עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אני מתכוון להחליף את ה-HDD הקיים ב-SSD של 120/128GB מטעמי ביצועים ושקט. השאלה אם לקנות אחד זול כמו ה-V300 של קינגסטון או ששווה להשקיע ב-M500 או אפילו ב-840 EVO מיועד ל-HTPC שמנגן 1080P, גלישה ומוזיקה מה דעתכם? תודה

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by saarxee,

אני שוקל לקנות מהסיבה כשאני מדליק את המחשב אז הוא עולה בסדר גמור, אבל אחרי שהוא מגיע לשולחן העבודה, הוא תקוע למשך 2-3 דק' ורק אז הוא פועל במהירות הנורמאלית שלו.. מה אתם מציעים? יש לי SATA2 וכנראה אקנה CRUCIAL M500.. לוח: PEGATRON IPMSB-H61.. (הוא לא כזה משהו.. האם הוא ילך טוב עם SSD?)

3. אני יכול לחבר כרטיס SD 40GB למחשב ולהתקין עליו WINDOWS ? ככה שהווינדוס וכל התוכנות המובנות בכונן C שעליו אני יתקין (אם אני יכול?) יעבוד הרבה יותר מהר. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Ovid,

הוא מחובר ב SATA 2 אבל למה ביצועים כאלה נמוכים?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום לכולם, חברה טובה שלי שומרת תמונות מעל 10 שנים על כונן קשיח שלא היה לו שום גיבוי וככל הנראה הגיע זמנו לנוח על משכבו, מה ניתן לעשות במצב כזה? האם ניתן לשחזר? איפה איך כמה ולמה יתקבלו בברכה, תודה

6. Started by johni,

שלום רב, גם אני נפלתי קורבן לתופעה של הזיופים. מה שעוד יותר מפריע לי, שקוראת גם ב SD מקוריים ותקינים, היא מהירות הכתיבה והקריאה. הרי SD זה זיכרון פלאש. אני יודע שבתקופה שאנחנו חיים בה, יש מעבר חד לזכרונות פלאש מאשר לדיסקים מכניים ישנים. אני מחזיק במחשב נייד שהכונן הקשיח שלו הוא בעצם זכרון פלאש שמהירות הכתיבה והקריאה בו מטורפת. מדוע עבור זכרונות פלאש חיצוניים, המהירות כל כך איטית? בערך 10 מגה לשניה? מה מונע מזה לעבור את ה 100 מגה לשניה? יש לי כונן חיצוני של WD שהוא מתחבר ב USB3, וזה בעצם כונן מכני 2.5 אינץ', המהירות כתיבה אליו מאוד מאוד מהירה. למה לעזאזל זה לא קורה בפלאש? תודה !

• 0 תגובות
    • 897 צפיות
  7. Started by אופיר,

נפח 120-256GB. אני מניח שאין טעם ללכת על SATA III. זה הספק של לוח האם: Intel® P55 Express Chipset: [*=left]5 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_0, SATA2_1, SATA2_2, SATA2_3, SATA2_4) supporting up to 5 SATA 3Gb/s devices [*=left]1 x eSATA 3Gb/s connector on the back panel supporting up to 1 SATA 3Gb/s device [*=left]Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10 GIGABYTE SATA2 chip: [*=left]1 x IDE connector supporting ATA-133/100/66/33 and up to 2 IDE devices [*=left]2 x SATA 3Gb/s connectors (GSATA2_0, GSATA2_1) supporting up to 2 SATA 3Gb/s devices [*=left]Support for SATA RAID 0, RAID 1, and JBOD iTE IT8720 chip: [*=left]1 x floppy disk drive connec…

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by ToMeRv32,

לפני כמה שבועות נפטר הקודם, ואני צריך לקנות חדש. לאחר כמה בדיקות באינטרנט הבנתי שהאופציות הקיימות הן ST1000DM003 של Seagate WD10EZEX של WD שניהם הפשוטים ביותר ו1TB. חיפשתי קצת והבנתי שמבחינת אמינות WD הרבה יותר טובים מSeagate, אבל זה לא משהו ספציפי לכונן הזה.. (http://www.extremetech.com/extreme/175089-who-makes-the-most-reliable-hard-drives) והבנתי בנוסף שהSeagate מעט יותר רועש מהWD.. יש באמת סיבה להתלבט בין השניים? ההבדל במחיר ביניהם הוא שקלים בודדים. אין לי צורך באחד מהיר יותר ואין לי צורך ביותר מהנפח הזה.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by דובי770,

יש לי הארד דיסק חיצוני של WD 1TB אני רוצה לשים אותו בתוך המחשב כרגע. אם אני מפרק אותו מהמארז שלו אני יכול לשמור את המארז והפלאג ולחבר להם אח"כ הארדדיסק אחר?

10. אני מתלבט בין 3 הכוננים האלה: 1.כונן קשיח Seagate 1TB Barracuda Sata III ST1000DM003 - מחיר 241 ש"ח (אילת) 2.כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III - מחיר 246 ש"ח (אילת) 3.כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Sata III - מחיר 356 ש"ח (אילת) ברצוני לדעת מה ההבדל בין כל אחד ( במיוחד בין Caviar Blue ל- Caviar Black ) ואיזה עדיף יותר משלושתם ? *כרגע יש לי את מספר 1.

• 3 תגובות
    • 812 צפיות
  11. Started by tiger2014,

האם יש מה לשפר? ומה אומרת ההודעה אחרי הבדיקה למטה?

• 7 תגובות
    • 990 צפיות
  12. Started by netanel38121,

שלום. רציתי לדעת לגבי גיבוי , השאלה היא כזאת. יש לי כונן ssd שעליו מותקנת המערכת הפעלה win 8.1 ותוכנות, בנוסף יש לי עוד כונן רגיל 2TB שעליו מותקנים הדברים הכבדים. משחקים ותוכנות שבחרתי להתקין עליו. לצורך העניין אני מגבה באמצעות התוכנה acronic 2015 את הכונן ssd זה שעליו יושבת המערכת הפעלה כולו בנפרד. ואת הכונן השני בנפרד. האם זאת דרך תקינה או שגויה? בנוסף התוכנה acronic תמיד ממליצה לי לגבות כונן נוסף שלא קשור כשאני מסמן את הכונן של מערכת ההפעלה לגיבוי. אשמח קצת לקבל מידע איך לגבות בצורה נכונה . בדיוק אתמול רכשתי כונן חיצוני 4tb לגיבוי שיהיה לי.. תודה מראש. נתנאל.

• 6 תגובות
    • 981 צפיות
  13. Started by tiger2014,

אחרי התקנת ווינדוס 8 הווינדוס לא זיהה לי את הכונן של 3 טרה ביט והצלחתי להגידר ממנו רק 2 טרה ביט ו 750 גיגה נשארו לא מצליח להגדיר מה לעשות? http://www.siz.co.il/my.php?i=winacod30zmz.jpg

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. בהמשך לדיון הזה שלא ממש התפתח לשום מקום. נותרו לי שאלות בעניין אמצעי האכסון שאבחר במחשב אז אני מעביר את הדיון לפה בתקווה לתשובות מלומדות. תכלס הבחירה שלי היא כזאת. היות וארצה גם נפח איכסון גבוה לשמירת הפרוייקטים המוגמרים וגם מהירות כתיבה קריאה הגבוהות ביותר בזמן העבודה עליהם נותרה לי התלבטות בין כמה דגמים בתצורה של 2 דיסקים מהירים SSD במערך רייד למערכת ההפעלה ושני דיסקים מכניים נוספים שיתנו לי עוד טרה כל אחד. האפשרויות הן: 1 - 960GB Crucial M5 X2 2 - 1TB Samsung 840 EVOX2 3 - 512GB Samsung 840 ProX2 שני הדיסקים הנותרים יהיו ללא רייד ומסוג 1TB 7200rpm כלשהו מגנטיים(סומך על מגנטי יותר ברמה של אמינות החזקת המידע גם במצב כשל מכאני). בנוסף אציין גם פה שמדובר במחשב נייד לסטודי…

15. Started by tiger2014,

התחדשתי ב SSD EVO 120 GB איך אני מתקין עליו ווינדוס? לחבר אותו למחשב וללוח אם אני יודע איך משנים את הכונן שיהיה ACHI? עושים את זה לפני התקנת ווינדוס?

• 1 תגובה
    • 723 צפיות
  16. לפני כשלוש שנים קניתי לי כונן קשיח של WD בנפח 1 טרה 3.5 אינץ'. חיברתי לחשמל בהתלהבות והעברתי אליו את כל המידע הרלוונטי מהמחשב (לא כגיבוי לצערי). לאחר כשבועיים ביקר אצלנו חשמלאי, וככל הנראה הוריד את החשמל מספר פעמים כדי לבדוק משהו, כשהגעתי הביתה, הכונן נהרס, התחילו תקתוקים והוא לא נפתח בשום מחשב. עברתי סיוט עם חברות ואנשי מחשוב בנוגע לשחזור וגיליתי שהמחירים מרקיעי שחקים וויתרתי על השחזור. ככה חלפו להן שנים בלי שהסכמתי לגעת בכוננים 3.5 אלא רק עם 2.5 שאני מחבר למחשב, מעתיק אליהם מידע ומחזיר אותם למגירה. כעת הגיע הזמן לכונן קשיח 3-4 טרה כדי לגבות המון המון מידע (אני צלם ומעצב גרפי) ואני זקוק לזה נואשות. אני מחפש כונן קשיח 3.5' עם כפתור כיבוי ותוכנת גיבוי שתדע לסנכרן בין המח…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Judas Iscariot,

בזמן האחרון אחד הדיסקים הקשיחים שלי(טרם הצלחתי לבודד איזה מהם) מרעיש מדי פעם. מהניסיון שלי זה כמובן אומר שהוא "גוסס". האם יש כלי תוכנתי כזה או אחר(בין אם ב-ווינדוס או דרך הביוס) בשביל לבדוק את "תקינות" הדיסק הקשיח על מנת "לוודא" את הנושא, או שרק מעצם הרעש החריג כדאי להסיק גסיסה ולהפעיל אחריות(שנדמה לי שעדיין יש לי)?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. אהלן, יש לי דיסק קשיח מסוג seagate expansion והמחבר שלו נשבר והתנתק מהמכשיר. הבנתי שככל הנראה לא אצליח לממש אחריות, יש איך לתקן את זה או שהדיסק קשיח מת וכל המידע שהיה בפנים אבוד (מאות ג'יגות)? מישהו מכיר מקום שיכול לתקן את המחבר באזור חיפה והקריות? תודה.

• 3 תגובות
    • 936 צפיות
  19. Started by tiger2014,

האם הוא מספיק בשביל להתקין עליו ווינדוס 7 64 ביט עם תוכנות? אם אני מתקין עליו נגיד את הווינדוס ב SSD ושם את שאר המשחקים על כונן רגיל 3.5 זה עדיין יטען משחקים מהר? כמה מקום נשאר בכונן לאחר התקנת וווינדוס 7 64 ביט?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. מילדות הקפדתי להחליף מחשב כל 4-5 שנים, וכל פעם הנפחים של הדיסק הקשיח שלי גדלו - גיגה, 6 גיגה, 50 גיגה, 250 גיגה, טרה ו4 טרה. כל פעם שידרגתי כי המחיר נשאר זהה. 4 טרה קניתי לפני 5 שנים, אבל המחיר נשאר זהה (אולי אפילו יותר קטן) מ4 טרה של היום! למה?

21. Started by Ovid,

התקנתי את וינדוס 8.1 (אגב אני מתחיל מהר מאוד להתחרט וכנראה חוזר בקרוב ל7) על הSSD הותקנה המערכת הפעלה, והHDD של חצי טרה רציתי לשמור לכל שימושי מדיה למיניהן. הבעיה : הכונן של הHDD (השמאלי) לא שימושי/לא מוגדר... אני צריך לפרמט אותו ? אם כן, פורמט NTFS יהיה בסדר? תודה.

• 5 תגובות
    • 820 צפיות
  22. Started by Ovid,

התקנתי הרגע כונן ssd , הסמונג 840 evo . חיברתי את כבל הsata לכונן ,הדלקתי את המחשב נכנסתי לביוס ואני פשוט לא מוצא אפשרות להעביר את מצב הsata לahci הלוח אם שלי זה dfi x38-t2rb , יש מצב הוא לא תומך באפשרות כזאת או שכולם חייבים לתמוך בזה?

• 8 תגובות
    • 897 צפיות
  23. התוצאות בתמונה הם אחרי הפעלת RAPID, נראה די נמוך.. אלו ערכים סבירים? זה בגלל שמדובר רק ב SATA 1? גם בשימוש יומיומי אין ממש "תחושת מהירות" שהיית מצפה מ SSD (למרות שיש שיפור כלשהו מהכונן המכאני)

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום, אני מחפש כונן SSD ראשון למחשב שלי. אף פעם לא היה לי SSD ואני שוקל לקנות אחד סוף סוף. ראיתי שהיום הנפחים הכי משתלמים הם 120-180GB או 240-256GB וכרגע הנטייה היא ללכת על הנפחים הגדולים יותר (כאמור 240-256GB) עכשיו קראתי כאן קצת בפורומים, ראיתי גם בסטיקי פה שממליצים בעיקר על סמסונג ואינטל. השאלה היא האם ההמלצה הזו עדיין תקפה או שיש עוד דגמים וחברות מומלצים/מומלצות? בקיצור, אשמח להמלצה לדגמים מומלצים בנפחים המדוברים (מן הסתם עדיפות יותר לכיוון של 256GB ובמהירות הגבוהה ביותר) מדובר על "SSD 2.5 סטנדרטי עם ממשק SATA3. נ.ב מבחינת חברות אני מעדיף המלצה לדגמים של אחת מהחברות הנ"ל: (כי אולי אוכל להשיג אותם ביותר זול) Samsung Kingston Plextor Crucial Sandisk OCZ In…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by AboveBeyond,

שלום , מחפש מן מוצר אחסון אלחוטי שאני יוכל לגבות אליו קבצים מהפלאפון . כמו המוצר הזה: http://www.amazon.com/dp/B00DR8LAE2?tag=price301-20&m=ATVPDKIKX0DER האם יש תחליפים אליו ? תודה!

• 0 תגובות
    • 873 צפיות

דיונים חדשים בפורומים