עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. מכותבים שלום, רכשתי אתמול את החלקים שהייתי צריך בהמלצות הפורום. הלוח אם שנקנה הוא Asus Prime B550M-A Wifi מעבד Ryzen 9 5900x חיברתי הכל כנדרש, בדקתי את עצמי כמה פעמים, מחבר למתח ושום דבר לא עולה. אחריי בדיקה קצרה הבנתי שהלוח אם אכן תואם, אך צריך לעבור עדכון ביוס. הפתרונות שאסוס מציעים זה עדכון מהמחשב עצמו בתנאי שיש עליו מעבד ישן יותר וניתן לבצע עדכון (לא רלוונטי). הפתרון השני, הורדת קובץ העדכון, להעביר לפלאש - להכניס את הלוח אם תחת מתח, כניסת פלאש לUSB הרלוונטי תחת הכותרת ביוס וללחוץ כפתור ביוס ומתבצע העדכון. לצערי בלוח אם שלי אין את האפשרות הזו, אין את כפתור הביוס. איך אני מעלה את המערכת? יש לציין שהזיכרונ…

2. Started by The Ball,

הורדתי קובץ DRIVER UPDATE של הכרטיס קול שלי והסיומת שלו זה LIB איך אני פותח אותו? מה אני עושה?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by bad-sector,

קניתי לאחותי מחשב עם מעבד מובנה, המחשב הזה של אליט עם ה DURON 1400 עליו... עזבו עכשיו מה הוא שווה, או כמה הוא טוב - המחשב לא נותן לי להתקין XP, כאילו - הוא מגיע ל 7 דקות לסיום ושפשוט קופא, החלפתי הרדיסק וסידירום - הם לא הגורמים לתקלה... WINDOWS 98, עולה חלק. זיכרון 256 SDRAM, הלוח הוא K7SEM - ואין לי מושג מה התקלה הזאת!!! לכל המבין ויש מענה, שיבורך...

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Boomer,

בן דוד שלי היה במחשב (הוא בן 7 אז קצת יותר מובן...) וכשחזרתי אני רואה שהמסך מרעיש (בזזזזזזזז) ומרצד (בעיקר בקצוות) כמו מטורף. כשיש רקע בהיר הרעש גובר וכשהרקע כהה הוא נחלש. מישהו יודע מה זה, איך זה נגרם, והאם יש דרך לתקן את זה...? תודה. דרך אגב, איזה חברה מובילה היום במסכים (למקרה שאני אצטרך חדש)?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. ניסיתי להיכנס למצב בטוח, אך לא הצלחתי f8 לאחר כמה ניסיונות ניסיתי דרך אחרת להיכנס ל RAN לרשום msconfig וללחוץ אנטר > בחלון החדש לגשת ללשונית Boot (אתחול) ולסמן את ה- V ב- Safe mode minimal (הגדרות מינימאליות) > ללחוץ על כפתור Apply ואז OK > לבצע Restart (הפעלה מחדש למחשב). מאז המחשב לא עולה כלל אני עם ווינדוס 8 כבר שנה תודה לעוזרים

6. Started by y_a_n_i_k,

שלום, אחרי שהתייעצתי פה לפני זמן מה לגבי פתרון לחיבור COM שני במחשב, הלכנו על האופציה הפשוטה ביותר וזה חיבור COM לחיבור אופציונלי בלוח אם והוצאה לבראקט חיצוני. בזמן חיבור הCOM ללוח אם נתקלתי בבעיה שאני רוצה לוודא שאנחנו לא עושים שטויות. חיבור COM הוא חיבור 9-10 פינים, תלוי אם יש פין חסר או לא, כאשר הפין שחסר הוא בעצם פין מספר 1. בלוח אם של המחשב הנ"ח נתקלתי בחיבור של 15 פינים, תמונה מצורפת. השאלה היא האם אני יכול להניח שפין מספר 1 זה הפין החסר פה ולהשאיר את שאר הפינים ריקים פשוט?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום לכולם. מחשב נייד ASUS די חדש WIN 8.1. המחשב מחובר למסך חיצוני 40 אינצ'. המסך של הנייד סגור והוא מחובר למקלדת ועכבר אלחוטיים בהם אני משחק(לא ג'ויסטיק). במשחקים ורק רק במשחקים,לאחר 20 דקות בערך המסך מודיע שאין אות מהמחשב(המחשב במצב שינה). כשאני משחק בנייד בלי המסך הגדול אין בעיה לשחק שעות. באופציות שיש בקונטרול פאנל מצב שינה כיבוי וכד' בסוללה או בחשמל,הכל עשיתי NEVER. בבקשה תפתרו לי את הבעיה. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום לפני כמה זמן פתחתי נושא על בעיה שהייתה לי עם הדיסק און קיי (פתחתי נושא חדש כי פחדש תנעלו לי אותו מקווה שזה בסדר) http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=550199.msg4693368#msg4693368 אז עשיתי אתחול והמחשב העביר את הקובץץ רגיל ולאחר כמה דקות נוצר אותו קובץ אבל כקיצור דרך,מה יכולה להיות הבעיה ? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by LL@SS,

שלום לכולם. רכשתי את המעבד הזה לאחרונה עם קירור BOX רגיל שבכלל לא מספיק לי, יש ברשותי CoolerMaster Hyper 212 EVO שרכשתי לפני כמה שנים ועדיין עובד מעולה, השאלה היא האם פיזית זה יתאים לי לסוקט החדש? מישהו יודע?אני מעביר אותו ממחשב שהמעבד שלו הוא i5 3570 אין לי את שאר המתאמים כבר, השאלה היא האם הוא מתאים בכלל והאם הוא מתאים רק עם מתאם מיוחד? או שמה הוא יעבוד ככה אני לא כל כך רוצה לפרק סתם את שני המחשבים לפני שאני בטוח, במידה והוא לא מתאים, אשמח להמלצה על קירור אחר באותה רמת ביצועים ומחיר, סביב ה200 תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. תחילה אציג את מצב הדיסק לפני הבעיה: D (XP old) -> C (files) -> G (empty) -> F (XP new) אחרי הבעיה הדיסק היה כך: E (error) -> G (XP new) -> F (XP old) לפני כחודשיים יצרתי בעזרת תוכנת פרטישן מג'יק (PM) את מחיצה F, על חשבון C, כדי להתקין בה וינדוס נוסף, כי זו שהשתמשתי בה ב-D לא עבדה טוב (שתיהן XP). אז התקנתי XP נוספת על מחיצה של 1.5 גיגה בערך. בגלל שהגודל לא הספיק לי הוספתי מהמקום של C עוד מחיצה G כדי לאחד את F עם G. כשניסיתי לאחד אותם (באמצעות PM) כל הזמן היה כתוב ש-G הוא BAD ולכן המחיצות לא אוחדו. אח"כ נכנסתי לתוכנה PM מתוך 2 הדיסקטים (כלומר, בלי שהוינדווס עולה) ושם הגדרתי את מחיצה C (אם אני זוכר נכון, אבל אולי אולי זה היה D) שהיא לא תהיה אקטיב, וכך נראה …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום, לא מזמן קניתי מחשב חדש.. וושבוע שעבר בדקתי את טמפרטורות במחשב והטמפ' של הchipset הייתה 51 במנוחה ו55 במאמץ! לעומת זאת המעבד במנוחה 30 ובמאמץ 45. המארז מאורר היטב והזרימה מעולה בו.. נ.ב הטמפ' היא ללא OC מה דעתכם?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by vic07,

שלום, יש לי מחשב נייד, טושיבה סטלייט, שנקנה לפני 3 חודשים. לאחרונה החלו להשמע נקישות מאזור ההארד דיסק (ככה זה נשמע - בכל מקרה זה החלק המכני היחיד בסביבה...). נקישה יחידה ואז שקט. ואז לפעמים שוב אחרי כמה דקות, אל לרוב זה לא חוזר על עצמו כמה שעות לפחות. התופעה החלה לאחר שמילאתי את הדיסק בקבצים - לפני זה הוא היה ריק כמעט לגמרי. עם זאת, הדיסק מתפקד בסדר גמור למראית עין, ואין בו קבצים שהמחשב מסרב לפתוח וכדומה. סריקת BAD SECTORS לא מדווחת על שום תקלות שהן. מישהו מכיר? האם באמת יש בעיה בדיסק, שתבוא לידי ביטוי יותר מאוחר? או שבכלל יכול להיות שיש מקור אחר לנקישות האלה?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. היי חבררים יש לי עגלה של סופרמרקט זמנית עד שאני יסים עם המחשב שלי העגלה היא לוח של ASUS מעבד E2140 ג'יגה של קינגסטון קשיח 80 של היטאצ'י סטה ספק 400 נחמד X700 וכרטיס קול וכניסות יואסבי לאחרונה נהייו בעיות מוזרות וביזאריות לחלוטין תחילה המוזרה ביותר: אני גולש באינטרנט שומע שירים דרך אתר מסויים ופיתאום שאני באתר נגיד פה ואני יורד למטה או עולה עם הגלילה (הגולה של העכבר) אני מתחיל לשמוע זיופים במוזיקה היא הולכת ונהיית איטית עוד בעיה , פיתאום המחשב נתקע.. ונגיד בדיוק נאמרה מילה בשיר נגיד המילה ''לישון'' אז המחשב ניתקע והוא גם משמיע לי ברמקולים שוןשוןשוןשוןשוןשוןשוןשוןשון ואי אפשר לעשות כלום מלבד ריסט עוד בעיה זה שהמחשב פיתאום עושה לי פריז לא זז העכבר והוא ניתקע רציתי גם לציין ב…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by שיבומי,

שלום רב, אני חדש כאן אז תהיו סבלניים. אתמול פתחתי את המחשב כדי להוסיף עוד סטיק זכרון, ועל הדרך החלטתי גם לנקות את המאוורר של המעבד. לקחתי שואב אבק עוצמתי מאוד,קירבי,הנחתי את הפיה שלו על המאוורר והפעלתי אותו. המאוורר החל להסתובב מהר מאוד מהשאיבה והאבק נשאב... אבל המחשב מאז לא עולה . כלומר ההארד דיסק עובד המאוורר האומלל גם עובד אבל אין מסך,אין עכבר(אופטי האור לא נדלק ) שאלתי האם קרה משהו למעבד ? ללוח ? תודה לכל העונים.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום בימים האחרונים המחשב שלי כאילו נכבה (עושה משהו כמו ריסט) מעצמו באמצע עבודה... אני עושה משהו (כמו לכתוב הודעה בפורום) והמחשב עושה ריסט אבל לא עולה מחדש. הטמפרטורה שלי יחסית טובה למעבד (אינטל פרסקוט-48 מעלות בממוצע) למה זה קורה? מה יכול לגרום לזה? יכול להיות שזה מהטמפרטורה למרות שהיא טובה יחסית למעבד? תודה מראש ליאור.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by TiMOn,

כפי שרשום בכותרת ישנה בעיה בהתקני הUSB שלי אך לא בכולם. המודם, המדפסת והעכבר עובדים כראוי בכניסות USB, אך ישנם התקנים שלא מגיבים לחומרה כגון בקרי משחק, דיסק קשיח נייד וכו'... תמונה מצורפת: תודה מראש, מור.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by s_aviram,

‫עזרה ממנהלי הפורום, הגדרת חומרה במחשב‬ אני שירה ☼ 23/07/09 14:13 windows xp pro. קניתי זכרון נייד של סאן-דיסק, usb 2.0 flash drive (במחשב אחר מזוהה חומרה זו). המחשב לא מזהה שהוכנסה חומרה חדשה (לא קופץ בלון שאומר שזוהתה חומרה חדשה, ובתיקית המחשב שלי לא נפתח כונן נוסף). התקן אחר (mp) הוא כן מזהה. איך אני מגדירה את החומרה החדשה?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. כשאני מדליק את המחשב הוא טוען את המסך של לוח האם ואז נתקע במצב של מסך שחור עם פס לבן מהבהב בקצה למעלה משמאל. ניסיתי להעלות התקנה של ווינדוס דרך ה BOOT ולמרות שסימנתי את ה CD ראשון בעדיפות בביוס, הוא עדיין נתקע באותו מצב ואפילו לא מגיע לשלב של BOOT FROM CD... יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה ומה אפשר לעשות בנושא? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by dns,

שלום , יש לי מחשב עם מפרט הבא : Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz Nvidia Geforce GTX 260 DFI LP BI G41 2X2 ג'יגה זכרון ספק כוח ג'נרי - TOP COOL 550W המחשב בן 3 רץ לי חלק במשחקים והכל ובשבועיים האחרונים התחיל להתכבות לי בזמן משחקים . פתחתי אותו ניקיתי כרטיס מסך הכל הוצאתי והחזרתי זכרונות , המחשב אחרי חצי שעה\רבע שעה משחק פשוט מצפצף 3 צפצופים ונכבה אם אני מנסה להדליק אותו ישר אחרי שהוא נכבה זה לא נותן לי (המאווררים מתחילים לעבוד אבל המסך לא עולה ואין את הצפצוף הזה שאמור להיות בהתחלה שאתה רק מפעיל) אני חייב לחכות כרבע שעה-חצי שעה ואז להדליק והוא נדלק .. אני מאמין שזה הספק כוח החלש , גם בדקתי בתוכנה SpeedFan ומופיע לי במקום של ה12V רק 8.34V .. זה על הפנים לא ? עדכנתי דרייברי…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. אהלן, עשיתי פורמט למחשב של אחותי והתקנתי דרייברים לכרטיס המסך. המחשב עבד מעולה לפני הדרייברים (רק ברזולוציה של 800 על 600). התקנתי דרייברים ל- GF FX5200 שלה ומאז כשהמחשב עולה, אני רואה רק את מסך הטעינה של הוינדוס ולאחר מכן מסך שחור. המחשב ממשיך לעבוד אבל אני לא רואה כלום. השאלה היא האם יש אופציה להחזיר את המצב לקדמותו או שצריך לעשות פורמט? מדובר ב- win xp sp3. תודה, MODY.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by O N BOARD,

קיבלתי לוח אם "חדש" ב"קופסא" - רק שסימונים מוזרים על הלוח גורמים לכל מי שמסתכל על זה להאמין שלא יכול להיות שכך יוצא "לוח חדש" מחברה כמו גיגהבייט - ומדובר כאן למעשה בלוח שעבר תיקון,,, ובחברה שמוכרת לוחות "מתוקנים" - כחדשים האם ככה מסמנים "לוחות" שעברו תיקון וטיפול ? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ShowImage.asp?path=1_144160345.jpg&msgid=144160345

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. לא יודע מה קרה!!! המחשב פשוט לא עולה ולא מפסיק לצפצף!!! פשוט תדמיינו את הצפצוף שבהפעלת המחשב ללא הפסקה! התקנתי הכל לפי הספר!! מישהו?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by mattanh0,

זאת בעיה שהתחילה לפני כחודש, היתי רואה סרטים במחשב בוא נגיד שהמחשב היה פועל לפחות 3 שעות ברצף, ואז הוא היה מתחיל להוציא רעש מטריד , כאילו חלק בתוך המחשב לא יושב טוב והוא רוטט על המארז . אז כמו מטומטם דפקתי על המחשב כמה פעמים חזק ופתאום נהיה מסך כחול . כיביתי והדלקתי ואז הבעיה נהיתה קבועה. כל כמה שעות המחשב היה מתחיל להוציא רעש , לא היתי מתייחס בתקווה שזה יעבור... אבל אז המחשב היה קופא והיתי צריך לעשות ריסטרט. עד שאתמול זה קרה שוב, ומאז שאני מנסה להדליק את המחשב פשוט אין צפצופים . זורם רק חשמל אבל המסך לא נדלק. שום דבר לא קורה.מה שניסיתי לעשות זה להוציא תבטריה CMOS . הוצאתי את הזכרונות . ניסיתי לשחק קצת עם הלוח אם. אבל שום דבר לא עזר לי ...מה אתם ממליצים לעשות.? ??? ??? ??…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by roeesnir,

Windows 7 64Bit כרטיס מסך -GTX 550 Ti כשמדליקים את המחשב, הוא נכנס למערכת ההפעלה (ברוך הבא), ונהיה מסך שחור. נכנסתי בSafe Mode, הסרתי את הדרייבר, ואז המחשב עולה ונכנס למערכת ההפעלה. כשמתקינים שוב את הדרייבר (עדכני מהאתר של Nvidia), ועושים ריסטארט, שוב - מסך שחור. מה יכולה להיות הבעיה? מה אפשר לעשות?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Pirate,

לפטופ acer aspire 5820, win7 64bit. 4GB RAM, INTEL GMA HD, CORE I3 לפני חודש ה-HDD של הלפטופ הוחלף לאחד חדש, הותקנה מערכת הפעלה חדשה ומשחה טרמיט נמרחה על גב המעבד. אני בספק אם זה מה שגרם למחשב את הבעיה. בכל מקרה, המחשב עבד לאחר הטיפול שלי. היום, המחשב התחיל לעשות בעיות. המחשב נדלק לזמן קצר מאוד, כ-5 שניות ונכבה. אין אות על המסך, אין סאונד, הנורות על המקשים והנוריות מצב דולקות ברגע שהמחשב נדלק וכבאות ברגע שהוא נכבה. המחשב חוזר על הפעולה בלופים.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.