עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by ymadar,

שלום רב, הנושא כאן נטחן רבות וקראתי רבות לפני שאני כותב כאן את ההודעה! היה לי ADSL ועברנו לאינטרנט בכבלים. אני משתמש בראוטר אדימקס BR-6204WG עם מודם TERAYON. קראתי שאפשר להשתמש ב-SL2-141, מודם ראוטר ADSL שמסופק ע"י בזק, כ-Repeater ואכן עבדתי לפי המדריך והכל עובד מצוין! עד שאני שם אבטחה WPA2-TKIP באדימקס, ניסיתי לשים את אותה אבטחה ב-SL2-141 וזה פשוט לא עובד. אשמח לעזרה, תודה רבה! יפתח.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by IG,

שלום לכולם. נכון לעכשו אני מנוי ב012 המאנייקים שחוסמים פורטים ונותנים מהירות זוועתית. אני מעוניין לעבור לספקית אינטרנט אחרת ורציתי להתעדכן במה הכי טוב... איזה ספקית הכי מומלצת מבחינת אי-חסימת פורטים ומהירות סבירה עם מינימום ניתוקים? תודה לעוזרים

• 38 תגובות
    • 3k צפיות
  3. Started by eagle75,

היי, עברתי שלשום ל NGN של בזק עם 10MB ונראה לי שהראוטר שברשותי ישן מדי ולא עומד בעומס. כאשר אני מחבר את המודם של בזק ישירות למחשב אני מקבל קצב הורדה עקבי של 1.2M וכאשר אני מחובר דרך הראוטר (של חברת sweex) הקצב יורד ל 840K. בדקתי מספר פעמים וזאת התוצאה. בעקבות זאת אני חושב לרכוש ראוטר חדש. הדגם שבזק סטור מציעים הוא d'link 2760U והוא גם אלחוטי בתקן N החדש. דגם נוסף שהוצע לי (לא דרך בזק סטור) הוא alcatel 546 שהבנתי שהוא מצוין אך ללא אלחוט. האם יש מישהו שמכיר את הדגמים ויכול להמליץ לי מה לרכוש בהנתן שהמחיר דומה? האם יש ראוטרים אחרים רלוונטים ששווים בדיקה? תודה מראש, אורן.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by amirn,

יש לי היום חיבור HOT + בזק בינ"ל ללא חייגן. אני מחבר SWITCH למודם של HOT ואליו מחוברים נתב וכרטיס רשת של אחד המחשבים (שיש בו שני כרטיסי רשת) - כך שיש לי שתי כתובות IP שונות לאחד המחשבים. (כל המחשבים מחוברים לנתב לצורך רשת ביתית, ומחשב אחד מחובר "פעמיים") 1. האם ניתן ליצור קונפיגורצייה זהה/דומה אם אשנה את החיבור לחייגן? 2. והאם הנתב שלי EDIMAX BR-6104K תומך בחייגן ובחיוג אוטומטי? תודה.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by zukim,

זהו שם הראוטר של אורנג האם משהו מכיר אותו? ויכול לתת קצת מורה נבוכים לגבי היכולות שלו וקיפלוג המדיה שירנג ויכולת השימוש של USB? אני מחפש מדריך קצת יותר נרחב בשבילו. אני אשמח לקצת מידע תודה מנסה קצת לקפוץ ...

• 1 תגובה
    • 8.4k צפיות
  6. שלום רב. אני חייל בצבא אז אין לי יותר מדיי זמן. אני חייב לקנות מחר ראוטר אלחוטי + כרטיס רשת אלחוטי על מנת לחבר מחשב שאין מרושת לרשת הביתית. כרגע יש לי ראוטר קוי, ואני מעוניין להחליפו. אין לי אינטרנט סופר מהיר, אלא כבלים רגילים. אני מעוניין בראוטר אלחוטי עם 4 קוים חוטיים. המלצות? האם ללכת על תקן G או N? ומה זה draft N? כמו כן, איזו חברה? Dlink, 3Com, Edimax? אשמח להמלצה כלשהי לזוג מוצלח של ראוטר+כרטיס רשת תומך. אני לא מעוניין להוציא המון כסף על העיניין, אבל אם אתם ממליצים כן להשקיע עוד, אז אני זורם. מצטער על דחיפות הנושא, ותודה על העזרה! ;D[br]פורסם בתאריך: 1.10.2009 בשעה 18:38:41 נכון לעכשיו אני מתלבט בין שני הזוגות הבאים:D-LINK: D-Link דגם DIR-615 http://www.ivory.co.i…

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  7. אהלן, אני הולך לקנות מחר את הLinkSys WRT54GL, ואני כמובן רוצה ליצור רשת אלחוטית אז אני רוצה גם לקנות 2 כרטיסי רשת USB אלחוטיים. מישהו יכול להמליץ לי על כרטיס רשת USB אלחוטי? יש לי דיי ניסיון רע אם D-LINK שקניתי באופיס דיפו ( היה זול ).. אז אשמח להמלצות.

• 0 תגובות
    • 651 צפיות
  8. Started by eitangabay,

שלום יש לי בבית ראוטר של אדימקס תקן N. אני קונה HTPC ורציתי לשים בו כרטיס רשת אלחוטי, תקן N. אני לא מחפש משהו מיוחד, פשוט שיעשה את העבודה. אשמח לשמוע המלצות.

• 1 תגובה
    • 655 צפיות
  9. Started by TzV-EyE-GeR,

שלום, אני מחפש ראוטר בתקן N שיתן מענה בקליטה מצויינת, העברת קבצים מהירה וצפיה בסרטי היי דפינשיין. מה דעתכם על הראוטר Edimax Mimo nMax BR-6524n? האם יש לכם המלצות אחרות? הבנתי כי הראוטרים בתקן N בעלי תאימות גם לתקן G, האם נכון הדבר? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by arikam,

במהלך ימים האחרונים שמתי לב שקצב ההורדה שלי יותר איטי מהרגיל, בהתחלה חשבתי שיכול להיות שהבעיה עם הספקית והקישור שלה לחו"ל אך בבדיקה שעשיתי עם שרת מקומי פסלתי את האפשרות הזאת. התנתקתי מהספקית ונכנסתי לאתר הבדיקה ברשת הפנימית של HOT וראיתי שהבעיה שם, מהירות ההורדה הייתה נמוכה באחוזים ניכרים, יותר מ 30% פחות. דווקא במהירות ההעלאה לא הייתה שום בעיה. התקשרתי לתמיכה הטכנית של HOT וסיפרתי לתומך על הבעיה והוא חזר איתי על הבדיקה תוך מעקב שלו על הקצבים ומיד הוא הסכים שישנה בעיה וקבע לי פגישה עם טכנאי. עכשיו בטח תשאלו למה אני מספר את כל הסיפור הארוך הזה. כיוון שהבעיה אינה מתרחשת בצורה מוחלטת, ישנן שעות שהמהירות סבירה וישנה שעות שההבדל משמעותי. מישהו יודע מה הסיבה שיכולה לגרום לבעיה?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by 0xIDE,

אני מדבר על כרטיסי רשת לא אלחוטיים יש את המהירות העברת נתונים מקסימלית אז מה זה אומר? 1/1000 Mbps 10/100 Mbps 108 Mbps 20/200/2000 Mbps 300 Mbps 54 Mbps הMbps זה נמדד כמו המהירות אינטרנט שהספקיות נותנות? ואם יש לי כרטיס שהוא תומך בעד 10/100 לאיזה מהירויות אני יכול להגיע?

• 7 תגובות
    • 5k צפיות
  12. היי, יש לי מיני לפטופ ACER ASPIRE ONE, עם מערכת הפעלה של XP, עד לאחרונה הכל עבד מצויין, ולא זכור לי שהתקנתי בו תוכנה חדשה כלשהי, אבל עכשיו אני כבר לא מצליח לגלוש עם הנטסיק (של אורנג'), הוא מראה לי שהוא מחובר ל WIRELESS NETWORK, אבל האינטרנט עצמו לא עובד.... ניסיתי לעשות REPAIR וזה לא ממש עובד, אני יודע שהבעיה היא במחשב עצמו כי ניסיתי את הנטסיק על מחשבים אחרים, ובהם הוא עבד כמו תמיד. ביטלתי את הפיירוול של הווינדוס, אבל זה לא עזר, מה אפשר לעשות? תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  13. הבקשה בכותרת, לא משנה לי פינמי או חיצוני. חשוב שהוא יתמך במערכת הפעלה של 64bit (מבחינת דרייברים). תודה!

• 4 תגובות
    • 772 צפיות
  14. שמעתי על התקן usb אשר נועד לשפר את קליטת הראוטר האלחוטי במחשב הנייד ע"י הגדלת טווח הקליטה או משהו בסגנון. אתם יודעים במה מדובר?

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. שלום, כרגע יש לי בבית ראווטר חוטי שמחובר ל4 מחשבים (3 רגילים ואחד נייד שלא זז אבל ישמח לוותר על כבל) קניתי לפני כמה ימים EeePC ואני לפעמים רוצה לעבוד איתו במקביל למחשב הרגיל, אבל אני לא יכול כי לראווטר אין עוד יציאה, ואי אפשר להתנחל לשכנים על הרשת האלחוטית כי אני בקומה השנייה של הדירה שהיא גם האחרונה בבניין והבניין עצמו גם גבוהה מכל הבניינים מסביב, ככה שאני רחוק מדיי מכל רשת אפשרית. ויש גם מחשב כף יד וטלפון עם wifi שיהיה נחמד מאוד אם יהיה אפשר לגלוש מהם ויש גם מחשב שעובד עם אורנג' (מהעבודה) של אבא שלי שבטח יעדיף גם את הwifi. הראווטר ממוקם למטה ליד הממ"ד ושהדלת פלדה שלו פתוחה אז הוא חוסם את הראווטר, האם יש צורך להזיז את הראווטר למיקום חדש בשביל האלחוטי או שזה לא יפריע? …

• 0 תגובות
    • 732 צפיות
  16. **נערך** לאחר שחשבתי החלטתי לשים בין החדר שלי לראוטר רשת חוטית. בעצם להעביר כבל מאיפה שמחובר הטלפון(ולקנות שקע מתאים) לארון תקשורת. ומארון תקשורת להעביר אותו לחדר עם הראוטר. עכשיו, איזה ציוד אני צריך בשביל זה? נגיד שאני צריך 30מ' כבל, כמה יעלה לי?(ואיזה צריך? מוצלב או רגיל? וצריך מסוכך מן הסתם) איך אני מחבר את הכבל לשקעים? ואיך אני מחבר את הכבל למחברים שלו?(תקע רשת למחשב וכד') ואיך אני מעביר את הכבל. תודה אריאל(אשמח להמלצה לחנות מאיזור המרכז **אני צריך גם שקע ל2 קווי טלפון+כבל רשת. על אחד מהקווים יישב מתאם של בזק, אז שאני יוכל גם לחבר את הקו השני. זה מה שמצאתי לא מצאתי כבל יותר קצר, אם יהיה מישהו שימצא אני אשמח אני צריך גג 50 מטר. אני לא יודע בדיוק, אבל 50M זה עם עודף.(מי…

• 21 תגובות
    • 3k צפיות
  17. אני מעוניין לקנות נתב כאשר הדרישות החשובות הן בעיקר: טווח רחב - גדול עד כמה שניתן יציבות כמובן לפחות חיבור USB אחד המטרה העיקרית תהיה כשימוש לאורחים בצימרים כאשר הנתב ימוקם קומה אחת מעליהם והמרחק הוא בערך 20 מטרים עם קירות בדרך מהיחידה הרחוקה ביותר בעיקרון התקציב עומד על 600 ש"ח גמיש - אם יש בפחות מתקציב זה אז זה יהיה עדיף כמובן. קראתי סקירה על DIR-655 של D-LINK - האם הוא משתלם למחירו? 650 ש"ח בערך בנוסף יש מאותה חברה את ה 615 שלפי סקירה קצרה של קונה ב ZAP - הטווח שלו (אם להאמין כמובן למה שנרשם שם) נשמע מרשים והוא עולה כמחצית מה 655 תודה מראש על העזרה, אלעד.

• 6 תגובות
    • 791 צפיות
  18. Started by lior250,

שלום לכולם אני מנסה להפוך ראוטר אלחוטי ישן של בזק (סימנס sl2-141) לרפיטר כאשר הראוטר הראשי שלי הוא של 3COM מה עשיתי הגדרתי את הCHANEL להיות אותו CHANEL כמו ב3COM הפעלתי סריקה להיכן אפשר להתחבר מהראוטר של בזק וסימנתי את הראוטר של ה3COM עד כאן הכל טוב שיניתי את הIP של הראווטר של בזק להיות בטווח הכתובות של ה3COM אבל מחוץ לטווח של הDHCP עד כאן הכל טוב אפילו אם אני עושה PING לראוטר עם ה3COM יש איליו פינג אבל פינג לשרת אינטרנט כמו גוגל (בלי DNS) נותן לי שגיאה מהSIMENS שהוא לא בר השגה וכמובן שאין לי DNS חסר לי משהוא איך אני אומר לראוטר של בזק לקבל תקשורת מה3COM כי אפשר להתחבר אליו אבל הוא לא מתקשר עם ה3COM Lior.nudelman@gmail.com כל עזרה תתקבל בברכה תודה מראש ליאור

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. מצ"ב screen shot של מצב ההורדה, כתוצאה מהתנודות במהירות ההורדה יוצא שהממוצע הוא רק 62KB/s איך מייצבים את מהירות ההורדה? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  20. Started by XLNT,

שלום לכולם הבעייה שלי היא כזו. שדרגתי מחשב בעסק שהיה מותקן בו כרטיס מצלמות NUUO DVR Card SCB-3000 המחשב מחובר לאינטרנט דרך נתב של בזק SIEMENS SL2 141 המחשב מקבל ip קבוע מספקית האינטרנט. לפני השדרוג, האפשרות להתחבר ממחשב אחר (אינטרנט) אל המחשב בעסק ולראות תמונה עבדה בצורה חלקה. לאחר השדרוג האופציה לא עובדת. יש לציין שבוצע איפוס לנתב (כל ההגדרות התאפסו) מה שעשיתי התקנתי את תוכנת המצלמות NUUO Main Console הווידאו עובד כמו שצריך אפשרתי לשרתים של שידור הוידאו לעבוד (Start) פתחתי פורטים אך משום מה לא ניתן להתחבר אל המחשב מרחוק. רציתי לדעת אם קיים עוד פרמטר בשרשרת שצריך להוסיף/לשנות אולי בנתב או במחשב עצמו. אשמח לקבל עזרה בנושא, תודה.

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. היי לכולם אני מעוניין בראוטר שיש בו גם Firewall עם ביצועים טובים יחסית הסיבה שרשמתי מקצועי היא שאני רוצה לקים rulebase בדיוק כמו פיירוולים אחרים כגון צק פוינט סיסקו ופורטינט חשוב לי מאוד מאוד TRAFFIC LOGS - אני רוצה לדעת מה קורה ברשת שלי מי הצליח להתחבר ומי לא ולמה לא. אני נמצא עם מהירות 10 מגה ביט דרך אורנג' בכבלים שהם תומכים רק ב L2TP עם חייגן, אין להם עדיין חיבור ללא חייגן אז אני חייב ראוטר שיודע לחייג ב L2TP בלבד, PPTP לא נתמך באורנג' תודה רבה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by naory159,

יש שרת של איזה שהוא משחק שדרכו אפשר לשחק במשחק ברשת. אני רוצה לדעת את הIP שלו לדוגמא, כדי לחסום את הגישה לשרת ולמשחק ע"י הראוטר. יש תוכנה שבודקת איזה IP נכנסים לך למחשב או משהו כזה כדי לגלות את הIP של השרת? תודה, אני מקווה שזה מספיק מובן...

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. שלום, יש לי מודם (ADSL) שהוא גם ראוטר עם יציאה אחת למחשב. B-Focus router 270pr (מכשיר שבזק הביאו כשהתחברנו לאינטרנט) אני צריך לקנות ראוטר אלחוטי שיוכל לשדר למחשבים ניידים ולמחשב שלי (לפי מה שאני מבין זה אומר להחליף את הראטור שלי ולקנות אחד אלחוטי שהוא גם מודם) התקציב שלי הוא 500 שקל (עדיף פחות אם אפשר) איזה מכשירים מומלצים יש במחיר הזה? תודה!

• 3 תגובות
    • 918 צפיות
  24. Started by crik,

שלום, בביתי יש ראוטר אלחוטי Linksys WRT54GL עם תוכנת קשיח DD-DRT. לאחרונה ניסיתי להעביר מידע בין 2 מחשבים (אחד המחובר באלחוטי ואחד כLAN) והעברת הנתונים מאד איטית (2 מגה בין מחשב למחשב) האם מישהו נתקל בבעיה שכזו? האם יש דרך להאיץ את המהירות? האם זו המהירות הסטנדרטית? כי עפ"י החישוב שלי צריך לעבור כ6.75 מגה לשניה. תודה משה

• 3 תגובות
    • 951 צפיות
  25. Started by supercars,

ערב טוב, יש לנו רשת ביתית בבית שמחוברים אלייה שלושה מחשבים. עד לפני כמה ימים הכל היה תקין, כל המחשבים היו יכולים להדפיס דרך המדפסת המקומית והיה אפשר לשתף קבצים. היום שני המחשבים האחרים לא מזהים את המחשב שלי (שאליו מחובר הראוטר) ולפיכך לא ניתן להדפיס ולשתף קבצים. הנה הודעת השגיאה (אפשר לראות גם את הסמל של האינטרנט עם המנעול - מה שלא היה קודם): ד"א אי אפשר להכנס לחומת האש שלי - יש הודעת שגיאה נוספת: "עקב בעיה לא מזוהה, אין לWindows אפשרות להציג את הגדרות חומת האש של Windows". תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 999 צפיות

דיונים חדשים בפורומים