עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום, כרגע מותקן אצלי וינדוס XP אבל חשבתי גם להתנסות בלינוקס. אני לא כל כך מבין בזה אז יש לי כמה שאלות לגבי זה: 1. הבנתי שאפשר להתקין על מחשב אחד גם וינדוס וגם לינוקס. אז קודם כל- זה כדאי? לא ייווצרו כל מיני בעיות ככה?. ואם כן- אז איך זה בדיוק הולך? יש לי שני ארדיסיקים- אחד עם שמונים ג'יגה עליו מותקן הXP, והשני עם 160 ג'יגה מחולק לשתי מחיצות. אז אני יכול למשל להתקין על אחת המחיצות שלו את לינוקס? ויש אפשרות כזאת לגשת לאותם קבצים משני מערכות ההפעלה ? ואני יוכל להחליט בכל בוט לאיזה מערכת הפעלה אני רוצה להכנס? 2. איזה גרסה של לינוקס אתם ממליצים? וחוץ מזה גם בחיים לא ראיתי מערכת לינוקס- זה באמת רק באמצעות שורת פקודה הכל שם או שיש גם ממשק גרפי? תודה לעוזרים

• 27 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. כיצד? או במילים אחרות How to change permissions and owner to a set of files and folders tree?

• 1 תגובה
    • 867 צפיות
  3. , אני מנסה להתקין OpenCV (ספריית ראייה ממוחשבת בשפת C) לעבודה עם אקליפס בלינוקס (אובונטו 7 ומשהו). אני חדש בלינוקס ולכן עוקב צעד אחר צעד במדריך http://opencvlibrary.sourceforge.net/InstallGuide_Linux אחרי ההתקנה אני פותח פרוייקט באקליפס ומנסה להוסיף את cv.h, ומקבל שגיאה מהאקליפס שהקובץ לא קיים. אני משער שהבעיה בקינפוג הPATH, כי כשאני מבצע את הבדיקה בסוף, make check, כתוב שכל הבדיקות עברו בהצלחה. מה שעוד קרה בזמן ההתקנה, הייתי צריך להתקין את g++ כדי להקמפל את קבצי המקור של הספרייה, וגם לא היה כתוב לי בשום שלב ---------------------------------------------------------------------- Libraries have been installed in: /opencv_library_install_path/opencv-1.0.0/lib …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. Started by ISmile4U,

האלן חבר'ס, רציתי לשאול אם קיימת ואם כן היכן ואיך אני מבצע זאת תמיכה בעיברית עבור נגן ה ipod classic? אודה לעזרכם.

• 4 תגובות
    • 5.6k צפיות
  5. Started by aaviran,

שלום רב. ניסיתי את Ubuntu אך עקב בעיות ותסכולים אט אט פשוט הפסקתי להשתמש בה. אני מחפש הפצת לינוקס שתהיה כמה שיותר קלה, חסרת פיצ'רים, ידידותית למשתמש ווינדוס ובעלת תמיכה יחסית רחבה לחומרה, יש חיה כזו? השימושים העיקריים שלי במחשב הם מדיה (סרטים ומוזיקה), גלישה באינטרנט ומסנג'ר. תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by bull,

שלום לכולם, יש לי מחשב ישן מאוד pentium 4 2.66 GHZ עם 1.3 ג'יגה זיכרון ושתי יציאות sata. דיסק 80GB למערכת הפעלה ועוד שניים חדשים של 2TB כל אחד. אני צריך שרת שיאפשר לשמור מידע חשוב כמו מסמכים ותמונות ויזרים מדיה למחשבים שונים ברשת הביתית. את שני הדיסקים של האחסון אני רוצה להריץ ב RAID 1 תוכנתי. נתקלתי ב Freenas וראיתי שרוב האנשים שמשתמשים בה לצורכים ביתיים יש חומרה מהדור החדש יותר Dual Core והלאה. אני לא מתכוון להתשתמש ב ZFS. האם מישהו ניסה או מריץ Freenas על כזו חומרה? האם יש הפצה אחרת של לינוקס שהייתם ממליצים? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by oshwy,

שתומכת במק כבובן. מ כ י ר י ם ? ??? ??? ???

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by gabreilb,

חברה, רוצו להוריד את נאו אופיס. מערכת נהדרת. שופרו הרבה באגים. www.neooffice.org

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by card,

שלום יש לי טלפון אנדרואיד גרסא 4.2.1. אני מעוניין שתהיה לי שם היכולת ליצור קבצי RAR, כשאני נמצא ב-Shell. התקנתי על הטלפון תוכנה שנקראת Android Terminal Emulator, שמאפשרת לי להריץ פקודות ב-Shell. https://play.google.com/store/apps/details?id=jackpal.androidterm האם יש לי אפשרות עכשיו להתקין תוכנה קטנה שתיצור קבצי RAR? תודה רבה

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. http://www.apple.com/macbook/specs.html שימו לב לעידכון הנ"ל בדגמי המקבוק , עידכון די משמעותי חומרתית , שלי לפחות מסמן בהחלט את המעבר מהX40 שמלווה אותי למקבוק בדגם הביניים. מישהו יכול לשאר מה תיהיה הזמינות של החומרה החדשה בארץ? (אחרי שאי דיגיטל השיקה את המערכת הפעלה החדשה יום אחרי , וגם זה בגלל שזה יצא יום שבת , האם אני יכול ליהיות אופטימי?) ליביו , שמקווה להתחדש עוד השבוע במקבוק לבנבן ונוצץ

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by smalery,

אני מתכנת בECLIPSE בשפת C , (במה"ה UBUNTU) והאקליפס טוען שקבצי INCLUDE בסיסים כמו STDIO.H חסרים. כנראה שהם באמת חסרים, כי כשאני מסתכל בINCLUDES של הפרוייקט, תחת /usr/local/include אין כלום... אני אמור להתקין חבילה בUBUNTU או להוריד קבצים..? תודה לעוזרים [br]פורסם בתאריך: 8.11.2007 בשעה 20:40:57 לא משנה הסתדרתי.הייתי צריך להתקין את החבילה lib6-dev - משהו כזה..

• 2 תגובות
    • 840 צפיות
  12. Started by udi,

האם משהוא יודע מזאת התוכנה הזאת שנקראת לינדוז ושם מה היא משמשת ?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. או בשמו הרשמי: "אחוזת הקומודור". את עמוד החדשות תוכלו למצוא כאן ואת הפורומים כאן. דיונים רלוונטיים ב-HWzone: מה היה המחשב הראשון שלכם? כיתבו את היסטוריית המחשבים שלכם כבוד לדוס וקודמיו!!!...(למי שמכיר) (חלק קטן מהדיון קשור ל-C64, אבל הוא מלא נוסטלגיה אז שיהיה...) למי יש את המחשב הכי מיושן ,פה בפורום? וכמובן הדיון שפתח ניצן בנושא האמיגה: קצת farfetched - כמה תמונות מה"מת החי". חבל שהדיון שלי על Jeri Ellsworth ומחשב ה-CommodoreOne שהיא מפתחת, נמחק בפריצה לפורום לפני מספר חודשים. פרטים על המחשב ומהנדסת החומרה שעומדת מאחוריו אפשר למצוא כאן. אבל יותר מהכל, בואו נברך את האתר החדש על הפתיחה, מי ייתן ונשארו חובבי קומודור ואמיגה שיוכלו לפקוד אותו ולהשתתף בפורומים שם, Prog.

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. בדקתי ב"ידע" וה-iMac הכי פשוט עולה כ- 8500 שקל... ובחו"ל לפי שער הדולר עולה כ- 5500 ... המכס יעלה לי את המחיר, עד כמה?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by borg,

מפיצות לינוקס סיכמו על תקן מאוחד למישהו יש מידע נוסף בנושא? :

• 5 תגובות
    • 985 צפיות
  16. אשמח אם תעזרו לי למצוא הורדה אני לא מצאתי באף אתרי טורהטים או הורדה ישירה תודה זה נורא חשוב לי להתקין

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Iko89,

http://i41.tinypic.com/k2fkax.jpg הוא נשאר ככה ולא זז לשום מקום מה עושים הלאה ?

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by zivanh,

לחברה חדשה המספקת שרות ייחודי לבתי מלון דרוש/ה מנהל/ת טכני/ת, בעל/ת ידע בפיתוח מערכות בסביבת PHP ושליטה במערכות הפעלה מבוססות קוד פתוח. המשרה חלקית. הזדמנות עסקית מצויינת. לפרטים zivan@live.com

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by matteo,

אוקי אז ככה שוחררה הגירסא החדשה של ווין הלא היא wine-1.0 למען האמת התאכזבתי הבאגים שתוקנו הם באגים ספציפיים כלומר לא הוספה תמיכה טובה יותר בדיירקס או בריבוי תהליכים או בסאונד מסויים כלומר הם נגיד תקנו "את הבאג בווארקראפט במניו שאי אפשר להיכנס לhelp" אני ציפית לווין אכזרי שמפעיל כל דבר שקיים נקווה לטוב http://www.winehq.org/

• 32 תגובות
    • 5k צפיות
  20. Started by talisman,

שלום אני מחפש המלצה לספר או אתר שממנו ניתן ללמוד בסיס (וקצר יותר מזה) של לינוקס. תודה למי שייעזור.

• 1 תגובה
    • 955 צפיות
  21. Started by lfnuke2,

ביום שלישי, ה28/11/2006, נבצע התקנה של מערכות לינוקס על מחשבים של אנשים אשר יחפצו בכך. מסיבת ההתקנה תתפרס על חצי יום ויהיה ניתן להגיע להתקין לינוקס על המחשב בין השעות 15:00 ו21:00 (אנחנו במקום עד 22:00). מסיבת ההתקנה תיערך בבניין שפרינצק באוניברסיטה העברית גבעת רם. למה כדאי לי להתקין לינוקס? - התנסות חדשה! יהיה באפשרותך להכיר מערכת חדשה ללא מאמץ מיוחד מצידך להתקינה, כי אנו נעשה זאת בשבילך! תוכל להרחיב את אופקיך! - כי זה בחינם! אנו נתקין בשבילך את המערכת ונעזור לך ללא כל תשלום, רק הבא את המחשב! - בשביל להתקדם! עולם הלינוקס הוא עולם שמתקדם בצורה מהירה ומרשימה. תוכל להצטרף לזרם ההולך וגובר של מערכת חופשית ללא תלות בענקיות תוכנה שנלחמות בך! - כדי להפסיק להלחם במחשב! לא נמאס …

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by the_lighting,

פעם ראשונה בחיים שלי שאני משתמש בLINUX, התקנתי את ubonto 11 ואני לא מצליח להתקין את בוקסי, הוא נותן שגיאה למישהו יש פתרון?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Yakim Peled,

בן קצת יותר משנה 17" i7 8GB DDR3 750GB 7200RPM תקין לחלוטין. ללא סימני שימוש חיצוניים כמו שריטות, מכות וכד'. הערה למודרים: זה נראה לי הפורום המתאים ביותר ולכן שאלתי כאן אבל אם יש אחד שמתאים יותר, אנא העבירו אותו. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. היי לכולם. החלטתי להתנסות בלינוקס ובעקבות ההמלצות פה הלכתי על אובנוטו החומרה- מחשב סלרון ישן "נקי" שכולו מיועד למטרה. (כרגע מפורמט לWIN בשתי מחיצות) אבל "נקי" לחלוטין מכל תוכנה או מערכת הפעלה הפעולות שעשיתי 1. הורדתי או אובונטו Ubuntu 7.10 מהאתר הרשמי - צורת LIVE CD 2. צרבתי בנירו בצורת אימג' (גם הופיע לי הסימן של אובונטו שבדקתי במחשב) 3. שיניתי הגדרות בסלרון כך שהאתחול יהיה מהדיסק 4. הכנסתי את הדיסק והפעלתי. 5. הופיע ההודעה : disk boot failure, insert disk system disk and press enter מה עשיתי לא נכון ואיך אני מתקנת את זה? תודה

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  25. שלום לכולם! התקנתי לפני כמה שבועות את Linux Mandrake 9.0 על המחשב הנייד שלי (Compaq Evo N160). (חשוב לציין שלפני כן ניסיתי גם שתי מהדורות אחרות של לינוקס). הכל פועל בסדר, חוץ מהמאוורר (שפועל כל הזמן) וניהול הסוללה (שלא ניתן לקבל מה המצב של הסוללה). אחרי קריאת מלא חומר באתרים שונים על הנושא הבנתי שאני צריך להתקין תמיכה ב-ACPI. הפנו אותי לאתר הבא, בו יש פרוייקט של ACPI ללינוקס: http://sourceforge.net/projects/acpi הורדתי משם את הקובץ שמתאים ל-Kernal של מנדרייק 9 (2.4.19). פתחתי את הקובץ (זה היה קובץ Diff) והוא נראה כמו קובץ של קוד מקור ב-C (או שפה דומה). מה אני עושה עם זה עכשיו??? אמרו לי שאני צריך לקמפל אותו עם הקרנל, אבל אני חדש בלינוקס, ואין לי מושג למה הכוונה. מישהו מוכ…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.