עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. סיימתי להתקין את מחשבי החדש ועוד אין על וינדוס הוא נקי לגמרי. הפעלתי והסתכלתי על הביוס וראיתי שהמעבד רץ על 1250MHZ והFSB הוא 100MHZ WTF? המעבד הוא 2800+ והלוח הוא ABIT NF7-S2 והזכרון A-DATA 512MB DDR400 עוד משהו מוזר, בביוס יש את הSoft Menu (<<זה בדיוק מה שרשום) בעוד בחוברת הם מראים Soft Menu III, היתכן שאני פשוט צריך לעדכן את הביוס והכל יסתדר? אם כן, למישהו יש מדריך איך לשים את הביוס על דיסק BOOTABLE? ועכשיו לקטע המצחיק: ביקשתי מאבא שלי שיביא לי מאוורר 120מ"מ כי הקומפיוקייס בא רק עם אחד אז חבר שלו הביא לו אחד של שרת שהוא לא משתמש מסתבר שזה מאוורר DELTA, וכל פעם שפותחים את המחשב יש רעש של מנחת מסוקים

• 7 תגובות
    • 705 צפיות
  2. Started by fatalico,

ברשותי לוח אם של MSI השם 865PE neo2 הגירסא המדוייקת היא זאת http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=433 רשימת המעבדים בהם תומך הלוח היא http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_cpu_support_detail.php?UID=433&kind=1 מהו המעבד -יד ראשונה- הכי זול שניתן למצוא בארץ ומתאים ללוח??

• 7 תגובות
    • 627 צפיות
  3. Started by leahd3,

שלום אני מחפש את הקיט הזה כדי שאוכל להוסיף למערך נוכחי [h=1]CML8GX3M2A1600C9W[/h]הפכתי את העולם אבל לא מצאתי שום חנות שמוכרת איבי וכדומה יוצא לי כמעט 600 לחדש אולי מישהו פה מכיר חבר שמעוניין למכור? לחלופין אולי יש באיזו חנות שאני לא מכיר אשמח לעזרה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. ברצוני לקנות את האסוס Z97-A, האם יש אופציות אחרות מלבד KSP או Ivory? תכננתי לרכוש את זה אצל TMS, כי הם נחשבים ליותר אמינים, מה גם שהמחיר זול אצלם ב-50 שקל, אך לדאבון לבי גיליתי שהסניף שלהם נסגר ובאם הבחירה היא בין KSP או IVORY, מה עדיף? האם אחד מהם מייבאים את זה דרך יבואן הרשמי?

5. Started by NuXeR,

יש לי לוח אם Epox 8RGA+ וחשוב לי מאוד האחריות , אני לא יכול לוותר עליה. רציתי לדעת , אם אני אעדכן את הביוס , האם האחריות נתבטל ? האם זה תלוי בחנות ? תודה.

• 7 תגובות
    • 873 צפיות
  6. Started by p-o-i,

שלום..תוכלו לומר לי מה ההבדל בין סוגי הליבות....כגון WINCHESTER Veince או בין שאר הסוגים..(אם יש..)...תוכלו להגיד לי מה יותר טוב מה השוני...

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by eliko78,

חבר מקושר לאיזה יבואן של חומרה למחשבים אין לי גישה לאתר של היבואן ככה שאני לא יודע בדיוק מה יש לו מה אין לו אני מעוניין במערכת מבוססת 15 760 +כרטיס מסך HD6870 או GTX , תלוי במחיר שהוא יציע לי כמו כן אני צריך חוות דעת על הלוח שהציעו לי אם לדעתכם הוא לא טוב אשמח לקבל המלצה ללוח אחר MB GIGABYTE GA-P55A-UD3 L1156/6.4GT ATX.3. המעבד מגיע BOX להסתפק בזה או שלקחת TRAY ולהוסיך קירור אם כן תנו לי כמה אופציות של קירור עד 140 שח. זכרונות וטובים או שיש צורך להחליף. DDR3 PC1333 KINGSTON KVR1333D3N9/2GB.7

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. או שזה רק יאפשר מהירויות שעון גבוהות יותר? זאת אומרת, מעבד 2.8GHz E שלהם כרגע לעומת אותו מעבד עם הסוקט החדש (שיצא ביוני), יהיו הבדלים בביצועים? או שהשינוי הוא רק תאימות עתידית וזהו?

• 7 תגובות
    • 720 צפיות
  9. זקוק לעצת מבינים בתחום בקשר ללוח אם מחברת אסוס בלבד למפרט הבא: כרטיס מסך evga GeForce 8800GT 512MB SSC מעבד אינטל: E6750 intel core 2 duo זיכרון: 2GB 800MHz בתודה מראש במחיר של עד 800ש"ח =]

10. הרי שיסימו לבנות את המפעל החדש חלק מהמעבדים של אינטל ייוצרו בארץ כלומר לא יהיו מיסי יבוא עלות משלוח מחו"ל וכו' השאלה שמתבקשת האם זה יתבטא במחירי שוק בארץ????

• 7 תגובות
    • 706 צפיות
  11. היי. מדובר כמובן על עריכה ברמה הבסיסית ביותר (אחרת התקציב היה גבוה יותר). בworst case scenario תוכנות של Adobe ייכנסו לתמונה מתישהו, אבל גם אז לא ייעשה כאן שימוש מקצועי ורציני. אני משדרג את השילוש הקדוש+כר' מסך בסיסי כי נראה לי שלא צריך יותר מבסיסי (אלא אם כן אתם חושבים אחרת). הייתי מעדיף מעבד של AMD, אבל אני מנחש שלעריכה רצוי אינטל ?... המחשב ישודרג בפנדה, אז אני אשמח אם תפנו אותי לחלקים שנמכרים שם. תודה רבה מראש.

• 7 תגובות
    • 810 צפיות
  12. Started by luckyme,

כשאני מדליקה את המחשב אין תצוגה אך מערכת ההפעלה כן עולה הכרטיס מסך טוב, הוא חובר למחשב אחר ועבד התקלה קרתה לאחר ניתוק המחשב מהחשמל וחיבור מחדש הוספתי תמונה של הלוח אם http://img715.imageshack.us/img715/4092/img0270tq.jpg

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by ^oz,

מה ההבדל בין הזכרונות של היצרניות השונות? מלבד המהרות למינהן ויציבות , כלומר האם זיכרון generic (הדפוק ביותר שיש) הוא איטי יותר מזה של corsair או mushkin? (כמובן כאשר באותה מהירות) ואם כן האם ההבדל הוא זניח או ממש משמעותי? אני הולך בעוד יומיים לעשות טיפול 10000 למחשב....ודי מתלבט אם כדאי לי לקחת זיכרונות טובים או לקחת כמות גדולה יותר של זכרונות מיצרניות טובות פחות.... תודה מראש

• 7 תגובות
    • 785 צפיות
  14. Started by shlomom,

ASUS סקירת לוח P45 ASUS P5Q3 Deluxe . גרסת ה-DDR2 של הלוח Asus P5Q Deluxe P45 Eaglelake MSI MSI מציעה הכנה לקירור מים MSI P45 Diamond עוד תמונות Gigabyte Gigabyte P45 DQ6 לוח ל-DDR2 י Gigabyte EP45-DS4 Foxconn סקירה מקדימה Foxconn ערכת ה-P45 תעשה חיים קשים לערכות ה-X38/X48 שההצדקה הכמעט יחידה לרכישתם היא התמיכה ב-PCI Express 2.0 בשני סלוטים X16. ערכת ה-P45 תאפשר PCI Express 2.0 בשני סלוטים X8 מה שיספק את הרוב המוחלט של השימושים ל CrossFire. גם היא תאפשר תמיכה ב-FSB 1600MHz. השקה צפויה לקראת סוף המחצית הראשונה של השנה - כלומר בקרוב.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  15. יש לי הארד דיסק עם חיבור ישן (לא SATA) האם יש לו חיבור כזה?

• 7 תגובות
    • 531 צפיות
  16. Started by prexus,

אני קונה שני סטיקים של 512, ואני רוצה לדעת איזה מההבאים עדיף: (לביצועים ואולי OC קטן של A64 3000) Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory : http://www.pch.co.il/docs/pd1055055943.htm או OCZ 512MB DDR-RAM 3200 Premier Series Memory : http://www.pch.co.il/docs/pd2013672876.htm ודרך אגב: איזה מארז יותר משתלם - הסופרטאלנט או הריידמקס שיש ב PCH?

• 7 תגובות
    • 674 צפיות
  17. טוב אז ככה זאת הרשימה של מה שאני צריך שיהיה בלוח אם 1)PCI-E 2)Sata II 3)DDR II 4)Nforce 4 5)לא חשוב לי כרטיס קול או רשת למרות שעדיף שיהיה כרטיס רשת אבל לא חובה למעבד אל תדאגו ולא חובה שיהיה בלוח SLI ושיהיה מרווח של לפחות שתי חריצי PCI בית הכרטיס מסך (PCI-E) לשאר חריצי ה PCI כדי שאני יוכל להוסיף לו קירור ... ולא חשוב לי שהוא איזה ATX שאתם רוצים אבל עדיף שזה יהיה הכי גדול בשביל במקום לקירור של הכרטיס מסך .... תודה לכולם אל תסתכלו על תקציב בינתיים עבדתי ואני יוציא כמה שצריך רק תנו לי קישורים או מידע על אותו לוח אם אוהב אותכם ...

• 7 תגובות
    • 563 צפיות
  18. מחר אני שולח את אבא שלי לKSP כדי לקנות קצת מצרכים למחשב שלי עכשיו בין המצרכים יש זיכרון 512 A-DATA במהירות של 400 מגה הרץ. עכשיו הזכרונות שברשותי עכשיו הם זכרונות של סאמסונג 128 מגה במהירות של 266 (אבל באוברקלוק ל 333) מכיוון שברשותי רק שני סלוטים של זכרון אני מוציא 128 אחד ומכניס את ה 512 החדש. רציתי לדעת האם הזיכרון הזה בכלל יכנס לסלוט שלו (מספר חריצים דומה וכאלה), ורציתי לדעת האם יכולות להיות בעיות תאימות של שני הזכרונות... זה מאוד דחוף!!! תודה לכולם!

• 7 תגובות
    • 577 צפיות
  19. Started by srolik,

רציתי לדעת אם 256MB של RDRAM עדיפים על 512MB של DDR ( לעבודה גראפית ועריכת וידיאו ) ואיזה זכרון בכלל מומלץ לעבודה כזו ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. ישנו כאן קונצנזוס (שאני מקווה שהוא אכן מבוסס) שלצורך גיימינג שני המעבדים מספקים ביצועים זהים. מבחינת OC ה-I7 920 נותן ביצועים של 30 אחוז יותר מ- I5 750 , אולם עד כמה שהבנתי מדובר בשיפור במבחנים סינתטיים שהקשר שלהם לשיפור ב-"עולם האמיתי" לוטה בערפל. הדעה הרווחת שלצרכי עריכת וידיאו ה-920 נותן שיפור משמעותי למדי. אבל מה קורה כאשר מדובר בעריכת וידיאו בינונית, האם ה-920 יקצר משמעותית את הזמן הנחוץ להשלמת התהליך ? הכוונה ל-TRANSCODING שבה ממירים וידיאו בפורמט מסוים לפורמט אחר (לדוגמא מ-BR או מ-DVD ל- DIVX ) וגם הסרת קטעי וידיאו מיותרים או חיבור בין קטעי וידיאו. כמובן שישנם שיקולים נוספים לכאן או לכאן. בנהיים : 1.תקציבית מערכת ל-750 זולה יותר ב-500 שקל. זה לא סכום גדול אבל גם ל…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. ברצוני להרכיב מחשב עם מעבד intel Core i3, שישמש בין השאר גם למישחקים ברמה בינונית. כחסיד של לוחות GIGABYTE, חיפשתי לוח מתאים ולא הכי יקר. הוצע לי לוח GA-P55-US3L, שעולה 520 ש"ח. קיים גם לוח GA-P55-UD3L, שעולה בערך אותו דבר נראה כי ההבדל היחידי בין 2 הלוחות הוא שבלוח עם האות D כל הקבלים הם SOLID STATE, ואילו בלוח עם האות S רק הקבלים שסביב תושבת ה-CPU הם כאלה (כלומר שלוח ה-D עדיף) אבל... הפתעה! כשנכנסים למיפרט של 2 הלוחות האלה מתברר שה-CHIPSET הוא H55, ולא P55 כפי שעשוי להשתמע מן השם של הלוחות (וידוע ש-GIGABYTE, חוץ מלבלבל אותנו עם כל מיני סיומות, תמיד מקפידים שהשם של ה-CHIPSET בשם של הלוח יהיה מדוייק) ובעצם העניין של הסיומות קיים בכל הלוחות, גם ASUS ו-MSI ושאר יצרנים משחקי…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by ruler,

לחבר שלי נשרפו 2 קבלים בלוח וכמובן הלוח הפסיק לעבוד... הוא מבקש לוח אם למעבד אינטל 1.8 ג'גה הרץ (לא יודע עוד פרטים,אף פעם לא בדקתי תמחשב שלו..) עד 600 שקל אבל עדיף כמה שפחות כי הוא לא יתעסק עם אוברקלוק.הוא לא צריך כרטיס מסך מובנה ולא צריך firewire . תמליצו על משהו יציב ואמין לשימוש פשוט. תודה

• 7 תגובות
    • 633 צפיות
  23. חברים רבים ש"מבינים" במחשבים ברמה שעוברת את שלי בהרבה על כל פנים המליצו לי בחום לברוח ממעבדי AMD, אך כאן בפורומים אני מוצא מפרטים שכוללים מעבדים אלו בלי הרבה חששות... אם אפשר אשמח לקבל הסבר מדוע מעבדי AMD נחשבים לפחות אמינים או מדוע שמם מוחתם לשוו... אני איש מחשבים שמתעסק הרבה בתוכנה פשוט איני מבין דבר בחומרה, אז בהסבר אין צורך להסביר לי ארוך ומיגע למרות שממני לחומרה יש קילומטרים של אי וודאות תודה מראש על העזרה.

24. Started by Kukishin,

האם יהיה הבדל משמעותי בביצועים? כיום אני עם 920 ויש לי אפשרות ריאלית ולא יקרה להחליף אותו

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by black spider,

איזה זיכרון עדיף 4גיגה במהירות 800 או 2גיגה במהירות 1066, בהנחה שאני לא יבצע OC עתידי בכלל. המחיר כמעט אותו מחיר. מעבד מבוסס Q9300. תודה.

• 7 תגובות
    • 712 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.