מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
יש לחבר שלי מחשב P3 733MHZ שמשום מה רץ על 66FSB*5.5MULTIPLIER=333MHZ. הלוח הוא עם צ'יפסט VIA PRO133A, וגשר דרומי VT82C686A (מופיע בלינק של הצ'יפסט). חיפשתי בביוס, ובמקום שניתן לשנות FSB, אפשר לשנות את זה ל 66, 68, 71 בלבד. למישהו יש עצות?
-
- 2 תגובות
- 465 צפיות
-
-
אהלן. הכל התחיל מקריסת הווינדוס 98 ומסך כחול עם מספרי ERROR שלא מצאתי להם מענה בגוגל. כבר הבנתי שצריך לפרמט אבל החלטתי לבדוק עם EVEREST את החומרה. החיישן הודיע לי על 88 ( !!!) מעלות במעבד. אמרתי - בטח טעות, פתחתי את המארז ומצאתי שהמאוורר של המעבד מת. המחשב כבר עובד 3 שעות רצוף ואני שואל : 1. איך הוא לא קרס לי בשעות האלו ? 2. איך הגיע ל-88 מעלות והמשיך לעבוד ? 3. האם הטפרטורה לא אמורה להמשיך לעלות ? או במלים אחרות לא היה כבר צריך להשרף ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 635 צפיות
-
-
יש ברשותי מעבד פנטיום 3 סלוט 1 500 מגה הרץ, ונדפק לי או הלוח או המעבד, אין לי מושג מה אז פרקתי את ההיטסינק שעל המעבד וראיתי את הריבוע הכחול הזה (לא ידעתי שזה הליבה ) מה קורה אם נגבתי אותו עם החולצה ונגעתי בו? הוא נהרס?
-
- 3 תגובות
- 553 צפיות
-
-
האם משתלם לקנות פנטיום 3 1000 כיום? יש לי חבר שרוצה לקנות P3 1000mhz בגלל שהוא לא רוצה לקנות לוח אם חדש, וזכרונות וכו'... יש לו כרגע P3 600mhz, והוא מעוניין לקנות 3 אלף.. בכל אופן, אם מישהו מוכר או מעויין למכור... אשמח ליצור קשר ולברר את הפרטים בנוגע ל"משתלם", גם ארצה תשובה. אם לא, האם יש אפשרות לקנות בערך ב-1000-1200 ש"ח מערכת בינונית כגון פנטיום 4 2.0-2.6GHZ עם 512 זיכרון ולוח אם בינוני? בתודה, שי.
-
- 11 תגובות
- 721 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן בבית והוא פנטיום 4 2.80GHz. אבל הבעיה שהוא עובד על 1.4GHz. מה הבעיה? הנה תמונות:
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
פנטיום 4 יצא מהתחרות? ראיתי שכבר לא מיצרים אותו, אבל האם זה אומר שעוד מעט הוא יפסיק לתמוך במשחקים שיצאו? עד עכשיו הפנטיום 4 יכול להריץ משחקים כמו crysis ןCOD 4, אבל מה עם משחקים שיצאו מעכשיו? יש לי פנטיום 4 3GH (או איך שלא כותבים את זה), האם הוא הולך להתחיל לעשות לי צוור בקבוק עוד לא הרבה זמן? אלון
-
- 26 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי יש לי מספר שאלות: 1) האם יצא מעבד 2.4C עם 800 מגה"צ FSB ו HT? 2) אם כן, מתי יגיע לארץ וכמה יעלה? 3) כמו כן, אלו ערכות שבבים יתאימו לצ'יפ? 4) ה"קנטרווד" יקר מידי; האם ה"ספרינגדייל" יספיק? 5) מה ההבדל ביניהם? (פיצ'רים, יכולות המהרה, תמיכה עתידית ב"פרסקוט") TIA
-
- 2 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שימו לב, ההשוואה הבאה נערכה באתר של tom's .המשחק q3 arena,הבדיקה נערכה ברזולוציה הנמוכה ביותר(על מנת לצמצם את השפעת כרטיס המסך).והתוצאה: P4 1.5 מהיר בכ-5% מה-athlon. http://www6.tomshardware.com/cpu/01q3/010827/p4-07.html כיצד קרה "הנס" , פשוט מאוד Q3 arena תומך ב-SSE2 (סט הפקודות החדש של הפנטיום 4), ומן הסתם בעתיד נראה יותר ויותר משחקים תומכי SSE2 .ובהתאם הפנטיום 4 יציג ביצועים עדיפים על ה-athlon באותן מהרויות שעון. ולכן נא לא לקרוא לפנטיום 4 "דרעק", "זבל" וכו'.
-
- 36 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
בנתיים ראיתי אותו רק ב KSP הוא קצת פחות מהמחיר שהם גובים על XP 1800 קצת יותר מה XP 1700 אבל מי שקונה את המחשב שלו לאובר-קלוקינג יעדיף את ה 1.6GHz NW ממה שאני ראיתי המעבד הזה יכול להגיע לקצבים של 2.5GHz ומעלה... אני לא חושב שאפילו צריך קירור כ"כ חזק בשביל זה ה NW במהיריות של 2.2GHz הוא מעבד קריר למדי... כמובן שגם את ה XP1700 אפשר להמהיר אבל אני לא חושב שהוא יגיע לביצועים של 2.5GHz NW . התלבטות מתחילה להעשות קשה... עריכה: ההודעה המקורית נכתבה על ידי לפני חמישה חודשים ושלושה ימים כשמעבד ה NorthWood במהירויות של 1.6 ו 1.8 התחיל להגיע לארץ ואני חזיתי (ועוד כמוני אני בטוח) שהוא יהיה הפנטיום 4 שיחזיר בעזרת יכולות ה OverClocking שלו את אינטל על מפת המחיר/ביצועים בקה…
-
- 79 תגובות
- 7.6k צפיות
-
-
מחירו של מעבד: Pentium 4 2.2Ghz Inc. Fan 400Mhz SOCKET 478 0.13 Micron 512k Cache זהה למחירו של מעבד: Pentium 4 2.26Ghz Inc. Fan 533Mhz SOCKET 478 0.13 Micron 512k Cache האם כדאי, בינתיים, לקנות את המעבד 2.26 עם זיכרון 512RDRAM PC800, למרות שהוא תומך בזיכרון RDRAM PC1066? אגב, לוח האם יהיה: ASUS P4T533-C. תודה!
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב חדש, ורציתי לדעת איזה מעבד עדיף לי מבחינת הצרכים שלי - משחקים ואינטרנט (לא עריכת / קידוד וידאו). נכון לעכשיו אני נוטה לכיוון של AMD עם Abit NF7. קראתי את הת'רד על השנאה לאינטל ועדיין נשארתי מבולבל... :-\
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום לכולם. שדרגתי למישהו זיכרון יש לו פנטיום 4 2.66 עם 256 מ"ב זיכרון 333 והוספתי לו עוד 256 מ"ב 266 כמובן שכל המערכת עובדת עכשיו ב266. האם הביצועים יפגעו כי בסה"כ המעבד עובד ב 133X4 ?
-
- 4 תגובות
- 592 צפיות
-
-
חג שמח לכולם יש לי מעבד פנטיום 4 2.4 B - עובד בבאס 533 הרכבתי אותו בלוח אם מתוצרת אינטל: d865pcd הלוח תומך בדואל צ'אנל ויש זיהוי בביוס של דואל צ'אנל אך האם בגלל שהמעבד הוא פנטיום 4 נורטווד B ולא C הוא לא יודע לנצל את הערוץ הכפול של הזיכרון? שמתי שני זכרונות של DDR 333.
-
- 41 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש משהו שקשה לי להבין וזה חשוב לי מכיוון שאני מתכוון לקנות מחשב נייד. ברור לי שפנטיום M בא עם חבילת סנטרינו. אבל יש מעבד נוסף ולא סנטרינו שנקרא פנטיום 4M שמגיע עד מהירויות של 2.6 מגההרץ (בדרך כלל על הסמל של אינטל תופיע האות M). חלק גדול מהניידים החדשים הם עם מעבד מסוג זה--- אבל חלק אחר של הניידים יכילו מעבד אינטל פנטיום 4 רגיל ללא M. אין לי מושג מה ההבדל הטכני ובביצועים. מישהו יודע יותר ממני? אשמח לקבל הפנייה למקום שבו אפשר לקבל מידע! למשל מה דעתכם על המחשב הבא שלא מכיל 4M ושם הדגם הוא HP PAVILION ZX5010 שעולה 8000 ש"ח: מעבד: Intel® Pentium® 4 - 2.66GHz מסך: 15.0 inch XGA זיכרון 512MB DDR PC2700 333MHz (2x256MB ( הרחבה עד 2GB ) דיסק קשיח: 40GB , כונן אופטי: Co…
-
לפני שאתם צועקים עלי: כן, הסתכלתי בלינק עם הבנצ'מרקים ולא קיבלתי תשובה מספקת ולכן אני בא לשאול את המומחים כאן. אז ככה, פנטיום 4 2.66 גה"צ מול כל סלרון D יותר מהיר ממנו (335 ומעלה), מי לוקח? שניהם סוקט 478 וFSB 533 מה"צ כמובן. באתר של הבנצ'מרקים הצלחתי להגיע להשוואה רק מול 2.8 גה"צ והתוצאות היו פחות או יותר אותו דבר לשניהם. אם אני אקח סלרון D בהפרש יותר גבוה אתם חושבים שהוא יעבוד יותר טוב? הרי יש גם סלרונים שיצאו עם 512 ק"ב קאש ואז בעצם הם פחות או יותר אותו דבר כמו הפנטיום 4 שלי אבל רק מכפלה גבוהה יותר, אז אני די בטוח שהם יהיו מהירים יותר... ובהתחשב במחיר המצחיק של הסלרונים בימנו זה יכול להיות שדרוג לא רע בכלל לבינתיים. אז מה אומרים? שווה ללכת על זה?
-
- 5 תגובות
- 586 צפיות
-
-
יש לי לוח פיצוץ p5ld2 לצערי הרב גרסה 1. השקעתי הרבה כסף בכרטיס טלויזיה,כרטיס מסך זיכרון אדיר,הארד דיסק כמעט חצי טרה (2x250). אני מאוד מרוצה הכל רץ פיקס, הבעיה שצריבות ו קידודי סרטים הולכים יחסית לאט.(שוב רק יחסית) לפי רוב המבחנים אין כ"כ הבדל בין פנטיום 4 גרסה ....6 ופנטים d. הקפיצה הגדולה היא ה core 2. אז מה אתם אומרים? לחכות קצת ולהחליףלוח ומעבד? או לשדרג למעבד פנטיום d? ואז להתקע עם לוח ומעבד מדור הביניים? תודה רביב
-
- 10 תגובות
- 705 צפיות
-
-
בעבר ואני בטוח שגם היום עושים את זה לא מעט כל הזמן האנשים שאינם "מבינים" ויודעים מעבר לפנטיום 4 לא קונים טכנולוגיה יותר חדשנית. אני אסביר את עצמי, בעבר ואני בטוח שגם היום כאשר הולכים למוכר מחשבים אומרים לו "תבנה לי בבקשה מחשב ב4 אלף השימוש יהיה בעיקר למשחקים" הוא בונה לך מחשב עם פנטיום 4 שאפשר להשיג פנטיום D או אפילו CONROE וגם אפשר מעבד טוב לא פחות של AMD, פנטיום 4 זה אחת ההצלחות שבנתה את אינטל ועדיין מרוויחה כסף קטן ממנה מהאנשים מהקטני השכלה בתחום המחשבים.. כיום כל אדם שיודע מה זה מחשב הוא יודע שני דברים נוספים אחד זה ווינדוס והשני זה פנטיום 4.. אני חושב שזה נהפך למותג עתיק שעדיין נמכר בזכות השם שהוא עשה בזמנו.. מה דעתכם בעניין?
-
- 61 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב פנטיום 4 2.0 גיגה-הרץ, זכרון DDR 256MB, כונן DVD, צורב, והרד-דיסק 40 GB 10000RPM. הבעיה היא, שספק ה300 ואט שלי נשרף, וחשבתי להחליף אותו זמנית בספק שיש לי בבית. הבעיה, היא שהספק מגיע למקסימום 160 ואט. (!) האם כל מערכת המחשב תעבוד תחתיו? מישהו אמר לי שהמעבדים מסדרת פנטיום 4 צורכים 200+ ואט לבד. האם זה נכון?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
-
לפי theinquirer, http://www.theinquirer.net/?article=11785 המעבד יצא שנה הבאה עם 64 ביט ובמהירות 5 ל 7 גיגה הרץ ( :). וכאמור חיבור אחר: LGA 775 pin socket יש התרשמות?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
-