עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Force,

שלום הבנתי שבסביבות ינואר תגיע טכנולוגיה חדשה ולכן מומלץ לחכות בקניית מחשב חדש. האם מישהו יודע על איזה טכנולוגיה מדובר ומה יהיוו החידושים הכדאיים ביותר? אני אשמח לסקירה מעמיקה ממעבדים כרטיסי מסך לוחות אם..

• 1 תגובה
    • 516 צפיות
  2. Started by dovik,

חושב אני להאיץ קצת את העגלה שלי.. רוצה להוסיף זיכרון כפול (כרגע יש 8GB), ולשים כרטיס SSD ועליו להתקין מע' הפעלה הנ"ל. שאלה. איזה נפח דיסק יספיק? אני לא יכול להרשות לעצמי להתפרע.. תודה

3. Started by schwartsa,

שלום, הלך לי לוח אם כנראה. מה שנשאר זה תשתית למחשב עם P4 2.4, כרטיס AGP NV6800, וכל השאר פרט ללוח (אולי גם המעבד). אשמח לרעיון במינימום הכספי האפשרי על מנת להישאר עם רוב המחשב ורק להחליף לוח שיתאים לכרטיס ה- AGP שלי. (מארז וספק גנריים) משתמש קצת במשחקים וכל השאר OFFICE, אינטרנט, וכו' (יעבור לבן שלי עוד כמה חודשים לאחר שאקנה חדש)

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  4. שלום, אני מתכוון לרכוש מעבד i5 ולוח אם מתאים, מי יודע היכן יש זכרונות זולים וזמינים לרכישה? אני מעדיף לרכוש הכי זולים עכשיו ולהשקיע יותר אח"כ כשהמחירים ירדו. יש בכל מיני אתרים, אבל לא לאספקה מיידית, מי מכיר היכן זמין?

• 6 תגובות
    • 759 צפיות
  5. Started by iveco,

אני רוצה לקנות מעבד קצת יותר חזק מ 12400F חשבתי ללכת על ה i5 14600 ויש לי אפשרות להשקיע עוד כמה מאות שקלים ולקחת את ה I7 14700 אבל לפי ה PASSMARK ההבדל לא כזה גדול בביצועים לא חושב שזה שווה אולי ללכת על AMD ?

6. עסקת AMD-ATI אושרה ע"י רשויות ההגבלים העסקיים בארה"ב, קנדה וגרמניה. כך מסרה אמש AMD. על פי התכנון הרכישה תסתיים עד ה 30 בנובמבר השנה. מקור: http://www.macworld.com/news/2006/09/07/amdati/index.php

• 0 תגובות
    • 943 צפיות
  7. Started by ilanb0,

קרוב משפחה מגיע מחו"ל ואם אני רוצה להביא באמצעותו המעבד הנ"ל לצורך שדרוג המחשב הביתי שלי - מה להביא? אני מבין שלמעבד הזה יש כמה קטגוריות - איזה מהם כדאית? אני גם מבין את הסיכון באיבוד האחריות, אבל מנסיוני, תקלה במעבד היא לא שכיחה ואם העניין משתלם, אני מוכן לקחת את הסיכון (רוכש כמובן רק אצל מוכר חזק באיביי, לא ממישהו שיש לו מכירות מעטות).

8. שלום אני מעוניין לרכוש 2GB של זיכרון DDR, אך אני תקוע בעניין התאימות. לוח האם שלי הוא של ABIT - דגם AN8. ערכת השבבים היא NForce4. על-פי ספר ההוראות, הלוח מקבל יחידת זיכרון של עד 1GB, כך שמהבחינה הזאת הכול בסדר. כתוב גם בספר ההוראות בנוגע ל-Single Rank ו-Double Rank. מה זה בדיוק? :s05: נוסף לכך, האם קיים עדיין עניין ה-High Density וה-Low Density בזיכרון DDR? במקרה שכן, מה אני צריך ללוח האם הנ"ל? יש את הזיכרון הבא: 1GB PC3200 DDR 400 PC3200 2700 2100 MEMORY RAM DESKTOP אך לאחר התכתבות עם המוכר, הוא אמר כי עלי לרכוש את הזיכרון הבא, אשר יקר יותר: 1GB PC3200 DDR LOW DENSITY UNIVERSAL RAM MEMORY הזיכרונות הם גנריים, אך השימוש הוא משרדי לגמרי, כך שאני מאמין כי אין צו…

• 5 תגובות
    • 945 צפיות
  9. Started by Nachum987,

שלום, אני מעוניין להחליף את זיכרונות ה-RAM של המחשב הנייד שלי בזיכרונות בנפח כולל של 16GB ובעלי מהירות גבוהה יותר. הדגם של המחשב הנייד הינו Lenovo ThinkPad T550 אני מעוניין בזיכרונות בעלי מהירות גישה גבוהה ואמינות טובה. אשמח להמלצות

• 1 תגובה
    • 867 צפיות
  10. Started by Gizon,

היי, נשרף\נדפק לי אחד ה-DIMMS של הזכרון, היה לי 4*2GB של CORSAIR VS2GB1333D3 התחלו כל מיני בעיות, צפצופים של ה-BIOS על זכרון, ניסיתי הרבה עד שהבנתי שיש אחד ספציפי שעושה את הבעיה. הוצאתי אותו לכמה שבועות והכל תקין - החזרתי ושוב באלגן. קיצר הלך ): אז עכשיו אני עם 6GB והירידה מורגשת, השאלה שלי עכשיו היא אם לקנות שוב אותו אחד ב-90 שקל או לקנות כבר אחד של 4GB בלא הרבה יותר ואז אגיע ל-10GB. העניין הוא שאז אני פוגע ב-DUAL CHANNEL למיטב ידיעתי וכאן השאלה. מה כדאי לעשות? זה המפרט: [table] [tr] [td] מעבד [/td] [td] Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz Tray [/td] [/tr] [tr] [td] לוח אם [/td] [td] Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET [/td] [/tr] [tr] [td] כונן קשיח [/td] [td…

• 0 תגובות
    • 739 צפיות
  11. Started by chric,

היי לכולם,אני עומד לרכוש מעבד רייזן 5 2600X , עם לוח אם gigabyte ax 370 gaming 3 הבנתי שעדיף לי לרכוש זכרונות ראם עם צ"יפ b-die של סמסונג שהוא הכי מתאים למעבד אני לא מוצא איך לאתר את הצ"יפ בחנויות ה PC,מצאתי כמה דברים ברשת כמו זה את המחשב כנראה ארכיב ב TMS אך אני אל מוצא זיכרון מתאים במחיר שפוי עם הצ"יפ B-DIE מישהו אולי יכול לייעץ לי איזה זכרון של איזה חברה יתאים למעבד ככה שינצל את כל המהירות,אני מחפש 2933 MHZ או 3200 MHZ ,תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by kobibo,

האם מומלץ לרכוש שני סטיקים של 512MB או אחד של 1GB ? ישנו זיכרון של Gail של 1GB שעולה כמעט כמו שניים של 512MB ( מחברה אחרת ).

• 5 תגובות
    • 620 צפיות
  13. Started by ssib,

היי לכולם נראה שלמחשב דיי עתיק שברשותי (שנת מחשב= 7 שנות אדם, לא? ) הלך סלוט זכרון אחד (נשאר אחד בנפח חצי גיגה). למרות שמדובר על קשיש, בינתיים נראה שעוד כוחו במותניו ולכן שקלתי להוסיף לו זכרון ואף לשדרג . כעקרון, רציתי שבסוף יהיה בו לפחות 2GB סכ"ה, אני אף תוהה אם היה ואמצא במחיר טוב האם יש טעם לשקול 4GB. היות ומדובר בזכרון עתיק למדי DDR הוא נמכר בארץ במחירים מופרזים (במיוחד בהתחשב בשווי המחשב) לכן הלכתי לחפש בחנויות בעולם. ראיתי בכמה מקומות ב-EBAY שאמנם ניתן להשיג זכרונות DDR (אגב אני מחפשת אך ורק זכרונות חדשים, כל דבר אחר אינו רלוונטי מבחינתי) אולם הם מציינים במפורש שהזכרון אינו מתאים ללוחות של אינטל. דוגמא כאן: http://www.ebay.com/itm/NEW-2GB-2x-1GB-PC3200-DDR-PC…

• 1 תגובה
    • 807 צפיות
  14. Started by Drazick,

שלום. יש לי התייעצות אתכם. מאחר ולא מצאתי מישהו שמוכר יד שנייה 4 מודולים של 2GB זכרון DDR2 800MHZ או מישהו שמוכר 2 מודולים של 4GB אני חייב למצוא 2 מודולים של 2GB הזהים לאלו שכבר יש לי במחשב. מצאתי אותם למכירה ב- New Egg: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820208344 בארץ לא מצאתי חנות שמוכרת את הזכרונות הללו במחיר נורמלי או בכלל. שאלתי היא, האם יש מישהו שיודע כיצד ניתן להשיגם בארץ במחיר דומה ל- New Egg (גם משומש), או לחילופין יודע איך אני יכול לגרום ל- New Egg לשלוח בארץ או אפילו מכיר חנות אחרת בחו"ל שכן מוכרת לארץ ותחרותית עם המחירים הללו. לא אכפת לי גם לרכוש מחנות שמוכרת יד שנייה או משהו... אם למישהו יש רעיון יצירתי וזול אחר כיצד לעבור כרגע משני מודולי…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by גדעון,

לצורך הגדלת זכרון DDR2 מהירות 667 לא מצאתי זכרונות מתאימים אלא רק במהירות 800 האם אפשר להשתמש בהם ללא בעיה?

• 8 תגובות
    • 757 צפיות
  16. Started by eli_790,

המחירים בארה"ב על הריצפה ב600 דולר אוכל להביא זיכרון 2 גיגה 800 מעבד e6400 לוח abit975 הארד דיסק 250 גיגה השאלה שלי האם אצטרך לשלם מכס ומיסים לשיחרור החבילה הוא שרק על המשלוח כי פעם קראתי שאין מיסי יבוא על חלקי מחשב אשמח לקבלת עזרה כלשהי

• 2 תגובות
    • 582 צפיות
  17. Started by ניבר,

היי, ברשותי מחשב נייח שקניתי לפני כעשר שנים. משמש אותי לגלישה באינטרנט ואופיס בלבד (אין משחקים). לפני שיורדים עליי למה איני זורק אותו וקונה חדש אציין שלאחרונה החלפתי מאווררים והוא עובד ממש טוב. הזיכרון חלש וברצוני להגדיל את הזיכרון הקיים מ-2G ל-4G. בלוח אם יש 2 סלוטים, על כל סלוט מותקן כרטיס זיכרון "קינגסטון" מסוג: KVR800D2N6/1G לוח אם ( ASUSTeK, P5KPL-CM ) תומך בזיכרון באופן הבא : DDR2, עד 4G, מהירות:667 / 800 /1066(o.c). מעבד: PENTIUM DUAL CORE CPU E-5200 @ 2.50GHZ אצטרך 2 כרטיסים כ"א של 2G , אין לי ניסיון עם רכישת זיכרון. אשמח אם תוכלו להנחות אותי איזה כרטיסים מומלץ לקנות (מותג, מהירות), היכן קונים, האם כדאי לרכוש ברשת (אמזון , איביי וכו'). תודה רב…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by ilanb0,

איזה לוח אם אמור להתאים למחשב הבא (במקום הלוח הקיים שכנראה התפגר) AMD Athlon XP 1.6, 4876 MHz Motherboard Name - gigabyte GA-7DX+ System Memory - 512 MB PC2100 DDR SDRAM כמו כן, מה דעתכם על רכישת לוח אם יד שנייה? המחשב בן 3.5 שנים. תוך שנה או קצת יותר כבר צריך לשדרג או לקנות חדש, אז האם כדאי לוח אם חדש? האם לוח אם משומש זה משהו שווה סיכון?

• 0 תגובות
    • 583 צפיות
  19. Started by gerdamen,

שלום אני מעוניין לרכוש מעבד +לוח אמ+זכרונות.. עקב קניית 8800GTS וצוואר הבקבוק המטורף שנוצר לי... עכשיו יש לי כבר גיגה ראמ חדשים שקניתי (KINGSTON DDR2 1GB (512X2) 667MHZ) תקציב עם חריגות..1800 עדיף לוח אמ חדש ומעבד גם... חשבתי על מעבד E6750... תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 530 צפיות
  20. שלום רב לכם חברים, המחשב הנייח שלי התאבד והותיר אותי עם הנייד האומלל שלי...זקוק באופן דחוף להמלצה זריזה על לוח אם ומעבד במחיר כמה שיותר נמוך על מנת שאחזור במהרה לעבוד מול כל התכנים ששוכבים בהארד דיסק שם....... זכרון 1GB DDR2 400MHZ...אם אאלץ להחליף זכרון בשביל לוח אחר..וGB יעלה מחיר סמלי אז אין בעיה אז יאללה חברים, זקוק לעזרתכם

• 7 תגובות
    • 722 צפיות
  21. שלום לכולם. יש לי מערכת מחשב מבוססת h81 שמשמשת להעתקת קבצי שמע להתקנים חיצוניים, והמחשב פועל כל הזמן. היות ובמקרים רגילים הלוח אם הוא הרכיב הראשון שמת, אני מעוניין לרכוש לוח אם נוסף בכדי להאריך (ואולי אף להכפיל) את חיי המחשב. בין השאר אני חושב לקנות אותו כבר בטווח הקרוב כי כנראה עוד שנה+ כבר לא יהיה ניתן לרכשו. המעבד הוא i5 4xxx וזיכרון 2 גיגה gskiil 1600 אני מעוניין לקבל המלצות : 1 האם שווה לי לקנות. 2. מה כדי לי לקנות. 3. האם יש צפי לירידת מחירים (בארץ או בחו"ל) ששווה לי לחכות. תודה מראש לכל העוזרים. שמואל

• 38 תגובות
    • 5.3k צפיות
  22. Started by fyfy,

שלום לכולם ותודה מראש לכל מי שיוכל לסייע! אני מעוניין לשדרג את המחשב ולקנות לוח אם, מעבד וכרטיס זכרון של ג'יגה. אני מתלבט איזה מוצרים לקנות... בין מעבד ASUS מדגם P5LD2 SE במהירות 1066 MHZ... בתוספת המעבד החדש של א. פנטיום 930 3.0 GH זכרון מטמון 2x2 , או אולי מעבד דואל קור של AMD עם לוח של GIGABYTE או אולי של אינטל, לא יודע... אני כבר מתחרפן.... ההוא אומר לי ככה ... זה אומר לי ככה.... לא קיבלתי תשובה ברורה מאף אחד! אני צריך מחשב למשימות כבדות... של כמה אפליקציות בו זמנית... כגון תוכנה שיתופית ברקע ותוכנה גראפית כבדה ברקע וגם נגיד אולי דפדפן וכו'.... אני יודע שלצרכים האלו לשם עבודה שותפת אני זקוק אולי לנתונים יותר גבוהים, אבל הנתונים נבחרו פחות או יותר לפי התקציב... אני באו…

• 7 תגובות
    • 490 צפיות
  23. שלום רב לכולם. אני מעוניין להחליף את לוח האם שיש לי הדגם שלו: (ms-7350 VER:1.0 (MSI http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1141 עכשיו זה המפרט של של מספר דברים שאני זקוק לחיבורים שלהם: (אני מאמין שכיום יש את כולם בכל הלוחות אבל ליתר ביטחון רשמתי) Armor Plus Black [glow=red,2,300]מארז[/glow] EnerMax Liberty 500w [glow=red,2,300]ספק[/glow] E6600 [glow=red,2,300]מעבד [/glow] קישור לעמוד המעבד http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27250 Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio [glow=red,2,300]כרטיס קול בעל חיבור PCI E1[/glow] דיסקים קשיחים יש לי כרגע 4 כוננים בחיבור SATA2 שתופסים לי את כל החיבורים למעשה על הלוח הקיים. בנוסף מחובר לי כונן בחיבור…

• 2 תגובות
    • 793 צפיות
  24. אני מתכנן רכישת מחשב חדש, שיעודו יהיה עבודה בתוכנות גרפיות (פוטושופ, Illustrator, InDesign). לא צפוי שימוש במשחקים (בטח שלא כבדים, אם כבר אז בסיסיים לגיל הרך) וכן לא מתוכנן OC. מעבר לכך שחשוב לי שיתמוך במעבדי QUAD, תהיה לו יציאת Firewire וכן באפשרות לשדרוגים עתידיים, האם יש סיבה להשקיע בלוחות HI-END למיניהם, או שאפשר ללכת גם על הדגמים הפשוטים יותר? ברור לי שכדי לקבל מוצר טוב עלי לשלם יותר, אבל השאלה היא האם ביחס לצרכי העבודה, אזדקק למשהו יקר מאד? תודה

• 3 תגובות
    • 540 צפיות
  25. Started by the_cool,

שלום רב, ברצוני לרכוש לוח אם למחשב שרת,אני מתלבט בין איזה לוח אם יותר טוב? שניהם עולים לי אותו הדבר: לוח אם של גיגהבייט מדגם GA-9IVDTH או לוח אם של MSI E7320. הלוח אם ישמש ל-2 מעבדי קסאון 3 . מה יותר עדיף מחינת ביצועים ויותר אמין במצב של עומס על השרת? יום נעים.

• 12 תגובות
    • 801 צפיות

דיונים חדשים בפורומים