ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
אני כבר די משתגע בעקבות המבחר והמפרטים השונים, אלה הדרישות: * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים HD (כולל חיבור ל LCD), מולטי טאסקינג. * גודל המסך? 13.3 או 14.1 * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא באופן חריג. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI רצוי. * בלוטות? לא הכרחי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB * צורב DVD? לא הכרחי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? איכות. לגבי המסך, עדיפות למסך מט (לא מבריק) ורזולוציה גבוהה. תודה
-
- 35 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני לא סטודנט, אבל זה סוג הנייד שאני פחות או יותר מחפש אינטרנט מהיר, אופיס, צפייה בסרטים והאזנה למוזיקה. חיבור לטלוויזיה, סוללה בעלת אורך חיים גבוה, מסך גדול ומקלדת נוחה הם בגדר "צ'ופרים" שיתקבלו בשמחה. התקציב הוא 1500 +-. אשמח לשמוע את המלצותיכם. כמו כן, לא שללתי את אופציית היד שנייה, הבעיה היא שאין לי מושג במחשבים. אשמח אם תוכלו למקד אותי על איזה נתונים (מעבד, זיכרון וכו') אני צריך לשים לב, ואיזה שאלות רלוונטיות עלי לשאול את המוכר. תודה רבה אסף
-
- 18 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! במסגרת מבצעי Black Friday ב-TMS אני שוקל לשדרג קצת את המחשב שלי. בהתחלה רציתי להוסיף את ה-GTX 750Ti, אבל חבר אמר שה-GTX 670 יותר טוב. בבדיקות, התברר כי אכן ה-670 יותר טוב מה-750, אבל אינו תואם ללוח אם שלי, לכן כנראה שאצטרך גם לשדרג את לוח האם שלי. אבקש את העזרה שלכם בבחירת כרטיס מסך שיעזור לי בהרצת משחקי FPS (באטלפילד, ביושוק, אססינס קריד, וגם COH למרות שהוא לא FPS), עם לוח אם שתואם לו, ואולי אפילו נוסיף מעבד אם יש צורך - עדיף מאוד במסגרת המבצעים שיש ל-TMS על לוחות אם וכרטיסי מסך. אין לי רצון לבצע השקעה גדולה מאוד, ואני חושב ש-1,500 יהיו מספיק בשביל שלושת הרכיבים (אם באמת נצטרך את שלושתם). על כל מקרה שלא יהיה, צירפתי את המפרט הנוכחי שלי. תודה מראש!
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום רב, מתנצל מראש על כך שאני פותח את הדיון הזה כאן, פורום מחשבים ניידים לא עולה אצלי כרגע. חברה שלי מחפשת מחשב נייד למטרות עבודה (מעבד תמלילים ואינטרנט בעיקר) ומידי פעם צפייה בסרטים. חשוב לה שהמחשב יהיה קל (עד קילו וחצי) וגודל המסך 14" או קצת פחות.תקציב עד כ-$300 עם אפשרות קטנה לחריגה בכמה עשרות דולרים. אשמח לשמוע המלצות אפשריות. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
dell vostro (לא יודע את הדגם המדוייק) נקנה בארה"ב לפני כשנה מאז גם נדפקה טעינת הסוללה ואפשר לעבוד רק עם מטען יש אפשרות לתקן אותו פה בארץ במסגרת האחריות? לא בעיה להשיג את הקבלה אני יכול להזמין מאיביי את המסך ולהרכיב לבד אבל אני צריך לדעת שאני מזמין את הדגם המדוייק של המסך אם אפשר עזרה אני מאוד אעריך את זה תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים מהשנה האחרונה והעתידים לבוא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 '23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…
-
- 14 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני כבר לא כל כך מעודכן בכל הדברים הטובים / פחות טובים שהולכים היום בשוק לכן אני פונה לעזרתכם. אני מתכנן בקרוב מאוד לרכוש מחשב חדש, והתקציב שלי הוא 1500 שקל עם התנדנדויות לכל כיוון. שמעתי ש-AMD כרגע גם יותר משתלם מאשר INTEL, אבל אולי אני טועה. בעיקרון מה שחשוב לי זה מספיק זיכרון RAM, וכרטיס מסך שהוא לא משולב על הלוח. מיועד למשחקים לא בסטנדרט הכי גבוה, ובעיקר למולטימדיה. לגבי דיסק קשיח, אין לי צורך במשהו פסיכי, אפשר להסתפק ב~150 ג'יגה, אבל אם הפרשי המחירים לא גדולים אז מן הסתם אפשר יותר. ציוד היקפי כמו רמקולים, עכבר, מקלדת, מסך וכו' אין צורך. הבנתי גם שרוב המחשבים באים כיום עם כונן DVDRW כזה או אחר. גר במרכז הארץ. בכל מקרה, אשמח לקבל את עזרתכם. תודה.
-
- 43 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשבים במארזי U1 לא שרתים. המטרה היא להריץ עליהם מס' VIRTUAL MACHINES אבל שוב כ-PC רגילים כלומר מערכת הפעלה VISTA. במילים אחרות צריך מחשב מספיק חזק להרצה של 4 מערכות הפעלה VISTA בו זמנית (התוכנה בה אני משתמש היא VIRTUAL PC של MICROSOFT) ושיהיה במארז U1, קיים כזה דבר? אני עובד בחברת היי טק בינונית בגודלה, אנחנו כרגע מחדשים מעבדה ומנסים לצמצם את כמות המחשבים (הפיזית) מבלי לאבד עמדות (וירטואלית) דור.
-
- 13 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני מעוניין בלאפטופ שיאפשר לי לפתח תוכנה יותר ביעליות. כלומר, המטרה היא שהקומפלציה והעבודה עם המחשב תהיה כמה שיותר מהירה וחלקה. למיטב הבנתי SSD, מעבד וRAM הם השילוש הקדוש בשביל עבודה כזו. אז אני רוצה לדעת אם המחשב הזה יספיק לי לעבודה עם ANDROID STUDIO, UNITY ואוליי גם VISUAL STUDIO דבר אחד שהייתי רוצה זה SSD של 256 GB במקום רק 128, אבל חוץ מזה נראה לי שהמחשב הזה יהיה טוב לעבודת פיתוח? מה אתם אומרים? עריכה: אגב, איך אני יודע שהמוכר לא מחליף לי לרכיבים שלא מגיעים עם המוצר או מחליף את הרכיבים המקוריים ברכיבים "פושטים"? ואם אני אבקש כונן SSD 256 GB איך אני יודע שהוא שם לי משהו באותה האיכות של התוצרה של ASUS או שהוא שם לי סתם משהו פחות אי…
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
מתלבט ולא יכול להחליט בין שני ניידים עם מפרטים די זהים (כ.גרפי 1060/6GB, מעבדים 6700/7700HQ) : - MSI GS63VR STEALTH קומפקטי וסקסי, מאד חם בעת משקחים חדשים , מקלדת יפה , זה מאיביי שזה אומר חתול בשק , כונן SSD קטן יחסית של 128GB שיזדקק להחלפה בבלק פריידיי , שידרוג עצמי בעייתי (SSD + זכרון נמצאים מתחת ללוח האם כחלק מניסיון לשמור על קור תחתית המחשב -- גם המעבד וכ.מסך נמצאים שם) . מחיר: כ-1200 דולר , פלוס איזה אלף ש"ח מע"מ בארץ (אחרי משלוח) , פלוס כמה שזה יעלה החריטה של עברית על המקלדת . המעבד הוא משנה שעברה וזה מוזיל את המחיר ההתחלתי , והמחשב גם קצת זול יותר בגלל שהוא "refurbished " (כלומר חזר למפעל לצורך תיקון) . במחיר כזה (היחסית זול למוצר פרמיום…
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
היי אז אני מתכונן לקנות את מחשב הגיימינג הראשון שלי!!! חקרתי ולמדתי אבל הייתי שמח לחוות דעתכם. יש כמה דברים שאני חייב: 16GB ram ddr4 לפחות 2400mhz לוח אם עם ארבע סלוטים בשביל אפשרות לשידרוג בעתיד מעבד חזק: מעדיף i7 דור 6 ומעלה אבל גם מעבד אחר חזר יהיה טוב, אך מעדיף אינטל באופן כללי, כרטיס מסך: gtx 1070 g1 הוא הכרטיס שאני כנראה אלך עליו, אבל אם תצליחו לבנות מחשב עם 1080 כלשהו או אם יש לכם המלצה, אשמח לשמוע. ssd: לפחות 250gb מסך: כרגע אין לי מסך(ולכן הוא נכנס בתקציב) אבל המסך המינימלי שארצה הוא asus VG248QE שמריץ ב 144hz ומגיב ב 1ms. אשמח לקבל מפרטים ואם יש לכם רעיונות אחרים שלא עומדים בדרישות שלי גם הם יתקבלו בברכה, תמיד י…
-
- 14 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה קצת לשפץ את המחשב שלי לא משהו רציני. זה המפרט שלי כרגע: מארז של thermaltake לא זוכר את הדגם אבל זה משהו טוב עלה לי 600 שקל מעבד intel i7-3770 nvidia gtx650-אני מחליף אותו אז זה לא רלוונטי המחשב לא עובד הכי מהר ולוקח לו די זמן לעלות את המערכת ההפעלה ולפעמים הוא נתקע. לאחי יש מקבוק והמחשב שלו טס שזה לא יאמן. אני שואף להגיע עם המחשב שלי למהירות שלו. אני משתמש התוכנות עריכה מאוד כבדות ומשחקי מחשב כבדים המחשב נקנה לפני שנתיים והוא בכלל לא עמוס (עשיתי פרמוט לא מזמן) וגם בקושי השתמשתי בו ככה שהוא במצב מצוין. אני לא רוצה להחליף מעבד ולא ספק כוח כי ספק כוח החלפתי לפני חודשיים והמעבד די חזק. אם אני יחליף את הארד דיסק לSDD וזה יפתור את הבעיה לחלוטין אז תסבירו לי כמה ג'יגה …
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
מחפשים את נייד ה-Ultra HD האולטימטיבי? ל-Asus יש הצעה חדשה ומעניינת בשבילכם לכתבה: http://hwzone.co.il/zenbook-pro-%d7%a2%d7%95%d7%a6%d7%9e%d7%94-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93%d7%aa-%d7%a2%d7%9d-%d7%9e%d7%a1%d7%9a-4k-%d7%9e%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%90%d7%a1%d7%95%d7%a1/
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד (מעדיף לנובו) לפוטושופ לייטרום קצת עריכת וידאו. תקציב מוגבל לסביב 5000 שח
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אשמח לקבל מפרטים למחשב נייח - השימוש גלישה, אופיס, שמירת תמונות ועריכה מינימלית עבור זוג מבוגר שכן יודע להשתמש במחשב. הגדרנו דרישות סף אבל לא הגדרנו מי היצרן - הדרישות הן - מעבד I5 דיסק SSD 240GB דיסק קשיח רגיל (לא הגדרתי מעבר) בנפח של 1TB (לטובת שמירת קבצים - בעיקר תמונות) זכרון - 8GB DVD/צורב פאנל חיבור USB קדמי בנוסף לאחורי (אולי גם אופציה לקורא כרטיס צילום) מע' הפעלה חלונות 10 אופיס (אאוטלוק, וורד, אקסל, פאוורפויינט) אין צורך במסך, מקלדת, עכבר, רמקולים. מקום המגורים שלהם הוא נתניה והם זקוקים לתמיכה בהעתקת החומר למחשב החדש. אשמח להצעות והמון תודה, ורד
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
נייח ב5K לעריכת וידאו (Topaz AI, Vegas, Davinci), למידת מכונה מקומית 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו (Topaz AI, Vegas, Davinci), למידת מכונה מקומית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. אבל רוצה לציין שמעדיף אחסון 1 או 2 טרה למערכת ההפעלה מהיר (NVME הכי מהיר היום?) ואפשרות לחבר 6 דיסקים קשיחים נוספים בנפח 16T כל אחד בתוך המארז ב RAID 5 (הדיסקים הקשיחים קיימים מוכנ…
-
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
- 4 followers
-
-
כבר הייתי אמור לסגור על מפרט סמפרון אבל פתאום ראיתי את ההצעה הזאת: מעבדי אינטל Pentium D 2.66Ghz, s775, 2x1MB, DualCore לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 8VM800PMD-775 s775, DDR2, AGP זכרונות DDR II 533 1GB (512MBx2) דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 80GB SATA II כרטיסי מסך 64MB Shared DDR כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16, DL x8 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HJA-70 MIDI Beige מקלדות Logitech Logitech Keyboard + Optical Mouse SET עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים GPT 2.1 מסכים Chi Mei CMV 945A 19'' LCD 8ms מחיר 3207 ¤ את המסך אני משדג ל20 אינץ בעוד 250 שקל. מה דעתכם?
-
- 30 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לבנות מחשב למולטיטסקינג, רינדור ובסוף למשחקים. עברתי דרך אייבורי וישבתי איתם על מפרט למחשב. ציינתי למוכר שאני מעוניין ב 2700x ואז נאמר לי שאייבורי מוכרים ה 2700x עם קירור מים בנפרד, ז"א שאני מחוייב לרכוש קירור מים אחרת אין לי אחריות למחשב. חשוב לציין שהמעבד מגיע עם מאוורר מקורי של AMD ועדיין הם מחייבים להוסיף כסף לקירור מים. ההשערה הראשונה שלי הייתה כסף, הם מנסים להוציא עוד כסף מהלקוח. אבל שללתי את זה כי זה רק ל ryzen החזקים. המוכר טוען שהמעבד מתחמם מהר מישהו נתקל בזה בעוד מקומות או בכלל שמע על זה ויש לו הסבר הגיוני? ואשמח לשמוע המלצה כמובן על מעבדים אחרים שיתאימו לי. תודה מראש …
-
- 12 תגובות
- 2.7k צפיות
- 2 followers
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב DELL מהחנות הנ"ל. האם הם נותנים את האחריות או האחריות מסופקת ע"י היבואן הרשמי? (כי חנות מסוימת טענה בפני שזו אחריות לא רשמית). נכון לעכשיו האתר שלהם לא עובד, אז אני לא יכול לברר זאת, מה שגם קצת מחשיד.
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני לא ככ מבין בהיצע השוק היום הדרישות הכבדות הן: הרבה שימוש בפוטושופ, מסך טוב, חיבור לטלויזיה וצפיה בסרטי HD, מסך 14-15 אינצ' וכמה שיותר קל בהתאם לנסיבות אני קונה את המחשב בחול אז עדיף שתהיה לו אחריות בינלאומית טובה התקציב הוא 1000$+- תודה
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
גרפיקה + משחקים חברים אחרי הרבה סבל וקריאה באינטרנט של יומיים הדעתי למפרט החלומות שלי ואני מבסוט intel core i7 860box ---- מעבד gigabyte GA-p55UD2 ---- לוח אם samsung f3 - 1tera ------ ארדיסק memory gskill 2x2gb 2000mhz ck 9-9-9-27 ----- זכרון Asus HD5850 1024mb ---- כרטיס מסך Cooler master Hyper 212 plus ---- מאוור למעבד CM 690 --- מארז chieftec A-135 650w ----- ספק x3 aratic cooling 120 fans ---- מאווררים למארז הכל כולל הרכבה ב 5990 ש"ח מה חושבים ועד כמה כמה המחשב הזה חזק?
-
- 22 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
זה המפרט הראשון שאני בונה אז אני לא כל כך מבין בזה =\ המפרט הוא בתקציב גבוה (25-30 אלף ש"ח לא כולל: מסך מקלדת עכבר ורמקולים) מיועד בעיקר לעריכת מוזיקה ומשחקים כמו קאונטר סטרייק הלף לייף 2 וכ'ו אני יודע שחלק מהחלקים אני יכול להחליף בחלקים פחות יקרים אבל אני משום שיש לי את התקציב הזה אני מעדיף לקבל כמה שיותר תמורה בשבילו... אם תוכלו בבקשה לתת לי עצות איך אפשר לשפר/להוסיף/להחליף חלקים בשביל שהמחשב יהיה יותר מהר חזק וכ'ו.. תודה זה המפרט:: CPU : AMD Socket 939 Athlon 64 FX-55, 1MB L2 Cache, 64-bit Processor - OEM M-Board : ASUS "A8V Deluxe" VIA K8T800 Pro Chipset Motherboard For AMD Socket 939 CPU -RETAIL Memory : 2x Mushkin Dual Pack 240-Pin 2GB(1GBx2) DDR2 PC2-4200, Model …
-
- 30 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
עכשיו כשסיימתי את תקופת האבל על זה שלא הצלחתי בסוף להביא 6800GT מארה"ב הגיע הזמן לבנות מפרט חדש בארץ... המחשב הוא למשחקים כבדים ואני רוצה שהוא יריץ אותם כמה שיותר טוב בשנה הקרובה (עוד שנה אני מתגייס). התקציב - 4800 ש"ח והמקסימום שאפשר לחרוג זה עד 5000, בלי מסך וכל החרא הזה, רק מארז וכל מה שבתוכו (כולל צורב DVD כמובן, כמו הNEC 3540A). אם יש איזשהי דרך להכניס 6800GT למפרט אני יסגוד לכם (דרך אגב, יש 6800GT PCIE של לידטק ב2250 שקל בנעה מחשבים, איכשהו תמיד יש להם מחירים טובים יחסית לכרטיסי מסך יקרים, אז אם מישהו מוצא דרך להשאיר 2250 שקל לכרטיס מסך...) תודה רבה!
-
- 36 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
הי אני רוצה לדעת בכמה אוכל למכור מחשב בן 3+ שנים עם מעבד i5 וכ. מסך radeon 6950hd. לוח אם gigabyte z68. זיכרון 80gb ssd ו- 500 GB רגיל. תודה.
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייח למשחקים עד 4000 שקל, חיפשתי בק.ס.פ. תעזרו עם מפרט אופטימלי בבקשה שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 חריגה 2. מה שימושי המחשב? - משחקים ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גם לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - World of Tanks, Battlefield 2/3, Civilization 3,4,5, Mount and Blade. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: '1920X1080 21 3. האם יש צורך בציוד הקפי: אין צורך 4. האם יש רכיב שא…
-
- 11 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-