עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Delux,

לא משנה איזה ולא משנה מחיר אפילו 20000 אלף אני מוכן עריכה: איות בכותרת (Prog.)

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by pssheba,

נכנסתי ל www.redhat.com ויש שם הסבר מסובך אודות ISO והורדתם ל 3 תקליטורים שונים ואח"כ הפעלתם באמצעות פקודה כלשהי (לא כתוב תחת איזו מערכת הפעלה יש לרשום את הפקודה). בקיצור ולענין: אני רוצה להוריד RH7.3 לדיסק הקשיח תוך שאני משתמש ב Win98. אני רוצה שזה יכיל גם ממשק גרפי דוגמת KDE, אני רוצה לצרוב זאת לתקליטור ואח"כ לאתחל את המחשב בהאמצעות התקליטור הצרוב שינחה אותי להמשך התקנה. מישהו מכיר כתובת באינטרנט להודת תוכנה כזו ? :

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by -Cyber-Tek-,

בבקשה תגידו לי אם היא שווה מה טוב ובה מהאחרות ומה לא . בתודה -Cyber-Tek-

• 32 תגובות
    • 5.3k צפיות
  4. Started by ezer,

יש לי בית רשת ביתית מבוססת Windows כשחיברתי ל-Hub מקינטוש שרץ על OS X לא הצלחתי לשתף קבצים (החיבור עובד כי הצלחתי לשתף אינטרנט) אנא עיזרו לי עריכה: אותיות גדולות בלבד -> גדולות+קטנות. הסבר נוסף ב-Appendix A בהודעת הסטיקי שבראש הפורום (Prog.)

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  5. Started by -JobNick-,

טוב אז באחד הTOPICים בפורום כבר טחנו את הנושא של הLINUX תחת וינדוס וכמה ששהפצות האלה לא מוצלחות מלאות באגים איטיות וכו'. וגם האלינו את הנושא של תוכנות האמולציה כמו הVMWARE וכפי שמיהו אמר לי צריך להיות לך מחשב בן **** (מצטער על הביטוי זה רק בשביל להדגיש את "עוצמת" המחשב שאמרו לי שצריך) בשביל להריץ מערכת הפעלה נוספת בתוכנה הזו בלי לעבד ביצועים. אז עכשיו נתקלתי (כשסתם גלשתי לי פה באתרי לינוקס) באמולטר (או שזה לא ? תקנו אותי אם אני טוע) שנקרא WIN4LIN. שהוא נרא פתרון לא רע לאנשים שרוצים להריץ לינוקס "וחסרים" להם תוכנות של וינדוס או משהו בסגנון, אז למה להסבך עם DUAL BOOT ודברים מהסוג הזה כהתוכנה הזו מציא הרצת ונדוס תחת לינוקס (וינדוסים 95/98[me=-JobNick-]שהם בעצם "ונדוסים קלים"…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by walkman,

האם ניתן לחבר חומרה של מחשבי pc תואמי אינטל למחשבי מק ? יש לי מחשב מקינטוש די ישן power macintosh 7200/120 עם מערכת הפעלה 7.5.3 שברצוני לחבר אותו לרשת (ms-windows ו unix) באמצעות tcpip . אין למחשב כרטיס רשת אבל שמתי לב שכרטיס רשת רגיל (למחשב אינטל) מתאים לסלוט ואפילו האורות של הכרטיס נדלקים. אבל במקום שבו צריך להיות ההגדרות של הרשת ( control panel ) הן לא מופיעות. האם אפשר לעשות את זה? אם כן מה הבעיה אצלי? אם למישהו יש מושג על מקום אחר ברשת בו אני אולי יכול למצוא את התשובות (אתרים פורומים...) זה גם יעזור עריכה: איות בכותרת (Prog.)

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by csohad,

המחשב הכי ישן שעובד אצלנו כרגע הוא איימק (233) ההוא הראשון. הוא כבר מתחיל להראות סמני זיקנה. אנו משתמשים בו בעיקר לאינטרנט, office, ופוטושופ. למרות שנראה לי שהדבר הכי כבד שהוא מריץ זה מערכת ההפעלה 9.2.1. הרחבתי לו את הזיכרון מ-96 ל-192 (שני DIMM של 128 זה המקסימום שהוא מקבל). השאלה היא האם אתם חושבים על חלקים נוספים שכדאי לשדרג כך שאפשר היה להשתמש במחשב עוד זמן (שנה-שנתיים לפחות)? או למשוך זמן ואז לקנות מחשב חדש. (אני יודע שאתם אוהבים לדעת תקציב - אז זה תקציב זה לא ממש הבעיה אבל בכל זאת אני לא אוהב לזרוק כסף אך מצד שני גם לא מוכן לעבוד קשה בשביל לחסוך כמה שקלים ie OC). תודה אוהד

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by gatteniyo27,

מעוניין בעזרה להתקנת רדהט 7.3 כ-DUALBOOT על המחשב מותקן אקס פי פרו בNTFS שנמצא בכונן C, את כל השאר אפשר להזיז אפשר להתקין על כונן D?איך להגדיר כוננים בביוסLBA,NORMAL,LARGE? איך ליצור DUALBOOT עם לילו? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by FiRePOweR,

יש לי Redhat 7.3 וברשת מחובר מחשב נוסף ועליו windows Xp . ה telnet\ftp\http עובד לשרת אני רוצה לפתוח session X על השרת ( לראות את ה X במחשב של ה XP ) . יש לי תוכנה שנקראית XLink או משהוא כזה אבל לפי דעתי מנסה לפתוח SSH מולו ? האם יש דרך טובה ואם כן מבי ???

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by .:BoY:.,

[glow=red, 2, 300] שלום לכולם אני חדש כאן בפורום!![/glow] אני מחפש תמונות של מחשבי מקינטוש ניידים אני ממממממממממממש ישמח אם תמצאו לי תמונות כי אני חייב תמונות של מקינטוש נייד תודההה רבה מראש .:BoY:.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by cganir,

הנה משהו שנתקלתי בו. לא יודע אם ישן או לא, אבל נראה חביב ביותר : Unix Tools

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by yair_gobani,

אפשר להפעיל אופיס בלינוקס ? כי זה נשמע לא הגיוני, אם לא, איזה תוכנה יש כמו אופיס? יאיר

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by csohad,

בשעה טובה שבק חיים העכבר שמגיע עם המק (ההוא העגול שלפני האופטי). כמובן שעכבר חדש דרך ידע זה בזבוז כסף. האם ניתן להשתמש בעכברים של מיקרוסופט\לוגיטק (האופטיים). האם הגלגל גלילה יעבוד? הכפתור הימני? מה הנסיון שלכם? המלצות על עכבר ספציפי? תודה אוהד

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by yair_gobani,

מהם דרישות המערכת שלך לינוקס? גם הגרסה הישנה וגם הגירסה החדשה. יאיר

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by meir2002,

שלום לכולם, הבן שלי מתחיל ללמוד גרפיקה ב"בצלאל". האם מומלץ לקנות powermac dual 1 ghz יקר מאד, או להשתמש במחשב pc עם windows xp - חזק ומהיר וכרטיס גרפי משוכלל? (בחצי מחיר). האם יש בעיה של תאימות בפורמטים הגרפיים בין pc למקינטוש - בייחוד כאשר מדובר ב"הבאה לדפוס" מקום בו כולם משתמשים במקינטוש ? האם יש בעיה תאימות בתוכנות כמו: freehand, photoshop וכו' ? למה למרות הכל, בשטח המולטימדיה, פרסום וגרפיקה השימוש במקינטוש נפוץ ביותר ? אשמח לשמוע המלצות.

• 16 תגובות
    • 3.3k צפיות
  16. אני מקווה שלא יקרעו אותי על הכותרת הזאת אבל אני חושב שהיא ממחישה את רגשותי בכמה שעות האחרונות. טוב, אז כמה שאלות שלא מצאתי עליהן תשובות חד משמעיות או יעילות ברשת: 1. האם יש דרך לשפר את העברית המוצגת באתרים בעברית? אני משתמש כרגע בגופן TAHOMA של מיקרוסופט שיבאתי מחלונות XP אבל עדיין העברית נראית ממש לא טוב בקונקור, מוזילה וגלאון (ואני יודע שבמוזילה וגלאון צריך לשנות את הפונט בצוך ה-PREFERENCES). אני משתמש ב-KDE 3. 2. האם ישנה תוכנה לשינוי דינמי של גודל המחיצות? בדומה ל-Partition Magic בחלונות? 3. מה נותנת העובדה ש-var/ ישב במחיצה נפרדת בשרתים? איך זה משפר את הביצועים? 4. כתיבת קבצים בעברית על מחיצת FAT. למרות שעקבתי אחרי ההוראות בפינגווין והגדרתי iocharset=iso8859-8,codepa…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. זה יהיה רק הפסדים מה יוצא לה מזה?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by e-r-a-n,

בוקר טוב לכולם אז ככה היה לי ווינדואס, התקנתי לינוקס דרהאט, הכונן של הווינדואס היה NTFS אז לא יכולתי לעשות בוט לווינדואס ויכולתי לעבוד אך ורק עם הלינוקס. אז בסדר, ניסיתי להפוך את הכונן ל פאט32, לא עבד, אז לקחתי לחבר ועשיתי משמה, באמצע ההמרה המחשב נתקע, הלך ההרדיסק, הייתי צריך לפרמט אותו ונשארתי רק עם ווינדואס, ועוד הכי גרוע מילניום , לא הצלחתי להתקין את ה 98\2000 מסיבות משונות בכל מקרה, עכשיו יש לי רק ווינדואס, והדיסקט בוט כביכול של הלינוקס לא עובד, שאני מפעיל את המערכת הוא אומר שזה לא BOOTABLE DISKETTE וישר מעלה לי את הווינדואס ללא אפשרות בחירה ללינוקס. עכשיו, איך אני מסדר את הבעיה ???

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Delux,

אני רוצה לקנות מחשב נייד של מק היישן הזה אני לא זוכר איך קוראים לו אבל הוא כזה עגלגל אם תתנו לי תמונה שלו אני יגיד לכם אם זה זה בבקשה לא מצאתי אותו בAPPLE כי הוא קצת ישן אני חייב לדעת את השם שלו

• 15 תגובות
    • 3.5k צפיות
  20. Started by Ben-Dor,

אז ככה אני מנסה להתקין RH 7.3 אני מעלה את המחשב ואז זה מכניס אותי למן מצב התקנה אוקי ושואל אותי את השאלה הראשונה ללחוץ אנטר עם אני רוצה התקנה גרפית וכו´ אני לוחץ אנטר עדיין המקלדת עובדת, מקש הCAPSLOOK מהבהב וכו´ בנתיים הכול בסדר ואז פתאום הוא מתחיל לטעון כל מיני דברים שקשורים להתקנה ואז פתאום אני קולט שהוא כותב שהוא טוען מן קבצי USB.C וכאלה דברים ואז פתאום האור של הNum Lock נכבה וגם זה של הCPAS OOK ואז המקלדת לא מגיבה לכלום ואז אני ממשיך בהתקנה הוא שואל אותי שאלה לדוגמא כמה מגה להקצות לפרטישן ואני הרי לא יכול לכתוב לו וכו´ מה אני אמור לעשות? חיפשתי בגוגל כבר איזה 12 שעות ולא גיליתי עוד מישהו שנתקל בבעייה הזאותי חיפשתי באתר של רדהאט וכלום ניסיתי למצוא דריברים עבור לינוקס ו…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Delux,

אני יודע ששאלו שאלות אלה אבל יש לי שאלה אחת נמאס לי מווינדוס XP ואני רוצה לנסות משהו קצת אחר רציתי לינוקס אבל שמעתי שהיא קצת מסובכת רציתי יוניקס וקראתי באתר שלא כדאי בבקשה תציאו לי מערכת נפעלה טובה אם לינוקס אז לפחות תתנו לי הסברים כגון: שמעתי שצריך לבנות את הדרייברים לבד האם זה נכון?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. Started by -JobNick-,

נכון שכבר טחנו את הנושא והWINE אמור להריץ (לא את הכל אבל חלק) תוכנות של וינדוס. עכשיו רציתי לשאול איזה תוכנות, ליתר דיוק באיזו שפת תכנות אם נגיד התוכנה נכתבה בVISUALBASIC הוא יוכל להריץ? או שהוא יכול להריץ רק תוכנות של C C++ ?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. אני רוצה להתקין לינוקס אבל לא יודע איזו גירסה תתאים לי (אני יודה לכם אם תוכלו להגיד לי)- השימושים שלי במחשב הם- משחקים! מוסיקה! בניית אתריי אינטרנט (html vb java asp...) ! תיכנות ב-c! אינטרנט (icq kaaza( וגלישה רגילה! וגם office וכל השאר! ודרך אגב אני מתכוון להשאיר את ה-XP כך שאני יכול לעשות מין שילוב (חלק מהדברים לעשות ב-xp וחלק בלינוקס!) וגם יש לי כמה שאלות: -אם יש לי 3 מחיצות (c, d, e) אני יכול לשים xp על c ולינוקס על e -וגם אם אפשר הסבר מהיר על הקטע ע המחיצות! וגם קישור (ישיר) להורדה של הגירסה המומלצת! אני יודע שהעמסתי מלא אבל זה קטע שאני לא ממש מבין בו

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by tb0001,

http://static.kdenews.org/mirrors/qwertz/kde31alpha/ זה אכן נראה יפה, אך גם כבד מאד... אני נשאר עם FluxBox

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. השם של הקובץ זה זה RED.HAT.LINUX.ADVANCED.SERVER.V2.1-RORiSO עכשיו אני חושב להתיקן את הלינוקס... מה זה הגירסא וזו הוא טובה כדי להתקין?? תודה מראש

• 20 תגובות
    • 3.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים