עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by ChaosPower,

אוקי, מצטער על החפירה, אבל אני פשוט לא סגור על דרך הפעולה הכי טובה שלי כאן, אשמח אם תוכלו לעזור. טוב, אז מכרתי את הXBOX 360 שלי, וגם את הPS3, כל זה בשביל שאוכל סוף סוף לשדרג את הQ6600 בן הארבע וחצי שלי. עם תוספת של עוד קצת כסף, יש לי 1700-1800 ש"ח לשדרג את המחשב שלי בצורה הכי טובה שאוכל. אולי טיפה יותר. אני פשוט לא יודע אם משתלם לבזבז הכל. אני מתכוון לשמור את ספק הכוח (550W), את ההארד דיסק, ואת כרטיס המסך שלי (GTX 660). מה שאני צריך זה מעבד, לוח אם, ומן הסתם גם זיכרון DDR3. יש לי כמה דברים שחשבתי עליהם: לקחת 4GB זיכרון כדי לחסוך בכסף שיוכל ללכת לטובת המעבד, כי עכשיו הזיכרונות עולים כמעט פי שתיים משהם היו לפני שנה, מקסימום אוסיף עוד 4GB כשהמחירים ירדו ואראה שאין ברירה. לגב…

• 34 תגובות
    • 3.4k צפיות
  2. שלום לכולם. אתמול בלילה שדרגתי את המעבד בחמשב המשני שלי מאת'לון XP 2500+ ל 2800+ (שניהם בארטון) לא ממש הספקתי לבדוק את זה בגלל השעה המאוחרת וגם היום אני לא אספיק. האם מישהו יודע להגיד לי האם אני ארגיש עליה בביצועים או שזה לא אמור להיות מורגש? בסה"כ הבדל של 250 מה"ז לטובת ה 2800. הבדיקה היחידה שכן הספקתי לעשות היא עם 3DMARK 2001 (יש במחשב TI4600) וההבדל בתוצאות בין שני המעבדים היה קטן מאוד. בנוסף ה 2500+ ידוע כאוברקלוקר נפלא, האם גם ה 2800+ יהיה דומה או נחות יותר באפשרויות ההמהרה שלו? דיעותיכם בבקשה.

3. שלום, יש לי כרגע מחשב עם מעבד די ישן - E2140, יחד עם ה-Heatsink והמאוורר שהיו איתו באריזה המקורית. כעת אני שוקל לשדרג את המעבד, כנראה ל-Q8400 שמתאים לאותו סוקט, אבל חשבתי לקנות אותו בגירסת ה-Tray. לכן מה שרציתי לדעת זה האם ה-heatsink והמאוורר שכבר יש לי, מהמעבד הישן, יתאימו גם למעבד החדש? תודה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום ! כיום יש לי מעבד E6600 2.4GHZ. הלוח אם שיש לי Asus - P5WDH ואני מרוצה ממנו, מבסוט למרות שהוא כבר קצת ישן... הוא אחלה ואני לא מעוניין להחליף. זכרון : 4GB (בפועל רק 3, אבל מעוד שבועיים אני אתקין Windows 7 64bit ויהיו לי או 6 או 8 ג'יגה). כרטיס מסך : בימים הקרובים אני הולך לקנות HD5770 1GB. כונן קשיח : WD Green 1T (עוד שבועיים יצטרף עוד כונן כזה). פשוט המחשב התחיל להיות איטי - אז שאלתי היא כזו - יש צורך להחליף מעבד...? אם כן ואתם מחזקים את דבריי, לאיזה מעבד כדאי שיתאים לי ללוח אם ? לא מתכנן איזה OC או משהו כזה, לא מבין בזה.. רוצה מחשב שיעבוד חלק, במהירות, בזריזות וביעילות. כל המלצה תתקבל בברכה - תודה ענקית לכל עוזר

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by gtrippleg,

אני מתכנן לשדרג בקרוב את המעבד שלי: core i3 4130 המעבד המתוכנן: core i5 4570 או מעבד אחר ממשפחת i5 הנוכחית (haswell)... (כל שאר המפרט שלי מופיע ליד השם משתמש) א. בהנחה שלא התקנתי את הדרייברים של ה-HD graphic 4400, אני אצטרך להתקין מחדש את המע' הפעלה או משהו אחר? ב. הרעיון בשדרוג הוא לבטל לחלוטין כל bottleneck של המעבד על ה-R9 280X, אז אם עדיף לי מעבד אחר באיזור התקציב של המעבד המתוכנן, אשמח לפידבק.

6. Started by Eli100,

אהלן אני כרגע עם CPU: CORE i5 750 @ + Noctua U12P SE2 MotherBoard: Gigabyte GA-P55A-UD3 Memory: G.SKILL 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Ares Graphics: Sapphire HD7970 3GB Case: NZXT Zero2 PSU: ENERMAX Mudo82+ 625W אני רוצה לקנות את ה3750K ולוח אם שתמליצו לי Z77 בעדיפות לASUS יש לי סיוטים מGIGABYTE באיזור עד 800 בוא נגיד אני מתכוון לעשות OC. שאלה חשובה יש למישהו מושג עם הקירור שיש לי יתאים? הוא עלה לי 315 שקל בזמנו חבל עליו אני עומד להחליף גם את המארז לHAF X ולקנות SSD של 120 של אינטל

• 3 תגובות
    • 694 צפיות
  7. Started by ProDude,

שלום לכולם. אני מעוניין לשדרג את המעבד והלוח אם שלי. במעבדים שראיתי שנמכרים כרגע האפשרויות שלי הן: 1. Intel® Core™ i5-6600K Skylake Tray 2. Intel Core i7-6700K Skylake Tray 3. Intel Core i7 5820K השימושים שלי הם בעיקר גיימניג ותכנות קל (לא משחקים) ואני משתמש הרבה מאוד במחשב לכל אורך היום (המון חלונות פתוחים בו זמנית). חשוב לי מאוד מאוד המהירות של המחשב שיעבוד במהירות רבה ככל האפשר. השאלה מה הכי מומלץ מהרשימה והאם מומלץ לחכות עם שדרוג למעבדים שאמורים לצאת בחצי השנה הקרובה (לא יותר). והלוח אם שאני יקנה ובעיקרון גם הזיכרונות אני ירכוש בהתאם ל- Socket של המעבד הנבחר. ודבר חשוב לי מאוד שיהיה בלוח אם הוא האפשרות שהכונ…

8. שלום יש לי מחשב , מעבד AMD +3500 athlon תושבת AM2 לוח אם של gigabyte דגם: ga-m55sli-s4 . הבעיה היא שניסיתי להחליף מעבד ל 4600+X2 דואל קור ATHLON כי אני צריך מעבד חזק יותר( למטרת הרצת מכונות וירטואליות ) אבל כשהחלפתי למעבד 4600 +, הלוח השמיע ציפצופים והמסך לא נדלק. כבר עשיתי שדרוג לביוס והדגם של המעבד אמור להתאים,(לפי האתר של הלוח אם). גם חיברתי את המחבר של ספק הכח ללוח אם עם 24 מגעים, לפני כן זה היה מחובר רק ב 20 מגעים. תודה למבינים

• 2 תגובות
    • 751 צפיות
  9. Started by sharmeiri,

יש לי מחשב עם מעבד AMD +3500 athlon תושבת AM2 לוח אם של gigabyte דגם: ga-m55sli-s4 . הבעיה היא שניסיתי להחליף מעבד ל 4600+X2 דואל קור ATHLON כי אני צריך מעבד חזק יותר( למטרת הרצת מכונות וירטואליות ) אבל כשהחלפתי למעבד 4600 +, הלוח השמיע ציפצופים והמסך לא נדלק. כבר עשיתי שדרוג לביוס והדגם של המעבד אמור להתאים,(לפי האתר של הלוח אם). גם חיברתי את המחבר של ספק הכח ללוח אם עם 24 מגעים, לפני כן זה היה מחובר רק ב 20 מגעים. אנה עיזרו תודה

• 0 תגובות
    • 591 צפיות
  10. Started by redead,

מדובר בסוקט 939.. למישהו יש הערות בנושא? כדאי לא כדאי ולמה? או אולי מעבד אחר? תודה..

• 20 תגובות
    • 894 צפיות
  11. לוח ASUS M2N-E זכרון 2GB 667. בקרוב זה יהיה 4. כרטיס מסך X1950, בקרוב HD4850 אז ככה, כמו שהבנתם כנראה אני משדרג מעט את המחשב. נפלה הזדמנות בחיקי להפטר מהמעבד 4400 שלי תמורת מחיר סביר ואני מעוניין לשדרג אותו. הבעיה היא שבזמן האחרון התעסקתי והתעניינתי הרבה במעבדי אינטל ובAMD אין לי מושג על הדגמים וההבדל ביניהם. התקציב הוא כל המעבדים שמתומחרים עד 600 ש"ח כשהעדיפות היא לחסוך כמה שיותר אם באמת ההבדל בין המעבדים היקרים לזולים הוא מזערי. אשמח לקצת מידע כללי על הtripple core והquad core למיניהם, הקבלה של הדגמים לעומת אינטל והמלצה על איזו סדרה ללכת ואיזה מעבד. או אולי עדיף לי לקנות פשוט dual core יותר טוב משלי עכשיו. אני יודע שבאינטל עדיף ללכת על ה E7400 בהרבה מקרים שהוא בכלל כפול…

• 8 תגובות
    • 927 צפיות
  12. Started by ORrrr,

שלום חברי פורום יקרים, היות ואני מרגיש שהמחשב שלי כבר מיושן, רציתי לשאול אם שווה לי לשדרג את המעבד או להוסיף 2 ג'יגה זכרון או גם וגם. או אולי בכלל עדיף להחליף גם לוח? בכל מקרה אין תקציב ספציפי אבל שימושים ביתיים עם טיפה משחקים.. כמובן לא להגזים עם העניין אבל בגדר הכמה מאות שקלים האם שווה לשדרג מעבד ל 5000? ועוד שאלה מה ההבדל בין המעבדים ה"ישנים" ל 4850e נגיד? תודה מראש, אור.

• 5 תגובות
    • 745 צפיות
  13. אני רוצה לשדרג את המעבד ואת לוח האם שלי שישמש לי לגיימינג כבד כמה שיותר זול כמובן יהיה יותר טוב. אין לי שום בסיס בנושא אז תגידו לי אם אתם צריכים לדעת משהו..

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום לכולם, ברצוני לשדרג את המעבד שבנייד שלי. להלן הפרטים: יצרן : Emachines(היה של Acer) דגם : e732 אני לא אפרט פה יותר מידי, העלתי תמונות מCPU-Z שמראות את כל הנתונים הרלוונטים. מצאתי שהסוקט שלי הוא G1(או בשם המלא rPGA989) ואת כל המעבדים התומכים פה. הבנתי שלמרות שהסוקט זהה יכול להיות מצב שהמעבד לא יתאים. האם אתם יכולים לעזור לי עם זה? לדעת איזה מהם בטוח יעבוד עם הלוח אם שלי? וכמו כן איזה מהם מומלץ?(מחפש את הכי חזק ומהיר, כשיוצאים מן הכלל הן גרסאות האקסטרים בגלל שהבנתי שהן צריכות קירור מתאים). תודה רבה!

15. שלום כרגע בבעלותי מעבד E6300 באוברקלוק של 600 MHZ לתדר של 2.4. למרות זאת אני מרגיש שהמעבד כבר מיושן קצת למשחקי מחשב וכי הגיעה הזמן לשדרג. הדילמה נעוצה בעובדה שארכיטקטורה חדשה (I7) כבר ממש מעבר לפינה (מעשית היא פה אבל המחיר עדיין לא סביר). להבנתי יש לי 3 אופציות ואשמח לשמוע הצעות על מה ללכת: 1. לא לשדרג ולהיסתדר עם מה שיש עוד שנה עד שארכיטקטורה חדשה תהיה במחיר שפוי. 2. לשדרג עכשיו בקטנה ל E8400. מעבד כפול ליבה חזק שישפר את חווית משחקי המחשב. פלוס אפשרות לאוברקלוק אבל לא ברור לכמה זמן זה יספיק מבחינת העוצמה ~ 900 שקל. 3.לשדרג עכשיו למרובע ליבה טוב Q9550 במחיר יחסית גבוהה של 1250 שקל בקירוב. מצד אחד מרובע ליבות חזק + אולי אוברקלוק, מצד שני הרבה כסף ועוד פעם לא ברור לכמה זמן…

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום לכולם יש לי מערכת E6320 במהירות 1.8 2 GB זיכרון - מרוצה מאוד לוח אם gigabyte GA-965P-S3 - מרוצה מאוד כרטיס מסך msi 8800 gts 320 mb oc - מרוצה ממנו עד הגג עיקרי המערכת משחקים בעיקר עריכת וידאו מעט אין צורך להגיד לי על 4 ליבות בגלל עריכת וידאו כי אני לא מעוניין שאלתי אני מעוניין לשדרג רק רק את המעבד - 2 אפשרויות שניהם 3 GHZ ללא OC 1) E7500 cache 3 mb 45 nm 1066 fsb - מחיר 770 שח 2) e6850 cache 4 mb 65 nm 1333 fsb - מחיר 1265 שח המעבד הראשון הוא לפי דעתי איטי יותר ולכן לפי דעתי יורד מהפרק המעבד השני הוא יקר יותר אבל לפי דעתי מהיר יותר ולכן כדאי יותר למרות שהוא בגודל 65 ננו לגבי מעבד E85XX ומעלה באתר רשום Non official support איזה מהם עדיף הראשון או השני ? איך פחות או …

• 62 תגובות
    • 3.7k צפיות
  17. Started by shemiraz,

היי במפרט שלי לאיזה מעבד כדאי לי לשדרג? יש ב 800 ש"ח ככה גם את ה Q6700 וגם את ה Q8200 או שכדאי לקחת מעבד יותר טוב משני אלה? ולא אני לא רוצה את ה e8400... מדובר על שדרוג למעבד quad בלבד. ומה לגבי Q9400 ?

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. שלום, אני צריך מעבד חזק יותר, כרגע אני עושה סטרימינג על 720p והמעבד נמצא בשימוש של 100% כל הזמן והמחשב מקרטע, זיכרונות הראם עומדים על 90%. התקציב שלי ממש נמוך , בסביבות ה 300 ש"ח. אני מניח שזה יהיה מעבד יד שנייה, אם בכלל. מה האפשרויות שלי? -אם אין משהו במחיר הזה אז מה ההמלצות בכללי? מעבד: Intel 3.2GHz 6MB Core I5 1150 QUAD 4460 כרטיס מסך: EVGA GeForce GTX 1060 SC GAMING 6GB GDDR5 לוח אם: MSI Haswell 1150 H81ME34 H81 זיכרון פנימי:ADATA CL9 XPGV1.0 4GB DDR3 1600MHZ זיכרון פנימי 2: Crucial DDR3 4GB 1600 CL9 Balistix Sport XT 1.5V Crucial Retail ספק: A.PFC Thunder 450W CoolerMaster דיסק קשיח: C…

• 2 תגובות
    • 887 צפיות
  19. שלום לכולם, יש לי הזדמנות להחליף את המעבד הקיים שלי i5 4570, במעבד i7 4790(not k), השאלה האם השדרוג כדאי ומשתלם (המעבד יעלה לי כ800 שקל). כוונתי להחליף את כרטיס המסך הנוכחי (1060), בכרטיס חזק יותר 1080. האם יש טעם? בברכה, דניאל

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by prospect16,

יש לי מחשב די ישן , אך עשיתי לו כמה שדרוגים עם השנים, וכעת הגיע תורו של המעבד. כאמור יש לי את הi5 750 עם אוברקלוק ל3.9, אך לפעמים נופל. רציתי לדעת מה האפשרויות שדרוג שלי עם הלוח אם הזה: gigabyte p55a ud4 ותקציב של כ500 שקלים. איביי זו אפשרות מאוד רצויה על מנת לחסוך כסף. תודה רבה [emoji1]

21. Started by TheBeast,

בהמשך להודעה הזו- הגעתי להחלטה לקנות גם מעבד P4 שאינו מסדרת Prescott וגם מארז חדש. לוח האם הוא IS7-G של אביט [לרקע כללי...] המעבד הנוכחי שלי הואIntel Pentium IV 3.0GHz 800MHz Socket 478 Tray CPU , הוא פולט המון חום. (וזה לא מאהבה...) אני משתמש במאווררZalman CNPS7000B-Cu LED שלא בדיוק מונע מהמעבד להגיע כבר בהפעלה ראשונית ל55 מעלות ולטפס לכיוון ה70 כשאני מפעיל יותר מתוכנה אחת. אומנם המחשב כרגע לא נקי מאבק, אבל עם מאוורר שולחני שיושב מולו והמאוורר הנוכחי על המעבד- הטמפ' הללו לא בדיוק אומרות דברים טובים. בקיצור- מה האפשרויות העומדות בפני מבחינת מעבדי P4 [במהירות 3GHZ זה מספק] שמתאימים ללוח האם שלי ולא מתחממים כמו הprescott[glow=red,2,300]?[/glow] אילו מארזים זולים וטו…

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by TheBeast,

שלום! אני משתמש זה שנתיים בערך במחשב P4 עם מעבד Prescott במהירות 3000GHZ. לוח אם של ABIT מדגם IS7-G ו512 MB זיכרון פנימי. את המעבד אני רוצה להחליף בחדש, מכיוון שמעבדי PRESCOTT מתחממים מהר ולא מביאים תוצרים טובים. לשם כך- רציתי לדעת לאיזה מעבד כדאי להחליף, איפה אפשר להשיג והאם אצטרך להגדיר את מערכת ההפעלה שלי לשם כך או לפרמט ולהתקין אותה מחדש אפילו! אשמח לכל עזרה בנושא! המון תודה מראש, שגיא

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by EITANL,

כיום יש לי AMD1800 עם 512M מבוסס על 333MHZ וכרטיס גרפי של הרקולס 8500AIW נניח שיש לי תקציב עד 1500 ש"ח מה כדאי מבחינת ביצועים למשחקים (סימולטורים) לשנות ל XP2500-2800 או לקנות 9700 כלשהו????? או שיש אפשרות לשלב בין שתי האופציות???? תגובות ייתקבלו בברכה איתן

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by Ryzor,

מפרט: i3 2100 8GB RAM HD7970 בעקרון, אני לא אחד שמשחק הרבה, אבל כשאני משחק במשהו חדש לעיתים זה עובד על הפנים גם בהגדרות הכי נמוכות. הבנתי שהכרטיס מסך שלי עוד סבבה, אבל המעבד כבר חלש מאוד. לעיתים גם בשימוש רגיל המחשב מראה איטיות די מורגשת. עכשיו השאלה היא - האם שווה לנסות לשדרג אותו? אולי לקנות אחד משומש, או שאולי כבר ללכת על שילוש חדש? אני יכול גם לקנות מחשב חדש, אבל לא יודע עד כמה זה קריטי לי כרגע, זה יהיה הכי מומלץ?

25. שלום, אני רוצה לשדרג מעבד אינטל בתושבת 775 לפני שיהיה מאוחר מדי. המערכת מבוססת לוח אם P35 של ג'יגבייט, ועובדת באובר-קלוק של 150%: Intel E2160 1.8GHz @ 2.7 Ghz אני מעוניין לשדרג למעבד שייתן קפיצה בביצועים ובעיקר ייתן חיים חדשים למחשב לעוד שנתיים-שלוש (אוברקלוק בא בחשבון). הקירור הקיים הוא Thermaltake MaxOrb וסוחב את האוברקלוק בקלות. התקציב: כ-500 ש"ח (גמיש. אפשר לסחוב לכאן או לשם אם זה משתלם). יש הצעות?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים