לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
החלטתי למצוא דרך לחבר אל הנגן שלי את המצלמה הדיגיטלית שלי שדורשת דרייבר (כאמור, זה בלתי אפשרי). אני יתקין לינוקס על הנגן ובלה בלה בלה.. קיצר... מה שאני צריך.. זה קישור להוריד את התוכנה (לינוקס) באנגלית והסבר קצרצר איך להתקין (אם צריך בכלל) ואם אפשר גם דרייבר שתומך בלינוקס למצלמה מסוג canon a95. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 937 צפיות
-
-
7.10 UBUNTU לא מגלה רשת ולא מתחבר לאינטרנט. ישנה אצלי רשת ביתית של 3 מחשבים המחוברים לראוטר EDIMAX חוטי. הרשת פועלת בסדר. במחשב אחד הותקן אובונטו 7.10 בנוסף לווינדואוז. הלינוקס במחשב זה מכיר את הרשת ואת האינטרנט ופועל כראוי גם בלינוקס וגם בווינדואוז. (יש למחשב זה כמה מישתמשים שלא כולם עדיין מוכנים או יכולים לעבור ללינוקס...) הבעיה היא במחשב השני, שעליו התקנתי גם אובונטו, במטרה לעבור בהדרגה לשימוש בלינוקס. המחשב הוא P-4 3.2 Gh 1Gb Memory MotherBoard Foxconn כרטיס רשת Realteck RTL 8139/810x On board וכרטיס מסך NVIDIA GFORCE2 TI למחשב 2 דיסקים על המסטר מותקן XP ועל הסלב 40 GB התקנתי אובונטו. האובונטו לא מתחבר לרשת, ה-XP על מחשב זה מתחבר כראוי. בדקתי ב- System/Preferences/H…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אוקי אז אני לא בטוח עם זה מתאים לפה אז עם זה לא מתאים אז תעבריו אותי לאן שצריך בבקשה... אז יש לי שני לפטופים של apple הביאו לאבא שלי ולשנהם יש אותה בעיה הם נדלקים עד לרגע שצריך לכתוב את הסימה והמשתמש וזהו. למה הם נדלקים עד לרגע הזה זה מפני שאף אחד לא יודע את הסיסמה והמשתמש של הלפטופים אז היתי רוצה לקבל תוכנה שתפרצו לי את זה או שאולי אתם חושבים אני יכול לעשות פורמט עם דיסק. מפני שלאף אחד לא אכפת מה יש בפנים זה או שאני מוצא עם תוכנה ופרוץ את המשתשמש והסיסמה או שאתם מסבירים לי איך עושים את הפורמט במדויק למה אני בחיים לא עבדתי עם apple ובבקשה אני צריך תגובות לענין ותגובות של מבינים. ואני שוב חוזר זה apple הינה הדגם המלא: apple power book שנת 2000 נראה לי לא משהו חדש הי…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי נתקלתי בבעיה חוזרת במק שלי כבר כמה פעמים שאני מנסה להעתיק קבצים להארד דיסק חיצוני וזה נתקע באמצע - הקבצים הם קטנים אבל בכמות גדולה כאשר יש את התקלה הזאת בוינדוס אני משתמש בתוכנה TOTAL COMMANDER וזה פותר את הבעיה. הצעות? שאלה השניה היא,אני מעוניין להתקין מחדש את מערכת ההפעלה. איך מכינים דיסק התקנה והאם יש מדריך לביצוע התהליך? אשמח לעזרה,תודה!
-
- 3 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
היי, רציתי להתחיל ללמוד לינוקס בצורה רצינית, ולהכיר את המערכת הפעלה הכל כך נהדרת שלי! אני יודע כמה פקודות בטרמינל, קצת לעבוד עם המערכת (nano, cp, rm/ rmdir, ls, cd, man -k, info, sudo apt-get, touch, ועוד ששכחתי), ועכשיו רציתי להזמין על הדרך מאמאזון (גם ממקומות אחרים יהיה טוב) ספר על לינוקס, וכעיקרון עבודה כללית איתה, לא משנה באיזו שפה (מוגבל לעברית ואנגלית כמובן ), ולא משנים לי מספר עמודים, העיקר ספר שמלמד מההתחלה לעבוד עם המערכת, כמה שיותר טוב. אם זה משנה- אובונטו 11.10. ואם שואלים למה- הייתי חייב לדחוף ת'סמיילי הזה
-
- 18 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
יש לי במחשב מערכת הפעלה של window, התקנתי אובונטו על דיסק וירטואלי, וכעת אני רוצה לתכנת בC בלינוקס דרך אקליפס. איפה אני מתקינה את האקליפס? ()צריכה לבחור window או linux)? מה צריך להוריד מהאתר של SUN כדי שהוא יפעל. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! אני מצאתי מחשב פנטיום 3 עם זיכרון ראם ששל 256 מגה ביט וכרטיס מסך מובנה. את המעבד העברתי אובר קלוק ל-1.6. ונראה מה נעשה לזיכרון. בעיקרון אני רוצה לעשות למחשב הזה מארז מלגו שסתם יש לי בבית(: אם תוכלו להציע לי מערכת לינוקס שהוא יחזיק אותה כמו שצריך כי כמו ששמתם לב זה מחשב שעוד מעט ילך לעולמו(:. תודה מראש לכל העוזרים...
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום ברשותי דיסק ההתקנה של רד האט בעבר התקנתי אותו, אך לא היה לי הרבה זמן ללמוד את המערכת ואי להשתמש בה. אני מעוניין להתקינה שוב, האם אתם ממליצים על התקנת מערכת זו ? או שיצאה כבר גירסה חדשה יותר ? ואם כן איך אני משיג אותה ? כמו כן לא הצלחתי להתחבר בזמנו לאינטרנט כנראה לא היו לי את הדרייברים המתאימים, אז איך אני מוצא אותם הפעם לפני ההתקנה ? והאם בכלל אני צריך לחפש דרייברים לכל הכרטיסים או שהמערכת תזהה אותם לבד ? תודה מראש לע כל עזרה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, התקנתי פדורה 3, אבל אני לא יודע איך להתקין את המודם שלי, מישהו בבקשה יכול לעזור לי? המודם הוא מודם ADSL של חברת rotel , בחיבור usb (מבזק בינלאומי) תודה.
-
- 1 תגובה
- 965 צפיות
-
-
ובהרחבה של הכותרת, [דיון פילוסופי] האם יש טעם ותוחלת בשימוש של מערכות הפעלה בקוד פתוח (לינוקס וכיו"ב) למשתמש הביתי? רציתי לשתף אתכם במחשבה שחלפה בראשי היום, עקרונית לינוקס היא מערכת שקרובה לליבי ולמעלה מ5 שנים שאני מתנסה בהפצות שונות ומשתדל להתעדכן בכל החידושים האחרונים. אני בהחלט יכול לראות יתרונות בשימוש לש מערכת הפעלה מבוססת לינוקס לשרת או למערכת ממקוצעת כלשהי (לדוגמא Thin-Clients או סביבת עבודה למחשב עם חומרה בעייתית וכיו"ב). אולם לכל אורך השנים תמיד נתקלתי באותן מספר תופעות.. 1. כאשר אני עובד עם לינוקס כמערכת ההפעלה השולחנית שלי אני בעצם יכול לבצע פעולות מסוימות אבל עם מערכת ההפעלה חלונות אני יכול לבצע אותו דבר ואף יותר. 2. הרבה מההגדרות של לינוקס לעומת חלונות מתופעל…
-
- 58 תגובות
- 9.6k צפיות
-
-
איך אפשר לכתוב על כוננים בלינוקס כינרת גירסה 0.7.3? ניסיתי לשנות את ההרשאות של הקריאה/כתיבה במאפיינים של הכונן, אבל קיבלתי הודעת שגיאה: "שינוי מאפייני קבצים אינו נתמך עם הפרוטוקול devices".
-
- 0 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אהלן אני מנסה להתקין UBUNTU לצד WIN 10 אבל בתהליך ההתקנה הוא לא מזהה אותו - ניסיתי UBUNTU 14.04.3 LTS. למישהו יש מושג למה זה לא מזהה את המחיצה של WIN10? הוא פשוט מציג אופציה אחת של שימוש בכונן 1TB שיש לי... אני מריץ WIN10 ENT 64BIT , לפטופ לנובו יוגה 500 נ.ב בינתיים אני מנסה גם עם 15.10 אעדכן בתוצאות נ.ב.2 - לא זכור לי דבר כזה כשניסיתי להתקין עם WIN7... תודה מראש עדכון מס' 1: 15.10 מזהה את הווינדוס אבל לא מציע לי להתקין אותו ALONGSIDE ככה שהתקנתי אותו ידנית ליד (הוא הציג לי איזה הודעת שגיאה לגבי UEFI אם אני מעוניין בכל זאת ואז עשיתי לא והתקנתי ידנית) הכל טוב ויפה אבל הGRUB לא זיהה את הווינדוס ולכן עשית…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני שוקל אם לעשות את המעבר בין ווינדוס ללינוקס - אבונוטו. פשוט נימאס לי שבווינדוס בהתחלה , אחרי פירמוט , הכל עובד מהיר , וככל שעובר הזמן - הוא נהיה יותר איטי מיום ליום. כמו כדור שלג בירידה. עכשיו השאלה שלי היא האם באמת הסיכוי להידבק ביורוס על לינוקס הוא מאוד נמוך? או שהמצב כבר לא ככה היום? כלומר המערכת תיפעל גם בעוד שנתיים בדיוק כמו ביום התקנתה? ובאמת לא צריך תוכנת אנטי-וירוס?
-
- 20 תגובות
- 7k צפיות
-
-
רציתי לדעם האם למחשבי מקינטוס יש כרטיסי מסך משלהם מערכות הפעלה משלהם אני מחפש מפרטים של מחשבי מקינטוש האם יש להם מעבדים משלהם אני ראיתי מחשבי מקינטוש של עם מעבד של ארבע ליבות וגם שני מעבדים של ארבע ליבות האם יש יותר מזה או זה המקסימום האם יש למחשבי מקינוש חומהרה משלהם מעבדים כרטיסי מסך דיסקים קשיחים
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד Acer מבוסס AMD Turion ו- ATI Radeon Xpress 1100. אני יכול להשיג מפרט מלא שלו. מה שחשוב לי זה שימוש ב- KDE והפצה שהיא קלילה במשאבים שלה. עוד דבר שחשוב לי זה תאימות לחומרה של המחשב. על איזו הפצה אתם ממליצים לי? היכן אני יכול לבדוק תאימות של כל רכיב להפצה? תודה.
-
- 8 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה לציין שכבר בעבר הצלחתי להתחבר, לקח לי זמן להבין בדיוק איך ולמצוא מה לתקן, אבל הצלחתי, בעזרת ה HOWTO ההוא, ובעזרת הודעה פה בפורום של whatsup.org.il. המצב הוא שלא הצלחתי שוב לבצע את התהליך כמו שצריך, ואני מקווה שהפעם אבין מה צריך עוד לעשות ולזכור את זה לפעמים הבאות.. קיצר, זה המצב: connect =========== #!/bin/bash /sbin/ifdown eth0 /sbin/ifup eth0 CABLEGW=$(grep routers /var/lib/dhcp/dhclient-eth0.leases | tail -n 1 | cut -d ";" -f1 | cut -d "t" -f3 | cut -d "o" -f4 | cut -d ' ' -f2) /sbin/route add -host pns.inter.net.il gw $CABLEGW /usr/sbin/pptp-linux pns.inter.net.il debug user dxt mtu 1460 mru 1460 defaultroute sleep 5 NEWGW=$(ifc…
-
- 0 תגובות
- 815 צפיות
-
-
הפייר פוקס דפוק לא עובד במלא אתרים http://www.one.co.il/Msites/99/first.aspx?id=595 למשל זה רדיו ONE עם IE זה עובד. ויש עוד מלא אתרים שה FF פשוט לא עובד .
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
יש לי מטלה שאני צריכה להגיש כקובץ של לינוקס. המחשב שלי הוא windows7, כאשר את המטלה כתבתי בלינוקס שמותקן על virtualBox. איך אני יכולה להעביר משם קובץ? האינטרנט לא מתחבר לי בvirtualBox, וגם התקנים חיצוניים (דיסק נשלף, למשל) מתחברים רק לwindows. אז מה עושים?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי בעיקרון אני עובד עם ie7 אבל מידי פעם נכנס לפיירפוקס וגולש דרכו . גירסאת הפיירפוקס היא 2 והפונטים בו הם שונים מהאקספלורר יש אפשרות לקבל את אותם פונטים כמו בדפדפן ברירת המחדל? יצאה גם פיירפוקס 3 האם שווה לעדכן? ועוד משהו הבנתי שעל מחשבי מאק אין אפשרוץ להפעיל את ה ietab אז איך אפשר לראות סרטונים דרך האתרים השונים צריך איזה שהוא תוסף? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איזה בקיצור? MADNRAKE? RED HAT? UBUNTU? FEDORA? הוצאות אחרות? תודה מראש צריך שתתמוך בראוטר בחיבור חוטי המערכת הפעלה צריכה להיות יציבה ולא מעמיסה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! התקנתי מנדריבה 2009 עם GNOME. מאז שהתקנתי, אני לא יכול להיכנס לכונן לוגי של ווינדוס. אני רואה את הכונן, המנדריבה מזהה אותו אבל ברגע שאני לוחץ פעמיים, פשוט לא קורה כלום ושום דבר לא נפתח. ניסיתי גם להתקין את המנדריבה מחדש. יש לציין, שכבר עבדתי עם מנדריבה 2009 מקודם, פדורה ואובונטו על אותו המחשב ולא הייתה שום בעיה להיכנס לכונן הלוגי הספציפי. מאז שהתקנתי את מנדריבה 2009 עם הgnome יש בעיה. אשמח לעזרה, גל
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לנסות להשתמש בלינוקס (אובונטו), ולפני שאני מתקין את הלינוקס עצמו חיפשתי חייגן ל013 בכבלים (ולא מצאתי. ז"א החייגן שלהם הוא קובץ EXE). מה הפתרונות האפשריים?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום לכולם לא ידעתי איפה לפתוח את הדיון הזה אז פתחתי אותו פה שזה נראה לי הכי הגיוני. אם צריך להעביר תעבירו. התקנתי אובנטו במחשב שלי ועכשיו כל פעם שאני מדליק את המחשב עולה לי האפשרויות לבחור איזה מערכת הפעלה תעלה. אם אני לא בוחר אחת ממערכות ההפעלה עולה לי האובנטו. השאלה שלי היא איך אני גורם לכך שאם אני לא אבחר בשום מערכת הפעלה יעלה לי windows xp אוטומטי? תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הפנו אותי מפורום ווינדוס לפה אני צריך לעשות דיסק BOOTABLE שיהיו עליו 3 מערכות הפעלה: WIN XP SP2 WIN 2003 SERVER LINUX REDHAT אני צריך לעשות DVD שיהיה BOOTABLE ומתי שאני עושה BOOT מהדיסק יהיה לי תפריט לבחור איזה מערכת הפעלה אני רוצה להתקין אמרו לי שזה עם CDSHELL ו BOOTSCRIPT (משהו כזה) מישהו יכול לעזור לי? להפנות אותי למדריך מסויים תודה מראש על העזרה טל
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-