עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Rockstatement10,

כיום יש לי i3 2100, במידה ואקנה i5 4690 זה יהיה בסדר או שעדיף כבר את הדור העדכני ביותר? כמובן גם שאקנה לוח שמגיע איתו. מצאתי אותם ביחד ב-700 ש"ח. בנוסף, במידה ומחליפים לוח אם זה נכון שרצוי לפרמט את המחשב?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by gggilad13,

קראתי בחדשות באתר שהחודש צריך לצאת מעבד חדש של אינטל (3.8 גיגה הרץ). היה כתוב גם שאחרי המעבד הזה אינטל הולכת להוציא מעבדי ליבה כפולה. האם כדאי לקנות מעבד החודש לאחר יציאת המעבד החדש (בגלל נפילת המחירים הצפוייה) (אני לא אקנה 3.8 אלה 3.2 או 3.4, תלוי כמה יעלה...) או שכדאי לחכות למעבדים של הליבה הכפולה? יש הבדל רציני בביצועים? מה זה בעצם אומר שתהיה להם ליבה כפולה? כיום אני עם P4 1.5 גיגה הרץ ואני רוצה לשדרג...

• 10 תגובות
    • 711 צפיות
  3. Started by gerdamen,

שווה לקנות מעבד עכשיו או שמה אמורים לצאת מעבדים ושיורידו את הCORE 2 DUO? אני מתכוון לקנות E6750 תודה..

• 6 תגובות
    • 609 צפיות
  4. ההבדלים הולכים להיות כמו ההבדלים שעכשיו בין C2D לבין PENTIUM D? אני כבר מחכה המון זמן... עכשיו זה הדבר היחיד שמונע ממני לקנות יהיו הבדלים משמעותיים??

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by EviLeader,

שלום לכולם.. יש לי בעיה ואני רוצה את עזרתכם בה. יש לי לוח אם מסוג Gigabyte K8nf-9, מזוויע.. בגללו אני בחיים אבל בחיים לא יילך שוב על GIGABYTE, רק על ASUS (משהו נדפק בראש אחרי שנופלים ככה..). המתכת של הקירור של הMAINBOARD נמצאת בדיוק מתחת לכרטיס מסך. עכשיו, המתכת כידוע מפזרת את החום ועל מה היא מפזרת? נכון, על הכרטיס מסך. הכרטיס מסך מתחמם כמו שיפוד במנגל וכשאני משחק הוא מגיע גם ל89 מעלות. כמו כן, מקום להיטסינק על המעבד ממש אין. אני מנסה להכניס את ZALMAN CNPS 8000 שקיים ברשותי.. והוא לא נכנס. המקומות למאווררים לא מספיקים לי היות ויש לי AURORA 570 והם מתחברים ללוח אם.. (בינתיים חיברתי אותם ישירות לספק דרך משהו שבניתי). אז, מה אתם ממליצים לי לעשות? לקנות איזה לוח אם ישן שיתאים…

• 3 תגובות
    • 541 צפיות
  6. עיקר המידע שנמסר שם לעיתונאים: א. יהיה זמין בשוק מייד ברגע ההשקה, בסגנון עדות ה 7800GTX. ב. המחיר יהיה 1040$ (מחיר מבצע, בעל הבית השתגע, לו זה עולה יותר), ג. ה FX 55 יישאר בשוק במחיר של 855$ (מחיר מבצע, בעל הבית השתגע, לו זה עולה יותר) בניגוד לנוהג הקיים שכל FX חדש מחליף את קודמו. ד. במהלך 2006 סדרת ה FX תהפך להיות כפולת ליבות ותתמוך ב DDR2. מקור: http://www.theinquirer.net/?article=24160 כעת לעיקר: לאן נעלמתי בשבועיים האחרונים לפני שבועיים לאחר שהשפלתי (די לא בכוונה) את מנהל הפורום (לא זוכר את הכינוי או השם) בדיון קטן על הגדרת המושג "מדבקה טרמית" לעומת "משחה/חומר טרמי" קיבלתי הודעה בפרטי על : לאחר כמה חודשים בהם הבלגנו על השפה המזלזלת בה השתמשת כלפי משתמשים אחרים והסתפק…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. אם אני מכוון לאיזור ה- 250 שעון זכרונות ומעבד, אז אילו זכרונות שווה לי יותר לרכוש - 800 ולהמהר אותם, או 1000 כמו של OCZ\G.Skill?

• 11 תגובות
    • 712 צפיות
  8. Started by blabla2002,

היי עשיתי מפרט לחבר שלי עכשיו את ההתקנה אמרתי לו שאין לי בעיה לעשות אבל מה שאני מפחד זה שאני ישבור לו את הליבה עכשיו כבר כמה פעמיים למחשב שלי הוצאתי והכנסתי את המעבד האם זה מסובך יותר לamd במקרה אני ישבור לא את הליבה או זה פשוט שאין סיכוי

• 1 תגובה
    • 538 צפיות
  9. היי, חשבתי לשדרג את המערכת שלי אבל אשמח לשמע האם אתם חושבים ששדרוג בסכום 3,000 שח (התקציב, בערך) ייתן תמורה למחיר - הכיוון הוא Asus P8P67 DELUXE ומעבד Intel Core i7-2600K לעומת המפרט הנוכחי שלי: Intel Quad 9300 Asus P5P43TD Pro MB Intel SSD X-25V 40gb 350GBx2 Raid0 WD Raid edition 7200 64gb SataIII 1TB Black 64mb SATA3 WD HDD X 2 4GB Corsair DDR3 1366 Mem Inno3d GTX 470 Corsair HX 750w power supply Asus Xonar Essence ST

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by lubian,

לוח אם הישן שלי Gigabyte GA-K8NS הפסיק לזהות דיסקים קשיחים לא IDE ולא SATA. בדקו לי לוח במעבדה ואמרו שכבלים נפוחים וצריך להחליף לוח. לוח Socket 754 וקשה מאוד למצוא כזה היום. האם עדיף לנסות ולמצוא לוח כזה בכל זאת או לקנות לוח+מעבד+זכרון חדשים? ואם כן אז איזה? מחשב הזה שימושי רק לגלישה באינטרנט ולהורדות.

• 3 תגובות
    • 473 צפיות
  11. Started by iyehuda,

ברשותי לוח GA-7VRXP VER 2.0 שתומך עד XP 2600 FSB 266 יש לי מעבד DURON 1000 שעובד יפה מאד ללא שום בעיות רק שאני הופך סרט מ DVD ל VCD אני מרגיש שהמעבד חלש אני הופך לסרט מ DVD ל VCD פעם בחודש 1. האם כדי לשדרג ל XP 2400 בכ 500 ש"ח או למכור ולקנות כבר מחשב חזק יותר ? 2. יש לי ברגע זה חבר בהונג קונג שיכול להביא לי מעבד XP-2400 ב 400 ש"ח באריזת BOX אבל זה יהיה ללא אחריות האם כדי ?

• 12 תגובות
    • 786 צפיות
  12. Started by Itay Ezra,

שלום אחרי קרוב ל 3 שנים אני רוצה לשדרג טיפה את המחשב שלי זה המפרט של המחשב אני רוצה לשדג את המעבד לוח אם כבר מצאתי דגם: gigabyte z390 ud אבל אם יש לכם משהו אחר להמליץ אפשרי https://www.google.com/search?rlz=1C...w=1920&bih=937 השימוש העיקרי במחשב זה למשחקים כבדים סהכ מסך 24 אינץ חושב לשדרג בעתיד ל27 אינץ איזה מעבד יעשה את העבודה במחיר משתלם אחרי הכל אני לא הולך להריץ משחקים באיכות 4K על 50 אינץ

13. שלום יש לי 3820 I7 כבר הרבה זמן ואני יכול לשדרג ל XEON 2696 V2 ולהישאר עם אותו מערכת - לוח אם זיכרון קירור... המעבד עולה בסביבות 450 שקל כולל משלוח ואז תיהיה לי את האפשרות לחכות עוד שנה שנתיים עם פחות לחצ או אולי כדאי לחכות עוד קצת לירידת מחירים של RYZEN ולקנות הכל מחדש ? אני משתמש בתוכנות דחיסת וידאו מכונות וירטואליות , קצת משחקים לא כבדים מה שמפריע לי זה הזמן שלוקח לדחוס סרטים או שאי אפשר לדחוס תוך כדי המשחק כבר את הוידאו עשיתי בדיקה באינטרנט לגבי הביצועים סך הכל מגיע ל פי שניים עם הלוח האם הספיצפי שלי למרות שזה 12 ליבות ביחס ל 4 ליבות מה שקורץ לי זה המחיר יש מעבד עם ביצועים של SC הרבה יותר טובים 168…

14. Started by TRISOMY,

את האמת, שנים לא התעסקתי בכל מה שקשור לחומרת מחשב ודי לא ברור לי מה שהיה ברור בעבר.... בכל אופן, המחשב בן כמעט 4 וטפו טפו טפו עובד בסדר גמור פרט לאיטיות מדי פעם בהרצת תוכנות.... השאלה היא האם זכרונות זה מה שישפר את המצב? 4 גיגה יהיה משמעותי יותר? ואם כן, אז אני אצטרך המלצה איזה לרכוש.... ד"א, אם זה משנה, אז המחשב מריץ נכון לעכשיו וינדוס VISTA בגרסת 64bit כרגע יש אצלי 2 סטיקים של 1GB כל אחד(סה"כ 2). אלו יתר הפרטים: מעבד: INTEL CORE2DOU E6550 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L לא בוצע OC וגם לא יבוצע

• 6 תגובות
    • 666 צפיות
  15. אני רוצה לשדרג את מחשב לפנטיום 4 או אמד ולוח אם ומחשב שלי זה של פנטיום 3 אם אפשר להחליף פנטיום 3 ל4 ולוח אם ומארז נשאר כמו של פנטיום 3? מה אתם חושבים מה יותר כדאי לי להחליף גם את מארז או לא? בברכה עופר דוד :)

• 9 תגובות
    • 813 צפיות
  16. לשדרג מעבד של מחשב נייד מבוסס RYZEN אפשרי ? איפה אפשר לקנות רק תמעבד ? אפשר לקנות מחשב נייד מיד שנייה נניח עם מעבד 2500U ולשדרג נניח ל 3300U שזה מספק האם זה אפשרי להשים תמעבד באותו לוח אם כמו ב DESKTOP האם אפשר לקנות בכלל מעבד לחוד תודה

17. שלום לכל חברי הפורום. כל כך מזמן כבר לא הייתי באתר, כבר דיי הרבה זמן, ממש הרבה שאני הפסקתי לעקוב אחרי מה שקורה בעולם חומרת המחשבים, טוב עקבתי אבל ממש שטחית, לא כמו שהייתי פעם. אז ארחיב את שאלתי מהכותרת: אני חושב על לשדרג את המחשב הקיים שלי. למסקנה הזאת הגעתי אחרי שנוצר צורך בכל מקרה לקנות מחשב חדש במשפחה, כאשר ישנם 3 מחשבים ואחד מהם מת, אז צריך להחליפו. אז חשבתי, אם כבר לקנות מחשב חדש, אז למה דווקה את החלש מהשלישייה להחליף, זה שמת, החלטתי לעשות רוטציה, בשבילי לשדרג את המחשב הכי חזק, ואת השניים הנותרים (שעדיין עובדים יופי ובהחלט מעל ומעבר יספקו את בני המשפחה) פשוט להריץ בין משתמשי המשפחה. אני רוצה לשדרג לא את כל המחשב אלא את השלי…

18. Started by liorelbaz,

ישלי לוח GIGABYTE 990XA מעבד PHENOM 1075T X6 שתי כרטיסי מסך SPAHIIRE 6850 אם אני יחליף תלוח ואת המעבד ויקנה לוח ומעבד אינטל I5 4670K השדרוג יהיה עצום? והאם זה שווה? וכדאי עם הכרטויסים שיש לי

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  19. Started by lipa,

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2848

• 7 תגובות
    • 591 צפיות
  20. שלום אני לא ידעתי איפה לפתוח את הת'רד אז פתחתי פה. הטכנאי שלי אמר לי שזה יותר טוב למחשב שאני אעשה לו כל ערב STAND BY או SLEEP במקום לכבות אותו ולכבות אותו רק פעם בשבוע על מנת לאפס את הזיכרון. רציתי לשאול אם זה באמת נכון ומה אתם אומרים על זה? עדיף בכל זאת כל יום בסיום השימוש לכבות או שלשים על SLEEP וביום למחרת WAKE UP?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by o07,

קניתי מKSP לוח-אם Abit SG-80 ואת המעבד Intel Celeron D 346 עכשיו אם אני רוצה להחליף ללוח-אם Abit ?UL8? ולמעבד AMD Sempron 2600+ אולי אפילו Sempron 2800 יהיה כדאי לי לוותר על 10% מהמחיר של מה שקניתי ולהוסיף כדי לקנות תAMD ??? אתם חושבים שכדאי לי, יהיה שינוי משמעותי??? אמרו לי שעדיף AMD עכשיו אני לא יודע מה להחליט .... תודה לכולם

• 3 תגובות
    • 578 צפיות
  22. שלום לכולם, אני רוצה לוודא כי אכן ניתן לבצע OC עם ה3470 CORE I5 ו GIGABYTE B75-D3H

• 3 תגובות
    • 905 צפיות
  23. Started by revz,

בוקר טוב לכולם !! קדום כל תודה על הייעוץ ואני מתחדש ב 4*1024 G.Skill PC6400 CL4-4-4-12 שתי שאלות לי אליכם: 1. ספירת הזיכרון הראשונית של הביוס מראה שיש לי 3400MB אבל CPUZ מראה את כל ה-4G מה לעשות עם הילד השובב שיראה את מה שיש לו (או שזה לא משנה בכלל) 2. אחרי מעבר מזכרון של 1G ל4G (מן הסתם מהיר יותר וכו' ...) איזה הגדרות מומלץ לעשות בXP64 כדי שידע לנצל כמו שצריך את כל הזכרון תודה ויום אלוף לכולם !!

• 7 תגובות
    • 526 צפיות
  24. Started by Lalin,

אני מקוה שאיני מעלה כאן נושא חרוש בפורום. אך לפני שאני קונה מעבד אני רוצה להבין באופן תיאורטי כמה ליבות "יסתדרו" יותר טוב עם שתי מערכות הפעלה במחשב אחד. מדובר בלינוקס ווינדוס 7 (הבא עלינו לטובה :-) תודה מראש למגיבים...

• 4 תגובות
    • 768 צפיות
  25. Started by DarkCowMoo,

שווה לשדרג? אני עכשיו עם 720BE , עד כמה הקפיצה ל 1090T תיהיה משמעותית? הלוח MA770-UD3 REV1. יכול למצוא ב350 שקל עם קירור מים H50 של CORSAIR. הBE בלי OC עכשיו כי הורדתי את הקירור המסיבי ועכשיו הוא עם STOCK. תאכלס מעצבן אותי שFIFA 15 עושה לי בעיות, אבל אני חושב שכל המחשב בכלליות יהיה מהיר יותר. נראה לי ה720BE אפילו לא מנצל את הSDD כמו שצריך / את ה7850 עם הOVERCLOCK המטורף של GIGABYTE. אמח לא כ"כ מצליח לדחוק את ה720 בOC ליותר מ3GHZ עם קירור סטוק וזה משגע אותי. אולי כדאי רק לקנות את קירור? שאר המפרט; יש גם SSD 120ג'גיה מסדרת 320 של אינטל. rev 1 MA770-UD3 7850 GIGABYTE OC2 6 ג'יגה ראם = 1 של VIESTA ושניים של KINGSTONE.

• 39 תגובות
    • 4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.