עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. מהמחשב שלי אני קולט שתי רשתות שונות בעוצמות קליטה שונות של בזק. התחברתי לרשת אבל עדיין מופיע סימן קריאה צהוב על החיבור וכתוב שאין חיבור לאינטרנט. בדיקה בIPCONFIG מראה שהconnection specific DNS suffix נשאר ריק ולא נכנס. ניסיתי להגדיר DNS ציבורי ולא עבד. מה יכולה להיות הסיבה?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by ehab_hassoun,

הכנתי בעצמי כבל רשת באורך כ 20 מטר אבל משום מה הקו עולה ויורד כל הזמן אני אשמח אם מישהו יודיע לעזור לי תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שידרגתי לצערי בבזק מ-10 מגה ל-30 מגה NGN. היה לי ראוטר ASUS, עם אנטנה, שבלי עין הרע- עבד מעולה כולל קליטת WIFI של 2 קומות. כעת שדרגתי ל-30 מגה, עם ראוטר NETGEAR VVG2000 ופה מתחילות הבעיות: איטיות מטורפת, אפילו *צונזר* נטען לאט [וזאת למרות בדיקת מהירות הורדה מאתר בזק- 31 מגה] קליטת WIFI מסכנה של 4 מטר בקושי, על קומה 2 אין מה לדבר בכלל. קטעים של כמה עשרות שניות בלי אינטרנט למרות שכל הנוריות דולקות. בדיקת SPEEDNET - באסיה עובד טוב, מעבר לקח הכל איטי, בבדיקה של ארה"ב נופל ל -2.5 מגה במקום 30... הצעות \ עצות? קראתי פה ושם על BRIDGE והגדרה כנתב בלבד, אבל לא מבין מהדברים האלו. שמעתי גם על אנשים שהחליפו ל DLINK 6740 והכל נפתר, אשמח להבהרות בכל הנושאים. חוץ מבעיית ה…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  4. Started by arich007,

בשעה טובה קניתי router של (3com (3CRWE554G72T הגדרתי אותו כ - L2TP, הכנסתי את ה - L2TP SERVER ADDRESS המתאים (lns.inter.net.il) ונראה שה - ROUTER מצליח להתחבר לכבלים. חיפשתי בפורום משהוא דומה ולא מצאתי. הבעיה שלי שהמחשב לא מתחבר לאינטרנט, יש למישהו רעיון? תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. לפי כמה ימים היא לי אינטרנט 750K שהיה איטי והיה מחולק לשני מחשבים על ידי ראוטר של אדימקס AR-7024 בכל פעם שאחד המחשבים היה נכנס לאימיול לא היה אפשר לגלוש באינטרנט בשני המחשבים חשבתי שהבעיה היא המהירות של האינטרנט שהיא גם ככה נמוכה ועוד מתחלקת ל 2 היו בוצע השידרוג למהירות של 4M הורדה ו 400K העלאה ואני לא מרגיש הבדל משמעותי עדיין אני לא יכול להיכנס לאימיול ולגלוש באינטרנט באותו זמן והמהירות של המחשב השני גם מושפעת מהאימיול מה אתם אומרים הבעיה? אני כבר ממש מבועס תודה מראש!

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. חבר שלי מחובר בכבלים ל SMILE (הוא לא ממש מחייך). טורנטים פשוט לא זזים זמן רב ואנשים פשוט לא מתחברים אליו. ניסיתי בלי הראוטר ישירות עם חייגן ולא משנה. התוכנה מודיעה שהכל ירוק והפורטים מועברים כנדרש. גם בדיקות מהירות אינטרנט באתרים לבדיקה מראות תוצאות נמוכות מאוד אבל הורדות קבצים משרתים בארץ ובחו"ל תקינות. חיבור 1.5 אבל באתרי הבדיקות השונים מראה פחות מרבע. כמובן שבבדיקה באתר הספק הכל תקין. אם הראוטר מוגדר ואפשר לגלוש אז איפה הבעיה יכולה להיות ? אני מנסה אצלי להוריד באותו הזמן את אותו הקובץ ואלי מתחברים עשרות אנשים והטורנט מתחיל מייד לטפס במהירות. אני מחובר ל 014 ב ADSL. למישהו יש רעיון ? אני ממש לא מבין איפה יכולה להיות הבעיה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. לפני כחודשיים שדרגתי לחבילת 5 מגה בADSL (הספק שלי הוא נטוויז'ן), בעיקר בגלל ה32kBYTE אפלוד שהובטח לי. הבעיה היא שהאפלוד נשאר יחסית נמוך. באתר הבדיקה של נטויז'ן http://cables2.netvision.net.il/upload אני מקבל 28, בעוד שבאתר של בזק בין לאומי http://212.179.191.175/Check4.html אני מקבל 20 בלבד....... גם באיסיקיו ובביטורנט מהירות השליחה שלי רחוקה מלהגיע ל32. התקשרתי מספר פעמים לבזק ולספק, וכל אחד מהם מפנה אותי לשני ואומר שהכל תקין אצלו.. אציין שמהירות ההורדה פועלת מצוין ואני מגיע בקלות ל650(מתי שזה מתאפשר כמובן). יש למישהו רעיון איפה הבעיה? איך זה פועל אצלכם?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Splashy,

בדקתי את מהירות התעבורה ברשת עם תוכנה שצ'יף המליץ עליה בפורום (jperf). בתוכנה כשהעתקתי בזרם (לא בטוחה במינוח) אחד הקצב עמד על 200 מגהביט לשנייה. כשהעתקתי ב-4 זרמים בו זמנית זה ניצל את רוב רוחב הפס של ג'יגהביט. לעומת זאת, כשאני מעתיקה קבצים ממחשב למחשב (בשימוש עם Total Commander), המהירות בקושי מגיעה לכ-20 מגהבייט לשנייה. קצב הכתיבה של הדיסקים יותר מהיר מזה - אפשר לראות את זה בהעתקה מקומית בין הדיסקים - כך שלא נראה לי שזו הסיבה לאיטיות. יש לי ראוטר Edimax BR6524N ו-Switch ג'יגהביט של Edimax, שני מחשבים (המפרט של המחשב שלי נמצא בצד, יש לו כרטיס רשת ג'יגהביט, המחשב השני בן כ-4.5 שנים אך גם לו יש כרטיס רשת ג'יגהביט). ב-Speed & Duplex בשני המחשבים בחרתי 1.0gbps Full Duplex…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. אהלן, ניסיתי להוריד משהו בראפידשייר (משהו חוקי, מסמך שחבר העלה) וכתוב שם שאני (הIP שלי) כבר מוריד משהו ושאני אסיים אני יוכל להוריד את הקובץ שאני רוצה. הקטע זה שאני לא מוריד כלום וכמה חודשים לא הורדתי מהאתר הזה ובכלל. עשיתי ריסט למחשב הרצתי CCLEANER אולי זה יעזור במשהו אבל כלום.. יש לי ראוטר לא מאובטח, יכול להיות שמישהו גולש על חשבוני? (בדקתי ששאר המחשבים בבית מכובים ד"א)

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. קניתי ראוטר אלחוטי Siemens Sl2-141 ויש לי כמה שאלות 1) אני מחבר את הראוטר עצמו דרך כבר רשת ולאחותי אני מחבר אותו דרךמתאם Usb השאלה שלי היא אם נגיד אחותי לאגולשת באינטרנט אז כל המירות תיהיה אצלי או תתחלק ואם נגיד שנינו גולשים באותו זמן אז זה מתחלק בדיוק בחצי, או נגיד מישהו מוריד משהו אז כל המהירות באה אליו? 2) האם אני צריך להתקין פיירוול בנוסף לפירוולהמובנה שיש לי בווינדוס? ואם כן אז לבטל את הפירוול המובנה? 3) שמעתי שיש הצפנה מישהו יכול להסביר לי מה זה? 4) איך אני מגן שלא יפרצו לי למחשב דרך הראוטר? 5) מי שיכול להסביר לי מה זה פורטים ואיך אני פותח פורטים אני יודע לו מאוד... תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Decktor,

יש לי כבל רשת 8 גידים רגיל אני רוצה אותו מוצלב יש למישהו מושג איזה גיד לאיזה? יש ירוק, ירוק לבן, כתום, כתום לבן, חום, חום לבן, כחול, וכחול לבן. נ.ב. כן אין לי בעייה לחתוך ולחבר אותו ככה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. בקרוב נכנס מחשב נוסף לבית וברצוני להפוך ת'רשת הקיימת לאלחוטית : ), אף פעם לא התעמקתי בנושא ולכן אין לי שמץ של ממש אז יש לי שאלה - אני מחפש ראוטר לרשת אלחוטית ביתית שיהיה אמין, ובעל יכולת קליטה ושידור למרחק יחסית ארוך וגם דרך קומות (2 קומות) וגם אם אני אשב לי בגינה מחוץ לבית - אוכל להיות מחובר באותה איכות שהייתי מחובר אילו ישבתי עם הראוטר בייד... ללא ניתוקים וכדומה... רצוי שיהיה מחברה אמינה עם התקנה ידידותית, מאובטח ולא ייקר במיוחד - עד 500 שקל ככה, אם אפשר פחות - מה טוב (אם למישהו פה יש ניסיון אישי עם ראוטר שכזה זה יהיה אחלה..). וזהו בגדול.. תודה : )

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by wollmann,

קיבלתי אתמול את המודם של ECI מבזק (מה לעשות Alcatel חסר במלאי). שיניתי את ההגדרות במודם והפכתי אותו לראוטר, עכשיו הבעיה שנוצרת לי היא שהמחשב לא מתחבר לאנטרנט... יכול להיות בגלל הכבל המעפן שבזק מביאה? המודם מתחבר לבד לאנטרנט - משמע הוא כן עובד כראוטר. ושאלה שנייה... מה כבר כל כך הרבה יותר טוב במודם של Alcatel לעומת המודם של ECI?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by matan007,

שלום. מחפש מתג פשוט וזול שיאפשר 10/100/1000 ל-8 פורטים. נדרש שיאפשר רשת ביתית דרכו ומבחינת רוחב פס לאינטרנט, כל הקודם זוכה (ז"א שגם אחד ייקח את כל הרוחב פס אם השאר רדומים). מניח שאלו דברים סטנדרטיים. מצאתי את זה, האם מתאים? D-LINK https://www.tms.co.il/product/12173 בנוסף יש את אלו: TP-LINK http://ksp.co.il/?select=.263..491..509.&list=1&sort=2&glist=1&uin=22321&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 EDIMAX: http://ksp.co.il/?select=.263..491..509.&list=1&sort=2&glist=1&uin=9731&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 מה לקחת מבין השלוש? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by area5151,

ב 3:00 בלילה בדיוק! לאגים מטורפים הגורמים לכך שתמיד ב 3:01 אני מנותק מהמשחק, נשאר מחובר ל PSN בלי בעיה עד 3:40 ואז הכל משתחרר חזרה, ככה כל יום בקביעות ואף אחד לא מפספס. אתמול דברתי על זה עם בזק בינ"ל והם אמרו שהם צריכים שיהיה לי חייגן בשביל לבדוק, אמרתי שאין מצב ושאני אראה מה אעשה, קיצור אתמול שחקתי עד 5:30 רק כדי לבדוק את זה ולרגע לא נותקתי, העמסתי על המודם כמה שיותר והכל טס אפילו ב 3:00 כשאני לא זוכר מתי בפעם האחרונה זה קרה. חוץ מבשעה 3:00 אני אף פעם לא מתנתק, האינטרנט עובד מושלם באמת, הכל רץ וטס. הפלייסטיישן 3 מחובר ישירות למודם, ולנסות עם חייגן זה סיפור כי אז צריך להגדיר לראוטר של אח שלי ולהתחבר ממנו (יש עוד מודם של 12 MB כמו שלי עם ראוטר בבית קרוב אליי). לי יש 12MB M…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Jexsu,

שלום. אצלנו תמיד היה טריפל של הוט עם בזק,תמיד היה לי סטאטיק אייפי שאף פעם לא היה אפשר לשנות(וכן אני מכיר את השיטות שיש עם ה release renew) אז ככה,לפני חצי שנה ממש הייתי צריך לשנות אייפי והתקשרתי מבזק לשנות אייפי ופשוט מישהוא מהתמיכה שלהם עזר לי צעד אחרי צעד ככה שזה אפשרי וכל אחד יכול לעשות מהבית שלו. הבעיה היא ששחכתי איך עושים את זה. אני יודע שצריך להכנס לאתר של הראוטר ואז לעשות כמה דברים קטנים וזה משנה את הסטאטיק אייפי לסטאטיק אייפי אחר. שאני מנסה להכנס לראוטר (http://192.168.1.1/) זה מבקש שם וסיסמא וניסיתי Admin עם כל האפשרויות (בלי אות גדולה,בלי סיסמא עם סיסמא) וזה לא נכנס..או שהכתובת לא נכונה או שאני לא יודע..כי אז אני גם זוכר שהייתה בעיה כזאת ובסוף הבחור נתן לי כתובת…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by avih,

שלום לכולם, אודה לכל מי שיוכל להסביר מה קורה לי ברשת יש לי 2 מחשבים בבית ,נתב ומודם (נפרדים) אני גולש במהירות 15MB דרך בזק. שמתי לב לאחרונה בבדיקה של מהירות גלישה שאני בעצם גולש במהירות של 10MB בבדיקה שערכתי (גם מול בזק) במחשב העיקרי לשימושי - בחיבור המחשב ישירות למודם ב Dial up - אני גולש במהירות של 15MB בחיבור המחשב דרך הנתב זה יורד ל 10MB בחיבור ליציאת רשת השניה שיש לי במחשב - אותה תוצאה (דרך הנתב יש ירידה ל 10MB) במחשב השני שלי - דרך הנתב - אין בעיות - גלישה של 15MB. במחשב העיקרי שלי ,בחיבור כבל הרשת ליציאה אחרת שבנתב (גם ליציאה שהמחשב השני היה מחובר בו) - אין שינוי בתוצאה כלומר 10MB גלישה ו 15MB אם אני ב DIAL UP בהתחלה חשבתי שיש בעיה בנתב אך זה לא נשמע …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום! לפני כמה ימים התקנתי את הרשת האלחוטית שלי בבית. עכשיו, רציתי לשאול איך אני מגדיר את המדפסת כדי שמי שעובד במחשב אליו המדפסת לא מחוברת בכבל למחשב, יוכל לשלוח אליה להדפסה? הראוטר הוא ה624+ של D-LINK. במחשב אחד יש WINXP ובשני יש WINME.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Tiger,

היי, ראיתי באתר של וואלה, ש MSN בקרוב מקבלים רישיון לספק אינטרנט בארץ , האם זה נכון או שלא הבנתי נכון ?.... זה כולל את האינטרנט המהיר גם כן ???

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. האם התוכנה הזאת שולטת גם על מחשבים אחרים בתוך הרשת הביתית ? אפשר להגדיר לה לשלוט על מחשב אחר ברשת ,מבלי להתקין את התוכנה על המחשב השני ? או שזו רק תוכנה שעובדת על המחשב הספציפי בה הוא מותקן .

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום. יש ברשותי My Book 1TB ואני רוצה לשתף אותו ברשת הביתית שלי. ניסיתי לשתף אותו בדרך המוכרת והפשוטה אבל זה לא הולך משום מה. רציתי לדעת איך לשתף אותו כך שכל המחשבים שמחוברים ברשת יראו אותו. תודה!

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום מה אומר המסך של הסטטוס חיבור בהוט ? האם יש לי הפרעות על הקו ? אני עם תשתית הוט ובזקבינלאומי ומקבל איטיות נוראית בבדיקת מהירות דרך הקודי, כאשר מהדפדפן הכל תקין. https://imgur.com/a/lBkXUmy

23. יש לי 5 מחשבים ברשת בעיקרון 1 עם ציפסט B760 השני עם ציפסט H110 השלישי עם ציפסט Q67 הרביעי עם ציפסט H61 והחמישי H55 , המחשב B760 ה 1 גיגה רשת עובד המחשב ה 2 הרשת 1 גיגה עובד המחשב השלישי Q67 ה 1 גיגה רשת עובד המחשב הרביעי והחמישי לא משנה מה אני עושה ה 1 גיגה לא עובד בקושי 500 מגה מקבל גם ב H55 וגם ב H61 עכשיו על הנייר הם תומכים 1 גיגה אבל בפועל זה מגיע ל 500-600 גג !!! רוב הזמן הרבה פחות בין 100-300 מגה , יכול להיות שציפסט ישן מגביל את המהירות של הכרטיס רשת ? כי אפילו החלפתי מעבד למשהו חזק יותר והחלפתי כרטיס רשת כלום לא עזר ויש לי כבל 6A אז הכבל זאת לא הבעיה עזרה בבקשה תודה

24. Started by nirrub,

היי מנסה להחליט לגבי תשתית ברמת אביב. מצד אחד, אני עם הוט מס' שנים ורוב הזמן הכל בסדר - מהירות הורדה קרובה מספיק ל100 (בין 80 ל 100) באופן די עקבי. הבעיה היחידה היא שבזמן האחרון (חודשיים +) החלו ניתוקים אקראיים שנמשכים בין מס' שניות למס' ימים. כעבור מס' טכנאים הובהר לי כי זה המצב וניתוקים צפויים בזמן עומס. אני שוקל לעבור לתשתית בזק כי בעיקר אכפת לי אינטרנט עקבי - כמה שפחות ניתוקים. מצד שני, לא ארצה לשלם על 100M ולקבל 40 במקרה הטוב. לכן השאלה - מישהו יודע (מניסיון אישי) מה רמת השירות של תשתית בזק ברמת אביב במהירות 100? אשמח לכל תשובה. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים