עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, קניתי מחשב נייד חדש ומתוך הכונן כולו הקציתי מחיצה חדשה של 500GB באמצעות ACRONIS. החלוקה הייתה רגילה. עכשיו אני רואה שיש USED SPACE של 105MB. איך ולמה ? האם עשיתי משהו לא נכון ? לא שזה עקרוני אבל אני לא מבין. ניסיתי לפרמט וזה לא עזר. בתודה, קיריל

• 3 תגובות
    • 723 צפיות
  2. שלום. מדובר במחשב מדגם lenovo yoga 300 המחשב ללא מערכת הפעלה כלל. הכנתי בוט של ווינדוס 10 על מנת להקין עליו. אבל משום מה כשאני מחבר אותו המחשב מזהה אותו ככונן הקשיח שלו ואין עוד שום כונן אחר שמזוהה. כך גם בהתקנת הווינדוס כשאני מגיע לשלב שבוחרים כונן להתקין עליו הוא מזהה רק את הדיסק און קי של הבוט. לא מצאתי שום דרך לזהות אותו דרך הביוס או להגדיר אותו מחדש מישהו יודע איך לעשות זאת?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  3. Started by קפלן,

מחשב נייד lenovo ישן, התחיל שלא לזהות כוננים נשלפים. יש לציין שלפעמים הוא כן קורא אותם. מתוך רצון להוציא את המידע שבתוכו קניתי כונן קשיח חיצוני ("Toshiba canvio 2.5( אבל הוא לא מזוהה ע"י המחשב... רק משמיע צליל של חומרה חדשה שנכנסה אבל לא יותר מזה. במנהל ההתקנים, תחת "בקרי אפיק טורי אוניברסלי USB" מופיע שם הכונן אבל הוא עדיין לא נקרא ע"י המחשב ככונן ב'מחשב שלי'. לא מצאתי דרייבר של זה באתר האם ישנה דרך לפתור את הבעיה?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by iyehuda,

http://atomchip.com/_wsn/page4.html

5. Started by Goldberg,

יש לי את המחשב הבא : http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=735506 כנראה שההארדיסק שלו נדפק. כי כשהמחשב עולה מקבלים הודעה על כך שיש בעיות עם ההארדיסק וכדאי לגבות את המידע. (כנראה ההודעה מתקבלת באמצעות טכנולוגיית SMART, מה שזה לא יהיה). בכל אופן, אני מניח שצריך להחליף את הארדיסק, למרות שהוא רק בן שנה. אין לי הרבה ניסיון עם לפטופים. האם אני יכול לבחור איזה הארדיסק שאני רוצה ולשים אותו במקום ? או שזה חייב להיות של lenovo ? כי ממה שאני רואה ב- http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-harddrive&db187326=2165139 המחיר של זה ממש יקר. תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by JawBreaker,

היי, לאחר התייעצויות בפורום מחשבים ניידים הבחירה המסתמנת שלי היא Dell Vostro 5470 בדגם שכולל SSD בנפח 128GB. דגם זה מגיע ללא HDD. רציתי לדעת אם אין בעייתיות בשימוש שוטף בHDD חיצוני בחיבור USB 3.0 (כנראה בגודל 1TB, אמור להספיק לי), מהבחינה של התקנת משחקים כבדים והרצה שלהם ישירות מהכונן החיצוני ולא מה-SSD. תודה

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by dolevzora,

שאני מפעיל את המחשב אז הוא עוד לא עולה זה לפני שעולה starting windows עולה לי ככה smart failure predicted on hard disk 0: hitachi HTS545025B9A300 (PM) WARNING : IMMEDIATELY BACK UP YOUR DAT AND REPLACE YOUR HARD DISK DRIVE A FAIL MAY BE IMMINENT PRESS F1 TO CONTINUE ואז אני לוחץ f1 זה מפעיל לי תמחשב רגיל עובד הכל טוב אבל אני לא רוצה שיהיה תארור הזה אני רוצה שיהיה חלק שלא יפעל לי פתאום בעיה גם לפני שפרמטתי זה היה וגם עכשיו אחרי יש דרך לפתור את זה ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום במחשב לוח 865 GME גי'גה בייט הרדיסק 80 SATA לאחר שעובד זמן מסויים יכול להיות 5 דקות וגם 20 דקות ואז המחשב ניתקע חייב במצב זה ללחוץ על כפתור restart כדי לנסות להפעילו ואז בזיהוי אוטומטי שהביוס עולה הוא פתאום לא מזהה את ההרדיסק אז אני נכנס לביוס ,ואז בזיהוי כוננים אני עובר אחד אחד ולוחץ לזהוי הוא לא מזהה את ההרדיסק ,עד שאני מעביר את הכבל מ SATA-0 ל SATA-1 אז הוא מזהה ועובד בסדר ואז שוב קורה התקלה ולפעמים הוא רושם בעליית הביוס DEASK ERORR ,פירמטתי אותו כבר 3 פעמים וזה לא עוזר, האם יכול להיות התקלה בהרדיסק או בזיהוי בלוח אם יש לציין שתקלת הזיהוי קורת רק אחרי שהוא ניתקע וזה אחרי שהמחשב עובד בין 5 דקות ל20 דקות ואז ההדלקה וכו' בדקתי את הכבלים שלו הם תקינים בה…

• 3 תגובות
    • 535 צפיות
  9. Started by arel508,

היי יש ברשותי כבר במחשב כונן SSD 860 evo והיום חיברתי לו כונן חדש מסוג m.2 nvme crucial p1 לוח אם b360m d3h ואחרי שניסיתי להדליק את המחשב הוא ישר נכבה, ושוב נדלק ושוב נכבה וכן העלאה ולא רואים שום דבר במסך, כדי לעצור את הלופ הזה פשוט הוצאתי את המחשב מהחשמל לא הייתה אפשרות אחרת. עכשיו המחשב עובד כי הוצאתי את הכונן החדש. האם הכונן פשוט תקול? או שאני מפספס פה משהו?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. כונן WD פרמטתי אותו מתוך המערכת הפעלה והמחשב נכבה. כאשר אני נכנס ל- Computer Manager ומנסה לפרמט אותו וליצור אותו מחדש הוא כותב לי שגיאה. נכנסתי ל Device Manager ומחקתי אותו משם עם הדרייברים שלו, עשיתי חיפוש חומרה והוא מצא אותו, זיהה אותו תקין והתקינו. פרמטתי אותו מחדש, פירמוט רגיל לא (Quick Format), ואז הוא נותן שגיאה באמצע הפירמוט. הלך הדיסק?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שלום, אני מרכיב לחבר מחשב חדש עם המפרט הבא: לוח - GB P55A-UD3R מעבד - I7 860 דיסק קשיח - WD D1002FAEX 1TB SATA3 את הדיסק הקשיח כמובן שאני מחבר לאחד משני הפורטים הלבנים של הSATA3, הבעיה היא שמהרגע שאני מדליק את המחשב, הוא נדלק ונכבה אחרי 4-5 שניות כל הזמן ככה בלופ. ברגע שאני מנתק את הדיסק (רק את הכבל SATA, לא את החשמל שלו) יש פוסט מסודר והכל בסדר. אציין ששדרגתי את הביוס לגירסה האחרונה - F7 וזה עדיין ממשיך. האם הדיסק פשוט הגיע תקול או יש משהו שצריך להגדיר בביוס מראש בשביל שזה יעבוד כמו שצריך עם הSATA3? אולי הכבל SATA שמגיעים עם הלוח, מתאימים רק לדיסקים של SATA2? אשמח לכיוון או תמיכה כל שהיא, תודה לעוזרים

12. לפני כשבועיים החלטתי לסדר את המחשב והחלפתי 3 כוננים ישנים (SATA) של 200 ג'יגה ב 2 כוננים חדשים (SATA) של 1 טרה. את הכוננים הישנים שמתי במגירות נשלפות כדי שישמשו לגיבוי. הכוננים במגירות נשלפות עובדים היטב וניתן להכניס/להוציא אותם בזמן עבודה ב WINXP ללא שום בעיות. אלא מה, גיליתי כי במחשב נתקע בזמן עליה כאשר SATA נשלף דלוק ויש צורך לכבות את הכונן ולנסות שוב, הבעייה מופיעה כאשר לוח האם (Abit 35 Pro) גומר להעלות את כל ההתקנים ההיקפים (דיסק ATA כונני DVD המחוברים לכרטיס SATA) וכותב משהו כמו Updating DPMI ואז נתקע. מישהו נתקל כבר בתופעה זו? כיצד פותרים אותה?

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. יש לי מחשב בעבודה, די חזק. יש לו כונן SSD כלשהו, הבעיה שלפעמים קורה שדיאלוגים לפתיחת קבצים או הWINDOWS EXPLORER(לא הINTERNET EXPLORER) נתקעים ולא משתחררים עד אחריי RESET. ואז, בזמן שהמחשב נכבה אני לפעמים מקבל הודעה שאני לא מספיק לקרוא עם כתובות כנראה של ההרד דיסק או הזיכרון(מספרים ארוכים). אני משער שזה בגלל הSSD, אבל האם הWINDOWS 10 לא אמור לבדוק תקלות באופן אוטומטי? מה עושים במקרה כזה?

• 0 תגובות
    • 938 צפיות
  14. הארדיסק אחד במחשב, פתיחת קובץ RAR של 700 מגה איטית מאוד, עצירה בהתקדמות הפתיחה לכמה שניות ואז ממשיך וכשעובדים עם תוכנה אחרת היא נתקעת לרגעים ואז ממשיכה לעבוד וכו' מה הכי סביר שהבעיה? המחשב עובד בסדר כאשר אין שימוש בהארדיסק (פתיחת FIREFOX תהיה איטית אבל ברגע שזה בזיכרון זה עובד מהר) עריכה : התוכנה של WD לבדיקת שגיאות בהארדיסק מוצאת את הארדיסק תקין וכל הדברים ש SMART בודק "עובר"

• 6 תגובות
    • 762 צפיות
  15. שלום לכולם! ביומיים אחרונים אני מנסה לפתור את הבעיה שהמחשב נתקע באופן רנדומאלי, אפילו אם הוא סתם דלוק ולא עושים איתו כלום, ולפעמים הוא נתקע בPOST ואז אני עושה RESET ומפעם שניה הוא מצליח לעלות. יכול להיות גם באמצע משחק. התחלתי לחפש את הסיבה, וגיליתי בדרך שS.M.A.R.T מדווח על תקלה RELOCATED SECTOR COUNT בדיסק שמותקנת עליו מערכת הפעלה. חוץ מזה ב EVENT VIEWER יש לי את השגיאה הזאת: The driver detected a controller error on \Device\Ide\IdePort2. וזה מופיע 20 פעמים אחד אחרי השני האם זה אומר שהארד דיסק הולך למות בזמן הקרוב? או שאפשר לתקן את זה איכשהו? אני רוצה לציין גם שהחלפתי את הכבלים של SATA וזה לא עזר... המפרט של המחשב מופיע בצד. דיסקים לא מחוברים ב-RAID. תודה לכולם! שבוע טו…

• 12 תגובות
    • 3.5k צפיות
  16. Started by ha,

קוראת לי תופעה שלא חשבתי כי היא אפשרית ב WIN7 (אני משתמש ב WIN7 בוורסיית 64 ביט). כאשר אני מנסה להעתיק קובץ מהדיסק הבעייתי המחשב קופא לחלוטין, לא מסך כחול, לא ראסט, לא כלום. פשוט קפוא. שמתי לב כי ב 3 לילה קרתה התופעה הזו (כנראה האנטיווירוס ניגש אילו?) והוא לא השתחרר עד שביצעתי בבוקר כיבוי והדלקה. התמשתי ב Hard Disk Sentinel לבדיקה והוא מדווח: The drive found 48 bad sectors during its self test. There are 48 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk. At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further. הדיסק הוא ST3000DM001-1CH166 ונקנה מאייוורי לפני כ 6-8 חודשים …

17. Started by atila3,

ברשותי מחשב עם מעבד QUAD ו-4 ג'יגה זיכרון ולאחרונה המחשב החל לעבוד לאט , חשבתי שמערכת ההפעלה עייפה אז פירמטתי והתקנתי מחדש , הבעיה הסתדרה למס' ימים ושוב חזרה פירמטתי שוב והתקנתי גרסה שונה של ווינדוס וזה עבד מס' ימים בסדר ושוב חזר, לוקח למחשב הרבה זמן עד שהוא מגיב כמו כן הוא נתקע אודה לתשובתכם מהי הבעיה?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. במחשב הישן שלי יש HD מאסטר ראשי ושניי HD נוספים עם דטה וגיבויים הכל בIDE 2 ה HD הנוספים הוספו במרוצת הזמן - כל פעם שניגמר לי המקום שניהם במערכת הקבצים NTFS והמאסטר הראשי ב FAT32 אני מנסה לנתק את שני הסלייבים >> לצורך העברתם למחשב חדש ופתאום המחשב הישן לא עולה! לא מוצא מערכת הפעלה!!! ???? אני מחזיר אותם = ואז הכל תקין למה זה קורה? הראשי שלי הוא HD חדש יחסית שעבר גווסט פעם שהחלפתי HD ישן יותר ואח"כ הוספו עוד 2 הHD הנוספים בקיצור אני משתגע!!! מי עוזר לי ? בבקשה?

• 7 תגובות
    • 943 צפיות
  19. נתקלתי במחשב בעייתי שכל כמה שבועות, אחרי שהתקנתי לו מחדש את המערכת, הוא עוד פעם עשה בעיות ואני מתקין שוב. עכשיו, בפעם הרביעית, או משהו כזה, החלטתי להתחיל לבדוק רכיבים. הדבר הראשון שנראה לי סביר זה הארד דיסק דפוק. כדי לבדוק את זה עשיתי Scandisk, או לפחות זה מה שחשבתי שעשיתי. מה שקרה זה שמיקרוסופט שינו את האפשרות הזאת במעבר לXP ועכשיו כשבוחרים בה דרך המאפיינים של הדיסק->כלים הוא עושה את הבדיקה, ומתקן - או לא - בעיות ולא מציג בסוף דו"ח, הוא רק אומר שהוא סיים. אחרי שעשיתי את זה, ולא קיבלתי מה שרציתי, עשיתי את זה דרך Command Prompt: כתבתי chkdsk e: /f /r ואחרי איזה כמה שעות הוא חזר אלי עם תוצאה - יש 4096 בייט דפוקים, או במילים אחרות, אשכול (Cluster) אחד דפוק. זה המינימום שי…

• 1 תגובה
    • 702 צפיות
  20. המחשב, כמו שכתבתי הוא פנטיום 3 866 עם 384 mb זיכרון. באתר היצרן של הצורב מפורסם שדרישות המינימום הם פנטיום 3 800. למה צריך מעבד כל כך חזק בשביל צריבה? אני קונה בעיקר בשביל גיבוי. עוד שאלה, האם בשביל גיבוי זה משנה עם זה אם המדיה היא - או + והאם יש מדיה מיוחדת לדטה? ושאלה אחרונה, על איזה חנות אתם ממליצים?, חנות שהיא גם פיזית, לא רק באינטרנט.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. תיאור קצר על החומרה שלי: המחשב השולחני שלי עם Windows 7, מע' הפעלה מותקנת על SSD של מיקרון C400. המחשב הנייד שלי עם Windows 8, מע' הפעלה מותקנת על SSD של סמסונג EVO 840. בשניהם ישנה תופעה לפיה מעת לעת, המחשב קופא לגמרי למס' שניות ולא מגיב בכלל. לאחר 5-10 שניות בד"כ, הכל עובד כרגיל. האם הבעיה יכולה להיות קשורה ל-SSD? כיצד ניתן לאבחן? תודה.

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. לפני כשובעיים נדפק לי הארד דיסק 20 ג'יגה של WD שעבד כ - 3 ... באותו יום הלכתי לחנות שממנה קניתי אותו ... למזלי זה היה השבוע האחרון לאחריות .. והחלפתי אותו בתוספת קטנה ל - Seagate ברקודה 40 ג'יגה 7200 ר.פ.מ הברקודה עבד יפה .. שבועיים (בדיוק) ... וביום בהיר אחד ... פתאום השתגע ! מסכים כחולים של Hard Disk Failed הוא לא נותן לי לפרמט... פשוט משוגע ! היום בבוקר הלכתי לחנות אם ההארד דיסק ... וצעקתי אליהם .. מה זה ? מה זה צריך להיות ... שזה פשוט בושה לשבח ככה את ההארד דיסק בעת הקניה .. ואחר כך אני צריך לגלות על בשרי (וחומרתי) שההארד דיסק שווה לתחת ... ביקשתי תחליף מידי .... כי אני לא מתכוון לחכות חודש עד שיגיע חדש מהחברה ... הם שאלו אותי מה עשיתי אם ההארד דיסק ... אז אמרתי ... ש…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אני אישית כבר לא מבין מה הולך פה... מדובר כבר בכונן קשיח רביעי שהולך לי בשלוש שנים ! לדעתי מדובר במשהו די מוזר, לא ? חשבתי אולי הספק אשם, החלפתי אותו, החלפתי מארז, החלפתי לוח אם/מעבד/זכרון הכל... הכוננים אומנם מאז ומעולם היו ברמת פעילות גבוהה, ביטורנט והכל, אבל אני לא היחיד, אבל משום מה רק אני צריך להחליף 4 כוננים בשלוש שנים.... יש למישהו רעיון אולי מה יכול לגרום לתופעה הזו ?

• 3 תגובות
    • 891 צפיות
  24. שלום לכולם המחשב אצלי במשרד קרס לאחר שכל היום עבד מאד לאט ונתקע פעמיים. עשיתי ריסט ואז הגיע למצב של boot from CD עשיתי שוב ריסט ואותו דבר בדקתי שוב וראיתי שהמחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח. הוצאתי את הכבל שלו מהלוח וחיברתי שוב. נכנסתי לביוס בקדתי מי עושה BOOT קודם. המחשב הגיע למצב עלייה לווינדוס. חושב דיי הרבה זמן ואז שוב קורס ועושה לי BOOT FROM CD האם ההארד דיסק הלך? מה הם האפשרויות שלי? כל העסק נמצא על המחשב הזה ולא התבצע גיבוי בזמן האחרון. אסור שהמידע יאבד. תודה רבה רבה לעוזרים אני ממש נואש

• 6 תגובות
    • 995 צפיות
  25. Started by amisha,

אני מפחד מחיבור SATA בגלל דבר אחד : אני מפחד שאני אכניס בטעות מכה לחיבר מידע והוא יישבר זה יכול לקות אם אני אתנגש בו?

• 1 תגובה
    • 667 צפיות

דיונים חדשים בפורומים