עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by chenc,

שלום רב! ברשותי לוח הנ"ל, מעבד P4 2.6Ghz, ושתי זכרונות מיצרנים שונים, אך בעלי נתונים זהים - 512MB DDR400, עם אותו CL. לצערי הלוח לא מזהה לי dual cahnnel והם עדיין עובדים בתצורת ערוץ אחד (כמובן שמיקמתי את הכרטיסי זכרון בחריצים המתאים לdual). אני גם לא מצליח למצוא בBIOS מקום שבוא אפשר לקנפג את זה או משהו כזה. האם זו פונקציה אוטומטית שמזוהה ע"י הלוח? ובכלל - האם אני יכול לתקן זאת...? תודה על כל עזרה שהיא! חן.

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  2. Started by Xeiss,

היי יש לי לוח אם MSI X58 PRO-E. כרגע יש לי 3 סטיקים של 1GB חברת Geil, מהירות 1333Mhz ב Triple Channel. הייתי רוצה לדעת עם אני יכול לשים Dual Channel: http://ksp.co.il/?select=.1038..392..112..103..786.&list=1&sort=3&glist=1&uin=14024&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 2 סטיקים של 4GB כל אחד, חברה Corsair, מהירות 1600Mhz. האם זה יעבוד לי? ואם כן, עדיף Corsair או Kingston? תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 807 צפיות
  3. כרגע הרצתי בדיקה ב-CPU-Z ושמתי לב שהזיכרון עובד ב-Single Channel. כידוע לי, הלוח אם שלי תומך ב-Dual Channel וגם הזיכרון מותאם למערך זה (GeIL 512MB PC3200 * 2). לאחר חיפוש בגוגל, חלק מהאנשים אמרו שכדי לקבל Dual Channel יש לחבר את הזכרונות ל-DIMM3 ו-DIMM2, חלק גם אמרו שיש לחבר אחד ל-DIMM3/DIMM2 ואת השני ל-DIMM1. בלוח אם עצמו, DIMM3 ו-DIMM2 צמודים ו-DIMM1 נמצא בנפרד מהם, לפי ההגיון אפשר להבין ש-DIMM3 ו-DIMM2 נועדו ל-Dual Channel, אבל משום מה ב-CPU-Z כתוב שהזיכרון עובד ב-Singel Channel. בקיצור, מה צריך לעשות כדי שהזיכרון יעבוד במערך Dual Channel? http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=105765

• 4 תגובות
    • 495 צפיות
  4. Started by yns lab,

יש הבדל משמעותי מבחינת המהירות של העברת הנתונים אם זה סינגל או דואל?

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  5. Started by berliita,

אני מנסה להבין מה זה Dual Channel. האם זה כמו RAID, במובן הזה ששני כרטיסים של 1GB מספקים קיבולת של 1GB במהירות כפולה? או שהקיבולת של שני כרטיסי ה- 1GB היא באמת של 2GB?

• 4 תגובות
    • 609 צפיות
  6. אני שוקל לקנות ג'יגה אחד בארץ, שיהיה לי לבינתיים, וג'יגה אחד בחו"ל, כי זכרונות עולים הרבה יותר זול שם. האם תיהיה לי בעיה אם שני הכרטיסים יהיו של חברות שונות עם תזמונים שונים (התזמונים לא כל כך שונים: 5-5-5-12 \ 5-5-5-10)?

• 7 תגובות
    • 987 צפיות
  7. Started by motorishta,

לילה טוב. ברשותי המפרט הבא: GAEP35DS3L Gigabyte E6750 8800GT ‏DDR II 800Mhz ‎ - ‏2x1GB OCZ Reaper HPC Edition‎ יש לי גוף גירור של Scythe‎ ‏Mugen (INFINITY) הבעיה היא שהוא תופס לי 2 סלוטים שקרובים למעבד. כמה קריטי יהיה לא לעבוד ב-dual channel? תודה

• 3 תגובות
    • 713 צפיות
  8. אז ככה, יש לי שני סטיקים של 512MB מאותו סוג של CROSAIR והתקנתי אותם בלוח על שני החריצים עם אותו צבע. משום מה בCPU-Z אני מקבל את זה: (ראו תמונה) יש משהו שאני מפספס? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 818 צפיות
  9. אני לא יודע אם יש לי Dual Channel בבקשה תאזרו לי לבדוק. יש לי אכשיו 256MB 333MHZ אני רוצה לקנות עוד 512 האם אני יכול לקנות אחד של 400MHZ או שאני חייב 333MHZ ואם אין לי Dual Channel מה זה יעשה?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום לכולם, קראתי באינטרנט ביקורות ישנות על Dual Channel Ram ושאין הרבה הפרש ביצועים בין שני סטיקים לסטיק אחד. עבור מחשב לשימוש משרדי אני מניח שבאמת אין צורך ביותר מ1GB Ram נכון ? אפילו אם יש 20 חלונות של office או אינטרנט פתוחים זה לא יגיע איפלו קרוב ל1GB נכון ? עבור מחשב כזה, האם שווה לשלם יותר ולקנות שני סטיקים של 512 ? שיפור הביצועים כתוצאה מה Dual Channel שווה משהו ? בתודה מראש, מייק.

• 2 תגובות
    • 649 צפיות
  11. שלום, יש לי כרגע במחשב 2 ג'יגה של ראם (שני סטיקים של 1024) DDR2 667 CL5 בבמידה ואני אוסיף עוד 2 סטיקים של 512 מ"ב כל אחד, האם מערך ה-Dual Channel ימשיך לעבוד? והאם תהיה ירידה בביצועים בגלל שאני מפצל את הזיכרון ל-4 סטיקים? תודה!

• 6 תגובות
    • 539 צפיות
  12. Started by Swimmer,

במהלך חיפושיי אחר לוח אם, קראתי ב-MANUAL, של לוח של GIGABYTE, שניתן לחבר שני סטיקים ב-DUAL CHANNEL, ושניתן לחבר ארבעה סטיקים ב-DUAL CHANNEL, האפשרות השניה נראית לי דיי מוזרה, האם יש איזה אתר שמסביר על אופציות(כן, חיפשתי...)

• 6 תגובות
    • 756 צפיות
  13. Started by ag43,

האם GOLDEN DRAGON 2X256 400MHZ יעבדו עם GOLDEN DRAGON 2X256 500MHZ כמובן כל זוג בסלוטים המתאימים? והאם זה יפריע שהלוח תומך רק עד 400MHZ?

• 12 תגובות
    • 934 צפיות
  14. Started by haimon_v,

שלום לכולם יש לי היום שני סטיקים של supertalent כ"א 512 מהירות 667 והם עובדים נהדר ב dual channel אני רוצה להרחיב את הזיכרון - ויש לי הזדמנות טובה לקנות שני סטיקים כ"א של ג'יגה מחברת kingston במהירות 800 האם כדאי לשים את כל הסטיקים ביחד וכך אני מאבד שני יתרונות - גם המהירות תישאר על 667 וגם איבדתי את הdual channel- או שיתרון הגדלת הנפח מכריע?

• 3 תגובות
    • 572 צפיות
  15. Started by omerstr,

כנראה סתם כי אין לי מושג מהחיים שלי. יש לי לוח אם של GIGABYTE, GA-M55-SLI-M4. זיכרון 2x512, והסטיקים יושבים בשני חריצים באותו צבע (מתוך 4). סדקתי בחוברת של לוח האם ורשום שם שבמקרה של שני סטיקים צריך לדחוף אותם לשני חריצים באותו צבע. ולמרות זאת כשהמחשב עולה רשום 1024MB Single Channel. מה אני מפספס?

• 6 תגובות
    • 577 צפיות
  16. Started by lidor_abo,

חברה אני צריך שתסבירו לי מזה dual channel בזכרונות? לידורר..!

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  17. Started by Fanatic,

שלום לכולם קראתי קצת באינטנרט וראיתי תגובות סותרות - בגדול ראיתי שעדיף לא לעשות מיקס של זכרונות מיצרנים שונים אבל אני אשמח גם לקבל פידבק פה מהאנשים שאולי ניסו ויש להם ידע כרגע אני עם המחשב שלי כבר מעל 4 שנים, משמש בעיקר לאינטרנט וצפייה בסרטים (לא גיימינג משום צורה) עם 8GB של זיכרון. לאחרונה, בעיקר בעקבות העובדה שהכרום אוכל לי את כל הזיכרון ואני מגיע ל 60% שימוש, חשבתי לקנות עוד סטיק. אני צריך זיכרון שיהיה Low Profile בגלל המאוורר של המעבד שחוסם שם קצת את הסלוט. מצאתי אחלה זיכרון שמתאים מבחינת המפרט אבל של חברה אחרת ובעל CAS אחר https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Memory/High-Performance-Memory/Vengeance®-Low-Prof…

• 0 תגובות
    • 725 צפיות
  18. בהודעה הקודמת שפתחתי, כל הנושא היה מבולבל טיפה, אז חשבתי לנסח כמו שצריך מחדש. יש לי זיכרון של סמסונג DDR2 533MHz CL3 1GB. אני רוצה להוסיף עליו זיכרון של PQI, נפח 1GB גם, DDR2 667MHz CL4. בגלל שוני מהירויות התדר וה-CL, ה-DC יעבוד או לא?

• 2 תגובות
    • 499 צפיות
  19. Started by ShayGTi,

את זה ששני סטיקים של 512 עדיפים על סטיק אחד של 1G אני יודע. אבל אם אני ארצה לשדרג בעתיד? אז אני אצטרך לקנות שוב 2*512? לא עדיף לקנות עכשיו סטיק של 1G ואז כשארצה לשדרג עוד סטיק של 1G? :s05:

• 4 תגובות
    • 546 צפיות
  20. Started by meidan,

רציתי לדעת אם שווה להשקיע במחשב משחקים (של 6000 שקל)מעבד כפול ליבה או שעדיף AMD?

• 30 תגובות
    • 2.9k צפיות
  21. Started by אסיאסי,

אם כבר קונים DUAL CORE של איזה חברה עדיף? (המטרה שלי למשל היא משחקים) שמתי לב שAMD לא כל כך זולים בקטע של כפולי הליבה אז......... וחוץ מזה, למרות שזה קשור, - האם אפשר לשים DDR2 בלוחות האם תואמי AMD? ממה שהסתכלתי נראה לי שלא, וגם ראיתי שהם לא תומכים מהיריות של זכרונות מעל 400. אני צודק? אם אני לא יודע מה אני מדבר אז סליחה.......

• 36 תגובות
    • 3k צפיות
  22. Started by gman_il,

אני זוכר שקראתי פה בעבר שלא שווה להשקיע במעבד מרובע עבור משחקים. האם זה עדיין רלוונטי? זה נכון שמעבד מרובע הוא לא טוב עבור משחקים (גם אם רוצים להתסכל לעתיד הקרוב)? תודה מראש.

• 143 תגובות
    • 15.7k צפיות
  23. Started by Clint Eastwood,

שלום לכולם. אני בתהליכי רכישת מחשב שמטרתו- משחקים, עריכה גרפית ומשרדי... נעזרתי בפורום של המפרטי מחשב אבל כרגע יש לי שאלה בנוגע למעבד ספציפית: המעבד עליו חשבתי הוא E5200 של אינטל. אבל נאמר לי כי לא כדאי לקנות כבר dual core כי הוא ישן ומומלץ לרכוש Core 2 duo. לי אין מושג בתחום... מישהו יכול לעשות לי סדר בבלאגן בבקשה? עדיף להשקיע עוד כסף לCore 2 Duo? או ללכת בכלל על AMD? למחשב נכון לעכשיו לא יבוצע OC והוא לטווח הרחוק... תודה על העזרה מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤407 לוח אם: GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤325 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 DVI HDMI - RETAIL ¤813 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS…

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by אמיר_ה,

שלום, אני מניח שזו שאלה די בסיסית, אבל חיפשתי הרבה בפורום ולא מצאתי תשובה ברורה. אני קונה מחשב חדש למשחקים, גלישה ועבודה משרדית. בפורום של המפרטים המליצו לי לקנות מעבד מרובע ליבות. השאלה היא האם לשימושים אלה המעבר ל4 ליבות מצדיק את התוספת במחיר? אין היום משחקים שמנצלים 4 ליבות, ואני פוחד שעד שיצאו משחקים כאלו הQ6600 של אינטל כבר יהיה מיושן. מישהו יכול להגיד לי כמה משמעותית תהיה התוספת בביצועים אם אני אקנה Q6600 על פני E6550 או אפילו AMD 5600+, ועד כמה לדעתכם ההשקעה הזו באמת תצא כדאית בעתיד? תודה, אמיר.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by ilya_f,

שלומות חבר'ס, אני רוצה להחליף את המעבד במחשב ל4 ליבות. אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא. המפרט מצורף. אודה לכם מאוד, תודה שפיצים!! וחג שמח!

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.