עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by psu,

התקנתי היום HD חדש מסוג samsung 1 tera 103 sj - ווינדוס 7 רשם לי שהוא זיהה את ההתקן והתקין בהצלחה. הוא גם מופיע במנהל ההתקנים ללא שום בעיות. אך ב"מחשב שלי" הוא לא מופיע כלל. מה הבעיה? מה צריך לעשות? נכנסתי גם ל BIOS וגם שם ראיתי שהוא מחובר ושהכל תקין. כמובן שעשיתי ריסטרט וכול'י

• 4 תגובות
    • 749 צפיות
  2. Started by Mingi,

קניתי למצלמה כרטיס זיכרון של 8 ג'יגה, עכשיו אני מנסה להוציא את התמונות למחשב והוא לא מצליח לחבר מהמצלמה. חיברתי דרך מתאם SD למחשב גם לא עובד. ניסיתי גם את המצלמה וגם את המתאם עם SD של 2 ג'יגה ושל 128 מגה ושניהם עבדו חלק. המחשב עם ווינדוס אקס פי הום... מישהו יכול לעזור?

• 2 תגובות
    • 706 צפיות
  3. שלום, ראיתי שיש עכשיו חיבורי SATA2 וSATA3, השאלה היא האם יש הבדל מהותי בין השניים? ואם אני קונה כונן קשיח חיצוני עם SATA3 איך אני אדע שהוא יתחבר למחשב? אני צריך לבדוק תמיכה בלוח אם??? עכשיו לגבי הכונן, אני מעוניין לקנות כונן קשיח פנימי 2TB וראיתי שיש בפורום המלצה חמה על HD204UI, ושמתי לב שהBuffer זה 32MB בזמן שיש כוננים אחרים במחירים דומים עם 64MB וגם מהירות סיבוב יותר גבוהה (7200rpm) לעומת ה5400 של הכונן אז למה הכונן בדיוק מומלץ? יש את הכונן הקשיח DeskStar 2TB 7200RPM 64MB Sata III ‎ במחיר דומה אשמח אם מישהו יבהיר לי את העניינים, תודה

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. אהלן חברים, יש לי במחשב 3 הארדיסקים 2 של SEAGATE ואחד של SAMSUNG הבעיה היא עם אחד מהSEAGATEים הוא עובד הכל טוב ויפה..הוא גם עבר בדיקה ע"י הכלים של היצרן (בדיקה שאני בצעתי) ונמצא תקין הבעיה איתו הוא שהוא פשוט נעלם מהCOMPUTER אחרי פרקי זמן לא קבועים..ורק RESTART מחזיר אותו.. הוא גם לא מופיע בDEVICES ככה שאני משער שהBIOS פשוט מאבד אותו סתם כך פתאם .. הפרטים המדוייקים של הארדיסק הם Model: ST31000340AS, Firmware: SD1A אם מישהו מכיר את התופעה או יכול לזרוק רעיונות מה לבדוק זה עשוי להיות מועיל... תודה מראש לכל העוזרים, וחג שבועות שמח

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by stingeR-,

קיימים אצלי שלושה דיסקים, 2 מדגם 103SJ של סאמסונג, ועוד אחד מדגם 7K2300 2TB של HITACHI. הויברציות שנובעות מהם כמעט בלתי נסבלות, ולמרות כל הגומי במארז(בתוך המגירה שלהם, במסילה וגם למטה יש גומי) עדיין המארז רוטט כמו ויברטור על MEDIUM אשמח אם למישהו יש ניסיון עם המארז(LANCOOL K60) ויש לו גם בעיה דומה, האם יש דרך לפתור אותה ? אני כבר ויתרתי...

• 2 תגובות
    • 627 צפיות
  6. אז חברים שלי קנו כונן IOMEGA EGO בדיוטי פרי. נראה עסקה משתלמת לכונן חיצוני. כשמחברים אותו למחשב, הא מזוהה ומותקן בהצלחה, ניתן לגשת לכונן הוירטואלי שהוא יוצר ובו שוכנת התוכנה של IOMEGA. כשמפעילים את התוכנה, מופיע מסך עם הגדרות סתמיות של התוכנה (להפעיל עם הפעלת המחשב, למזער לסרגל וכו). אין שום דבר שנוגע לכונן הספציפי שמחובר. הוא מופיע במנהל הדיסקים, אבל אי אפשר לאתחל/לפרמט אותו. אין גישה לכונן ככונן נוסף (לא מופיעה אות נוספת בכוננים תחת "המחשב שלי") ניסיתי להוריד תוכנה מעודכנת אך התוצאה זהה. מישהו מכיר את התופעה?

• 2 תגובות
    • 976 צפיות
  7. שלום לכולם. נתקלתי בבעיה מוזרה ממש לפני כמה דקות. אני משתמש בDOK הזה כבר הרבה זמן ולא הייתה לי בעיה להכניס קבצים של 1-2GB (מעולם לא ניסיתי קבצים גדולים מ2GB) והיום ניסיתי להכניס קובץ שהוא 4.7GB אבל אז עולה לי הודעה שאומר לי שהדיסק מלא, אבל הקטע הוא שכל ה15.1GB שקיימים הדיסק פנויים. עשיתי פירמוט ולא עזר. הDOK המדובר זה: http://www.transcendusa.com/products/ModDetail.asp?ModNo=165 בגרסת 16GB. ----------------------------------לא משנה כבר פתרתי את הבעיה.שחכתי שצריך לפרמט אותו לNTFS

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by elad-k1,

שלום.. יש לי הארד דיסק מקסטור 500 גיגה חיצוני ויש לי עליו 460 גיגה בשימוש עכשיו כניראה ולפי מה שהבאתי ניכנס לו ווירוס ואני לא רוצה את הקבצים שיש בו.. איך אני יכול לסדר את זה תודה

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. כדי לחסוך בזמן, האם עדיף להתקין את אופיס דרך הכונן האופטי, או דרך ה USB? מי מבין הממשקים מהיר יותר? תודה!

• 1 תגובה
    • 598 צפיות
  10. Started by smoke_man,

לפני מספר ימים קניתי הארד דיסק חדש שמחולק לשני מחיצות העתקתי על אחת המחיצות תוכן חשוב ואחרי יומיים עשיתי פירמוט על המחיצה הראשית של הכונן הנוכחי (לא על הכונן החדש) ונעלמה לי המחיצה איך אני מחזיר את המחיצה עם החומר הקיים תודה וערב מעולה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by strifer,

שלום , לפני כמה ימים המחשב פתאום התחיל להגיב באיטיות בכל הנוגע לפתיחת ה EXPLORER (לא הדפדפן) , אחרי שנאלצתי לעשות לו בוט ידני כי הוא נתקע. שמתי לב בביוס שהמחשב נתקע בשלב הזיהוי של אחד ההארד דיסקים. הדבר הזה קרה לי בעבר עם 3 הארד דיסקים של WD (מאותה סדרה דפוקה של BLUE & GREEN מאז החלפתי לסמסונג ועבד טפו טפו בסדר עד לפני כמה ימים) ואף אחד לא ידע להסביר. המפרט שלי מופיע פה בצד , לפי דעתכם מה יכול לגרום לזה(ספק , כבל SATA) מלבד האופציה הברורה שכנראה הוא גוסס וצריך להחליף אותו (שדי באסה כי SKYPC כבר לא קיימים)... בתכלס לא נראה לי שזה הספק או הלוח אם כי ההארד דיסק של סיגייט עובד רציף כבר שנתיים בלי בעיות (טפו טפו). תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 604 צפיות
  12. שלום. יש לי מחשב טיפונת ישן אבל עם הרבה מידע חשוב עליו. כונן קשיח של 80GB. לפני כשלושה ימים החלה בעיה שכשאני מדליק את המחשב הוא מתחיל לתקתק, הקשבתי מקרוב והרעש יוצא מההארד דיסק. המערכת הפעלה לא עולה, רק מגיעים למסך שחור עם הודעת שגיאה disk boot failure. ניסיתי לאפס את הביוס להגדרות ברירת מחדל, ניסיתי להוציא ולהכניס את הכבלים (ולוודאות כמובן שהכל מחובר ותקין) אבל פשוט לא עובד. לקחתי את ההארד דיסק היום לחבר שלי שהוא אחראי ציוד מחשוב בצבא והוא הסתכל עליו ואמר לי שהבעיה היא בהגדרות בביוס כנראה, שהביוס לא מצליח לטעון אותו. איך מתקנים כזה דבר? תודה!

13. Started by 0beron,

שלום לכולם, אני מבקש עזרה בתקלה של איטיות בהעברת קבצים ל DOK. המחשב שלי מורכב מלוח אם ASUS P6T DELUXE, מעבד Intel Core I7-920 מהדגמים הראשונים שיצאו, וזיכרון 6GB של G.Skill DDR-3 בתדר 1333 Mhz, הכל עובד בסטוק, לא פועל OC בדרך קבע, האיטיות עליה אני מדבר, קורה כאשר אני מעביר קבצים בין כל אחד משלושת הכוננים הקשיחים שלי אל הDOK, יש לי כונן 80GB Seagate Barracuda 7, עליו יושבת מערכת ההפעלה, יש לי כונן WD 160GB AAJS - שהוא כונן אחסון, וכן כונן אחסון נוסף Seagate Barracuda11 1TB. אני מריץ מערכת הפעלה Win 7 Ultimate 64Bit. כאשר אני מעביר קבצים לDOK לא משנה מאיזה כונן, זה בכמה שניות ראשונות מעביר על בין 30-50 MBPS, ולאחר כ-5 שניות צונח באיטיות לבין 5-8 MBPS. סרט של 8GB, לוקח לי לה…

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. רכשתי מחשב חדש עם WIN7 והרדיסק 500GB. כשאני מחבר את ההרדיסק הישן בחיבור IDE, המחשב מזהה אותו ואחריו שאני מגדיר אותו במחשב, ומנסה להיכנס לרדיסק הישן, הוינדוס מסקש ממני לבצע פירמוט להרדיסק הישן. לא קיימת אפשרות אחרת. מה לעשות ? תודה!

• 1 תגובה
    • 712 צפיות
  15. Started by benyben,

מדובר בכונן SAS שאני שוקל לרכוש. האם עלי להכין את עצמי לרכישה של כבל מיוחד/שונה מאשר זה שנמצא בספק הכוח שלי (SATA)? או שמדובר באותו הממשק? תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. יש דרך לדעת אם הכונן הקשיח שלי הוא Re-certified בניגוד לחדש? אשמח לדעת. תודה

• 3 תגובות
    • 702 צפיות
  17. המחשב שלי הוא ישן משנת 2005, אז למרות שזה ישפר מהירות, אני לא יודע אם עד כדי כך..אתם יכולים להגיד לי אם זה יעזור לי לשים כונן SSD על המחשב? הנה המפרט שלי: כרטיס מסך: ATI RADEON XPRESS 200 Series מעבד: Intel® Pentium® 4 CPU 2.80GHz כונן דיסקים: HT-DT-ST CD-RW GCE 8526B (צורב CD בלבד, אבל יש לי עוד כונן שהוא גם כונן CD ו DVD) כונן קשיח: Samsung F3 500GB HD502HJ זכרון: Kingston 1GB DDR1 400Mhz לוח אם: Intel D101GGC כרטיס רשת: Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC ספק כוח: COLORSIT 500W כרטיס קול: Realtek High Definition AC97 מאוורר מעבד: Alpine Pro 7 סוקט 775 (כולל עוד שני מאווררים רגילים)

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by דובי770,

אחרי התלבטויות החלטתי שאני קונה SSD (פתחתי אשכול בעבר אבל עכשיו שאלה אחרת) ראיתי ביקורות טובות על ה VERTEX 3 והסתכלתי מחירים... ב RSM זה 1534 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2569 וב KSP זה 1170 http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspnatania&cat=5783 וב IVORY גם כן 1170 למישהו יש רעיון לחנות יותר טובה אבל זולה? (אני מאזור נתניה) תודה מראש דובי.

• 2 תגובות
    • 946 צפיות
  19. זה שומר עליהם יותר או שאין שינוי ?

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  20. Started by Proww,

אהלן. יש לי כמה מחשבים בבית. בין היתר מחשב אחד מיותר שאין לנו "שימוש" בו. יש לי את המחשב האישי שלי, שהוא גדול וחדש יחסית. הדיסק קשיח במחשב המיותר הינו בעל חיבור SATA (אם אני לא טועה האדום. החיבור היותר קצר.. לא מהישנים). בדיסק הנ"ל מותקנת מערכת הפעלה WIN7, יש שם כונן D וכונן C (יותר נכון על C מותקנת מערכת הפעלה וכונן D הינו גיבוי). ברצוני לחבר את הדיסק הקשיח של המחשב המיותר למחשב שלי, בעצם שאני יוכל להעביר את כל מה שבכונן D של הדיסק הקשיח של המחשב המיתר אל המחשב אצלי (על מנת שהוא יגובה אצלי) ולאחר מכן למחוק הכל משם ושהוא יהיה דיסק קשיח אצלי (מצידי שיהיה דיסק קשיח לגיבוי דברים). איך אני עושה זאת? לאחר שאני אחבר את הדיסק הקשיח של המחשב המיותר, מה עליי לעשות? תודה. אשמח לתש…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by hta,

יש לי אחד שיש בו 150 גיגה ואחד שיש בו 850 גיגה. יש אפשרות לשלב בין שניהם ? או לפנות מקום בכונן של ה150 על חשבון ה850 ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Svensk.il,

יש לי לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L... אני שוקל להוסיף כרטיס הרחבה ל-SATA 3 דוגמת זה: http://cgi.ebay.com/ASMedia-PCI-E-2-Ports-SATA3-eSATA3-6G-s-Controller-Card-/320707774112?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aabac46a0#ht_580wt_1139 רק כמה שאלות: ראשית, האם הכונן קשיח SATA 3 שיש לי בכלל יציג הבדל בין SATA 2 ל-3? שנית, האם אין הגבלה של רוחב פס אם החיבור PCI-E שלי הוא רק 1.0? תודה לעונים!

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. Started by shahar07,

בעיה מוזרה, במחשב הנייד הכונן עובד ובמחשב הנייח הוא לא נראה למה זה קורה

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by alexsm,

אני רוצה לקנות דיסק חיצוני לגיבוי, של פעם בחודש, אולי אפילו לעתים יותר רחוקות. המליצו לי לקחת דיסק קשיח העובד משקע חשמל. ובחנות ממליצים לקחת SSD קטן. שני הדיסקים של סמסונג, רק שה-SSD הוא על טרה אחת, והקשיח על שתי טרה. המחיר אותו מחיר שווה על שנהם. מה עדיף לקחת ?

• 5 תגובות
    • 896 צפיות
  25. Started by GameGems,

שלום לכם, אתמול המחשב שלי עוד עבד כמו שצריך, והיום הוא פשוט לא עולה. הביוס מזהה את הכונן SDD שלי. הוינדוס 7 לא מצליח לעלות. הפעלתי את התקנת/תיקון וינדוס מהדיסק (מבלי להתקין ממש) וזה מראה שהדיסק SDD שלי ריק לחלוטין, כאילו מעולם לא נעשה בו שימוש... יש לציין שהמחשב היה כבוי בליילה, והוא גם מחובר לUPS שהוא גם מייצב מתח. הכונן שברשותי הוא Intel SSD 320 120gb, והוא בשימוש כחודשיים. ניסיתי אגב להחליף יציאת SATA בתקווה שאולי יקרה נס, אבל זה לא עזר. מה הולך פה? אני לא יודעת מה לעשות, לנסות לממשל אחרויות או להתקין מחדש את הוינדוס? ולמה כל זה בכלל קרה?

• 0 תגובות
    • 785 צפיות

דיונים חדשים בפורומים