עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. אני רוצה להעביר את המחשב ללינוקס אבל לפני זה חשוב לי לברר משהו לגבי אפשרות לחיבור מרחוק למחשב אחר דרך שרת מאובטח. כרגע המחשב עליו מדובר מתחבר מרחוק לחברה, דרך חיבור מאובטח SSL VPN אם אני מבין נכון, של חברת check point ההתקשרות נעשית דרך עמוד מיוחד בדף של אקספלורר (ניסיתי ואין אפשרות לבצע את ההתחברות דרך FF או כרום). אני מכיר את האפשרות לחיבור מרחוק בלינוקס (המאפשר חיבור ל-MSTSC של מייקרוסופט), ולכן רציתי לדעת אם יש אפשרות לחיבור מאובטח כמו שמתואר? במידה והדבר עובד רק דרך אקספלורר, האם התקנת wine ואקספלורר תפתור את הבעיה השניה? אני אשמח לכל עזרה שתוכלו לתת בנושא.

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by 1qaz2wsx,

שאלה ראשונה- האם יש דרך לפרוש את החלון על כל המסך, כמו בווינדוס עם כפתור כלשהו? שאני לוחץ על הפלוס הוא רק מגדיל לי אותו לגובה. שאלה שנייה- הורדתי פיירפוקס ומסנג'ר, וראיתי שהם מופיעים כמן כוננים וירטואלים על הדסקטופ, זה תמיד ישאר ככה? אי אפשר להתקין תוכנות ישירות בתוך מערכת הפעלה, כמו בווינדוס בלי כל העסק של הכונן הוירטואלי על הדסקטופ? תודה מראש, עומרי.

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by yardsod,

שלום, אני מעוניין לקנות לבר מצווה () מחשב מק. אני מתלבט בין מקבוק פרו, איימק 21, ומק מיני (מסך בנפרד). תקציב: 7000 ש"ח שימושים: אינטרנט, תכנות, עריכת וידיאו בינונית, עריכת תמונות. האיימק נראה סבבה, אבל אני מפחד ש21 אינצ' יהיה לי קטן מדי... המקבוק פרו נראה אחלה אופציה (עם שידרוג ל-8GB זיכרון ואולי ל-750 בכונן הקשיח), אבל גם פה, 13 אינצ' נראה קטן... המק מיני נראה לי הכי טוב מבין כל האופציות, אבל לפי מה שמצאתי, הוא לא כל כך טוב לעריכת וידיאו... השאלה שלי היא: בתור אלה עם ניסיון, איזה מחשב מבין שלושת אלה יעלה על הדרישות שלי באופן הכי טוב? תודה רבה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 3.9k צפיות
  4. Started by Lyoko,

שלום, מישהו יודע איך יוצרים Ramdisk? רצוי באובונטו סרבר, תודה.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. אני רוצה להתקין לינוקס אבל לא יודע איזו גירסה תתאים לי (אני יודה לכם אם תוכלו להגיד לי)- השימושים שלי במחשב הם- משחקים! מוסיקה! בניית אתריי אינטרנט (html vb java asp...) ! תיכנות ב-c! אינטרנט (icq kaaza( וגלישה רגילה! וגם office וכל השאר! ודרך אגב אני מתכוון להשאיר את ה-XP כך שאני יכול לעשות מין שילוב (חלק מהדברים לעשות ב-xp וחלק בלינוקס!) וגם יש לי כמה שאלות: -אם יש לי 3 מחיצות (c, d, e) אני יכול לשים xp על c ולינוקס על e -וגם אם אפשר הסבר מהיר על הקטע ע המחיצות! וגם קישור (ישיר) להורדה של הגירסה המומלצת! אני יודע שהעמסתי מלא אבל זה קטע שאני לא ממש מבין בו

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by walkman,

האם ניתן לחבר חומרה של מחשבי pc תואמי אינטל למחשבי מק ? יש לי מחשב מקינטוש די ישן power macintosh 7200/120 עם מערכת הפעלה 7.5.3 שברצוני לחבר אותו לרשת (ms-windows ו unix) באמצעות tcpip . אין למחשב כרטיס רשת אבל שמתי לב שכרטיס רשת רגיל (למחשב אינטל) מתאים לסלוט ואפילו האורות של הכרטיס נדלקים. אבל במקום שבו צריך להיות ההגדרות של הרשת ( control panel ) הן לא מופיעות. האם אפשר לעשות את זה? אם כן מה הבעיה אצלי? אם למישהו יש מושג על מקום אחר ברשת בו אני אולי יכול למצוא את התשובות (אתרים פורומים...) זה גם יעזור עריכה: איות בכותרת (Prog.)

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Konst1988,

שלום לכולם. כשאני נכנס ל gnome-system-monitor, ל FILE SYSTEMS, יש לי שם תמונת מצב לגבי הכוננים. אז במחיצת הלינוקס שלי, HDA7, רשום שיש לי FREE 2.9 גיגה. אבל AVAILABLE רק 2.4. להיכן נעלמו לי 500 מגה? ראה תמונה מצורפת.. תודה לעונים. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by OmerS,

שלום, רציתי לדעת האם יש איזושהיא תוכנה ל- Console בלינוקס שתוכל לעשות לי גיבוי לכל המערכת וליצור קבצי ISO או משהו כזה שאני יוכל להעביר למחשב אחר ולצרוב אח"כ.. תודה, עומר..

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by ken,

(כן, אני עדיין מסתגלת למק..) הורדתי firefox ו skype. את שתיהן זרקתי לapplications ועשיתי קיצורים. כל פעם שאני פותחת אחת משתיהן אני עדיין רואה אייקון על הדסקטופ (בצורת הארד דיסק) למה הוא עדיין שם אם עשיתי התקנה? שאלה נוספת, האם יש תוכנה מומלצת לצפיה בשידורים מהאינטרנט? (יש דרישה ל windows media player)

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. Started by benor,

אני מעוניין להתקין את לינוקס על המערכת הבאה: פנטיום 1 133 32 זכרון הרדיסק 6.4 ג'יגה יש הפצה כלשהיא שתוכל לעבוד עליו? או שזה כבר עבוד ועוד דבר שלא כל כך קשור אפשר להתקין לינוקס בלי לצרוב אותו על דיסקים? והדיסקים שמתקינים בעזרתם את רד האט לינוקס הם 1,2,3?? ואת 4 ו 5 לא צריכים?

• 21 תגובות
    • 3.5k צפיות
  11. Started by finhack,

desktops anyone? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 24.9k צפיות
  12. אני צריך איזה לינוקס קטן ממש קטן שאפשר ללוש באינטרנט ולדבר בסקייפ ממש כמו הSplashtop של ASUS רק שאני לא מוצא אותו להורדה..

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. שלום! כרגע יש לי XP אבל בא לי להתחיל להשתמש באובונטו( או לפחות לנסות) אבל שמעתי שלינוקס לא טוב למשחקים. אז אני רוצה להשאיר את XP, אבל לשים גם אובונטו אני רוצה שאופן העבודה יהייה כך: לאינטרנט שימוש כללי ואופיס- אשתמש בלינוקס למשחקים- אשתמש ב-XP אפשר לעשות דבר כזה? ושלא ייקח יותר מ-40 שניות לעבור ממערכת למערכת... מפרט(אם זה חשוב: E6550@ 3.1GHZ 965P-S3 2GB CORSAIR 667 @ 880 160GB WD1600JS 8800GT

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by Double_N,

הדיסק של הדרייבר שלי לא עולה, (יכול להיות שהוא מותאם רק לווינדוס או שהוא נהרס לי), והחברה לא מוכרת ככה שאני לא יכול למצוא דרייברים באינטרנט, יש דרך שהמערכת תזהה את החומר איכשהו ?

• 3 תגובות
    • 956 צפיות
  15. Started by fux,

איך אני משנה את הרזולציה? KDE תודה|

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. זה קשור לבריל ? (בubuntu)

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by ac1240,

אני רוצה להוריד את הלינוקס UBUNTO 7.04 שיצא וזה יהיה הפעם הראשונה שאני מתקין לינוקס כמה זכרון אני צריך בשביל להתקין את מערכת ההפעלה הזו והאם צריך להיות לי כונן חדש בשביל זה או שאני יכול להתקין את הלינוקס עם כונן (לא של הוינדוס)שיש בו משחקים וכל זה ? עוד שאלה הכי חשובה האם אפשר לעשות רשת בין מחשב שיש בו וינדוס ובין מחשב עם לינוקס? האם יש מישהו שמוכן לשבת איתי במסן ולעזור לי בכל מיני בעיות שיהיו לי אני יודה לו מאוד אני יביא לו גם הזמנה לאתר TORRENT-DAMAGE.NET

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  18. מי מהתוכנות הפעלה היא יותר טובה windows linux או unix(מקווה שכתבתי את זה נכון)?מי פחות יוצרת בעיות ותומכת בפורמטים,קבצים,תוכנות וכ"ו

• 45 תגובות
    • 11.4k צפיות
  19. Started by eladtk,

שלום לכולם היום הכרתי לראשונה את עולם המאק אם קניית MACBOOK הבנתי איך רוב הדברים עובדים אך עדיין יש לי כמה בעיות ואשמח אם יעזרו לי בהן: -הבנתי שאפשר להתקין את הווינדוס על המאק אם תוכנה בשם PARELLS הבעיה שלי איתה היא שהיא לא חינמית ואפשר להגין שזה נגד כל העקרונות שלי לקנות אותה אז אם יש מישהו שמכיר תוכנה חינמית שעושה את אותה העבודה אני אודה לו . -הMAC לא מריץ לי קבצי EXE ולכן אם יש תוכנה שיכולה לעזור בעניין אני אשמח (עדיף חינמית). -בכול מקרה אם ישנם טיפים או אתרי הורדה מיוחדים לעולם הMAC אני אשמח אם תוכלו להכיר לי אותם . אודה לכל המשיב eladtk@gmail.com

• 1 תגובה
    • 936 צפיות
  20. אני מחפש קישור להורדה בביטורנט שיהיה טורנט טוב ... תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 784 צפיות
  21. שלום, מעונין להתקין לינוקס על מחשב Athlon K7 ישן 800MHz עם 256MB זכרון. דיסק 40GB. האם יש הפצה מומלצת. המחשב ישמש לגלישה דרך מתאם 3COM 3CRUSB10075 שבאתר יש לו דריוור ליוניקס linux_3CRUSB10075_drv_1_2_0_0.tar.gz האם הדריוור מתאים לכל הפצה? איזו הפצה מומלצת?

• 16 תגובות
    • 4.4k צפיות
  22. Started by Jenia24,

קודם כל אני לא ממש מבין בזה אבל נמאס לי מהווינדוס. האם הוא מתאים לי בתור משהו שמשחק פה ושם במשחקים ובדר'כ גולש ומסתכל סרטים? יש בעיה של תוכנות פופולאריות שלא תומכות בו או דרייברים?

• 39 תגובות
    • 5.2k צפיות
  23. Started by m1ke,

root@Ja01:~/downloads/nrpe-2.12# apt-get install libssl-dev Reading package lists... Done Building dependency tree... Done Some packages could not be installed. This may mean that you have requested an impossible situation or if you are using the unstable distribution that some required packages have not yet been created or been moved out of Incoming. Since you only requested a single operation it is extremely likely that the package is simply not installable and a bug report against that package should be filed. The following information may help to resolve the situation: The following packages have unmet dependencies: libssl-dev: Depends: libssl0.9.8 (= 0.9.8g-10.1ub…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by fungiman,

כמה מרורים מאכילה אותי ההפצה הזאת לאחרונה, ואני עוד אחד מהמשתמשים הנאמנים ביותר, עוד מימי RH9. בהתחלה כל ניסיון להפעיל את כרטיס הרשת האלחוטי גרם לתקיעה ולאיתחול של המערכת. התחברתי באופן חוטי, עדכנתי את כל החבילות, התקנתי חבילות של גנום לחיבור אלחוטי ופתאום יש חיבור. אבל המערכת עדיין נתקעת ועושה איתחול בכל פעם שאני מנסה לעשות איתחול לכרטיס הרשת... אחר כך ה-KDE4 התחיל להתנהג מוזר, שורת המשימות נעלמה וסירבה להופיע מחדש, הופיעו ארטיפקטים גרפיים סביב הצלמיות (שלא היו בגנום, כך שלא סביר שמדובר בהתקן כרטיס המסך - ממאגר livna). ולבסוף ה-KDE התחיל לקרוס מדי פעם באופן ספונטני. נכון לעכשיו העפתי את כל החבילות שלו ונאלצתי לחזור לגנום. לפחות בזמן שהוא כן עבד, KDE4 באמת נראה נהדר. cro…

• 2 תגובות
    • 897 צפיות
  25. Started by Burned,

חבר שלי התקין Fedora 9 על המחשב הנייד שלו Dell Latitude C640 ואין קול. כנראה הבעיה היא של דרייבר אבל אין לי מושג מאיפה להוריד. חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי שום קישור להורדה..

• 1 תגובה
    • 813 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.