אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
בווינדוס 7, כונן קשיח סאטא, הנמצא בתוך מגירה עם מפתח און אוף בתוך המארז, בטעות המפתח סובב, דבר שבטח גרם לחשמל ונתונים של הכונן להפסיק. אני לא רואה שום בעיה בהפעלות מחדש של המחשב. נראה בסדר גמור. האם אני צריך לחשוש מאיבוד נתונים או בעיה בחלונות בהמשך הדרך? - אם לא אז מדוע - האם ה- אן טי אפ אס שומר על הנתונים תקינים גם באיבוד כזה של חשמל ונתונים לכונן? - אם כן - יש תוכנה שכדאי לי להריץ לבדוק תקינות?
-
- 2 תגובות
- 889 צפיות
-
-
מה אפשר לעשות כדי לנטרל נעילת האיזור בצורב dvd שלי lg-4120B .... help me please :
-
- 1 תגובה
- 834 צפיות
-
-
לוח בן כ 3 שנים צריך להחליף דיסק קשיח אתם ממליצים על שני דגמים של סאמסונג- 103SJ 103SI ההבדל הכספי זניח מה עדיף-מי אמין יותר? תודה ערן
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב. אני מעוניין לרכוש כונן SSD של אינטל, מסדרת 760P בנפח 256GB. המחיר נראה זול יחסית (80$), בעבור מפרט מרשים במיוחד (מהירות קריאה וכתיבה 3200 מב/ש ו-1300 מב/ש בהתאמה). יש לי לוח אם GA-Z77-DS3H של GIGABYTE, משנת 2012. המעבד שלי הוא i7-3770 של אינטל (גם מ-2012). לאחר חיפושים ברשת, לא הצלחתי להבין האם כונן ה-SSD תואם ללוח אם שלי. במפרט של הלוח אם שברשותי מופיע שיש תמיכה ב-PCI Express 3.0. ואמנם ה-SSD המדובר נתמך על ידי PCIe NVMe 3.1 x4. כאמור, לא הצלחתי להבין האם אוכל להשתמש ב-SSD הזה עם לוח האם שברשותי. כמו כן - האם אוכל להפעיל את מערכת ההפעלה דרך ה-SSD הזה ? כלומר לבצע boot דרכו (יש…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, רציתי לדעת, האם הארד דיסק משפיע על מהירות קידוד סרט? למשל אם סרט מקודד בהארד דיסק SSD יהיה יותר מהר מקידוד בהארד דיסק סטנדרטי שנמכר כיום? (הכוונה לקידוד נניח מקובץ TS ל-X264 למשל) ידוע שהמעבד הוא גורם משפיע בעיקר אבל האם יהיה הבדל משמעותי במהירות אם בכלל בקידוד?
-
- 1 תגובה
- 803 צפיות
-
-
-
אני שוקל לקנות שני דיסקים מהדגם הנ"ל לצורך עבודה לבסיס נתונים בחיבור RAID 0 , האם הדגם הזה מתאים, לאור העובדה שראיתי באתר שלהם כי יש דגם שנקרא F1R שמוגדר כתומך RAID. האם זאת בחירה נכונה או אולי מומלץ משהו אחר. דיסק נוסף שראיתי הוא RAPTOR של WD בנפח 300M , אבל במחיר מטורף, האם יש בשוק דיסק אשר משתווה לו או דומה לו בביצועים במחיר שפויי.
-
- 2 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום אני עובד עכשיו עם המערכת: Pentium 4 2.4Ghz Northwood Albatron PX865PEC PRO V2.0 Gigabyte Geforce MX-400 Geil 512MB CL 2.5 333Mhz ודיסק קשיח: SAMSUNG SP2014N 200 GB אחרי סריקה ב MHDD נמצא סקטור אחד פגום [אדום]. הבעייה במערכת שאחרי כמה שהו זמן עבודה הכל פשוט קופא, מקלדת, עכבר, מסך וכמובן שהפתרון היחיד הוא רסטרט. ונורת ה HDD על המארז נשארת דלוקה. האם זה ההארד דיסק או משהו אחר? תודה.
-
- 0 תגובות
- 600 צפיות
-
-
הרצתי בדיקה בעזרת תוכנה שנקראת hd tune להרדיסק והא כתבה לי שיש 470 סקטורים פגומים בו. זה מה שהוא כתב בבדיקה: HD Tune Pro: ST3500410AS Health ID Current Worst ThresholdData Status (01) Raw Read Error Rate 105 99 6 8170981 ok (03) Spin Up Time 97 97 0 0 ok (04) Start/Stop Count 99 99 20 1398 ok (05) Reallocated Sector Count 89 89 36 470 warning (07) Seek Error Rate 78 60 30 70679577 ok (09) Power On Hours Count 97 97 0 3489 ok (0A) Spin Retry Count 100 100 97 0 ok (0C) Power Cycle Count 99 99 …
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם זוכרים את שנות ה-90 הטובות? היה אז דבר נחמד שאפשר לקנות למחשב, שנקרא מגירה ל-HardDisk. אני מחפש את אותו דבר, היום ב-2018, אבל עדכני ל-2018, כלומר לא בגודל 3.5", אלא 2.5", כך שיתאים ל-SSD... שיאפשר להכניס ולהוציא SSD אל המחשב, ויאפשר להשאר עם חיבור ה-,SATA ולא לעבור לחיבורים של הארדיסקים חיצוניים כגון USB וכאלה.. האם יש דבר כזה במקרה? תודה
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
האם זה נכון או שזו עוד סתם קלישאה? אצלי העדפתי לקנות בשם הקלישאה הזו שני דיסקים של 80 ושמתי אותם ב RAID -0 ,מבדיקות זה באמת מהיר מאוד וגם שקט מאוד יחסית לדיסקים גדולים אבל מה ההסבר מאחורי זה?
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם יש הבדל משמעותי במחיר בניהם ?
-
- 6 תגובות
- 763 צפיות
-
-
בעקבות אחד הדיונים פה על הזמן הגישה בRAID רציתי לשאול האם עדיף שאת מערכת ההפעלה להתקין בכונן רגיל ואת המשחקים או קבצים גדולים להתקין בRAID שאז אני ארוויח את מהירות הקריאה?
-
- 1 תגובה
- 587 צפיות
-
-
שלום לכולם... יש לי שאלה .. הצורב הזה תומך ב dvd-ram ? LG GH22NS30 כי ראיתי באתר של אייבורי שלא רשום שהוא תומך וכבר צרבתי איזה 20 דיסקים בצורב הזה עם דיסקים של dvd-ram ... והם עבדו ...איך זה יכול להיות ? ומה ההבדל בין + ל- ? ומה כדאי לי לקנות אם אני רוצה רק לצורב סרטים ומוזיקה ? או שזה לא משנה אם הצורב תומך.. תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
השאלה פחות או יותר בשם הנושא. יש לי מידע חשוב על המחשב, אז רוצה לקנות הארדיסקים טובים, לא זולים. אבל האם עדיף לקנות היום הארדיסק של 4TB ב-1400 ש"ח או שניים של 2TB באותו המחיר בערך? הדיסקים שאני שוקל הם: Western Digital Caviar Black WD4003FZEX 4TB Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TB
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
גם סוג של גיבוי למקרה שאחד ייהרס וגם שטח האחסון לכל כונן הוא קטן יותר ועל פי ההגיון יעבוד מהר יותר, לא?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ישנה תפיסה מקובלת הטוענת שיש לחלק את הדיסק הקשיח ל-2 מחיצות (מחיצה C למערכת ההפעלה, ומחיצה D לשאר הקבצים). עפ"י רוב תפיסה זו נכונה בהקשרים של תחזוקה ושל גיבוי ושחזור. אני בא לשאול בהקשר של ביצועים מה עדיף? מצד אחד, יש האומרים שאם נשים את כל החומר רק על מחיצה אחת C, הביצועים יהיו פחות טובים: 1. בגלל שהמחיצה תהיה יותר מידי גדולה ועמוסה בריבוי תיקיות וקבצים. 2. בנוסף לכך, ישנו תהליך מוגבר יותר של פרגמצטיה במחיצה גדולה, שמוריד באופן ניכר את הביצועים. מצד שני, יש האומרים שדווקא החלוקה ל-2 מחיצות היא זו שפוגעת יותר בביצועים, מכיוון שראשי הקריאה צריכים לעבור כל הזמן ממחיצה C ל-D הלוך ושוב, במקום להישאר במחיצה אחת. המעבר הזה גורם להאטה בביצועים ולבלאי מוגבר של הדיסק קשיח. מה יותר…
-
- 38 תגובות
- 9.9k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי כונן שעומד להתמלא, אני מעוניין לקנות כונן גדול יותר ולהעביר אליו את כל המידע. מה עדיף מבחינת שמירה על אריכות ימי הכונן ומינימום שחיקה ותקלות? כונן אחד 4TB או שני כוננים של 2TB? באיזה אופציה עדיף להשתמש לשימוש שוטף ובאיזו אופציה לגיבוי? (יחובר למחשב רק לצורך העתקת הגיבוי פעם בכל כמה זמן...) מבחינת אופן השימוש: האם מה שמשפיע על שחיקת הכונן הוא זמן העבודה שלו (כמה זמן הוא עובד ברצף) או מספר הפעמים שהדלקתי וכיביתי אותו? או שאי אפשר לחזות מראש או להשפיע על הדבר...? תודה לעוזרים! הבהרה: הנפחים הם לצורך הדוגמה, אני רואה ש-4TB לא משתלם כרגע...
-
- 40 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
יש לי לוח P965-S3 של GIGABYTE עם BIOS F12, כרגע מוגדר RAID 1 עם שני כונני 500GB (כמו שרשום במפרט) אני שוקל להחליף את המעבד שלי לדגם שיצריך עדכון BIOS, האם הדבר עלול לפגוע בRAID הקיים? (בחומר).
-
- 4 תגובות
- 773 צפיות
-
-
האם זה עוד מעט יוצא? או שאני טועה ועדיין לא מתכננים כזה דבר
-
- 2 תגובות
- 740 צפיות
-
-
אנירוצה לקנות 5 כוננים כאלה ואני רוצע לבצע עלהם מערך רייד 5 עים תוכנה או בעזרת הלוח, הבנתי שהם בעלי 4 סקטורים וזה גורם לבעיות, לא כוכך הבנתי מה זה אומר.. 1.האם אפשר לבצע עלהם מערך רייד 5 דרך תוכנה ולוח(שתומך ברייד 5 כמובן) ולא יבצרו לי שום בעיות מיוחדות?? 2.אני נכון לעכשיו מזמין מחו"ל מכיוון שלא מצאתי בארץ, משהוא מכיר חנות בארץ שמוחרת אותם?? 3.האם אתם גם חושבים שהם הכי מומלצים לאיחסון??
-
- 2 תגובות
- 866 צפיות
-
-
אני מדבר באופן כללי. אני עורך כ-10 סרטים לחודש בערך. זה אמור לגרום נזק כלשהו לקשיח? כדאי להשקיע בדיסק נוסף קטן לצרכי העריכה בלבד? תודה.
-
- 6 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום כולם, אז ישר ולעניין - לא פיצלתי את הכונן הקשיח כשהתקנתי מערכת הפעלה. רציתי לדעת, האם אפשר לפצל את הכונן לאחר מעשה? האם המידע שעל הכונן ילך לאיבוד אחרי הפיצול? תוכנות מומלצות יש? ראיתי את שתי אלה בנעוצים, הן יעשו את העבודה או שיש משהו עדכני יותר? Acronis Disk Director Suite 10.0 Partition Manager 10.0 Personal תודה מראש וחג שמח =)
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני חושב שהכותרת מבטאת אותי מספיק ברור. תודה מראש עריכה-עוד שאלה אחת כדי לא לפתוח עוד תרד:האם עשיית איתחול מהכפתור שעל המארז פוגמת בהארד דיסק או במשהו אחר?
-
- 26 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
שלום רב, רכשתי DOK של חברת SanDisk : Ultra USB3.0 Flash Drive 256GB משום מה הדיסקים האלה מגיעים עם מערכת FAT32, שכידוע אינה מאפשרת העתקה של קבצים בנפחים גדולים. ( מי צריך דיסק 256GB בשביל קבצים של 20 מגה???) בלית ברירה ביצעתי לדיסק איתחול ל- NTFS הבעיה היא שקצב העברת הקבצים איטי להחריד, בערך 20MB/s משך העתקה של קובץ בנפח 2.24GB היה כ-5 דקות. ברשותי DOK נוסף של חברת Transcend 64GB שם הדבר דומה, אם כי קצב ההעתקה פחות איטי. חשבתי לשלול שהבעיה נובעת בגלל הדרייברים של USB3.0 או בגלל הפורט עצמו. לכן ניסיתי להעתיק את אותו קובץ לדיסק חיצוני נייד של 1 טרה USB3.0 , והנה שם התהליך נמשך פחות מדקה! …
-
- 78 תגובות
- 20.9k צפיות
- 1 follower
-