מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,811 דיונים בפורום זה
-
-
שלום, אני מתכנן לשדרג את המחשב המאוד מאוד ישן שלי, על הפרק: מעבד + לוח אם + 4GB זכרון. כרגע ההתלבטות היא בין האופציה הזולה AMD ATHLON QUAD 640 לבין INTEL I5 2500. אני מהנדס תוכנה ולכן רוב השימושים שלי הם קומפילציה, ZIP, עיבוד והמרה של פורמטי וידאו וצפייה התכני HD. האם ה AMD יספיק לצרכים האלו? אבקש המלצה ללוח אם עבור כל אחת הקונפיגורציות, כאשר חשובה התמיכה בצ'יפ הגרפי המובנה (מאחר ואני לא מתכוון לרכוש כרטיס מסך), USB3 וחריצי הרחבה לכרטיס או שניים נוספים. כמה שיותר זול יותר טוב. כמו כן, הבנתי מקריאה בפורום שאין ממש משמעות למהירות הזכרונות, אם כך איזה זכרון מומלץ? תודה.
-
- 5 תגובות
- 913 צפיות
-
-
שלום. אני זקוק לפלטפורמה למטרות תכנות כבד עם ריבוי משימות,(וכמובן גם השימושים הרגילים: גלישה באינטרנט וצפייה בסרטי HD ). יש צורך בקימפול קטעי קוד גדולים. נעשה שימוש בו זמנית בשרת MYSQL ובשרת TOMCAT. סביבת העבודה היא Eclipse. לפעמים יש צורך להריץ כמה עותקים של שרת TOMCAT בו זמנית. דרישות החמורה עבור כל אלה יחד זה לפחות 2GB זכרון, עדיף 4, וכן מעבד מרובה ליבות. על pentium e5700 זה עובד בסדר רוב הזמן, אבל אני רוצה פלטפורמה חזקה שתספיק לי להרבה זמן. לא מתוכנן OC. השדרוג היחיד שמתוכנן לעתיד הוא הוספת זכרון. אין צורך ב-USB3. חשבתי ללכת על הפלטפורמה הבאה (ב-KSP): Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 2x2GB G.Skill NQ Edition Dual Channel H67M-D2-B3 s1155 Core i3/i5/i7, …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ללא ספק מעניין ומאיר עיניים, על עד כמה פלטפורמה בשקל תשעים משנת 2010, משחקת במגרש אחרי 9 שנים:
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי תוכנה שאני כותב לה כמה מעלות מקסימום וכמה מעלות מינימום כשהמעבד יגיע, היא תפסיק את המחשב, יש לי AMD ATHLON XP 1800+, כמה מעלות מקסימום אתם מציעים שאני יגדיר לו וכמה מינימום (למרות שהוא לא יגיע למינימום). חשבתי על 65 מקסימום ו5 מינימום. זה טוב או לא????? ??? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מי יותר טוב למשחקים? http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/10/26/amd-athlon-ii-x4-620-cpu-review/12 למרות שכאן רואים שלאטלון יש יתרון גדול במולטיטסקינג וגם בגלל הזיכרון L3?
-
- 1 תגובה
- 575 צפיות
-
-
שלום לכולם, לחבר שלי יש מחשב פנטיום 1 233 מגה הרץ ושמתי לב כשהמחשב עולה כתוב לו שיש 512 קילו בית של קאש שזה הרבה מאוד האם זה יכול להיות או שזה טעות??? ???
-
- 18 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום! איזה מעבד כדאי לי לקחת- אינטל פנטיום 1.7 או AMD 1800? זה יוצא אותו מחיר... וגם אם לא אז עזבו את עניין המחיר מה עדיף לי במקרה שאני אעשה אוברקלוק לפנטיום למשהו כמו 2-2.1GHZ? ומה עדיף בלי שום אוברקלוק??? ??? תודה לכל העונים!
-
הגעתי למסקנה שלעולם לא יהיה לי שימוש במחשב הישן-ישן שלי מלפני 10 שנים.. (מלפני המחשב שהיה לי עד שקניתי את המחשב האחרון שלי לאחרונה) פנטיום (הראשון) 100Mhz וכל שאר החלקים במארז, מקלדת ועכבר (לא זוכר כרגע איזה חלקים בדיוק- כרטיס מסך, כרטיס קול, איזה 7GB בהארד דיסק וכו'..) יש סיכוי שמישהו יתן לי עליו איזה 100 ש"ח (או יותר) ?
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לחבר יש פנטיום 2 (אני חושב 38m זיכרון וכל המיפרט אני לא יודע בדיוק אבל זה של פנטיום 2 סטנדרט לא משו מיוחד) עכשיו התקנתי למחשב הזה כונן dvd ורואים את הסרט איטי קצת ועם מגדלים תתמונה זה יוצא מהתוכנה שרואים בה.. עכשיו מימה דבר זה נובע? תודה
-
- 12 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אני ממש לא מבין גדול במעבדים. מה מבין השניים עדיף? אני צריך את המערכת רק בשביל להרית קרנל של לינוקס אז הדרישות לא גבוהות. אני רק רוצה לדעת איזו מערכת יותר חזקה בסך הכל?
-
שאלתי את השאלה הזאת מזמן, לא קיבלתי תשובה ברורה (הרוב נטו לצד הסלרון 500) אבל מכיון שזה שוב רלוונטי (סבב של מחשבים בבית..) אני שואל שוב. מה עדיף, מעבד P2 350, שאני משתמש בו כרגע (3.5X112) - רץ יציב מאוד על 390, אי אפשר לעשות יותר מזה. יחד עם לוח של אסוס P2B עם הציפסט iBX440. או מעבד סלרון 500 (66*7.5) עם לוח לא ברור, כתוב על החוברת ATX FORM BOARD.. בכל מקרה זו השאלה. אני הייתי דיי בטוח ששלי יותר טוב.. כי נדמה לי שיש לו יותר CACHE ואולי גם טכנולוגיות שאין בסלרון? וחוץ מזה הבאס שלי משמעותית יותר גבוה גם מה שעושה את הזכרונות יותר מהירים.. אבל מכיון שאנשים כאן אמרו ההיפך לפני מספר חודשים ששאלתי אני שואל שוב, תשובה ללא נימוק לא תתקבל ( :-* ). ובבקשה לחסוך תגובות כמו: תחליף מח…
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
לאחר ששוב יצא לי לראות מעבד עתיק (P2 כלשהו ) שניסיתי לפרק ממנו את הקירור אבל לא הצלחתי (היה שם חיבור שאי אפשר להסיר) וגם אצלי במחשב הישן (שגם הוא P2) יש קירור יחסית ענקי ומוזר, החלתתי לשאול מה הסיפור של P2, הקירור שלו, ולמה חזרו לצורת קירור שנראת יותר כמו הקירור של P1. תודה מראש לכל מי שיתרח להסביר
-
- 1 תגובה
- 607 צפיות
-
-
מה ההבדלים המשמעותיים בין תצורה של פנטיום 3 בהשוואה לפנטיום 4 ? כמו כן כשאני מזמין מחשבים מחברות שעובדות עם המשלה (החשב הכללי) הן תמיד מציעות לוחות אם של אינטל, למה? ושאלה אחרונה תצורה בסיסית לעבודה מול שרת (תוכנה שעובדת בקליינט -סרוור) מה החשוב בתצורה שלה? בברכה אלדד
-
- 3 תגובות
- 526 צפיות
-
-
יש לחבר שלי מחשב P3 733MHZ שמשום מה רץ על 66FSB*5.5MULTIPLIER=333MHZ. הלוח הוא עם צ'יפסט VIA PRO133A, וגשר דרומי VT82C686A (מופיע בלינק של הצ'יפסט). חיפשתי בביוס, ובמקום שניתן לשנות FSB, אפשר לשנות את זה ל 66, 68, 71 בלבד. למישהו יש עצות?
-
- 2 תגובות
- 495 צפיות
-
-
אהלן. הכל התחיל מקריסת הווינדוס 98 ומסך כחול עם מספרי ERROR שלא מצאתי להם מענה בגוגל. כבר הבנתי שצריך לפרמט אבל החלטתי לבדוק עם EVEREST את החומרה. החיישן הודיע לי על 88 ( !!!) מעלות במעבד. אמרתי - בטח טעות, פתחתי את המארז ומצאתי שהמאוורר של המעבד מת. המחשב כבר עובד 3 שעות רצוף ואני שואל : 1. איך הוא לא קרס לי בשעות האלו ? 2. איך הגיע ל-88 מעלות והמשיך לעבוד ? 3. האם הטפרטורה לא אמורה להמשיך לעלות ? או במלים אחרות לא היה כבר צריך להשרף ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 655 צפיות
-
-
יש ברשותי מעבד פנטיום 3 סלוט 1 500 מגה הרץ, ונדפק לי או הלוח או המעבד, אין לי מושג מה אז פרקתי את ההיטסינק שעל המעבד וראיתי את הריבוע הכחול הזה (לא ידעתי שזה הליבה ) מה קורה אם נגבתי אותו עם החולצה ונגעתי בו? הוא נהרס?
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-
-
האם משתלם לקנות פנטיום 3 1000 כיום? יש לי חבר שרוצה לקנות P3 1000mhz בגלל שהוא לא רוצה לקנות לוח אם חדש, וזכרונות וכו'... יש לו כרגע P3 600mhz, והוא מעוניין לקנות 3 אלף.. בכל אופן, אם מישהו מוכר או מעויין למכור... אשמח ליצור קשר ולברר את הפרטים בנוגע ל"משתלם", גם ארצה תשובה. אם לא, האם יש אפשרות לקנות בערך ב-1000-1200 ש"ח מערכת בינונית כגון פנטיום 4 2.0-2.6GHZ עם 512 זיכרון ולוח אם בינוני? בתודה, שי.
-
- 11 תגובות
- 742 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן בבית והוא פנטיום 4 2.80GHz. אבל הבעיה שהוא עובד על 1.4GHz. מה הבעיה? הנה תמונות:
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פנטיום 4 יצא מהתחרות? ראיתי שכבר לא מיצרים אותו, אבל האם זה אומר שעוד מעט הוא יפסיק לתמוך במשחקים שיצאו? עד עכשיו הפנטיום 4 יכול להריץ משחקים כמו crysis ןCOD 4, אבל מה עם משחקים שיצאו מעכשיו? יש לי פנטיום 4 3GH (או איך שלא כותבים את זה), האם הוא הולך להתחיל לעשות לי צוור בקבוק עוד לא הרבה זמן? אלון
-
- 26 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי יש לי מספר שאלות: 1) האם יצא מעבד 2.4C עם 800 מגה"צ FSB ו HT? 2) אם כן, מתי יגיע לארץ וכמה יעלה? 3) כמו כן, אלו ערכות שבבים יתאימו לצ'יפ? 4) ה"קנטרווד" יקר מידי; האם ה"ספרינגדייל" יספיק? 5) מה ההבדל ביניהם? (פיצ'רים, יכולות המהרה, תמיכה עתידית ב"פרסקוט") TIA
-
- 2 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שימו לב, ההשוואה הבאה נערכה באתר של tom's .המשחק q3 arena,הבדיקה נערכה ברזולוציה הנמוכה ביותר(על מנת לצמצם את השפעת כרטיס המסך).והתוצאה: P4 1.5 מהיר בכ-5% מה-athlon. http://www6.tomshardware.com/cpu/01q3/010827/p4-07.html כיצד קרה "הנס" , פשוט מאוד Q3 arena תומך ב-SSE2 (סט הפקודות החדש של הפנטיום 4), ומן הסתם בעתיד נראה יותר ויותר משחקים תומכי SSE2 .ובהתאם הפנטיום 4 יציג ביצועים עדיפים על ה-athlon באותן מהרויות שעון. ולכן נא לא לקרוא לפנטיום 4 "דרעק", "זבל" וכו'.
-
- 36 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
בנתיים ראיתי אותו רק ב KSP הוא קצת פחות מהמחיר שהם גובים על XP 1800 קצת יותר מה XP 1700 אבל מי שקונה את המחשב שלו לאובר-קלוקינג יעדיף את ה 1.6GHz NW ממה שאני ראיתי המעבד הזה יכול להגיע לקצבים של 2.5GHz ומעלה... אני לא חושב שאפילו צריך קירור כ"כ חזק בשביל זה ה NW במהיריות של 2.2GHz הוא מעבד קריר למדי... כמובן שגם את ה XP1700 אפשר להמהיר אבל אני לא חושב שהוא יגיע לביצועים של 2.5GHz NW . התלבטות מתחילה להעשות קשה... עריכה: ההודעה המקורית נכתבה על ידי לפני חמישה חודשים ושלושה ימים כשמעבד ה NorthWood במהירויות של 1.6 ו 1.8 התחיל להגיע לארץ ואני חזיתי (ועוד כמוני אני בטוח) שהוא יהיה הפנטיום 4 שיחזיר בעזרת יכולות ה OverClocking שלו את אינטל על מפת המחיר/ביצועים בקה…
-
- 79 תגובות
- 7.9k צפיות
-
-
מחירו של מעבד: Pentium 4 2.2Ghz Inc. Fan 400Mhz SOCKET 478 0.13 Micron 512k Cache זהה למחירו של מעבד: Pentium 4 2.26Ghz Inc. Fan 533Mhz SOCKET 478 0.13 Micron 512k Cache האם כדאי, בינתיים, לקנות את המעבד 2.26 עם זיכרון 512RDRAM PC800, למרות שהוא תומך בזיכרון RDRAM PC1066? אגב, לוח האם יהיה: ASUS P4T533-C. תודה!
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב חדש, ורציתי לדעת איזה מעבד עדיף לי מבחינת הצרכים שלי - משחקים ואינטרנט (לא עריכת / קידוד וידאו). נכון לעכשיו אני נוטה לכיוון של AMD עם Abit NF7. קראתי את הת'רד על השנאה לאינטל ועדיין נשארתי מבולבל... :-\
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-