ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,478 דיונים בפורום זה
-
אני אתחיל מזה שחשבתי לקנות מחשב חדש בעוד כמה שבועות אך ראיתי את המבצע על GTX570 של Gigabyte וחשבתי שאולי שווה ללכת על זה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? איך שיצא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כמו כן המחשב גם ישמש לקריאה ולימודים אך לא צריך להתפשר לכיוון הזה מכיוון שיקנה נייד במידת הצורך) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיצאו (Crysis 2 וכו') -מהי הרזולוצי…
-
- 34 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייח חדש. התקציב שלי הוא כ5.5K, עם חריגה של 0.5K. השימושים הם וירטואליזציה, סרטים ועריכת תמונות (תחביב). המחשב לא ישמש למשחקים, ולכן אני מתלבט אם לרכוש כרטיס מסך חיצוני "בסיסי" בכמה מאות ש"ח או להשתמש במובנה בלוח. השקט דיי חשוב, ולכן חשבתי על מעבד שלא מסדרת הK שצורך פחות חשמל. כמו כן לא מתוכנן OC (אחח.. היו ימים.. חבל שאת הפרויקט שלי מ~2004 כבר לא ניתן למצוא ) חשובה לי המהירות של הוירטואליזציה (מספר מכונות של ווינדוס/לינוקס) ולכן אני מעוניין ב2 כונני SSD, אחד למעה"פ ואחד לוירטואליזציה. אני רוכש את המחשב לטווח הרחוק, ולכן אני מוכן להשקיע, למרות שאולי היה ניתן לרכוש רכיבים חלשים יותר ולחסוך ע…
-
- 19 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
הי חברי המלומדים. אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים מוכן להשקיע עד כ-6000 ש"ח (לא כולל מסך) אני מוכן ללכת על אחד המפרטים הממולצים באתר אבל הם מעודכנים לתחילת נובמבר ואנחנו כבר באמצע דצמבר. מישהו יכול לתת לי מפרט מעודכן באותו המחיר? תודה מראש.
-
- 28 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, אופציה לתקלוט, תוכנות כמו MATLAB, תכנות וכד' בפקולטה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14''-15''. בין הטווח שצוין. שאני אוכל לעבוד בחוץ (מאט) אבל במידה ומייקר ממש אז אני אתפשר . * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD, או רזולוציה של HD. לא פחות כדי שיהיה נוח לעבוד. אני רוצה מרחב עבודה נוח. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין. מקלדת נוחה להקדלה ומגיבה מעולה. בנוסף…
-
- 15 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 CRYSIS 3 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול…
-
- 48 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אהלן, אני זקוק למפרט למחשב נייח לצרכי פיתוח תוכנה עם וירטואליזציה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,000, מתאפשרת חריגה מוצדקת עד 8,000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, הרצת מספר dockerים ו-VMs בכל רגע נתון, עריכה גראפית ווידאו בקטנה ממש. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך …
-
- 21 תגובות
- 3.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום , אני מעוניין לקנות מחשב חדש לעצמי והנה מפרט שחבר הכין לי מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon XP 2500+(512k 333) 1 550 550 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT כמות מחיר סה"כ AN7 ?Guru 1 620 620 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512MB Infineon 1 470 470 כרטיסי מסך? ATI כמות מחיר סה"כ RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB 1 1780 1780 דיסקים קשיחים? MAXTOR כמות מחיר סה"כ 120GB (8MB) SATA 1 620 620 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD כמות מחיר סה"כ Liteon x16 1 180 180 צורבים? כמות מחיר סה"כ Lite-on 52 x 32 x 52 (box) 1 230 230 מארזים? כמות מחיר סה"כ ATX MIDI 400W usb,p.stab.,window 1 260 260 מקלדות? כמות מחיר סה"כ MS Internet …
-
- 42 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום לכולם~! אני חדש כאן בפורום אבל קורא כאן המון ולומד רבות מהמומחים חברה שלי מתחילה ללמוד באוקטובר הקרוב במכללה ליד הבית שלה ואני רוצה לקנות לה ליומולדת הקרוב מחשב נייד שישמש אותה למטרות הלימודים בעיקר, אחרי בדיקות והשוואות מצאתי כמה דגמים שעונים על הדרישות שלה ובמחירים סבירים לתקציב שנע בין 2000 עד 2700 עם אפשרות חריגה ל3K..אז ככה: מטרות המחשב? אופיס ,אינטרנט ואולי קצת סרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 או 14 ..אפשר גם אם הוא קליל, ויתרון גדול למסך מט. * רזולוציית המסך?סטנדרטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב, היא סוחבת אותו ברגל למכללה הלוך חזור..מעדיף בין 1.5 ל2 אפשר לחרוג גם ל2.2 גג * האם נדרש זמן סוללה…
-
- 20 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו בינונית בפרימייר וקצת באפטר אפקטס אולי.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרמייר , תדיר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יש צורך במסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב ה…
-
- 22 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום, לפני שבוע - שבועיים התנהל כאן דיון האם אפשר להחזיר מחשב נייד לאחר שנפתח בגלל חוסר שביעות רצון ממנו. המסקנה שהגענו אליו הייתה שאם מזמינים דרך האינטרנט, אפשר תוך 14 יום עם תשלום של 5% או עד 100 שקל. מסקנה זו הוכחה בדרכים שונות כמו למשל מכאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4595787,00.html אני רוצה לקנות נייד חדש, התקשרתי ל-2 חנויות שנראות רציניות, ביניהם אחת שהייתה ב"קנייה נכונה" בזאפ. את שניהם שאלתי האם אפשר להחזיר אם לא אהיה מרוצה, ושניהם אמרו לי בניסוחים כאלו ואחרים שלא. אחד אמר שאפשר בניכיון של 30%, ואחד אמר שפשוט אי אפשר. מה זה אומר? או שהם לא מודעים לחוק בכלל. או שהם כן מודעים אך הם חושב…
-
- 2 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לפי המפרט הבא : * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, גלישה באינטרנט וכו' * גודל המסך 14"-15" עדיפות למאט אך לא חובה * רזולוציית המסך? FHD ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט עדיפות למקלדת מוארת (לא חובה) * משקל רצוי? 1.5-2 קילו, למשקל עדיפות גבוהה * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? מאמין שזמן סולל "רגיל" יספיק (מניח שכ 3-4 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI * Bluetooth? כן גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? עדיפות גדולה לSSD בלבד של 256GB ומעלה * כונן אופטי? אין צורך, אפילו עדיף שלא לטובת המשקל * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? במידה ויירכש בארה"ב, עדיף שתהיה אחריות בינלאומית * הא…
-
- 16 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
חברים יקרים, אני מעוניין בקניית מחשב בעיקר לשימוש משחקים, סרטים , אינטרנט ולמעשה לשימושי המשתמש הממוצע הטיפוסי. בד"כ אני משחק במשחקי הספורט למיניהם, יוצא דופן משחק civilization שאני מאוד חובב(אני מניח שבגלל שאני משחק בו רצוי יהיה ללכת על 1024 ראם). למעשה אני ממש לא מתעסק בכל משחקי התלת מימד זוללי הגרפיקה(דום וכו') למיניהם. לכן, אני זקוק למחשב קונבנציונאלי. בעיקרון הסכום הוא מאוד גמיש, הוא יכול לנוע עד אפילו 10,000 אך אני מאמין כי סביב ה5/6000 ניתן לבנות מחשב מפוצץ(ביחס למטרות שלי) גם כך. אני לא מתמצא יותר מדי בטכנולוגיות החדשות ויעילותן ביחס אלי(Dual Core,SLI וכו'..) ולכן אני למעשה פונה אליכם. אשמח אם תרכיבו לי את המחשב האידיאלי בשבילכם, בכבוד רב, אורי. נ.ב אפשר לוותר על …
-
- 30 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
מתלבט בקניית אולטרה-בוק עם ביצועים גבוהים ככל האפשר עד מחיר של 5000 ש"ח מתבלט בין אלה : http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=2797 http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=400043&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he http://weshops.co.il/product/hp-envy-6-1202ea?aff=Zap מה שחשוב, מסך כמה שיותר איכותי - לצפייה בסרטים FHD. זיכרון מסך 8 GB. וינדוס 8/7 מקורי. וכרטיס גרפי חזק ככל האפשר - למשחקים בקטנה פה ושם. גם רמקולים יחסית טובים עדיף. תודה
-
- 10 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש שישמש אותי גם לעבודות כלליות שקשורות ללימודים, גלישה וכ'ו. וגם לGaming בהתחלה רציתי מחשב נייח, בעיקר בגלל שבארץ אין אפשרות לקנות מחשב נייד שיכול לשמש גם לגיימינג, אבל אז ראיתי שיש אפשרות לשלוח מחשב נייד מארה"ב לארץ והחלטתי שאני רוצה נייד. ולפה אתם נכנסים (: אני מעוניין במחשב הזה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220377 כיוון שnewegg לא שולחים מחוץ לארה"ב, יש אפשרות שהמחשב יגיע אליי דרך השירות של mustop.co.il עלות השילוח דרכם + מע"מ וכל שאר העמלות מסתכם ב400$ לפי מה שחישבתי, זאת אומרת הסכום הכללי של המחשב יהייה 2200$ = בערך 7700 שקל. כמה שאלות לי אליכם: 1.האם שוה לקחת את הסיכון של אי-מימוש אחריות וכביכול "קניית חתול…
-
- 12 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, חושב למכור את ה-3570k שעבר Lapping מקצועי עם קירור Scythe Mugen 3. כמה אוכל לקבל בעבורם?
-
- 5 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב שאוכל להשתש בו לתוכנת קיו בייס ו פרוטי לופס. היה לי מחשב שעבדתי איתו אך לצערי הוא נשרף.. מחשב נייד מסך: 15 כמה שיותר יציאות USB - מינימום 3 יציאת HDMI קונן קשוח : SSD 225G RAM : 16 ומעלה כרטיס מסך: לא עקרוני, עדיף שיוכל להריץ משחקים מלפני שנתיים כ,קול: כי בסיסי שיש - אני משתמש בחיצוני חברה מועדפת: ASUS או IBM ו LENOVO בנוסך ה Tink Pad אחריות : 3 שנים עם אפשרות להרחבה זמן סוללה : כמה שיותר מינימום 4 שעות משקל : עד 2 קילו כולל מטען . מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - ע…
-
- 5 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב? כן ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? המחשב ילווה אותי במהלך הלימודים ולפחות עד משרת התכנות הראשונה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא רלוונטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות ללא מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? חנות בת"א או ירושלים 9. מתי מתוכננת …
-
- 20 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום רב, כאמור אני מעוניין לקנות מחשב שמיועד לעריכת וידאו HD ואולי גם 4k (בשל היותי יוצר סרטים וכמקור לפרנסה לפרקים), ובנוסף לכך אשתמש בו לעיסוק חובבני בהקלטת והלחנת מוזיקה. בבעלותי כרטיס קול חדש- Focusrite Scarlet Solo ואני מתכוון ליצור את המוזיקה בתכנה- Ableton live suite 9. למרות כל זאת בשלב זה אני מעוניין ברכישת המחשב בלבד ובמקלדת אלחוטית בעלת נוחות, איכות ומחיר סבירים. הסתכלתי על המפרטים השונים של המחשבים המוצעים כאן באתר לעריכת וידאו , ושמתי לב שאינם מתייחסים באופן ישיר לתכנת Avid בדוגמאות לתכנות עריכה שמציינים, למרות שהתכנה הזו היא סטנדרט עולמי מקצועי לעריכה (לצד Final Cut של Apple). במידה ואחד המפרטים שציינתי, לדוגמה הזול ביניהם, בשיפורים קלים או אחרים מתאים ל…
-
- 8 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אני שוקל למכור את המחשב הנייח שלי והייתי מעוניין לשמוע חוות דעת לגבי התמחור. המפרט: מעבד אינטל i5-650 כולל מאיץ גרפי מובנה intel HD. לוח אם ג'יגהבייט ga-h55m-ud2h. זכרון קינגסטון ddr3, 1333Mhz, 2X2gb (סה"כ 4 ג"ב). כונן קשיח סיגייט 320gb 7200rpm. קירור למעבד scythe mugen 3. מארז antec mini p180 + מעמד למארז antec lanboard. ספק כוח antec neo eco 450W. אשמח לשמוע דעות.
-
- 18 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
המחשב מיועד בראש ובראשונה לעבודות משרדיות, צפייה בסרטים. בנוסף אבקש לבדוק אופציה להתאים אותו גם למשחקים (כמה תוספת עלות זה כרוך?) בעיקר FIFA 2015 וכו'. תקציב משוער , אם קונה בארץ או בחו"ל. בערך 3K, עם קצת גמישות. אפשרי לקנות בארץ ובחו"ל אבל אם קונים בחו"ל חייב אחריות בינלאומית. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר עבודות משרדיות, קצת סרטים, קצת משחקים כדוגמת FIFA 2015, מעוניין לראות מה ההבדל במחיר ובמפרט עם תמיכה במשחקים או בלי. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רגיל - 15. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוק…
-
- 11 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום אנשים. היום סוף סוף הזמנתי את המחשב החדש שלי, מיועד לעבודה ALL-AROUND, גם משחקים גם אינטרנט קצת גרפיקה, הרבה סרטים וO/C. הנה הפרטים: Proccessor: Intel Pentium 4 2.4C Ghz 800Mhz FSB Motherboard: Asus P4P800 Deluxe Memory: 2x256 mb Corsair PC3500 DDR433 Mhz Dual Channel Low Latency Memory Graphics Card: Gigabyte Radeon 9800 Pro 128mb Sound Card: Creative Audigy 2 Retail Hard Disc 1: Western Digital Raptor 36.7 Gb 10k RPM 8mb Cache Hard Disc 2: Western Digital 120gb 7200 Rpm 8mb Cache DVDRW: Plextor PX-708A 8X DVD+/- Recorder Black CDRW: Plextor 52x32x52 Premium Black CD-RW Tv Card: Pinnacle PCTV Pro Keyboard + Mouse: Logitech Cordless MX Duo Case: Coolermaster ATC-20…
-
- 33 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
-
שלום, אני מתלבט בין שני מפרטים למחשב זהים בסכ"ה, אבל אחד מעט יותר טוב מהשני. אשמח לקבל חוות דעת על המפרט, איכות, אם יש צוואר בקבוק, התגשות חומרה, המלצות וכו'. מודה מראש מפרט ראשון: http://i61.tinypic.com/e81uzn.jpg מפרט שני: http://i57.tinypic.com/2s1pu1x.jpg
-
- 21 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שח, ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (מיינקראפט בעיקר כרגע) ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב, המחשב בחדר השינה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף לא ענק מדי ובלי אורות מיותרים, נושא האורות לא קריטי בגדול 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…
-
- 3 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-