עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, בשעה טובה אני נכנס לדירה חדשה, 5 חדרים ובגודל של 150 מ"ר לערך. אני מתכנן להתחבר לסלקום טיוי , כאשר הדירה מחווטת כולה בכבל רשת של 1 ג'יגה, 2 כבלים לכל חדר (מחשב + טלוויזיה). ארון התקשורת הוא חלק אינטגרלי ממעמד הטלוויזיה, ככה שכל החייווט מתנקז לשם. כמו כן, יש לי 5 מכשירים אלחוטיים בבית (2 לפטופים, טאבלט ו-2 מצלמות), ואני תוהה מהו הראוטר הנכון על מנת שכל הדבר הזה יעבוד בצורה רציפה ככל האפשר, וכן יתמוך בטכנולוגיות עתידיות (סיבים אופטיים וכו'). אני מתכנן להתחבר לסלקום טיוי ולזנוח את הוט ויס. מבחינת חיבור לאינטרנט, אין עדיין החלטה, אבל אני מאוד מקווה שאוכל להתחבר לפרטנר, ובמידה ולא - לדעתי זה יהיה הוט (ולא בזק). הסלון עם הטלוויזיה יושבים במרכז הבית (בחלו…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by ksn1981,

מודם-פקס (מודם אנלוגי): 1. שליחת קבלת פקסים מהמחשב: כל מודם-פקס עם תוכנה מתאימה. 2. ביצוע שיחות דרך האוזניות והמיקרופון של המחשב: כל מודם-פקס עם יכולות קול, בנוסף, יש כאלה עם יכולת שיחה מזוהה. 3. ביצוע פעולת החיוג מהמחשב (כפתור חיוג ליד מספר טלפון בתוכנה שמנהלת אנשי קשר) כשהשיחה עצמה תתבצע מהטלפון הרגיל... אני מעוניין רק באופציה השלישית.. - איזה מודם-פקס אני צריך? - צריך טלפון עם ספיקר? - הטלפון יהיה "מת" ללא המחשב? די זקוק לעזרתכם.. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. היי, יש לי הוטבוקס וטווח קליטת ה-wifi שלו נמוך למדיי. יש לי גם ראוטר ישן של בזק (D-Link 6740U) שלא בשימוש ורציתי להשתמש בו בתור AP - מגדיל טווח ל-wifi. ההוטבוקס מוגדר לאייפי 10.0.0.138, וה-DHCP שלו מחלק כתובות מ-10.0.0.1 עד 10.0.0.100. הדילינק מוגדר לאייפי 10.0.0.139 וה-DHCP שלו מבוטל. חיברתי את הדילינק להוטבוקס בחיבור קווי (דרך סוויץ'). הגדרתי את הוויפי בדילינק אותו דבר כמו הוויפי בהוטבוקס (אותו SSID, הצפנה, סיסמה..). הבעיה: כשאני מנסה להתחבר לוויפי של הדילינק (נמצא בנקודה בבית שהקליטה בלעדיו היתה אפסית ואיתו היא מלאה, כך שברור לי שהטלפון מנסה להתחבר אליו ולא להוטבוקס) הוא כותב Connecting... ואחרי כמה זמן מתייאש וכותב Fail…

4. אהלן, הצלחתי לשכנע את אבי להתחבר לאינטרנט בכלבים, סוף סוף! החברה היחידה שיש לנו בחור הזה היא ערוצי זהב (איכס!) , ושמעתי זה הרבה זוועות על האינטרנט שלהם, מישהו יכול לאשר או לשלול את הזוועות האלה בקשר למהירות ולניתוקים? עוד משהו, מה המהירות הממוצאת בחבילת 750 ? איזה מודם מקבלים מ*קוי זהב* מתנה (אני מתחבר אליהם בתור ספקים) ? תודה מראש, מישה.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום , יש לי בבית שני מחשבים - אחד מחובר לאינטרנט דרך הכבלים . אני רוצה שגם המחשב השני יהיה מחובר . (יש בו כרטיס רשת מובנה) לuח אם gigabyte ga-g31m-s2l המודם של הכבלים הוא מתוצרת מוטורולה -אם זה חשוב. מה אני צריך לקנות ואיך לחבר ?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  6. שלום חברים יש לי שני חדרים בבית שמחוברים לטלוויזיות בעזרת MOCA. אם אני מחבר (במקום הטלוויזיה) בעזרת כבל רשת, מחשב נייד, אין אינטרנט. כתוב בחיבורי רשת unidentified network. דיברתי עם הטכנאים של סלקום שהסבירו לי שה MOCA היא רק לטלוויזיה. מה זה אומר דבר כזה? רשת זו רשת לא? אולי הם צרבו על הקושחה של ה MOCA שלהם משהו שיגביל... חייב לחבר אינטרנט קווי באחד החדרים. Wifi לא מצליח להגיע לשם. גם עם מגדיל טווח זה מקרטע.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. קבלתי השבוע. עובד נורא. המודםראוטר הקודם שהיה אצלי, ל-15 מגה, היה עם טווח קליטה ואיכות חיבור גבוהים בהרבה. איך ההתנסות שלכם?

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום חברים, אני רוצה לשדרג את האינטרנט ל- 20MB (תשתית של בזק , ספק של בבי"ל) בחבילה של התשתית בזק מוכרים ראוטר (לא זוכר את הדגם), "איכותי" לטענתם, שעולה 10 ש"ח לחודש (במידה ואני נשאר איתם למשך שנתיים). אם לא, המחיר הרגיל של הראוטר הוא 25*24 = 625 ש"ח. אני לא מבין גדול בראוטרים, לכן רציתי להתייעץ. האם כדאי לקחת מהם, או לקנות בנפרד ? מה דעתכם ?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by sinister18,

יש לי חיבור לאינטרנט בתשתית adsl ואני משתמש במודם ה-usb . לאחרונה הגיעה לידי שמועה ששימוש בכרטיס רשת במקום מודם ה- usb מקנה ביצועי אינטרנט מהירים יותר. האם זה נכון? בתודה מראש.

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by Rule The Pc,

שלום יש לי נייח עם XP ולאפטופ עם 7 לאחר הרבה בעיות אני מצליח כעת לראות את שני המחשבים אך אין לי גישה אליה כשאני מנסה בXP לגשת לכונן המשותף זה אומר שאין לי גישה אבל אין סיסמה על השיתוף.. כשאני מנסה ב7 לגשת לXP זה מבקש שם משתמש וסיסמא שאין לי מושג מה אני אמור להכניס שם מה לעשות? תודה עריכה: אני יודע שיש רשת כי תוכנות שלא צריכות הרשאה כן עובדות ברשת. אני פשוט לא מצליח להיכנס לתיקיות מהXP ל7. ולא מצליח בכלל לגשת מהווינדוס 7 לXP כי זה מבקש שם משתמש וסיסמא

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. בקרוב נכנס מחשב נוסף לבית וברצוני להפוך ת'רשת הקיימת לאלחוטית : ), אף פעם לא התעמקתי בנושא ולכן אין לי שמץ של ממש אז יש לי שאלה - אני מחפש ראוטר לרשת אלחוטית ביתית שיהיה אמין, ובעל יכולת קליטה ושידור למרחק יחסית ארוך וגם דרך קומות (2 קומות) וגם אם אני אשב לי בגינה מחוץ לבית - אוכל להיות מחובר באותה איכות שהייתי מחובר אילו ישבתי עם הראוטר בייד... ללא ניתוקים וכדומה... רצוי שיהיה מחברה אמינה עם התקנה ידידותית, מאובטח ולא ייקר במיוחד - עד 500 שקל ככה, אם אפשר פחות - מה טוב (אם למישהו פה יש ניסיון אישי עם ראוטר שכזה זה יהיה אחלה..). וזהו בגדול.. תודה : )

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. ראש קבוצת ה-Engineering Task Force HTTP Working Group, מארק נוטינגהם, הודיע בבלוג האישי שלו על השלמת העבודה של פרוטוקול ה-HTTP/2, שעתיד לשנות את חווית הגלישה של כולנו לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%98%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c-%d7%94-http2-%d7%9e%d7%95%d7%9b%d7%9f-%d7%94%d7%99%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%95-%d7%9c%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%a9%d7%94-%d7%9e%d7%94%d7%99%d7%a8%d7%94/

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  13. Started by eran69,

נקודות נוספות: 1-תקציב-עד 500 ש"ח מתוך כוונה שהמודם יהיה גם נתב ויחליף את האלקטל הישן שלי 2-שיהיה איכותי וחזק דירת גן בת 110 מ"ר +50 מ"ר גינה (מלבן 30*6) תודה,ערן

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by harap,

היי, אין לי אנטרנט בבית. כשאני רוצה לגלוש אני מפעיל את הסמרטפון כמודם סלולרי( יש אופציה כזאת בהגדרות) וגולש דרך הסמרטפון במחשב הנייד. השאלה שלי שאם אני אקנה מדפסת משולבת אלחוטית, האם יהיה אפשר לעבוד איתה דרך המודם הסלולרי בסמרפון? כמו שאני עושה עם המחשב הנייד? ואגב אני רוצה לקנות מדפסת משולבת canon prixma 455 אם זה יעזור.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. חיברתי שני מחשבים דרך רשת ביתית (פשוט חיבור ethernet רגיל) למחשב אחד אני מצליח להכנס, לראות ולשתף את המדפסת ומהמחשב השני אני מקבל הודעת שגיאה שכנראה שאין לי permission להתחבר. איך אני מסדר permission מהמחשב השני?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by aka_katz,

איזה דגם הכי ממולץ היום ?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by השופט,

מה המשמעות של הפרמטר SUBNET MASK ? אם אינני טועה, היכן שיש 0, באותו מיקום, ורק בו - התכובות יכולות להשתנות. בדוגמא שבכותרת - רק הסיפרה אחרונה בכתובות של המחשבים בתוך אותה רשת - יכול להשתנות. האם אני צודק ? האם יכול להיות משהו אח פרט ל 0 או 255 ?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. לשניהם יש אינטרנט מהיר!!

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום לכולם. אני נתקל בבעיה מציקה , ששמתי לב שכמעט תמיד קורה בשעות אחה"צ-ערב. אני כבר לא מדבר על מהירות הורדה בשעות העומס- אלא ניתוק כללי מן האינטרנט בשעות האלו. דפי אינטרנט לא נפתחים ויש אייקון צהוב על מד הקליטה במחשב כשזה קורה (מצורף בתמונה). החלפתי כבר 4 ראוטרים שונים ובכול יש את התקלה הזאת. המחשב כמובן מחובר בחיבור אלחוטי. בא אליי לבדיקה טכנאי כבר מספר פעמים - והוא אומר שהבעיה היא רק כשמתחברים בלאחוטי. כך שזה או הראטור או גורם אחר (אנטנה שמפריעה וכו') כיצד ניתן לנסות לגעת בבעיה? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by ktulu,

שלום, רכשתי מחשב נייד חדש ויש ברשותי מחשב נייח שמוחבר לאינטרנט ב ADSL במהירות 1.5 מגה. אני רוצה להתחבר עם הנייד לאינטרנט ואני יודע שאני יכול לרכוש ראוטר אלחוטי או חוטי. השאלות שלי, כאחד שממש לא מבין בזה כלום: 1. מה היתרונות והחסרונות המרכזיים של אלחוטי על פני חוטי. חשוב לי שמהירות הגלישה וההורדות לא ייפגעו. 2. מהם טווחי המחירים לראוטרים מומלצים. אני צריך עזרה והכוונה במה לבחור, ובאיזה סוג שמתאים לי, כי ממש אין לי מושג. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  21. Started by orderby,

בס"ד אז ככה התקנתי ubuntu על xp בעזרת vm ואני מנסה לשתף את הקבצים בעזרת samba הבעיה שלי שאני לא מצליח ליצור רשת אחת בין הxp לvm אני מחובר לאינטרנט באמצעות מודם Wan (PPP/SLIP) (זה לא אומר לי שום דבר אשמח להרחבה בנושא ) IP / Subnet Mask 89.138.253.156 / 255.255.255.255 Gateway 89.138.253.156 Hardware Address 00-53-45-00-00-00 כאשר הvm שלי מוגדר כ Hardware Address 00-50-56-C0-00-08 IP / Subnet Mask 192.168.0.1 / 255.255.255.0 DHCP 255.255.255.255 והכרטיס רשת של הxp מוגדר (LAN) IP / Subnet Mask 172.28.234.202 / 255.255.248.0 Gateway 172.28.232.1 DHCP 172.18.144.176 DNS 192.168.101.102 Hardware Address 00-19-D1-FC-DA-91 ב - vm ניסיתי להגדיר את החיבור כ bridge אבל…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Shlomo Rosenzweig,

יושב אצלי על הרשת הקוית (לא ב-WIFI) משתמש לא מוכר. TwonkyProxy[None IP=192.198.1.10 לא מצליח לחסום אותו. האפ מוכר למישהו? מזיק? איך אפשר לחסום? תודב שלמה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  23. Started by zahi101,

שלום! לאחר ששאלתי אנשים פה אם הכרטיס הבא: edimax 7728in יתמוך בווינדוס 7 64 ביט ואמרו לי שכן. קניתי אותו. עכשיו אני מנסה להתקין דרייברים ושום דבר לא הולך, הכרטיס מזוהה על ידי המחשב במנהל ההתקנים אך עם סימן קריאה לידו והוא כותב שאין חיבורים זמינים. ניסיתי גם להתקין דריבר ישירות מralink(rt2860) ולא הלך... אם מישהו יוכל לעזור לי אני אשמח מאוד. תודה מראש לעוזרים. צחי.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. אז כידוע לכולם, או שלא, סלקום מוכרים חבילות גלישה ביתיות, מעניין אותי איך הביצועים והפינגים אם מישהוא התנסה שיעלה לפה קצת מידע תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. שלום לכולם. ברשותי נתב של LEVEL ONE. לאחרונה הוא עשה לי בעיות איטיות באנטרנט. ניסיתי לעדכן לו קושחה בתקווה שזה יעזור והאיטיות עדיין נמשכה... ניסיתי לאתחל לו את ההגדרות ולהגדיר אותו מחדש. עכשיו אחרי שאיפסתי אותו ואני בא להגדיר את הגדרות החיבור לאנטרנט שלו אחרי שאני מכניס את כל ההגדרות הנכונות כולל שם משתמש וסיסמא הוא פשוט לא מתחבר בטענה שההגדרות שגויות. וזה בדיוק ההגדרות שהיו בו לפני כן... ניסיתי שוב לעדכן קושחה ושום דבר לא עזר... בבקשה אם מישהו מכם יוכל לעזור לי בזה אני אשמח מאוד! כרגע אני עובד עם נתב ADSL של בזק. לידע כללי. תודה רבה ושבוע טוב.

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים