עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום. אני כנראה קונה בעוד כחודש מחשב לסלון, ואני מחפש את הדרך הכי קלה להעביר אליו מידע. במחשב שאני כנראה אקנה יש תמיכה ב 802.11 ולכן יש לי כמה שאלות בעיניין הזה. 1. מהירות העברה המקסימלית היא 11 מגה או 11/8 מגה?! 2. האם המהירות תיהיה 11mbps במרחק של כ-20 מטר בשטח בנוי בין שתי המחשבים כמו שרשום ?! חשוב לציין: אני לא צריך אינטנט גם במחשב שאני אקנה, אני רוצה ר להעביר קבצים בין במחשבים.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by liram21,

שלום חברים, כבר תקופה שלא ביקרתי פה , בבית שלי יש ראוטר בזק תקן AC ורפיטר בקומה העליונה גם הוא של בזק (תקן N), יש המון לאגים ברשת הרבה "הפרעות". יש תחושה תמיד של פעם יש פעם אין, אקח לדוגמה את הטלוויזיה בבית (יס) כשממיר אחד משתמש בVOD, השאר מתפללים להצליח להשתמש גם. בחלק מהחדרים יש HPNA (ממיר מהחיבור קואקס של יס לאינטרנט). רציתי לשאול כמה שאלות: 1. האם הוספה או החלפה של ראוטר יכולה לעזור ? 2. האם חוסר התאימות של הרפיטר והראוטר מבחינת התקנים, יכל לבצע הפרעות שכאלו ? 3.יש איזה המלצות כלשהן שאוכל לבדוק מאין הבעיה של הפרעות בגלישה ?

• 0 תגובות
    • 926 צפיות
  3. אוקיי אז ככה הרשת שלי אמורה להיות (למה אמורה תקראו בהמשך ) רשת חוטית של 2 מחשבים ע"י ראוטר WRT54GL של חברת LINKSYS עכשיו אני מנויי כבלים HOT + 012 החיבור לאינטרנט שלי לפני הרשת היה L2TP ועכשיו הם אמרו ב012 בגלל שהראוטר הזה לא תומך כל כך L2TP הם יעבירו את החיבור שלי ל HDCP חיבור ללא חייגן עכשיו הם אמרו שסתם ככה זה עולה עוד 20 שקל עכשיו האם אני הרווחתי? מה ההבדלים בין הרשתות? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 797 צפיות
  4. Started by onn_the_vy,

כמה שאלות בנוגע לרשת: 1 אני מתחבר בביה"ס עם הלפטופ לרשת שלהם, וגם בבית. וכל פעם אני צריך להגדיר מחדש את הרשת כדי שאני יוכל להעביר קבצים וכו'. השיטוף אינטרנט עובד בבית גם עם ההגדרות של ביה"ס, אבל לא הפוך. איך אני יוצר 2 התחבריות שונות לרשת..? 2 רשת, 4-5 מחשבים. מחשב אחד מחובר לISDN ומשטף אותו לכל השאר. כל האיפיים והDNSים מוגדרים. עכשיו רוצים לחבר מחשב נוסף לISDN על קו חדש. איך גורמים למחשב שיבחר לבד מאיפה הוא לוקח את האינטרנט.. כאילו מרשת או מהמודם...? --הערה-- אין שום קשר בין השאלות, בתים שונים לגמררררה.. ו...אחד יותר חשוב :-) --הערה--

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. 1. אני מחפש כבל מאריך למוצר הנ''ל - Wireless LAN Antenna / Cables http://www.edimax.com/en/produce_list.php?pl1_id=1&pl2_id= אני רואה עכשיו שהוא 11G, ז''א שמהירות קליטה שלו היא עד 11 גם אם במחשב שלי מסומן 100? ובגלל זה הקליטה איטית ויש ניתוקים? 2. יש לנו בבית את המוצר הנ''ל - מחובר אליו 2 מחשבים ברשת קוווית ומודם של בזק. http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=12&pl1_id=3&pl2_id=18 בנוסף מחובר אליו ברשת אלחוטית נתב שיכול להכיל רק חיבור כבל קווי אחד וזה המחשב שלי שמחובר אליו. 3. האם אני מחבר ברשת קווית 2 מחשבים, מה תהיה מהירות העברת קבצים? איך אני יודע שזה שזה רשת 1GB ולא 100MB? וצריך לקנות כבל מיוחד? תודה ,אני די בור בנושא הרשתות. מה גם אני ממהר נורא…

• 0 תגובות
    • 700 צפיות
  6. Started by ravenclock,

שלום לכולם יש לי שרת אדימקס 6504N שאליו מחובר דרך כבל המחשב שלי (והבעייתי, למעוניינים ראו בפורום תקלות) והשרת מתחבר ישירות לאינטרנט. עכשיו יש לי בעיה במחשב שלי שכאשר אני מוריד הורדות ישירות דרך HTTP יש לי על הזמן מכל אתר connection to server was reset או שההורדה עצמה נכבית.. זה לא דחוף לי והאמת אני מאמין שהבעיה היא במערכת ההפעלה שכן חיברתי מחשב אחר למודם וממנו ההורדות ירדו נהדר. עכשיו הבעיה השנייה והיותר מוזרה.. פתחתי פורט לתעבורה ליוטורנט, יש לי אייפי קבוע ושמתי לב שכל כמה שעות כאשר אני עושה בדיקה באתרים המתמחים לכך רשום שהפורט סגור למרות שבשרת רשום שהוא פתוח כמו כן בימים האחרונים המהירות גלישה בקנטים אני מאמין שזה עבודה של בזק או הוט או עבודה של שתיהן ביחד. מישהו יכול…

• 3 תגובות
    • 654 צפיות
  7. Started by pissdrunx,

לא מזמן התחברתי לADSL מבזקבינלאומי לחבילה של חצי מגה והיתי רוצה לדעת למה בקאזה ובאימש אני מוריד על 30 40 K ודרך אקספלורר אני מוריד 60+- 2. האם מהירויות אלו בסדר אם לא מה לעשות 3. יש לי מודם חיצוני USB של ALE070 אם שמעתם אז איך הוא 4.מה ז"א להפוך לפרו ואיך ניתן לעשות זאת תודה.

• 3 תגובות
    • 993 צפיות
  8. Started by ToMeRv32,

שלום לכולם.. רציתי לדעת כמה דברים על תקני הWiFi הקיימים.. חיפשתי קצת בגוגל וקראתי בויקיפדיה אבל אני לא מצליח להבין הרבה משם חחחח 1. יש הבדל בטווח (מרחק) הקליטה בין תקן B, G ו N? 2. יש דרך לדעת את הטווח שאליו משדר הראוטר WiFi? 3. מה שקורה זה שהראוטר משדר את התדר והמתאם רשת צריך להיות בטווח השידור כדי לקלוט? זה נשמע לי הכי הגיוני, אבל בעצם גם למתאמי/כרטיסי רשת יש אנטנות שמגדילות את טווח הקליטה שלהם, אז גם הם שולחים תדר מסויים? או שמה.. פה בעיקר הבלבול שלי. ~ 3. ראיתי את זה: http://www.rahul.net/dold/clarence/usb-can/im000742-800x600.jpg איך זה בעצם עוזר? (איך זה עובד?) אני ממש צריך פתרון כזה למחשב בצופים אני מצטער מראש על הבורות שלי אבל אני פשוט לא מצליח להבין אי…

• 2 תגובות
    • 856 צפיות
  9. Started by stav_r,

אהלן, במהלך לימודים לעומק של רשתות עלו לי כמה שאלות. 1. הנושא של ה SYN\ACK בפאקט של TCP , מתי בעצם המידע נשלח ? יש על ההתחלה עם בקשת ה SYN ? או רק בסוף בבקשת ה ACK ? או שבכלל מדובר בתהליך נפרד ורק אחרי ששולחים לידע את ה ACK , מתחילה ההתקשרות האמיתית ? או שזה קורה כל רגע? 2. NAT\PAT , הבנתי שיש כיום שתי סוגים , מה הוא הסוג שנפוץ היום בראטורים ? בנוסף אם מגיעה תשדורת מבחוץ והרי כתובת היעד היא בעצם ה IP החיצוני של הנתב , איך הוא קובע לאיזה מחשב(ברשת הפנימית) לנתב אותה ? 3.מחפש המלצה לאתר\ספר שעוסק בכל הקטע של אבטחה ורשתות , התקפות כמו ARP POSINING האדם שבאמצע וכדומה... תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 676 צפיות
  10. Started by xzamer,

היי. אני לא נמצא הרבה בבית ובפרט בפורומים \ אינטרנט. לאחרונה הותקן ראוטר בבית שלי כדי לספק לאחותי חיבור לאינטרנט. תמיד ידעתי שהראוטר מאיט את השימוש באינטרנט בצורה דראסטית - אבל תמיד חשבתי שזה רק אם המשתמש השני מפעיל תוכנות שיתוף , משחקי רשת כבדים או הורדות וכו. עשיתי בדיקה פשוטה של שליחת פינגים שלחתי פינגים עם חיבור לראוטר ל google.co.il ו walla.co.il וקיבלתי ממוצע 350 לגוגל וממוצע 30 לוואלה שלחתי פינגים עם חיבור ישיר מהמחשב למודם לאותם אתרים וקיבלתי פינגים נמוכים פי 3 !! לגוגל ממוצע 140 ולוואלה 13 למען הספק בדקתי כמה פעמים וחיברתי והוצאתי בערך 5 דקות את הכאבלים בשביל לבדוק שוב שוב . בבדיקה הזו בעצם גיליתי ( מה שלא חשבתי בכלל ) שאפילו אם המחשב של אחותי מחובר לאינט…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. מה קורה חברה. אחותי הקטנה מקבלת מחשב חדש, ועם זה רצינו לחבר אותה לאינטרנט. עכשיו רציתי לשאול אתכם מה יותר טוב - רשת קווית (למתוח כבל רשת מוצלב בין המחשבים ולעשות שיתוף אינטרנט) או רשת אלחוטית (לקנות את הLINKSYS הזה שלכל העולם ואישתו יש, כרטיס רשת אלחוטי PCI בסה"כ 500 ש"ח ולחבר) ? האם בשני המקרים הנ"ל יש בעיות עם טורנטים וכל זה ? גם אם מחברים את המחשבים בכבל מוצלב ועושים שיתוף אינטרנט צריך לעשות את כל העניין של PORT FORWARDING ? בעיקרון אנחנו רוצים שיתוף גם של המדפסת שיושבת אצלי, ושל HDDים של שנינו, ומתלבטים מה עדיף. למתוח כבל זה פחות נוח ואסטתי אבל בעלות 0 ש"ח, לעומת קניית ראוטר וכרטיס רשת אלחוטי בסכום של עד 500 ש"ח שמין הסתם זו הוצאה כספית מכובדת, וגם מהירות איטית יותר (…

• 12 תגובות
    • 906 צפיות
  12. Started by stav_r,

אהלן, יש לי עוד כמה שאלות נוספות בנוגע לרשתות: 1. Traceroute למה הנתיב הוא אותו נתיב, הרי הנתבים כל הזמן מחפשים את הנתיב הכי אופטמילי ואם ברגע מסוים הנתיב משתנה ? 2. מה ההבדל בין ICMP ל פקטת IP ? יש הבדל במבנה או מה ? 3. איך ב Ping וב Traceroute , מחושב הזמן תגובה ?

• 1 תגובה
    • 701 צפיות
  13. Started by Radeon38,

שלום מצאתי מודם אלקטל בארכיון שלי.אבל עד כמה שאני זוכר בתקופה הראשונית שלו כבר אז שנאתי חייגן והגדרתי אותו כנתב כלומר ממצב HOME למצב PRO. הייתי רוצה לדעת כיצד אפשר להחזיר אותו למצב HOME מה התהליך ואיך מתקינים את הקושחה. (יש לי אותה באיזה מקום..) מה הכתובת IP שצריך להקליד על מנת להכנס לאלקטל?? זכור שיש איזה תהליך שמריצים ב RUN על מנת לעדכן או לשנות את הקושחה שלו. אשמח לעזרה בנושא. נושא נוסף אני מחפש מכשיר שבצד אחד יהיה לו כבל רשת ובצד שני אנטנה אלחוטית.עד כמה שאני יודע זה ניקרא אקסס פויינט אבל אני לא בטוח.מטרתו של המכשיר הוא המחשב שלי שמרוחק מהנתב פיזית ואין לי מקום בתוך המחשב לכרטיסב אלחוטי.אני רוצה לחבר אותו בכבל רשת רגיל והוא ימיר לי את זה לרשת האלחוטית. תוד…

• 0 תגובות
    • 685 צפיות
  14. Started by redead,

לא יודע אם זה בדיוק הפורום המתאים אבל אני מנסה.. אני לומד קצת בקורס של תקשורת ומחשוב ויש לי כמה שאלות שהייתי רוצה לדעת שקשורות בפקודות – ping, arp, tracert, ipconfig, netstat - איך אני יודע כמה כרטיסי תקשורת יש לי במחשב ואילו סוגי תקשורת יש בכרטיסים האלה? - מה הMAC ADDRESS של הכרטיסי תקשורת שיש לי - אם אני מוחק את ההיסטוריה בדפדפן שלי וגולש לאתר מסוים , לאיזה כתובת IP ראשונה המחשב פונה ולמה בעצם? - האם ניתן לפצל בין שרת NAT לשער היציאה לאינטרנט? - איך אני מקבל את הכתובת MAC של הDEFAULY GATEWAY במחשב שלי? תודה..

• 26 תגובות
    • 2.9k צפיות
  15. Started by chenrp,

איך הוא עובד? IP לפי יום או מה? האם זה עבור עמוד ראשי של האתר שלי או עבור כתובת כללית או עבור על הלינקים שיש לי באתר? הוא סורק לי את כל האתר או חלק? תודה לעונים.

• 0 תגובות
    • 657 צפיות
  16. יש לי 4 שאלות בנושא NGN 1) הדבר הזה PRIVATE NGN הוא קיים רק אצל בזק בינלאומי? 2)אני יכול לירכוש 10 מגה ב ADSL כלומר בלי הטכנולגיה NGN או שחייב? 3)עם יש לי עכשיו 2.5 מגה ובאתר של בזק כתבתי תמיספר טלפון של הבית והוא אמר שיש לי תשתית NGN זה אומר שהאינטרנט שלי על NGN? וזה מביא לו כמה יתרונות? 4)באתר של 012 סמייל כתוב מיבצע אינטרנט ביחד עם תשתית של בזק ADSL ובטבלה של המהירויות שלהם יש 15 מגה וכו.. ו ADSL תומך עד 10 לא מעבר הם צריכים שזה יהיה NGN לא? גם באקספון כתוב מהירויות על ADSL ויש שם 20 מגה

17. שלום! קראתי הרבה בפורום על העיית ה TRAFFIC SHAPING וכדומה ואני חייב לאמר שהיתה לי אותה בעייה פחות ויותר שנה ולא ידעתי שזה מה שהיה! לא יאומן! אז ככה, אני מחובר ל-012 שהם כאמור הורגים את כל התעבורה לכל ה-P2P למיניהם מ-8AM בבוקר על 2AM בלילה! כל יום כל יום. אבל מה.. ה LATENCY שלהם במשחקי אונליין מעולה מאוד - מבחינתי לפחות אני מקבל 90-150MS בשרתי WOW של אירופה בשעות ה"עומס" כלמר בין 4PM-12PM. דבר זה רחוק מאוד עבור 014 שבאותן שעות אני מקבל 500-900MS !!! אבל הם בכלל לא חוסמים תעבורת P2P וההורדה טסה לי בכל שעות היום! אז יש לי בעייה עכשיו היות ואני מוריד כבד אבל באותה עת משחק WOW כל יום פחות או יותר כך שאני צריך LATENCY טובה אבל גם הורדה ללא חסימות או הגבלות....... דבר זה מביא א…

• 38 תגובות
    • 4.8k צפיות
  18. Started by rosesr,

אפשר להשיג כאלה כרטיסי רשת הארץ? יש מתאמים בין כרטיסי רשת רגילים לאלה? אפשר להשיג הארץ את המודם של אלכטל? מה זול יותר עשיית רשת דרך החשמל או דרך הקווי טלפון?

• 1 תגובה
    • 880 צפיות
  19. Started by soulriver,

שלום אני רוצה לקנות ראוטר חדש לבית ורציתי לשאול מה לדעתכם יותר טוב מבחינת הקליטה והיציבות וכו? Linksys E4200 או Asus RT-N56U ואיפה כדאי לי לקנות את הראוטרים בארץ או בחו"ל? תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by elad_jacoby,

שלום, ברשותי מודם DSL 600E (Aztec) ובקרוב אני הולך להקים רשת ביתית חוטית. החשש הגדול שלי הוא שכפי ששמעתי אם מחשב אחד ישחק במשחק רשת כל שהוא הוא יקח 100% מהמשאבים והמחשב השני לא יוכל להיות אפילו באינטרנט בצורה סבירה. 1. האם שידרוג לחבילה של 5 מגה יפתור את הבעיה ? 2. לפי מה ששמעתי ישנה אפשרות בהגדרות המודם של Quality Of Service או משהו כזה, ושם אפשר להגביל \ לתת לתוכנית מסויימת עדיפות, האם אפשר לקבוע זאת למחשב שבו נמצא המודם ? (אם המחשב השני מחובר עם Switch). 3. האם במודם שלי ניתן לקבל את השירות הזה? תודה מראש, אלעד.

• 6 תגובות
    • 968 צפיות
  21. Started by GanJaval,

בקיצור ככה יש לי אינטרנט 1.5 מגה ואני משלם גם לבזק וגם לנטווזין . האמת אני לא יודע כמה ... בקיצור חשבתי לשדרג לא בגלל שאני לא מרוצה מהמהירות עכשיו זה דיי מספק אותי פשוט הקטע שיש בבזק עכשיו מבצע משהו עם מסך . אז בקיצור איך זה עובד ? שווה לשדרג? מה יענטו למה זה שאני משלם גם לבזק וגם לנטויזן ויענטו מה צריך לשדרג רק אצל בזק או גם אצל נטוויזן ? וגם אם מישהו יודע בערך מחירים נגיד חבילה של 3 מגה כמה יעלה לי ? וכמה החבילה שיש לי עכשיו עולה ? יענטו בערך בכמה אני יצטרך לשלם יותר ?

• 3 תגובות
    • 669 צפיות
  22. Started by DJO,

אני דיי סגור על זה שאני הולך על אינטרנט בכבלים. (ערוצי זהב ואינטרנט זהב למי שמתעניין) כמה שאלות לי, האם כמו באדסל יש סוגים שונים של מודמים וסוגים שונים של מודמים? ואם כן מה החסרונות והיתרונות של כל אחד? האם האייפי הוא סטטי - קבוע? יש לי רשת של 3 מחשבים בבית, של אחי, של אבא ושלי. אני שוקל לשים את המודם כבלים במחשב של אבא כי המחשב שלו בעקרון הכי יציב והכי חשוב שלו יהיה אינטרנט בשביל העבודה, שאלתי היא האם המהירות (אני זה שצריך את המהירות, הוא צריך רק אימייל) שלי תיפגע בגלל שאני גולש דרכו? תודה

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by yotam.m,

רציתי לשאול כמה שאלות בקשר להאב קודם כל האם צריך הגדרה מיוחדת בשבילו? איך אפשר לחבר אותו? יש לי מודם של הכבלים וראוטר חוטי של level one שעובד מצויין אז רציתי לשאול האם אני צריך להוציא את הראוטר ולשים את ההאב במקום להוציא חוט מהראוטר להאב? האם ההאב יכול לעבוד לבד? וגם האם באמת הוא נותן רוחב פס אחיד לכל מי שמחובר? הכוונה האם זה רק תיאוריה או שבאמת כולם יקבלו את אותו רוחב פס? ועוד שאלה מה מומלץ היום בקשר להאבים? אני לא כל כך מעודכן.. תודה לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 845 צפיות
  24. Started by roei88,

יש לי נתב eci 312+ שמחובר לסוויצ' ואליו מחוברים שתי מחשבים. דבר ראשון, מה עוזר לי Multicast? להעפעיל את זה או לא? דבר שני, אני רוצה לבטל את הפיירוול של הנתב ולשים בכל מחשב פיירוול רגיל, אבל אפשר שמבטלים את הפיירוול זה מבטל גם את ה-NAT אז אם אני יבטל את זה שתי המחשבים עדיין יוכלו להכנס לאינטרנט? או שחייב את הNAT? אם כן יש איזה דרך לבטל רק את הפיירוול? תודה 8)

• 1 תגובה
    • 653 צפיות
  25. שלום - רציתי לדעת מה אני צריך בשביל להקים רשת ביתית ? - ומה ההבדל בין חוטית ואלחוטית מבחינת מכשירים ? - מתי אני צריך switch או hub ? - יש לי מודם רגיל usb adsl modem ale 130, אפשר להחליף אותו בבזק סטור במכשירים הנחוצים להקמת רשת ביתית והאם החלפה בחינם או לא ? תודה

• 4 תגובות
    • 941 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.