עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אני מתכנן לשתף חיבור אינטרנט אחד בבית עם כמה מחשבים דרך ראוטר אחד מהמחשבים הללו הולך להיות שרת web כך שרצוי שהחיבור יהיה יציב רציתי לשאול אתכם : א. איזה מודם מומלץ לקונפיגורציה הנ"ל ב. האם אני אצטרך לקנות ראוטר מיוחד לצורך הנושא ? ג. עניין האבטחה כאן חשוב קצת יותר ממחשב ביתי רגיל מכיוו שאמנם זה שרת web ביתי אבל עדיין שרת - המלצות מיוחדות לנושא ? -- אם כבר --- ד. אולי מישהו יודע כיצד ניתן להשיג קצב העלאה יותר גבוה על חשבון קצב הורדה יותר נמוך ה. איזה חברה מומלצת על ידיכם כיום לחיבור לאינטרנט מהיר ? ו. מישהו אולי יכול לתת לי טיפ לגבי דרישות מקובלות כיום מספקים (IP קבוע, גודל תיבת דואר וכו' שנהוג [על ידי מי שמבין עניין] לדרוש מהספק) ז. מה כיום עדיף (מבחינת מחיר/בי…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. שלום וברכה, אני עובר לדירה קטנה צמודה לשלי לכחודשיים ובדירה הזאת אין קליטה טובה של הוייפי הביתי ולכן אני מחפש פיתרון זמני לאינטרנט מהיר. (יש לי מגדיל טווח שמרחיב את הקליטה אבל המהירות לא מספיק טובה לחלק מהצרכים שלי) בדקתי באתר של govmap וראיתי שיש 3 אנטנות דור 5 של החברות המובילות במרחק של קצת יותר מקילומטר מאיזור מגורי(יש רק עוד איזור אחד או שניים עם אנטנות שיותר קרובות אליי אבל עם דור 4). רציתי לשאול האם למישהו מחברי הפורום יש ידע/ניסיון ברשתות דור 5. 1. האם ממרחק של קצת יותר מקילומטר תהיה לי קליטה סבירה של דור 5? 2. יש חברה שאתם ממליצים על יציבות ומהירות האינטנט שלה? נ. ב. המכשיר שלי הוא הpoco f3 עם המודם Snapdragon X55…

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by Animor,

שלום, לקרוב משפחה יש בעסק רשת קטנה ומיושנת: שרת, עליו מותקן windows server וארבעה מחשבים בהם משתמשים העובדים בעסק. כל הארבעה משתמשים בתוכנות אשר שומרות את המידע בכונן משותף, שנמצא בשרת. הגיבוי נעשה כיום בדרך פרימיטיבית - העתקת 2-3GB של קבצים ותיקיות מהכונן המשותף ל-DVD, באופן ידני מדי שבוע. בעקבות כשל בכונן המשותף שבשרת שאירע בימים האחרונים, שגרם להשבתה של יומיים-שלושה (עד שבדקו מה קרה, עד ששיחזרו, עד שהוסיפו ידנית את המידע מאז הגיבוי האחרון), רציתי להציע לו דרכים גיבוי קצת יותר מוצלח וחכם. האילוץ הוא שהעלות הנוספת צריכה להיות מינימלית. חשבתי להמליץ לו על שני דברים שאני לא בטוח לגביהם לגמרי, ולכן מתייעץ. 1. הדבר הראשון שחשבתי זה מערך RAID 1 בשרת, כך שלא יקרה מצב בו HD שמת…

• 16 תגובות
    • 4.2k צפיות
  4. אז ככה.. קיבלתי המלצה מחבר טוב. שאם אני רוצה ראוטר באמת חזק שיעשה את העבודה. זה רק ראטורים של חברת Netgear.. מישהו מכיר ? שמע עליהם.. הוא גם הביא לי דגם ספציפי.. אם אתם רוצים אני אפרסם אותו כאן .. 8) אחלה תודה .

• 0 תגובות
    • 732 צפיות
  5. היי, אני שוכר יחידת דיור ובשל הצורה הלא קונבציונלית של היחידה ישנם אזורים עם כיסוי WIFI חלש בדירה. יש לציין שמדובר בסלון וחדר שינה (החללים ממוקמים בצורת ר' – כאשר החדר שינה הוא החלל הגדול ביותר). בצידו השני של קיר הסלון נמצא חדר העבודה של בעל הבית שבו נמצא נתב של הוט שאנחנו חולקים (על סמך המרחק הוא נהנה יותר J). עכשיו אחרי כל התיאורים אני אסביר את הבעיה: אני מכור גדול לנטפליקס ולכן אני מעוניין להוציא את המיטב מטלויזיית ה-4K החדשה. אשמח לשמוע פתרונות איך לנצל את חיבור ה-COAX של הוט לטובת חיבור ישיר. הפתרון שחשבתי עליו הוא להזמין מעליאקספרס ממיר מ-COAX ל-RJ-45 (במחיר סבי…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by carman6,

אז ככה: בבית שלי יש שתי קומות, בקומה התחתונה נמצא מחשב, בקומה העליונה עוד מחשב ובאותה קומה עליונה נמצא עוד מחשב אבל בתוך ממ"ד ככה שאני צריך ראוטר די חזק. חשבתי לקנות את הראוטר- EDIMAX BR-6524N + עוד כרטיס רשת אלחוטי לאחד המחשבים (יש לי כבר אחד)- EDIMAX EW-7128G. מה אתם אומרים? אני צריך תשובה די מהירה, יש לי זיכוי לקנייה שתקף עד יום חמישי.. תודה לעוזרים

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by t83,

אהלן חברים, יש לי משרד קטן ונראה שהראוטר הנוכחי קצת "נחנק" בזמן האחרון ,(ככל הנראה בגלל מספר המשתמשים שגדל) TP-LINK ARCHER C7 וברגע שיש יותר מעשרים מכשירים מחוברים (חלקם עם תקשורת עמוסה בניהם ברשת הפנימית) מתחילות כל מני בעיות וניתוקים במכשירי קצה בהנחה ואכן הראוטר הוא הבעיה אשמח להמלצה על ראוטר חזק שיחזיק בכיף 50 מכשירים +\- מול האינטרנט וחלקם גם עם רשת פנימית לא מקרטעת ראיתי את ה NETGEAR Nighthawk X6 R8000 בKSP ב1890 1.זה משהו בכיוןן \אוברקיל \מתאים בול לצרכי ? 2.שווה להשקיע במשהו כמו ה ORBI שלהם ועל הדרך להרוויח כיסוי שטח גדול וניהול קל יותר? המון תודה

• 7 תגובות
    • 983 צפיות
  8. היי חברה רציתי להתייעץ איתכם לגבי קניה של ראוטר חדש לבית המצב כיום הוא שיש ראוטר אדימקס ישן שמחובר למודם, והוא לבדו לא מצליח לכסות את הבית (מדובר על בית של קומה אחת) אז כדי לתקן את המצב הזה יש גם סוג של ממסר שמחובר לחשמל בנקודה אחרת בבית מקבל אות מהראוטר הישן ומפיץ אותו לשאר הבית וזה מכסה את כל הבית הבעיה היחידה היא שזה גורם להאטה משמעותית בחיבור מחשב שמחובר ישירות לראוטר (זה שמחובר למודם) מצליח להגיע כמעט ל30מגה (שזה החיבור שיש בבית) ומחשב שמחובר בWIFI בקושי עובר את ה10מגה (ומתחבר דרך ה'ממסר') חשבתי שהצעד הנכון יהיה להחליף את הראוטר הישן למשהו חדש, שיצליח לתפוס את כל הבית וגם יתן חיבור בקצב מהיר כמו בחיבור קווי מה ההמלצה שלכם?

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. שלום לכם. אני מתחבר לאינטרנט דרך תשתית של הוט במהירות 5Mb. האם יש הבדל משמעותי למשתמש הביתי בין ראוטר שהוא במהירות 54Mbps לבין כזה שבמהירות 300Mbps? אני שואל, כי במחיר הזה נראה שיש יותר ראוטרים שקיבלו ביקורות טובות במהירות 54Mbps. אני מתלבט בין הראוטרים הבאים: Edimax BR6504N שאין אותו בחנויות בקרבתי. Edimax AR7084GA שלמיטב הבנתי יש לו גם מודם מובנה (האם זה חשוב באמת?) LinkSys WRT54GL איזה מהם עדיף? אשמח לקבל תשובה עם קצת פירוט. האם יש ראוטר אחר יותר מומלץ באיזור ה-350 שקלים? תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 930 צפיות
  10. Started by gbguy,

שלום לכל הקהילה, בשבוע הבא, בעזרת ה', אני הולך לקנות ראוטר ל-3 מחשבים: 2 מחשבים בעל מערכת הפעלה ויסטה (אחד אולטימט, והשני הום פיריום) וה-3 הוא בעל מערכת הפעלה אקס.פי. עכשיו התשתית עובדת כך: 2 מחשבים בקומה העליונה בחדר הילדים. מחשב אחד בקומה למעטה בממד! אז אני צריך ראוטר טוב, מצידי לשלם עליו איזה 600 ש"ח אבל שיעבוד חלק. עכשיו אני רוצה גם לקנות את דונגל, מה כדאי לקנות? או שאין לזה מבחר גדול..? תודה רבה..

• 2 תגובות
    • 576 צפיות
  11. Started by lompy,

אבא שלי משלם מחיר מופרך לחלוטין לבזק על תשתית (85 שקל ל 15 מגה) ועוד 20 או 25 שקל לספק טריפל C. אני רואה שאני יכול להעביר אותו לתשתית בזק + ספק בטריפל CCC בעלות של 75 שקלים בחודש זה חיסכון די משעמותי. השאלה שלי , האם מניסיונכם יכולות להתעורר בעיות (כמו תמיכה,שירות,איכות) או שזה בדיוק אותו דבר רק שהתשלום עובד דרך צד שלישי. שאלה נוספת , במידה ואני מעביר אותו אני צריך להשיג מודם,אפשר להשכיר אצלם אחד בעלות של 10 שקלים או לקנות. לפי מה שאני רואה המודמים האלה לא זולים בכלל. מה אתם חושבים שעדיף - לקנות או להשכיר , אם לקנות אז מה מומלץ? אם יש לכם הצעות אחרות ,אשמח לשמוע.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by puvsc,

אני סובל הרבה מניתוקים - בתקופה באחרונה - רק ב רשת האלחוטית - במחשב שמחובר ישיות - אין שום שינוי - השאלה שלי היא - א. האם זה משהו זמני ? (או שאני שם לב לזה לראשונה בגלל החופש) ב. האם כדאי להפוך את הראוטר לש הואט למודם - ולהשתמש בראוטר משלי? (פשוט הראוטר שלהם מצליח להגיע לקומה שניה) ג. כרגע שאני מחבר AP (ע"י ראוטר) גם אצלו יש ניתוקים - האם זה קשור להוטבוקס?

• 4 תגובות
    • 4.5k צפיות
  13. Started by Arkadi.Krr,

כבר כחודש אם לא יותר ישנה בעיה חמורה ביותר , בעיה פינגים הנפוצה בבזק בינלאומי ככל הנראה לדעתי זה נגרם בגלל הבעיות שהיו בברק וכול פשוט התחילו לעבור בצורה מטורפת לבזק. והבעיה שישנה כרגע לבזק היתה בברק שעכשיו ברק הם בTOP ובזק פשוט זוועה, על הפנים. עכשיו אני רוצה להתיעץ איתכם האם שווה להתנתק מבזק ולעבור לברק? כי מה שהולך עכשיו עם בזק כבר יותר מחודש אני לא יכול לשחק בשום משחק ברשת כמעט ואף פעם.

14. Started by Posford,

אני מחפש לקנות נתב תקן N איכותי אך צריכים לא מיוחדים מיידי, משתמש ממוצע. מחשב ראשי - כבל רשת. מחשב נייח - WIFI. 2 מחשבים ניידים - WIFI. וסלולארי אייפון - WIFI. טווח קליטה 10-20 מ' אלחוטי. אני מתלבט בין הדגמים של הנתבים הבאים: Edimax BR-6424n או Edimax BR-6524n - האם שווה להשקיע עוד כ-150 ש"ח בערך? נותן תמורה או שאפשר להסתפק בדגם לפניו? אגב למה יש לו שלושה אנטנות? והאם לדוגמא אני מעוניין לחבר אנטנה אחת או שניים והקליטה מספיקה, זה בסדר? השלישית שלא מחוברת לא פולטת קרינה מהיציאה שלה נכון? ואיזה כרטיס רשת מומלץ יותר: Edimax EW-7711UMn nLITE - חיבור USB רגיל. או Edimax EW-7711USn nLITE - תוספת של עוד 20 שקל בערך והוא עם אנטנה. אם האנטנה רק כדי לשפר את הקליטה, אז לא צריך כי ללא…

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. אורח יוסי
    Started by אורח יוסי,

היי מישהו יכול להמליץ לי מה יותר טוב LINKSYS X6200 NETGER D6400

• 0 תגובות
    • 677 צפיות
  16. אז הסיפור ככה: יש לי מחשב אחד ועוד כמה ימים ההורים שלי קונים מחשב, אנחנו רוצים לעשות רשת. התקשרנו לספק האינטרנט שלנו ואמרו לנו שאפשר עם ראוטר, זאת האפשרות הראשונה. חבר של אבא שלי המליץ לעשות חיבור ישיר איכשהו בין כרטיסי הרשת בין שני המחשבים, וככה לחסוך ולא לקנות ראוטר, זאת האפשרות השניה. מישהו יכול לומר לי מה עדיף ומה כדאי מבין השניים? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד? בבקשה זה די דחוף כי היום אנחנו צריכים להחזיר תשובה לספק האינטרנט

• 3 תגובות
    • 970 צפיות
  17. אוקיי, אני חושב עכשיו להזמין רשת אלחוטית מחברת בזק בינלאומי אבא שלי אומר שהרשת לא תעשה באגים ותתקלקל מהר אני אמרתי שהרשת יציבה בדיוק כמו רשת עם כבל ושבזק בינלאומי יתנו לנו משהו איכותי. עכשיו השאלה, מי לפי הנסיון שצברתם עם צודק? מחכה ומצפה לתשובה דניאל

• 5 תגובות
    • 661 צפיות
  18. חבילה ראשונה: 1.5/512- ב-80 ש"ח חבילה שנייה 2.5/256- ב-70 ש"ח מה מומלץ יותר לשימושים של משחקי רשת והורדות ברשת? למה עבור UPLOAD גבוה משלמים יותר, ואיך זה משפיע על משחקי רשת? בתודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by shimmi1982,

עברתי דירה , וכהכנה לאינטרנט ל2 עמדות מחשב + מיילסטון אחד ברחבי הדירה (דירה קטנה מפלס אחד - 3 חדרים) אני מחפש פתרון אלחוטי יציב ומהיר שישרת אותי גם בעתיד (לדירה יותר גדולה לכשתבוא). EDIMAX ירדו מהפרק לאחר אינספור תלונות בפורומים על ניתוקים וכו'. DLINK אחלה חברה- אבל הראוטרים הרציניים שלהם עולים הון. מה שמשאיר אותי עם TPLINK ולהלן שני הדגמים שמעניינים אותי: 1. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_360_3376&products_id=27824 2. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_360_3376&products_id=27825 ההבדל ביניהם לפי מה שאני רואה הוא שה1043 הוא GIGABIT ועם חיבור USB וכאן השאלות העיקריות: א. האם החיבור GIGABIT רלוונטי לי לאינטרנט? או רק לרשת פנימית ב…

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. אורח דור
    Started by אורח דור,

אני מתלבט בין 2 חברות: אנלימיטייד 100 מ"ב שמוכרת ראוטר מסובסד ב-300₪: ראוטר ZTE H198, אני לא מוצא עליו מידע באינטרנט ולא יודע אם הוא מגיע עם מודם מובנה, יש סיכוי שלא שמעתי את הדגם טוב מאיש המכירות? למישהו יצא להשתמש בראוטר שהם מציעים או שמע? בנוסף, אקספון מציעים שרות השכרת ראוטר ב5₪ ל100 מ"ב: DLINK 225, מצאתי באינטרנט כתבה על לקוח שהתלונן ואמרו לו בבזק שזה ראוטר בעייתי (ואז תיקנו ואמרו שהוא טוב). מישהו שמע ויכול להמליץ? תודה!

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. אהלן, אני צריך שרת הדפסה אלחוטי ובגלל המחירים הלא שפויים לזה בארץ (תקנו אותי אם אני טועה), החלטתי לקנות מאיביי אני מתלבט בין 2 (לא רוצה לעבור את ה 200 ש"ח) הראשון זה: http://cgi.ebay.com/NEW-in-BOX-ViewSonic-Wireless-Print-Server-802-11G_W0QQitemZ130272258262QQcmdZViewItemQQptZCOMP_HN_Print_Servers?hash=item130272258262&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A15%7C39%3A1%7C240%3A1308 והשני: http://cgi.ebay.com/NEW-Linksys-WPS54G-Wireless-USB-PC-Network-Print-Server_W0QQitemZ400009163419QQcmdZViewItemQQptZCOMP_HN_Network_Adapters?hash=item400009163419&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A15%7C39%3A1%7C240%3A1318 כמובן שאם יש הצעות יותר טובות אנ…

• 0 תגובות
    • 644 צפיות
  22. אני מתלבט איזה שני סוויטצים לקנות על מנת שיתנו לי תוצאות מקסימליות ברשת גיגה. מדובר על רשת קווית CAT5E שמושחלת לכל חדרי הבית. היום המודם של בזק ECI B-FOCUS 270 משורשר ללינקסיס WRT54G וממנו מחוברות כל הנקודות בבית. חשבתי לשרשר סוויטצ גיגה (לא מנוהל) 8 פורטים לראוטר המרכזי, וסוויטצ נוסף למקם מאחורי ארונית הטלוויזיה. (לטובת : רסיבר,TV,סטרימר,PS3,נגן בלוריי ומקס HD) בינתיים אלו נראה לי האופציות שעומדות לרשותי: 1. D-LINK DGS-1008D 8-PORT - עלות 176 לאחד 2. 3COM Gigabit Switch 8PORT 3CGSU08A - עלות 307 לאחד 3. LEVEL ONE GSW-0807 8 PORT - עלות 231 לאחד היתרון של אופציה 1 ו-3 היא שהם סוויטצים "ירוקים" זאת אומרת: מצב SLEEP כאשר אין תעבורה בכלל בסוויטצ…

23. שלום לכולם. אני גר בבית עם 3 קומות (מרתף, כניסה, וקומה 2). יש לי ראוטר (BR-6524N של אדימקס) במרתף. אין קליטה כמובן בקומה העליונה של הבית. חשבתי לקנות AP או עוד ראוטר שיש כ-AP ולמקם אותו בקומת הכניסה ובכך להגדיל את טווח הקליטה לכל הבית. אני מתלבט בין שני המוצרים הבאים: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=835 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=773 הראוטר ישמש רק כ-AP.. כך שהטיעון של "עדיף לקנות ראוטר, למקרה שתרצה ראוטר לא AP," לא תקף. בנוסף, אני מעדיף להתעסק כמה שפחות עם הגדרות. לכן נראה לי שיהיה יותר נוח לקנות AP ייעודי. אני צודק? חיסרון שקיים ל-AP זה שהוא פועל רק ב-B ו-G. והראוטר שלי כרגע תומך ב-B G N. אין לי שום מכשיר \ כרטיס רשת שיודע לעבוד עם N. מה אתם…

• 2 תגובות
    • 951 צפיות
  24. Started by amit.w1986,

אהלן, כיום אני מחובר לבזק 2.5 MB ומשלם מחיר מופרז כולל לספק (בזק בינלאומי) יש לי הצעה דיי משתלמת לעבור לאינטרנט של HOT ל 12MB. האם האינטרנט בכבלים יהיה לי פחות אמין מבחינת התנתקויות, רוחב פס אמיתי שאני אקבל, אשמח לעצה או שתיים :-) תודה

• 35 תגובות
    • 3.2k צפיות
  25. Started by afik zach,

אני מחובר כרגע בהירות של 750 אצל בזק בכל מקרה הם עשו לנו איזה תרגיל ושינו לנו את המחיר ל79 שקל לחודש בתענה שנגמר לנו ה"מבצע" אז החלטתי לבדוק את הנושא ומסתבר שבאותו מחיר הם נותנים חבילה של 2500/250 וכבלים נותנים חבילה 3000/278 באותו מחיר בכל מקרה הודעתי לבזק שאם הם לא נותנים לנו איזה הנחה משמעותית אנחנו מתנתקים ואז הם באו אלי בטענה שלא כדי לי לעבור לכבלים כי ברגע שיש עומס הם לא מתפקדים טוב התקשרתי להוט והם נותנים אחריות על המהירות שכתובה אז בכל מקרה אני רוצה לברר את העניין כמה זה נכון השמועה הזאת לגבי הכבלים והאם באמת לא שווה לעבור בגלל זה? ועוד שאלה האם לכבלים יש מודם שיכול לתפקד בתור ראוטר? כמו האלקטל שפעם היה בבזק

• 8 תגובות
    • 565 צפיות

דיונים חדשים בפורומים