עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. **שימו לב ** בימים האחרונים מתברר שמוצרי ה-CAST של חברת גוגל (כמו ה-CHROMECAST וה-HOME MAX) גורמים לקריסת הרשת האלחוטית בנתבים של חברת TP-LINK, במיוחד ה-C7 וככל הנראה גם ב-C9. הבעיה מתמקדת בכך שחבילות ה-mDNS, המשמשות לשמירת הקשר בין הנתב למכשירי ה-CAST, שצריכות להישלח אחת לכמה שניות נשלחות בכמויות עצומות וגורמות לקריסת הנתבים. הן בגוגל והן ב-TP-LINK מודעים לבעיה וחברת TP-LINK פירסמה כבר עדכון ראשון לנתב C1200 (שאינו נפוץ בארץ - מצ"ב) ותפרסם בקרוב עדכוני קושחה נוספים ובכלל זה לנתבים הנפוצים בישראל. http://www.tp-link.com/us/faq-2050.html

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. הי רכשתי מפצל רשת של NETGEAR ע"מ לחבר מכשירים שונים ,טלויזיה ,מחשב וממירים שונים ,הכל עובד תקין להוציא את הממיר של פרטנר לפי תשובתו של המוקדן הטכני הממיר רק בחיבור ישיר,היתכן? נא תגובות בבקשה

3. Started by יואב שניר,

מהי החברה המייצרת את ההוטבןקס ? לא יכול להיות שהמכונה הזו מיוצרת לישראל בלבד. אולי ניתן למצוא מידע מועיל באתר היצרן. מזכיר לי את ימי ה ALCATEL.

4. Started by ag43,

מישהו יודע איפה אפשר לקנות באיזור פתח תקווה 40 כבלי רשת באורכים שונים וכבלי RJ45 לRJ11 בתקן CAT6?

5. היי, לפני מספר שבועות הופיעה תקלה מוזרה שלא הייתי מודע אליה-אין אפשרות להתחבר לרשת אלחוטית בבית. יש לנו מספר מחשבים בבית וכולם מחוברים קווית, אורחים המגיעים אלינו ,נהנים מחיבור אלחוטי (על הבעיה נודע לי בעזרת חבר משפחה שבא לבקר ) החשבון שלנו מופיע ברשימה כאשר מפעילים wifi במכשיר ,החשבון מאובטח ,נעול ורשום שאיכות האות מצוינת ,כמו כן,מופיע הכיתוב saved אך ניסיון להתחבר לחשבון לא מניב תוצאות. במידה ואני מנתק את הנתב מחשמל ומדליק אותו מחדש ,ניתן להתחבר לרשת האלחוטית אך כעבור כמה זמן התקלה חוזרת על עצמה. מבדיקה שעשיתי, התקלה חוזרת אחרי כמה ימים של חיבור תקין. האם מדובר בתקלה נפוצה בה ניתן לטפל בקלות יחסית ? תודה רבה למגיבים

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Ziv_Sh,

צהריים טובים. מה ההבדל בין vpn לבין פרוקסי? גם בארגונים וגם אצל פרטיים. והאם יש המלצה לשירות כזה או אחר? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. Started by gilsna,

לאחר קריאת מספר מדריכים, מרוב מידע יצאתי מבולבל. אני רוצה לחבר כבל רשת מהראוטר לשקע בקיר (הכבלים נמצאים כבר בקירות) אני צריך חיבור של 1Gbps לא ברור לי אם אני צריך חיבור ישר או מוצלב? בנוסף יש הסבר מפורט לגבי סידור הגידים בקונקטור, מה אמור להיות סידור הגידים בשקע גוויס? תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 874 צפיות
  8. אשמח אם תעשו לי קצת סדר בדברים. אני עובר לדירה בבניין שעומד להתחבר לרשת הסיבים האופטיים של פרטנר. אני מכיר מדירתי הנוכחית שבה יש לי קו טלפון ואינטרנט של בזק שהרואוטר מחובר לשקע טלפון בקיר באמצעות כבל RJ11. מאחר ופרטנר יספקו עבורי רק את האינטרנט. איך יבוצע החיבור לדירה ? זאת אומרת, יהיה לי שקע בקיר/ארון תקשורת מסוג חדש שאני לא מכיר ? או שיהיה אותו שקע טלפון שיתחבר לראוטר באמצעות אותו כבל RJ11? שאלה נוספת, הבנתי שלתשתית זו אין צורך במודם, אלא רק בראוטר (משמע אוכל לקנות ראוטר בלבד ולא את המכשיר המשולב והמוכר), כיצד זה עובד ? מדוע האינטרנט של הוט ובזק כן דורשים מודם? ושאלה שלישית. מאחר ואני רוצה להקים רשת קווית בבית, האם ניתן/כדא…

• 1 תגובה
    • 6.3k צפיות
  9. שלום, אני אמור לקבל ראוטר מחול דגם ASUS AC1900 (https://www.asus.com/Networking/RT-AC1900/) ממה שהבנתי זה גם ראוטר וגם מודם, זאת אומרת שלא אצטרך מהספק שלי כלום? (רק להגדיר אותו עליהם) אם כן מתאים מבחינה תיאורטית, יש בעיה שזה מגיע מחול? (ארצות הברית) חוץ המקטע של שקע חשמל שבעזרת מתאם אני פותר תבעיה תודה רבה לעוזרים, ואם מישהו שמע על הדגם הזה של הנתב, אשמח לשמוע ביקורת עליו!

• 1 תגובה
    • 917 צפיות
  10. Started by argo8866,

היי חברים , מנסה להגדיר FREEPBX עם קו SIP של 012. עד כה הצלחתי להגדיר דיי הכל , מלבד שיחות יוצאות. אני מניח שזו בעיה ב DIAL Patterns או ב TRUNK עצמו. האם מישהו PBX ב 012 יכול לשתף בהגדרות ?

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  11. Started by Alexkmr,

רכשתי לפני שבוע ראוטר חדש לבית linksys WRT1900ACS, יש לו כל כך הרבה הגדרות בייחס לראוטר של שיאומי.... חיברתי אותו להוטבוקס הכל עובד. לשאיר את ההגדרות כפי שהם או שמומלץ לשנות משהו? האם זה משנה אם אני משנה את הDNS לשל גוגל בראוטר או בהגדרות של הכרטיס רשת?

12. להפתעתי טכנאי ההוט הנחמד והבקיא אמר לי שהמהירות גלישה שלי באינטרנט הקווי נמוכה ב7.5 mb/s ׁ(כלומר 92.5) בגלל הראוטר שלי. עד היום לא שיארתי לעצמי שהראוטר יכול לפגוע לי באיכות ומהירות הגלישה הקווית. אז מה ההשפעה של הראוטר על מהירות ואיכות הגלישה בחיבור קווי?(משפיע על פינגים? איבוד פאקטים??) מעניין אותי לדעת מה אתם יודעים. והאם זה בכלל משמעותי?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Tomer Sagie,

שלום , רציתי לדעת אם אני רוכש מודם ראוטר פרטי, האם אני יכול לחבר אותו במקום ההוט בוקס של הוט? Linksys CG7500 יש את הדגל הזה? האם מישהו יודע אם עובד עם הוט. קישור למוצר : https://www.linksys.com/us/support-article?articleNum=226170

14. הרשות להגנת הצרכן בודקת את אי העמידה של בזק בהבטחה לספק מהירות של 100M ללקוחותיה. במסגרת הבדיקה סמנכ''ל הטכנולוגיות של בזק הוזמן לתת עדות. למען הסר ספק, אין קשר בין הבדיקה הזו לפרשת 4000 אבל מצד שני כשבזק על הכוונת וההגנה של המערכת השלטונית לא קיימת, פתאום מתחילים לבדוק דברים מעניינים. https://www.themarker.com/consumer/1.5842962

15. Started by gokasus,

שלום לכולם שאלה קצת אישית. בצבא עשיתי קורס תממ (כמו מרמ) התעסקתי בזה 3 שנים חאחר מכן באזרחות ההיתי 3 שנים הלפ דסק תמיכה מרחוק כל שקשור תקלות IT אקטיב דירקטורי וכו. לאחר מכן כ5 שנים טכנאי מחשבים מוסמך mcdst של מייקרוסופט. כרגע אני רוצה לצאת ל ccna ורוצה לקבל המלצות וחוות דעת מאנשים עפ ניסיון. האם כדאי לי ? רוצה להתקדם בכל התחום(שכר, עבודה אחרת) . בגדול רוצה להתקדם לעלות שלב. אשמח להמלצות

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  16. אני גר בפתח תקווה אך לצערי עדיין לא חיברו את איזור המגורים שלי לתשתית אופטית בה אני יכול להצטרף לpartner fiber. ראיתי שיש אופציה שוועד הבית יכול ליצור קשר עם פרטנר בנושא חיבור הבניין לשתית. מישהו יודע מהם התנאים לחיבור בניין שנמצא באיזור שעדיין לא מחובר?

17. Started by Tzahi Babian,

שלום, אני מעוניין לקנות ראוטר לבית שלי המבוסס טכנולוגיית Mesh ואני מתלבט בין הDeco M5 של TP Link לבין הOrbi של NetGear. לפי המפרט הטכני של המוצרים, הDeco M5 מאפשר העברת נתונים של עד 400Mbps בתדר 2.4GHz ו- 867Mbps בתדר 5GHz למהירות כוללת של עד 1300Mbps ואילו הOrbi מאפשר העברת נתונים של עד 600Mbps בתדר 2.4GHz ופעמיים 1300Mbps בתדר 5GHz שהכל ביחד מגיע למהירות של עד 3200Mbps. עכשיו מאחר והאינטרנט הביתי שלי הוא עד 200Mbps רציתי לשאול אם זה משנה איזה ראוטר אני אקנה מבחינה זו ובכללי לשאול את דעתכם איזה ראוטר מומלץ יותר. תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  18. Started by eidoil32,

אהלן, אשמח לעזרתכם, אני מאסתי בהוט בוקס המקולל של הוט עם הנפילות והאיטיות המחרידה שלו.. אך עכשיו נתקלתי בבעיה אחרת, יש לי מחשב נייח שמחובר להוט בוקס בכבל רשת רכשתי כרטיס "combo" של wifi+bluetooth מסוג intel centrino 2230 (מהירות מוצהרת 300 מגה) הכרטיס עובד ופועל, חיפשתי באינטרנט כיצד להגדיר נק' חמה שלא דרך ההגדרות (רציתי שיופעל אוטומטית כאשר המחשב עולה למקרה ונפל החשמל) אממה, המהירות שלו מחרידה, המקסימום שאני מקבל הוא בסביבות ה50 מגה ולרוב המהירות נעה בין 10 ל15 מגה! לא הצלחתי למצוא שום מקור באינטרנט כיצד אני מנהל את ההגדרות של הנק' חמה, איך אפשר לשנות ומה על מנת שהמהירות תיהיה קצת יותר נורמלית. יש לציין שהחבילה הינה 200 מגה,…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  19. שלום, אני מחפש ראוטר עד 1000 ש״ח שיתמוך באזור ה15 מכשירים בwifi עם לפחות 4 פורטים קווים.ֿ חשבתי שאם כבר להשקיע סכום כזה בראוטר אני רוצה שיוכל גם לשמש כמודם לתשתית של בזק במידה ואתחבר אליהם.ֿ חשוב לי שיהיו לו 4 אנטנות חיצוניות לקליטה טובה ובגלל שכל ה-4 פורטים הקווים יהיו בשימוש אז שיהיה עוד לפחות פורט אחד של wan לחיבור מודם חיצוני(תשתית הוט) ביינתים שמתי עין על https://ksp.co.il/?uin=36139&select=.263..264..2141. שנראה שהוא היחיד שמשלב גם מודם גם 4 חיבורים קווים וגם חיבור wan וגם 4 אנטנות חיצוניות אבל ממה שהבנתי הוא תומך במהירות של עד 100 מגה בחיבור לבזק יש משהו מומלץ יותר? תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. כבר כל הבוקר יש לי ניתוקים באינטרנט והחיבור לרשת חוזר כל דקה עד 3 דקות עצמאי אני כרגע בטריפל סי ובזק זה לא קורה בשבוע רגיל רק בימי שישי יש עוד מישהו שזה קורה לו היום? אולי יש בעיות בחיבור לעוד אנשים ולא רק לי

21. שלום, לאחרונה "השתדרגנו" חיברנו ממוקם רגיל של הוט ל fiberbox, ישנו מחשב שנמצא בממד, והפתרון לחיבור שלו לרשת הוא מכשיר של הוט שנקרא moca, אשר מעביר את הרשת מהfiberbox אל המחשב דרך הכבלים בעזרת שני מתאמים, אבל כאשר המחשב המחובר דרכו מוריד, כלומר מכביד על ברוחב פס, ההורדה במהירות של בערך 10mbps (מחוברים ל100mb) לאחר כמה דקות, המכשיר פשוט מנתק את הרשת, עד שמכבים ומדליקים אותו שוב, זה מצב דיי נוראי... כבר החליפו לי את המכשיר הזה, האם יש פתרון? או שזה פשוט מכשיר גרוע כמו החברה הזאת ועלי לרכוש מתאמים אחרים? http://fiberbox.hot.net.il/tutorials/internet/moca

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. אני מעוניין לרכוש ראוטר שיספק WiFi בצורה טובה לדירה. נכון לעכשיו ההוטבוקס שברשותי לא מגיע לחדר שינה ונותן קליטה חלשה בעוד מספר מקומות מרוחקים מארון התקשורת. האם ישנו איזה קונצנזוס לראוטר המועדף מבחינת שידור ה WiFi בטווח של 300-700 שקלים?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  23. Started by eyazlaz,

מבקש חוות דעת על פרנטר פייבר? הבניין שלי חובר, ואני מתלבט אם לעבור. חשוב לי מאוד מאוד הנושא של פינגים ולייטנסי, כמה שיותר נמוך.

24. Started by kombuntor,

היי אני הולך להזיז את של המחשב נייח למקום בלי כבל אינטרנט אני מחפש מתאם רשת אלחוטי אמין ובעל קליטה טובה רצוי כזה שמתחבר בכבל ולא ישירות למחשב איזה עוד פרמטרים אני צרך לקחת בחשבון ואיזה מתאמים נחשבים טובים היום בשוק?

25. Started by Alex Wazana,

צהריים טובים, אשמח לייעוץ מאנשים שמבינים עניין או שתיים. אני מעוניין להעביר לחדר בבית טלוויזיה ואת הנקודת אינטרנט(איפה שהמודם ישב), אין לי בחדר נקודת טלפון ומה שיש לי זה סוג של מאריך עם חיבורים שנראים לי כמו של טלוויזיה, מצורפת תמונה. אשמח לדעת אם אפשר להחליף את החיבורים שיש שם בקופסה שתכיל גם את החיבורים לטלוויזיה וגם את החיבור של האינטרנט(החיבור טלפון של בזק), צירפתי תמונה של קופסה כזאת שמצאתי באינטרנט אבל אני לא יודע מה השם של זה ואיך להשיג אותו. ובכללי אם אתם יודעים כמה דבר כזה אמור לעלות, האם צריך שיפוצניק או חשמלאי למשהו כזה ?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים