עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכם, אני בעוד כחודש עובר לאיטליה ומתחיל ללמוד שם רפואה אני אצטרך מחשב שישמש אותי כסטודנט לרפואה (פחות גרפיקה או תוכנות כבדות כאלה או אחרות) אך גם מחשב שישמש אותי לתקשורת עם הבית (ואולי אפילו לצפות בטלויזיה דרכו כדי להיות בקשר עם הארץ) אלה השימושים העיקריים ביותר. ולכן רצוי שיהיה לו חיי סוללה ארוכים משקל נמוך (זה בונוס אבל אני לא "כוסית") ומסך לא גדול מדי אבל גם לא פיצי - משהו באמצע - סביבות ה13 גג 14 אינץ אני חושב שיהיה אחלה משהו מאוד נחמד שיכול לעזור (אך לא חובה!) זה כניסת USB3 שימו לב שכרגע התקציב פחות משנה לי ויש לי אופציה לרכוש אותו באירופה ואפילו דרך ארה"ב (במידה ואני מוכוון על דגם ספציפי!) ככה שאם יש מחשב יותר טוב שאפשר לרכוש באירופה\ארה"ב בתקציב של כ1100 $ או …

• 12 תגובות
    • 3k צפיות
  2. . מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?200 שח לכל כיוון ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שח לכל כיוון 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בסגנון Lineage 2, וכמובן ללימודים (word excel etc) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציה של המסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות אבל כמובן של משחקים לא כבדים מדובר במשחקי MMORPG 3. האם יש …

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  3. אהלן כולם, רציתי לשמוע הצעות, השלמות או ביקורת על המפרט שבניתי למחשב. להלן התשובות שלי ל-"שאלון", ולאחריהם המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? המטרה היא לייצר מחשב טוב למשחקים, שיחזיק כמה שיותר שנים. נראה לי ש-K6 מספיקים לכך. אם אפשר לחסוך - תמיד כדאי... ב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה(. ב. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: i. ןאילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב…

• 17 תגובות
    • 3k צפיות
  4. מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי עריכה בסיסים יש לי מחשב נייח חזק לעריכות מתקדמות יותר כך שהוא יהיה מחשב משני רק בשביל להתנייד איתו אני צלם בתחומי המחשב הוא אך ורק לצורכי עבודה כך שמשחקים וכל מיני פיצרים לא מעניינים כן חשוב לי צג איכותי עם צבעים כמה שיותר נאמנים למקור משקל ... אני לא ירצה ניידים מהסדרות של ה-IdeaPad של לנובו (מסכים על הפנים) מינימום I5 8GB וגם SSD התקציב הוא לא בשמיים עד 3500

• 7 תגובות
    • 3k צפיות
  5. Started by pingilolo,

מחפש מחשב נייד 14 אינצ' קל משקל לנערה שתוכל לקחת בתיק איתה. עדיף HD של 512 ומעלה. מחשב שיחזיק מספר שנים ולא יתחיל לצלוע אחרי שנה. המטרה היא לגלישה ברשת, שיעורי בית, צפייה בסדרות ותוכניות טלוויזיה. עד 3000-3500 שח. אין צורך במערכת הפעלה. עדיפות לצבע לבן אבל זה הדבר האחרון שבאמת משנה...... מעבר לזה אין לי דרישות מיוחדות מהמחשב. תודה

• 20 תגובות
    • 3k צפיות
  6. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, סרטים ואינטרנט * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? HD 1366x768 מספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 תאים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?500GB * כונן אופטי? לא קריטי אבל עדיף * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חברות אמריקאיות (HP/DELL וכו') * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: שלוש שנים אחריות לפחות התקציב הוא 2000 ש"ח בערך אבל אפשר לעלות עד 2500 ואם לפי דעתכם זה לא מספיק עדיין אז תגי…

• 19 תגובות
    • 3k צפיות
  7. Started by Joli,

שלום, מחפש מחשב 10 אינץ' למסמכים אינטרנט וסרטים. יש המצלצות?

• 9 תגובות
    • 3k צפיות
  8. שלום לכולם, אז ככה, אני דיי התנדבתי לעזור לחבר למצוא מפרט למחשב בסכום בין 6000 עד לגג של 6500, ואני צריך רעיונות... אני כותב את הת'רד לאחר שחיפשתי במפרטים המומלצים, ועיינתי בהודעות קודמות, אבל לא מצאתי את מבוקשי מכיוון שיש כמה בקשות ספציפיות, אשמח אם תעזרו לי למצוא מפרט מתאים (או בחלק מן הדברים תחליפים זולים יותר, או מחירים)- הקווי הכללים- המחשב מיועד להיות תחנת משחקים חזקה ומשותף ברשת, לא לאובר קלוקינג מעבד- בין 1.5 ל2.0 , אולי בכיוון ה1.8a.. (בפירוש אינטל, לא AMD) לוח אם- כאן הבעיה, אני לא מתמצא בזה, צריך לוח אם לddr (תסתכלו בהמשך לשאר הבקשות)..(אולי לכיוון לוחות של אינטל...) זכרון- 256 או 512 גג, ddr, ושוב בזכרונות אני לא מתמצא, מהירות סבירה של הזכרון, לא צריך את הזכר…

• 13 תגובות
    • 3k צפיות
  9. Started by benze,

היי , מחשב שנועד לגרפיקה ממוצעת מעבר I5 - 6600 תושבת 1151 מעבד SSD קיים רוצה להוסיף כרטיס מסך שיחזיק משחק פיפא 18 . רוצה להוסיף קירור מים ולהיות רגוע שהמחשב לא מתחמם . כרטיס SSD נוסף שאוכל להתקין עוד תוכנות ולא לגמור את הכונן הקיים אבל ! לא להוסיף יותר מדי כסף אם יש מציאות-או מוצרים שאמורים להספיק ! אז אשמח לשמוע !

• 24 תגובות
    • 3k צפיות
  10. סתכלו בהתאם לכל ההמלצות והדברים פה החלטתי לשנות את כל המפרט והכנתי אחד חדש לגמרי.. מעבדי AMD ATHLON 64 3000+(S939) לוח אם K8N4F MSI זכרונות DDR 400 512MBX2 KINGSTON CL 2.5 כרטיס מסך GT 128MB TV PCI-E MSI 6600 דיסק קשיח 160GB WD ATA SONY 1.44 CD ROM LGX52 מסך LM729+DVI AOC מקלדת ועכבר אלחוטי של מיקרופסט רמקולים creative inspire 4400 sub+4sp מארז RAIMAX SCORPIO WEET אל תנדנו לי עכשיו על הספק כי עוד חודש שיהיה לי כסף אני יקנה ... עכשיו תגידי לי איך המערכת בכללי ואיך היא ביחס לךמחיר ואם יש משהו לשפר...

• 35 תגובות
    • 3k צפיות
  11. Started by touch.of.red,

שלום לכולם, לפני כמה חודשים אחותי התייעצה כאן לגבי קניית מחשב חדש לעבודה בתוכנות גראפיות.. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=540538.msg4611671#msg4611671 החלטנו ללכת על מחשב של אסוס, אחותי כרגע בסין לשבועיים. מכיוון שהבנו שיש בעיה כלשהי עם זיופים בסין ואי אפשר להיכנס לכל חנות אלקטרוניקה ולבקש את הדגם הספציפי. אשמח לקבל המלצה על חנות בבייג'ינג שמוכרת מחשבים מקוריים של ASUS . תודה רבה.

12. Started by Old Cat,

התפרסמה ידיעה המצביעה על אפשרות שהשירות שלהם מתדרדר וגולש לתחומים רעים ומרחיקי לקוחות. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3757504,00.html ידוע לכם? להזהר מרכישת DELL? היות והאתר נהנה מפירסום של עסק המבוסס בעיקר על מכירת DELL, המציע (ונכון שכך וטוב שכך) גם מכירה ללא מערכת הפעלה, מענין אם יהיה להם משהו אינטליגנטי ועניני להוסיף.

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  13. Started by MihaDude99,

היי,אני רוצה לקנות מחשב חדש, שהמפרט יעלה בסביבות 3K שיריץ משחקים על איכות גבוהה. מישהו יכל לעזור לי לבנות אחד? תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 2.9k צפיות
  14. היי לכולם, אשמח לעזרתכם לרכישת מחשב גיימינג לבן שלי בן 10, כעת הוא משחק בעיקר בפורטנייט, אבל רוצה שבעתיד ישמש אותו למשחקים חזקים יותר. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מתכנן לקנות את המחשב באילת, כך שהתקציב יהיה בערך 7,500 ₪, בתוספת מע"מ זה יוצא בערך 9,000 ₪. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי …

15. קניית מחשב נייד SSD, מסך LED עד 7500-3000 ש"ח מקסימום. דיסק קשיח SSD- בין GB80- ל250GB (דיסק קשיח נוסף רגיל עם זה אפשרי) מסך LED כ15 אינץ+- wifi blootooth כונן צורב CD זיכרון פנימי של 4GB המהירות מקובלת\סטנדרטית היום(אני לא מעודכן בנושא) USB לא חובה אבל עדיף שכן מצלמת רשת מובנית אחריות מעל שנה אם אפשר ותשלומים של לפחות 6

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  16. Started by overload,

אהלן. קניתי את הסוללה הזאת כדי לחסוך כמה שקלים (400+) http://dx.com/p/dv3000-replacement-6-cell-10-8v-4800mah-battery-pack-for-hp-dv3000-dv3100-dv3500-198584 יש למישהו ניסיון עם מוצרים כאלה?

• 15 תגובות
    • 2.9k צפיות
  17. Started by Svat Svytoslav Alekseev,

מעבד Intel i7-4790/K 4.0Ghz לוח-אם Gigabyte G1.Sniper Z97 זכרונות G.SKILLS 4x4GB 1600Mhz כונן קשיח +WD caviar blue 2TB 7200RPM + כונן SSD Crucial MX100 256GB Samsung כונן אופטי DVD-RW כרטיס מסך G1 GAMING NVIDIA GeForce GTX 970/980 4GB GDDR5 גייהבייט ספק כח Coolermaster 750W PSU מארז ???? כרטיס רשת WIFI כרטיס קול 7.1 . מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה בקטנה(after effects, preimiere) עריכת סאונד(cubase). משחקים(למשל farcry4, battelfield) רצוי לתמוך בגרפיקה הכי כבדה…

18. Started by ofir123456,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב שולחני ביתי פשוט, אבל אני ממש לא מבין בתחום והעודף אינפורמציה מפיל אותי אז אשמח לעצה למפרט. בעיקרון המחשב יהיה מיועד בעיקר לגלישה ולתוכנות אופיס, האזנה למוזיקה וצפייה בסרטים. המחשב לא יהיה למשחקים או עריכת וידיאו מטורפת. שיהיה מעבד ממוצע+, אבל אין צורך שיהיה הכי מטורף בשוק. שיהיה שטח איחסון נדיב (אזור ה2 טרה נראה לי די והותר, אם זה ממש מייקר אז אפשר גם פחות), כמו כן רוצה שההדלקה והכיבוי של המחשב יהיו מהירים אז מניח שיש צורך באיזשהו שילוב עם SSD. לגביי כרטיס מסך אני מתלבט עם יש צורך, ממה שאני מבין במעבדים המודרנים של אינטל החישוב הגרפי המובנה חזק דיי והותר (אשמח לשמוע דעה בעניין). יהיה …

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. חברה צריך המלצה למחשב (לחבר שלי אם זה מעניין משהו) כולל הכול מסך מקדלת עכבר וכו (אבל לבינתיים תתמקדו בעיקר מעבד,כרטיס מסך,לוח-אם,HD)למשחקים "כבדים" כמו דום 3 סאן אנדראס וכו ולראות סרטים הורדות מהאינטרנט תוכנות ובגדול לשימוש רגיל לא משהו חריג כמה דברים שחשוב שיהיה בו : צורב די וי די כרטיס מסך טוב (שיהיה PCI-E) דיסק קשיח בין 120-200 SATA עכשיו לגבי המעבד AMD או INTEL זה המומחים פה יחליטו כי הבנתי שAMD לשימוש רגיל וכו הוא יותר טוב אם אני לא טועה ופרט חשוב שחבר שלי חפר לי עליו זה שיהיה אופציה לשדרג תמחשב לאחר תקופה שלא יצא מצב שכאילו הלוח לא יתמוך בדברים מסוימים ושיסחוב כמה שיותר זאת אומרת שלא עוד שנה הוא יזרוק אותו אא ובלי הנחות תשתדלו להביא את החלקים הכי טוב…

• 36 תגובות
    • 2.9k צפיות
  20. אבא שלי אמר לי היום שמחירי המחשבים צנחו לגמרי. זה נכון? ואם כן, אפשר לקנות מחשב למשחקים כבדים מאוד ב3.5K?

• 23 תגובות
    • 2.9k צפיות
  21. המטרה: להרכיב מחשב לעבודה וגם לשעות הפנאי עם שילוב של חומרה יד שניה וחומרה חדשה. אני ארשום מה בכוונתי לרכוש ביד שניה (או שכבר רכשתי) ומה בכוונתי לרכוש מחנות. אשמח להמלצות שלכם מה כדאי לקנות משומש ומה לא, והאם הרכיבים טובים באופן כללי. פורמליות (מזל שאין תתי-סעיפים): 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 (כולל דברים שקניתי, פירוט למטה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. זאת המטרה פה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל מהכל תוך כדי חיים ארוכים ומאושרים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אכן. פרנסה/לימוד…

• 15 תגובות
    • 2.9k צפיות
  22. היי אני רוצה לקנות מחשב שהמטרה העיקרית שלו היא פיתוח תוכנה, וקצת משחקים. דברים שאני יודע שאני רוצה הם : 1. SSD אני לא סגור על האם 128 או 256, ודיסק נוסף של חצי טרה 2. i5 4670 או i5 3570 (אני עדיין לא בטוח מה עדיף, האם החדש או הישן.. כנראה ה4670) 3. 8 ג'יגה זכרון (כרגע יש לי 4 וזה לא מספק לצערי) 4. מארז סביר ולא מאוד גנרי, הגנרי נוטים להרעיש ולרטוט, ואני אצרף שאלה, אם אני רוצה מארז לא ענק אלא טיפה קטן יותר , בכמה זה מגביל אותי ומעלה את המחיר ? 5. כרטיס מסך בינוני כלשהו של NVIDIA , אני רוצה תמיכה בCUDA (אני מקווה שזה לא מייקר מאוד את הכ.מסך) חשוב לי שהלוח אם יהיה כזה שיאפשר לי לחבר כרטיס רשת אלחוטי מהיר (תקן N לדעתי) , להוסיף זכרון להוסיף דיסק קשיח .. שיהיה לוח…

23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 16000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? איפה שאפשר לחסוך אז לחסוך אבל אם זה יהיה שידרוג ששווה את זה אז אפשר גם לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית מורכבת + תלת מימד + עריכת וידיאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AFTER EFFECTS + MAYA + PHOTOSHOP + REELFLOW + LIGGHTROOM + CINEMA 4D + 3D MAX פרנסה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). חשבתי על 2 מסכי DELL 23' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוה…

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. שלום, יש לי מעבד i7700k וכרטיס מסך geforce 1080ti של evga. אני צריך המלצות לשאר הפריטים, בדגש על לוח אם, ספק כח, אמצעי קירור ומארז. חשוב שלוח האם והמארז יהיו קלים להרכבה, כי אני מתכוון להרכיב את המחשב לבד, אבל אין לי הרבה ניסיון בהרכבת מחשבים. תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוג…

25. Started by Itay_86,

שלום לכולם, אחרי שיעורי בית, סקירות והרבה קריאות אני נמצא בהתלבטות בין 2 דגמי מחשבים. האחד סמסונג Q330 החדש : http://www.skypc.co.il/pl_product~SAM-NP-Q330--JS01IL~14~0.htm השני דל N3010: http://www.skypc.co.il/pl_product~N3010-5500~14~0.htm המפרטים של שנייהם מאוד דומים, עונים על הצרכים המבוקשים ונכון לעכשיו עומדים בתחום התקציב שלי. הבעיה העיקרית שלי, שאני לא מצליח למצוא ביקורות עדכניות בנוגע למחשבים, ובנתיים בחנויות שבקרתי נותים לצודד במוצר היקר יותר כשפעם זה הדל ובפעמים אחרות זה הסמסנוג. הצלחתי למצוא ביקורות רבות על הסמסונג אבל בגרסא הקודמת שלו שמגיעה עם מעבד I3, כרטיס מסך שונה, פחות מקום איחסון ופחות זיכרון. מה שכן הביקורות משבחות את הדגם ואת סמסנוג באופן כללי…

• 7 תגובות
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים