עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by woogille,

אהלן אני מתכנן לקנות מחשב לאולפן ביתי (עבודה עם קיובייס בעיקר) יש לי כבר איזה כיוון פחות או יותר שחשבתי עליו אני רוצה שתגידו לי מה דעתכם ומה ואיפה אני צריך להוסיף מעבד: intel i7-960 זיכרון: המעבד תומך DDR3 אז 6 או 8 גיגה (אם אפשר..? יש 4 סלוטים?) כלשהו, עכשיו השאלה פה, הבנתי שהמעבד תומך ddr3 1066mhz אבל אני רואה שמוכרים מחשבים איתו עם זכרונות 1600mhz הוא תומך בזה, אני מתכוון בלי אוברקלוקינג.? הראד דיסק: 1 "ראשי": לא סגור בין WD מיי בוק סטודיו 2 או הרגיל (מה ההבדל?) של טרה 2 "משני": חצי טרה של איזה מהמיי בוק (איזה הכי עדיף?) לוח אם: בהתחלה חשבתי על ה-i7-975 והיה איזה לוח אם - Gigabyte GA-EX58-EXTREME, אבל אחרי שראיתי את המחיר של המעבד ירדתי מהסיפור לבינתיים. בכל מקרה אז …

• 19 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח אפליקציות ל VR. כלומר צריך לתמוך ברינדור ברזולוציית 4K 1080x1200x2 עם הFPS המומלץ שנראה לי זה 90 FPS. המשקפיים שאנחנו הולכים עליהם זה הVIVE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר פיתוח בווינדוס עם DIRECTX, VISUAL STUDIO ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב…

• 5 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. Started by serg90,

היי, בסוף החלטתי לרדת מהרעיון של קניית לפטופ, ובמקום זה להשקיע בנייח עם מסך איכותי, השימוש העיקרי הוא פוטושופ ולייטרום לעיבוד תמונות שאני מצלם (עובד בין היתר עם תמונות "כבדות" בפורמט RAW), ושימוש משני הוא הזרמת סרטי HD/4K לטלוויזיה, ומשחקים בקטנה (רק אקסקלוסיבים למחשב, כמו סדרת Forza ו-The Witcher 2. לכל השאר יש לי PS4 Pro). הייתי שמח לקחת 2600x, אבל כרגע תקופה גרועה מאוד לקניית כרטיס מסך חדש, ולכן החלטתי לקנות מעבד "זמני" שכולל GPU בדמות 2200g בכדי לצמצם עלויות ולשמור יכולות שדרוג ל-Zen 2/3 עם כרטיס מסך ייעודי בעת הצורך. חוץ מהמסך מחשב, המחשב יתחבר גם לרסיבר Denon X2400H בעת שימוש בטלוויזיה. מבחינת התקציב אני מחפש בעיקר value for money ול…

4. 1. מה התקציב המקסימלי? 7K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עם יש משהו טוב אז לא לחסוך אבל בעיקרון לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר לחרוג מה 7K לא מספיק 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים גרפיקה סוסה ותכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה) אממ אני משתמש טוטלי במשחקים כבדים ואלי יוצא לי למקסס לפעמיים אבל זה לא חשוב ומשתמש בביתי ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים : בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? תמליצו לי אל מסך טוב * לאי…

• 14 תגובות
    • 2.8k צפיות
  5. Started by evman007,

כבר הייתי אמור לסגור על מפרט סמפרון אבל פתאום ראיתי את ההצעה הזאת: מעבדי אינטל Pentium D 2.66Ghz, s775, 2x1MB, DualCore לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 8VM800PMD-775 s775, DDR2, AGP זכרונות DDR II 533 1GB (512MBx2) דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 80GB SATA II כרטיסי מסך 64MB Shared DDR כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16, DL x8 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HJA-70 MIDI Beige מקלדות Logitech Logitech Keyboard + Optical Mouse SET עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים GPT 2.1 מסכים Chi Mei CMV 945A 19'' LCD 8ms מחיר 3207 ¤ את המסך אני משדג ל20 אינץ בעוד 250 שקל. מה דעתכם?

• 30 תגובות
    • 2.8k צפיות
  6. Started by mega1234,

משחקים , סרטים אינטרנט בקיצור הכול. KSP מעבדי אינטל? Price Units Total P-4 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB S775) 980 1 980 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT Price Units Total AA8XE (925XE 1066) 860 1 860 זכרונות? DDR II 533 Price Units Total 512MB A-DATA 350 1 350 כרטיסי מסך? PINE Price Units Total xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3,PCI-E 1040 1 1040 Total price 3230 ¤ בלי ניסיונות להמרה לAMD בבקשה

• 38 תגובות
    • 2.8k צפיות
  7. שלום! אני מעוניין במחשב למשחקים ועבודה, כבר הרבה זמן מחפש. שומע שבחים רבים על הטושיבה כחברה הכ אמינה וכדאית לבחירה, יותר מכול השאר. רציתי את דעתכם לגבי שני מחשבים שמצאתי, המלצות לאחרים, ואיזה חברה בכלל מומלצת, ואיזה נתוניםנדרשים לי לחוויה עם גרפיקה ברמה גבוהה שיוכל להריץ לי את כול החידושים של היום. בכול מקרה מ לא מובן, אשמח לענות ולהסביר את רצונותי בעניין. הנה המחשבים: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8395&perur=2&t=1&c=339 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8368&perur=2&t=1&c=320 האם כדאי לחכות בכלל ל I7 או זה בסדר? יש הבדל ב RPM משמעותית או זה לא משנה? ועוד תהיות בסגנון. תודה רבה לעזרים.[br]פורסם בתאריך: 12.02.2010 בשעה 11:47:39 מישהו יכול לע…

• 29 תגובות
    • 2.8k צפיות
  8. Started by Oriz,

עכשיו כשסיימתי את תקופת האבל על זה שלא הצלחתי בסוף להביא 6800GT מארה"ב הגיע הזמן לבנות מפרט חדש בארץ... המחשב הוא למשחקים כבדים ואני רוצה שהוא יריץ אותם כמה שיותר טוב בשנה הקרובה (עוד שנה אני מתגייס). התקציב - 4800 ש"ח והמקסימום שאפשר לחרוג זה עד 5000, בלי מסך וכל החרא הזה, רק מארז וכל מה שבתוכו (כולל צורב DVD כמובן, כמו הNEC 3540A). אם יש איזשהי דרך להכניס 6800GT למפרט אני יסגוד לכם (דרך אגב, יש 6800GT PCIE של לידטק ב2250 שקל בנעה מחשבים, איכשהו תמיד יש להם מחירים טובים יחסית לכרטיסי מסך יקרים, אז אם מישהו מוצא דרך להשאיר 2250 שקל לכרטיס מסך...) תודה רבה!

• 36 תגובות
    • 2.8k צפיות
  9. Started by Bug,

CPU AMD Athlon 64 3000+ (S-939) 1 990 990 MEMORY DDR 400 512MB A-DATA 2 390 780 VGA CARDS PINE Gigabyte 6600GT 128MB DVI,TV,PCI-E 1 1170 1170 HARDS DISKS WESTERN DIGITAL 80GB SATA 1 380 380 Floppy/CD/DVD DVD SONY x16 1 160 160 CASES HEC Compucase CI-6A19 1 390 390 תודה מראש

• 33 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. שלום רב הרכבתי מפרט מהמערכות הממומלצות שלכם לצורכי עבודה - תלת מימד כבד (תוכנת מאיה),רינדורים ,גרפיקה ומשחקים , אשמח לאישור ממכם לפני קנייה אני לא אבצע OC חשוב לי השקט (1-10) 7-8 משחקים - מתכנן רכישה של 24-22 אינצ אין לי עדיפות לחנות כלשהיא מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : SLBEJ - BOX ₪1492 לוח אם: [..] FOXCONN X58 FLAMING GTI ₪1024 זיכרון: [..] OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1600 CL7 - PLATINUM EDITION: OCZ3P1600LV6GK ₪662 כרטיס מסך: [..] Geforce GTS250 512MB DDR3 DUAL DVI HDMI - Retail ₪610 כמות:2 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪122 מארז: [..] COOLERMASTER CM 690 RC-690 w/o PSU ₪399 ספק כוח: [..] PCP&COOLING SILENCER 750W …

• 32 תגובות
    • 2.8k צפיות
  11. אוקיי אז אני אתחיל בקצת מידע בסיסי לפני בקשת המפרט: שיחקתי הרבה שנים עם המחשב הנייד שלי, אבל לגיימינג הוא משמש רק ברמה הבסיסית וזה כבר לא מרגיש נוח. אני מחפש שידרוג חדש לגמרי, הכוונה למחשב נייח (מעבר בפעם הראשונה מהנייד) עם מפרט ממש ממש טוב. הייתי מפרט קצת יותר, אבל כאן מגיעה הבעיה: אני משתמש כבר יותר מדי זמן בלפטופ שלי והגעתי למצב שכל מידע שאני מוצא על הרכבת המחשבים או ההבדלים בין הסוגים מרגיש כמו סינית. לדוגמה, אני יודע שכרטיס המסך מסוג 1080 נחשב ממש טוב, אבל אפילו כשאני מנסה להשוות אני מגלה 4 סוגים שונים (Asus, gigabyte וכו') ומושגים כמו OC או דברים שלא כל-כך מובנים לי. אז מה אני מבקש? אני מבקש עזרה. עזרה בבחירת מחשב גיימינג ברמה ממש טובה אבל …

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  12. היי חברים, הבוס שלי מבקש מפרט למחשב לעבודה גרפית, הנה הפירוט, אשמח לעזרה מהמומחים. תודה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5K. לא גמיש. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, לא תלת מימד. התוכנות יהיו בעיקר Adobe Creative cloud, Photoshop, Illustrator, inDesign Adobe XD ואולי מעט מאוד premiere ו-after effects. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר ומקלדת 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. …

• 17 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. הדילמה הגדולה שלי מתחילה בגודל (הגודל תמיד קובע ;D). האם לקנות מסך קטן, קומפקטי, קל משקל (ובאמת נייד), או מסך גדול קריא וברור (משנה את כל חווית הצפייה), גדול וכבד. בגדול שמתי את ליבי לשני ניידים עיקריים והם ה- XPS 1330 וה- XPS1710 בדיוק מעלה את הדילמה שציינתי חבל שאין "XPS 15 יכל להוות אולי איזון טוב בין הדרישות שלי... הדרישות הנוספות שלי הן זמן סוללה מקסימלי (בדגמים הללו נפתר עם שדרוג הסוללה), כרטיס Wi-Fi MIMO יכול להיות מצויין. מניסיון של משתמשים (שהיה להם גם קטן וגם גדול), מה עדיף באופן כללי? האם יש עוד אופציות לדגמים שכדאי לבחון? תודה אגב, מתי מגיעים ארצה כל אופציות המפרטים של ה- XPS1330? אם אני אבחר בו, אני אהיה מעוניין במעבד T7500, מסך TrueLife WLED (ולא …

• 20 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. ראיתי את הדגם הזה Lenovo ideapad 5-15IAL7 82SF00D7IV מ KSP -> https://ksp.co.il/web/item/230390 אשמח להמלצות או דיס. אם יש מחשב בשווי דומה ויותר טוב, אשמח לדעת. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית כל השאר לא חשוב, רק שיהיה איכותי, טוב, ועם סוללה טובה. תודה מראש,

15. Started by Liad344,

שלום , יש לי מחשב נייד של hp envy 15 . ויש לו hard drive 1t אבל הוא די איטי 5400 סלד , ואני לא משתמש ביותר מ500 gb . 1.איך אפשר להחליף את הכונן? 2.האם הוא יותר חסכוני בחשמל? 3.ובמשקל? 4. איך לגבות את המעכת הפעלה וכל השאר?

• 10 תגובות
    • 2.8k צפיות
  16. Started by shloosh3,

רציתי לשמוע מה דעתכם על המחשב הזה של לנובו אני רוצה לקנות את הדגם עם I7 4500U 8GB DDR3 ו512GB SSD במחיר של 6700. הבעיה היחידה שלי עם המחשב נוגעת לכרטיס המסך INTEL 4400 , האם הוא יכול להריץ 1080P כמו שצריך??? תודה.

• 10 תגובות
    • 2.8k צפיות
  17. Started by akae,

שלום לכולם, אני עורכת וידאו כמקצוע וצריכה לשדרג את המחשב הישן שלי תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטוני וידאו ארוכים וכבדים 200g לקובץ (חתונות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אדובי פרמיר, פרנסה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? קיים הארד דיסק hss 500g ח…

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. Started by avivinv,

הי, אני מחפש מחשב חדש, ומתלבט בין דל ללנובו, ואני רואה בתקציב של כ - 3000 שקל מספר סדרות של מחשבים, אני אשמח אם תוכלו להסביר לי מהם ההבדלים העיקריים בין הסדרות של לנובו idea Pad, Idea PadSlim, Idea Pad Flex, Think Pad. V14 וההבדלים בין הסדרות של דל: Vostro, Inspiron, Latitude אשמח לדעת גם אילו סדרות יותר מומלצות, ואילו לא

19. Started by roman85,

שלום לחברי הפורם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב עד 4000 ש"ח. ייעוד המחשב הוא לצרכי סטודנט בלבד, אינטרנט סרטים מקס'.. לרוב השימוש הוא נייח, לכן המשקל אינו משחק חשיבות גדולה עבורי. אני מתלבט מול שתי הצעות של IVORY, אשמח מאוד לשמוע את דעתכם.. אם יש לכם הצעות למחשב אחר שנכנס בתקציב הנ"ל אני אשמח מאוד. אשמח לשמוע תגובות מאנשים שהיו להם את או מכירים את המחשבים הנ"ל. אשמח גם לשמוע ביקורת על IVORY אם יש, שמעתי במספר שמועות שהם שמים חלקים משומשים או משהו כזה, מישהו מכיר אולי. תודה רבה.

• 21 תגובות
    • 2.8k צפיות
  20. תקציב בערך 2500 אני לא סגור רק על אינטל למרות שזה ההעדפה שלי אני רוצה לעשות OC כמה שיותר רציני

• 21 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. Started by abyss20,

אני רוצה לקנות מחשב והתקציב הוא 12K הנה המפרט שבחרתי בינתיים: CORE 2 DUO E6600 -2080 DFI INFINITY 975X -1060 G. SKILL DDR2 2GB 800MHZ DC -1820 ANTEC P180 -1050 MAXTOR DIAMOND MAX 10 -535 LG GSA-5169D -550 CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I VIVO+Arctic-Cooling Accelero X2 -2400 ENERMAX LIBRETY 500W -700 THERMALTAKE BIG TYPHOON -255 מה דעתכם?

• 46 תגובות
    • 2.8k צפיות
  22. 1 מטרות המחשב - פיתוח בסביבת eclipse ב-linux ו visual basic ב-windows, קצת אופיס, הרבה גלישה באינטרנט עם הרבה טאבים(בעיקר PDFS). 2.גודל מסך- לפחות 14.1", אם לא יותר(במסגרת המשקל..) 3. משקל -עד 2KG עדיף פחות(כל יום על הגב ברגל וזמן משמעותי גם באופניים) 4. זמן סוללה - לפחות 6 שעות 5. יציאות מיוחדת - שיהיה USB 3.0(מניח שזה לא מיוחד היום) וגם HDMI 6. bluetooth - לא קריטי. 7. כונן CD - לא קריטי 8. מערכת הפעלה - עדיף שיבוא עם אבל לא קריטי. ( בכל מקרה צריך להיות 64bit) 9. אחריות בינלאומית - לא נדרשת. 10. העדפה לחברה מסויימת - אין העדפה מיוחדת, כרגע יש לי dell שמתפקד בסדר. אני רוצה שהמחשב יריץ windows 7 ( או 8 ) ובמקביל לubuntu + KDE, הייתי מאוד שמח …

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  23. Started by Eviljelly,

אני אנסה להסביר, ביליתי עכשיו שעה מתישה בלפרק את הלפטופ שלי כדי לנקות את המאוורר שלו רק כדי לגלות שזה כמעט בלתי אפשרי.. וזאת נקודה שלא חושבים עליה בד"כ בקניית מחשב נייד, מחשב נייח מנקים פעם בחצי שנה, שנה ומה עם נייד? זכרון והרדיסק אפשר להחליף בבורג או שניים כמעט בכל לפטופ היום.. אבל מישהו ניסה פעם לנקות מאוורר?

• 17 תגובות
    • 2.8k צפיות
  24. Started by sn388,

שלום לכולם! אני זקוק למחשב למטרות לימודים (אינטרנט ואופיס בעיקר) . אני זקוק למחשב חזק (יחסית...) כדי שאוכל להפעיל גם אוטוקאד במהירות סבירה וכמובן את כל שאר התוכנות הבסיסיות הסטנדרטיות. התקציב שלי הוא עד 4300 ש"ח כולל מסך ללא מע' הפעלה או תוכנות אחרות. להלן מפרט מחשב שקיבלתי ממישהו שמבין בחומרה - AMD Athlon XP 2500+ Barton 512K BOX CPU - 545 nis ABIT NF7 nForce2 Motherboard - 445 nis DDR-RAM 256 MB 2700 Samsung original Memory - 2x250 = 500 nis Gigabyte Radeon 9200 128MB DDR DVI TV-Out Retail Video Card - 425 nis Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD - 395 nis Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5" FDD - 55 nis Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 W Front US…

• 36 תגובות
    • 2.8k צפיות
  25. Started by verynoti,

אני צריך מפרט למחשב חדש אבל יש לי כמה דרישות מעבד :intel core 2 e6600 לוח אם עדיפות לאסוס כ. מסך נווידיה 8800 החזק עם ה760 וספק טוב בעתיד אני כנראה יעשה מערך SLI המחשב מיועד למשחקים(כבדים למיניהם וחדשים) ועבודה ברובו גם אינטרנט (מוריד המון) תודה

• 54 תגובות
    • 2.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.