עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Demagh,

אז יש ברשותי 2 ראוטרים ישנים. כל מה שאחד מהם צריך לעשות הוא לשדר WiFi לחדר שלי ולחדר של האחיות שלי שנמצא ממש מעבר לקיר. בעיות קליטה אין. 1. D-Link DL-624+ 2. 3Com WL-533 השאלה היא, איזה מהם יותר "טוב"? אני יודע שהדי-לינק ישן יותר (היצור הופסק עוד בשנת 2004), אבל הראוטר של 3קום מקבל רק חיבורי DSL לחיוג, ולי יש הוט, אז אני אצטרך להשטיח את הראוטר ולבקש חיבור ללא חייגן על מנת להשתמש בו. עוד דבר, מה זה MTU ועל איזה ערך לקבוע אותו? מחשבות?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by romansah9,

שלום רב לכל חברי הפורום. ברצוני לשאול את האנשים שמבינים בעניין שבו אני לא יודע כלום בינתיים. סקירת מצב: אני חי עם ההורים. יש לנו אינטרנט בזב"ל+בזק 20 Mb/s עם ראוטר Dlink 2760u. הבעיה: המחשב הראשי של הבית שבו כולם משתמשים מחובר ישירות לראוטר ונמצא בסלון. המחשב הנייד שלי לעומת זאת נמצא בחדר שלי (בערך 10-15 מטר קו אווירי שבינהם מפרידה רק דלת עץ). אני משחק מהמחשב שלי (מפרט בצד) לכן מצב הפינגים די חשוב לי. השתמשתי עד עכשיו עם wifi אבל החלטתי שאני חייב לטפל בנושא הזה, מאחר שאני מקבל בזמן האחרון הרבה לאגים ופינגים ממוצע מעל 100 לכל שרת שאני נכנס (bf3). הפתרון?! חשבתי אולי להשתמש בhomeplug מאחר והוא יכול להיות באמת יציב יותר מה wifi הסורר שלי? קראתי כבר ביקורות של Netchief כמ…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  3. הצרכים: - ראוטר אלחוטי - אמין - יכולת לכבות את האלחוט כשאין לו שימוש מוכן לשלם יותר בשביל ראוטר איכותי ואמין אבל לא בטוח שיש הבדל בין edimax שעולה 170 ש"ח ל-Linksys שעולה 360 צריך המלצות בבקשה

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by dror_gh,

שלום יש לי ראוטר של D-LINK מדגם 6740U הגדרתי לו WIRELESS עם סיסמא (בשיטת WPA-PSK) ואני פשוט לא מצליח להתחבר אליו. ניסיתי גם מה Ultrabook וגם מהאייפון הוא אפילו לא מבקש סיסמא, הוא ישר אומר שלא ניתן להתחבר. אשמח לעזרה, מה עשיתי לא נכון, מה אני צריך לשנות או להגדיר כדי שכן יהיה ניתן להתחבר אליו ? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 809 צפיות
  5. Started by zxcvbnm,

שלום, קיבלתי את הנתב מבזק ויש לי 2 בעיות: 1. כשאני מכבה ומדליק את הנתב הוא חוזר להגדרות המקוריות שלו. 2. כשאני מנסה לשחזר לו את ההגדרות הוא אומר שהקובץ גיבוי לא תקין. יש למישהו פתרון?

6. Started by ofersha,

שלום לכולם הוט טוענים שיכולים לחבר את הבנין לסיב (4 משפחות) האם למישהו יש ניסיון כזה? תודה על כל מידע.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by Oranili,

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  8. Started by thebestof2005,

שלום לכם. שחיפשתי לקנות ראוטר קראתי כאן פה שהמליצו, כמעט כולם, פה אחד, על הנתב הזה. הלכתי עם הרוב וקניתי אותו. ההתקנה היא באמת פשוטה למדי אך בעיית הניתוקים היא די מעצבנת. לנתב מחוברים שני מחשבים נייחים דרך כבלים וכן גם מחשב נייד אחד. שני המחשבים הנייחין עובדים מצויין בלי בעיות ובלי נפילות אבל האינטרנט בנייד נופל כל 5 דקות ובאמת שאי אפשר לעבוד כך. כל פעם אני מתחיל הורדה או עדכון של windows ההורדה פשוט נתקעת באמצע כי האינטרנט. בנוסף לזה, השידור שלו ממש נמוך למרות שהמחשב הנייד נמצא כמה חדרים לידו ואין הרבה מכשולים בדרך. יש איזה דרך לשפר את מידת השידור של הראוטר וגם את תכיפות הנפילות שלו? אם כן אשמח מאוד לעצה מכם...

• 5 תגובות
    • 867 צפיות
  9. Started by habarbash,

לק"י שלום, אני צריך לקנות ראוטר עם יכולת לרשת אלחוטית, מה שאני מעוניין זה ראוטר ממוצע, לא צריך תכונות מיוחדות, רק שיהיה אמין. אני בתשתית של HOT, אם זה משנה. אם אפשר גם לספק לינק ישיר לאתר ממנו אני יכול לקנות. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  10. היי אני מקווה שאני רושם במקום הנכון אני מעוניין ליצור שתי רשתות LAN נפרדות ולכל אחת WAN שונה כיצד ניתן לעשות זאת עם Virtualbox או Vmware? אודה אם מישהו יוכל להפנות למאמר \ אתר \ סירטון כדי שאוכל לעשות זאת

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by Dj_RL,

יש לי מודם אלקטל ADSL שהפך לפרו אליו מחובר האב שמתחבר ישירות להאב חיברתי עם כבל מוצלב עוד ראוטר עם wi-fi של edimax למחשב השני מחובר כרטיס usbשל 3com שאמור לקלוט את הwifi אבל הוא קולט בתדר נמוך של very low , low ואי אפשר להתחבר במחשב השני לאינטרנט מה אני צריך לעשות תודה מראש לעוזרים

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by eido300,

אני לא יודע אם זה קשור לכאן (לא הגיע הזמן באמת לפתוח פורום לאבטחת מידע?) אבל אני לא ממש מוצא מקום יותר טוב . שמעתי שאפשר (דרך הרשת האלחוטית שאני מחובר אליה (wifi)) לפרוץ לי למחשב ברמה שאפשר לראות מה אני עושה במחשב, איפה גלשתי בעבר ואיפה אני גולש עכשיו, לראות סיסמאות, לראות/למחוק לי קבצים במחשב, ליזום פריצות שונות דרכי, ובכללי ממש לשלוט לי במחשב. האמת היא שזה קצת (קצת הרבה) מפחיד אותי, אז איך מונעים את זה? תודה.

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by ady golan,

אמא שלי רכשה לפני כמה ימים ממיר של סלקום (היא מחוברת לאינטרנט וטלויזיה של הוט ורוצה עכשיו לראות אם כדאי לעבור לסלקום) כשבאתי להתקין אותו החיבור ל-WIFI נכשל ולפי האתר של סלקום הבנתי שכדי להתחבר דרך wifi צריך מתאם רשת ובאתר שהם נותנים אותו בלי תשלום. חזרתי לחברה, שם אמרו לי שהדרך היחידה להתחבר לרשת היא להעביר כבל ישירות מהממיר לראוטר (שנמצא אצלה בחדר אחר צמוד) או לשים נקודת רשת בקיר ליד הטלויזיה, לא נראה לי הגיוני שאלו האופציות היחידות, האם זה נכון או שסתם מנסים לחרטט אותי כי הם לא רוצים לחלק מתאמים בכזאת קלות? ורק שיהיה לי ברור: מתאם רשת זה בעצם מכשיר שמתחבר לשקע ואותו מחברים באמצעות כבל רשת לממיר (לפחות ככה מראים בסרטון באתר - הכי פשוט שיש) או שיש עוד כבלים, משהו מעבר ל…

• 0 תגובות
    • 3.1k צפיות
  14. שלום לכולם, בראש ובראשונה אני מעוניין לרכוש מתאם אלחוטי, כרגע יש לי ראוטר EDIMAX BR 6204Wg ומודם THOMSOM, בנושא שפתחתי פה לפני כ-3 שבועות המליצו לי על המתאם הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=719113, המתאם נראה לי מצויין, האם הוא יעבוד ללא בעיות עם הראוטר? בנוסף לכך אני מעוניין לרכוש ראוטר בעוד כחודש+ שמתי עין על הנתב הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748279 שתומך בתקן N ו-2 האנטנות עושות רושם של אות חזק, השאלה היא האם הוא יעבוד ללא בעיות עם המודם הנוכחי שלי? אם יש לכם המלצות נוספות על מתאם וראוטר בסביבות ה-300 ש"ח אני אשמח לשמוע, מוכן להשקיע קצת יותר עבור איכות. שני החדרים עם המחשבים נמצאים במרחק של כ-15 מטר בקו ישר ואחד מהם ממ"ד, אינטרנט נטויז'ן+הוט…

• 5 תגובות
    • 905 צפיות
  15. Started by slyy,

אהלן חבר'ה, יש לי בעיה בכרטיס רשת שהוא לא נותן לאינטרנט לעלות מעל 9 מגה (אין לי שמץ למה) אז החלטתי לקנות אחד חדש, אשמח לדעת איזה כרטיסי רשת קווים (VDSL) יש היום בשוק מה יותר טוב מה פחות טוב. תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by liram21,

שלום חברים, כבר תקופה שלא ביקרתי פה , בבית שלי יש ראוטר בזק תקן AC ורפיטר בקומה העליונה גם הוא של בזק (תקן N), יש המון לאגים ברשת הרבה "הפרעות". יש תחושה תמיד של פעם יש פעם אין, אקח לדוגמה את הטלוויזיה בבית (יס) כשממיר אחד משתמש בVOD, השאר מתפללים להצליח להשתמש גם. בחלק מהחדרים יש HPNA (ממיר מהחיבור קואקס של יס לאינטרנט). רציתי לשאול כמה שאלות: 1. האם הוספה או החלפה של ראוטר יכולה לעזור ? 2. האם חוסר התאימות של הרפיטר והראוטר מבחינת התקנים, יכל לבצע הפרעות שכאלו ? 3.יש איזה המלצות כלשהן שאוכל לבדוק מאין הבעיה של הפרעות בגלישה ?

• 0 תגובות
    • 928 צפיות
  17. יש לי עכשיו חבילת ADSL 1.5MB עם אינטרנט זהב. היום התקשרתי אליהם ורציתי לנתק את החבילה הזאת ולעבור לספק אחר, והפעם אני באמת התכוונתי להתנתק מהם. אבל בסוף שיכנעו אותי להישאר איתם, ונתנו לי מחיר רגיל של 139 ש"ח לחודש (כולל תשלום ל-HOT) על חבילה של 1.5MB (אמרו לי שאין חבילה של 2MB בכבלים עם HOT, זה נכון?), +49 ש"ח התקנה של תשתית. עכשיו, נדמה לי שמודם חינם בהשאלה. רק שכחתי לשאול אותם, המודם בהשאלה בחינם למשך שנה התחייבות נכון? בנוגע למודם, איזה מודמים של כבלים בדרך כלל מציעים ואיזה כדאי לי לבקש? מודם רשת אני מעדיף. ואני רוצה מודם שיש לו תמיכה מלאה במערכת ההפעלה לינוקס- MANDRAKE 9.2, וזה מאוד חשוב כי אני משתמש בלינוקס ולא בווינדאוס). אני בבית עם מחשב אחד וכנראה אני אשאר כך ולא …

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by USR,

תראו ההורים שלי בנתיים לא מסכימים לי ADSL :'( :'( אבל הסכימו לקנות לי מודם ISDN עכשיו יש לי מספר שאלות 1] האם זה מהיר? 2] איזה חברה של מודם ISDN הכי טובה? 3] זה שווה? 4] ומה צריכים בשביל לגלוש איתו? עוד קו בבית? 5] ובאיזה מהירות הוא מתחבר? ועל כמה K הכי הרבה הוא מוריד? סליחה על כל השאלות פשוט בעניין הזה אני ממש לא מבין :-/ :-/ תעזרו לי בבקשה :-[ :-[

• 8 תגובות
    • 3.3k צפיות
  19. Started by slim_shady,

מה אני צריך לשנות בשביל שזה יקבל אותי\יתן לי להירשם ואיך אני עושה את זה???

• 6 תגובות
    • 736 צפיות
  20. לא מזמן חיברתי את כל הבית לרשת האינטרנט (בזק בין לאומי ו-HOT) דרך ה-WRT54GL שלי והכל טוב ויפה. מדובר על 3 מחשבים שמחוברים חוטית כששניים מתוכם עובידם בלי שום בעיה ואחד לצערי מציג "קישוריות מוגבלת או חסרה". בעזרתו של אריק, מנהל הפורום ניסיתי לנתק, לחבר שוב, לשנות הגדרות, ולפעול לפי המדריך שפורסם פה/ בחיפוש בגוגל וכלום לא עזר. היום בדקתי ולקחתי אחד מהמחשבים התקינים וחיברתי לאותו כבל רשת "בעיתי" כדי לדעת אם זה הכבל - ובכן, זה לא. האינטרנט פעל בלי שום בעיה. מצד שני כלקחתי את המחשב ה"בעיתי" התברר שהוא באמת בעייתי מאחר והוא אינו פועל בעזרת כבל תקין. הבעיה היא שניסיתי להכניס כרטיס רשת אחד (Off Board) והבעיה נשארת. מהידע הכללי ביותר שלי בנושא אני מסיק שכנראה זו בעיה בהגדרות הספצי…

• 44 תגובות
    • 8.5k צפיות
  21. שלום לכולכם! ברשותי מחשב וPS3 שמחוברים לרשת אלחוטית עם ראוטר br 6504n של edimax. שניהם מצליחים להתחבר לאינטרנט והכל, אני מצליח להוריד דברים לPS3, אבל אני לא מצליח לשתף קבצים בין המחשב לסוני. אני בטוח שמדובר רק בהגדרות של הראוטר, אותו התקנתי עצמאית.. ניסיתי להשתמש בtversity ובps3 media server ושניהם לא מוצאים את הסוני ולהיפך.. אשמח לעזרה או מדריך לגבי מה לשנות בהגדרת הראוטר על מנת שיאפשר שיתוף קבצים בין המכשיר למחשב ולהיפך.. תודה רבה! עריכה: אם יש הגדרות שהן בגדר מאסט לדוגמא צריך IP דינמי / סטטי, או כל מיני דברים כאלה שמישהו שיש לו סוני מחובר למחשב יכול להגיד לי אני אשמח, אולי זה יעזור אצלי..

• 0 תגובות
    • 691 צפיות
  22. כשאני מפעיל את המחשב אני מצליח להתחבר לרשת אבל לא לאינטרנט אז כדי שזה יעבוד אני צריך למחוק את הדרייברים שלו ואז להתקין מחדש כל פעם שאני מפעיל את המחשב מחדש יש למישו פה אולי מושג מה אני לא עושה בסדר?..

23. איפה אפשר להשיג בארץ במחיר שפוי את הZ100G?

• 27 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. האם זה משנה אם המודם מחובר דרך פילטר או ישירות שקע הטלפון בתשתית בזק?

• 3 תגובות
    • 4.6k צפיות
  25. כנזכר בכותרת. מחיר ודגם מדויק אם אפשר תודה

• 0 תגובות
    • 628 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.