עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בעיקר עבור למידת מכונה, פרויקטים קטנים משלי, לא משהו כבד במיוחד אבל רצוי שירוץ מהר. אני מעוניין לקנות מעבד של אינטל 12900 הרגיל. לא k/kf/f. המעבד מתאים לי כי יש לו מעטפת חום נמוכה, כך שאין צורך בקירור מים למשל. אבל גם חזק ובעל הרבה ליבות מה שמתאים לחישובים כבדים. חשבתי לצרף לו את הלוח אם הזה עם ערכת שבבים H670. ASUS TUF GAMING H670-PRO WIFI D4 LGA1700 https://ksp.co.il/web/item/188340 וזה המעבד https://tms.co.il/new?product_id=106844 כרגע לא ראיתי בנצ'מרקים עבור המעבד והלוח אם. לכן אני תוהה האם יתאים. לא מתוכנן אוברקלוקינג והקירור יהיה noctua nh-d15. תודה

2. Started by lipa,

ראיתי באתרים שעשו בדיקות חומרה ללוחות-אם אם זיכרונות 355DDR 1 איזה זיכרונות מומלץ להשתמש ללוח P4-PE של איזה יצרן? 2 איפה ניתן להשיג את 355DDR?

• 5 תגובות
    • 720 צפיות
  3. Started by doreiny,

שלום לכולם אני רוצה לרכוש לוח למעבד amd 939 3200+ ואני מתלבט אך ורק ביין שלושה דגמים (גם לאובר קלוק) 2 דגמים שהם nforce4 sli (אוליי אני ישתמש בזה בהמשך): asus A8N-SLI Deluxe giga-byte GA-K8NXP-SLI ודגם אחד שהוא nforce4ultra: giga-byte GA-K8NXP-9 איזה מביין הצ'יפים האלה נותנים יותר ביצועים כללים ול oc? ואיזה מביין הלוחות האלה הכי טוב? תודה מראש לעוזרים

• 5 תגובות
    • 604 צפיות
  4. Started by Epsilon,

מבקש המלצה לזכרונות : (DDR1 2GB (2x1GB הזכרונות לא מיועדים ל Overclocking, יציבות/אמינות בחשיבות עליונה (לפני ביצועים). אם זה משנה המפרט :מעבד Athlon 64 3000 Venice,לוח Gigabyte K8nsc-939. תקציב : עד 900 ש"ח. תודה מראש לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 587 צפיות
  5. טוב ככה אז חבר שלי ויוצר מוזיקה[בנתיים מתחיל אבל מתקדם לאט לאט] אז הוא רוצה כאילו לקנות אינטל בשביל זה ובחיים לא השתמש בAMD וכו' אז הוא רוצה לדעת,האם כדי במיוחד בשביל ליצור מוזיקה לקנות AND או אינטל אני לא שאול מה הבדל או משו רק מה כדי...הוא יוצר מוזיקה משחק פעם ב...GTA SA כול מיני משחקים קטנים לא גיימר רציני אז מה אתם אומרים שווה לו לקנות AMD בשביל הצרכים האלה או אינטל...?

• 5 תגובות
    • 583 צפיות
  6. Started by idanmal,

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים... חבר שלי ביקש ממני לברר לו בקשר לתאימות בין מעבד ללוח כיוון שהוא בעבודה ללא אינטרנט . אני מעתיק לכם את ההודעה ככה שאולי תהיה איזו דיסאינפורמציה(מקווה שתבינו). האם מעבד S9550 מתאים ללוח P5Q של אסוס, אני רואה באתר של אסוס ובאינטרנט שהוא מתאים ל-S9550 אבל לא רואה את הדגם עם ה-S. לא מוצא על זה כלום באינטרנט למעט שרושמים שזה בדיוק אותו מעבד רק עם מעטפת תרמית נמוכה יותר-65W ב-Q לעומת 90W ברגיל. רוצה לקנות מ-EBAY וחייב לדעת אם זה יעבוד אצלי.

• 5 תגובות
    • 839 צפיות
  7. Started by ruff stuff,

האם יש סיבה מסוימת לזה שלפנטיום d לא מופיע בשום מיפרט? ואילו e6300 מופיע כמעט בכולפ מה ההבדלים המהותיים ? לא צריך משהו חזק במיוחד רק לאינטרנט וסרטים. האם d לא מספיק לזה?

• 5 תגובות
    • 549 צפיות
  8. Started by Croovit,

המעבד שכרגע ברשותי Phenom II 955 מתחיל להתיישן ואני לא מחפש להחליף פלטפורמה יש איזשהו תקווה ל STEAMROLLER לתושבת AM3+ במשך השנה?

• 5 תגובות
    • 894 צפיות
  9. אהלן, אני מחפש המלצה לשילוש למפרט המיועד למשחקים, ואני בהתלבטות בין המעבדים AMD 940 \ AMD 945 \ INTEL Q9400. שלושתם בסביבות אותו מחיר וכולם מרובעי ליבות, איזה לדעתכם הכי משתלם ? הכרטיס מסך יהיה HD4850 והמסך 19" על 1280X1024. בנוסף אני מחפש המלצה ללוח אם שיתאים למעבד באזור ה450 ש"ח וזכרונות באזור ה250-300 ש"ח. תודה מראש !

• 5 תגובות
    • 859 צפיות
  10. היי, השאלה בכותרת + תוספת:אם הלוח אם תומך בDDR3,שהוא יותר מתקדם מDDR2 - אז מבחינה הגיונית,הוא יכול לתמוך גם בחיבור זיכרון פחות מתקדם,כמו DDR2 - לא? תודה רבה מאוד מראש .

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by -Tal-,

היי, רציתי לדעת מה ההבדל בין Kingston HYPERX 4096MB 800MHZ DDR2 Dual Channel CL5 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=2725 לבין Kingston DDR2 2GB 800MHZ CL5 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1746 אני רוצה שיהיה לי 4 ג'יגה זיכרון. מזה הדגם הזה הייפרX? האם הוא מומלץ ושווה את המחיר? דרך אגב, ככל שה CL גבוה זה יותר טוב? תודה

• 5 תגובות
    • 998 צפיות
  12. Started by FastJack,

שלום. אני מחפש לוח אם עבור הI7-2600K שלי. יש לי אפשרות להשיג מחו"ל את הלוח אם של אינטל ב450 ש"ח. אני לא מעוניין בOC (אולי OC קל בעתיד, כרגע ממש אין צורך ) ולא מתכנן SLI/CF (צריך רק PCIE x16 אחד). רציתי לדעת האם זו עסקה טובה או שכדאי לי לקנות לוח אם של חברה אחרת בארץ. דבר נוסף, הסיבה שאני מעוניין בZ68 היא שאני רוצה לקנות גם SSD של 20GB ואז להשתמש בSmart Response על מנת להאיץ את הביצועים. האם השיפור בביצועים יהיה מורגש? או שכדאי לי כבר לקנות P67?

13. Started by red4ever,

שלום, יש לי מחשב די ישן עם 2GB RAM DDR2 ואני מריץ ווינדוס 7 שעובד ממש באיטיות. הבנתי שכדי שהכל יעבוד יותר מהר צריך להוסיף זיכרון של לפחות 2GB. אין לי מושג מה אני אמור לקנות/לבקש בחנות ולכן אני פה כדי שתעזרו לי. הנתונים של המחשב לפי CPU-Z: מעבד: Intel core 2 duo e4500 לוח אם: Gigabyte 945gcmx-s2 זיכרון: Kingston 1024MB X2 DDR2 PC2-5300 (333MHz) אשמח לקבל עזרה בהקדם כי המצב הזה כבר בלתי נסבל. תודה!

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by orenc17,

אני רוצה לקנות לוח חדש למחשב המחשב הוא בעיקר למשחקים ואוברקלוקינג אני צריך אחד שיתמוך AGP 8X DDR 400 ומעלה בבקשה תעזרו

• 5 תגובות
    • 734 צפיות
  15. Started by NAND,

שלום לחברי הפורום, לאחרונה נוכחתי לדעת שמערכת שלי מנצלת בין 39 ל-42 אחוזי שימוש בזיכרון ה-RAM במנוחה. לפי מה שהבנתי, זה די גבוה למערכת שיש לה 8GB זיכרון. הבעיה שאני לא יודע אם להגדיר גלישה בדפדפן TOR + כרום עם כמה טאבים פתוחים כמצב "מנוחה". שמתי לב שככל שאני סוגר יותר טאבים, כך הצריכה יורדת בהתאמה. אני חושב שאפשר לשלול אפשרות של רוגלה (malware) כי בדרך כלל מדובר בכאלה שמקפיצות את צריכת הזיכרון ל-90%~100%. השאלה שלי היא האם זה תקין? כי 40% מתוך 8GB זה 3.2GB של ניצול, כלומר שאם במצב כזה אני מפעיל משחק אני נשאר רק עם 4.8GB פלוס מינוס, ואני בטוח בכך שזה לא מספיק עבור המשחקים. שדרוג ל-16GB של RAM יעזור או שזאת בעיה שצריך לטפל בה ברמת המערכת הפעלה? …

• 5 תגובות
    • 4.1k צפיות
  16. Started by DL,

אני צריך עזרה מהר! אני קונה מחר מחשב מחר ועדיין לא החלטתי איזה לוח אם לקחת! האפשרויות שלי כרגע הן: Asus P4P800 Deluxe MSI Neo2-LS Abit IC7 עכשיו, אני לא הולך לעשות OC אפילו לא קטן, המחשב הוא בעיקר למשחקים וסרטים. הנה המעבד והזכרון אוליי זה יעזור... Pentium 2.8Ghz 800FSB Samsung Original PC3200 512MB x 2 הסתכלתי ב 2 השוואות גדולות בין לוחות אם, אחת ב Toms Hardware שם ה NEO2 ניצח, ואחת ב Digital-Daily שם ה Asus ניצח... ה IC7 שמעתי שהוא בסדר למרות שאני לא הולך לעשות OC בכלל... ה NEO2 יותר זול משני האחרים באיזה 150 שקל דרך אגב אז זה גם שיכול. אני צריך דעות לגבי מה לקחת, עם הסבר למה בבקשה, אם משהו יוכל לתת לי השוואה שלישית בין הלוחות אם זה יהיה נהדר! יתרונות\חסרונות של כל לוח …

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  17. אני ירגיש הבדל בין 2 ג'יגה זיכרון ראם של 667 מגהרץ DDR2 לבין 4 ג'יגה זיכרון ראם של 1066 מגהרץ DDR3 ? רציתי לדעת אם יהיה הבדל משמעותי ואיך זה ישפיע על הביצועים ? תודה

• 5 תגובות
    • 652 צפיות
  18. *. זכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800MHz CL4 *. זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 אני יודע שהתזמונים של הOCZ טובים יותר אך הוא גם יותר יקר .... א.האם ההבדל ביניהם יורגש במעבד אינטל (אני יודע שהתזמונים לא משפיעים על מעבדי אינטל יותר מדי...) ב.במידה ואבצע OC מה כדאי לקחת? ג.במידה ולא אבצע OC מה כדאי לקחת?

• 5 תגובות
    • 688 צפיות
  19. Started by itaim,

אני רוצה שיהיה לפחות חצי גיגה זכרון (ואני ממש ממש רוצה גיגה) מעבד לא משנה אם אינטל או AMD (אם AMD אז רק 64) ולוח לא יודע ממש... שמעתי שהIC7 טוב... המטרות: בעיקר משחקים כבדים וגם OC (ככה שאם אפשר להכניס איזה גוף קירור ...)

• 5 תגובות
    • 606 צפיות
  20. Started by ksn1981,

לוח H67 שתומך בזיכרונות 1333MHz (ללא OC). זיכרון 1333MHz, CL9, 1.5V או 1600MHz, CL9, 1.5V. - האם ישנה סיבה ללכת על ה- 1333? - האם אוטומטית, ה- 1600 יעבוד ב- 1333 וב- CL נמוך מ- 9? - האם התמונה/הבחירה הייתה משתנה אם ה- 1600 היה 1.6V או 1.65V? תודה רבה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. זכרון KINGSTON 512 במחיר שלא תאמינו 350 שח חדש חדשששש מישהו רוצה ...?!

• 5 תגובות
    • 520 צפיות
  22. אם לא האם מתוכננים מעבדים כפולי ליבה של 64BIT?

• 5 תגובות
    • 588 צפיות
  23. שלום לכולם, ברשותי לוח אם(יחסית ישן ) שתומך ב DDR PC2100/PC1600. ב "מנואל" שלו רשום - PC1600/ PC2100 Type required. האם אוכל להתקין בו זכרונות מהירים יותר(למשל 667/800 Mhz)? מחירם כחצי מחיר מהזכרונות הנדרשים. דגם הלוח הוא - Biostar U8668 Grand. תודה מראש, of9

• 5 תגובות
    • 575 צפיות
  24. שלום חברים. האם יש הבדל בין מעבדי ה-4 ליבות של AMD כדוגמת ה-955, לעומת מעבדי ה-I5 של אינטל, כשמדובר בהרצת משחקים כבדים? בנוסף, ארצה לשאול שאלה נוספת הקשורה לצוואר בקבוק. בהנחה שהמעבד לא מנוצל במלואו במהלך משחק (פאנטום 995, נניח ש-60% ניצול), גם אם אשים כרטיס מסך כדוגמת ה-780 GTX, לא יווצר צוואר בקבוק משמעותי. האם זה נכון? תודה רבה.

25. Started by 69,

אני רואה על הלוח נורות שמציגות FF באדום - מה זה אומר ?

• 5 תגובות
    • 604 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.