עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום יש לי מס' שאלות שאני רוצה לברר לפני שאני סוגר על מפרט.. 1. האם יש הבדל בין מהירות 800MHZ בנפוץ לבין 1200 או 1066 הגדולים יותר (ויקרים יותר)? אני מעדיף ללכת על יותר מ-800 אבל בכל מפרט כמעט אני רואה 800.. למה זה? 2. איך אני יודע איזה זכרון לבחור לאחר שסגרתי על מהירות... איך אני יודע מה איכותי? כי יש 4G 800H ב300 ויש ב1500... נושא אחר: 3. הלוח אם- מה זה crossfire? 4. מה זה SLI או מה שזה לא יהיה אני לא בטוח שזה ככה... ? זה מופיע בקטגוריה crossfire/sil משהו כזה... 5. הספק צריך להיות בעל מתח מסויים לפי מה אני יודע כמה W אני צריך? זהו.. תודה רבה !

• 2 תגובות
    • 529 צפיות
  2. Started by Black_Citadel,

אני רוצה לקנות ATHLON 3000+... עכשיו אני לא יודע מה עדיף.. מצב אחד, את כל המחשב כמעט אני קונה מKSP אז אולי עדיף לקנות מהם ב840 את המעבד עם מאוורר DEFAULT שבא איתו.. או להזמין מLOGICPC את הTRAY שהוא גם סטפינג E6 (שאין לי מושג אם זה מKSP הוא גם כזה) + המאורר 7200 השקט של IGLOO מה אתם ממליצים ? אני מפחד שיקרה לזה משהו במשלוח לTRAY... הוא נראה חסר הגנה כזה

• 2 תגובות
    • 636 צפיות
  3. מעבד ה-Core i9 14900KS של אינטל מסמל יותר מהכל את צדדיה החזקים (אבל גם פחות יפים) של תושבת LGA1700 של אינטל, אשר נכנסת לישורת האחרונה של קיומה לפני החלפתה בדור חדש עם ארכיטקטורה חדשה - רטרוספקטיבה מהולה בלקחים לעתידלכתבה

4. Started by POD,

אהלן , ברשותי לוח די ישן של +GIGABYTE 7VTXE ומעבד AMD 1800, לפני זמן מה המחשב נדפק (כנראה התחמם), היו מלא סקטורים פגומים בדיסק הקשיח (שסודרו), אך שתי מערכות ההפעלה שהיו עליו נדפקו לגמרי (עדיין אפשר לראות אותן כשהמחשב עולה- כלומר ה-BOOT SECTOR תקין). המחשב היה אצל 2 טכנאים והם טענו שהדיסק הקשיח נדפק וצריך להחליף. החליפו דיסק, אבל מה, עכשיו שמתי לב ששיחקו עם ה- clock switch בלוח אם, הורידו את המהירות ל1150 MHZ. אם אני מעלה אותו ל-1500 (כמו שהיה תמיד), שוב מסך כחול כשחלונות עולים. ניסיתי לצרוב גירסאות BIOS שונות, לא עוזר. רק לעבוד במצב של 1150 MHZ. האם נראה לכם שהלך הלוח אם?

• 1 תגובה
    • 547 צפיות
  5. Started by b555,

אפשר להכנס דרך הרשת או לכבות אותו מהמקלדת ניסיתי להחליף כרטיס מסך לוח אם ספק הבעיה נשארה הלוח הוא GIGABYTE IPE1000L כרטיס מסך LEADTEK A170 לינקים לתמונות המסך http://free.hostdepartment.com/b/b555/blueScreen.zip http://free.hostdepartment.com/b/b555/img9.JPG http://free.hostdepartment.com/b/b555/img3.JPG

• 0 תגובות
    • 571 צפיות
  6. שלום לכולם !!! עליתי מ200 ל250 באס הכל היה טוב ויפה עד ש.... אחרי משהו כמו 6-8 שעות שהמחשב עבד חלקית במאמץ מלא ו50 אחוז מהזמן גם נח הוא נתקע לי עם מסך כחול מעצבן מול הפנים משהו עם בעיית זיכרון וירטואלי. מה יכולה להיות הבעיה שלי ? אלא פרטי האוברקלוק : באס 250 יחס לDDR 5:4 VCORE 1.550 DDR_VCC 2.65 APG_V 1.6 בעיקבות היחס (5:4) הזיכרונות אוטומטית ירדו מתזמונים של 8-3-3-3 ל 7-3-3-2 (אני כמעט בטוח ב95 אחוז). אולי זאת הבעיה, לא יודע תגידו אתם.

• 1 תגובה
    • 465 צפיות
  7. Started by Discreet,

הורדתי ביוס ללוח אם Asrock גירסא 1.7 ועידכנתי אותו דרך התוכנה Amiflash אחרי העדכון המסך לא נדלק. מה לעשות? נסיתי להוציא את הבטריה ולהחזיר ללא הצלחה ניתקתי את הכרטיס מסך חיברתי אותו עוד הפעם גם לא עבד.

8. שלום, יש לי מחשב נייד של לנובו מדגם THINKPAD E550. המחשב מחובר באמצעות כבל DVI למסך DELL WA2209, והכל עובד טוב. עד כה היו לי 8GB זיכרון, 2 סטיקים של 4GB כל אחד. קניתי 2 סטיקים של 8GB כל אחד כדי לשדרג ל-16GB זיכרון. הזיכרון הוא 12800, CL11, 1.35V - והמחשב מזהה ועובד בסדר עם ה-16GB זיכרון ואין בעיות איתו. אבל - המסך החיצוני, הדל, מהבהב ונכבה ונדלק לסירוגין כל כמה שניות. כל סטיק בנפרד של 8GB שאני מנסה להפעיל בנפרד גורם גם כן לאותה בעיה. החזרת הזיכרונות הקודמים פותרת את הבעיה. מה יכולה להיות הבעיה? במסך או בזיכרונות? ואיך אני פותר אותה? תודה

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by RJ1,

יש לי כמה שאלות בקשר לWORD. 1. איזה מעבד נחשב לזול ולטוב ביותר בשביל מסמכי WORD, הכוונה: AMD או Intel / הרבה או מעט GHz / קטן או גדול(65/90/130 - nm)? 2. מה יותר חשוב בשביל להפעיל מסמכי וורד גדולים. מעבד, זיכרון או לוח אם? 3. מה חשוב שיהיה לזיכרון? תיזמונים נמוכים / מהירות / נפח? ועוד אחת... האם כל לוחות האם של היום באים עם כרטיס מסך מובנה? ניסתי לחפש ביקורות ולראות מה כדאי אבל הסבתכתי ולא הבנתי כלום, אני מקווה שתוכלו לעזור לי. תודה רבה!

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by אוריפ,

יש לי את המחשב הבא: Pentium 4 2.4 GHz ASUS P4S533 768 MB מסוג PC 2100 Hercules 3D Prophet 9800 Pro MAXTOR 80 GB 7200 RPM DVD LG X16 CD Writer Artech 48X24X48 DVD+R/RW של NEC Creative Sound Blaster Live! 5.1 Digital רציתי לדעת אם סוג הזיכרון (לא הכמות) מספיקה למחשב כזה (מעבד די חזק וכרטיס מסך חזק מאוד...), אני גם מתעסק קצת בעריכה של DVD... PC 2100 זה מספיק מהיר? יש לכם המלצות לסוג אחר במחיר סביר (עד 400 ש"ח)? תודה!

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by enter,

יעני לא ממש חייב 2GB זה נכון? לאחד שמשחק משחקים כמו BATTLEFIELD 2 ובקרוב BATTLEFIELD 2142 .. ואממ שמעו מה אני עושה. כרגע יש לי 3 סלוטים במחשב. 2 מהם תפוסים ע"י 2 סטיקים כל אחד 512...סבבה יש לי כרגע 1GB וזה לא כ"כ מספיק..צריך קצת יותר.. אז שמעו מה אני עושה.. 1GB זיכרון זה יותר מידיי יקר לשדרג בנתיים..530 שקל :\ אחותי יש לה במחשב סוג זיכרון A-DATA בדיוק כמו שלי..הגודל הוא 512 בדיוק כמו הסטיקים שלי. אני יקח לה אותו ויקנה לה ?256MB 400MHz V-DATA CL2.5? ב 130¤ וכן זה מספיק לה היא רק באינטרנט והכל יעבוד בדיוק כמו עכשיו. (אצלה) רעיון טוב לדעתכם ? (היא מסכימה )

• 2 תגובות
    • 497 צפיות
  12. שלום, כרגע מותקנים לי 2 כרטיסי זכרון זהים DDR2 800MHz, בנפח כולל של 4GB. הזדמן לידי כרטיס נוסף של 1GB, גם הוא ב 800MHz. אם נשים לרגע בצד את ענין מערכת ההפעלה (32bit או 64bit), האם בהוספת הזכרון הנוסף, שלושת הכרטיסים יעבדו ב- Single Mode (כלומר לא ינצלו את ענין ה DDR), או שהזוג התואם יעבוד ב-Double והשלישי יעבוד ב-Single? תודה!

• 4 תגובות
    • 758 צפיות
  13. שלום קראתי בטכנו את הידיעה על המעבדים החדשים של AMD -2400 ו2600. היה כתוב שם שאולי המעבדים יהיה ב166 מגה הרץ ואז הם יתמכו בDDR333. אבל כבר אפשר להתשמש בDDR333 עם מעבדים של AMD , יש לוחות שתומכים בDDR333 , איך קשור המעבד לעניין הזה?

• 23 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. Started by 0xIDE,

יש לי מעבד AMD Phenom II X4 925 לפי הX4 הוא מורכב מארבע ליבות אבל ראיתי בכמה תוכנות שיש לי רק 2. בצג המשאבים של Win7 כתוב רק על 2 וגם בגאדג'ט מסויים שמפרט שימוש וטמפ' של כל ליבה מראים רק 2. יש מצב שהוא לא מזהה חלק?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by Idan-h,

יש לי מעבד אינטל פנטיום 4 2.4 באס 533 מגה הרץ. מספר הסיבובים לדקה הוא 2500-2600, וזה קבוע. ממה שהבנתי זה מספר מאוד נמוך, והמאוורר של המעבד אמור לעבוד על 3500-4000. יש דרך לסדר את זה?

• 4 תגובות
    • 644 צפיות
  16. Started by paratrooper,

תגידו אנשים אם מישהו יודע , האם ניתן לדעת מספר סידורי או מספר מזהה כלשהו שמגיע על האריזה של המעבד במחשב בצורה תוכנתית כלומר האם המספר מוטבע עליו בצורה כלשהי?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4477 RS690C צפוי להשתחרר בנובמבר השנה, וסדרת ה 7XX החל ממחצית 2007 עם תמיכה ב AM2+ ו HT3.

• 2 תגובות
    • 523 צפיות
  18. Started by Shualdon,

אני מתכוון לשדרג במקצת את המחשב (הישן) שלי בזמן הקרוב ואני רוצה לדעת איזה סוג זיכרון אפשר להכניס לו. ב-cpu-z כתוב שהזיכרון הוא - ddr-sdram. מה זה אומר ואיך אני יודע איזה מהם?! לוח האם שלי הוא - +Gigabyte 7VTXE ומעבד - AMD Athlon MP Palomino ובנוסף- האם כדאי לי לשדרג גם את לוח האם (בלי מעבד- אך עם כיוון לשידרוג עתידי של המעבד[בכיוון של אחרי יציאת הקונרו אחרי ירידת המחירים הצפויה])? תודה

• 4 תגובות
    • 542 צפיות
  19. Started by Konchi,

היי, עקב יציאת דור החדש של המשחקי המחשב (דום3, האף לייף2 בקרוב ועוד) החלטתי להחליף כמה רכיבים במחשב משום שאין לי מצב שבו אני יכול לקנות אחד חדש עכשיו המצב הנוכחי של המחשב שלי הוא כזה - כרטיס מסך Radeon 9600 XT, זכרון של 512 מגה ומעבד של 1.5 ג'יגה הרץ של פנטיום 4. אני מעוניין להחליף את המעבד לאחד טוב יותר אבל אני לא יודע אם לוח האם שלי יכול לתמוך במעבדים חדשים של 2.4 או 2.5 ג'יגה הרץ. הלוח אם הנוכחי שלי הוא Jetway I401-R/I401 שזו איזה חברה סינית או יפנית אז בעקרון, איך אני יכול לברר אם הלוח אם יתמוך במעבד חדש, אשמח אם מישהו יברר זאת ויגיד לי פה כי אני ממש לא מתמצא בנושא הזה אם הוא לא תומך, על איזה לוח אם סביר ולא יקר אתם יכולים להמליץ לי? ובכלל, על איזה מעבד אתם יכולים …

• 25 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. דבר ראשון בביוס העדכני ללוח שלי (k8n ultra9 - nforce4 ultra), נוספה אופציה של top preformance, או משהו בסגנון. יש enable או disable בלבד, על מה זה משפיע ומה זה משנה בעצם? בנוסף, בקשר למתחים ראיתי שתי אופציות, core pcie chipset voltage ht-link voltage על מה משתנה המתח באופציות האלה? רב תודות

• 8 תגובות
    • 701 צפיות
  21. אז יש לי 4 זיכרונות של RDRAM עכשיו אני רוצה להחליף 2 אם אני אחליף 2 ל ECC ושתים אשאיר רגיל זה יעבוד חוץ מזה יש לי 2 במהירות 400 MHZ אם אני אחליף את השנים האחרים ל 800 זה יעבוד?

• 0 תגובות
    • 423 צפיות
  22. 1. כאשר אני מחבר זיכרון חדש במקום הישן שלי, אני צריך לבצע משהו בביוס או פשוט לכבות את המחשב ולחבר את הזכרון החדש במקום הישן? 2. האם קיימת אפשרות לעשות oc רק לזכרון? בלי לעשות oc למעבד ולצ'יפסט?אם כן, איך?

• 3 תגובות
    • 536 צפיות
  23. שלום, חיפשתי באתר חומר, קראתי רבות וקיבלתי תשובות לרוב שאלותיי. אך, ישנם מספר שאלות שלא מצאתי עליהן תשובות: 1. האם ניתן להרכיב על המחשב 2 זכרונות, אחד במהירות 667MHZ ואחר במהירות 800MHZ? 2. האם ישנו הבדל מהותי בין זיכרונות 667MHZ לזיכרונות 800MHZ(אני לא מבצע אוברקלוקינג). 3. קיבלתי הצעה לרכוש כרטיס זיכרון Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 (2x1GB) C2GG667KB, האם החברה Corsair טובה, והאם כרטיס הזיכרון הזה טוב(או שניתן למצוא כרטיס זיכרון טוב יותר ב-400 ש"ח)? ושאלה נוספת בנוגע למעבד-האם כדאי לרכוש קירור למעבד(מסוג Arctic Cooling Freezer 7 Pro, בעלות של 125 ש"ח) גם אם אני לא מבצע אוברקלוקינג? תודה רבה לכולכם.

• 4 תגובות
    • 457 צפיות
  24. לאחרונה נשרף לי הלוח אם במחשב GA-945GCMX פשוט יצאו ממנו כמה גיצים והוא הפסיק לעבוד האזור באדום זה מהאיפה שיצאו הגיצים השאלה אם כדי לי לקנות לוח אם חדש מתאים ולבדוק אם המעבד שרד ? או אם כבר נשרף הלוח אם אז סביר שהמעבד גם נשרף ?

• 4 תגובות
    • 639 צפיות
  25. Started by MeDuZa,

קיבלתי מעבד פנטיום 4, 3.2GHZ. כרגע יש לי במחשב פנטיום 4, 2.4GHZ (כן כן, יש לי מחשב ישן ) אני מעוניין להחליף בין המעבדים. מה אני צריך לדעת לפני? והאם אני צריך לבצע משהו אחרי? לפי מה שבדקתי, הלוח אם תומך במעבד "החדש" (מדובר בלוח אם של אסוס - P4S8X-X). שאלה נוספת, קיבלתי את המעבד מחבר. הוא היה מחובר ללוח אם שבור בתוך ארגז (ממחשב שלו שפורק מזמן), ופשוט פירקתי את המעבד ממנו. המעבד באופן כללי נראה תקין (רק צריך למרוח משחה טרמית). האם יש סיכון מסוים שהמעבד לא תקין ויגרום לנזק במחשב? או שאם הוא לא תקין הוא פשוט לא יעבוד ואז יהיה ניתן להחזיר את המעבד הישן? תודה!

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.