3 הכי טובים) הכי עדיפים לצרכים שלי, או אם יש הצעות אחרות, אשמח לשמוע. אלא הניידים שמצאתי: 1. https://www.amazon.com/Performance-ASUS-15-6-Touchscreen-Dedicated/dp…
-
- 25 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
היי. אני מחפש מחשב גיימינג עם כרטיס מסך GTX2080TI. תקציב 10,000 אבל אפשר לחרוג (אין משהו מוגדר אבל לא להגזים) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 עם חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני לא צריך לא HDD ולא SSD ולא מסך ולא שום ציוד הקפי אחר, וכמובן לא DVD. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ-1 עד 10 חשוב 9 (היה לי NH-D15 במחשב קודם והייתי מבסוט ממנו) 6. האם מתוכ…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חברים חבר מבקש המלצה ללפטופ בעיקר לWORD וגלישה קלה ברשת 15.6. היום יש לו 4GB זיכרון וצריך 8. צריך להיות שחור ולא כבד מדי שמותקן עליו מערכת הפעלה עם רשיון, ואופיס(אם קיימת אפשרות כזו) תקציב-עד 3000, ואם אפשר לחסוך עדיף. רצוי עם SSD. יצרן עם אחריות של איסוף וחזרה ללא תשלום תודה לכולם
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 4,500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה מה שימושי המחשב: עריכה גראפית / עריכת ווידיאו לא כבדה / תכנות במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: Adobe: Photoshop - Illustrator - Lightroom /Sony Vegas מהי הרזולוציה הטבעית: 1920x1080 לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? לא גבוהות במיוחד אך לא נמוכות במיוחד מתי מתוכננת קניית המחשב?: עוד שבועיים הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: המחשב מיועד בעיקר לערי…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפשת מחשב לשימוש כללי וקצת עבודה על תוכנות תלת מידמד ועיצוב (ADOBE וSOLIDWORKS). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 ש"ח (יש טיפה גמישות) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת עבודה בתוכנות ADOBE (פוטושופ וכדמ), עבודה על תוכנת CAD (Solidworks)i, טיפה רינדור (keyshot) ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אני מטלבטת בין נייד ונייח. במידה וארכוש נייח יש צורך במקלדת, מסך ןרמקולים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 1 תגובה
- 829 צפיות
-
-
שלום אני אופק, סטודנט לאנימציה, ואשמח לקבל את עזרתכם בהרכבת מחשב עבור הלימודים שלי. תודה רבה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K, לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לסטודנט לאנימציה, רצוי שיריץ טוב אפטר ותוכנות של אדובי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רעש לא מפריע 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן…
-
- 1 תגובה
- 633 צפיות
-
-
שלום, שמתי לב שישנה נטיה להמליץ כברירת מחדל על ספקים בעלי הספק גבוה למדי (550 וואט לכל הפחות, ואף 650 וואט) עבור מפרטים "בינוניים" לכל דבר ועניין. אני תוהה מהי הסיבה לכך. ניתן הרי למצוא שלל בחינות שמראות שצריכת ההספק של מערכת "בינונית" היא סביב ה 250 - 350 וואט. לדוגמה, הבחינה הזו של Gamers Nexus, אתר רציני מאוד. דיון נעים
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-