עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. יש לי שאלה אליכם. (אבקש רק ממי שבאמת יודע תשובה לענות) תשמעו חבר שלי אמר לי שלוינדוס XP קשה (עבוד מאוד איטי) עם יותר מ2.5 גיגה ראם, ושרק ויסטה בנוי לזה (ליותר מ3 גיגה ראם) כי שבוע הבא אני קונה מחשב בעזרת השם ואני רוצה לדעת אם לקחת 4 או 2 כי זה פחות כסף והבדל דיי גדול. האם הXP לא צריך יותר 2.5 גיגה והאם הוא יעבוד לאט יותר שיהיה לו יותר מ3 גיגה ראם ? כי ממש לא בא לי לשים ויסטה על המחשב החדש אמרו לי שXP הרבה יותר טוב ממנו הוא רק יותר יפה זהו ! ואני לא רוצה לשים ויטסה. תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 968 צפיות
  2. שלום כשאני מדליק את המחשב ומשחק במשחקים המעלות של המעבד מגיעות עד 60!! כשאני סתם גולש באינטרנט המעלות הם 47-49 אז הלכתי לחנות שאלתי אותם למה זה והם אומרים שכנראה הלוח אם מתחמם יותר מדי אז קניתי שני מאווררים למארז והמעלות נשארו בערך אותו דבר ולפעמים כשאני משחק פתאום יש לי ריסט בגלל שהמעבד מגיע ל60 מעלות אז היום כשאני גולש באינטרנט אני מסתכל על המעלות והם 50 ואני נגעתי בצד של המארז והוא היה רותח והכרטיס מסך בכלל נהייתה לי קוויה אז פתחתי את הצד של המארז והדלקתי מזגן ואז המעלות צנחו ל37 בזמן רגיל ו45 במאמץ והמחשב קריר ושמח אז מה אני יכול לעשות כדי שיהיו לי מעלות כאלו בלי לפתוח את המארז ולהדליק מזגן המאוורר של המעבד הוא אינטל מקורי

• 13 תגובות
    • 957 צפיות
  3. שלום, השאלה שלי היא אם הלוח GA-P35C-DS3 תומך בDDR3 במהירות של 1333Mhz כמו שרשום עליו ??? בנוסף, במידה ואני קונה ומרכיב כזה זיכרון (כרגע יש לי 2x1GB 800Mhz DDR2 CL4) ומעיף את מה שיש לי כרגע , האם אני צריך לשנות משהו בהגדרות בביוס ?? * הזיכרון שאני רוצה לקנות הוא 2X2GB DDR3 1333Mhz תודה רבה על העזרה !

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. עובד עם ויסטה 64, אמא של אסוס P5NT DELUXE, כרגע מותקנים 2X2GB DDR2 800 של ADATA GAMING בDUAL CHANNEL (לפי CPUZ, כי את הזכרונות הספציפיים אני לא קניתי, אלא קיבלתי) הבנתי מתוך קריאה שוטפת, שעדיף להשתמש באותם הזכרונות בכל הסלוטים, ואני לא בטוח שניתן להוסיף זכרונות בSINGLE CHANNEL. זה בכלל משנה או שאני חייב להשתמש בבזוג השני גם בDUAL CHANNEL ? תודה

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by si,

מדובר בלוח M51GM-S2G Socket AM2, DDRII 800 Overclocked מ-KSP ב-495 ש"ח. האם יש לוח יותר משתלם : לוח יותר טוב במחיר 495-+ ל-AM2 ? מדובר בלוח למחשב ביתי בינוני בלי OC.

• 13 תגובות
    • 851 צפיות
  6. בתשובה לשאלה האם לוח האם שלי 8rda3+ Rev. 1.x תומך בזכרונות OCZ והאם OC שמבוצע לזיכרונות האלה לא גורם לקריסות במערכת, שימו לב לתשובה של Michael מהנציגות האירופית של החברה: "OCZ is nice memory but not so well for overclocking and using on nForce boards" "OCZ is not working so well on nForce chipsets; we had already instability issues with OCZ when we did over clock 5 Mhz" תשובה נוספת שלו בקשר לזכרונות TwinMos: "the same can be said for TwinMos, unless you have twin mos memory with Winbond chips" אני רוצה לשמוע את דעתכם בעניין. ובקשר לזכרונות Twinmos עם צ'יפים של Winbond שהוא דיבר עליהם, האם אלה אותם זכרונות שנמכרים בPCH?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום, בשבוע-שבועיים הקרובים אני הולך לרכוש לי מחשב [כניראה מ FOXPC ]. המחשב מתוכנן ל CrossFire עתידי של 4870. אני רוצה 2 יציאות PCI-E 2.0 x16 עכשיו הגעתי ללוח Gigabye X38 DS4 ו DS5, רציתי לדעת מה ההבדלים בינהם כמו כן אני לא יודע איזה מעבד עדיף לי, Q6600 או Q9300. אני רוצה QUAD ! ברור לי שכרגע הוא לא מנוצל על ידי כל המשחקים אבל אני לא הולך לקנות מחשב בשלוש שנים הקרובות ולכן אני רוצה השקעה עתידית. היתי רוצה שיסבירו לי מה ההבדלים בין שני המעבדים ואיזה יותר כדאי.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by JonyPony,

אז אני מתלבט בין קנייה של לוח אם עם צ'יפסט של NVIDIA לבין זה של אינטל. ככל הנראה לא יהיה שום אוברקלוקינג, אבל התכנון זה לוח אם שיתמוך ב45NM, ככל הנראה מקטגוריית הHIGH-END יהיה עליו מעבד Q6600 או E6850, זכרונות 800MHZ וכ.מסך מסדרת 8800. מה אתם ממליצים? (הסכום הסופי ללוח הוא עד 1800 ש"ח בהגזמה)

• 13 תגובות
    • 783 צפיות
  9. Started by t-mac,

שלום חבר שלי רוצה לשדרג את המחשב עכשיו יש לו מחשב: PENTIUM 4 1.5 GHZ לוח אם ecs וקט 478 זכרון: 512mb ddr 400 כרטיס מסך: radeon 9600xt 256mb הארד דיסק: 80 ג'יגה. הוא אוהב רק אינטל ולא amd. אח שלו קנה לו לפני כמה ימים מעבד intel pentium 4 lga 775 2.8 64 bit הוא עכשיו כעיקרון צריך לוח אם טוב, עדיף שיהיה לו AGP לכרטיס שיש לו עכשיו, וגם pci express לעתיד לכרטיס בעתיד, לא? איזה לוח כדאיי לקנות? הוא אמר לי בערך עד 600 שקל (פחות או יותר - אפשר לחרוג בקצת) תודה רבה לעוזרים ויום נעים.

• 13 תגובות
    • 810 צפיות
  10. Started by stingeR-,

שלום לכל בעלי הלוח הנ"ל.. התקנתי את הביוס החדש F19 והוא עשה לי אך ורק בעיות.. קודם כל בעיות שחשבתי שנבעו מהספק.. כיבה לי הארדיסק משני כל שעה בערך... ניסיתי להוריד את האוברקלוק ב200MHZ(שזה דיי הרבה בשבילי) והבעיות אולי הפחיתו..(ההארדיסק נכבה רק אחרי שעתיים והמחשב זרק אותי ממשחקים כל 10 דקות) בכיבוי הארדיסק האחרון הדבר הזה גם דפק את הוינדוס. החזרתי לסטוק וניסיתי להתקין וינדוס מחדש - ללא הועיל - קיבלתי מסכים כחולים על ימין ועל שמאל עוד לפני שהתחילה ההתקנה (ההתקנה הזאתי היפה של XP לא הכחולה הראשונית) אז ניסיתי להחליף ספק..(ל400W ג'נרי) החלפתי - הכל עבד על סטוק.. ניסיתי עוד פעם אוברקלוק.. ועוד פעם זורק אותי מסכים כחולים וכל מה שהיה לפני זה.. אז אמרתי לעצמי "הממ.. הספק שלי לא ח…

• 13 תגובות
    • 836 צפיות
  11. המלצה לשתי לוחות בהתאם למחיר אני אקח כרטיס מסך התלבטות בין GTX470 HD6870

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. אני רוצה לקנות זיכרונות של DDR במקום ה-SDRAM שיש לי כרגע במחשב. קניתי לאחרונה סטיק של 256 מגה ב-250 ש"ח בחנות מסויימת וכעת אני מעדיף להחליף את הזיכרון SDRAM הזה ולהוסיף כסף ולקבל זיכרון DDRAM אך בקיבולת של 512 מגה... ראיתי שישנם המון סוגים של חברות שונות..... עם מהירויות שונות וכד'... רציתי לדעת מה ההבדל בין ****PC לבין ***MHZ , מה כל אחד מהמספרים אומרים ומה כדאי לקחת? חשבתי לקחת ב-480 ש"ח את הזיכרון של GEIL + קירור , מה אתם אומרים על זיכרון זה? בנוסף, ברצוני לציין כי בקרוב אני משדרג את הלוח והמעבד ללוח ומעבד קצת יותר חדישים (אני חושב מעבד AMD 1.8) כך שכאשר אם יצא לכם להעיף מבט במפרט שלי כשאתם עונים לי, אל תתייחסו אליו כל כך משום שהוא ישתנה בקרוב :-)

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by shibby15,

אני בזמן האחרון נכנס חזק לכל מה שקשור בOC... אז אני רוצה לשדרג קלות את המערכת שלי, אבל לא דווקא שידרוג של ביצועים אלא שידרוג של OC לכן אני מחפש את הרכיבים הכי טובים לOC שנכנסים לי לתקציב. במעבד כבר בחרתי (A-XP 1600 AGOIA) אבל בלוח אני לא בטוח ופה אני צריך את עזרתכם. אני מתלבט בין ASUS A7V333EA EPOX 8K5A2N KT333 NEW EPOX 8K5A3+ KT333 NEW EPOX EP-8K9AI KT 400 MSI KT4V KT 400 ABIT KX7 333 ואם יש עוד משהו להציע הרגישו חופשיים נ.ב לא הייתי בטוח אם זה מתאים לפורום "מעבדים ולוחות אם" בגלל שהעיקר פה הוא OC ולא הלוח עצמו

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by NeedMoreRAM,

אני OCER לא ממש מנוסה, ואני מעדיף פשטות, שכמובן מלווה באיכות וטמפ' טובה. אני מתלבט בין 3 לוחות אם: P35-DS3L, IP35-E ואחרון חביב P35 NEO COMBO החברות הן כמובן GIGABYTE, ABIT וMSI תודה מראש. (זה יהיה במערכת עם E7200, HD4850, DD2 800 וקירור לא מדהים)

• 13 תגובות
    • 951 צפיות
  15. Started by Dimebag Darrell,

היי אני בדיוק מנסה לבנות לעצמי מחשב כדי לקנות ואני מהסס בקטע של המעבד תיכננתי על INTEL CORE 2 DUE E 8400 BOX שעולה איזה 850 כך והמוכר בחנות שאני קונה ממנה הציע לי מעבד INTEL Q 6600 שהוא אצלו יותר זול מהמעבד של ה2 ליבות שבחרתי וגם זה 4 ליבות. ועוד משו אני שקלתי את הINTEL CORE 2 DUE E 8400 BOX יחד עם לוח של GIGABYTE EP43-D532 או על זה יותר בעצם: GA-EP43-DS3L שהרבה ממליצים על זה ודווקא על ג'יגבייט... אז המוכר אמר ש INTEL Q 6600 עם INTEL 35MB EVA COVE שזה יותר טוב מהלוח של ג'יגבייט איזה מעבד יותר טוב? (בהנחה שאני גם עושה בעתיד גם אובר קלוק) דעתכם על מה השמוכר מקשקש? דעות לשיפור/שינויי הלוח אם?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by iDanVas,

כותרת

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Slim9,

אוקי בגלל שכבר חפרתי פה כל כך הרבה גם בפרטי גם בנושאים מקווה שזה לא עובר על החוקים בכ"מ יצא וקניתי 4690K בגלל כל מני קטעים שיצאו לי עם החנות סיפור ארוך. קניתי אותו ב 1000 ש"ח בגלל ושהוא כבר מיועד ל OC לדעתי שווה להשקיע את שאר החומרה בשבילו. עכשיו השאלה אני לא יודע איזה לוח אם לקחת, אני הולך לעשות כרטיס מסך בודד, לא צריך לוח אם לSLI, אני אעשה OC ככל הנראה אין לי בקשות מיוחדות מלוח אם מה גם שאני לא מבין יותר מדי בפיצ'רים שהם מציעים. יהיו הבדל בין OC עם Z87/Z97 לדעתכם? המחיר הוא בערך 500 ש"ח, אפשר לחרוג אבל לאיזו סיבה אם אפשר להביא בפירוט אני ארכיב את המחשב מהחנות TMS, לכן עדיף לוח אם משמה, בנתיים שמתי 2 לוחות לבחירה: MSI Z87-G41 PC Mate או Gigabyte GA-Z97P-D3 או הלו…

• 13 תגובות
    • 3.2k צפיות
  18. Started by morangal555,

מחפש לוח אם במחיר נמוך ככל האפשר לצרכי משחקים אינטרנט וכו אין צורך הכרטיס מסך OB יש לי כבר כ.מסך שני הדברים הכי חשובים לי הם יציאת S\PDIF והשני שקצת פחות חשוב הוא טמפ' לציפסט של הלוח אם תודה מראש לכולם!!! עריכה: לא מבצע OC

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  19. https://www.techradar.com/news/amd-ryzen-9-3950x-is-out-of-stock-everywhere-and-might-remain-so-for-a-long-time AMD Ryzen 9 3950X is out of stock everywhere – and might remain so for a long time מדובר במעבד שמורכב משתי פיסות die של 8 ליבות כל אחת, שהן binned בצורה קיצונית. מסתבר קיצונית מדי על מנת לעמוד בתדרי עבודה הכי גבוהים בליין של סדרה 3000. לכן ל- AMD יש ממש מעט יחידות שכאלו מסך היצור הכולל, מה שמאפשר בידם לייצר מעט מדי מעבדים לעומת הביקוש הער. יוצא מצב שהמחיר בו נקבו 750$ מסתבר כזול מדי לעומת מוכנות השוק לשלם. וזה מה שקורה, יחס של 16 ל- 1 בין ביקוש להיצע. האמת היא שאני מתקשה להבין את הצרכנים שמוכנים לשלם כל…

20. Started by D-Bang,

אם אני קונה עכשיו 2 ג'גה זכרון, עדיף לי לקחת סטיק אחד של 2048 או דואל 1024? מה ההבדלים/יתרונות?

• 13 תגובות
    • 668 צפיות
  21. Started by cohvi,

שלום, אני קונה מחשב למטרת עיבוד מידע וחישובים מתמטיים עם מעבד INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX את התוכנה אני כותב ולכן אוכל לשלוט טוב יותר על חלוקת העבודה מול ארבעת המעבדים. בהתייחס לכך, שאלתי בקשר ללוחות היא האם ההבדלים בינהם עלולים להשפיע על הביצועים? מצורפת טבלה השוואה (השורות הצהובות מדגישות את השוני שבין שתי הלוחות). תודה. [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 673 צפיות
  22. 1. עפ"י ה spec נראה שהלוח-אם אינו תומך ב Win7. האם זו טעות או שבאמת יכול להיות שהוא אינו תומך? http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3375#sp 2. אני משווה בין הלוח הזה ללוח-אם אחר: GA-880GM-D2H http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3515#sp עושה רושם שזה הראשון עדיף על פני האחרון מהסיבות הבאות: יש לו 4 חריצי זכרון לעומת רק 2 יש לו חיבור eSATA ומערכי RAID יותר חיבורים (בהזדמנות זאת אשאל: מדוע ומתי 8pin ATX 12V עדיף על פני 4pin ATX 12V) ה יציאה אופטית: optical S/PDIF Out connector פיצ'רים נוספים: Support for Easy Energy Saver Support for Time Repare היתרונות היחידים של ה GA-880GM-D2H: # Support for Auto Green # Support for On/…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by AcidBurns,

נניח שיש לי מעבד 4 ליבות 1.6 ג'גה הרץ, זה אומר שכל אחד מארבעת המעבדים רץ על 1.6 ג'גה בייט? נניח שיש לי מעבד 2 ליבות 3.0 ג'גה הרץ, זה אומר שכל אחד מהמעבדים רץ על 3 ג'גה הרץ?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by MDK,

בבקשה תענו בהמוניכם! אני פונה לכל מי שיש מעבד את'לון XP!!!

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. השאלה בכותרת, שדרגתי סוף סוף את הפנטיום 3 1000 שלי לברטון 2500, הקפיצה בביצועים מורגשת מאוד ב 3DMARK2001 הציון עלה מ 6000 ל 9000 ועוד, הלוח מבוסס NFORCR 2 ותומך בדואל DDR אם אני אשים שני מודולים של זיכרון הביצועים ישתפרו? בנוסף אני יודע שקידודי אודיו ווידאו הם עקב אכילס של AMD אך האם זה כזה גרוע? מה יהיה ההבדל מול נגיד נורטווד 2000 או שפשוט לא כדאי לקודד עם המעבד הזה כי זה יקח הרבה זמן לבצע את העבודה. בברכה.

• 13 תגובות
    • 922 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.