עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום אני מרכיב כרגע מחשב חדש ובהתחלה לא חשבתי לקנות בכלל כונן SSD כי זה יקר לי. ואז ראיתי שהלוח שלי תומך ב-SMART RESPONSE ואמרתי שאולי אני אקנה כונן SSD קטן יחסית וזול וישתמש ב-SMART RESPONSE. יותר טוב מכלום. התחלתי לחפש כונן בנפח 40GB בארץ ובחול ואז גיליתי שההבדל במחיר בין כונני 40GB לבין כונני 60gb הוא די זניח. יותר מ-60GB כבד לי מדי כלכלית. עכשיו אני בהתלבטות מה לעשות מבין שתי האופציות הבאות: 1. לקנות כונן 40 גיגה ולהשתמש בו ב-smart response. היתרון של זה זה שהוא קצת יותר זול ושפוטנציאלית זה מאיץ את כל התוכניות, לא רק WINDOWS ו- OFFICE. 2. לקנות כונן 60 גיגה ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה+אופיס+ מה שעוד נכנס. זה יקר בכ-20 דולר, ייתן האצה גבוהה יותר אבל רק לתוכנות שמותקנו…

• 23 תגובות
    • 2.9k צפיות
  2. השנה 2012 חדשה. האם בחנויות מוכרים כל סוגי דיסק קשיח ירד אחריות לשנה או ישאר אחריות 3 שנים וגם 5 שנים אחריות? מה המצב היום בשוק בחנויות מחשבים לשנת 2012? מיקי

• 2 תגובות
    • 936 צפיות
  3. Started by שגיב,

שלום לכלום בוקר טוב אז ככה ביום שבת הלך לי ה SSD כאילו הוא לא מזוהה בביוס אז כנראה זה סופו אז מה שאומר שאני צריך דיסק חדש עכשיו עברתי על כל מיני דיסקים ונגיד ראיתי דיסק של ווסטרן 1T ב 870 אז ראיתי 2T של סמסונג ביותר זול 750 מה ההבדל? בעיקרון אני צריך דיסק קשיח טוב כי עליו אני שם את מערכת ההפעלה אז השאלה שלי אם כדאי דיסק של 1T או 2T לצורך זה או שעדיף גודל קטן כמו 500GB מקווה שהונתם בברכה שגיב והמשך יום טוב

• 1 תגובה
    • 812 צפיות
  4. היי חברים ראיתי בכל מיני פורומים בחול בשבוע האחרון שאנשים מחברים 2 הרדיסיקם ויוצרים מערך RAID בין שני הכוננים הקשיחים שמעלה פלאים את מהירות החיפוש קריאה וכתיבת הנתונים שזה בעצם הדבר הכי חשוב לנו !!! חיפשתי מאמרים בנושא לא מצאתי משהו מפורט... יש מדריך מסויים שאני יכול למצוא בקשר לנושא הזה ??? או במידה ויש מישהו שחיבר אשמח אם הוא יפרסם כאן מדריך, או מישהו שיסביר מה עליי לעשות ??? תודה. :-)

• 3 תגובות
    • 783 צפיות
  5. Started by AtR,

אהלן חברים! חבר מהעבודה אתגר אותי בשאלה האם אפשרי ליצור דיסק קשיח פנימי במחשב לצרכי גיבוי כשרק ברגע שהוא מגבה את הקבצים הוא נדלק אוטומטית וברגע שהוא מסיים הוא נכבה חזרה האם קיימת שיטה כלשהי ליישם את זה? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by KrackeR,

הבנתי שיש מהירויות העברה שונות לפי מכפלות או classes (טבלה) אני מחפש microSd Card בגודל 16GB או 32GB מהי המהירות העברה המקסימלית שאני יכול להשיג? והאם זה משפיע על המחיר?

• 0 תגובות
    • 622 צפיות
  7. חברים יקרים, יש לי שני כונני Patriot pyro SE 60GB המחוברים בחיבור Sata III 6GB/s ללוח שלי Gigabyte P55UD4P ביציאת סאטה 3 של מארוול. ב-Bios כל התקני הסאטה מקונפגים על AHCI. בנוסף יציאות ה-Sata III מקונפגת על Raid 0 with XHD . XHD - זה פיטצר של ג'יגהבייט אשר עושה מהירות גבוהה יותר ברייד. הגדרתי מערך רייד. הכל מזוהה בביוס טוב ויפה. אני בא להתקין ווינדוס, הכונן רייד מזוהה כ-120GB (שניהם כל אחד 60) ואני יוצר מחיצה(Partiotion) , בא לפרמט אותה, אך לא משנה מה אני עושה, אפילו אם אני מתקין בלי פירמוט (שבפועל תפריט ההתקנה של ווינדוס 7 64 ביט מפרמט אוטומטית, אני מקבל הודעת שגיאה כי לא ניתן לפרמט error ואיזה מספר... לבסוף באמצעות Acronis partition manager יצרתי מחיצה ופרמטתי…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. שלום לכולם. אז אחרי חפירות באינטרנט והתייעצויות פה ושם קניתי בשבוע שעבר את ה-SSD שבכותרת . עכשיו אני אפרט מה עשיתי איתו ומה הבעיה איתו : אז ככה , חיברתי אותו לבקר SATA 3 של אינטל בלוח אם (Asus P8Z68 DELUXE/GEN3) , פירמטתי אותו בעזרת התוכנה Partition Wizard (לא זוכר איזו גירסא) ויצרתי מחיצה אחת בלבד (רק C) בשביל להתקין עליו מערכת הפעלה , התקנתי עליו מע' הפעלה נקייה וטריה Win7 Ultimate x64 , התקנתי את כל הדרייברים של המחשב (אם צריך המפרט בצד) , התקנתי כמה תוכנות שהכי חשובות לי ומשחק אחד ב-SSD הזה , וכמובן שכמו כל אחד שקונה היום SSD אני גם רציתי לראות ולהשוות את הביצועים שלו מול אנשים אחרים בעלי אותו SSD כמו שלי ועשיתי זאת בעזרת התוכנה AS SSD שהבנתי שהיא הכי טובה למטרה זו…

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by eranshani2,

אני חדש פה אז אם אני לא עושה משהו כמו שצריך אז תגידו לי... אז ככה : יש לי WIN7 32BIT .. אני רוצה להעביר קצת שטח אחסון פנוי ב D ל C (כרגע יש לי רק 8G פנוי ב C ו-120 ב D) הWINDOWS נמצא על כונן C שניהם פועלים על NTFS (ראיתי שחלק פה מציינים את זה אז רשמתי..) בקיצור מצאתי שתי דרכים כדי לשנות שטח אחסון : 1.לוח בקרה > כלים מנהליים (Administrative Tools) > ניהול מחשב (Computer Managment) > ניהול דיסק (Disk Managment)" הגעתי לניהול דיסקים.. הורדתי מדיסק D כמה ג'יגות. יש אפשרות כשלוחצים קליק ימני על כונן מסוים להרחיב מקום אחסון כלומר להוסיף שטח לכונן משטח שכרגע לא בשימוש (אותו שטח שהורדתי מ D..)אז באמת כשאני מנסה להוסיף שטח בD זה עובד אבל כשאני לוחץ קליק ימני על C זה לא…

• 6 תגובות
    • 6.9k צפיות
  10. Started by LENOVO,

יש לי הארדיסק של 500 GB, יש לי את מחיצה C שבא יש 63GB מותקן הווינדוס ויש לי את E שהיא 206 GB ריקה בינתיים. אני רוצה להעביר בערך 10 GB למחיצה C. זה אפשרי? עם כן איך עושים את זה?

• 3 תגובות
    • 887 צפיות
  11. Started by matan5000,

אני עוד מתחיל בכל תחום החומרה בגדול ולכן יש לי מספר שאלות, אני רוצה לקנות כונן SSD ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה win7 ultimate 64 bit, כאשר במחשב יהיו 2 כוננים: SSD למערכת ההפעלה, וHDD לאחסון שאר הקבצים למיניהם. כמה שאלות בנושא הזה, 1. מהו הנפח המינימלי שצריך למערכת הפעלה בלבד על כונן הSSD? 2. בלוח האם יש לי חיבורי SATA 2 וSATA3 אז איזה כונן כדאי לחבר לאן על מנת לקבל את הביצועים הטובים ביותר ולמה? (אם אפשר לפרט אני אשמח על מנת ללמוד). 3. איזה תכונות עיקריות יש לכונני SSD? שוב, אשמח לפירוט על מנת ללמוד. בנוסף אשמח להמלצות על ספרים העוסקים במחשבים מהבסיס, ניסיתי לחפש אבל לא מצאתי ספר טוב. בתודה, מתן.

• 0 תגובות
    • 811 צפיות
  12. Started by FrankS,

שלום לכולם אני צריך עזרה. כונן חיצוני שלי הפסיק לעבוד ביום אחד לכן מה שעשיתי קניתי כונן חדש והעברתי אליו את הקבצים אך לצערי כנראה שחלק מהקבצים לא עברו. כאשר אני מסתכל בכונן החדש הוא מראה לי שהוא מכיל 400G נגיד אבל בתכלס כאשר אני נכנס לכונן ומסמן את הכל הוא מכיל רק 190G, וכאשר אני נכנס ומחפש את הProgram Files הוא ריק. כיצד אני משחזר את הקבצים שנעלמו? בעזרת תוכנה? אשמח אם תעזרו לי

• 2 תגובות
    • 858 צפיות
  13. אהלן חברה, אז קניתי מחשב חדש- עם כונן קשיח אחד, SEAGATE 500GB SATA3. אחבר גם כונן שני, ישן בתור גיבוי ופח זבל למדיה, SATA1. השימוש העיקרי שלי הוא עריכת אודיו ווידאו עם התוכנות של ADOBE. איך אני צריך לחלק את המחיצות על הכונן החדש? מן הסתם מחיצה אחת ל WINDOWS, 64BIT, אבל השאלה היא אם על אותה מחיצה, אני שם גם את התוכנות עצמן. כמובן שבנוסף אני אצטרך מחיצה שלישית- כזו לפרויקטים ודגימות. אז איך מומלץ לי לסדר את הכל?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by ksn1981,

שלום, אני הולך (צריך) לעשות התקנה "נקייה" של מערכת ההפעלה (וכל הנלווה), דבר שמעלה את מה שאני דוחה מזה הרבה זמן.. רכישת SSD.. עבור דיסק מערכת (מ"ה ותוכנות), מה שאמור לעניין אותי ביותר הוא כתיבת ה-4K הרנדומלית (לא?).. חשבתי "להסתפק" בינתיים ב- M4_64GB אבל די "כואב" לי שמהירות כתיבת ה-4K הרנדומלית היא כחצי מזו של ה- M4_128GB.. מה אתם אומרים? בקרוב מאוד אמורים לצאת דגמים חדשים.. לא? מתי? איזה? אני יודע שכך לפחות אצל אינטל ששמם מביא לי נחת (במיוחד בגיזרה בה האמינות היא לא משהו מובן מאליו), מה עוד שמוצריהם מגיעים ארצה די סמוך לזה שמגיעים לחו"ל.. אז האם שווה לחכות? גם תשובות חלקיות יתקבלו בשמחה.. תודה

• 25 תגובות
    • 2.8k צפיות
  15. Started by Tal Israeli,

למרות שמחירי הקשיחים גבוהים מאוד כרגע ולא נראה שזה הולך להשתנות בקרוב, אחי צריך כונן חיצוני לגיבוי. אני מחפש כונן עד 500MB (אפשר פחות אפילו) שיהיה אמין ואם אפשר מהיר. תקציב עד 400 ש"ח.

• 0 תגובות
    • 924 צפיות
  16. ראיתי את ה128GB M4 SATA3 ב890 שקל, וזה עשה לי חשק להשלים את המפרט ולהרוג את צוואר הבקבוק של האיחסון השאלה שלי כזאת: הלוח שיש לי כרגע הוא מבוסס P67 B3, ואני מתכוון לשים את כל מע' הפעלה בSSD. יהיה איזשהו יתרון למערכת עם לוח Z68 כשהWIN מותקן כולו על הSSD? אחרי עידכוני ביוס לSSD הנ"ל, ושימוש שוטף ממושך(חודש, חודשיים) מישהו בעלי הSSD פה יכול להעיד על האטה כלשהי באופן כזה שהיה שוקל לקנות את הSSD פעמיים? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 914 צפיות
  17. Started by ksn1981,

שלום, קראתי שאינטל היו אמורים להוציא מחליף ל- SSD_510 בסוף השנה.. לא? איזה דגמי SSD (אינטל ואחרים) אמורים לצאת בקרוב? מתי? תודה.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by MokoLoko,

שלום, יש לי כונן ישן שאני רוצה לדעת אם הוא יפעל על הלוח אם הזה: http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2521#sp ראיתי שיש על הכונן 2 כבלים -אחד לבן רחב וגדול והשני נראה כמו מולקס רק יותר קטן- אני מניח שזה לחשמל... איך אני יודע עם הם יעבדו יחד ?

• 2 תגובות
    • 708 צפיות
  19. Started by JentuS,

שלום לכולם. אני חושב אולי לקנות SSD בנפח 120/128GB ואני צריך את עזרתכם שתגידו לי איזה יותר טוב. עכשיו , אני יודע שהרבה כותבים שה-M4 הוא אחד הטובים בביצועים אבל גם שמעתי שכונני ה-SSD של אינטל מסדרה 510 גם כן טובים וגם שמעתי שאינטל הוציא עדכון עבור הכוננים הללו שמשפר עוד יותר את הביצועים , אז עכשיו אני בדילמה ולא יודע מה יותר טוב , הייתי שמח אם תתנו לי עצה מה עדיף עם הסבר קצר מבין השניים או שיכול ליהיות שהופיע כבר SSD מיצרן אחר שגם כן מעולה בביצועים , אני אשמח לדעת , תודה.

• 13 תגובות
    • 3k צפיות
  20. Started by lioryb,

יש לי דיסק קשיח חדש, SAMSUNG Spinpoint F3 - HD103SJ - 1 TB. חיברתי אותו למחשב, וקיבלתי הודעה: You must initialize a disk... ולבחור בין MBR לבין GPT. מה ההבדלים ביניהם? יש לי סיבה להעדיף אחד על השני? תודה.

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by ksn1981,

שלום, למרות המחירים של הדיסקים הקשיחים, אני מעוניין לקנות דיסק פנימי של 2TB.. ישר חשבתי על HD204UI של סמסונג המומלץ בפורום ושכבר יש לי אחד כזה.. אבל אני נתקל בשאלות הבאות: 1. האם (על פי הערכות כמובן) המצב בשוק אמור להשתנות בקרוב או שזה עדיין בגדר השנה עד שהמחירים ירדו? 2. האם העובדה שחטיבת הדיסקים הקשיחים של סמסונג נרכשה על ידי סיגייט אמורה להוריד אותי מהבחירה הנ"ל? 3. אולי יהיה כדאי לי ללכת על דיסק חיצוני של WD.. - איך אפשר לדעת איזה דיסק יש בפנים ואם הוא מומלץ? - האם אוכל להשתמש בו כפנימי מבלי לפגוע באחריות? - האם אוכל להשתמש במארז עם ה-USB3.0 לדיסק אחר? גם תשובות חלקיות יתקבלו בשמחה.. תודה

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by p_uriel,

שלום, לאחר שקראתי את הסטיקי, אודה לכם על בחירת כונן 2.5" (ללא חשמל) ורצוי עם כניסת מיני USB. בעבר שאלתי כאן וקיבלתי המלצה לסמסונג HX-MTD10EA‎, אשר רכשתי אותו, אם כי הוא עם חיבור USB3, מה שמגביל אותי להסתובב עם כבל יעודי כל הזמן. מהי האלטרנטיבה לדיסק אמין (!) 1TB, ללא חיבור לחשמל? תודה!

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by BENNYL66,

משו הזוי לFAT32 עובד רגיל בלי בעיות אם יש תוכנה טובה ההארדיסק של סיגייט

• 2 תגובות
    • 828 צפיות
  24. אני מתלבט בין שני הדגמים להלן: http://www.hitachigst.com/internal-drives/desktop/deskstar/deskstar-7k3000 או http://www.seagate.com/www/en-us/products/desktops/barracuda_xt/ הכי חשוב לי - דיסק *שקט* ו*אמין*. אם מישהו מכיר / מנוסה עם אחד מהם או (עדיף) שניהם - אשמח לחוו"ד. אם יש הצעה שלישית (לא WD.. הכל אפשר להגיד עליהם אבל שקטים הם לא) אשמח גם

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. מבחינת מתחים צריכה להיות בעיה או שאפשר להשאיר והבעיה היחידה זה המהירות סיבוב של הדיסק קשיח. תודה רבה לעונים

• 1 תגובה
    • 847 צפיות

דיונים חדשים בפורומים