אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,915 דיונים בפורום זה
-
ברשותי HDD 2.5" שפירקתי מהנייד השני שלי, מחובר לקייס חיצוני עם שקע USB2 ו ESATA. אינני מצליח לראות הבדל במהירות בניהם. במוצהר, ESATA מהיר פי 5. בפועל, ההבדל הוא במקסימום פי 1.5 וגם זה בקושי. לדוגמה, כתיבה אליו ב USB2 היא בממוצע 25מגה לשניה. ב ESATA, מהירות הכתיבה היא 34מגה לשניה. מדוע הפערים בשטח כ"כ מינוריים? האם יש משהו שניתן לעשות כדי לשפר את הביצועים?
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 הכוננים הללו. 500GB 7200RPM 16MB Sata II HD502HJ 1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ פער המחירים די גורם לי לקנות את ה1TB אבל מצד שני שמעתי שהוא רועש. יש איזשהם הבדלים בביצועים/ברעש בשני הכוננים? (הבנתי של1T יש 2 פלטות.. )
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. ברצוני לרכוש SSD, בדקתי בעיקרון את ה VERTEX 2 OCZ,אבל ראיתי שיש להרבה אנשים בעיות איתו,לכן החלטתי ללכת על ה G.SKILL, האם מישהו עבד עם SSD של G.SKILL? והאם הוא מומלץ?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי! אני מעוניין לרכוש דיסק חיצוני חדש וראיתי את הMY PASSPORT של WD שתומך גם בUSB3. השאלה שלי היא אם אני יכול להגן עליו לשימוש עם סיסמאת כניסה בדומה לU3 ? תודה מראש לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 956 צפיות
-
-
יש לי תקציב של 1000 שקל +- ואני רוצה לשדרג את זמן הגישה שלי תגידו לי עם זה רעיון טוב -יש לי עכשיו 500GB של סמסונג אני יוסיף עוד אחד כזה בידיוק מKSP ב189 שקל למערך RAID0 אני משתמש בבקר שעל הלוח לכל הסרטים משחקים ..... -אני קונה SSD למערכת הפעלה(Windows 7 Ultimate) של 60GB בתקציב 600-700 שקל -ומוסיף עוד קונן רגיל של 1TB לגיבוי אפשר המלצות אני חשבתי על SSD: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&cat=11270 ודיסק גיבוי: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&cat=11270
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי דיסק קשיח של סמסונג דגם HD322HJ בנפח 320 GB מיותר בישבילי להשאיר אותו מחובר במחשב כי יש לי במחשב עוד כונן ולכן אני רוצה להפוך אותו לכונן חיצוני לגיבוי והעברת מידע... בנוסף יש לי בבית עוד HD ישן בחיבור IDE ויכול להיות נחמד אם הכונן החדש יתמוך בשני החיבורים. הדרישה המרכזית מהכונן החדש זה שיתמוך ב USB2 וכמובן ש USB3 יכול להיות נחמד... בקשר למחיר אני שואף למוצר בעלות תועלת טובה, לא צריך משהו מפוצץ אבל שיעשה את העבודה ואם הוא יכול לתמוך בשני החיבורים אפילו עדיף תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב. קניתי מחשב מבוסס SSD VERTEX 2. השאלה שלי באיזה מצב לבחור IDE או AHCI א.במידה ואחליט להתקין WINDOWS XP ב.במידה ואחליט להתקין WINDOWS 7 מה ההבדל בין המצבים? זה הלוח אם אם זה משנה Gigabyte GA-PH67-UD3 H67 CHIPSET.
-
- 18 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני חושב לקנות את הכונן הזה בחנות הזו... http://www.skypc.co.il/pl_product~907910~141~0.htm מה שחשוב לי זה חיבור הSATA ולפחות 1T במחיר הכי כדאי.. האחריות ושם החברה חשובות גם כן ! אשמח לכל מילה בנושא תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי הארד דיסק חיצוני של 320 ג'יגה. בטעות, מחקתי את המחיצה שלו וכל המידע נעלם. עכשיו אני רוצה לשחזר את הקבצים האבודים שהיו במחיצה. השתמשתי בכמה תוכנות והתוכנה המביאה הכי הרבה תוצאות היא: Active@ Partition Recovery 5.3 עשיתי סריקה מקיפה והצלחתי לראות את כל הקבצים שאני רוצה לשחזר. אבל משום מה אחרי שאני מבצע Recover הקבצים שלי לא חוזרים לקדמותם, אולי אני פשוט עושה משהו לא נכון.... למישהו אולי יצא לעבוד עם התוכנה ויודע מה אני צריך לעשות ?? תודה רבה, העניין הזה חשוב לי בטירוף, זה ממש קרייסס !!!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
בקיצור ככה, קניתי את הדיסק שבוע שעבר למחשב מדיה ישן (מעבד athlon 3000+, גיגה וחצי זכרון ddr1,לוח אם GA-K8VT890-9, כרטיס מסך 3850 hd). בהתחלה ההתקנה של הווינדוס לא הצליחה לזהות את הדיסק(היא הראה מחיצה בגודל 31 מגה), אבל אחרי כמה נסיונות המחשב מצא את הדיסק והתקין את מערכת ההפעלה, הכל טוב ויפה, אבל מה לעשות שבצורה רנדומאלית (לא בתוכנה מסוימת ולא תוך זמן מסוים) המחשב פשוט קופא (שום דבר לא מגיב, לא העכבר ולא המקלדת, וגם רואים שאור הפעולה במארז נפסק). משהו יכול לתת כיוון? מה יכול לגרום לכך? אילו בדיקות צריך לבצע? והאם יכול להיות שהדיסק תקול וצריך לממש אחריות(שכן המחשב פועל עם דיסק קשיח אחר ללא שום בעיה).
-
- 23 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות מערכת חדשה אבל לשם כך אני צריך לדעת אם באמת יש טעם בעניין השאלה שלי המערכת צריכה להעביר קבצים כבדים מכונן אחד למישנהו בסוגים שונים של חיבורים כגון כרגע אלו חיבורי USB וחיבורי SATA באופן הרגיל מה שיש לי היום בסוקט 775 כל שליחת נתונים לכונן כל שהוא גורמת להכפלת או לשילוש הזמן הכללי להעברת הנתונים בין הכוננים וכך ככל שאני מבקש להעביר עוד קבצים במקביל הזמן מתארך והמחשב הופך להיות איטי מטרתי העיקרית כרגע לפתור את בעיית האיטיות הנוראית אשר נגרמת כתוצעה מעברות נתנוים מרובות בו זמנית מכונן לכונן האם במערכת שבבים החדשה 1155 ההאטה כמעט ולא תורגש ? תודה לעונים
-
- 2 תגובות
- 846 צפיות
-
-
יש לי צורב DVD כבר 6 שנים ומשהוא ועדיין לא הבנתי מה ההבדל העיקרי. הבנתי שמתקינים מערכת הפעלה שבאה על DVD אז במחשבים ישנים זה משנה (שהתקנתי WIN 7 על פנטיום 4 ישן היה איזה שגיאה CODE 5 והבוט לא עלה). תודה לעונים
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להשאיר את הדיסק החיצוני מחובר למחשב כל הזמן א. האם זה בסדר ? לא יקצר את החיים שלו ? ב. האם אפשר לגרום רק לכונן חיצוני לישון שהוא לא בעבודה? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
הבנתי שבקר עולה בסביבות ה1000 ש"ח - שזו השקעה לא קטנה ! לכן אשמח לדעת אם יש בקר מומלץ שעונה על הדרישות הבאות: א.שיהיה PCIe x4 - ע"מ לנצל יותר מ1.5Gbit של Pcie x1 ב.שיתמוך בלפחות 4 כוננים מחוברים. ג.אני הייתי שמח לדעת שהוא יבצע את העבודה בRAID 5 עם 4 כוננים מחוברים והכוונה שהמהירות תהיה בסביבות ה250+ MB בשנייה או מנגד שיריץ 2 דיסקים על RAID 0 ב200 מגה + עוד שלושה דיסקים בRAID 5 גם כן ב200 מגה - והכי חשוב שיעבדו בו זמנית במהירות הזאת. או שהגזמתי ?
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום. יש לי כונן קשיח ישן 80GB, שאני רוצה להוסיף למערך רייד 0. האם הדבר מסוכן? האם יגביר את הסיכוי לקריסה של המערך ואיבוד מידע? האם מהירות הכתיבה הגבוהה של המערך תרד? ובכללי האם הביצועים ירדו? נ.ב. יש לי את המפרט הבא: מעבד: AMD PHENOM II X3 720 2 דיסקים קשיחים 500GB segate baracuda המחוברים מערך RAID לוח אם: gigabyte MA770-UD3
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, בכוונתי לרכוש כונן חדש בקרוב וישנה התלבטות בין שתי אפשרויות ושלושה דגמים. האפשרות האחת היא לקנות כונן חיצוני, והאפשרויות הןWestern Digital 1000GB WDBAAU0010HBK או Seagate 1000GB ST310005EXD101RK שניהם כוננים חיצוניים עם ממשק USB2. הסיגייט זול בכ-40שקלים. מי מהם עדיף? אפשרות אחרת נראית לי יותר אטרקטיבית כרגע וכוללת כונן פנימי HD103SJ של סמסונג, שנת אחריות נוספת (3 לעומת 2 בחיצוניים) וזכרון מטמון גדול יותר - 32 לעומת 8 בראשונים שציינתי. ככונן בלבד, הסמסונג נראה לי כאפשרות עדיפה. דעתכם? מלבד הכונן, אצטרך לקנות כיסוי. כמובן ששקלתי כיסוי עם ממשק eSATA כדי להתחבר לכניסה זו בנייד שלי, אך זה נראה לי הופך לסיפור יקר. גם עם כיסוי חיצוני עם USB2 בלבד, נדמה לי כי הבדלי ה…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
במערכת קבצים FAT32 לא ניתן להעביר קובץ יחיד ששוקל 4GB ומעלה, האם במערכת קבצים FAT ניתן לעשות את זה? אני רוצה את זה בשביל הפלסטיישן 3...
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כיום יש לי 2*1TB ברייד0 רק להורדות בלבד (ללא BOOT) ורוצה להחליף אותם למשהו יותר גדול, כמו 4 טרה. אני יוצר פרטישן בודד על כל דיסק ואז מאחד אותם בהגדרות רייד לדיסק 1 גדול. מה שבילבל אותי זה האתחול דיסקים, בו נכתב שMBR תומך עד 2 טרה. האם זה זה לדיסק פיזי בלבד או שזה הגבלה גם לריידים הגדולים מ2 טרה? איך לפרמט בתכלס? תודה
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום קיבלתי במתנה מארז הארד דיסקים מהדגם SNT ST-2312B2 http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=12947 פירקתי את המארז לצורך החלפת הארד דיסק והגעתי למצב שבתמונה ניסיתי לנתק את ההארד דיסק מהלוח של המארז - חיבור הide משוחרר אבל חיבור החשמל תפוס משום מה איך ניתן לשחרר אותו? עם עוד קצת כוח הצלחתי לשחרר תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 868 צפיות
-
-
יש לי נייד של סוני שנרכש בארה"ב כבן שנתיים ולמרות שהוא לא עבד הרבה לאחרונה החלו רעשים של מדי כעשר דקות נקישה קטנה. ההארד דיסק הוא של טושיבה מדגם: MK1652GSX והרי השאלות: 1.האם זה אומר בוודאות שההארד דיסק עומד לעבור מהעולם? אפשר לשער מתי? 2. האם יש משהו שניתן לעשות כדי להאריך את חייו? 3. האם המוכר (האתר הרשמי של סוני) יחליף לי אותו למרות שהוא באחריות או שעד שלא מגיעים למצב של השבתה מלאה הם לא מחליפים? 4. כחלק מהעסקה קיבלתי גם רשיון לווינדוס ויסטה ולחבילת אופיס, האם יש סיכוי שהרשיון שלי יפגע בצורה כלשהיא ולא אוכל להשתמש בהם כתוצאה מהחלפת הארד דיסק? תודה מראש, עמית
-
- 12 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
1.האם שניהם יספקו אותה מהירות גם בקריאה וגם בכתיבה?? 2.איזה יתרונות יש ל-zfs?? 3.והאם יש אפשרות להמיר את מערך הרייד5 שלי למערך zfs בלי לפגוע במידע ששמור על הכוננים קשיחים?? 4.האם יש אפשרות להוסיף כוננן קשיח למערך רייד5 ולמערך zfs בלי לפגוע במידע ואחרי שכבר חצי ממנו מלא?? והאם זה פעולה שדורשת הרבה זמן בהנחה שיש 4tb מתוך 8 מלאים כבר??
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
במחשב ביתי מבוסס I3 עם WIN7 ו SAMSUNG F3 מה הגדרת צריכת החשמל לכיבוי הכונן הקשיח שהיתם ממליצים ? האם לאפשר כיבוי הקשיח ? ואם כן לאחר כמה זמן ? * בעבר לא היתי מאפשר כיבוי - אחרי שהבנתי ששלב הכיבוי וההתעוררות של הקשיח גורמים לקיצור משמעותי (שחיקה) באורך חייו . - אני זוכר מאמר (ולא זוכר מאיפה..) שכתבו שכיבוי והדלקה שווים מבחינת שחיקה לכ8שעות הפעלה.. - האם זה רלוונטי גם כיום ? אשמח לקבל דעה מקצועית בעניין...
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אולי יש לי קארמה שלילית אבל חוץ מDOK אחד של סנדיסק שקניתי בזמנו (2 גיגה קרוזר מיקרו) כל שאר ה6-7 DOK שברשותי פשוט בלתי אמינים בעליל. חלקם של קינגסטון, חלקם ג'נריים שקיבלתי כמתנה אבל פשוט כולם סובלים מאותה תופעה. חלקם בכלל לא עובדים, חלקם פתאום נדפקים עם כל החומר שעליהם וחייבים לעבור אתחול, חלקם פתאום מייצרים קבצי "Something" בלתי מזוהים בעלי תו אחד ששוקלים 18 ג'יגה או משהו כזה בלתי הגיוני בעליל. יש דרך או איזה כלי שירות לבדיקת תקינות של DOK? אולי לפרמט אותם עם מערכת קבצים כלשהי שתיהיה יעילה יותר?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה קורה ?? לפני יומיים הכונן הקשיח החיצוני שיש לי מת לצערי !! והאחריות שהיתה לו הסתיימה . אז אני חייב לקנות אחד חדש ויש לי שאלה : האם יש הבדל בין כוננים 2.5" ל 3.5" אני יודע שאחד בא עם כבל חשמל מיוחד והשני לא . האם יש יתרונות לאחד על השני ?? גם מבחינת סיכוי לתקלות בעתיד יש כונן שיש לו בדרך כלל יותר תקלות ?? תודה
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מקווה שזה לפה טוב אני רוצה לעשות מערך RAID0 אז רק דבר אחד אני לא יודע אני יצריך לפרמט את המחשב כי אם לא אז המידע שהיה נישאר רק כל כונן אחד.... קיצר אני צריך לפרמט או לא???
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-