עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. שלום לכולם, החלטתי שאני רוצה להעמיק כמה שיותר את הידע שלי במחשבים - בעיקר תוכנה (פרמוט, עריכת סרטים, מצגות, OCR, חלוקת קבצי PDF ואולי אפילו שפות תכנות). רציתי לדעת אם יש מדריך צעד אחר צעד בדברים האלו... הכרה של ווינדוס וכו' - אפשרי ואולי אף רצוי שהמדריך יהיה באנגלית. במילים אחרות, מניין הידע שלכם בנושא ומה הדרך המומלצת לרכוש אותו (אני מעדיף חינמי אבל אם ש קורסים/לימודים בתשלום גם אפשרי)

2. Started by Hochdorf,

גיגלתי העניין ויש תשובות מאוד מסובכות. אחרי שלחצתי F8 ובחרתי להעלות הכונן במצב בטוח, איך אני מוודא שאני אכן במצב זה? חבר אמר להכנס ל PROCESS EXPLORER ולראות שכל התהליכים הם של WINDOWS או לראות שימוש מופחת משמעותית בראם, אבל שניהם לא מתקיימים. מן הסתם לא מופיעה תווית SAFE MODE על המסך. תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. Started by aviad13,

המחשב שלי מצפצץ מדי פעם צפצוף ארוך כזה לפני חודש בערך זה היה כששיחקתי במשחקים זה התחיל עכשיו זה יותר בתכיפות אם אני מפעיל כמה תכניות ביחד הוא מפצפץ, אם נגיד יש לי WMP דלוק ופיירפוקס דלוק הוא יכול לצפצץ ואז כשאני סוגר חלוניות בFF או סוגר תWMP הוא מפסיק. מישהו יודע מה זה יכול להיות ואיך אני יכול לסדר את זה?

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. יש לי את הלפטופ כ-5 שנים כאשר המחשב סתם דולק ושום תוכנה לא פתוחה - חום סביר אבל מספיק שאני אפתח לשונית אחת ב Chrome והתחתית של המחשב מתחממת באופן קיצוני עד כדי כך שממש אי אפשר לגעת בה. אציין כי גם התקנה נקייה של מערכת הפעלה לא שיפרה את המצב בכלל. פירקתי את המחשב ועשיתי ניקיון של צלעות הקירור, המאווררים וכו' אבל כלום לא עזר כמובן שכל מה שציינתי מתרחש כאשר הלפטופ מונח על שולחן, כלומר פתחי האוויר לא חסומים. מישהו עם לפטופ דומה נתקל בתופעה כזו של התחממות קיצונית?

5. Started by ניסן פ.,

כחודשיים אני משחק במחשק ניד פור ספיד, לאחרונה באמצע משחק- המחשב קורס ונכבה. משחקים אחרים כמו "הלף לייף" עובדים חלק בלי שום בעיה המפרט של המחשב: AMD 64 BIT 512 זיכרון כ.מ ג'יטי 6600 לוח אם של ג'יגה בייט סוקט 939 לא מבין מדוע נופל לי המחשב בפיתאומיות מבקש לקבל את עזרתכם תודה

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by Liadlevi,

במחשב נייד יש אופציה לשדרג כל מיני רכיבים(הוצאת כונן דיסקים או חלל ריק בתוך המחשב. השאלה שלי היא איך עושים את זה?(לאיפה מחברים,איך פותחים,איזה חלקים מתאימים?) תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  7. Started by ITSIK86,

יש לי בעיה עם הכרטיס X1950 PRO אני שם AA דרך הדרייברים וגם דרך המשחקים אבל זה פשוט לא משפיע במשחק, בקושי רואים את זה שהיה לי את ה7900 אז שמתי 8AA ראו הבדל רציני משום מה בדרייברים של ה1950 יש רק עד 6 אבל לא משנה עדיין בקושי מרגישים עכשיו זה נראה לי פשוט לא פועל עם ה1950PRO יש לי דרייבר 7.5 החדש

• 34 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. Started by TicTacToe,

בשבועות האחרונים אני סובל ממסכים כחולים שרק הולכים ומתגברים. עד עכשיו קיבלתי 2 קודים שונים 0X0000001E 0x0000003B בנוסף מבדיקה שעשיתי עם התוכנה שבסטיקי גיליתי שמקור הBSOD נובע מהקובץ ntoskrnl.exe למרות שבעבר קיבלתי אינדיקציה ש atikmpag.sys קרס החשוב מכל הוא שלפעמים אחרי קריסות המחשב לא עולה והמאוורר של הכרטיס מסך עובד בעליות וירידות כששלושת הנורות האדומות בגבו מהבהבות. ניסיתי להתקין ולמחוק דרייברים (כמובן עם drive sweeper תוך שימוש בsafe mode) לא עזר אגב המסכים הכחולים בדרך כלל באים כשאני משתמש בפיירפוקס או כשאני משחק בMW3 בניגוד לכך שיחקתי SKYRIM למשך הרבה מאוד זמן ולא הייתה שום תקלה בכלל (אף פעם). יש לציין שMW3 כמו גם פיירפוקס מותקנים על גבי ההארד שמחזיק גם את הsystem , …

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by avicii962,

יש לי מחשב נייד די ישן 4-5 שנים שאנחנו לא משתמשים בו אבל הוא תכלס עובד טוב מלבד בעיה אחת, זה נראה כאילו מקש אנטר לחוץ או נלחץ כל כמה שניות... וזה קורה באופן אקראי אני יכול לעבוד רבע שעה הכל כרגיל פתאום מתחיל להשתגע כאילו המקש לחוץ (אנילא יכול לחפש לא כלום כי הוא נלחץ כל שנייה) עכשיו שזה קורה אני מנסה להיכנס למקום שרואים אם הכל בסדר עם המקלדת וזה מקשים והכל, ולא רואים שום מקש לחוץ.. על המחשב יש לינוקס.. העברתי מווינדוס אבל הבעיה גם הייתה בווינדוס . אני רוצה להשתמש במחשב כסטרימר אבל בגלל הבעיה הזאת זה פתאום באמצע סרט נכנס להתקף של אנטרים חח

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by zohar678,

לדאבוני הלך לי הלוח אם של המחשב, השגתי מחשב משומש והתקנתי בו את הדיסק הקשיח שלי (SATA) שבו השתמשתי במחשב שהתקלקל לי אך לצערי מערכת ההפעלה אינה עולה לי, ובכול פעם אני מתבקש לעשות BOOT CD למרות שבביוס המחשב מוגדר שלא יעלה מה CD. עלי לציין שבדיסק הקשיח (IDE) שבא עם המחשב מערכת ההפעלה כן עולה שם. אמרו לי שבגלל שבדיסק (זה עם ה SATA) היה על מחשב אחר, יש בתוכו דרייברים ששיכים למחשב הקודם ולכן המחשב שקיבלתי לא יכול להעלות לי את המערכת ההפעלה שנמצאת בתוכו ולכן יהיה עלי לפרמטו או לחילופין לחבר ביחד את שתי הדיסקים הקשיחים ואז אני אוכל להכנס לדיסק עם החיבור של ה SATA דרך המערכת עפעלה של ה IDE. במידה וזה יצליח האם אחרי שאני ימחוק לו את כל הדרייברים מהמחשב הקודם אני יוכל להעלות שוב את …

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. הגDVD הנדון הוא AOPEN1648 DVD/AMH מישו יכול לעזור?

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. יש לי מחשב נייד Asus-X556UQ i7-7500U/DDR 16GB WIN10 דגם כרטיס מסך רשום בכותרת. ישנה יציאה אחת של VGA במחשב וקניתי מפצל VGA (2 נקבה 1 זכר). כאשר 2 המסכים מחוברים הם מציגים בתצורת שכפול ולא בתצורת הרחבה כמו שקורה בין מסך המחשב הנייד לבין 2 המסכים החיצוניים. עצם זה שלא ניתן להרחיב שולחן עבודה בין 2 המסכים החיצוניים, מה יכולה להיות הבעיה? עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה לכך. רבים מציעים לקנות כרטיס מסך ייעודי אולם זה לא פיתרון למחשבים ניידים. תודה לעוזרים.

13. Started by wooky,

חברים, ברשותי מחשב ישן P3-450MHz עם זכרון SDRAM 64MB. לוח אם לא ידוע. לאחרונה רכשתי זכרון SDRAM-256MB. להפתעתי, לאחר ההתקנה המחשב זיהה רק 128MB, כך שבסה"כ יש לי רק 192MB. האם מישהו נתקל בבעיה? היש פתרון? תודה מראש לכל העונים

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. Started by itaic,

שלום, חיברתי הארדיסק שהיה קיים במחשב אחר ולא היה בו שימוש לאחרונה למחשב שלי. המחשב אינו מזהה את ההארדיסק החדש וגם כשאני נכנס לביוס אני לא רואה אותו. בדקתי אם החיבורים תקינים והבעיה לא נפתרה. מה יכולה להיות הבעיה? תודה

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. Started by tidan31,

שלום! רכשתי מחשב נייד y-70 של לנובו האם מומלץ לפרוק את הסוללה לגמרי בסוף כל שימוש ולהטעין אותה במלואה?

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. המחשב בדואל בוט: חלונות 8.1 שמשמש למשחקים בלבד ולצידו לינוקס מינט לעבודה יומיומית על מסמכים לאיזו מערכת קבצים לפרמט HD חדש SSHD? ההנחה היא שיותקנו עליו כמעט ורק משחקים ומדיה שיוזרמו דרך הרשת הקוית הביתית לטלויזיה בסלון. ניהול המדיה והמוסיקה (להזרמה לרשת) יהיו תחת לינוקס. המשחקים כאמור תחת חלונות.

17. Started by NirAvraham4686,

שלום חברים יקרים ברשותי כרטיס מסך gigabyte rtx 3060ti מעבד i7 8700k לוח z370 זכרונות 32g 3000mhz מאחר וקרס לי בזמן משחק לראשונה מאז הרכבתי את המחשב לפני מספר ימים התחלתי לבדוק הרצתי תוכנה benchmark4.0 על המקסימום וקרס שוב לאחר 2 בדיקות ולאחר 3 בדיקות בפעם השניה מחקתי דרייברים ועדכנתי שוב ולא עוזר יש לציין הכרטיס עובד קבוע על 80-81 מעלות בזמן בדיקה והמאוררים על פול עוצמה הקריסה מגיע בפתאומיות מסך שחור מאווררים נתקעים על פול עוצמה המחשב עושה ריסט לאחר דקה או שתיים חשוב לי לציין מספר דברים המחשב לא באוברקלוק והמעבד לא מתחמם . החומרה לא חדשה. הקריסות עד כה שמתי לב מגיעות במשחקים שדורשים מאמץ גבוהה מהכרטיס האם למישהו יש פיתרון א…

18. Started by liran89,

אני לא בידיוק יודע אם הנושא הזה מתאים לפורום פה אבל לא מצאתי משהו אחר שכן מתאים.. לגבי מצב שינה המחשב שלי די ישן היתי אומר אפילו חיבורי סאטה אין בלוח ..המחשב הוא AMD 2500+ בואו נגיד שאני לא צריך יותר מיזה הרי המחשב משמש לאינטרנט סרטים שירים ובמיוחד גיבוי מרכזי לא מעבר! מצב שינה תופעה שיש בכל מחשב במחשבים החדשים מצב שינה זה כיבוי מחשב ושאתה מדליק הוא חוזר ישר לווינדוס בלי עליה לאותו נקודה בה היתה.. אצלי המחשב לא נכבה מנורה מהבהבת ארד דיסק נכבה וספק כוח נשאר דלוק ומאווררים נשארים דלוקים.. יכול להיות כי המחשב ישן התופעה הזאת ככה? רק שאני לוחץ על כפתור ההדלקה והכיבוי הוא נדלק או שאני לוחץ על העכבר או אנטר יש פתרון לזה? ..המצב הזה לא מפריע לי אני לא משאיר את המחשב על מצב שינה…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. אז אתמול אני מדליק את המחשב ונדה, מראה ניצוץ חיים ואז תימרת עשן וריח שרוף עז מאזור הרכיבים הבא (לא ניתן להצביע על הרכיב עצמו היות ומסקירה ללא פירוק הקירור, לא ניתן להבחין בבעיה) - מאז המחשב מסרב להידלק, עד לפני כמה דקות כשלפתע הראה חיים, מצליח לעלות את WIN, אך בעת מאמץ ישר יש BSOD, לפני שאני מפעיל את האחריות, אני רוצה לבודד את הבעיה, מה לדעתכם נדפק ?

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by joey#1,

שלום, מאחר ואח שלי היתגייס לצבא אין מי שיעזור לי, אז באתי אליכם... ועכשיו לבעייה שלי: היום בבוקר הדלקתי את המחשב, ולפני שהווינדוס עלה, ניהיה לי הודעת אזהרה שהיה כתוב בה (בערך) ש"המעבד עבר אוברקלוקינג. להמשיך לחץ f1, לביוס לחץ del." הבעייה היא שהמעבד לא עבר אוברקלוקינג, והמחשב מזהה את המעבד כחלש יותר. עד היום זה קרה לי מספר פעמים ואח שלי סידר את זה דרך הביוס.. אני לא מומחה ולא רוצה לקחת סיכון, אז באתי לשאול אתכם מה לעשות..(?) תודה.

• 41 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. Started by ekmo,

שלום לכולם, ברשותי מחשב די ישן בן 6-7 שנים בערך שקרתה בו תקלה מוזרה. בתחילה היו מקרים בהם הייתי מדליק את המחשב או מאתחל אותו ובאופן אקראי המחשב היה עולה לכאורה בצורה תקינה אך לא הייתה שום תגובה מהמקלדת/עכבר. אתחול נוסף, כיבוי כוחני פעם או פעמיים נוספות וזה היה מסתדר. כעת זה החמיר והמחשב לא מגיב כלל לא משנה כמה פעמים אני מאתחל או מכבה. לכאורה נראה שמדובר בבעיה של המקלדת ו/או העכבר (סט אלחוטי של מייקרוסופט) אך אני לא חושב שזה המקרה מאחר וכפתור ה-F Lock עובד (נורית נכבית ונדלקת במקלט) ואילו כפתור ה-Num Lock וה-Caps לא. נוסף על כך אם משחקים עם העכבר תוך כדי עליית מערכת ההפעלה (עד שכל האייקונים עולים וכל רכיבי ה-Startup מופעלים) אז מקבלים בהתחלה כמה שניות של תזוזה אבל אחרי ש…

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. Started by Born2Kill,

שלום וברכה, יש לי כונן אחסון חיצוני מדגם ADATA HD650. משום מה כשאני מעוניין להעביר לתיקייה קבצים גדולים או סרטים בגדול - הוא לא נותן לי. לפניכם תמונה להמחשה... תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. Started by peled99,

שלום לכולם, בימים האחרונים יש לי בעית גלישה מוזרה במחשב, אנסה לתאר אותה בפירוט. מדי פעם המחשב מסרב לגלוש, וכל הדפדפנים (כרום, פיירפוקס, אקספולרר) לא מצליחים להכנס לאף אתר. בזמן שזה קורה, עדיין אני רואה שאני מחושב לרשת. יש לי מחשב נייח עם dongle אלחוטי, מסוג TP Link 150 Mbps Wireless Lite N Adapter, שמחובר ל-USB שבאחורי המחשב. . חיבור לרשת הביתית שלי עדיין פעיל, אין שום סימן שאלה צהוב לייד קווי הקליטה (חלונות 7). אני יודע שאין לי בעיה ברשת הביתית, הפלאפון שלי מצליח להישאר מחובר, מחשב נייד אחר גם כן. נראה לי שאפילו ה-utorrent מצליח להמשיך להוריד דברים בזמן שכל הדפדפנים לא מצליחים לגלוש. לאחר איתחול מחדש של המחשב הבעיה נפתרת, אבל רק זמנית, ויכולה לחזור על עצמה לאחר 5 דקות. א…

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. שלום נראה לי שיש לי בעיה עם הכרטיס מסך במחשב כ. מסך מובנה ATI X1250 על לוח אם ASUS M2A-VM HDMI כבר תקופה ארוכה שישנם כל מיני תופעות במחשב שקשורות כולן לכ. המסך: 1. אחת לכמה זמן המסך פשוט נכנס לSTANDBY תוך כדי עבודה במחשב , המחשב עובד אך המסך נכבה וחוזר לעצמו רק לאחר אתחול. 2. לאחר צפייה בוידאו בתוכנות BSPLAYER/VLC המסך אינו נכנס לSTANDBY לאחר 15 דקות (כפי שמוגדר במערכת) 3. בצפייה בוידאו בתוכנת BSPLAYER מתקבל פס במרכז התמונה (מצורפת תמונה), הדבר נעלם כאשר מעבירים שיטת רינדור לכל שיטה שהיא לא OVERLAY אשמח לעזרתכם, הדבר כבר קצת בלתי נסבל, כל הזמן צריך לעשות SAVE בכל תוכנה שעובדים איתה מהחשש שהמסך יכבה פתאום... מותקנת במחשב גרסת הדרייבר הכי חדשה (לאחר פירמוט) תודה מראש, אביעד…

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. יש לי רמקולים Microlab solo 7c, שמחוברים ליציאת האוזניות בטלוויזיה. מהטלויזיה עובר כבל hdmi שמחובר למחשב עם מתאם לכניסת dvi (כלומר הטלויזיה כרגע לא מעבירה סאונד למחשב, אלא רק תמונה). השאלה שלי, אם אחבר מפצל פשוט של 3.5 מ"מ ליציאת האוזניות בטלויזיה, שאליו אחבר את כבל הרמקולים ועוד כבל aux שיתחבר למחשב- האם הרמקולים יוציאו גם את הסאונד של הטלויזיה וגם של המחשב?

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.